Friday, February 29, 2008

Show&Tell: Med eller utan. Och, lite för korta byxor...

Veckans fredagstema är "med eller utan".
Med eller utan? Vad göra av det temat? Det är ju nästan lika svårt som förra veckans uppgift, siffror!
Inte har jag haft mycket tid att grubbla över veckans ämne heller, så det får bli det som för tillfället är mest uppenbart i detta hus. Just nu är det kärleken till marshmallows, alla är vi lika förtjusta i detta vita skumgodis. Ena sekunden är skålen full MED marshisar, nästa sekund är det en skål UTAN marshisar. So there:

******

Har ni tänkt på att nästan alla amrisar klär sig i LITE för korta byxor?
Jag noterar detta jämt och ständigt eftersom jag, ibland helt omedvetet, kollar in folks kläder.
Det kan komma en tjej så snyggt klädd i en kostym av bra snitt, snygga accessoarer, snygga skor, men så är byxorna en anings för korta, och då drar det genast ner hela intrycket och ramlar från en nia eller åtta ner till en femma.
Varför har amrisen så svårt att köpa byxor i rätt längd?
Detsamma gäller män, ofta ser man män i kostym med liiite för korta byxor. Jag blir galen.

Samma sak gäller jeans. Men värst är det nog med sk "khakis" i Dockers stuk. Folk som klär sig i detta plagg misslyckas närapå jämt. Först har vi då gubbvecken på byxan, helt FEL för samtliga, för SAMTLIGA: TAKE NOTES!! Ofta är byxan högt skuren, sedan har byxan ofta slag, OCH för att kröna verket är den lite för kort så att man kan se hela skon och en bra bit av en prickig/blommig/rosa/randig strumpa.

Amrisar, det är inte svårt att köpa braller som har rätt längd, jag lovar!! Om ni nästa gång köper byxor i rätt längd så kommer en fördom genast att spolas ner!
Detta är något av en "pet peeve" för mig, och som ni märker har jag inget bättre att skriva om så här på fredagen. Nu fick ni ta del av mina byxtankar också, haha!

Ha en jättefin fredag allihopa!!!

36 comments:

Bloggblad said...

När jag var i Sthlm senast, kom en snygg och proper man gående över ett torg - med för korta byxor. Amerikan, tänkte jag direkt... utan att fundera.

Sen hörde jag på tv häromdagen att trenden går mot lite kortare byxor!!! Så dina fellow americans kanske är supertrendiga!

Annika said...

Bloggblad:
Visst är det så! Lustigt att du genast tänkte att det var en amris!
Njeaa...trendiga kan man nog inte skylla dockers människorna för att vara, hehe...Bara en lycklig slump kanske? :-)))

Lullun said...

Ja visst var det klurigt idag, men din marshisar var ju söta! :-)

Och byxorna, ja visst är det så va? Har också noterat det. Generellt verkar det vara många som har problem med det där med byxor. Tyskrarna har ju t.ex problem med att hitta byxor som passar upptill... Himla skoj iaf! Tack för ett gott skratt!! :-)

Trevlig helg!

Millan said...

Aha sa ni ar marshmallowsalksare i er familj! Och jag haller med.. det ar jatte gott!!
Veckans tema var verkligen lurigt for ovrigt. Jag har glomt fotona hemma sa jag far lagga in min inlagg ikvall istallet.

Appropa for korta byxor sa vet jag visserligen inte att Amerikaner ar svart att kla sig i langa byxor. Jag har nog traffat alldeles for fa amrisar for att kunna saga nagot om det. Men... jag ar fullstandigt allergisk mot korta byxor och det ar ofta det forsta jag kollar pa nar jag koper byxor. Jag brukar oftst kopa for langa byxor eftersom jag ar sa radd att de annars ska vara for korta...

Ha en trevlig helg!!

Annika said...

Lollo:
Tjaa...inte var det som DITT inlägg idag, det är då säkert!!
Braller ja...Pet peeve...svårt det där att få till det rätt är det uppenbarligen...
Haha, bra att du fick garva lite.
Ha en fin helg!!!

Annika said...

Millan:
Ja, vi är BRA svaga för det godiset i familjen. Tur att man inte köper marshisar alltför ofta...

Korta braller är ett...ja FULT!!! Heller för långt än lite för kort...hualigen!!!
Ha en jättefin helg!!

aurorabuddha said...

Vacker skal!

Maken har for langa byxor. Och han ar amerikan... Jag har fragat honom varfor han alltid koper for langa byxor och han sager att dom ar lagom langa nar han sitter. Gu' va' dumt. :o)

Annika said...

Aurora:
Nu fick jag mig ett gott skratt...tack! Rolig make! Fniss!!

Hanneles paradis said...

Ulrika Hydman-Vallien har fina skålar.

Anita said...

Jag vaknar alltid till har pa morronen nar jag laser dina inlagg. Blir smittad av din enengi :-) Det var val ett bra exempel pa med eller utan med dina marshmallows. Och ja, man ser manga for korta byxor har i USA, speciellt bland medelalders kvinnor som mej. Tror det ar nan oskriven regel har att medelalders kvinnor ska ha byxor som slutar vid anklarna... men jag vagrar!!!

Annika said...

Hannele:
Ja visst har hon!

Anita:
Vad KUL att du tycker det! Blir så glad!
Ja, du har så rätt om medelålders kvinnor i khakis som är för korta. Plus att man ofta, ofta, ofta ser khakis i caprimodell, inte så jättesnyggt heller.
BRA, Anita...Vägra :-)))))

veronika said...

Vilken underbar skal!! Sa vacker bla farg! Sag att du hade en vacker bla farg i ditt sovrum..

Korta byxor for mig = tontigt..:) Men piratbyxor tex ska sluta vid anklarna med ett par fina skor till. Maken som inte ar sa noga med klader..:) bara de ar bekvama, har mig dar som en hok da han ibland tar pa sig ett par for korta byxor..:) Har jeansen krympt sa star jag dar och drar i dom for fullt da de ar blota efter tvatten. Satter jeansen under mina fotter och draaar ...for att toja ut dom.
Ha en trevlig helg!

JaCal said...

Haha - åh, det är så sant! Allt lite för korta... *fniss* Och nu kom jag på att jag genast måste följa upp på detta tema på dagens blogginlägg... något med amerikanska byxor för män jag går och irriterar mig på...

Fantastisk skål!!

Desiree said...

Åh där försvann precis mitt långa kommentar, bläää!!!

Ursäkta Annika. Det där med för korta byxor är också något jag har lagt märke till. De verkar som de helst vill att de ska sluta precis ovanför fotknölarna och sedan drar de upp byxorna till naveln. Ibland toppar det hela med att ha vita tubsockor till mörka skor eller nåt. Fult är det iallfall. När jag lägger upp mina byxor ser jag till att de inte blir för korta. Är väldigt noga med detta. Gillar din tolkning av med eller utan. Åh marshmellows är verkligen goda. Dessa fluffiga kuddar som liksom smälter i munnen, mmm. Ha en riktigt bra fredag.

Mamma C said...

Jag har ingen koll hur amrisarna kl�r sig. Men jag h�ller verkligen med dig att det ser f�r j...ligt ut n�r byxorna �r korta.
Mamma C

Annika said...

Haha, vad jag skrattade! För korta byxor är sannerligen fult. Min man bryr sej inte ett dugg om kläder men när han ser nån med för korta byxor brukar han säga: "Väntar den där på att det ska bli högvatten, eller?".

Trevlig helg!!

Petra H said...

Jag är ALLERGISK mot för korta byxor!! Holländskor har alltid för korta byxor, vi brukar säga att det är för att de förbreder sig för översvämningarna ;-)
O har ett par jobb-byxor som är en aningen för korta, så jag såg till att vi köpte nya till honom - men han tycker att de är för långa... Byxor kan aldrig bli för långa enligt mig!!
Trevlig fredag!

Annika said...

Veronika:
Vad uppmärksam du är! Det är sant, jag har en fondvägg som är blå i sovrummet. Visserligen hr jag nog haft sovrummet på bloggen ngn ggn, men det var väääldigt länge sen.
Så sant, Veronika, piratbyxor ska sluta vid ankeln, och det kan vara så snyggt. Har ju flera par själv också.
Jag vet, jag drar också alltid ut jeansen och stenkollar Peters längd på brallerna, han är ju amris så, haha!!
Ha en fin helg!!!

Jacal:
Japp, det finns mkt att gå och reta sig på när man inte har ngt annars för sig, hehehehe!!! Som amrismännens klädstil tex. Och för all del amriskvinnornas också...
Ska genast kvista över till dig och se vad du lagt till, hihi!!
TACK, visst är skålen fin!!

Desiree:
TRIIST när ens kommentarer bara försvinner. Det är så himla surt. Tack för att du tog dig tid att skriva ytterligare en kommentar.
Tror det är svårt för oss svenskar att inte se det där korta, och när det blir liite fel så blir ju allt så fel.
Tubsockor ja...don't get me started...FULT!!
Jag vet, marshisar är så goda att det finns inte...Ska inte köpa ngn ny påse på jättelänge.
Ha det så jättebra,Desiree. Nu ska jag komma över till dig och se hur du har tolkat dagens tema...

Annika said...

Mamma C:
Jättevälkommen till min blogg!!
Ja, det är verkligen FULT med för korta braller. Det förstör en hel outfit, ofelbart.

Annika:
Ruggigt fult ÄR det...
Jag brukar tänka som din man:
Väntar personen högvatten, eller ???

Petra H:
Hellre för långt än för kort any day of the week!!!
Ha, vad förvånad jag blir. Trodde att holländskor var rätt modemetvetna och sådär...men det kanske dom är ändå, sans brallerna.
Ha en superbra fredag, Petra. På väg mot nya djärva mål som du är!!

Fröken Anki said...

Marshmallows! Gott att grilla, och ha i varm choklad också. Mmmmm!!!

Apropå byxorna - håller helt med dig. Det är inte snyggt med för korta! Varför har de (amrisarna) så svårt att klä sig snyggt överhuvudtaget? Stort, bylsigt och - för kort! Har de inte tillgång till modemagasin ute i bygderna eller?

Ha en trevlig helg!

Humlan said...

Är man lång som jag, så var det förr svårt att hitta byxor som var tillräckligt långa (speciellt när jag gick med högklackat), jag avskydde verkligen de för korta byxorna och gör det än i dag. Däremot är det underbart skönt med piratbyxorna på sommaren, men då är ju modellen kort.

Eftersom jag däckades av förkylning i går och inte orkade sitta här vid datorn, så måste jag också tillägga att frisyren är jättefin! Jag måste också komma iväg snart och blir nu ännu mer sugen på lite färg också...
Kram

Tina said...

Vilken kul iaktagelse. Själv är jag allergisk mot för korta byxor. Min iaktagelse av amerikaner rör sig mycket om hur dom ser ut då det är varmt! Hur är det Annika har era killar bara kort kortbyxor? Här i sverige är det ganska normalt med "knickers" eller 3/4 byxor på män, men jag ser inget sånt på amerikaner, Kram och ha en bra helg!

Anne said...

Jag älskar de där skålarna, de är mina absoluta favoriter. Dessvärre har jag ingen egen.... MÅSTE köpa en vid nästa hembesök. Så fina, både med och utan nåt i :)
Korta byxor har jag också noterat, min mamma har alltid sagt "har man för korta byxor ser det ut som man inväntar lågvatten".... Byxor i rätt längd är helt klart ett måste.
Trevlig helg Annika!
Förresten, nu har jag fått tillbaka min dator. Tänk vad man kan bli lycklig över en sån sak, så räkna med att jag varje dag hänger på din blogg nu!

Saltistjejen said...

Hehe! Ja för korta byxor kan få vilken snyggt klädd person som helat att se såååå fel ut! FULT!!!!!
Tycker i allmänhet att amerikanska män har mycket dålig känsla för stil faktiskt. Alltid blåjeans eller dockers i kaki. Alltid i fula oformliga modeller som ser ut som de jeansen man hade på 80-talet. Ofta för korta som du säger här. Och ofta en vit tubsocka som tittar fram i glipan. URK!!!!
Ska man skratta eller gråta...?! ;-)

Anonymous said...

Kan Simon Cowell kommit på att han smälter in bättre i US med sina brallor uppdragna till under armarna tro? :D
Jag har inte tänkt på detta men nu kommer jag att spana efter folk på stan men korta brallor och lyssna ifall att de är Amrisar. He,he..

Hoppas ni har en underbar helg och att din Peters brallor aldrig smyger sig uppför benet..:D

Kram!

Anonymous said...

Annika! När jag läste ditt inlägg förstod jag plötsligt ngt som för mej varit ett stort frågetecken i nästan 4 år.Här på gatan bor det en kvinna, ganska snygg o proper för det mesta men ALLTID lite lite för korta byxor.Hon är ju från USA! Det är säkert, hon är verkligen det! Språket har hon lyckats rätt bra med men modet har hon då tydligen kvar än! :-)
Kram från Anette

Annika said...

Anki:
Haha, det är sant...VARFÖR? Varför är det så svårt när det finns så mkt snyggt att välja på! Det är inte så att det fattas snygga kläder i det här landet precis.
Läste, förresten Anki, att Philly och DC är dom mest oattraktiva (klädmässigt och stilmässigt) städerna i hela US...That says something right there...

Humlan:
Nu finns det ju byxor i alla längder att välja mellan, men ändå envisas amrisen med för korta byxor.
Jag gillar också piratbyxor på sommaren, och då är ju modellen kort, och ska så vara.
TACK! Vad roligt att du gillar frisyren. Idag ska jag styla den själv så får vi se hur det går.
Synd att du blivit förkyld. Krya på dig!!
KRAM!

Tina:
Right on, baby!! Här ser du aldrig killar som är klädda i 3/4 braller, aldrig, aldrig. Det ser man i Europa men inte här.
Det är alltid kortbraller som gäller, gärna lite baggy med pilotstuk. Min käre make skulle inte klä sig i 3/4 braller, men jag bearbetar ska du veta...
Kramar!!!
Tina:

Annika said...

Anne:
DU är tillbaka!! OCH jag hoppas det är "för gott". har saknat dig som 17!!
Skålen är så fin, det tycker jag också...tack!!
För korta braller är ett verkligt ofog :-))
Kram!!

Saltis:
SÅ sant!! Men i NYC där du bor sre man ju allt, från den trendigaste trendiga till slashasen...Där finns allt, det är en fröjd att kolla in folk i din stad.
Men visst, amrismannen har svårt att klä sig, det är som han tror att han blir bög om han blir lite trendigare, sadly enough...
Jeansen som de flesta killar köper är bedrövliga, men det är minsann Mommy jeansen också...
Ha en fin helg!!

Jess:
Fniss...simon cowell ja som alltid blir tråkad av alla på Idol för sin smak. Det är sant, han passar in med sina uppdragna braller.
JA! Kolla in hur folk klär sig hos dig, och om du ser en otrendig kille i för korta braller kan du lita på att han är amris :-)

Kramar i massor!!!

Rosvikstjejen said...

Visst är det konstigt att skålarna som en gång innehöll godis blir tomma så fort. Samma fenomen hemma hos oss. Man ska vara glad om det ens hinner till skålen.

Har inte tänkt på det där med byxorna men nu ska jag ta med mig Londongirl så fort hon har tid och så ska vi sätta oss på något café eller pub inne i stan. Sen ska vi byxspana. Ha ha ha, det kan bli en riktig helkväll det här.

Stora kramar till er

londongirl said...

De där skålarna är så fina! Jag älskar den där blå och gröna ihop. Måste verkligen ta och spana in hur det står till med byxlängden i Stockholm.
Håller med om att det är sååå fult med för korta byxor! Värst är nog tycker jag när det kommer en kille i jättesnygg kostym, fin slips och för korta byxor!!! Det blir ju Papphammar av allt ihop då! (Gösta Ekman för dem som inte vet)
Visst är lilla R fin!? Jag blev lite förvånad att hon faktiskt är så lik min K!! Trots att hon är en liten kines. ;-)
Kramar i massor

leopardia said...

hahaha, ja du. min mamma, svennemamma, förstör alltid sina byxor och SYR upp dem - för mycket. så jag kanske ska skicka över henne till usa där verkar hon ju höra hemma liksom ;)

Matildas fikarum said...

I Australien är det tvärt om. Män i olika åldrar går alltid omkring i alldeles för långa byxor. Folk här har rent generellt ganska långa överkroppar, men mot vad jag är van vid att se, ganska så korta ben. Och eftersom de flesta kläder importeras, är de ju inte gjorda för den typiske australienaren.

Annika said...

ANETTE!!!!!!!
Nu hade jag glömt dig. GOSH, förlåt--sorry!!
JA, nu vet du varför din annars snygga och välklädda granne har för korta byxor!! Det gäller alla amrisar!! Eller ja, väldigt många iallafall.
Kul att du noterat det. Fast det är väl omöjligt att inte notera det.
KRAMAR!!


Rosvik:
Ja, vad är det med skålarna? Varför töms dom så fort på godsakerna? Himla konstigt faktiskt..hehe...
Ja, jag hoppas verkligen att du och L kan slå er ner och studera folk endera dagen. Vore kul att veta vad ni kommer fram till :-)
Kramar!!

L-girl:
Lilla R är jättefin!!! SÅ himla gullig. Ser ut som en R, som jag skrev till dig.
Japp, fult det ÄR!! Papphammarslooken är verkligen inget att sträva efter. Fattar inte att det har blivit så här...
Kramar!!

Annika said...

Leopardia:
Haha, du får skicka över henne hit. Här kommer hon att passa som hand i handske...

Matilda:
Ny blogg! Vad kul...
Och där ser man; för långa braxer down under alltså, intressant...

LindaLotta said...

Jo, det är svårt att köpa rätt längd... :(
Av någon anledning så tror klädtillverkare att kvinnor inte kan bli längre än 175 cm, max 180 cm.
Jag är 186 och då fattas den där biten.
Det är inte kul att tvingas gå i jeans alltid.
Jag får sy mina byxor själv om jag ska ha något annat än jeans.

Annika said...

Lindalotta.
Ja, jag förstår att det är svårt att hitta rätt längd om man är lång, trist nog...Så jag förstår ju att det kan vara ngt av ett problem för dig.
Men här gällder det alla längder från 1,50 till 1,90.