Friday, February 22, 2008

Några tankar, och så Show and Tell: siffror och nummer.

Först och främst TACK för alla engagerade kommentarer nedan i inslaget om tv-programmet. Det finns mycket att diskutera, och det föder heta känslor. Alla ni som kommenterade skrev så mycket tänkvärt i långa, initierade kommentarer! TACK!!
Förmodligen kommer diskussionen att forsätta i framtida inlägg.

Idag har iallafall skolan i Fairfax beslutat att hålla stängt pga vädret. Under natten har en isstorm dragit in. Det är svårt att säga hur halt det är ute, men från mitt fönster ser det inte ut att vara annat än regn som nu faller.
Jag har tid för klipp och sling klockan 12! OCH jag undrar så om jag kan köra upp till Reston Town Center då, eller om jag måste ställa in besöket. VILL inte ställa in, har inte blivit slingad sen i juni, och klippt sen i april! Så mitt hår är ett enda långt skatbo.
Men en "snödag" är det för skolorna, utan snö, och skolledningen kommer att få skit för detta, det är då säkert, av arga och upprörda föräldrar som tvingas stanna hemma från jobbet nu. Inte lätt, inte lätt alls...

Show and Tell: siffror och nummer.Siffror och nummer tillhör inte mina bästa vänner. Jag är dålig på att räkna, usel på matte, vill bara lägga ifrån mig ett papper med siffror så fort jag ser ett, får andnöd när jag ser Excel spreadsheet...
Nej, siffror och jag har aldrig kommit överens. Därför var det svårt för mig att klura ut dagens show and tell.
Hjärnsläpp grande.
Men, vi spelar ju lite "Chicago" då och då, framförallt på somrarna, men även under resten av året. Min dotter är född korthaj! Hon slår vuxna i poker och Chicago, hon kan sina tricks. Hennes mamma är ingen korthaj, men hon har "tvingats" lära sig spela poker och Chicago, och numera tycker även Karolinas mamma att det är rätt kul. Fast, hon vinner sällan...
Så, håll till godo...ett fyrtal...alla andra åker ner på noll...spelet är över...

Ha en fin fredag allihopa!! Hoppas ni ska slippa halka omkring där ni bor!!

26 comments:

aurorabuddha said...

Det har fredagstemat var inte latt! Och jag ar inte nagon van av siffror heller - jag har *inget* sifferminne. Resten av minnesfunktionerna ar ju inte pa topp dom heller, men sifferminnet ar noll. Tyvarr. :o)

Jag spelade kort med barna nar dom var sma och med min mamma - det var sa kul! Nufortiden blir det inte mycket av det dar...

Var forsiktig darute! Och nar ni alla kommit hem: njut av vadret! Trevlig helg och kramar fran Texas!

Rosvikstjejen said...

Jag tycker så mycket om att spela kortspel. När jag var liten spelade alltid jag, farmor, min kusin och farfar, poker i stugan vid älven.Det var så mysigt att få sitta med de vuxna och prata och vara.
Nu för tiden blir det aldrig kortspel. T har aldrig spelat när han var liten så han förstår ju inte tjusningen med det.
Ska nog plocka fram kortleken och lära ungarna mina i helgen.
(jag o lillebror spelar dock ibland i stugan i Abisko).
Kram

Musikanta said...

Det verkar uppochnervända världen. Halt i Virginia så här års! Här är det 8+ grader och kraftig blåst när det borde vara lika många grader minus och snö. Roligt med Internet i alla fall. Googlade på Reston Center och fick upp en massa information. Så nu vet jag var din frissa håller till och att det finns en fin ishall där. Vad det gäller kortspel är jag en stor älskare av patiens på nätet. Favoriterna är Big Harp, Klondyke, Free Cell och Diplomat.

Petra H said...

Nej, jag är inte heller en siffermänniska! Hu, jag kan aldrig komma ihåg siffror och speciellt inte på andra språk än svenska och engelska. Jag har ngnslags mental blockering mot höga tal - de går bara inte att säga på andra språk trots att det är samma logik som på svenska och engelska!
Poker har jag aldrig heller lärt mig trots många försök - tror att det är bristen på intresse som spökar...
Ha en härlig helg och hoppas att det blir slingor!! O ska färga mina rötter i helgen (första gången), får se hur DET går!!

Millan said...

Och jag som alskar siffror och tyckte att veckans tema var latt!! :-D Kortspel ar ocksa roligt men jag vinner ocksa valdigt sallan...

Isstormar later inte roligt men kanske skont for Karolina att fa en extra dags helg!

Trevlig helg!

Annika said...

Aurora.
Visst var det svårt...
Fick ändan ur först igår, sent, när jag tog bilden. Innan dess visste jag inte alls vad jag skulle göra...

Kortspel är roligt, det tycker jag också numera.

Tack, Aurora..sitter här och funderar på om jg ska ställa in ellre inte...boka om till nästa vecka?? Svårt, velig, kan inte bestämma mig...
Ha det så gott!! KRAMIS!!!

Rosvik:
Du låter som min K...
Det var mina kortspelande fldrar som lärde K spela Chicago och poker mm mm. Sen blev hon fast, nu spelar hon med alla vuxna och älskar det...och dom älskar att spela med henne. Ibland sitter hela gänget, sådär tio pers och spelar Plump i sommarstugan på skären. Lite kul!
Ja, lär dina barn, och lär T också!!!
Kramar!!

Musikanta:
KUL att du googlade Reston Town center!! ja, där finns mkt smått och gott!! Och där är det himla mysigt!!
Kortspel är roligt, för alla åldrar...

Annika said...

Petra H:
jag tor att jag har ngn slags siffer-dyslexi. jag är så otroligt dålig på att räkna så det finns inte...
Jag hade också svagt intresse för kortspel under lång tid, sen ryckte jag upp mig och nu tycker jag det är riktigt KUL! Iallafall om somrarna!!

Millan:
Hihi...
Ska genast komma och kolla sin blogg!! KUL att du gfillar siffror, det underlättar ju då här i världen!
Isstormar är det hemskaste av alla vinterväder. K ligger och sover och njuter av denna "snödag". Hon knoppar nog till framåt tio iallafall :-)

Anonymous said...

Åh, jag ÄLSKAR att spela kort.
Chicago brukade vi också spela mycket när jag fortfarande bodde i Svea bland mina vänner.
Tom blev helt ställd när jag vill "spela" poker och inte bara samla på en bra hand. Han hade ingen aning om att man kunde göra det.
Men visst var/är det vanligt att man "spelar" poker i Sverige. Alltså vinna plus att ha en bra hand?
Texas hold 'em har jag dock inte lärt mig än men skulle vilja prova med någon som kan.

Det verkar vara mycket skolstängning hos er p g a vädret.
Kan tänka mig att det inte är så poppis hos föräldrarna. Däremot barnen klagar säkert inte..eller?
;)

Hoppas ni får en trevlig helg och att du tar dig till frissan safe and sound!

Kram!

Millan said...

haha nar jag laste ditt svar dar sa tankte jag: Oj Karolina ar verkligen en typisk tonaring som ligger och sover sa har klockan 14 pa eftermiddagen ;-). Tankte inte pa tidsskillnaden dar...

Hanneles paradis said...

Jag är duktig på att räkna, gillar matte :)
Ha en bra helg.

P.S.
hoppas maken kan landa i stormen idag, i huvudstaden är det lugnt

londongirl said...

Kortspel är sååå kul. Det är precis som hos Rosvik förknippat med att vara på landet och spela. Ute på ön brukade vi spela Plump alla släktingarna speciellt vid midsommar, jämt när barnen var små.
Anders spelade bridge när han var ung i skolan och lärde våra killar det också. Men det har jag aldrig lärt mig.
Alltså hur trist låter det inte med ISSTORM!! Här är det vår. :)

Undrar om jag får till ett siffertema innan kvällen är slut. Har en idé. Vi får se. ;)
Kramar till dig!

Annika said...

Jess:
KUL, du och Karolina skulle kunna spela lite ihop...she'd love it!! Jag tycker också det är rätt kul numera, som sagt.
Jamen visst SPELAR man poker/Chic...det är inte bara sist stick som gäller utan en bra hand ger poäng...
Har aldrig brytt mig om texas hold'em, verkar inte så kul...
Nä, barnen klagar inte över den extra ledigheten, men du kan lita på att fldrarna gör det...
Tror inte jag kommer att gå till frissan, tror inte jag törs...damn!!

Millan:
Nu är klockan 10...K är vaken...som jag trodde .-)
Förstår att du tyckte hon var en "äkta" tonåring som låg och knoppade kl 14, haha!!

Hannele:
ÖNSKAR att jag också vore det också...
Hoppas allt går bra med er storm idag.

Desiree said...

Du och jag är själsfränder Annika. Jag är också urdålig på matte, huvudräkning och Excel får mig också att få andnöd. Maken ville att jag skulle sitta på kvällarna och lära mig excel men något tråkigare kan jag knappt komma på. Så det har verkligen inte blivit av. Hoppas att du kan komma iväg och slinga dig trots att det är isigt på vägarna. Får köra förskiktigt. Här har det istället regnat ordentligt och allt regn behövs ju för det är fortfarande rejält med underskott på regn här. Ha en riktigt skön helg.

Annika said...

Desiree:
Jag far verkligen hjarnsstopp vid matte, far skylla pa usla larare, haha...Ne da, det ar val min laggning. Peter ar ju finanskille o kan det dar med siffror, tur for mig...
Jag har skjutit upp klippet o slinget till i nasta vecka...buhu. Lika bra det, kandes det som. Skriver detta fr Peters dator. Min egen dator har K kapat...suck...
Ha en jattefin helg, Desiree!!

Anita said...

Wow, sa manga som avskyr matte! Jag som tycker matte ar sa kul! Nu kanner jag mej som en 'freak.' Jag tog flera matte klasser har pa Junior College i USA bara for att det var roligt.. Men vi ar ju alla olika, och tur ar val det... hoppas jag.
Men nu ska jag leta fram en kortlek, for det ar ju jattekul det med, och det har jag helt glomt bort! Fa se om man kommer ihag natt kortspel... twist?

Saltistjejen said...

Hehe, matte var inte heller min starka sida i skolan. Nu tycker jag klarar mig rätt ok i min vardag med de får kunskaper jag har. Men jag har en kompis som var värsta mattesnillet! Det tycker jag är såååå fascinerande eftersom jag själv är så usel. Å andra sidan var hon helt usel på att stava, vilket jag inte har särskilt stora problem med. Så alla har vi våra starka resp svaga sidor.
Kort älskade jag att spela när jag var yngre, men nu blir det sällan.

Ha en jättebra helg nu!
Kram!

Stella Sweden said...

Hej hopp!
Valsar runt bland mina vänners vänner och strör lite glitter...ett fint minnesglitter om kortspel från barndomen har jag här....
href="http://enlitenj-ablogg.blogspot.com/2007/10/she30.html

Lullun said...

Det verkar som vädret ofta ställer till problem hoss er. Själv minns jag bara att vi fick stanna hemma en enda dag under mina 2 (förskolan) + 9 år i grundskolan i Sverige... kanske vore det en idé att de införde någon typ av vinterdäck hos er ändå...! :-)

Men du klurigt påkommet med spelkorten! Den gillade jag. Själv är jag hyfsat god vän med tal faktiskt, men valde ändå en vinkel på det som jag inte är lika glad i; språkinlärning... *hihi*

Anne said...

Här är en till som är usel på siffror och matte, totalt sopig (och det är inget jag säger men inte menar och att jag egentligen är helt ok bra i alla fall - jag ÄR verkligen så dålig att jag skäms och fått höra "sååå dålig trodde jag inte du var".
I alla fall, kul Karolina är en korthaj. Kortspel kan vara riktigt roligt ibland. Typ i en sommarstuga eller nåt liknande.
Ha en riktigt bra helg nu! Sorry mina sena kommentarer, men jag har fortfarande ingen egen dator (den är hos datordoktorn) och får nöja mig med att använda Martins jobbdator på morgnarna innan han går på jobb och kvällarna då han är hemma. Skulle inte säga nej till två hemmadatorer så man skulle ha en reserv då den ena strejkar!

Annika said...

Anita:
NEJ, känn dig inte som en freak! Var stolt och glad för att du gillar och är bra på matte. Vi är många som är avis på dig!!!
Kortspel är kul, och man kan ju alltid lägga patience...

Saltis:
Visst är det så...Stavning och svenska, ja språk, har alltid varit mina femmor. Men matte och fysik...Let's not go there...
Men vi är alla olika...
Hoppas att du får en jättefin helg!!!
Kramis!

Stella Sweden:
Välkommen hit med ditt glitter!!!
Ska kolla in dina kortminnen på din blogg!
Välkommen tillbaka!!

Lullun:
Ja, det gör det...det är svårt när isen slår till. Inga har vinterdäck, tror knappr man har det ngnstans i USA (men jag kan ha fel) och det gör ju att alla vinerkörning blir skitfarlig och så otäck. Därav stängningar av skolor titt som tätt. Detta var dock årets första "snödag", dvs första dagen som skolan var stängd under läsåret.
Skulle nog kunna tänka mig att ha en till sådan innan vintern är slut, haha!
Jag gillade din vinkling av temat!!! Klurigt!

Anne:
Ja, det märks att du har datorstrul:-( HOPPAS din dator kommer hem från doktorn snart, snart! Handikappande att vara utan.
Anne, jag är precis lika dålig som jag säger vad gäller matten, rent usel faktiskt. Kan ju inte hjälpa K med matteläxor, det går inte. Urtrist är det, tur att P är så duktig på det hela istället.
Och på tal om datorer igen, jag skulle inte ha ngt emot att ha en till laptop i huset, en som K skulle kunna använda så att hon slipper kapa min, haha!!!

Humlan said...

Det låter verkligen kallt och otäckt med de där isstormarna, jag hoppas att du kom iväg till frissan och sedan hem igen utan problem! Annars är det väl en utmärkt dag för kortspel! Jag skulle gärna spela mer kort än jag gör, inte för att jag är speciellt bra, men det är kul.

Siffror är jag betydligt bättre vän med än de där "bokstavarna" och jag har alltid tyckt att det är roligt med matte.

londongirl said...

Kära Annika! Du har glömt att svara på min kommentar. Snyyyyft! :(

Äh, shit happens! :)

Kramar och trevlig helg!

Annika said...

Humlan:
Nej, kom inte iväg. Tordes inte. Fick boka om.
Jo, jag vet att du är bra kompis med siffror, din lyckost...
Kortspel är kul, oftast.

Londongirl:
WHAT??? Var???
Här?
Ska genast kolla. Du vet ju att det verkligen inte var min mening...Förlåt...
Shit får inte hända i svar på kommentarer...SO sorry!!

Jättekram!!!

Annika said...

Londongirl...
Ja, jag hade glömt...Fy 17...Jag skäms.
Och jag vet precis vad jag tänkte när jag läste din kommentar, att det är ju precis detsamma i vår sommarstuga...en massa kortspel in i sommarnatten.
Plump är kul. Bridge har jag aldrig spelat.
Idag är det ngt bättre väder men så himla råkallt att det liksom sipprar in överallt...

Massor med kramar, och fy på MIG!!

Bloggblad said...

Matte är en plåga - och liksom några andra är kortspel förknippad med skärgårdskvällar utan tv. I ungdomen. Fast jag var urdålig på kortspel... så det var inte poppis att ha mig med. Vi spelade nåt där man skulle hålla masken och luras - men det kunde ju inte jag... blev så glad att jag alls kände igen korten...

Annika said...

Bloggblad:
Visst är matte en plåga, ren tortyr faktiskt.
Många verkar ha spelat kort i sommarstugor utan TV, och så funkar det i vår sommarstuga än idag eftersom vi inte har ngt tv.
Jag har också super-super dåligt poker-fejs, Bloggblad.
Så, där är vi lika :-)