Friday, January 26, 2007

Igår...

Var det en sådan trevlig dag. Skolan stängd tack vare att lärarna hade planeringsdag. Det har dem idag också, för den delen. Karolina ledig alltså! Vi kunde ta det lugnt på morgonen. Jag kunde läsa bloggar i lugn och ro, och hon kunde kolla sin favorit webbsida, Club Penguin, i samma lugna tempo. Vid 9.30 ringde Sara, min granne, och bjöd in oss på frukost en halvtimme senare. Himla mysigt och oväntat! Därhemma hos henne hade hon dukat upp med kaffe, croissanter, vindruvor och små munkar. Så där satt vi och pratade och hade det mysigt i ca två timmar. Ute snöade det så vackert till och från. Vid 12 fick vi bryta upp och åka till min kompis Susanna på lunch. Bara fika och trevligheter, eller hur? Lika trevligt där med hela Svenne-gruppen. God mat, fika och prat. Ingen hade bråttom eftersom barnen var lediga från skolan. Jo, SK fick åka hem tidigare än vi eftersom hennes kommun inte hade samma tur med sagda studiedagar. Snön fortsatte att yra, till och från.
På kvällen kom maken äntligen hem i hyfsad tid. Budgeten på jobbet är klar!!! Halleluja! Vi kan få lite kvällar ihop igen. Peter har jobbat till 22 tiden varenda kväll nu under lång tid. Inte kul, för någon, allra minst för honom.
SÅ för en gångs skulle kunde vi äta middag ihop.
Ute kallt, kallt...Ja säkert sådär -7 grader.

Idag blir det väl inte lika mycket fika och besök. Dock väl ett besök till stor-cashen, Costco. Åker dit ibland och köper upp mig på toa och hushållspapper, kött, frukt, konserver. You name it, nästan allt finns på Costco.

Happy Friday!!!

19 comments:

Susanna B said...

Jo visst var det en skön dag! Vi åkte till Books a Million efter att ni hade gått. Åh, vad jag älskar bokaffärer! Skulle kunna förköpa mig totalt men nu var det bara en födelsedagspresent som skulle inköpas. Men oj, vad mysigt det är att bara gå runt och kolla in utbudet...Suck. Önskar jag hade mer tid att bara läsa, läsa!

Annika said...

Susanna:
Tack för igår!! SÅ mysigt. Vad gäller läsandet kan jag inget annat än att hålla med. Just nu är jag "boklös" och känner mig lost. Väntar på leveransen fr Amazon. Kan inte bärga mig tills jag får sätta tänderna i Anna Gavalda boken vi ska läsa...

Anne-Marie said...

Det låter som en mysig och trevlig dag. Visst är Costco bra för att göra storhandling. Har ingen Costco nära där jag bor nu så det får bli Wal-Mart i stället.

LindaLotta said...

Det lät som en riktigt härlig dag, mycket fikande och trevliga vänner och maken hemma i tid.
Kan det blir bättre?
Hoppas fredagen blir lika bra för er.

Annika said...

Anne-Marie:
Kom precis hem från Costco. Jösses vilket släpande. Det är det jobbigaste med storhandling.

Lindalotta:
Alltid trevligt med fikande vänner. Mycket! Idag blir det nog mer städ och plock. Först och främst lägga undan alla konserver mm mm mm...
Trevlig fredag!

Tina said...

Vilken härlig dag, tänk att bli bjuden på frukost så där utan vidare. Ha en fortsatt underbar helg.

Anne said...

Vilken underbar dag du haft, jag blir riktigt avundsjuk då jag hör om den :) Vilka fina vänner och grannsämja ni verkar ha. Costco pratar "alla" om, så efter att ha hört även du nämna Costco så måste jag nog slå slag i saken nu och åka dit och skaffa sånt där medlemskap så vi billigt kan bunkra toapapper m.m.
Trevlig helg!
-Anne

Annika said...

Anne:
DET ska du göra! Det lönar sig att vara medlem där. Du kan verkligen bunkra. Dessutom har dem jättefint kött! Fina grönsaker och frukt. Billigt vin.
Det jobbigaste är att komma hem och lassa ur bilen. Tvi vale!
Trevlig helg, Anne!!!

JaCal said...

Costco är verkligen ett otroligt ställe - vi har en 5 minuter bort med bil och gör all "bunkring" där. Men det gäller att tänka till... speciellt på matfronten... så man inte står där med en kartong paprika som såg liten ut blev melonerna - men som i kylskåpet hemma tar upp en hel hylla och räcker till juli... ;-)

Åh, mysigt med fikande vänner - alla mina väninnor har varit sjuka nu i omgångar ända sen jul - har inte fikat på såååå länge... Nu blev jag lite sugen...

(femte försöket att försöka posta denna kommentar... suck)

Annika said...

Jacal:
Förbaskade blogger...Tänk att det ska vara så svårt ibland. Usch...

Costco ja...Du har rätt. Det gäller att tänka efter när man handlar där. Bra deals, men jösses vad dyrt det blir i slutändan iallafall.

Hoppas dina väninnor snart fryar på sig så du kan börja fika lite igen...Fika bör man...

Annika said...

Tina:
Det var jättehärligt!!! Vi har så fina grannar här...
Trevlig helg,Tina!!

Ulrika said...

Vi har inget Costco här men vi har Sams Club istället, fungerar ungefär likadant. Man kommer hem och upptäcker att man köpt 25 kilo ris, tio kilo jordgubbar och tio kilo godis. Typ. Men man sparar pengar om man bara kan hålla sej till det man behöver! Sams Club har världens bästa retur-policy också, men dom annonserar inte med det. Man kan byta allt (tex tv, dator) inom tre år utan att ha ett enda godtagbart skäl! JAg hade en tv i ett år och sen när jag skulle till Sverige lämnade jag tillbaks den. Inga frågor, alla dollar tillbaka. Grymt! Kram från ett kallt och snöigt Altoona!

londongirl said...

Låter som en mycket trevlig och mysig dag. Ska ni läsa Gavalda i Svennegruppen? Jag har läst hennes "Tillsammans är man mindre ensam" och den är så fin. :)

Annika said...

Ulrika:
Vi har Sam's Club här också. Har dock aldrig varit där. Funkar på samma sätt, hör jag. Man kommer alltid hem med mer än man behöver, fastän man tror sig behöva det när man står bland hyllorna. wow, låter som Sam's club har otrolig return-policy!!
Kram från ett kallt, dock ej snöigt (buhu) Reston!

Londongirl:
Den boken är UNDERBAR!!!
Läser Gavalda i bokklubben, ja. Det är mixad grupp med amrisar, en tyska och två svenskar. Så allt vi läser är på engelska. Nu har jag precis börjat läsa "I wish someone were waiting for me somewhere" av Gavalda. Jag hoppas översättaren är bra. Det betyder SÅ mkt. Var grymt impad av den svenska översättaren i "Tillsammans är man...".

mie*, absolut guldkant said...

Åh vad härligt det låter! Såna dagar behöver man mycket oftare! Jag tycker det piggar upp bara med lunchdate med en kompis en vanlig vardag även om jag jobbar. Idag har varit en skön dag ända tills nyss när jag o 15-åringen rök ihop igen:-(
Sköt om dig o kram!

Annika said...

Mie:
Visst var det en skön dag! Och du har rätt i att man behöver dem ofta.
Kan tro att man ryker ihop med en 15 åring titt som tätt. Hoppas ni är vänner ni igen.
Kram!

Matildas fikarum said...

Det låter så mysigt och trevligt med fika och goda grannar. Härligt!

jill said...

Vad trevligt det låter alltihopa. Vill bo utomlands igen...

Annika said...

Matilda:
Det är skönt med bra grannkontakt.Verkligen!

Jill:
Mycket!
Aha, längtan efter att bo utomlands igen har slagit till...