Wednesday, January 24, 2007

Nu är jag trött....

...på vår förbaskade jeep. Jag kör den helst inte, och det med rätta. Min käre make tog den bilen till jobbet imorse. Han jobbar cirka 20 minuters bilväg från vårt hem. Vi brukar turas om att köra Jeepen, och idag var det alltså Peter som fick den äran.
Peter körde ut på tullvägen mot stan. Mitt på vägen gav servo-styrningen upp, puffttt, fffttt, slut...Maken fick beställa bärgning, och ja, när han väl kommit till verkstaden fick han höra att det var något bälte som brustit. Är jag/vi trötta eller trötta på den här skitbilen nu? Jag vet inte hur många tusentals dollar vi pumpat in i vår bil. Den är betald sedan länge, men kära någon...Hur länge kan man köra omkring i en bil som man aldrig kan lita på? Visst, det är underbart att ha en bil som man inte betalar ett dyft på, men det ska ju vara körduglig också. Bilen är en Jeep Grand Cherokee från 1996.
Nu har vi bestämt oss: det blir en ny bil. Tror tamejtusan vi får skänka den här skrothögen till Frälsis. Det finns ingen som vill köpa den.
Go'natt från en irriterad Annika...Sov så gott!

8 comments:

JaCal said...

Oj oj... hoppas det inte är ett dåligt år för Jeep-96:or... vår är också betald... men just nu strejkar både AC och värme och batteriet laddar ur om den står still mer än två dagar... Kanske ska nämna för maken att det kanske är epedemi på gång (så kanske vi kan bli av med den... vägrar också att köra om jag inte MÅSTE).

Jag är mest sur på Blogger... maken till strul idag...

Panter said...

Krånglande bilar är en STOR irritationskälla, särskilt när man är helt beroende av dem.

och blogger kan irritera också...

Marge_II said...

Vissa saker ska bara fungera! Minns med fasa hur SOPBILEN fick bogsera mig runt kvarteret när vår bil vägrade starta en morgon.
Dagen därpå bytte vi bil.

Matildas fikarum said...

Vissa bilar bara krånglar och man blir argare och argare ju mer pengar man lägger ut på dem. Näe. Köp en ny! Jag avskyr krångelbilar.

LindaLotta said...

Har för mig att jag läst något om den här bilen hos dig innan...
Bilar kostar tillräckligt ändå, utan att man behöver extra bekymmer.
Hoppas ni hittar något bra, snart!

Annika said...

Jacal:
Skitbil. Köp en ny! Ödsla inte mer pengar på Jeepen. Blä...NÄ! Om man kan slippa kör man inte vraket.
JA! Blogger var VIDRIG igår. Kunde varken läsa din, eller andras blogger bloggar förrän sent. Och då var det svårt att kommentera. Suck...Hoppas denna dag blir bättre. På ALLA plan!

Panter:
Och vi är SÅ beroende av våra två bilar. Vårt liv funkar inte utan dem. Trist. Och dyrt.
Och ja, blogger stinks...

Marge:
Ursäkta, men jag sitter här och skrattar när jag läser vad du skriver...SOPBILEN, ha, ha!!! Ja, det måste ha varit en syn. Precis, bilar SKA bara funka.

Matilda:
ATT! Nu ska vi köpa en ny bil. GÅR inte att ha den här skrotbilen längre som bara kostar pengar. Dessutom kan den ju tom vara farlig...Blä...Bilar bara SKA funka.

Lindalotta:
Den här bilen har nog varit lite av en följetong på bloggen, och än är inte sagan slut. Tyvärr. Men snart!!!
Japp, nu gäller det att sätta sig ner och fundera...Ännu en Volvo? eller kanske en Toyota Prius?

Anne-Marie said...

Krånglande bilar är "a pain in the ass". När vi bodde i Mt Shasta hade vi en Honda som var gammal och hade gått runt 200.000 miles (amerikanska). Den gick bra under några år men strax innan vi flyttade till Hawaii var vi aldrig säkra på att vi skulle komma någonstans med den bilen.

Annika said...

Anne-Marie:
A pain in the ass is DAMN right!
Det är så hemskt att aldrig kunna LITA på bilskrället...