Wednesday, January 17, 2007

Mmmm...KYLA!!!

Nu kommer den ÄNTLIGEN: KYLAN!!! Som jag har längtat efter den. När jag tittar på min termometer idag ser jag att den visar på -6! Lovely! Det är sol, och vindstilla. Jag känner hur det riktigt pirrar i benen av längtan efter den dagliga power walken! Ska bli extra skönt idag. Det där att känna elementen är viktigt för mig, vill känna kylan nypa tag i näsa och ansikte. Likaså tycker jag att det kan kännas härligt när vinden viner emot mig en blåsig dag, eller för all del, även en prommis i regn är skön. NU önskar jag mig också en promenad i snö, fallande snö! Hoppas jag får uppleva en sådan promenad denna konstiga vinter.
Så, nu står Ipoden på laddning, redo att följa med mig ut. Först ska min TRÖTTA dotter till skolan, och sen ska jag ut...Power walk och Starbucks. Not so shabby on a Wednesday morning!
Läste igår att man på vissa Starbucks nu har börjat fråga efter kundens namn...Istället för att dem som nu bara ropar ut: One grande skinny vanilla latte on the bar!!! Jag har ju alltid vetat att det varit MIN latte. Men nu ska Starbucks tydligen ta steget längre och fråga efter kaffeköparens namn. SUCK! I artikeln stod det att dem flesta körde mig fejk-namn. Ha, ha...Jag blir "Annie" som jag alltid brukar kalla mig på de ställen där dem prompt ska ha ens namn. Har liksom ingen lust att höra..."Hannukah...Your vanilla latte is on the bar"...So, Annie it is!
Ha en skön "hump-day" (onsdag) idag!!!

13 comments:

Sara said...

Vad fånigt med namnet men det är väl för att det känns så osvenskt. Lite snö vore inte helt fel, det kom lite i söndags men det försvann lika snabbt igen. Hoppas ni får lite snö och kyla nu!

Annika said...

Sara:
Visst, som om inte alla iallafall vet vad man beställt, och i vilken ordning kaffet kommer. Fånigt värre. Än har dem inte börjat med fånigheterna på "mitt" Starbucks i varje fall...

Fram för kyla o snö NU!!

Anne-Marie said...

Jag kan gärna skicka dig kyla härifrån. Det är fortfarande alldeles för kallt för mig. Vi har litet, litet snö men mest blåser det och är kallt.
Världen håller på att bli mer och mer opersonlig där man måste uppge sitt namn och kanske till och med adress och telefonnummer. Förstår inte varför t ex Schuck's (en affär som säljer biltillbehör) måste ha denna information om man t ex köper vindrutetorkare. Intrång i ens personliga värld som jag ser det.

Annika said...

Anne-Marie:
Du får gärna sända mer kyla. Har jag ingenting emot. Alls.

Jag vet, visst är det konstigt att butiker ständigt ber om zip-code, tele-nummer, adress, e-mail etc. Och nu tom Starbucks...Nej, trist är det. Visst kan det kännas som intrång.

malde said...

Semlor, 12-15 st

100 gram smör eller margarin
3 dl mjölk
50 gram jäst
1/2 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
1/2 tsk hjorthornssalt
knappt 1 liter vetemjöl

Smält matfettet och häll i mjölken. Ljumma till 37 grader C. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt socker, salt, degspad och ägg. Blanda i hjorthornssalt och mjöl efter hand och arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa i 30 minuter. Tag uppdegen på bakbordetoch arbeta den ytterligare. Baka ut runda bullar. Jäs väl. Pensla med ägg och grädda i 8-10 minuter. 250 grader varm ugn. Resten kan du själv, eller hur :-)

Jag har inte din mail, så varsågod och njut

Malde said...

Fortsättning Semlor

En del gillar ju att det är kardemumma i, så kanske ca 1 tsk malen kardemumma i degen

Annika said...

Malde:
TACKAR!!! TACKAR!!! NU återstår det att se om jag, den okunniga bagaren, verkligen törs ge mig på projektet semlor...IIIIIHHHHH!!!
Jätteshchysst att du gav mig receptet!!!

Tina said...

Själv längtar jag efter värmen :-)
Hoppas du hade en skön power walk i kylan idag!

Annika said...

Tina:
Det förstår jag!!! Snart drar du ju iväg!
JÄTTEHÄRLIG prommis blev det!!!

jill said...

Härligt det låter med lite kyla, och så promenad och gott kaffe på det.

Annika said...

Jill:
SÅ mysigt. Samma procedur idag...Idag verkar det ännu kallare. Passar mig fint!

Panter said...

Meeen, jag vill också ha minusgrader! Idag har jag i alla fall promenerat i dagsljus och det regnade inte! alltid något! Vad duktig du är som faktiskt går varje dag.

Annika said...

panter:
Idag ÄNNU kyligare, och jag njuter i fulla drag...
Tycker om mina prommisar. Mycket. Hoppas ni får minusgrader också...