Thursday, November 03, 2016

Samma visa, SÅ här ska det SE ut, gammal dammsugare och novembervärme.

Godmorgon torsdag!*   Alltid samma visa. Varje år!


Varje år blir det, ofelbart och gjutet, diskussioner om Starbucks “holiday cups”. Alltså de pappmuggar Starbucks använder sig av under perioden november-december, julmuggarna alltså. Varje år BRYR sig folk så sanslöst mycket OM detta faktum.
Jag fattar det INTE. Mugg som MUGG! Vem bryr sig? Vem orkar spilla krut?
Många menar att de inte är NOG juliga. Det  liksom bara SKA vara snöflingor och tomtar på dem. OCH de SKA vara röda. Andra menar att de är för “juliga” och inte politiskt korrekta.  Aldrig någonsin kan man vara ÖVERENS om att gilla dessa pappersmuggar.
Men orka spilla krut på en pappmugg från en multinationell kaffejätte.
Det finns andra saker att oroa sig för, och engagera sig i. Ja, som tillexempel OM Trumpna skitgubben kommer att hamna i Vita Huset, och tusen och åter tusen andra ting. Men en stackars grön pappmugg? Från vilken man dricker sin femdollars-latte …
Give me a break.
Detta är alltid en av årets töntigaste diskussioner. I-landsproblem EN masse!!


Starbucks "holiday cup" anno 2016.  Bild från nätet (jag har inte hunnit dricka ur en sådan här ännu, haha)


*  SÅ här ska en slipsten dras.

Jag måste få visa er bilder på min dotter Karolina från Halloween och dess partyn. Karolina var på tre olika fester i helgen, samtliga Halloweenfester.   Den slutgiltiga festen ägde run på själva Halloween.
PÅ de två festerna i helgen var jag väl inget större fan av kostymerna hon bar, hehe. Jag tycker liksom att hon ska vara LÄSKIG, och inte sockersöt. Sådan är jag, det är så jag vill se henne på Halloween. Det är så jag ÄR van att se henne på Halloween från förr.
Men, hennes kostym på själva Halloween gjorde mig INTE besviken. SÅ himla CLASSIC KAROLINA!!!Karolina och hennes kompis utklädda till donuts på en av Hallowenfesterna i helgen.  Lite för sött för mammans smak ;-)

Karolina på Halloween i en av sina värsta utstyrslar någonsin, river ghost.  Jag tycker hon ser ut att komma direkt ur en skräckfilm.  Japp, mamman är nöjd :-)*  OCH så fick jag en Electrolux!

Det finns en app som heter Nextdoor. En social-m edia-app som direkt är kopplad till det område du bor i. Allt kan diskuteras där. OCH de som håller i inläggen är dina grannar. Häromdagen låg ett utrop där, någon vill sälja sin gamla Electrolux-dammsugare för en billig peng. Jag nappade direkt, och jag fick den också. YAY. Så igår var jag hemma hos en kvinna som bor uppe vid en av “mina” sjöar och hämtade den. OCH den är SÅ bra. Jag är så glad att jag har en bra svensk dammsugare som jag fick för en spottstyver.*   Värme i november.

Ja, jag vet att ni hemma i Norden fått snö! COOLT! Ja, jag är alltid lite avis på sånt. Jag är inte tjejen som ogillar snö och ruskväder.
Under tiden hade vi igår 25 grader varmt, osedvanligt varmt för årstiden (naturligtvis). Nej, jag tycker inte om det direkt, men det jag erkänner att det var ganska najs att sitta på decket med en kopp te i eftermiddagssolen.
Idag ska det också bli varmt och lite regn, men från och med imorgon ser det mer normalt ut igen. OCH det tycker jag är BRA. Jag tycker att det är HELT onödigt med 25 grader varmt i november. Man blir bara lite konstig i huvudet av sådana dagar den här tiden på året.


Mitt deck igår eftermiddag.  Jodå, jag dealar ju med vädret hur det än blir, gör det bästa av det.  OCH jo, det var rätt skönt att sitta därute.


Ha en fin torsdag!

24 comments:

Pettas said...

Just det! Men så där fungerar folk, istället för att lägga krutet på det otrevliga så gnäller man på pappersmuggar eller liknande. :) Ett fenomen som är mycket vanligt. Man kunde skriva inlägg på inlägg om petitesser och om vad folk ondgör sig över.

Uj, ja, vad händer om Trumph tar över? Vill inte ens tänka tanken, vill bara njuta så länge vi alla har Obama kvar, de få dagar som återstår.

Här vaknade vi till 1,7 grader idag, lite vitt på marken. Vintern är i antågande, men så brukar det ju vara. Jag hoppas på att det inte blir alltför mycket snö, ännu. Jag måste skotta allt själv i år och vi har många meter till vägen om jag ska ut med bilen och det ska jag nu och då. Ett tunt täcke är däremot tacksamt för det lyser upp. Men också det får man ta som en kvinna, hur det än blir. :)
Ha en fin dag Annika!

Bloggblad said...

Nedersta bilden är ju bara för skön! Här sitter vi inte ute och fikar längre! Två plusgrader i morse, fuktig kall luft. Den lilla snö som yrde ner igår stannade inte kvar.
Och inga spöken eller gastar har jag sett i år.

Åsa said...

Apropå Starbucks så har jag nu provat min första pumpkin spice latte, och det blir också den sista. Så himla sliskig och så var det någon krydda som fick mig att tänka på någon sorts indisk soppa i stället för kaffe. Huga! Men nu vet jag i alla fall vad jag tycker! Min nyfikenhet är stillad.

Steel City Anna said...

Starbucksmuggen var ju inte så dum iår, inte röd men iallafall grön :) och fint med julens budskap on att vara nära och tillsammans. Tycker mycket om de riktigt gulliga och juliga muggarna förvisso, Costa (finns det i USA?) hade pingviner i tomtemössa för nåt år sen och jag köpte ibland en speciell sorts kaffe bara för att få dricka ur den muggen :)

Jag föredrar helt klart donututstyrseln :) Den andra var extremt läskig!

Fika ute låter jättemysigt :)

Katrin said...

River ghost, SÅ bra! Vi använder samma app här, verkligen kanon (speciellt för mig som verkar hitta borttappade hundar tan halsband jämt och ständes, vi lägger upp ett utrop på Nextdoor och vips så hittas ägaren!). Vi gick igenom en massa dammsugar som var SÅ kassa men dyra. Till slut köpte jag en ELectrolux. Nu är jag inne på min andra Electrolux, men den första funkar hur bra som helst, vi har den på firman. Min städtant tycker den är en dröm jämfört med andra dammsugare hon måste handskas med. Lätthanterlig och BRA kvalitet till helt OK pris!

Annika said...

Karin:
Så är det.
Det är liksom mer påtagligt och lätt att gnälla på. Samma sak vareviga år.
Sant, Karin, man skulle kunna skriva mycket på detta.
Obama ja, han har varit BRA, tycker jag! Verkligen!
Många gnäller givetvis på honom också, men jag har tyckt om honom. Vettig.
Han längtar säkert UT ur Vita Huset nu. Säkert LESS så han kan skrika.
Nädu, Karin, måtte det bli Clinton. Annars tror jag att jag bryter ihop. PÅ riktigt.
Jag har läst i många tidningar att ni har en vargavinter att vänta, den fösta på sex år. DET tror jag med, att det blir så.
OCH det är jag avis på.
Har inte hört ngt siande om vår vinter än. Men det blir vad det blir.
Ha det toppen!!

Annika said...

Bloggblad:
OK, jag erkänner, det VAR skönt. Satt där med bok och te och läste.
Tänkte att det var inte så dumt då allt kom omkring. MEN jag ser ändå fram emot kyligare dagar nu.
Inga gastar hos dig, bra det!!
:-)

Cari said...

Jag tycker Starbucksmuggen är fin. Härlig med alla glada människor.

Annika said...

Åsa:
Du måste be baristan ta det lugnt med sirapen, annars blir den för söt.
Jag har inte druckit många iår, kanske 2?
Ska se till att svepa ett par till innan januari :-)

Annika said...

Anna:
Tycker också den är fin. Lite annorlunda. I like it!
Jadå, jag med, gillar ju också det röda och uberjuliga, men så är jag ju julfreak också precis som du.
Men denna får klart godkänt.
HAHA, visste att du skulle gilla donutsen bättre. River Ghost är verkligen extremt läskig, håller med.
Ha en bra torsdag!

Annika said...

Katrin:
Jag vet, river ghost är skitläskig. Jag tycker det är en av hennes värsta nånsin!! HAHA!!
Nextdoor är en bra app, men den kan också vara extremt gnällig, iaf här. Snacka om I-landsproblem ibland, men så är det väl. Ja, många upprop om hundar som försvunnit och katter. Många smycken också, ja. Jag gillar den! En bra app att ha.
Ja, jäklar, jag dammsög med min Electrolux igår, och vad BRA den var. Jag tycker amerikanska dammsugare överlag är skit. Avskyr hoovers, de där upright. USCH.
Så jag är glad över mitt fynd.
Kul att du också har en.

Annika said...

Cari:
Har inget emot den heller.

Annika said...

Ja, jag fattar inte att folk orkar lägga krut på Starbucksmuggarna SPECIELLT i år.... men det kan vara en distraktion från de riktiga nyheterna kanske....

Karolinas utklädslar var bägge snygga tyckte jag - donut-kostymen lite kul! Och så är det bra när man inte behöver lägga alltför mycket tid och pengar påt. Och River Ghost var förstås läskig.

Jag har en dyson, nån ganska dyr modell men refurbished. Dödade tre tidigare dammsugare med grannbar och pälsen av två hårt fällande hundar.... Det måste till muskelgrejer för att klara av det, dyson verkar göra jobbet. Och så den här f-bannade heltäckningsmattan till det då....

Jag är överlag tacksam så länge det är varmt och torrt, både här och i Colorado.Försöker ju springa regelbundet och det är rätt jobbigt om det är kallt och snöigt.... Plus att det blir mycket värre att flyga i vinterväder. Men på kvällarna kan det gärna få bli lite kallare i Colorado så vi kan få tända en eld i öppna spisen. Vi köpte en jädra massa ved som behöver få gå åt....
Kram

Anonymous said...

Ja verkligen! Hur kan man bli upprörd över en mugg när det pågår betydligt viktigare saker i ert land... Ofattbart!
Och stor skillnad på K:s olika klädval!
Och jag minns förra året! Var i Chambersburg, PA och svettades floder när det var sommarvärme! Men du vet; jag älskade det!

Anonymous said...

Och jag är avundsjuk på ditt väder! Här ligger ju tyvärr inte snön kvar utan det blir bara slask istället, inte roligt alls!
Ha, det är underbart vad folk kan lägga energi på. Vem bryr sej om en kaffemugg?? Undrar förresten om vi har julmuggar här hemma?
Håller med dej om att Halloweenutstyrslar ska vara läskiga, oavsett om det är barn eller vuxna.
Ngt som störde mej i år var att förra lördagen när alla barn kom o ringde på dörren (jag vet fel dag!!) var det såå många som inte ens var utklädda. Ändå stod de där o skulle ha godis. Nja, lite engagemang om jag får be!
Kram från Anette!

Steel City Anna said...

Var bara tvungen att kolla om årets Costamuggar kommit, det hade de! Druckit en gingerbread latte just. Christmas jumper theme! Extremt juliga :) http://www.costa.co.uk/christmas

Monica said...

Åh vad kul det skulle vara med julmuggar här på caféerna, vilken sort som helst går bra:-).

Karolina ser extremt läskig ut det måste jag säga, ja det är en konst det med:-) och jag tycker hon är fin som söt och färgglad tjej med, kul med variation:-).

Vilket skönt väder du har, härligt att sitta ute så i varm sol även om det känns lite ovanligt denna tid, men låter väldigt fint.

Vilket fynd du gjorde med dammsugare, vi köpte en ny Electrolux nyligen och tittade på en massa modeller av dammsugare, finns för många:-), men väldigt nöjd med denna, lite tystare, har lång sladd som räcker genom hela hemmet utan att byta kontakt och ett rör som kan anpassa sin längd efter den som dammsuger:-), jättebra helt enkelt.

Och idag har jag studerat era kandidater igen, det står här att man väntar väldigt lågt valdeltagande med våra mått även om många här också struntar i att rösta, men det är ju lite oroligt i sig och så försvårar det för många att röstdagen är en vardag fast man kan rösta i förväg förstås men många kanske inte gjort det. Det känns inte som man underlättat för folk och kunde inte Obama få vara kvar i 4 år till, hade varit bra tror jag. Nej vet det är klart med hans två perioder nu men de har varit ett bra team han och frun känns det som. Då var många aktiva, nu står det här i alla fall att afroamerikaner inte tänker rösta alls, ja gäller förstås inte alla, journalister överdriver, men hoppas alla som kan och får röstar, är ju väldigt viktigt! Det verkar som det kan bli hur som i detta, väger lite över åt än det ena och än det andra hållet.

eastcoastmom said...

Well jag är nog en av de få som aldrig köper kaffe på just Starbucks, så jag hade faktiskt inte sett årets mugg! Tycker den ser fin ut.
Jo tjejer på Halloween-fester har gärna korta kjolar och små toppar... Har jag noterat. Det börjar i High school. Inte så mycket skräck längre. Eller någonsin förresten, för vår tjej.
Vi har en Miele dammsugare som vi gillar! Annars skulle jag gärna ha en E-lux.

Annika said...

Annika:
Det är otroligt, det tycker jag OCKSÅ. Speciellt denna nådens höst då det finns SÅ mkt ANNAT att tänka på. Nåväl, det är vad det är.
Ja, Karolinas kostymer var bra, men flodspöket gillade jag mest, hihi!!
Förstår att du måste ha bra dammsugare när du har hundar. OH ja!!
Dysons är ju dyra, så jag förstår att de är bra också!
Du ska se att det blir kyligt i CO. Ni lär få användning för er öppna spis. HÄRLIGT!!
Precis, att flyga i vinterväder är INTE kul, jag vet.
Ja jädrar i gatan vad jag svor i fjol efter den stora snödrabbning vi hade, isfläckar in absurdum i veckovis. Det var då jag bestämde mig för snowbugs. FÅR se om de levererar i vinter, hihi!!!
Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan.
VET, man baxnar. Speciellt den här hösten som ju känns som lite av domedagen.
ORKA spilla krut på en jäsikens mugg, liksom.
Idag är det varmt, du skulle ha gillat det :-)
MEN, det är lite fuktigt också, det är inte kul.
Du vet att jag är lite avis på er också :-)

Annika said...

Anette;
Ja, igår var det faktiskt inte så dumt. MEN idag är det fuktigt, blåsigt, det regnar lite..allmänt NASTY, haha!!!
Men, men this too shall pass.
Jomen, jag tror att ni har julmuggar på sbux också, Anette. Säkert samma som vi har. Ja, att orka spilla energi på dem är ofattbart, hur orkar folk?
Ja, jag vill verkligen att folk ska klä ut sig på Hallonween och det gör de ju här. TUR det!!
Jag blir också störd om det kommer ngn outklädd. Make an EFFORT!!!
Kramar i massor!!

Annika said...

Anna:
HEHE, nice Anna!! Det kallar jag julmuggar med STIL. Love'em!!!!
Mer jul åt folket. Du frågade om vi har Costa, nej inte i DC iaf. Kanske i ngn annan stat? Men inget märke som jag känner till.
Starbucks gingerbread latte är jag inte så förtjust i. Costas är nog godare :-)

Annika said...

Monica:
Du får gå på Starrbucks hemma och se om de har samma som här? Ngt julmuggigt måste de ju ha, tänker jag.
Karolina ja, jag tycker hennes river ghost är bra. Men det är munken också, förstås. Gillar spöket mer.
ja, fint väder här.
Gillar svenska dammsugare, bra kvalitet. Fina dammsugare hemma, här är det inte alls av samma kvalitet. Hoovers och sånt, du vet.
Jadu, vi får se hur det går på tisdag. Många är ju så anti dessa bägge kandidater att de kan låta bli just därför. Känner till ett par fall där man inte tänker rösta, men det tycker jag är fel. Faktiskt. Speciellt vid ett sådant här ödesdigert val.
Problemet ä ju också att det alltid äger rum en tisdag, och folk måste gå ifrån sina jobb. Sådant förstör för många, speciellt de som har lågbetalda arbeten.
Men vi får se...
Jag har nog hopp, trots allt.
Obama vill nog bara sticka nu, tror jag. Han är säkert mer än LESS.
Usch vad läskigt det blir på tisdag, känner jag.
Ha en fin torsdag!!

Annika said...

AM:
Nej, jag är inte där så ofta heller. Tycker också muggen är fin!
För k var det skräck hela HS, det var äng hon började uni som hon bytte bana, haha (till min förtret, fniss). Jag blev glad när jag spöket, haha.
Miele skulle jag också gärna ta, de är BRA!!!