Monday, November 28, 2016

Ja, det var en härlig långhelg, och ännu en medverkan på Sveriges Radio

Godmorgon måndag!


NU har vi haft långhelg här.
Långhelg med stort L!
Långhelg med stort T. T som i Thanksgiving.
Det har varit härligt. Jag tycker SÅ jättemycket om Thanksgiving som helg.
Gillar allt mys som omger den.
Ja, och så gillar jag givetvis att den sparkar igång julen!

Vet ni, mitt hus är helt och hållet pyntat inför jul nu.
Komplett med gran och hela konkarongen.
Tidigt?
Näääh … Det är PRECIS som jag vill ha det. Det känns så in i bänken underbart att vistas i mitt julade hus.
More os more. Japp, det är det som gäller hos mig.
Vi pyntade hela dagen i lördags.
Jag är glad att jag förberedde så mycket innan. Att jag “smög ingång” rubbet. THAT is the way to go!
Bilder från huset kommer vad det lider.
Bilder utifrån kommer också, i sinom tid.


En sann mathelg har det minsann varit.
Oj vad mycket jag stoppat i mig.
Det har varit så gott. Det blev till och med två Thanksgivingmiddagar, en stor  (hos svägerskan) på Thanksgiving, och en lite mindre (hos svärfar) igår.
Maten är ju så god så det är bara bra.

Black Friday i Reston Town Center är också en stark tradition.
En väldigt mysig sådan.
Lunch.
Bio, vi såg Fantastic Beasts and Where to Find Them. Peter älskade den, jag och Karolina var lite svalare. MEN, den var bra. OCH effekterna coola.
Sen blev det drinkar för dem som hade åldern inne.
Sjunger in julen gör vi också då granen tänds för säsongen.
Middag på det.
Rolig och trevlig dag i goda vänners lag.
Handlade faktiskt två klänningar på Anthro. Min julklänning (hurra!) och en vardagsklänning. Älskar Anthro så mycket och det var helt OK rea på de klänningarna Black Friday till ära. Annars köptes ingenting i fredags.


Reston Town Center.Reston Town Center har den finaste gran jag vet.
Lika maffig och vacker varje år.
Ja, hela Town Center är fint smyckat och pyntat.
Glad att bo nära RTC.Alltså DENNA gran!!!
Karolina är tillbaka på Elon igen. Hon for igår.
Återkommer den 16 december och då är det jullov ett par veckor. Härligt.

Ja, och så kan jag berätta att jag varit med i ett program på Sveriges Radio!
Inatt (imorse), vid 05:00 svensk tid, medverkade jag i "Vaken med P3 och P4".  De talar med utlandssvenskar spridda över världen med jämna mellanrum i "Vaken", och jag är en av "korrarna" där, och det är ju roligt för mig.
Programmet finns på Play.
Jag kan lägga in en länk här också då den finns tillgänglig.  Nästa gång jag är med där blir i januari.
Lite kul, hoppas jag.  Lite läskigt också ...Många skridskoåkare i farten i Reston Town Center.  Jag var lika glad att slippa!

Man kunde åka häst och vagn också.  Nä, inte heller det lockade mig, haha.

18 comments:

Pettas said...

Så var det jul hos dig och många andra! :)
Det är bra när var och en kan göra som den själv vill.
Här har folk också börjat "jula" ordentligt redan, det börjar till lilla jul med hela paketet som du också har.
Black friday har också gjort sitt intåg här men däremot inte Thanksgiving och det förvånar rätt många. De hör ju ihop.
Men affärsmännen plockar russinen ur kakan och många handlar både här på Åland men far också till Stockholm för att köpa julklappar.

Som vanligt ligger vi i vårt hus mycket lägre, adventsstjärnor finns i två rum och ett par stakar har lagts fram samt en dörrprydnad hängts upp. Mängder av levande ljus förstås men nu får julen sakta mak växa fram för att bli fullständig på julafton. Jag är inte mycket för den glittriga, glimriga julen, jag vill ha små men fina detaljer. Jag trivs faktiskt med mörkret och någon liten ljuspunkt här och där, skön musik och stillhet.
Som sagt, var och en gör på sitt sätt :)

Däremot tycker jag att det intressant och roligt att se på bilderna i ditt inlägg om de här stora högtiderna, jag suger i mig och känner mig glad. Fina bilder som vanligt! Hoppas du inte har så ont i ditt knä, du är duktig som har klarat av att ta fram julen, det kräver ju sitt .
Ha en bra måndag radiokändis ;) <3

Eva i Dalarna said...

Du är som en av mina döttrar, hon pyntar också fram julen tidigt. Men den åker bort långt innan min jul åker bort, så egentligen har vi det nog pyntat lika lång tid fast vi börjar och slutar vid olika tider. Första advent igår var mysig, firades hos ett barnbarn som just fyllde 7 år. Men ingen snö nånstans efter vägen hem sen eller i Dalarna. Va kul det vore att höra dig på radion igen , lägg gärna ut länken...
Jag har sett första avsnittet på nya säsongen av Gilmore girls. Är ingen stor fan av serien, tröttnade på den redan när den gick "förr i tiden",men tänkte kolla in det nya för att se vad som hänt. Känner dock att jag blir ingen fan nu heller, blir mest trött av att lyssna på tjattret..det som händer engagerar mig inte liksom. Men vi är ju alla olika och du lär väl älska den...☺

Cari said...

Åh så vackert julpyntat i Reston Town Center. Ska absolut försöka komma dit då vi åker till DC om ett par veckor (så fort tiden går).
Hemma har vi tagit fram adventsljusstakar och stjärnor i fönstren. Så skönt att tända upp i lägenheten.

Anonymous said...

Började nästan skratta när jag såg er gran i Reston!
Den på torget här i Strängnäs skulle inte ens få kallas gran hos er... Ful, spretig, med en ynka slinga ljus i och så står den så snett att den ser ut som den ska välta när som.
Förra året var den finare, fast absolut inte som er, men då hade en familj som skulle ta ner en stor tät gran i sin trädgård frågat om kommunen ville ha den så de fick den gratis.
Men i år... vore bättre utan!

Annika said...

Karin.
DET är jul hos mig, och det känns så in bängen rätt, som jag skriver. Älskar det!!
Absolut, jag har märkt (senare år) att julen kommer tidigare hemma också. OCH ja, varför INTE? Det rä ju så mörkt, och julen är ändå så kort. Varför inte maxa totalt?
Gillar den finländska-åländska traditionen med Lilla Jul. SÅ mysigt.
Black Friday ja, märkligt det där.
Thanksgiving skulle ni kunna ha istället, kan jag tycka. Ni kan slopa den där historiska delen med det, och köra den andra, den där man talar om vad man är tacksam över över en god middag.
Kör på den.
Precis, Karin, alla gör på sitt sätt då det kommer till julen och pyntet.
Absolut.
Kan tänka mig att det är mkt mysigt på Pettas nu.
OCH tack för att du gillar bilderna. Blir glad!!!
Ja, tänk att jag har ett "gig" på SR, det är rätt roligt faktiskt.
Ha en riktigt fin dag!!

Annika said...

Eva:
jag kör som man gör här, julen åker ju fram tidigt hos de flesta här. I början var det konstigt. NU är det bara helrätt :-)
Har märkt att det är många hemma som börjat tidigare och tidigare också. Och ja, varför inte?
Each to their own.
Första advent är mysig, ingen dag som är stor här, förutom i kyrkorna.
Självklart har jag sett Gilmore Girls. Klar med alla fyra avsnitt. Älskade det, givetvis :-)
Ska lägga ut länken. Absolut. Finns på Vakens hemsida också.

Annika said...

Cari:
Ja, kom hit ni. OCH kommer ni hit så hojta till.
Jag är väl rätt nyopererad då, så jag får se om jag kan komma in. OM jag kan köra, för det är ju mitt högra knä det handlar om.
Älskar att julpynta, det blir SÅ mysigt.

Annika said...

Brysselkakan:
HAHA, I know what you mean ;-)
En sådan gran skulle få åka ut med huvudet före här. fniss.
MEN det finns ändå ngn charm med de där granarna hemma på vissa torg. Fast de är spretiga och har stora lampor är de ändå fina på ngt sätt, fniss!!
Fniss, du får lägga ut en bild av den på din blogg!

Monica said...

Så fint ni har i stan och vilken vacker julgran! Ser alltid härligt ut med skridskoåkning, hör julen till tycker jag och kan känna lite lust än att dra på mig dem:-). Så fint ni haft med helgerna och Karolina hemma och nu är det jul:-), jag har också allt klart, gjort fint och städat och pyntat, vi trivs så bra med det båda två och alltid roligt att öppna dörren när man kommer hem. Njuter nu för sen tar vi bort det snabbt och inväntar våren.

Läst om ditt knä och smärtorna och jag kan sälla mig till alla som skrivit om sina:-). Ja roligt är det inte och den där skärande smärtan går genom märg och ben. Oerhört smärtsamt vet jag också som är enormt smärttålig. Jag drabbades till jul för precis tre år sedan, satt på Arlanda och föll till golvet, för att göra det kort rullstol ombord och av sedan på Manchesters flygplats, fick bra och mycket vänlig hjälp på båda. Tacksam för det. Sedan smärtstillande där och jag valde käpp istället för kryckor som är både svåra och otympliga. I början hoppade jag på ett ben och vilade på käppen. Kom hem och det var menisk, ledband och korsband svårt skadade.

Valde att inte operera och skickar en länk här med en del av träningen. Kan säga att jag tränat varje dag i tre år utan uppehåll, äter nyponpulver (ej kapslar), tar glukosamin med MSM och chondroitin och aldrig en smärtstillande, klarar mig helt utan det och kan igen vandra och göra det mesta men inte springa annat än lite lätt. Och det är helt okey även om smärtan gör sig påmind men aldrig som då. Hoppas du får bra hjälp på alla sätt, skönt att du kom snabbt till läkare och undersökning. Och jag tränar annat än detta som jag gör en del av bara numera men cykling på motionscykel i olika tempo, i början small det i knät så det hördes i hela hemmet och maken blev rädd:-), numera verkar det blivit smort:-), börjar varje morgon i sängen med att cykla i luften och sen lite benträning med sträckta ben. Springer på en matta med "nubb" en stund, en sorts gummimatta, ja lite så och promenerar. Och lite styrketräning för övrigt. Önskar dig lycka till och hoppas du får bra råd.

http://www.lakarhuset.com/docs/rehab_akut_meniskskada.pdf

L said...

Jag tycker det är mysigt med tidig jul, och tycker det är super att börja efter Thanksgiving, eller i sbd med 1a advent här. Vi hade planerat att inhandla och klä granen i går, men de hade inte riktigt kommit än. Dock har ljusslingor och stjärnor och elljusstakar kommit upp. De är det bästa med december tycker jag.
Var också inne i Lund i lördags - julmarknad. Fantastiskt mysigt och fint med alla ljusdekorationer.
Reston TC ser mysigt ut.
Älskar också Anthropology...! Och klänningar så klart!

Steel City Anna said...

Det ar verkligen en helt underbar julgran. Fint med allt pynt.

Da ligger jag efter med julpyntet, det trodde jag inte! Granen har jag inte hunnit kla an. Tror det kanske blir pa torsdag, forsta december.

Soligt och ganska varmt och gront har, verkligen noll julstamning.

Annika said...

Monica:
Välkommen tillbaka!!
Har haft en lite jobbig dag idag med olika prover som ska tas innan operationen.
PUST!!
EKG och annat och en massa blodprov- GAAHH!
Nu är det gjort och jag är klar för op, tack och lov.
Aha, så du har vad jag har.
Ja, den där skärande smärtan var hekt vidrig alltså.
Gud, den slog ner i mig som en blixt från klar himmel.
Jag vill inte heller ta mediciner om jag inte måste, absolut inte. SÅ jag tror att jag kommer att vara restriktiv med smärtmedicinerna efteråt. OCH här lär de ju vräka på med sånt, känner läkarna på den här sidan pölen.
Så, Monica, ditt slog till på ARN? Alltså det som hände mig? Det bara skar till i knät?
Fy sjutton, kan tänka mig att det finns en hel del man kan göra själv iom detta.
Ska läsa din länk.
Tusen tack fina Monica!

Annika said...

Lisa:
Visst ÄR det!!
OCH jag tycker det är sååå OK att börja julpynta tidigt.
På det sättet kan man ju verkligen njuta av det fullt ut.
Så jag är glad att du har börjat.
RTC är så fint!
Anthro, det är en toppenaffär!!
Kul att du också gillar den!

Annika said...

Anna:
Det är nog den finaste julgran jag vet, faktiskt. År efter år är den lika maffig och snyggt pyntad.
Haha, jasså? Ja då får du komma ikapp nu då ;-) OCH det lär du göra.
Snabbt
Ni har grönt, minsann. Såg ju det på dina bilder.
Här ska det bli väldigt milt framöver på ti och on, men idag är det rätt kallt, och mulet.

Channal said...

Hej Annika! Värsta kändisen nu, jättekul! Ska lyssna på programmet. Du får starta en podd! Eller tänk, en podd "USA vs Sverige", du o jag =))

Vilken fin helg du har haft! Mys på hög nivå!

KRAMAR Anna

Annika said...

Channal_
Haha, eller inte ;-)
Men det är lite kul att göra detta ibland, kommer att fortsätta att vara korre för dem-
Podd? Ja, det tål att tänkas på. Verkligen.
Ska ta mig en funderare på det.
OCH ja, en sverige vs US podd, kul!!
En jättefin helg har det varit.
Stora kramar!!!

Anne said...

Wow Annika, fasen vad BRA du är i radion alltså!!! Naturlig, avslappnad, klok och md så mycket bra och intressnt att säga. Du är en riktig radiodrottning, så fortsätt tänka på det där med podd. Det skulle bli så bra. En njutning lyssna på dig, lyssnade nyss på senaste klippet på SR. Hojta till nästa gång du är med i januari. Har förresten återupptäckt SR radio mer allmänt efter att du varit med, så haha du har gjort bra reklam för SR överlag :)
Vilken fin Thanksgivinghelg. Gillar verkligen era traditioner, fredagen med film, drinkar och allt det också. Jaaa, så mycket gott man ätit alltså, jag tycker jag gått i matkoma alla 4 dagar. Men mysigt och härligt på alla plan, Thanksgiving växer varje år för mig faktiskt. Den granen är otroligt fin. Vi har skapligt snygga granar här också men nä Restongranen är svårslagen.
Njae, den filmen lockar inte riktigt mig. Men har förstått den får toppbetyg av många men lite fel genre för mig.... Kan tänka mig effekterna är coola och en sån där bra film att se på stor duk, på bio.
Har också pyntat, granen inne och allt på plats. Det är en fröjd sitta inne och mysa, tända ljus och ni hoppas att den här månaden inte går för fort som den tenderar göra.
Förresten, fick du mitt email för en vecka sedan eller så? Skickade till en comcast adress jag hittade i min adressbok. Kanske inte aktuell mer? Inget särskilt eller viktigt, inget förväntar mig svar mail, bara ett mail med kommentarer till det du skrev till mig för ett tag sedan. Borde kanske skrivit till FB istället för en gammal emailadress, men hoppas du fick det ändå.
Kramar!

Annika said...

Anne:
Awwww...men tack, vad GULLIG du ÄR!!
Jag växer en decimeter här. Tusen tack. Blir rörd också.
Hojtar absolut till nästa ggn jag är med där, lovar.
Men jag är nervös, även om det inte hörs.
OCH det är ju ett extra plus om jag gör lite reklam för SR :-)
Jag gillar dem, och har alltid gjort.
Vår Black Friday är så BRA! Det kan ni börja köra på BF också nu när Stella är lite äldre. Tror vår tradition började när K var 5-6 år. Inte fullt ut, som idag. Men vi såg julparaden, åt en god lunch och gick på bio då. Ni kanske kan börja göra ngt liknande och sen utöka ju längre åren går.
Restongranen är nog den finaste gran jag vet. Du ska se National Christmas Tree vid Vita Huset. Ett skämt i jämförelse. Jag lovar.
Filmen...njeaaeee....men så är jag ingen fantasy fan heller.
Inte alls. Var aldrig direkt förtjust i Harry Potter, sådär som "alla" andra var.
Visst är det mysigt med pynt, Anne. SÅ härligt att huset är pyntat. Skulle så gärna se ditt.
Önskar att du kunde börja blogga igen. Verkligen!!!
JA, jag fick ditt mail. OCH givetvis kommer svar. Thankgiving kom emellan.
Stora, stora kramar till dig från mig!