Tuesday, March 10, 2015

A bit on the sketchy side. After all...

Good morning!


Well.
NO!
No thank you!
It is SO not fun to take power walks right now.
Not at all.
And why IS that?

Well, because of all the snow that is still around.
Sure, the days are mild now, around 52 degrees (12C). But, the temperature drops at night (at least it has up until now) below freezing. Therefore, ice forms over all paths and side walks. SO not fun!
I went out  walking for over an hour yesterday, but It was SO much black ice that it was an awful experience. I had to concentrate on every single step I took.
The sidewalks (the paths are cleared) are not really taken care of either, so sometimes I have to walk on a road.
What it all comes down to is, the power walks will have to wait until more snow has melted (AND that should be VERY soon). Or, I will  have to change my routine: I will have to walk in the afternoons instead of in the mornings. The afternoons are free of ice on the paths due to the warm temps during the day.
THAT is a hard thing to change for a person like me,  MISS Set-In-My-Ways and  Miss Creature-of- Habit.


Anyway, I am tired of the remaining snow.
I want it GONE!!
NOW!!

I was looking at my old pics.
I was wondering; HOW did it look around March, 10 in previous years? Let’s have a a look, shall we!

I'll  begin to show you pics from when my blog was brand new.  Well, in March 2007 I had been a blogger for 8 months. But, here is an array of pics from March in 2007-March in 2015.
It is, indeed, a mix of everything....FIRST, here are a couple of pics that I shot yesterday!
Reston, 9 March 2015. Icebound lakes.

View from my deck yesterday.  Let me tell you though, in the afternoon we reached 63 degrees F (17C). So the snow is melting fast, fast, fast...Around March 10 2007A nice spring day in Georgetown.  Karolina was 10 years old.  When the blog was new I did not take THAT many pictures.  I did not have a very good camera back then either.  So that is part of the reason.Around 11 March 2008


"Fika" on the deck...
And a nice walk.  The little girl in the pic below is little Karolina...OMG!!!
Around 17 March 2009I was in Sweden the first couple of weeks of March 2009, but this is how it looked when I returned  home again.  Pretty lovely.


Around 8-10 March 2010This looks pretty normal for March around here. Yes, even to have a "fika" on the deck.


Around 11 March 2011

Around 10 March 2012


AND, check this out!  This feels almost unreal.  WAS it really like this three years ago!  WOOOW!!!
I cannot believe that the Magnolia had started to bloom!


Around 10 March 2013This is not pretty. This was around March 10. Yikes...
Well, I guess this time of the year indeed IS tricky!!Around 6-17 March 2014Last year, yes last year. A true Polar Vortex Winter.
The first two pics are taken around 10 of March last year. Looks pretty darn good to me!


Yo, fika again!!

BUT, on S:t Patrick's Day, March 17, we had a winter storm. And a big one at that. SO depressing. I remember it VERY well, of course.
So, that is how the cookie crumbles.
As always, I take the weather as it comes.  Whatever cards the weather gods are dealing me, I'll try to play the best that I can.


Have a good Tuesday!

24 comments:

Anne-Marie said...

Tänk att du och jag startade våra bloggar så nära i tiden. Jag skrev mitt första inlägg i november 2006.
Det är verkligen skillnader i vädret mellan de olika åren.
Idag hade Mt Shasta +23 grader! Helt uppåt väggarna hos oss. Och snön smälter i en rasande fart uppe på berget.
Det lär bli litet svalare framöver men fortfarande dåligt med regn.
Is är inte roligt! På ett sätt är jag tacksam att vi inte haft halka de senaste två åren eftersom jag är så rädd att ramla nu. Ser ut som om er snö smälter mycket snabbt så dina promenader kanske inte blir alltför mycket lidande.
Kramar!!

Pettas said...

Här hos oss är det ett vanligt vårvinterfenomen att vägarna den ena dagen är bara, rena och att de nästa dag är isgator. Det hör till helt enkelt och då blir det att gå i diket istället eller stanna inne.

Den första bilden är fenomenalt vacker! Wow!

Det är kul att jämföra hur åren har varit en viss tid, som du har gjort nu i mars.

Vi säger alltid att april är den månad som det svänger om, men visst gör mars det också. Har alltid gjort. Här är ovanligt varmt och vårligt för årstiden i år, vilket troligen ger backslag längre fram i vår. Det brukar nästan bli så, när alla har sått och satt och fått fart under odlargaloscherna. Då kommer fru Frost och sveper över allting och lämnar förödelse bakom sig. Men givetvis får man hoppas på att det inte blir så.

Ha en bra tisdag!
Kram

Desiree said...

Snön ni har kvar kommer smälta bort på nolltid om ni har sådana här vårtemperaturer som 12 grader. Inte kul att gå då det är blankis förstår jag. Det verkar som om USAs östkust har haft väldigt stränga vintrar senaste 2-3 åren men innan dess har det varit mildare vintrar.
Kram!

Channal said...

Här har vi vår. Så ljuvligt!! Krokusen och tussilagon blommar för fullt! Om ni har 12 grader är snön snart borta!

Fina dag till dig! KRAMAR Anna

ps. Broddar är kanon! ds.

Nettan said...

Hu för svarta isfläckar, inte kul alls. Men vilken härlig minneskavalkad, och visst är det kul att gå tillbaka och se hur det var då för snart 10 år sedan. Jag har ju bloggat lite längre men inte heller varit så bra på att fotografera, får väl se om det kan bli någon minnenas kavalkad sedan? Startade min första blogg 2003, och så min nuvarande 2008.

Hoppas nu att du får en bra tisdag och att isen smälter fort som bara den så att du får gå tillbaka till dina vanor.

Kramar
Nettan

eastcoastmom said...

Visst kan det vara olika år från år!
Gillar heller inte is... Jag tränar inomhus när det är snö och is.

Ingela said...

Enformigt är det åtminstone inte, ert marsväder!
Den där bilden på dig och Karolina är så fin - ni ser så avslappnade och nöjda ut båda två.
Gå försiktigt!
Kramar!

Anonymous said...

Jag skulle byta med dej pa en sekund Annika! Vi har fortfarande 3 feet sno for att inte tala om alla "alper" snoplogarna har byggt upp. Det blir 3 dagar runt 40F denna vecka, sen kommer kylan igen. Jag tar in stora kvistar forsythia, inom en vecka slar de ut. Ljuvligt! Och ljuset ar fortrollande pa kvallarna. Haller helt med dej, sommar/vinter tid ar sa idiotiskt! Horde pa nyhetarna igar att mandagen efter andringen hander det mycket olyckor, hjartattacker etc???
Alskar din blog!
Kram, Ann

Miss Marie said...

Vad häftigt med bilder från så många olika år! Tänk vad mycket det skiljer sig åt ändå, men det är klart, snö i mars är inte så konstigt!

Anonymous said...

Vilka fina bilder från olika år, Här har det börjat blåsa så fruktansvärt helt plötsligt. Jag fick springa ut på balkongen och plocka in grejer för dom höll på att blåsa iväg. Jag är väldigt avundsjuk på Martin som åker till Indien på fredag där är det mellan 20 och 30 grader varmt det skulle jag inte ha något emot. Jag hoppas det inte håller på att blåsa upp till något oväder. Gå försiktigt om du måste gå ut själv stannar jag inne nu så jag inte får något i huvudet. Ha det så gott! Kramar/Anita

Annika said...

AM:
Ja, i maj 2006 började jag.
Gosh, time flies...
For reals...
Ja ni har en mkt skum vinter. Så är det på mpnga platser, även här. Det är ju inte direkt normalt med den kyla vi har haft heller.
IS är så läskigt, så otroligt otäckt. Jag kan inte gå när det är is. Det var flera ggr igår som jag tänkte ringa Peter, och be att han skulle hämta mig. Men jag knatade på. USCH!!
Idag har jag inte varit ute, men det smälter snabbt. Imorrn regn, idag regn. Men sen så!!!
Kramar!!!


Karin:
Ja, det är sant. Jag minns det så väl från vårvintrarna i Norrnäs också då vi var där. Gården som en isbana. farligt. Då var det bara att ta sparken och hålla hårt i den.
Här är det inte roligt heller, även om det blir bättre framåt dagen. OCH snart är det över för vår del, det är verkligen det.
TACK, ja den första bilden är bara en vanlig iPhone-bild som jag knäppte igår.
Absolut, Karin, jag tror också ni får räkna med bakslag. Det vore ju nästan konstigt om det inte skulle bli det.
Kramar!

Annika said...

Desiree:
OOH ja, du vet bilden på golfbanan, den ser HELT annorlunda ut idag. Ska lägga ut en bild på torsdag igen så att du får se.
Det går undan i en hast. Idag regn och 11 grader, imorrn regn och 18 grader.
SÅ nog sjutton kommer detta att försvinna med fart.
Ja, vi har stränga vintrar då och då. Inte bara de senaste åren, men de senaste åren har kylan varit sååååå påtaglig. Inte klokt.
Kramar!!


Channal:
Jo, det är samma här, så snön försvinner.
Vet inte om broddar hjälper mot den där svarta isen. Tror inte problemet kvarstår så länge till. Det var mest igår jag var så trött då jag kom hem igen, haha.
Ni har verkligen varmt, men det är nog klokt att räkna in bakslag ;-)
Kram!!

Monica said...

Kul med tillbakablickar men inte kul med denna is. När du kommer till Sverige får du fråga efter broddar, det har kommit många nya varianter och lite överraskande är det hälsokostaffärerna som har de flesta, många modeller som ser vettiga ut, för promenad, för jogging m m, de kanske har dem i lager under sommartid om du frågar. Själv köpte jag på apotek en helsvensk produkt förut men den var krånglig så jag använder den inte. De måste vara lätta att ta av och på, och sitta bra däremellan:-). Sen finns ju skor med inbyggda broddar men detta såg smidigt ut, försäljaren sa att nu behövs de väl inte längre här men bra att ha till nästa vinter. Sitter de inte rätt så halkar man ändå, jag har en liten skostorlek och nu fanns för alla storlekar. Och solen lyser äntligen i Stockholm men det blåser mycket, dröjer nog ett tag innan det blir riktigt fint och skönt väder. Ha det så bra i veckan!

Annika said...

Nettan:
jag vet, den där svarta isen är så läskig. Jag hr ju halkat på den förr, och klarat det. Men jag blir räddare och räddare. Tror inte broddar hjälper mot den heller. Idag regn, så jag har inte varit ute. Tror isproblemet är över.
SKÖNT!!
Ja, det är roligt med tillbakablickar på bloggen. DU har bloggat länge.
Oj, vad roligt!!
Kramar!!AM:
Verkligen.
SÅ olika.
Jag vet, jag borde gå med i ett gym igen. Känner bara så NOLL lust för det, men jag hör dig!!!

Annika said...

Ingela:
ÅÅÅ tack!!
Och det är så länge sen att det inte är klokt. HAHA!!
Men jag minns hur varmt och fint det var.
Ja, det är ombytligt, detta väder.
Inte trist åtminstone. Fniss!!
Idag struntar jag i PW, och imorrn ska det regna. Sen borde det nog vara sgs barmark.
Kramar!!


Ann:
Och vi som tycker att vi har mkt. Snö alltså. Och vallar.
Allt är relativt.
Vi har ju väldigt varma dagstemp nu. men jag kan tro att NI har det ljuvligt och underbart hos er. Jag skulle byta med dig också :-)
OCH tack, tack, tack för dina fina ord. JAG blir så glad!!!
Kram!!

Annika said...

Marie:
Tack, kul att du gillar.
SÅ sant, snö i mars är inte ovanligt här. Man liksom bara inbillar sig det ibland, haha!!

Anita:
TACK!!
Roligt att du gillar bilderna.
Jag stannar också inne när det är sådär ishalt, som det var igår. Tror det är bättre idag.
OCh sen ska det väl vara bra.
Just det, ni har istappar att vara rädd för också. HUA. Jag minns hur jag brukade snegla upp mot taken i Sthlm, hua...
HUA!!
Indien, men så läckert. Indien påverkar varenda en som varit där. min moster älskar landet, hon har varit där flera ggr, även om kulturchockerna varit en del. Men, det är väl det som är hela upplevelsen.
Blåst, ogillar STARKT!!!
Kramar!!

Annika said...

Monica:
Undrar om broddar hjälper för svart is?
Kanske?
ja, det vore inte så dumt inför nästa vinter, faktiskt.
Ska ta och kolla upp det i sommar. Kan säkert köpa sådana online också.
KuL att du gillade inlägget. TACK!!
Ja, ni har tidig vår hemma. Men det är nog bara helt riktigt om det inte blir för varmt för tidigt.
Kramar!!

Bloggblad said...

Tänk att det kan vara så olika! Här är det vår i luften även om det blåser rejält idag.

För två år sen gick jag på skaren i sol nästan varje dag under hela mars! Nu finns det bara lite lite snörester kvar i norrsluttningarna där det är skugga.

Bloggblad said...

P.s. Min blogg fyller 10 i sommar!

Annika said...

Bloggblad:
Ja, så olika kan det vara år från år. Det är verkligen kul att ha ett stor bildarkiv att gå tillbaka till.
Snön ligger såklart kvar här, men gissa om värmen och regnet sliter på den.
Härligt.
OCH din blogg 10 år. Ja, det är KUL med bloggvärlden!
Min fyller nio i maj.
HIHI!!

Annika said...

Tänk vad vädret kan skilja sej från år till år (och vad ungarna växer på 8 år! :-D ). Vi har haft en ovanligt mild vinter med lite snö, men vår snö kommer ändå att ligga kvar längre än er. Jag vill också att den ska försvinna så fort som möjligt nu, för de snöhögar som är kvar är bara skitiga och fula. Jag är ändå nöjd över att det redan går att cykla så jag klagar ändå inte. Det är vår i luften!
Kram!!

Annika said...

Annika:
Visst kan det!
Bra att gå tillbaka och kolla lite. Speciellt den här tiden på året.
Ni har veklingen haft en ovanlig vinter hos er. Mkt skum.
Men du har säkert rätt i att snön hos er kommer att ligga kvar mkt längre än hos oss. Här regnar den bort nu.
Att cykla, ett sant vårtecken!!!
Kramar!!

Keith said...

Nice retrospect of years gone by! I like seeing how this year's weather at this time of the year compares with others. Cool!

Annika said...

Keith:
Thanks. Yes, it is fun to compare.