Friday, March 06, 2015

Dagböcker och snö...

Hejsan och godmorgon fredag!Jodå, vi fick jättemycket snö igår.
Det var ett vackert snöfall, men det hade kanske passat bättre i december, januari eller februari. Inte i mars.
Men, det är bara att digga läget.
Idag, eller iallafall nu på morgonen, tror jag att det kommer att slås något slags köldrekord. På min iPhone står det att det ska bli -15.
Ja, jösses, det är allt jag kan säga.

Visst, jag är ganska less på att ta snöbilder nu. Så det blev inte mycket knäppt av denna storm igår (eller JO, det råkade det visst bli)  men jag tycker samtidigt det är lite kul att ha väder och vind dokumenterat i fotomapparna.
Det är roligt att gå tillbaka och se hur det var för ett år sen, två år sen etc.
Jag har ju mina dagböcker också, förstås. Men bildbevis slår ju ganska högt det också.


Iallafall, nedan är bilder jag tog igår. OCH ja, mina vänner, jag kan ärligt säga att snöfallet var som en dröm. Mars eller inte, men vackert som en saga var det!  OCH ja, jag knäppte fler bilder än jag trodde att jag skulle knäppa.  Jag menar, det är väldigt svårt att låta bli...
Scrolla förbi om ni inte orkar se snö och vinter.  DET är helt OK!!


Hattifnattar???
Gud, måste jag verkligen röja snön och skotta runt bilarna?  ORKAR INTE!!  FNISS!!  Nej, det blir dagens uppgift. Det var ingen ide att göra detta igår eftersom snön föll ymnigt hela dagen.  SÅ snöröjning blir denna morgons uppdrag för mig!


På gångvägarna...


Snösvängen var ute.  OCH Dominos Pizza!!  JAJAMEN, de levererar pizzor i ALLA väder!!  Helt otroligt dåligt väglag...Jag skulle aldrig, aldrig, aldrig ha gett mig ut igår....


Min älskade golfbana!!

OCH en bekant nedre uteplats!Jag har skrivit dagbok sedan Karolina föddes.
Varje dag.
Numera är det en självklar del av min rutin innan jag somnar på kvällen. Jag skriver en sida, för in väder och vind likaså. Det är så BRA att ha dessa dagböcker att gå tillbaka till då Peter och jag diskuterar när något har hänt idet förflutna. Eller då jag pratar med vänner och familj om något.
Dagböckerna, dem kan man alltid lita på.
Min mamma har skrivit dagbok hela sitt liv. Min mormor också. Samma med min moster.
Min syster skriver likaså. Pappa också.
Jag är glad över att vi alla skriver. Min dagbok är inte direkt privat. Visst, ett eller annat kanske det står i den som inte ska läsas av alla, men för det mesta är det en ganska allmängiltigt dagbok.
Min pappas dagbok är alltid öppen för alla att läsa. Lite roligt.

Bloggen är också ett bra dokument. Visserligen kanske inte på daglig basis, och direkt personligt, men den är verkligen en bra handling över det som varit.
Bilderna i bloggen är också talande på så många plan.
Det är sällan jag går tillbaka och läser gamla blogginlägg. Jag borde nog göra det oftare. Jag läser oftare i mina gamla dagböcker än jag läser tillbaka på bloggen.


Förr i världen skrev jag ner händelser i min planeringskalender, och när jag tittar tillbaka på de gamla anteckningarna slås jag av över hur mycket minnen det finns i bara några få ord.
Ibland bara en tid och en plats. OCH jag minns.
I de gamla kalendrarna skrev jag också upp ALLA filmer jag såg. OCH ett tag skrev jag upp alla böcker jag läst också. Det gör jag inte längre.
DET är faktiskt lite synd.
För det är kul att kolla tillbaka på sådant också.


Skriver du dagbok?
Eller dokumenterar du tiden, och ditt liv,  på annat sätt?


Nu är det helg. OCH vi får se vad jag som kan tänkas hända då.
Önskar er en härlig och fin lördag och söndag!

29 comments:

Nettan said...

Oj vad snö ni har, så otroligt vackert! Här ska det bli vårväder och värme, vi får se vad det ger.
Dagbok, ända sedan jag var 8 år, ca 15 tjocka dagböcker har det blivit genom åren och jag håller med om att det är rött allmänt men mer personligt än bloggen. Skriver i princip varje kväll och precis som du för jag in väder och vind men även små minnen tex biobiljetter, konsertprogram etc.

Ha en underbart skön helg

Kram
Nettan

Pettas said...

Håhå, jaja...jag sitter här och ler igen och tänker att jag börjar bli som den där gamla trasiga vinylskivan som hakar upp sig med jämna mellanrum..
Vilken vinter ni har! Ur led är tiden, ur led är världen. Här har vi vår! Här där vi borde ha vinter!
Hattifnattbilden är underbar!
Jag ångrar att jag inte har skrivit dagbok, för visst finns det väldigt bra orsaker att göra det. Man glömmer så fort hur det var...det behöver inte gå många dagar, veckor när man irrar bort sig i minnet.
Att skriva blogg hjälper lite grann, man kan ju bläddra tillbaka ett år och se hur det var .
Ha en skön fredag i snön!
Kram!

Sahra said...

Jag har skrivit dagbok till och från. Aldrig på regelbunden basis. Har mest gillat köpa nya fina anteckningsböcker och känslan av det oskrivna bladet. Att allt är nytt fräscht möjligt.
Bloggen, mitt enda minnesarkiv är raderat. Senaste två åren är dock sparade. Går aldrig tillbaka. Är inte intresserad. Skriver ju sällan så faktabaserat utan mest känslor och det är jobbigt att gå tillbaka och minnas sånt
Kram

Anonymous said...

Älskar ju snö och får aldrig nog , som jag skrivit förr... så jag tackar för de härliga snöbilderna! Sitter på tåget mellan Stockholm och Göteborg nu. Lite snö och is här och var, men mest blött och regn. Hu.
Ja det är jättekul att gå tillbaka i gamla kalendrar och se vad man gjorde något år tillbaka, för tänkt vad fort man glömmer små men viktiga saker man gjort!
Kram Anna N

Eva i Dalarna said...

Jag skrev dagbok som liten och ung och när barnen var små och växte upp. Men sen har det blivit lite dåligt med dagboksskrivandet och nån blogg har jag ju inte. Som vanligt är du en inspirationskälla så nu funderar jag på att inköpa en dagbok.
Idag är det två plusgrader här och enligt SMHI har våren anlänt....Vasaloppet på söndag...
Ha en bra helg fina Annika!

Cari said...

Vilket vinterväder ni har!
Idag är det regnväder och riktigt trist i Stockholm.
Ingen dagbok men almanackan ger lite information om vad jag gjort. Och på semestern skriver jag vad jag gör. Men vardagen med väder och så missar jag ju.
Det är en trevlig vana du har - och så har du ju bloggen. Det måste vara fantastiskt att ha den att kunna gå tillbaka till. Och alla bilder du tagit och har daterade via bloggen.
Önskar dig en trevlig fredag och härlig helg.

Millan said...

Josses vad sno ni har! Sa fint! Men nu lar det nog snart bli vaderomslag aven for er nar varen vagar sig fram!

Sa skoj att du skriver dagbok! Jag skrev dagbok i manga ar men inte langre. Anvande istallet bloggen som en form av dagbok och sedan mer en veckobok. Men nu har den stackarn inte blivit uppdaterad pa lange igen. Jag prioriterar helt enkelt fel och tar ig inte tiden. Men det kommer nog igen.

Ha en fin helg Annika! Kram

Desiree said...

Oj inte lite snö som kommit i dina trakter. Våren kanske blir lite fördröjd och kommer först i april i år. Vackert snölandskap men förstår att du börjar bli less på att fota snö.
Dagbok är något jag också skrivit under många år. Började då jag var barn och som tonåring skrev jag låååånga inlägg varje dag. Nu skriver jag lite av och till. Tycker om att kunna gå tillbaka och läsa ibland.
Ha en skön helg ska ni hitta på något kul?

Steel City Anna said...

Fina bilder! Antar att folk garna stannar inne och bestaller extra manga pizzor ... Hoppas det fick bra for pizzabuden!

Jag skrev jamt dagbok som liten och ung och valdigt personligt. Absolut inget jag skulle vilja lasa igen faktiskt, har kollat tillbaka nagon gang och jag ar glad att jag ar vuxen, haha! Skulle vara kul att ha lite mer vardagliga betraktelser som du verkar ha i din dagbok, da skulle jag garna bladdra i dem. Min morfar skrev valdigt fint och just om vader och vind men ibland kunde en mening saga sa mycket anda. Bloggen tycker jag om att soka i efter olika hogtider eller ett visst datum, vad man gjorde da.

Ingela said...

Gosh, vilka mängder snö! Lyckligtvis stannar den inte så länge där hos er. Och jo, det är nog klokt att hålla sig borta från vägarna när det ser ut som det gör.
Jag har skrivit dagbok under korta perioder i mitt liv, men har eldat upp allt. Det samma gjorde jag ju med mina kalendrar som fungerade som någonsorts dagböcker, och det ångrar jag bittert i dag. Men gjort är gjort. De jag har kvar ska jag i alla fall bevara!!
Och så har jag ju bloggen, och i den finns det ju en hel del sådant man skulle glömma bort om man inte dokumenterat det. Glad att jag började med detta för ett antal år sedan.
Kramar, och trevlig helg!

Anonymous said...

Ja, vi fick oss en riktig dos av snö igår! Vackert, vackert, men det behövde ju inte bli så inihelsicke kallt idag.
Det blir långkalsingar igen. Vi har verkligen haft vinter i år.

Jag har skrivit dagbok då och då. Den sista jag har kvar, skrev jag på stenografi, för jag ville inte att nån skulle läsa den. Nu kan jag själv inte läsa krumelurerna! :)

Har sparat kalendrar i över 50 år, och de enkla markeringar på dem, får mej att komma ihåg. För vanligen journal när jag varit ute och rest. Önskar jag gjort det under vår mer än 2-åriga vistelse i Indonesien. Tyvärr har jag dålig självdiscplin och blir lätt distraherad.

Tråkigt att du inte har garage för bilarna. Mina goda grannar var ute och gjorde rent i min uppfartsväg. Har världens bästa grannar! :)
Solen skiner så vackert. Ser ut att bli en fin dag.

Ruth i Virginia

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Vackert! Jättefina bilder :-D
Känns lite bakvänt att ni har sådan vinter nu, då vi har vår här uppe (enligt SMHI) ;-)
Håller tummarna för att det var sista snön :-)

Dagbok har jag alltid varit dålig på att skriva. Har dock alltid haft en vilja att göra det, då det är som du skriver: det är ett så bra sätt att kunna gå tillbaka och se hur det var förut.
Jag påbörjade dagboksprojekt flera gånger under uppväxten, och även några gånger sedan jag flyttade hemifrån. Men jag kom aldrig in i rutinen.
Tror det var delvis därför jag blev så glad när jag kom in i bloggningens underbara värld.
Jag upptäckte att jag älskar att blogga, så det fick bli mitt sätt att spara minnen och kunna gå tillbaka :-)

Det händer i och för sig fortfarande att jag någon enstaka gång skriver någon sida i någon typ av dagbok, då jag verkligen behöver skriva av mig lite känslor. Sådant som är för privat att ta upp i en allmän blogg.

Tror nog den längsta tiden jag fört dagbok relativt kontinuerligt var under gymnasietiden.
Blir lite avundsjuk på alla er som lyckas hålla igång dagboksskrivandet så länge. Vilken skatt att kunna gå igenom :-D

Hoppas du får en fin helg!
MVH /Erica

Annika said...

Nettan;
DÅ ska du se hur det ser ut idag.
SOM en dröm!!!
DEN perfekta vintermorgonen. Ja, jag har varit ute och fotat. Haha, så det blir nog en drabbning snöbilder till. Helt underbart ute. HELT otroligt!!!
Ja, vi fick mkt snö. Kanske 20 cm.
Visst är det bra med dagböcker. Älskar dem!! OCH det är så bra att ha att gå tillbaka till. Det skulle inte vara ngn katastrof om ngn läste mina dagböcker, men jag skulle inte direkt bjuda in till läsning, hihi!!!
Kramar!!!


Karin:
Jag med. Börjar också känna mig gammal och repig. HAHA. Vinterbilder och snö.
Idag är det en fantastisk, ja rent otrolig, vintermorgon. SÅ jag tar nog en bildkavalkad på måndag igen
Ja, ni skulle ha detta väder, vi skulle ha er vår. Så är det. Mkt underligt allting.
Mkt knäppt.
Dagböcker är bra. Bloggar med, om än inte lika detaljerade. Men de är också så bra att ha när man ska se tillbaka. Men jag läser såååå sällan gamla blogginlägg.
Kramar och ha en trevlig helg!!!

Annika said...

Sahra;
Visst är det härligt med oskrivna skrivböcker!! Håller med.
Absolut.
Jag har en sådan där årsdagbok, du vet. En dag per sida. Gillar dem.
Ja, jag förstår vad du menar, Sahra. Ibland kan det vara mkt jobbigt att läsa det man skrivit.
Kram!!


Anna N:
Tack snälla.
På måndag kommer mer. Det är en otrolig vintermorgon här, av allra finaste sort. Så jag har ju varit ute och fotat, såklart.
Nej, det är underligt denna vinter. OCH lite läskigt.
Visst är det roligt att titta tillbaka i gamla kalendrar etc. Lustigt hur mkt man minns. OCH har glömt, för all del.
Kram och trevlig helg!!!

Annika said...

Eva:
ÅÅÅÅ vad glad jag blir. TACK!!!
Ja, det är ngn alldeles särskilt med anteckningsböcker och skrivböcker.
Jag kommer nog att skriva min dagbok så länge jag kan.
Er vinter...så skum.
Vasaloppet, love it!!! OCH hoppas, hoppas, hoppas att det blir bra skidföre och ngn minusgrad.
TACK för fina ord, och trevlig helg!!!
Kramar!!!


Cari:
Ja, vi har vinter.
Idag är det nog den perfekta vinterdagen. I nästa vecka 18 grader. Jomen...
Och ni har bara mildväder.
Jaja.
Almanackor är bra, de är verkligen det. Man minns mer än man tror, tack vare dem!
Ja, jag är glad åt både dagböcker och blogg. Bloggen är ett mkt bra dokument, verkligen. Jag skulle bli tokig om den försvann. Inte för att jag läser tillbaka ofta, men ibland gör jag det. Ja, den är en guldgruva den också.
Ha en jättefin helg!!!!

Annika said...

Millan:
Ja, vi har SÅ fin vinter.
OCH idag är det nog bland de vackraste mvintermorgnar jag sett. EN ren dröm.
Jadå, våren kommer alltid.
I nästa vecka, 18 grader. Japp, japp..
Dagböcker är bra, bloggar också. Mkt bra dokument. HOPPAS att du kan återuppväcka din blogg igen.
Att inspon kommer igen.
Kramar och ha en fin helg!!Desiree:
MASSOR med snö, och så fint.
Idag är det så vackert ute att det gör ont.
Våren kan nog bli försenad, körsbärsblommorna i DC är beräknade till 8-12 april.
Men redan i nästa vecka ska det bli 18 grader. Ja, jösses...
Haha.
Visst är det härligt och bra med dagböcker. Älskar att ha dem, och att gå tillbaka till dem.
Roligt att du också skriver. Inga direkta planer denna helg.
Kramar och trevlig helg!

Annika said...

Anna:
Ingen var ute igår, ja förutom snösvängen...OCH sen då Dominos. Ja, haha...
Tänk att de kom fram. JAG hade aldrig velat ge mig ut!
Men de var de som levererade till oss i söndags också under isstormen. Tufft virke i dem!
Kul att du också skrivit.
Ja, jag hör vad du säger, det kan ju bli tunt att gå tillbaka och läsa om tunga dagar, och känslor etc.
Bloggen är bra på det sättet, den är mer allmängiltig. Helt klart, haha!!!
Och jag är sååå glad att jag har bloggen. Det är nog alla som bloggar. ETT underbart tidsdokument dom du ju också tycker.
Ha en finfin helg!!!


Ingela:
Helt galet mkt snö!
OCH så vackert idag att du anar inte.
nej, länge stannar den inte. OCH nu i mars extra kort tid. i veckan ska det bli 18 grader varmt.
Så ja...
Eldade du upp gamla dagböcker. Ja, är det mkt privat, svårt och personligt så kan jag nog förstå det.
Förstår mkt väl att du ångrar det där med kalendrarna. Men, som sagt, gjort är gjort.
Bloggen är ett mkt bra dokument. Mkt, mkt bra. SÅ bra för oss som bloggar att ha dem.
Kramar!!!

Annika said...

Ruth:
Ja, så vackert det är!
Denna morgon är som en dröm. Jag var ute och fotade. Kallt, men vindstilla. Inga problem mao. OCH såååååååååååå vackert!
Älskar det!!
OCH sen 18 grader i veckan...HAHA, NoVA i ett nötskal!!
SMART,SMART, SMART att skriva i stenografi. DET är ju toppen!!
Visst är det lustigt med minnet, man kan minnas med hjälp av bara en anteckning.
JAG vet, hatar att inte ha garage. Men jag tog hand om bilen ändå iaf. GLAD för det idag. Det var tungt, men det gick. Volvon orkade jag inte ta, den får solen sköta om :-) Men bara vi har en bil att ta oss ut i är det bra.
Ja, Ruth, om du kan, och törs (det är halt) ta en promenad. Som en vinterdröm!!!!
Ha en riktigt fin helg!!!Erica:
Vi har världens vackraste vinter just nu.
Denna morgon är det klarblå himmel, strålande sol, vitt, vitt och kallt.
Perfekt.
Men nog är det skumt med vår vinter iår. MKT skumt. OCH ännu skummare med er icke-vinter. Gillar det inte, att det vrider sig som det gjort. Läskigt.
Precis, bloggen är ju ett jättebra sätt att dokumentera. Underbart bra, och roligt att ha den!!
Ja, det tar sin stund att komma in i rutinen med dagbok. Men har man den rutinen känns det helt fel att INTE skriva. Men, bloggarna, ja de är ju minst ett lika bra dokument. OM än inte privat, som en dagbok är.
Ha en finfin helg!!!

Anne-Marie said...

Har inte hunnit titta in hos dig på ett tag. Har tillbringat den senaste veckan med att samla ihop, kopiera och organisera alla papper (papper rörande 10 år bakåt i tiden!!) som skulle skickas till advokatfirman. Skrev i alla fall ett inlägg igår så att folk skulle veta att jag fortfarande levde. :)
Det är som om det är två olika planeter just nu här i USA. Vi skall få uppemot +20 till helgen. Givetvis inget regn och ingen snö. Medan ni har rena istiden. Dagböcker skrev jag bara under några få år när jag var tonåring och de har jag inte kvar numera. De försvann med allt annat som fanns i mammas lägenhet.
Ser att du dokumenterat den senaste tidens is och snö. Vilken tur att ni klarade er hem helskinnade från Elon.
Kramar!!

Annika said...

AM:
Jag förstår, AM.
Jag har inte hunnit med ngn direkt bloggrunda än idag. Kommer snart.
Ja, vi har jättemkt snö. OCH idag är det en fantastiskt vacker vinterdag.
Men i nästa vecka ska det bli mildgrader, så då är det nog vår, hihi.
Ja, vi har haft en sträng vinter. Eller , de senaste tre veckorna har varit stränga. Innan dess var det väl inte så mkt.
Ha nu en fin helg.
Kramar!!!

Anonymous said...

Ingen dagbok för mig och har aldrig skrivit det heller. Men bloggen blir ju också någon slags dagbok så den ihop med de anteckningar om vardagssaker, händelser och annat som finns i min kalender (jo, jag kör pappersvarianten fortfarande och spar dem) blir bra dokumentation över mitt och familjens liv.
Galet med snö ni fått... Stackars, stackars Annika!

Annika said...

Brysselkakan:
Exakt, bloggen blir som en dagbok.
Det är fint att ha den. Gillar det verkligen.
HAHA, INTE synd om mig. JAG gillar det :-)
Idag är det den perfekta vinterdagen dessutom.
HIHI:
Ha en fin helg!!!

Anonymous said...

Ja jag scrollade faktiskt förbi snöbilderna :-)
Här är det barmark men såå blåsigt o ruggigt.
M o M har varit i Romme idag o åkt snowboard, riktigt bitigt har det tydligen varit.
Det är ju så kul med dina dagböcker, minns ju faktiskt det sen förr :-)
Sedan tiden med hemliga dagböcker med lås har jag TYVÄRR inte gjort som du, men du har ju förstås att brås på!
Minns att jag sparade alla biobiljetter med noga nerskrivet vad jag tyckte om den.
Alla dessa låg i en skokartong.
Undrar vad jag skulle ha den till egentligen? :-)
Kramar från Anette

Channal said...

När jag var barn och ung vuxen skrev jag dagbok! Skrev lite när Ida kom. Sen blev mina fotoalbum som mina dagböcker och nu har det blivit bloggen. Men den är inte så öppen. Skriver inte om personliga saker där.

Idag har vi haft en underbar solig vårdag med 17 grader i skuggan! Lovely!

Fin söndag till dig! Kramar Anna

Andra året i Hjo said...

Trött på snön och jag tror faktiskt att det är slut för i år. Vasaloppet gick i 10 graders värme. Och vi fick plocka av oss halsdukar och handskar. Härligt!

Annika said...

Anette.
Jasså, det gjorde du, HAHA!!
A-OK!
Fniss!!!
Kul med Romme för de dina.
Ja, dagböcker är bra att ha. SÅ himla härligt att gå tillbaka till dem då man undrar ngt.
Lite kul med sparade biobiljetter på ett sätt. HIHI!!!
Gillar ideen.
Har du kvar dem?
Kramar!!


Channal:
Exakt, bloggen är inte så privat som en dagbok. De fyller egentligen två olika funktioner. Men bloggen är också toppen att ha när man ska se tillbaka på ngt.
Även om den inte är lika detaljerad som en dagbok.
Ni har läskigt varmt för att vara den här tiden på året. Det måste vara värmerekord. Vi har 12 grader, inte ovanligt här. Och inte heller 17, som vi ska få senare i veckan. Men hos er är det ju smått fel.
Även om jag förstår att det ÄR skönt.
Kramar!!

Annika said...

Hans:
OCH ni som knappt harft ngn vinter ;-)
Stolliga vintrar numera.
Ja, jag läste om Vasaloppet och föret. Inte så roligt, inte alls.
Ja, lägg inte bort handskar och mössor för vintern. Bakslag kan det nog bli. Även hos oss där nu allt smälter bort med fart.

Musikanta said...

Jag har en vanlig kontorsalmanacka som jag skriver upp saker som hänt, födelsedagar, om någon eller jag själv är sjuk etc.etc.

Dem samlar jag på och tar fram då och då just för att kolla när saker och ting hände. Att vi köpt ny diskmaskin, eller jag något nytt, eller när vi var och hälsade på någon. det behövs inte så många ord, man minns ändå en hel del som du skriver.

Vad beträffar snön har vi inte sett tillstymmelsen till så mycket snö som du visar här hemma. Det är helt ofattbart att ni har sånt väder där nere i södern.
Kram från Ingrid

Annika said...

Ingrid:
Man kan komma ihåg mkt med hjälp av en sådan. De är bra.
Mkt bra att spara dem!!

Ja, snön ja...
Gissa om vi haft mkt. OCH ni inget.
Idag dock riktig vår. Snön smälter i en hast.

Kramar!!!