Wednesday, March 18, 2015

Sommarplaner! Och, hur gör du?

Hejsan på onsdagen!


Efter en finfin dag inne i Georgetown igår (inga bilder togs) har jag nu förnyat mitt pass.
Det gick snabbt. Ja, på nolltid.
Om ett par veckor är det dags att hämta  ut det, på ambassaden.
Lotta och jag hade det toppen där inne i stan. Vi fikade, vi gick vår vanliga runda i affärerna vi gillar.
Jag var inne på HM Home för första gången. OJ OJ, säger jag bara, vilken affär!!
Jag blev smått förstummad. Vilka grejer de har!
BRA grejer till BRA priser.
Faktum är att jag blev så handlingsförlamad därinne att jag inte köpte ett dugg.
Jag måste tillbaka.
Det var lite samma som då jag var på Home Goods första gången. Jag vandrade igenom den affären, köpte inte en pinal. Gick ut igen. Jag var liksom tvungen att smälta det.
Det var precis samma sak inne på HM Home.Så, ja, snart ska jag ju in till Georgetown igen. DÅ blir det att köpa lite, det är jag säker på.
Lotta och jag hade det lyxigt skönt då vi satt nere vid Potomacfloden och åt lunch och drack vin. DET kändes mycket dekadent en vanlig tisdag (eller ja, det var ju St. Paddy's Day).
Dessutom satt vi ute, det kändes SÅ härligt!!!
Härligt somrigt.
Ja, det blåste lite, men det var nog 19 grader varmt.
Eftersom det var så somrigt började vi tala om sommaren…


Jo, en bild tog jag.  Denna!! Våra vinglas.

Visst är det konstigt att det snart är sommar?
Eller ja, snart och snart…OK, om två och en halv månad då.  
Dock, sommarplaner måste börja smidas.
Sommarens planer är absolut inte solklara för mig.
Jag vet inte när vi åker hem, bara ATT vi åker hem.
Karolina slutar sitt Freshman-year på Elon i mitten av maj. Därpå har hon sommarlov fram till i mitten-slutet av augusti.
Våra somrar är inte längre lika inrutade som de brukade vara.
OCH våra somrar är inte heller lika självklara som de brukade vara.
Jag vet inte hur länge Karolina kommer att vara i Norden i sommar. Det jag vet är att jag kommer att vara där längst.
Det känns lite vagt allting.


SAS, och andra flygbolag, börjar skicka ut sina erbjudanden till sommaren.
Lite stress börjar krypa upp. Nu ska vi snart boka det som bokas ska.
Samtidigt ska jag koordinera med syskon och föräldrar. DET är ju inte så svårt, men ändå.

När man bor som jag betyder det att nästan varje långsemester och sommar äger rum i den höga nord.
Så vill vi ha det, och så kommer det att bli. Jag älskar det.


Jag vill inte ha det på annat sätt. Men det betyder att långa resor inom USA får stryka på foten.
Eller, längre resor till andra länder.
Ja, vi kryssar till och från i Karibien (men kryssningarna har  hittills alltid ägt rum en vecka på våren), och vi åker på kortare semestrar längs med östkusten. Men sällan och aldrig blir det till andra ställen.
Semestern sparas till Sverige och Finland.

Jag skulle vilja ta en road-trip, genom USA, åka kust till kust. Ta tid på mig, se det som ses kan. Ta två olika rutter, en söderöver och en norröver via Kanada. Helst i i husbil. DET skulle vara en semester det.
Men, det finns ingen tid till en sådan.
Jag drömmer också om att åka till Alaska. Det ska helst ske på sommaren, och kanske är det så att jag helst skulle vilja kryssa där.
Jag skulle gärna ta längre resor i Europa. OCH det är inte omöjligt, så det borde vi göra. Vilket år som helst.

Men, mest och helst vill jag bara åka dit jag alltid åkt.
Till de platser jag älskar mest. A blessing, and a curse!!
Varje utlandsboendes dilemma.Har du bestämt hur/var du ska semestra?
Hr du bokat?
OCH, om du bor utomlands, betyder det att du åker hem till Sverige (eller annat hemland) då du åker på din sommarsemester?

38 comments:

Mrs Clapper said...

Älskar också HM Home! Visst jag är lite partisk som jobbar inom företaget :) Tycker lakanen är de bästa. Har ett set linnelakan som jag köpte för flera år sedan och de är så sköna! Speciellt på sommaren.

I sommar stannar vi hemma och njuter av Sverige och vårt nya hus. Men i oktober åker vi till Kalifornien på bröllop, det ska bli superkul!

Roadtripen du skriver om låter ju helt fantastisk. Vilken upplevelse!

Annika said...

Nej, Sverige blir bara någon/några dagar varje sommar och innan jag fick fast jobb inte ens det. Sommaren för min del är ju forskningstid eftersom jag inte undervisar så då åker jag till Centraleuropa till mina arkiv. Jag vet inte riktigt vad jag skulle göra i Sverige en längre tid? Tekniskt sett KAN jag skriva nästan vart som helst men rent praktiskt blir det bättre om jag har ett eget utrymme - ett kontor - samt ett riktigt bra (engelskspråkigt) bibliotek. Ingendera har man riktigt som gäst hos släkten...

Till i sommar har jag bokat arkivresa till Sydtyskland ett antal veckor, jag ska besöka en kompis i Paris förhoppningsvis och sen ska jag faktiskt till Gbg en vecka till min syster också! Senare på sommaren ska vi till Colorado ett par veckor. Sen kommer familjen till oss också i slutet av sommaren. Och sen är nog sommaren slut igen. Puh!

Men jag skulle nog leva och ha hälsan längre om jag kunde och faktiskt hade ett sånt vackert ställe att "dra mig tillbaka till" som du gör!

Desiree said...

Vi har inte bokat eller planerat ett dugg inför sommaren ännu. Jag vill gärna försöka besöka olika platser. Sverige är inget jag känner att jag absolut måste till om sommaren. Jag åker nog faktiskt heller någon annanstanns. Vi har ingen naturlig boplats i Sverige så det blir som besök hos mina föräldar eller hos mina svärföräldrar. Jag tycker det är svårt att koppla av och ha riktig semester då man är gäst hos någon. Vi får se vad vi hittar på. Semstern är ännu ett blankt kort.
Ha en fin onsdag.

Millan said...

Ja nu ar vi bokade och klara infor sommaren. I ar blir det tva veckor i sverige och en i Wales i husvagnen med Bens familj. Tva veckor hemma for mig kanns INTE lange nog men jag har bara tre veckor att ta da sa det far racka. Jag ar inte sa lite avis pa dig som aker hem hela somrarna sa gott som!!

Fram tills for tva ar sedan la vi all var semester pa tid i sverige men sedan flyttade ju delar av min familj till Singapore och sedan dess har vi varit dar tva ganger och da kombinerat med en strandvecka pa thailand och malaysia. Underbart! Vi fick da upp ogonen for att vi alskar att resa och upptacka nya platser sa jag hoppas vi kommer ha mojlighet att fortsatta resa sa. I ar blir det dock inte SIngapore men en liten trip till Kanarieoarna over pask. Vi har aldrig varit dar och jag vet inte riktigt vad jag ska vanta mig men jag hoppas pa sol och varme!

Kram

FREEDOMtravel said...

Husbil är toppen! Kan bara hålla med! Våra planer är att fortsätta vår resa. Efter Spanien blir det Frankrikes sydkust och sedan Korsika, Sardinien och Sicilien! :)

Anonymous said...

Vi har inte bokat något än men planerat att åka uppåt i landet, det gjorde vi förra sommaren också men det finns ju så otroligt mycket att se. Det där med roadtrip låter ju fantastiskt. Ha en härlig onsdag! Kramar/Anita

Steel City Anna said...

Jag har nastan ingen semester sa det problemet ar lattlost, haha! En vecka i Sverige blir det. Inte varit dar pa 3 ar. Vi har prioriterat resor till solen. Vi har foraldrar som garna reser till oss istallet, annars hade vi val rest mer till vara hemlander. England har ju inga stora avstand sa jag hinner se mycket av landet pa lediga dagar och sa, man kan ta ett tag over dan ofta. Sheffield ligger mitt i England. Smidigt pa det viset! Jag har alltid dromt om en roadtrip i USA. Gor det tycker jag sa far vi se bilder :)

Anonymous said...

Semesterplaner kan kännas lite overkliga så här års, nyss hade vi ju snö men så vips är det sommar!
Vi blir hemma och vad vi ska göra vet vi redan: en hel lägenhet ska målas, läggas golv och monteras kök! För att om planen håller kunna ha en hyresgäst från september. Det är min sommar det. Så någon som bara älskar att måla där ute? Kom hit! Jag bjuder på mat!

eastcoastmom said...

Vi har bokat Sverigebiljetter för tre veckor, det är kort tid men allt vi fick till i år. Sonen ska ju till Brasilien och Dottern vill på camp en eller två veckor här på östkusten.
Vi bor ju vid kusten så somrarna här är jättefina. Det blir nog bra det med!
Annars brukar vi få till en bra resa antingen i USA eller i Europa varje sommar, och nu i april ska vi till Kalifornien!

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Härligt att det blev en skön dag igår :-)
Och skönt att ha passet avklarat :-) Jag minns att jag blev riktigt förvånad över hur snabbt det gick när jag gjorde mitt nya sist.
Fixade det en onsdag, och samma fredag fick jag ett SMS från Polisen att jag kunde hämta det :-)

Och jag förstår helt och fullt den känslan att bli som förstummad av en butik.
Precis så kände jag första gången jag gick in på Madam Filurs lilla krypin (chabby chic/new england-inredningsbutik här i Piteå).
Och, i och för sig, när jag gick in första gången på MediaMarkt ;-D

Vad roligt att du får komma hem till Sverige i år också, även om du för tillfället inte riktigt vet när.
Jag förstår fullt ut att det är guld att åka hem hit till Sverige på somrarna när man bor utomlands. Men jag kan också förstå att det är ett dilemma när det kommer till att välja; Sverige eller andra resor under semestern.
Hade jag bott utomlands och haft möjlighet så är jag ganska säker på att jag skulle ha gjort precis som du. Jag skulle ha åkt hem till Piteå på somrarna.

Dock låter roadtrip genom USA inte alls dumt! :-D
Under min uppväxt var vi (min familj) aldrig utomlands, utan vi semestrade alltid genom att åka runt omkring i Sverige med husvagn. Det positiva med det är till stor del att långa sträckor i bil inte är något problem för mig numera :-)

I år blir det dock inga semesterresor för min del, utan det blir en sommar hemma.
Å andra sidan gör det inte sådär hemskt mycket; jag tillbringar som sagt gärna sommaren här.
Speciellt som Piteå är en fruktansvärt död vinterstad; men det finns en anledning till att min hemstad fått smeknamnet "Sommarstaden Piteå" :-D Det händer saker hela tiden under sommarhalvåret :-)

Hoppas du får en fin onsdag!
MVH /Erica

Annika said...

Mrs Clapper:
Ja just det. DU jobbar där.
Måste säga att jag blev impad. Inte minst av alla priser, haha.
Tittade på deras sängkläder. KUL att veta att de är så bra. Jag tror jag åker in redan nästa vecka med K :-)
Skönt att ni ska vara hemma i ert ljuvliga hus. MAJJ gadd!!!
ERT ställe!
Roligt också med en resa till Kalifornien i höst.
Kramar!!!


Annika:
Kul att höra om hur du gör.
Låter bra och intressant.
Sant, det är ju för att jag har ett älskat ställe som det blir så självklart för mig att åka hem.
Tror det skulle vara annorlunda om det inte vore så. Eller, jag vet inte...
Svårt det där.
Din sommar låter intensiv, men ROLIG!!!!

Annika said...

Desiree:
Ja, jag vet. Lite annorlunda för dig.
OCH inget finns det ju som säger att man måste hem heller.
Klokt att vänta och se för er del.
Skönt med oskrivet kort.
Kramar!Millan:
Låter bra med sommarplaner och allt.
Tre veckors ledighet. Ja, jag vet att jag är lyckligt lottad, och jag tar det inte för givet.
Men det är bra att delar av din familj faktiskt flyttat så att ni åker på andra håll. Himla najs.
Roligt för alla.
Har inte varit på Kanarieöarna. Vet inte heller vad du kan förvänta dig. Men vi ska hoppas att det blir BRA och varmt.
Kramar!!

Annika said...

Freedom:
Jag förstår det.
P och jag har alltid sagt att om vi ska åka över USAs kontinent ska det bli i husbil. Frihet, som sagt :-)))Anita.
Exakt, det finns så otroligt mkt att se!!!
Låter mysigt för er del.
Mer av Sverige ja, det skulle jag också behöva se.
Ja, vi får hoppas att den där road-trippen över USA blir av ngn ggn. SÅ coolt det vore.
Kramar!!

Annika said...

ANNA:
Jag hör dig. Inte så lätt då.
MEN bra att du har flädrar som gärna reser.
Sant, England är lättöverskådligt och bra på det viset.
Jadu, en roadtrip över hela USA vore såååå kul. Men det finns i dagsläget inte i planerna.


Brysselkakan:
Ja, just det.
Men det kommer att bi så fint, och så BRA i slutändan.
Må målarna komma!!!!

Annika said...

AM:
Allt blir så annorlunda då de börjar bli äldre, barnen.
Sista riktiga sommarsemestern med K var 2012. 13 var hon på NYU och fjol var det college-förberedlser så då åkte hon tillbaka till USA ensam. Ja, P var här. jag var kvar.
I år ska hon jobba. Så vi vet inget.
Era planer låter bra, tycker jag.
Roligt med CA. Underbart!!!


Erica:
OJ; ja, jösses vad snabbt det gick!!
WOW!!
Ja, nästa ggn hoppas jag faktiskt kunna förnya hemma. Nog för att jag tror att det går snabbt här med. Men det ska väl hem till sverige och bli tryckt, och sen kommer det tillbaka igen.
Vissa affärer har verkligen den effekten. Man måste gå ut igen.
HAHA.
OCH sen återkomma
De flesta jag känner gör som jag, som bor här, vad gäller sommaren. De som kan åker hem och är hemma länge.
Det är på ngt sätt så mkt mer än semester, det är för att ladda batterierna också, och förr var det för kulturen för K.
Ja, vi får väl se om en sådan roadrip kan bli av. DET vore så najs. Vi åkte inte heller utomlands då jag var barn. Vi for till öbotten, och det var ju där vi alla ville vara.
Låter så najs med husvagn och långa resor med den.
Ha en fin onsdag!

Musikanta said...

Åka runt världen kan du ju göra sen när du blir pensionär, haha.
Just nu är det ju viktigast att du träffar dina nära och kära som du kanske inte har i livet när den tiden kommer. Bra för Karolina också att brusha upp sin svenska.

Själv spelar jag i olika kyrkor och på friluftsgudstjänster hela sommaren. Dessutom ska Kent och jag vara en vecka på Ölands folkhögskola i början på juli. Han på fotokurs och jag på skrivarkurs. Ska bli kul!
Kram från Ingrid

Miss Marie said...

H&M Home skulle jag gärna gå in i, men hittills får jag nöja mig med webben. Precis som Mrs Clapper kan jag rekommendera deras linnelakan, vi har två uppsättningar som vi älskar! Så mjuka och sköna trots att vi inte torktumlar dom, som man egentligen ska.

Och ja, semestrar som utlandsboende, inte lätt! Nu har vi iaf fördelen med att vi bara har ett land att besöka, när vi både i Tyskland blev det ju resor både till England och Sverige. Det blir så att Sverige prioriteras o vi får välja bort andra semestrar. Det finns så mycket som jag skulle vilja uppleva! Någon gång kanske... Som tur är så har jag en make som älskar sommarsverige och som älskar att bo hemma hos mina föräldrar, så det underlättar! Det här är sista sommaren som vi kan fira midsommar hemma, nästa år kommer Alfred gå i skolan o den slutar inte förrän i juli... I år satsar Alfred och jag på juni-juli i Sverige (Engelsmannen tar tre veckors semester där) o vi hoppas på en lika fin sommar som förra året! Inte för mycket att hoppas på, va? ;)

Annika said...

Ingrid:
Sant det du säger faktiskt. Jag tänker lite så.
Jag vill vara med dem, med min familj.
Låter som en bra sommar, Ingrid.
Trevligt med kurserna:
Kramar!!


Marie:
Härligt!!
DÅ ska jag verkligen köpa dem. Jag såg ju hur prisvärt allt var där.
Jag är också glad att det bara är jag som kommer från Sverige. DÅ kan vi helt koncentrera oss på min familj och mina vänner.
DET låter som bra planer.
Du vet ju att jag är evigt tacksam för alla somrar i hemma med K. Vilken gåva.
VI ska verkligen HOPPAS och TRO att det blir en lika fin sommar i fjol. verkligen!!!
Precis, jag väljer också bort andra långsemestrar nu, och ngra år till. Absolut!! Känns helt rätt!!

Anonymous said...

Kan jag officiellt säga att jag är avundsjuk på Musikanta! Sångturné och speciellt skrivkurs på Öland låter helt UNDERBART!!! Vad kostar det och var skriver man upp sig? :) Annika (CA)

My kids' Mom said...

Hej Annika,

Vi har alltid gjort som ni, tagit hela långa somrar i Sverige och därmed har andra destinationer fått ge vika. Men vi har ju inte bott permanent i USA som ni, utan på olika platser i USA och också i andra länder bl.a. Spanien, Italien, och Japan och har därmed haft möjlighet att på ett naturligt sätt fått uppleva lite annat än Sverige och USA.

Jag tror att många svenskar gör som vi. Jag har en moster som bor i Grekland och hon och mina kusiner har kommit hem till Sverige alla somrar och nu kommer hon med barnbarnen i släptåg för att de skall fä lära känna Sverige.

Jag har bokat biljetter redan, med SAS och i mitten av juni.

Kram, Anneli

Annika said...

Annika:
Hojta till på Musikants blogg så att hon säkert ser din fråga!


Anneli:
Ja, vi är många som gör så här. Nästan alla mina svenska kompisar.
Det är ju rätt bra att vara expats, som du varit/är. Man får se världen på ett annat sätt än vi som är bofasta.
Har inte bokar, men ska. Brukar göra det i april.
Kramar

Annika said...

Ja, vi åker ju hem till Finland varje sommar! För mej finns inga andra alternativ, jag skulle inte stå ut här om jag inte fick åka hem till Vasa på somrarna. Jag fasar för den dag mina föräldrar inte längre finns i livet, för då kommer vi inte längre att kunna åka till Vasa och stanna i flera veckor som vi gör nu... Vi åker överhuvudtaget ingen annanstans under året, det finns det varken pengar eller ledighet till. Jag längtar till semestern. Finns ett litet hopp om att kunna åka till Vasa några dar över påsk, men inget är bestämt än.
Kram!

Annika said...

Annika:
Precis.
Det är likadant för mig. OCH det är, och var, likadant för min mamma och moster.
HOPPAS ni kan åka över påsk. DET vore ju så härligt.
OCH sen ska vi hoppas och tro att dina flädrar kommer att må bra läääänge till. Jag hoppas detsamma om mina.
Kramar!

Cecilia/svengland said...

Sommarsemester redan!!! Vi åker nog till Sverige som vanligt i juli/augusti nångång - vi var ju inte hemma alls förra sommaren eftersom vi åkte till Australien istället! Så vi kör nog på en 10 dagar i Sverige + en vecka nån annanstans också efter det! Nu väntar snart ett låååångt Påsklov (yay!!!) och en lite mini semester till Mallorca! Kram!

Lisa said...

Det blir ett par veckor USA i augusti. Skall till mina släktingar i Stonington och så en sväng till Boston. Såklart!
Dessutom lär det bli en sväng till Newton på novemberlovet. Barnen går ju i femman då och det är sista året i den skolan och sen sprids de för vinden.
Annars blir det Sverig. Inget slår den svenska sommaren

Annika said...

Cecilia:
Njaaeee...inte riktigt än ;-) Det dröjer ett tag till, hehe. Bra det va!!
Jam ni for till Australien, vilken drömresa. Fördelen med er i England är att ni har så mkt närmare hem och kan åka lite då och då. Det kan inte jag.
Härligt m påsklov o Mallorca. Exakt, det är på det lovet vi också brukar ta oss till ställen.
Kramar!!


Lisa:
KUL att ni ska hit!!!
Perfekt tid att åka till Boston i nov. BRA väder då där. KUL att träffa alla gamla klassisar för din son innan de börjar MS.
Håller med, Sverige och norden är bäst på sommaren. VILL inte försaka det. Aldrig!!!

Gretas Gotland said...

Det här är nog första semestern någonsin jag skall stanna hemma. I år får alla komma till mig istället och upptäcka öjn. 😊

Annika said...

Greta:
OOO det kommer att bli SÅ härligt!! för dig o alla dina gäster.
Önska jag kunde komma!!

Anonymous said...

Låter som du hade en mysig dag :-)
Bara att sitta ute o äta - det längtar jag efter!
Härligt att du kommer till Sverige i sommar, hoppas vi får till en träff!
Vi åker som vanligt neråt en vecka, vet inte riktigt vilken ännu.
För mej är det ett måste. Skulle inte kunna vara utan det. Hoppas på ytterligare ngn liten tur i sommar, Gränna o Visingsö några dgr förra året var jättemysigt.
Kramar från Anette!

Annika said...

Anette:
DET hade vi!!
Det var så härligt att sitta ute och äta.
Ja, nog ska vi se till att vi får till en träff i sommar. SÅ kul!
Ja. att åka hem är nödvändigt, förstår dig fullständigt, Anette.
Kramar!

Eva i Dalarna said...

Det känns långt till sommaren....men jag vet att jag har tidig semester, från 12 juni och en månad framöver. Det blir i allafall nån resa till barn och barnbarn som vi har i Bohuslän. Sen blir det nån vecka utomlands i slutet av sommaren. För visst är svenska sommaren bäst - när den är bra- men man vet ju aldrig hur den blir.....känns bra att gardera med solresa.
Nu ska jag ut o se om jag ser nåt norrsken, man ska tydligen kunna se det här ikväll.

Annika said...

Eva:
ja, det är ju tid kvar, och det är skönt.
Låter som bra sommarplaner.
När sommaren är "som den ska" hemma är den bara bäst!!
Vet du, tom här lär man ska kunna se norrsken nu. SÅG inget igår, men ska spana lite ikväll.

olgakatt said...

Som pensionär är man ju inte beroende av en viss semestertid. På sommaren vill jag vara hemma i Sverige så jag lägger mina resor vid andra tider utom fjällresan till Norge i juli-aug - om den nu blir av. Utflykter i Sverige kan det bli, jag brukar ju kringla mig hem när jag varit norrut och upptäcka nya delar av landet och nya vandrahem på vägen.
Men nu i vår ska jag göra en tågresa i Centraleuropa; den ser jag fram emot. Det blir uppehåll i diverse spännande städer med operabesök!
Så småningom står både NY och Kalifornien på tur innan året är slut.

Annika said...

Olgakatt:
Precis, skönt, skönt!!
Så härligt att du kan lägga alla dina långa, spännande resor på andra tider än sommaren.
Gillar din resefilosofi, helt enkelt.
Kul med uppkommande resa i Europa. OCH jättekul med både NYC och CA!!!

Gretas Gotland said...

Du är välkommen! ☺

Anonymous said...

Tre och en halv timmes balett!!!
Sounds like "slow torture". Hoppas sätena är bekväma, så Peter kan få sej
en liten tupplur. :) Balett är inget för mej. Har sett Nutcracker flera ggr med döttrarna, när dom var pre-teener,
men det kan nog inte räknas som RIKTIG
balett.

Betr. semester. I USA är det inte många som får långsemester och kan tillbringa sommaren i Sverige, skulle dom så vilja. Min make hade sin
"field season" på sommaren, då han var ute i bergen och "plockade stenar" som ungarna sa, när nån frågade dom vad deras pappa gjorde. (geolog)

Det blev ju på sätt och vis semester för oss andra, då vi bodde på annan ort i ett par månader. Men en liten håla mitt emellan Reno och Winnemucca var inte precis en resort. Kul hade vi iaf. Semester betyder "annorlunda".
Kunde söka reliker längs en gammal wagon trail och besöka "ghost towns", som övergavs när silver och guld hade tagit slut i gruvorna.

Hur smakade wrap-semlorna? Ser lite svåra att äta. :)

Ruth i Virginia

Annika said...

Ruth:
Du vet, jag är gammal balettälskare. Av rang.
Har sett Svansjön live 30 gånger eller så. Var på Operan i Sthlm så ofta jag kunde då jag bodde i Sthlm. Och ser balett på The Kennedy Center så jag kan.
Nötknäpparen har jag också sett sådär en 20 ggr.
OCH en massa, massa andra.
Ja, P kan sova, eller gå och ta en öl :-)
Haha. MEN jag kommer att titta med största intresse!!

Du har sett mkt av USA, härligt.
Jag skulle vilja se mer av landet. Länge sen jag var i CA.
Skulle vilja se den vilda västern du sett.

Jag är så glad och tacksam över alla de somrar jag har haft hemma. Inte minst för min dotters skull. I sommar bär det av igen.
Sant, vi som kan ta sådana här långa turer till sve är lyckligt lottade.
Som sagt, jag är väldigt tacksam och tar inget för givet.

Semmelwrapsen var sååååå otroligt goda!!!

Anonymous said...

Under våra USA-år åkte vi bara till Sverige vartannat år, eftersom vi ville passa på att se USA också (fast på sex år hann vi bara med västkusten - det är ett stort land!). Nu när vi flyttat tillbaka hem ska vi äntligen börja åka utomlands igen.