Friday, March 13, 2015

Tack och bloggande!

Hejsan och godmorgon!


TACK för alla fina grattishälsningar igår.
DET är kul att fylla år på blogg, Instagram och Facebook!
Hihi!
Många grattisrop blir det.
DET är bra!
TACK snälla NI!!


Det blev en jättefin fölsis för mig.
Mina kära svennar kom hit.
Lotta hade bakat kakor som jag älskar. Kakor som är fullkomligt proppade med mandelmassa. Helt sjukt goda.
Ja, galet.
Jag åt tre på raken…
Jag fick tulpaner av dem alla, ett stort fång!
Härligt.
Vi drack mimosas,
Vi åt frukttårta (tarte)
OCH vi smååt lite kakor och vindruvor. MYSIGT!
Vi satt och snackade långt in på dagen. SÅ glad att jag har dem!!

Peter och jag åt en god middag också.
OCH vädret var perfekt. Pricken över i!
Bara sådär!
Jag satt ute och fikade på eftermiddagen, i solen. OCH där jag satt i lä  blev det nästan för varmt.
Inte dumt.
INTE dumt.
Av Peter fick jag biljetter till The Kennedy Center.  Vi ska gå och se New York City Ballet i april.  Härligt!
Innan dess ska vi äta middag på Fiola Mare i Georgetown, ett ställe som alltid blir SÅ uppskrivet att Washington Post's matkritiker Tom Sietsama.  DET ska bli kul att testa Fiola Mare.


Häromdagen fick jag en fråga i kommentarsfältet, och jag har även fått frågan via mail från ett par personer.
Ni har undrat hur jag, som bloggare, kan hitta på saker att skriva om fem dagar i veckan. Hur får jag idéerna?
Ja, hur får jag dem?
Så fort jag får en ide i skallen, en flygande snabb ide, skriver jag upp den i min iPhone, eller i min dagbok. Beroende på vilken som är närmast.
Men, även fast jag har ett litet “förråd” av bloggideer kan det ialllafall vara svårt att hitta på “ämnet för dagen”.
Ofta kan det också hända att jag sätter mig ner med ett “tomt ark” framför mig på min dator. Jag stirrar på arket, och jag vet INTE vad jag ska skriva.
Då brukar jag börja plita ner något, och sen kommer oftast en ide in i skallen av bara farten.
Jo, jag har lätt för att skriva. Om så inte varit fallet skulle jag heller inte blogga.
Som bloggare måste man nog tycka om det skrivna ordet, annars blir det svårt. Annars blir det nog omöjligt, skulle jag säga.

Som jag även berättat tidigare skriver ett inlägg inte sig själv (fast det tror ju ingen heller). Jag lägger ner flera timmar på mina blogginlägg varje dag.
Det är lite som ett jobb, och det trivs jag fint med.
Jag skriver mitt inlägg på “Pages” här på min mac. Sen lämnar jag det åt sitt öde några timmar. PÅ eftermiddagen går jag tillbaka och renskriver. Sen renskriver jag igen, och sen igen.
Sådant tar tid. MEN, tiden har jag, så det är bra.
Om jag haft ett jobb utanför hemmet hade jag inte kunnat skriva som jag gör idag. Jag hade inte hunnit, helt enkelt.

Bilder är viktiga, och de ska väljas ut.
De ska redigeras också.
Bara roligt för mig som har foto som min främsta hobby.Sen-- ja-- jag tycker att man som bloggare ska ta sig tid att svara på kommentarer. Jo, jag tycker verkligen det.
Det är där dialogen finns, och det är det är viktigt! Utan er, och utan dem, ingen blogg. THANK YOU!!
En dialog gör en blogg levande.
Det har jag sagt tidigare, så ni vet var jag står.
Jag har själv inte så stor lust att skriva kommentarer hos folk som aldrig svarar. En del bloggare, kanske framförallt yngre, skriver ofta svar i kommentatorns egen blogg. Det funkar ju det också. Men, jag kör inte på det sättet.
De flesta bloggar jag läser svarar på sina kommentarer, så det tackar jag för!! OCH de som inte gör det uppmärksammar det ofta, inte alltid, på annat sätt.  Alla sätt är bra, bara det kommer tillbaka till den som kommenterat, så att säga.
Jag läser alltid svaren hos min bloggvänner. När jag kommer in för att läsa ett nyskrivet inlägg ser jag vad bloggaren svarat mig i föregående inlägg.


Ideerna, återigen, kan komma då jag är ute och går. Eller då jag sitter och pratar med mina vänner och min familj. Jag kan också få ideer då jag ser tv-program, läser böcker eller läser tidningar.
Ni som skrivit så snällt till mig om detta, tack! DET betyder mycket för mig att ni uppskattar inläggen.
Jag vill att bloggen ska vara av blandat konfekt.
Men, det vet ni.


Är det något NI vill att jag ska skriva om?
Något ni är särskilt intresserade av, och som ni skulle tycka om att läsa?
Isåfall, spill the beans i mitt kommentarsfält.
Jag kommer att läsa det med största intresse.


NU tar jag helg, och jag hoppas att vi alla ses här på måndag igen!

37 comments:

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Vad roligt att du fick en fin födelsedag :-)
Det låter som en riktigt trevlig dag :-)

Vad roligt att läsa om hur du får idéer till bloggen.
Jag har ju följt din blogg sedan -07, och jag har alltid fascinerats av att du alltid lyckas hålla så hög klass på dina blogginlägg. De är alltid lika intressanta (jag tycker helt ärligt det) och roliga att läsa!!
Jag måste nog snart få ordning på rutinen att skriva upp idéer när jag får dem... jag brukar alltid glömma bort det, och när jag sätter mig vid bloggen är allting bortblåst ;-)

Håller också med angående kommentarer.
De ÄR verkligen bloggarnas "blod"; det som håller dem levande.
Och jag vet ingen bloggare som är så BRA på att svara på kommentarer som du! Det känns verkligen som att föra en dialog med en kompis :-)
Istället för alla unga bloggare här i Sverige; där man skriver en kommentar på deras blogg och sedan får man tillbaka en kommentar på sin blogg: "Svar: Tack"...

Det är just det som jag tycker är lite jobbigt med det svenska bloggklimatet (där de flesta är under 22 år). Kommenteringen verkar inte vara till för att man ska kommentera intressanta inlägg, eller föra dialoger med sina läsare.
Här verkar det mest vara en byteshandel... "kommentera min blogg så kommenterar jag din", vilket i praktiken innebär kommentarer som "Fin blogg." och sedan återvänder personen aldrig.
Jag kan inte komma på någonting jag saknar i din blogg.
I mitt tycke innehåller den en perfekt blandning av teman, text och bilder :-D

Hoppas du får en trevlig fredag och en mycket fin helg!
MVH /Erica

Ingela said...

Jag håller faktiskt med kommentatorn här ovan - du är bäst på att svara på kommentarer!
Jag tycker om din mix som den är, så det är bara att fortsätta i samla gamla spår. :)
Hälsningar från ett soligt Österbotten denna förmiddag, och skön helg!
Kramar!

Millan said...

Jag ar SA glad att jag hittade din blogg for 8 (!!) ar sedan nu och har foljt dig troget sedan dess. Med mitt eget bloggande ar det lite si och sa. Jag vill sa garna och tanker ofta nastan ut hela inlagg i huvudet men tiden finns inte med jobb, skola och allt annat som ska hinnas. For helt sant ar att bloggen inte skriver sig sjaslv. Och jag haller ocksa helt med dig om att man ska ta sig tiden att svara pa kommentarer och aven det tar ju tid! Jag hoppas dock komma tillbaks nagon gang igen och har inte lagt ner min blogg. Men tills dess fortsatter jag lasa mina favoritbloggar. Kram!!

Millan said...

Ah och glomde ju att onska grattis i efterskott dessutom. Det lat som om du fick en jattefin dag. Och du ser skitsnygg ut pa fotona. Ung och frash och 49 ar!

Ps, jag kommer fortfarande ihag att jag borjade lasa din blogg precis nar Karolina skulle aka till New York med sin klass sjalv for forsta gangen och dina tanker runt det. Jag var hemma med min lilla ettaring NIls och Karolina var ungefar lika gammal som Nils ar nu....

Nettan said...

Åh vad härligt att du fick en fin födelsedag, glad för din skull.

Och om bloggandet, din blogg är något jag alltid läser, eftersom den ger så otroligt mycket både vad gäller insikt i hur det är att bo i ett annat land och allt vad det innebär men sedan tycker jag om din blogg för den är personlig och rogivande med alla vackra bilder. Oftast lämnar jag en kommentar och så nästa gång jag läser brukar jag läsa ditt svar. Och precis som du säger finns det inte någon blogg som skriver sig själv, dialogen är viktig och jag blir precis som du, glad när jag får kommentarer, ibland är det sällan men oftast brukar det vara några fina ord från dig eller någon annan. Jag har bloggat så länge så jag vet att sånt går i vågor, törs knappt tänka på att det är 11 års skrivande med allt vad det innebär i form av texter, tankar och funderingar.

Ha nu en underbart skön fredag och helg.

Kramar
Nettan

eastcoastmom said...

Du är verkligen seriös som bloggare! Jag har heller oftast inga problem med att skriva något, men jag skriver betydligt kortare inlägg än vad du gör. Min bakgrund som journalist gör att jag oftast bara kan sätta mig framför datorn och skriva, jag tänker mig en deadline och skriver...

Desiree said...

Vilken underbar födelsedag du hade. Gulligt av tjejerna att fira dig ordentligt med både godsaker och tulpaner. Kul med biljetterna som du fick av Peter. Just att göra något ihop som blir ett fint minne är de bästa presenterna.
Oj flera timmar om dagen är super seriöst att lägga på bloggen. Det har jag omöjligt tid för. Jag har valt att gå ifrån att skriva varje dag om jag känner att jag egentligen inte har något att skriva om. Inläggen får komma då de kommer utan stress eller press för min del. Jag älskar din blogg för att du alltid lyckas hitta något intressant att skriva om med många fina foton också att njuta av.
Kram och ha en underbar fredag.

Anonymous said...

Din ar faktiskt den enda blog jag laser. Varje dag. "Undrar vad Annika skriver idag?" Alskar dina vackra foton, allra mest nar du ar I Sverige och Osterbotton.
Du skriver ocksa sa varierande, ibland blir det ju riktiga debatter. Vad jag saknar - vardagslivet med Karolina. Det har varit sa fint att folja henne genom aren. Keep blogging! Kram fran Ann (ja, det var jag, glomde att skriva Kram!)
PS Snon smalter sakta men sakert!

brysselkakan said...

Härligt att din dag blev så fin!
Bloggen... Ja, den tar tid så är det bara. Just nu funderar jag allvarligt på varför jag fortsätter när kommentarerna nästa blivit obefintliga. Men det finns de, som du!!!, som alltid kommenterar. Tyvärr verkar jag inte ha den typen av läsare... Liksom du svarar jag alltid på kommentarer och har jag kommenterat på någon blogg läser jag ev svar. Men har sagt det förr: bloggen är i mångt och mycket en envägs kommunikation och det är nog därför jag tvekar över att fortsätta. Svårt val efter över sex års skrivande!
Ha en fin fredag och helg!

Mrs Clapper said...

Det märks att du lägger ner tid o omsorg på din blogg. Högkvalitativ läsning och likaså bilder!

Har du sett Rheborg och Schyffert?
http://www.svt.se/alla-ar-fotografer/
Kul fotoprogram!

Anonymous said...

Grattis i efterskott!
Jag tror du är världens gulligaste bloggare. Dina rara svar till alla oberoende om du håller med eller inte gör det där extra.
Lustigt att jag tänkte på dig när jag såg månen i morse, visste inte att du fyllde år och funderade hur gammal du är,
trodde faktiskt du var 10 år yngre.
Önskar dig en fin helg
/Helena

Annika said...

Ingela:
TACK!!!
Jag blir ju så glad, så glad!!!
Ja, det där att svara är liksom SÅ självklart.
Jag klarar inte av att inte svara. Det går inte. Det känns som om man ignorerar personen.
Samma på instagram.
Där får man ibland frågor om shout out for shoutout. Eller follow for follow. Vad är poängen liksom???
Jo, har märkt att det är ett annat klimat bland unga bloggare i sverige. Men jag läser nästan ingen blogg som skrivs av ngn under 30.
Tackar igen för fina ord. Trevlig helg till dig Erica!!!


Ingela:
TUSEN tack!
Säger det igen, jag tycker det är såååå viktigt det där med svaren.
OCH ja, jag fortsätter på samma spår.
Kram fr ett mkt soligt Reston. Trevlig helg!!!

Annika said...

Millan:
TACK!!
OCH jag är så glad att jag hittade din också.
Jag hoppas så att vi ngn ggn ska ses IRL:
Nej, om jag haft småbarn hade jag inte heller haft tid att skriva. OCH inte om jag jobbat heltid heller. TRO mig!!
Så tusen tack!
Och jag hoppas att du väcker din slumrande blogg till liv.
OCH tack för grattis-hälsningarna,
ÅÅÅÅÅ ja, då var K nästan 11 år. Hon och teatergruppen skulle till NYC. Gud, jag var sååå skraj...och det var nog lite svajigt för K också. Faktiskt.
KUL att du minns det. DU har ju inte heller direkt småbarn längre heller, Millan. JAG tar genast tillbaka det :-)
Kramar!!!


Nettan:
Tack min vän!
OCH tack för fina ord.
Blir glad, och sporrad.
Ja, jag vill hålla den tonen. Det ska vara trivsamt, och alla ska synas.
Roligt om du tycker att min blogg ger god insikt om USA.
Jag försöker blanda och ge. Hela tiden.
Och ibland är det lätt, ibland mindre lätt.
Kommentarer är så viktiga, att utan dem skulle jag inte skriva. Det vet jag,
TACK för att du följer!!
TACK, och jag hoppas verkligen att du och jag också kommer att ses IRL en dag.
KRAMAR!!!!


Annika said...

AM:
Jo, jag tar det på allvar. Absolut. Vill inte hafsa ifrån mig ngt och lägga ut. SÅ inte min grej.
Vi har olika bloggar, och stilar. Gillar dina korta inlägg, för de säger så mkt! OCH det är ju SÅ bra.
Nej, har man inte skrivandets "gåva" tror jag det blir svårt att hålla en blogg flytande.
Trevlig helg!!!


Desiree;
TACK!!
Min fdlsedag var så fin. OCH den kom efter en USELT, vidrig natt.
Det var knappt att jag visste om jag skulle orka vara värdinna. Men när tjejerna kom var det som rena, rama energikicken!!
SÅ glad.
Ikväll ska P och jag gå ut igen. Mysigt.
Ja, det är sant, vissa inlägg tar timmar att skriva. Speciellt de där jag skriver "djupare", onsdagsinlägg, oftast. Vissa går ju fortare. Men i snitt ett par timmar, skulle jag tro.
Helt rätt att skriva när man känner för det. Ett tag bloggade jag på helgerna, men det har jag ingen lust med nu. Allt kan ändras. Men man kommer in en lunk.
Älskar din blogg också. Den är en av mina stora, stora favvisar i denna bloggvärld,
Tusen tack igen, och trevlig helg!!!
KRAMAR!!

Annika said...

Ann;
TACK!
Jag visste att det var du häromdagen. HIHI!!
Blir glad över dina ord.
Vardagslivet med K ja. JA, jag vet.
Det finns inget sånt längre.
Men hon kommer hem på fredag, den 20. YAY. Inte för att det blir vardag då, men hon kommer säkert att hamna på bloggen :-)
TUSEN tack för snälla och fina ord.
Kramar och trevlig helg!!!


Brysselkakan:
TACK!!!
VISST tar en blogg tid, och det för inget bara man har tiden.
Den har vi, du och jag.
Jag förstår dock att tvekan finns om inga kommentarer kommer. Men du har ju kommentarer.
Nästan alltid. DET är bra.
Jag fascineras av dem som skriver utan att få ett enda tillrop, inte en kommentar. Inlägg efter inlägg.
Jag fattar inte hur de orkar. Men bra att de gör det.
Att svara ja. Absolut! Ett måste!!
Du får inte sluta blogga!!
Trevlig helg!!!

Annika said...

Malin:
TUSEN tack!!!
jag är glad att det märks, eftersom jag lägger ner tid på den.
TACK!
JO, jag har sett. GILLADE!!!!!
Ha en fin helg!!!
Kram!

Annika said...

Helena:
TUSEN tack!
ÅÅÅ vad glad jag blir.
Alla har ju olika åsikt.Jag vet ju det, hihi.
Jag tror aldrig jag blivit förbannad på ngn alls.
OCH sen f¨år jag ju bara snälla tillrop. DET är ju det också. Om jag fått en massa näthat och skit, då hade jag låtit annorlunda.
DET är givet.
Fattar inte att vissa bloggare som får mkt skit orkar hålla sitt kommentarsfält öppet.
ÅÅÅÅÅÅ att du tycker att jag ser tio år yngre ut kommer jag att leva på länge...
TAAAAAACK!!!!
Trevlig helg och KRAM!!!

Anonymous said...

HAPPY BELATED BIRTHDAY ANNIKA!!! Tänkte pa dig igar men hade tyvärr ingen tid alls att ga in pa nätet...härligt att du fick en sadan fin födelsedag! Here is to many more...
Kramar, Lisa

Annika said...

Lisa:
Stort tack!
Kramen!!

Andra året i Hjo said...

Du får en försenad grattishälsning från Hjo!
Trevlig helg!
Ses på måndag då då.

FREEDOMtravel said...

Visst tar bloggande tid. Men man gör det ju för att det är roligt! Andra hobbies tar också tid. Medan andra ser på TV/lyssnar på musik/planterar om blommor så bloggar jag, det är min avkoppling. Håller med om att man ska svara på kommentarer. Man går inte alltid tillbaka och läser svaren, men ibland. Jag blir lite besviken om bloggaren inte svarar och undrar om han/hon läst...

osteromgloben said...

Gratulerar med dagen! Mina favoriter är amerikanska fenomen, jag älskar kulturskillnader. Kanske från att min mamma arbetade med folk från halva världen från att jag var i tio-årsåldern. Sedan gillat jag ju resor, du har fått mig att tänka att kryssning kanske kan ha sina fördelar.

Sedan uppskattar jag ditt språk, många slarvar när de skriver på "nätet", det gör inte du.

Annika said...

Hasse:
Tackilack!!
Nu tar vi lite helg, hihi!
Ha det så bra!!


Helena:
SÅ sant. Det tar tid. Det vet vi alla som bloggar. OCH speciellt för er nu, kan jag tro
Exakt, det är en mkt trevlig och bra hobby. Den kombinerar skrivandet och fotandet så bra.
Absolut ska man svara på kommentarer. It is a given. Jag vet att du är jättebra på det.
Jag med, jag tycker också det är som att ropa ut till ingen om personen inte svarar. Tråkigt.
Ha en finfin helg!!!

Annika said...

Öster om Globen;
TACK snälla du!!!
Blir glad!
GLAD också för att du uppskattar mitt språk. Blir så glad över att du skriver just det. NEJ, precis, jag vill inte slarva med språket.ALLS.
Amerikanska Fenomen. Roligt att du gillar det. Har ibland lite svårt att komma på specifika fenomen, men jag gillar att skriva om dem då jag får idéerna. Kryssningar, oh you BET!!!
Hoppas jag snart kommer ut på en sån igen.
Tack snälla för din kommentar. Ha en fin helg!!

Bloggblad said...

Jag har lagt märke till hur välskrivna dina inlägg är, och förstås att du alltid svarar vänligt. Det känns himla trist att kommentera hos någon som aldrig svarar eller kommer till ens egen blogg.
Liksom du, har jag själv aldrig svårt att gitta bloggvirke, det bara flödar. Fast jag har tappat sugen lite eftersom så många av mina gamla bloggarvänner/läsare har lagt av. Nya läsare ser jag inte till alls. Det var roligare då i början när det var ett stort aktivt gäng jag ingick i.

Periodvis har jag ont om tid också. Allt tar längre tid när jag är ledig, och de uppdrag jag får håller mig borta från ledigheten.

olgakatt said...

Periodvis blir det bloggtorka men temadagarna brukar hålla igång mig.
Blir jag uppslukad av nåt annat eller är ute och reser så får det bli paus.

Du är beundransvärd som håller igång som du gör!

För mig är det självklart att besvara kommentarer och tycker det ganska oartigt att inte göra det.

Må du få ett riktigt gott nytt år!

Anne-Marie said...

Det var ingen dålig födelsedag du fick och dessutom har du trevliga saker att se fram emot.
Såg hos FB att du till och med "inhalerat" kakor. ;)
Jag är inte fullt lika flitig som du på bloggen och får ibland litet bloggtorka. Gör som du att jag skriver ner om jag får bra idéer.
Och självklart, som vi "avhandlat" tidigare skall man svara på kommentarer. Och jag gör precis som du att jag läser vad du svarat mig.
Tycker att du har en bra blandning på din blogg så kommer inte på något direkt just nu som jag saknar.
Ha en fin helg! Kramar!!

Annika said...

Bloggblad:
Stort tack!
Jag blir verkligen glad över det du skriver. Mkt sporrande. TACK!!
Nej, det är lite trist det där när det blir mindre i kommentarsflödet. Utan de som kommenterar skulle vi ju inte skriva, de flesta av oss.
Tappa inte sugen. Det är så roligt att läsa dina tankar.
Precis, tiden är det verkligen viktigt att ha då man bloggar.
Absolut.
Trevlig helg.


Olgakatt:
Jag blev så utbränd på temaskrivning medan vi häll på. Vet inte om jag nånsin vill ta upp det igen. MEN det är verkligen ett bra sätt att blogga på.
Tycker också det är skönt med bloggpauser ibland, speciellt på semester och resor av olika slag.
Jag ser bloggen lite som mitt jobb, jag har ju väldigt roligt medan jag skriver, för det allra mesta iaf :-)
Ja, visst, man ska absolut svara på de kommentarer man får. SÅ viktigt.
Ha en supertrevlig helg och tack för grattiset!!!

Annika said...

AM:
HAHA, tack!!
Du, du skulle smaka de här kakorna som Lotta gör. De är nog de godaste som finns. Smördeg, mandelmassa och pärlsocker. OJ oj!!

Tycker du skriver rätt ofta, AM. Nästan varje dag.
Bra där.
OCH så välskrivet hos dig likaså.
Uppskattar verkligen det.
Du är ju också så bra på att svara på kommentarer.

Tack snälla AM. Svarar på ditt mail imorrn. You bet!!!
Kramar och trevlig helg!!!

Humlan said...

Vilken härlig födelsedag du verkar ha haft och en del har du ju fortfarande kvar, med den fina presenten.

Jag kommenterar ju sällan numera, har problem med att skriva, att formulera mig, så det tar sådan tid och jag tycker aldrig att jag får fram det jag vill. Förhoppningsvis blir det bättre när jag mår bättre!
Men jag läser fortfarande här inne och jag uppskattar det du skriver och tycker att det är både roligt och intressant att läsa. Och jag håller helt med dig om att svara på kommentarer. Jag behöver inte få ett långt svar, det räcker med att visa att man har läst.

Kram!

Channal said...

Tycker om din blogg och dig! Undrar hur många år jag har följt dig! Det märks att du lägger ner tid på den. Själv slänger jag ut mina inlägg snabbt. Max 20 min. Det som tar tid och kan stressa mig är att känna att av artighet gå runt och läsa alla andra och kommentera. Jag vill läsa dem "på riktigt". Inte bara halvdant och slänga ut en kommentar. Du känns lika dan. Sen gillar jag inte de som hela tiden gör reklam, konsumera mera! Inland då o då är kul med tips! Bloggen är mitt andrum! Vissa springer o tränar och mår bra av det. Jag älskar bilder, fota redigera och skriva. Bloggen är min dagbok också! Jag tycker det är kul med olika kulturer. Spännande när du skriver om fenomen i USA!

Härligt att du fick en sån trevlig födelsedag. Fin helg till dig underbara du! KRAMAR Anna

Anonymous said...

Hej!

Jag är en ny läsare från Österbotten, kanske har du skrivit om det förut men varför jobbar du inte, vad har du för utbildning. Är det vanligt i USA att kvinnor inte har ett jobb utanför hemmet?
Intressant att läsa om livet overthere.
Hälsningar från Finlands soligaste stad.

Charlie sa ... said...

Vill ju såklart gratta dig här på bloggen med kära Annika!! Härligt att du fick en sådan fin fölsis. Kära vänner och din fina familj <3

Ja, bloggandet! Så svårt att hinna med, jag arbetar alldeles för mycket (igen) och tyvärr får bloggen vänta då. Jag orkar inte med att sitta sent på kvällen så försöker ta igen på helgerna. Hoppas det vänder!
Det är absolut viktigt att hålla en dialog...det är tjusningen med bloggeriet!

Stor kram min vän!!!

Annika said...

Humlan:
TACK!!
Det var en fin födelsedag. Jag är glad över presenten, ska bli kul!
Hur är det med dig?
Du mår inte så bra nu?
Det var tråkigt att höra. HOPPAS verkligen att du snart kommer att känna dig bättre. Verkligen!!!
Tack för att du läser, snälla Humlan.
Och ja, visst ska man svara på kommentarer. Absolut.
Stora stärkande kramar från mig!!!


Channal:
TACK!!
Ja, jag undrar också hur länge vi följt varandra?
Fem år?
KUL är det iaf. Jag gillar din blogg också, ska du veta.
Nej, jag vill inte heller slänga ut en kommentar bara sådär. SÅ trist, och det märks så väl vilka som gör det, hehe...
Eller hur?
Samma med mig, bloggen är en så fin hobby att ha. Jag håller med dig till 100%.
De inlägg som oftast tar längst tid att skriva är de inlägg jag skriver på onsdagarna, jag brukar skriva dem lite djupare. Då tar det längre tid.
Snabbast brukar torsdagspuntkerna gå, lustigt nog.
Ja, boggvärlden är underbar!!!
Tack snälla, fina Anna!!!!
KRAMAR!!!

Annika said...

Finlands Soligaste Stad:
Kul att du läser och gillar, och välkommen.
Ja, det är vanligt att kvinnor är hemma i USA. Det är också LIKA vanligt att kvinnor jobbar. Man gör som man vill, och ffa kan. Taket är högt. Jag har möjligheten att göra så här, så nu kör jag så här. Kanske ändrar jag mig? Kanske inte?
Om du vill läsa mer om detta finns det massor av inlägg i denna blogg om det här fr tidigare år i inlägg om skola och livet i största allmänhet.
jag är dekoratör.
Välkommen tillbaka.


Lotta:
TACK Lotta!!!
Jag fick en mkt fin dag, och är så glad för det.
Bloggandet, jag förstår att det är svårt att hinna med, Lotta.
Speciellt när man jobbar heltid. Absolut.
Men, att skriva en gång i veckan med bildbomber galore ÄR ju jättebra!!!
OCH jag tycker du ska fortsätta så utan att ha det minsta dåliga samvete för det.
Dialogen är a och o.
Ha en jättefin söndag, fina Lotta.
Kramar!!

EM said...

Tack för en jättefin o välgjord blogg som jag följt ett par år nu! ☺��
Jag skulle gärna läsa om din resa om hur du kom att bo i USA, din bakgrund o anknytningar till Sverige. Det är alltid intressant att höra hur människor hamnat där de är i livet o deras berättelse.
Ha det fint!!

Annika said...

EM:
TUSEN tack. VARMT välkommen till min blogg!!
Blir så glad över dina fina ord till mig.
Lovar att skriva om det. Det passar bra i dessa dagar eftersom det snart är 25 år sen jag kom hit som au.pair.
Tusen tack och varmt välkommen tillbaka!!!