Friday, December 12, 2008

Show and Tell: Drömresa

Godmorgon!

Fredag igen, och därmed temadag.
Den här månaden är det Mia D som står för temat.
Idag är temat ”drömresa”.

Min drömresa, vart går den?
Kanske till Australien och Nya Zeeland?
Faktum är att för mig är det nog den delen av världen som lockar mest. Det enda som inte är lockande är den otroligt långa flygresan dit. Jag gillar inte ens att flyga till och från Europa, hur ska det då gå att flyga ”down under”? Förmodligen skulle det gå jättebra, men ändå---det suger.
Jag skulle så gärna vilja se Sydney, Melbourne och Guldkusten, kanske Cairns också. Naturligtivs skulle jag vilja se landsbygden likaså.
OCH, jag har förstått att Nya Zeeland är förtrollande vackert, ganska likt Skandinavien. Förmodligen mer dramatiskt dock.
Ett annat resmål som vore coolt är—ANTARKTIS!!!
Bekanta till mig ska snart åka ner på en resa. Jag är ganska avundsjuk! Tänk att få komma ner till denna enorma iskontinent. Jag skulle inte tacka nej, hoppas Peter och jag kommer iväg en dag.Annars då?
Tjaaa...
Alaska lockar, Kanada lockar...Iallafall den nordliga delen.

Men, finge jag välja just precis nu så väljer jag: Australien och Nya Zeeland!
TACK!!Fredag idag...

Helgen står för dörren. Det är Lucia imorgon, och den kommer jag att se över datorn.
Hoppas att SVT visar en lika fin Luciamorgon som dom visade i fjol. Jag har inget till övers för barnluciatåg på dagis, såvida jag inte känner barnen ifråga. Då är det ju gulligt. Men jag vill helst att det ska vara pampiga körer som sjunger flerstämmigt på Lucia. Ju pampigare och mer storslaget desto mer njuter och ryser jag...

Karolina ska iväg med en kompis och handla julklappar imorrn. Det är faktiskt första gången Peter och jag kommer att släppa av Karolina på ”mallen” utan vuxet sällskap. Peter tycker att vi ska sitta någonstans och fika under tiden flickorna handlar, han har svårt att släppa taget. Jag tror inte det är någon fara att låta töserna handla ensamma. Båda flickorna är förståndiga 12 åringar, och bägge har mobiler. Vi får se vem som ”vinner” imorrn, Peter eller jag?

På söndag ska Karolina på julkalas, ett såkallat tree trimming party. Peter och jag ska handla julklappar.

Vad har ni för helgplaner så här till tredje Advent?

Ha en fin fredag!!!


Fredagsbloggare:
Nilla,Simone,Anna,Desiree,
Annika, Anne,
Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Lia,Cecilia,Leopardia
Anne-Marie, Marina, Marie
Strandmamman
M.K.B
Ulrika
Jemaya
Nina
Kicki
Barbamorsan
Mia
Emma
MiaD
Tätorts-Anna
Inga-Britt
Lena

Om någon ny är sugen på att hänga på är det bara att hojta till så länkar någon av oss upp er!!

32 comments:

Petra H said...

Oj, jag hade glömt att det var fredag idag (totalt förvirrad pga att jag har spansklektion idag, vilket jag brukar ha på torsdagar) men ska försöka knåpa ihop ett fredagsinlägg för första gången på läääänge när jag kommer hem.
Drömresor, jätteintressant tema! Din första drömresa har jag redan gjort, minus Nya Zeeland och hm, jag vet inte om jag är så sugen på Antarktis... Då tror jag hellre att jag skulle vilja besöka Grönland (Lulluns "fel" så klart) och kanske Alaska (INTE pga Scary Sarah).
Tree trimming party har jag aldrig hört talas om men det låter ju mysigt. Lite som julplundring (har man sådana kalas förresten nuförtiden i Sverige??) men tvärtom :-)
Jag tror nog att Karolina och hennes kompis kan shoppa själva men jag förstår att det är ett stort steg för pappa ;-)
Stor kram och trevlig helg!

Annika said...

Petra H:
Fredag it is...Men jag håller med om att veckorna går snabbt. Temadagarna för mig (ti och fre) dyker upp alltför ofta...Hehehe...
HAHA, ja SS råder i Alska, men jag skulle nog vilja ta mig dit ändå. Antartktis är lockande för mig, och Grönland också, you bet ya!!
Tree trimming kalaset ja...det blir nog kul för K. Precis, finns det julplundringar hemma längre? Jag minns dom från när vi var små...dans runt granen, godispåsar, tomte...KUL!!
Vi får dse hur det går imorrn, jag är ganska cool ang töserna, men Peter...
Kram och ha en FIN helg!!!

anna of sweden said...

Ja, nu kommer den tiden när man måste börja släppa taget. Jag hade nog varit som Peter. Suttit på ett litet cafe' och ugglat eller smugit efter flickorna på behörigt avstånd! :)

Ha en riktigt skön helg!

Annika said...

Anna:
Jag vet, det är svårt...
Vi får se hur det blir imorrn. "Mallarna" lär ju vara proppfulla med julshoppare.
Vet du, jag är rätt säker på att vi blir sittande på caribou coffee eller nåt...
Ha en superhelg, Anna!!

Nilla said...

Nej, att flyga är inte speciellt roligt... Men Australien vore roligt att komma till!
Ha en fin helg.

Ida i Québec said...

Jaaa - Kanada ska du åka till! Quebec och Montreal är faktiskt en riktig upplevelse (Quebec mer än Montreal). Som en liten europeisk stad mitt i nordamerika. Franskan är ju lite bökig men i turistkvarteren kan man klara sig fint på engelska.

Annars håller jag med dig om Australien. Drömresemålet för mig också!
KRAM

Annika said...

Nilla:
Nej, tyvärr är det inte speciellt kul med långflygningar...blä...
men till Australien SKA jag en dag!
Ha det så gott!!

Ida:
Jag hoppas att jag kan komma och hälsa på ngn dag. Det vore toppen!!! Skulle vara superspännande!
Australien ja...Underbart, måtte man komma dit en dag...
KRAM!!!

Fundersam Cecilia said...

Jag är skadad...det första som slår mig när jag läser Alaska är SS och återigen blir jag väldigt glad över att hon inte hamnade på vice precident posten.
Håller med dig när det gäller alla dina resmål.Det icke roliga är ju tyvärr flygningarna och något som stoppar en från att kanske resa mer och längre.Antarktis skulle vara häftigt att åka till,en upplevelse utan dess like.
Ha en trevlig helg!!
Kram!!!

Fritt ur hjärtat said...

Ja men fy visst är det så, max 4 timmar på flyg, där är min gräns, så jag kommer inte så långt:-)) Alaska verkar så kallt!!
Australien verkar så varmt:-)

Ni sitter säkert på café och kollar att ni säkert hör mobilerna:-) Vi skall till centrum som har gammaldags jul på torget. Slog mig just att jag fotar och gör ett inlägg imorgon!!Sedan är det helgen jag julpyntar. Nu skall åtta lådor tomtar ner från vinden...

Lena said...

I helgen blir det kalas för yngsta barnbarnet, som fyllde 5 igår. Kanske slår ihop det med min födelsedag, som är nästa vecka? Annars är det väl kanske dags att julpynta? Ha en fin helg! Lena

Elisabeth said...

Håller verkligen med dig om Lucia! Det är säkert gulligt med (mer eller mindre falsksjungande) barn om man känner dem, men i TV passar det inte. Tyvärr, att döma av trailern som SVT visat några gånger, verkar det finnas viss risk att det inte blir specillt storslaget. Fast jag hoppas att jag har fel!

Australien och Nya Zeeland verkar SÅ häftigt, men det är just det där med flygresan.

Fia said...

Javisstja, det blir till att bänka sig framför datorn imorgon och kolla på Lucia. Bara det inte blir ngt sånt nytt arrangemang, det ska VARA SOM DET SKA! Flerstämmiga körer med klocklrena stämmor...en kopp kaffe och en lussekatt, det blir en bra början på dagen.

Mia said...

Nya Zeeland lockar verkligen mig med. Ett land som verkar vara lite likt Skandinavien men samtidigt med en enorm variation i landskapet. Trevlig helg!

mormor Hannele said...

Hihi, så långt från Hisingen vill jag inte åka ;)

P.S.
Jag har varit stjärngosse på jobbet, när vi hade manlig Lucia, och min långhårige son har varit Lucia både i skolan och i scouterna.

Anne said...

Dina drömresor är resmål även jag gärna skulle se och uppleva. Så mycket man vill se....
Vad spännande att tjejerna ska shoppa ensamm för första gången. Det slår mig att livet som föräldrar är fullt av en massa första gången, från tidiga bebistiden till vuxenlivet så är det som föräldrar hela tiden nåt man måste släppa taget om, det är en massa första gången man ska uppleva. På samma gång är det säkert tjusningen också, samtidigt som det kanske kan kännas skrämmande och lite sorgligt, att se hur den lilla fågeln växer och blir större och mer självständig hela tiden.
Jag hoppas också på fint luciafirande på svt imorgon. Kram Annika (...och mail är på väg...)

Fröken fräken said...

Annika jag hoppas verkligen du får uppleva dina drömresor. Jag har varit i Nya Zeeland, åkte dit 2004 och va där i 6 månader. Det var där jag träffade min man så för mig kommer NZ alltid att vara speciellt. Men det är verkligen ett underbart land. Rent och fint och otroligt vacker natur och alla kiwis (som dom kallar sig själva)är ju underbart trevliga och hjälpsamma. Vi liftade runt hela NZ och lärde känna massor av människor på det sättet. Min drömresa just nu är Brasilien och Sydafrika.

Desiree said...

Ah just Nya Zeland och Australien har jag länge drömt om. Håller dock fullständigt med dig om att flygresan i sig är en mardröm då den är så pass lång. Det längsta jag flugit hittills är till maldiverna från stockholm och det var en lååång resa. Flög non-stop Kuala Lumpur i Malaysia till Stockholm och den flighten var 12 timmar. Det planet skulle sedan vidare till NY. De frågade om vi skulle av i Stockholm eller sitta där i transit medans de städade och fräschade till planet. Vi var såååå tacksamma att få gå av efter 12 timmar, hade verkligen inte velat fortsätta till NY. Usch nej! Det smarta är nog att dela upp flygresan något om man skulle flyga till Australien och ta en övernattning på hotel någonstanns i Asien för att inte vara helt död. Till Arktis har jag däremot inte direkt någon längtan även om jag mycket väl kan tänka mig att naturen är otroligt vacker. Ha en riktigt trevlig helg och ha en mysig julklapps shoppingrunda.

Mia said...

Härliga resedrömmar, jag hade lite av en mardrömsfredag igår, så det blir inga resefunderingar hos mig. (Inget farligt bara hemskt onödigt stressig dag)

NZ låter härligt, dit skulle jag också vilja åka någon gång!

Här har granen kommit in i stugan. Jag ska jobba hela lördagen och ser sen fram emot att pynta granen och slå på Luciatv på kvällen och bara njuuta. :)

Ha en fin helg!

Saltistjejen said...

Hoppas ni får en jättebra Lucia idag! Vi ska till svenksa kyrkans luciakonsert. Denna gång på deras barnkonsert så vi får se hur det blir. Vädret här är klart och kallt. Minugrader. Så det känns lite juligt faktistkt även om det inte är ngn snö!
Drömresa ja, jag har inte skrivit ngt fredagstema. men jag skulle gärna åka till Nya Zealand jag med. Men också tillbaks til kauai som var helt fantastiskt! :-)
Fast just nu hägrar ju vår julhemresa som drömresan....! :-)
Kram!!!

Suzesan said...

Glad Lucia
Inga helgplaner direkt. Har varit i ciyt och käkat KinaMat. Bildbevis finns:)
Så klar din dotter ska shoppa los lite själv. Din man får börja vänja sig vid att släppa taget. Tjejerna får lära sig ta ansvar:)Men det är svårt för alla föräldrar. SVT hade en fantastisk fin luciamorgon.Stämningsfull och lite annorlunda. Vacker lucia!
Den finaste på länge. Några år har de bara kört nån tråkig och repris vet jag de hade nåt år.
Ha en härlig dag
Kram
Susanne

Millan said...

Oj ja jag forstar att det ar lite skumt forsta gangen man later sitt barn gora sadana 'vuxna' grejer... Jag blir helt nervos av tanken pa att slappa ivag Nils sjalv nagonstans.. nagonsin ;-). Lucia ar fint men det ar svart att uppbada samma kansla har tycker jag. Det ar inte samma sak att titta firandet pa datorskarmen trots allt...
Vi har firat Luciahelgen med julfirande med Bens familj och idag har vi varit pa julspel i kyrkan har i omradet. I eftermiddag vantar julfest med Nils kompisar (alla barn och foraldrar vi larde kanna i foraldrargruppen) och sedan ska jag sova pa soffan tror jag ;-).
Haller helt med om dina dromresemal for ovrigt. Vill garna se Australien och Nya Zeeland! Men jag har inte varit pa nagra langresor alls o for mig lockar faktiskt USA annu mera just nu.
kram!

Rosvikstjejen said...

Jag har sett så många fina "levande" luciatåg i år. Det är så mysigt. Oliver var stjärngosse i år. Han var ju lucia förra året. Rolig liten killen.

Hm, det där med att släppa dem själva är inte lätt. Jag är som du. Låt dem prova på. Tomas är som din man. Håll alltid ett vakande öga på dem.

Min drömresa är oxå austalien. Eller thailand. Me like sun!!!!!

Kramisar till er

Annika said...

Cecilia:
HAHA, ja SS är det not många som tänker på när man hör ALASKA!
Fast, jag skulle åka ändå ;-)))
ya bet ya!
Antarktis ja...En upplevelse av RANG!! Vill dit en dag...
Kram!!


Simone:
Fyra timmar är helt Ok på en flygresa, men mellan sve och USA tar det 8, eller mer, så det är bara att digga läget liksom...

Ja, vi handlade också i lördags på samma köpcentrum.
Låter mysigt med julmarknad och UPPpyntande...alltid KUL!!

Ser fram emot ditt inlägg.


Lena:
Låter som om du också hade en bra helg. KUL med kalas är det alltid, och med pynt också-
:-)


Elisabeth:
Hmmmm...
Jag ger Lucia en svag trea...För mkt avbrytande och MÖG.Fattar inte varför dom itne kan köra tåget utan att avbryta. Körsången var super, superfin!!! men resten....
Nä, jag är lite besviken...

Visst, Australien och NZ!!! SOM jag skulle vilja resa dit...om det bara itne var så låååångt...och jobbigt.

Annika said...

Fia:
Vad tyckte dom om Luciamorgonen då????
Hmmm....


Mia:
Som Norden, bara så mkt MER!!! Och med väldiga variationer...
Visst skulle det vara kul att se det landet. Hoppas vi kommer dit en dag...


Hannele:
:-)
Hihi med Lucian och Stjärngossen...tihi!! Klart man kan köra så med glimten i ögat ;-)

Annika said...

Anne:
Just det...hela livet är fullt av "fösta ggn", iallafall uppväxten.
Det liksom vred till i hjärtat när vi såg K och J gå iväg med sina små handväskor igår på "mallen". Det gick bra alltihopa, som väntat. Peter och jag passade också på att handla. Vi höll lite mobilkontakt med töserna och sen mötte vi upp två timmar senare. Funkade toppen!!!'
Ser fram emot mail!!!

Fröken Fräken:
O vad härligt!! Hoppas verkligen att jag får komma dit en dag. Jag förstår att det är en enorm upplevelse...
Så ni möttes alltså där! KUL!
Förstår att landet är ngt alldeles extra!!

Desiree:
Vi verkar vara många som längtar söderut till den andra delen av detta klot.
Hoppas vi alla kommer dit ngn ggn.
Peter har flugit världens längsta flygrytt två ggr---NYC-Singapore...19 timmar non-stop. Han var rätt mör när han landade trots att han flög business class...Den rutten har han gjort fyra ggr på ngra år.
12 timmar Sthlm-Kuala lumpur låter vidrigt också...DÅ är man glad när man får gå av flighten.
Snart har du en långflight att se fram emot :-)
Hoppas helgen var mysig!!

Mia:
OJ; ska kolla din blogg o kolla vad som hänt (ligger ofta lågt med bloggar och bloggande över helgerna), men jag ska absolut kolla in din strax.
Hoppas att granen blev fin!!
Vad tyckte du om lucia`?
Kram!

Annika said...

Saltis:
EXAKT. Drömresa nummer ett står för dörren för er nu!!
SNART kommer ni hem...SÅ kul!!
Hoppas Lucian i sv.kyrkan var fin!
OCH hoppas ert party igår var superkul.
KRAM!!!

Suzesan:
Kollade in Luciamorgon men blev besviken...Inte på kören, nej då...GUD så fint dom sjöng!! Men på upplägget...
Jag är så traditionsbunden så jag vill helst att det ska vara som det alltid har varit...
Jaja, sångerna och kören var BRA!! SÅ BRA!!!
Ska kolla din blogg!!
Alt gick bra med shoppingen!!
KRAM!!!

Millan:
Det gick fint för töserna när dom handlade!! Som väntat.
Men barndom och uppväxt är fullt av en massa "första ggn"---suck ...
:-)
Luciamorgon ja...Den var så mkt finare i fjol, tyckte jag.
Låter gulligt med julspelet...sånt är alltid så kul att se.
Hoppas du fick sova lite också...
OCH JA; kom över till USA ANYTIME!!
KRAM!!!

Rosvik:
Jag minns när han var Lucia, lite gulligt :-)
Det gick fint för flickorna när dom shoppade (jag visste väl det) :-)
Men det är svårt att släppa taget ibland.
Thailand skulle jag också gärna resa till.
KRAM!!!

Sporty Spice said...

Nya Zeeland och Antarktisk står med på min önskelista också. Sen skulle jag vilja resa runt i Sydamerika och åka till Galapagos också. Sen är cross country här i staterna också en dröm. I fet husbil.

Du ... titta upp mot himlen klockan 8.08 och vinka till mig för då mellanlandar jag i Washington - efter nära tolv timmar strandad på LAX. =(

londongirl said...

Australien är ett resmål som jag tror "har allt".
Antarktiskt lockar mig också. Tror jag skulle passa i den där is och snövärlden. Säkert otroligt vackert.

Men eftersom jag inte är så himla förtjust i att flyga långt så skulle jag kunna tänka mig att drömma om resor här i Europa. Det finns så mycket att se....

Kuska runt i bil på Irland.
Sitta på ett mysigt café i Paris.
Gå längs stränderna i Cornwall.
Se en föreställning på Bolsjojteatern i Moskva.
Plocka citroner i Italien.
Ja det finns massor att uppleva här i "närheten" och slippa långa flygresor...
Men om jag skulle åka någonstans långt bort för att bada och uppleva värmen skulle jag vilja till Seychellerna.

KRAMAR till dig.

Lia said...

ÅH, just Australien är en dröm för mig med, alla som varit där verkar återkomma med en ren och total kärlek både för kontinenten itself, och för människorna som bor där! Jag tänkte för övrigt på dig när vi var på Nova Lund igår. (malle här i lund). Det var så sjukt mkt trafik, alla skulle in på parkeringen och det var milt sagt kaos. Mitt i detta kaos kommer två flickor, troligen 10-11 år gamla gående med varsin cyklel, hjälmarna lite på sniskan, inga reflexer i mörkret och utan ett övergångsställe i sikte. Det var direkt livsfarligt, alla fick tvärbromsa och gira, och jag tänkte: "åh, dessa flickor har uppenbarligen inte lika vettiga föräldrar som Karolina!". Hur kan man bara släppa sina barn så?! Kram

Annika said...

Sporty:
Det finns så många resor...
Håller med om alla dina resor, inklusive fet husbil genom staterna. Vad coolt det hade varit!!
Vem vet, den drömmen kan ju bli sann!!
Men, din stackare...suttit fast på LAX i 12 h och sen flyga över Dulles, istället för JFK. SUX. Yes, girl...Jag ska spana mot himlen vid 8.08. Jag bor så nära Dulles...
Kram till dig!!!

Londongirl:
JA!!! Vi är rätt många som lockas ner till Australien och Antarktis. Coola ställen!!!
Absolut, det finns mkt man kan se närainpå om man vill undvika långflyg. Gillar alla dina förslag.
Seyshellerna...Jag har vänner som varit där. Dom sa att det var PARADISET!!! Jag tror dom!!
KRAM!!!

Lia:
Alla verkar he en längtan till Austrailien- Det är ngt som lockar enormt med den kontinenten.
GALET att småflickor cyklar utan reflexer till ett stor köpcentrum mitt i vintern. Undrar om fldrarna visste var dom höll hus?
FARLIGT!!!
KRAM!!!!

Marianne said...

Jag var nära att hoppa på en resa till Antarktis för några år sedan, men priset satte P för det hela ... Att hälsa på Lullun på Grönland hade kanske däremot varit möjligt. Förstår bara inte att jag är nyfiken på så kalla platser, jag skulle bergis frysa ihjäl : D

Kram!

Annika said...

Marianne:
Till Antarktis bara vill jag!! VILL DIT!!!
Och jag skulle gärna till Grönland också!
Jag gillar vintern, men nog fasiken skulle man frysa!!
Kram!!