Monday, September 29, 2008

Helgen

Och så har helgen gått alltför fort igen. Så är det ju alltid, eller hur?I fredagskväll hade vi verkligen en lugn kväll eftersom Peter varit, och är, förkyld. I fredags var han tungt förkyld, så dålig att han gick till doktorn eftersom vi numera är livrädda för att Peter ska få lunginflammation (igen). Han drabbades av det för några år sen och gick då från smått förkyld till lunginflammation på ett par dagar. Det var så hemskt.
Men denna gången kunde doktorn lugna oss med att säga att det ”bara” är ett tufft förkylningsvirus.

Fredagkvällen tillbringades alltså i soffhörnet med hemgjord pizza och filmen ”Baby Mama” på dvd. Fredagen var för övrigt kall, regnig och totalt jämngrå. Det var så kallt i huset att jag lekte med tanken på att slå på värmen, men det skedde inte. Vi försöker alltid att dra ut på det där med att sätta på värmen på hösten och AC:n på våren.
Iallafall gillade vi ”Baby Mama” allihopa. Numera är det svårt att se Tina Fey och Amy Poehler i andra roller än som Scary Sarah och Hillary Clinton. Två stora kommediener som är direkta produkter av Saturday Night Live. Här kan ni se ett klipp från SNL i lördags Tina repriserade sin roll, Scary Sarah. Amy är nyhetsankaret Katie Couric.
I lördags mådde Peter lite bättre. Jag for till skridskoskolan med Karolina och satt och frös inne på ishallen medan jag pratade med en annan mamma, en engelska som är här på uppdrag av brittiska ambassaden.
Ute var det shockerande hett efter fredagens kyla. Sommarens enorma hetta och fukt hade kommit tillbaka som genom ett trollslag. Det är ju det jag säger, att vädret ÄR helt schizat i den delen av världen där jag bor. Ena dagen kan det vara 20 grader varmt för att nästa morgon vara 0 gradigt. Galet. I fredags var det 15 grader, och på lördagen 27 grader och så luftfuktigt. Så, jo nu surrar AC:n i huset igen. Yes, there you have it; väderrapporten!


På eftermiddagen var vi på The Big Apple Circus ute i Dulles. Gäsp, gäsp...cirkus är inget för mig. Jag tycker ibland att det är rent astrist, speciellt när hästar, clowner och hundar äntrar manegen. Not my cup of tea.


I lördagskväll sov en kompis till Karolina över här. Flickorna roade sig med sitt och Peter och jag sjönk ner i soffhörnet framför ”Sex and the City” filmen--the extended version. Det var helt underbart ljuvligt att se filmen igen. Jag njöt, skrattade och blev tårögd ännu en gång! SOM jag älskar tjejerna i SATC! Där finns allt: djupaste vänskap, kärlek, humor, sorg, besvikelser och sist men inte minst, all glamour. Alla kläder, alla märken! Det var också bra att se filmen textad. Jag tycker man missar så mycket när man ser en otextad film.
Jag har en hel dvd kvar att se med extramatrial från filmen som jag snart ska gotta mig åt. Jag ska också se SATC igen med kommentarsspåret där Michael Patrick King berättar om filmen. I cannot wait to see and hear it!Igår var det mycket av samma (märkliga) väder som gällde här, varmt, fuktigt, regn, mulet och klart. Allt i en salig blandning, men jag var ute och jobbade i trädgården och svettades och svor. Nu ser det iallafall lite vettigare ut därute och det är bra.


Så det var den helgen det...Jag hoppas att ni alla har haft det fint och skönt!
En fin måndag tillönskas er alla. Jag ska ut och stavgå nu!

24 comments:

Humlan said...

Ni har verkligen konstigt väder! Vi har haft några fina höstdagar, i helgen har det varit lite blåsigt men fortfarande en normal höst och underbara färger.

Hoppas att P kryar på sig och inte får dras med förkylningen länge. Här är det många som drar på segdragna förkylningar och det hostas och nyses i affärer och på bussar så det är ett rent under att jag har klarat mig så här långt.

Annika said...

Humlan:
Japp, det är vädret här...Speciellt skumt beter sig vädret under vinterhalvåret. Det är då man kan se de riktigt stora gapen mellan kallt och varmt.

Peter ska jobba idag, såklart. Han hostar rätt mkt.
Jo, jag kan tro att det är många som är fötkylda därhemma.
Hoppas du slipper eländet.
Kram!!

Kerstin said...

Oj vilken variation i vädret. Kan inte vara lätt att klä sig rätt. :)
Helgen verkar ju ha varit rätt bra trots förkylning. Här härjar det förkylningar överallt och det hostas och kraxas mest hela tiden. Det är ett under om man inte åker dit själv.
Ha en härlig dag.

Annika said...

Kerstin:
Så är det här...Schizat...Och värre blir det i vinter. Då åker temperaturen jojo mellan bitterkallt till milt och varmt.
Lite jobbigt faktiskt.
Håll dig frisk, kerstin. Jag förstår att många går och snörvlar.
Ha det då gott!

aussiekicki said...

Haha!! Vad jag skrattade åt SNL och Sarah Palin! Tina Fey kommer antagligen få ett nytt jobb som bodydouble åt Palin om hon, Gud förbjude, blir VP.

Ni verkar ha samma väder som vi har Down Under. I söndags var det 33 grader varmt och idag frös killarna och jag när vi klev ut i 18 grader.

Sköt om er!! Kram!

Saltistjejen said...

Ja VISST går helgerna aldeles för fort!!!
Och VISST är vädret HELKNASIGT!!!
Vi fick ju såklart regnovädret hit också. Och fredagen var kylig och helgen var supervarm och fuktig som jag vet itne vad. I lördags när jag gick ut var det som att stiga rakt ut i mättad dimma och fukten la sig på huden som en tunn film. Kändes som att gå runt med våtvarmt omslag på kroppen! Hm, vi hade ACn på en hel del i helgen faktiskt. Inte så mycket ör temperaturen i sig som för att det var såååå fuktigt att fotsulorna liksom klibbade fast på parketten när man gick hemma. Hu!
Men det ska visst bli finare väder till slutet av veckan lovar de. Iallafall här.
Kram!!

Annika said...

Kicki.
Tina Fey är så himla BRA som Scary Sarah!! Hon är så right on! Vet du vem som mer är bra lik SS? Jo Julia Dreyfus, Elaine från Seinfeld.
Schizo väder överallt alltså. Det är bra varmt idag också...Jag har just kommit hem, och sitter här svettig och dan...
KRAM!

Saltis:
Visst var det shockerande nästan när man gick ut i lördags. BANG! Vilken vägg av fukt. PUST!!!
Inte trevligt.
Exakt, AC;n måste vara på annars blir amn lite knäpp.
Jo, jag såg att det ska bli bättre väder framåt veckan. Det ser jag fram emot.
Kram!

Sporty Spice said...

Åååh, visst är filmen UNDERBAR! Jag har redan hunnit se den tre gånger (la du märke till "penn-missen?) och MPK säger ju helt klart att filmen är "for a woman in Connecticut" på extramaterialet. =)

Men du, vad tyckte du om Baby Mama? Jag älskar Tina Fey och Amy Poehler men filmen var riktigt, rikgtit kass tycker jag. Skrattade inte högt en enda gång. =(

Marianne said...

Pust, kan du skicka hit lite kyla? Här är det nu uppåt en 40° igen, inte konstigt om man tror att det är augusti fortfarande : D Fattar liksom inte att det är höst och slutet av september redan.

Du har haft en ovanligt lugn helg låter det som, tack vare att Peter är så förkyld. Hoppas nu att han är bättre.

Höll på att skratta ihjäl mig åt SS på SNL! För det är ju så hon svarar på riktigt!

Måste också få tag i den där SATC-filmen, den och Mamma Mia.

Köpte förresten en kofta som du nog skulle gilla, själv får jag hänga in den i garderoben några månader.

KRAM!

Sara said...

Hej sis, här är vädret riktigt härligt och soligt, träden skiftar färg, det är så vackert! Kan dock inte njuta av det då jag också är förkyld. Har varit hemma från jobbet i 3 dagar och var dum nog att jobba i helgen så jag blev sämre igen. Så nu sitter jag här i soffan och hostar och är ynklig. Hoppas Peter kryar på sig! Älskar!

Petra H said...

Jag köpte SATC i lördags - jippi!! Nu ska jag bara finna tid att se den också - jag föreslog att min irländska kompis och jag ser den en kväll medan killarna går och dricker öl någonstans, ha ha!
Vem är det som gillar cirkus i familjen - Peter eller Karolina? Du har varit en bra mamma i helgen som både genomlidit kyla i ishallen OCH cirkus ;-)
Jag förstår att ni drar er för att använda värmen, är det el? I Bryssel drog jag ut på det så länge som möjligt - jag hade kallhyra och det är INTE kul att betala själv för uppvärmningen i bostaden (jag hade gasvärme dock, lite billigare än el).
Kram!

Annika said...

Sporty:
Nej, jag märkte nog ingen penn-miss. Men jag har bara sett den en ggn på dvd också :-) Ser fram emot kommentarsspåret.
Iallafall tycker jag att filmen är helt totalt underbart!!

Baby mama var helt OK, tycker jag. Tina och Amy är ett sådant bra par.

Marianne;
Jag har ingen kyla att skicka. Värmen och fukten håller i sig. Det var bara i fredags det var lite kylslaget. Men det kanske blir mer av den goda varan framåt veckan.

Jamenvisst. Tina fey som SS är helt priceless!!! OCH jag ser fram emot debatten på torsdag mellan Biden och Palin. Nästan med lite bävanl

SATC är skitbra, och det är Mamma Mia också, men jag tror itne det finns ute på dvd än.

Najs med kofta, du får lägga ut den på bloggen!!

KRAM!!

Sara:
Det är du och PC som är sjuka nu. PC jobbar idag, förståsssss. Inte kan han vara hemma, inte.
Bra att du tar hand om dig sis!!!
Kramar och älskar!!

Petra H:
ja, det är ju en perfekt tjejfilm att se med en cosmo i näven!
Bra förslag att du och din irländska kompis ska se den.
Peter och K gillar cirkus. Det brukar vara deras grej att gå, men nu tvingade dom med mig också. Inte en ggn till, kan jag säga.
Vi har värmepump, och elelement. Använder sällan elementen för det blir så dyrt. Däremot är det värmepumpen som går och den är inte billig heller. Därigenom har vi AC:n också.
KRAM!!!

londongirl said...

Usch vilket "jobbigt" väder ni har. Här är det i alla fall riktig häst och helgen var helt underbar med sol och klar hög luft. Alla höstfärger exploderar ut i naturen nu och det är så vackert.

Jag vill också ha SATC- filmen!!! :-)
Men hit har den inte kommit än.
Baby Mama köpte jag däremot i London men har inte hunnit se än.

När Mamma Mia kommer på film SKA jag bara ha den....hoppas den kommer till jul.

Hoppas ni klarar er från Peters förkylning och att han kryar på sig.
Känner igen det där att han går till jobbet trots att han inte är riktigt bra. Typiskt A också...

Ha en bra dag Annika!
Kram

londongirl said...

Alltså.....det är riktig HÖST här inte häst.... Fniss. ;-)

Annika said...

L-girl:
Ja, för hästar kan man ju lätt vara UTAN, hihi!
Nej, fram för äkta HÖST nu! jag är så förgrymmandes REDO!!

Så jobbigt att Peter inte kan stanna hemma, men det är alltid en massa iom budgeten mm. Suck...Nå, han mår bättre.
Typiskt att A är likadan...

Ja, jag ser fram emot Mamma Mia!! Vet inte när den kommer ut på dvd. Tyckte att SATC kom ut snabbt som 17...Jaja, lika glad för det är jag :-)

KRAM!!!

lilla jag said...

Låter som en mysig helg!
Sex and the City-filmen skulle jag gärna se igen, och speciellt extramaterialet!
Hoppas Peter mår bättre!
Kramar,
Lilla jag

Anne said...

Jag borde få min film idag (beställde från Amazon), väntar och väntar....Det ska bli spännande att se vad M tycker, jag tänkte vi ska se den tillsammans.
Vi såg Baby Mama rätt nyligen också, den var riktigt charmig och underhållande. Jag har faktiskt inte sett Tina Fey-klippet i sin helhet så det var kul att du länkade till det! Jaaaa, vad säger man. Scary Sarah, mer än nånsin...
Ha en bra måndag och hoppas Peters förkylning släpper och att ni andra inte blivit smittade!!!
Kramis!

Hanneles paradis said...

I ishallar har jag suttit mycket med tre hockeypojkar.

leopardia said...

haha, här var det 15 grader och alla bara 'åh, det är sommar ute igen'...
vad tyckte peter om satc då?
den kommer lätt att bli inköpt när den kommer hit...

Marie said...

haha, vilken underbar sketch! jag älskar det om ryssland, och hennes specifika svar på vad de ska göra åt ekonomin! :D lysande!

ser fram emot att se satc snart igen! =)

Emmama. said...

Jag blir väl sist i världen med att se SATC-filmen men vad jag längtar! En gammal kollega mailade idag och sa att hon skulle köpa den och att jag kunde komma över och kolla så snaaart kanske! Kul att alla gillar den så mycket! Gamla avsnitt går här några dagar i veckan och det är ju vansinnigt bra! Ha en skön vecka! KRAM.

Annika said...

Lilla Jag:
Peter är bättre, tack.
Ja, SATC filmen måste du se. Jag ser fram emot att se extramatrialet.
Kram!

Anne:
Kul med filmen. Då undrar jag också vad M kommer att tycka. Peter gillar filmen. Han såg den på bio också.
Visst är det en bra sketch från SNL...
Jag gillade också baby mama.

Hannele:
Då har du frusit mkt...hutter...

Leopardia:
Om jag hade 15 gr just nu skulle jag njuta...
OCH ja, jag förstår att du gläder dig inför att satc ska släppas på dvd.

Marie:
Ja, hon är verkligen right on i sitt porträtt av SS. SÅ bra!!!
KUL med satc filmen är det verkligen!!


Emma:
Grejjen med satc är att man liksom aldrig får för mkt. Man kan se gamla avsnitt om och om igen... och alltid upptäcker man ngt nytt. Kul att du ska kolla filmen med en kompis.
Kram!

Matildas fikarum said...

Just nu slår det mig att SATC-tjejerna alltid går omkring i kjol eller klänning. Klär de sig någonsin i byxor?

Annika said...

Matilda:
Jodå, det händer det också :-)