Thursday, September 04, 2008

Reflektioner...

Nu har jag varit tillbaka i USA i, vad blir det? snart tre veckor...
Jag tror det har blivit dags att reflektera över ett och annat som har hänt den sista tiden. Allt har ju gått tillbaka in i normala gängor, och den jetlag jag en gång hade i både kropp och själ har för länge sedan begett sig av någonannanstans.

• Under dom nu tidigarelagda morgonpromenaderna, min power walk, möter jag helt nya människor varje dag. Jag kan notera att det är betydligt fler som är ute och motionerar klockan 7:30 än klockan 9:30. Tyvärr har ju många av dessa medmotionärer hundar, och om hundar tycker jag inte så mycket (förlåt alla hundägare). Jag är lite halvskraj för doggarna, och tycker alltid det är otäckt att möta en hund som inte är kopplad (jag gillar inte kopplade hundar som sliter och drar heller).

• Jag vrider mig över McCains val av vice-president. Kan han stava till opportunist? Om Sara P ska sitta i vice-presidentsstolen från och med januari så vet jag inte vad jag gör. Flyttar till Kanada kanske? Vilken mardröm att ha denna ärkekonservativa kvinnan på en så viktig post. Ja, och sen kan jag inte låta bli att le i mjugg över att hennes 17 åriga dotter är gravid...Hur var det nu? Ska man inte vänta tills man är gift innan man hoppar i säng? Funkar det inte så i Sara P’s värld? Är det inte i den världen man använder sig av total avhållsamhet? Och tackar nej till all sexualundervisning som skolan erbjuder? Hur var det med uppfostran där egentligen? Ska tonårsgraviditeter glorifieras nu? Bara tonårsföräldrarna tar sig i kragen och gifter sig som de unga 17 åringar de är ska nog allt gå bra...Länge leve den ärkehögervridna politiken, eller...vänta...hur var det nu???
Please, måtte Obama ta hem segern!! Måtte han det!! Jag står inte ut med 4-8 år till med en konservativ regering.

Go Obama GO!!!

• Varför går tiden så långsamt när man bleker tänderna? Håller på at bli tokig. Sitter här med två blekskenor i munnen och tiden går inte. Jag ska ha dom inne i 45 minuter, men än har det bara gått 20 lååååånga minuter...

• Till min enorma glädje har jag märkt att fler och fler tar med sig tygkassar, och IKEA prasselpåsar, när som går och handlar i affären. Underbart! DET är på tiden! Jag blir lika glad varje gång jag ser någon hala upp alternativ till dom urusla och miljöovänliga plastpåsarna. Yay!!

• OCH, så kan jag konstatera att september är varmare än vad augusti var. Lustigt, och udda. Men jag är en höstmännsiska och jag skulle helst redan nu göra min garderobsrensning och byta sommarkläder mot höst och vinterkläder. Fast alas, än är det lång tid kvar av sommaren.

• Den nya tv-säsongen har så smått dragit igång, och eftersom jag är Annika som älskar tv-kvällar, så gläder jag mig! I tisdags började jag och Peter titta på det nya ”90210”, nya Bevvan alltså. Jamen jösses, nog var det lite patetiskt att se Kelly, Brenda mfl reprisera sina gamla glansroller från det sena 80-talet och tidiga 90-talet. Tunn story, tunn. Let it rest in peace...

• När ingen riktigt skött om en trädgård på 8 veckor ser den ut därefter också. Varje dag står jag och förundras över hur ogräset har kunnat spridas så enormt, och den käre maken hävdar att han har rensat. Sure thang, mister, nu är det faktiskt bara för mig att ta ett nappatag därute...Förundras samtidigt över att min trädgård iår är vackrare än någonsin. Hur går det ihop då??? Mina perenner stortrivs.

• Jag kan också konstatera att min svenska bokhög sjunker i en oroväckande fart. Jag köper ju alltid, alltid en massa böcker när jag är hemma. Nu har jag läst ut samtliga, utom två...NEJ, jag vill inte att dom ska ta slut!!! Svenska böcker skrivna av svenska författare är bara så BÄST!

• Kan jag berätta att en av de bästa power walk låtarna är ”Toxic” med Britney Spears. När den spelas i min iPod får jag extra svung i stegen.

• OCH, jag har inte besökt Starbucks en enda gång sen jag kom hem från Sverige. Saknar jag? Nä, inte alls. Ska dra ner på Starbucks rejält, hade jag tänkt.

• Ja, och så suckar jag lite över att den amerikanska husmarknaden ligger på botten. Det är ingen ide att ens tänka på att sälja just nu. Vårt hus håller på att svämma över av prylar. Jag behöver ett nytt att fylla, hehe! Men att sälja nu vore att lura sig själv. Nej, det är bäst att hålla sig i skinnet tills vindarna vänder.

• Mina dagliga blogginlägg hamnar numera på min blogg mer än två timmar tidigare än vanligt.

• OCH, sist men inte MINST, önskar jag er alla en bra torsdag. Själv ska jag ut på Social Walk med Ingrid. DET ska bli trevligt, om än inte speciellt svettigt.

• Kära alla som är med i fredagstemat!!! Glöm inte att vi sparkar igång imorrn igen. Första ämnet är: Ett sommarminne!!!!!

42 comments:

Kerstin said...

Åh, vilken härlig summering du har gjort. Gillar ditt inlägg om de konservativa och ler i mjugg jag med. ;)
Ha en jättebra dag.

Annika said...

Kerstin:
Ja, vad kan man göra...??? OM det blir dom i höst...ja..då vette f-n...
Det får inte bli så helt enkelt...
Kul att du gillade summeringen....

JaCal said...

Ja, detta blir onekligen en intressant politisk höst - vad i allsindar ska amerikanarna göra av detta... Jag kan tycka det är lite synd att det inte politiskt gick att göra ett Obama-Hillary team - DET hade varit häftigt.

Kan tycka otroligt illa om hela detta presidentsvalssystem där hela familjen ska skyltas fram - och fruktansvärt synd om alla dessa barn som ska stå där framme - inte minst den gravida flickan... som nu diskuteras och granskas in i detalj - när hon bara är 17 år - ugh vad hemskt. Varför måste familjerna stå där?? Eller så elaka medierna var med Chelsea Clinton när de skrev hur ful de tyckte hon var. Jag blir riktigt illa berörd.

Vår trädgård har förfallit helt med makens diskbråck och hettan... nya tag nu i höst när det bli svalare...

Annika said...

Jacal:
Ja jag vet, jag tänkte på det igår när sagda Sara höll sitt tal på konventet...SNACKA om att familjen hängdes fram, och snacka om att det var klang och jubel på ett nästan fri-religiöst sätt...Jösses...Jag kunde inte se klart på talet, var tvungen att stänga av. stod inte ut.
ABSOLUT, ett Obama-Hillary team hade varit underbart. SYND att det inte blev så.
Media är hemskt, allt ska hängas ut. jag minns så väl när chelsea kom till vita huset, hur gammal var hon? 10-11? Och så skiver tidningarna bara att hon var ful...skam!
Ha det så fortsatt bra därhemma!!

Fundersam Cecilia said...

Åh Annika jag hoppas verkligen att det blir Obama som tar hem det.Nu när inte Hillary gick hela vägen så får man ju ändå stå kvar där för den andra sidan...Nej absolut inte.Å inte har det blivit bättre sen McCains val,jag såg inte hennes tal igår ens.Hade nog inte orkat det.Om det nu skulle bli (gud förbjude) republikanerna som vinner,får jag följa med dig till Canada då?!
Ja sälja huset nu vore som att skänka bort det.Vi har ett par på våran gata som försöker och har försökt sen vi köpte vårt.De har nog gått ner i pris med 100,000$.De säger att de ser små ändringar här nu men det är väl inga jätte steg.
Jag såg inte på 90210,misstänkte dock att det skulle bli som du skriver.Tacka vet jag den gamla vanliga versionen...antar jag.Å jag önskar att jag kunde få tid att läsa mina böcker...de står här i bokhyllan men det händer inte så mycket mer med dom.
Hur gick det för Karolina i skolan igår?
Kram!!

Annika said...

Cecilia:
Ja, måtte det bli hon!! Annars blir det en hel karavan som drar norrut sen ;-)
Vi kan ju alltid flytta hem till svedala också ;-)
Nej, men allvarligt, om det blir repubikanerna igen så är det ILLA. Fast, jag har en naggande känsla i maggropen att det kanske blir just så. Törs man rösta in en svart man??? Usch, det blir en nagelbitare.
Tycker det är så synd att inte Obama valde Hillary istället, det hade varit ett power house.
TACK! Det gick fint för Karolina igår.
KRAM!!!

LindaLotta said...

Det där var inga dåliga reflektioner. Jag är urdåligt insatt i er politik *skäms* men nog verkar Obama dra det längsta stået? Det blir väl jämnt in på målsnöret bara för att göra valdagen olidlig för er...
Det hade varit lite häftligt om han valt Hillary :)


Ser att du svarat att du kan flytta hem till svedala - det är där jag bor, i Svedala faktiskt :)

Tänk om jag kunde skickat mina böcker till dig, jag som har lite ångest över att jag måste rensa bort masoor inom det närmsta... :)

Humlan said...

Här är en till som gillar ditt inlägg i punktform.
Jag har hört lite om hennes tal här på dom svenska nyheterna och tänkte i samma banor som du om deras värderingar och hur det fungerar i praktiken.
Även om jag gillar hundar, så håller jag helt med dig om obehaget att möta lösa hundar (som inte går fot) eller hundar som drar och rycker åt alla håll. Här hör man också om småhunds-ägarna som är rädda för de stora, lösa hundarna som ger sig på småhundar...

Lullun said...

Nu har jag läst ikapp mig på dina två senaste inlägg och oj, vad mycket roligt jag egentligen skulle vilja kommentera. Men skönt att det så långt går så bra för tjejen i skolan. Visst har även du en massa mod (kanske inte i den åldern dock, det vet ju inte jag). Bara det att som så ung som du var bosätta sig på andra sidan Atlanten är ju mod om något!! :-)

Och ja; valet. Förstår din "ångest". Jag sitter också här på mina nordligare nordamerikanska breddgrader och hoppas, hoppas.

Och ja, nu hinner jag visst inte kommentera mere. Jobbet kallar, men sommarminne imorgon; yes ska bli! :-)

Annika said...

Lindalotta:
Äsch, jag förstår...Det är knappt jag orkar vara insatt. Det är sådant jippo av det hela att man blir smått trött...
Men vi ska hoppas och TRO att det verkligen kan bli Obama så att Sara P kan åka upp till Alaska och skjuta lite älgar igen.
Just det, hihi...du bor ju i svedala...det blir invasion sen ;-)))
Jag skulle gärna ta dina böcker...
Åhhh...åtminstone låna dom.

Humlan:
Kul att du gillade inlägget.
Ja, hundar är jag nog inte så förtjust i faktiskt. Jag är mer en kattmänniska.
Republikanerans värdetingar kan vara lätt skrämmande....
Kramar!!

anna of sweden said...

Hej! Trillade just in på din blogg via aftobladet.se
Trevlig blogg du har!
Har precis flyttat till Philadelphia med man och tre barn och försöker anpassa mig till livet här.
Hälsar Anna

Annika said...

Lullun:
Ja, vi får se hur det går nu i höst...Usch, jag har onda aningar men hoppas på det bästa.
Jodå, jag har nog tuffat till mig med åren jag med :-)
Kom ju hit som 24 åring, gifte mig och flyttade hit på riktigt vid 27...
Karolina är nog gjord av ett annat skrot och korn ändå.
Jobba på, min vän!!! Och det ska bli kul med temat imorrn!
KRAM!!

Matildas fikarum said...

Och jag som alltid tyckt att Chelsea är så söt! Jag förstår inte hur de kunde få till det att hon var ful. Efter vilket mått då, liksom?

Det verkar som att huspriserna rasar lite överallt. Sverige, USA, Australien. Men egentligen så kan ni väl sälja, för när ni köper så blir det ju också billigare, väl? Det går på ett ut, kanske?

Annika said...

Anna of Sweden:
Jättevälkommen hit, och kul att du gillar bloggen!
Philly är mysigt! Förstår om det är mkt att ta in som ny i landet. Jag finns här om du undrar över ngt...
Välkommen tillbaks!!

Annika said...

Matilda:
Ja, jag vet...stackars Chelsea när hon kom till Vita Huset...Jag har också alltid tyckt om henne, och hennes utseende!! Men media....
Jo, vi köpte ju huset innan priserna blev galna så vi skulle nog göra en hacka ändå. Men, ja...vi får se...Det är väl kanske en viss lättja också, det där att aldrig få ändan ur...
Plus att jag trivs så bra här med grannar...och annat...Ja du hör; vel!!!

Anonymous said...

Bra reflektioner!
Det är alltid så trevligt att läsa din blogg!

Jag är inte alls insatt i det amerikanska valet men har hört om den där kvinnans gravida dotter.
Inte så mycket practice as you preach..
När är det själva valet för president går av stapeln?
Tycker det varit mycket nu men vad jag förstått så är det kandidaterna till presidentposten som valts ut nu senast.
Rätta mig om jag är helt ute och cyklar.

Kram!

Sporty Spice said...

* Håller helt och fullt med om Sara P. Jag står inte ut!!! Hörde du att hon även försökt få bort böcker med "stötande inehåll" från bibliotek. Demokrati my ass!

* Hahaha! Ja, nya 90210 var bara för skrattretande. Bevvan var ju bäst (eller var det vi som var unga och okräsna)?

* Jag känner helt igen den där krympande bokhögsångesten. Varför slutade Bokus leverera till USA. Bu och blä!

* Själv får jag rejält svung i pw-steget av So What med Pink (haha, kanske inte så passade för en nyförlovad pingla). =)

* Jag suckar inte över husmarknaden - men det är ju för att vi tänker köpa något efter bröllopet.

Annika said...

Jess:
TACK KOMPIS!! KUL att höra!!
Amerikanska valet är ett virrvarr och jag orkar inte hänga med jag heller. Just nu är det repubikanernas konvent som pågår i minneapolis...
Jo, McCain och Obama är ju utsedda från resp parti. Valet sker den 4 november, men platsen som president tillsätts förtst i januari, ngn ggn runt den 20.

Och vad gäller Sara P...Tjjaaaaaaaaaaa...practise as you preach funkade ju inte då¨'rå...

Kram!!!!

Anonymous said...

Godmorgon! Jag blir galen på alla hundägare när jag joggar på kvällarna. Speciellt när dem inte har sina hundar kopplade...Faktiskt så har jag aldrig varit kär i Starbucks. Overpriced and overhyped. Fast ibland är det ju förståss mysigt. Jovisst hade Sara Palin ett välskrivet tal framför sig på podiet. Hon var duktig på att leverera det. Men, jag tror ändå inte att MCain-Palin har en riktig chans. Faktisk är det nu man göra riktiga deals på husmarknaden. Allt är ju på rea i princip.

SB

Elisabeth said...

Härlig summering! På tal om när tiden går långsamt; den går också alldeles för långsamt när man färgar/tonar håret. Den sniglar sig verkligen fram, och där sitter man och kan inte göra speciellt mycket. Jag såg förresten ett inslag från republikanernas konvent, och ALLA som de intervjuade lyckades vrida till det där med Palins dotters graviditet till något positivt, för NU skulle de ju gifta sig, och hela familjen stod bakom henne, och bla, bla, bla.

Saltistjejen said...

Ja visst är det ett underligt land ibland USA...? Detta med Palins dotter. Hm... Jag förundras mest över att folk överhuvudtaget BRYR sig. Att det är SUPERSTORT i media. Jag menar, det säger väl INGET om hur hon är som politiker, eller??????? Man kan tycka vad man vill om hennes plitiska åsikter men för mig som svensk har jag svårt att förstå detta att politikers privtliv HELA tiden ska diskuteras MER än själva politiken!!!! Själv undrar jag Who gives a shit?! Jag bryr mig inte om ifall Obamas döttrar tycker att han är världens bästa pappa. De flesta barn brukar tycka det om sina föräldrar. Jag bryr mig inte om ifall Palin har ett barn med Downs syndrom och en tonårsdotter som nu är på smällen.
Minns att det var en stor grej att t ex McCain var omgift. Himmel who cares hur många fruar han har haft egentligen?!
Jag tycker media borde fokusera på den politiksa sakfrågorna istället!!!!! Pleeeeeaaaaaase!!!!
Det är för mig av mycket större betydelse att Palin är Pro-life än att hennes dotter är ogift, tonårig och gravid och valt att inte göra abort.
Faktiskt.
Men men jag har förstått att amerikaner i allmänhet och media i synnerhet är MER intresserade av politkers personligheter och privatliv än deras politiska åsikter. Tyvärr.
Bara en sådan sak att man nu pratar om att många amerikanska kvinnor ska rästa på McCain för att han valt en kvinnlig VP. De pratar om kvinnor som tidigare stött Hillary. Men VADÅ?! De har ju HELT motsatta åsikter politiskt! Säger jag. Inte kan man byta ut en kvinna mot en annna ENBART för att hon är kvinna???!! men jo, tydligen är det vanligt här. Många amerikaner orkar eller vill inte sätta sig in i politiken utan ser endast ytan. Så en stark kvinna mt en annan stark kvinnlig förebild går tydligen bra. Oavsett om de har helt diametralt olika åsikter och vill skapa två helt olika USA.
Jaja, Inget kan man göra åt den saken.

Fast eftersom M faktiskt är mer nyliberal än vad som är vanligt för en svensk så tycker han inte att McCain = djävulen själv faktiskt.

Och jag tycker också att valet i och med McCains val kommer bli otroligt spännande.
Det blev mer dynamik i politken nu på ngt vis.
En Svart Ung man (Obama) med en gammal grå gubbe till VP (Biden) mot en Gammal grå gubbe (McCain) med en Ung Framåt Kvinna (Palin).
Ja det kommer bli ett spännande val helt klart.

Och värmen ja, den har verkligen kommit tillbaks. idag är det varmt OCH fuktigt här!
På lördag ska resterna av Gustav dra förbi så då sak det bli regnregnregn...
Men det är nästan lite mysigt. Fast hösten längtar jag inte riktigt efter än faktiskt.

Stora kramar!!!!!

veronika said...

Har haft problem med datorn. Men vill passa på att skriva att vad bra att K trivdes och längtade redan till nästa dag i skolan!

Visst var den dålig 90210...jag kunde inte låta bli att titta men det blir ingen fortsättning för mig.

Nej, nu får man bo i det man har.

Jag märker också en stor skillnad i affärerna idag, många som kommer med sina tygkassar, superbra!! Äntligen! Använder man plastkassar idag , så skäms man nästan. Iallafall i mataffären.

Bra att du försöker skära ner i ditt Starbucksdrickande!

Valet ja, Mc cain eller Obama, så är jag ingen hejare av någon av de två.

Bra att du är tillbaka i dina rutiner och trivs. Lösspringande hundar är inte roligt, även fast jag själv har haft hund så förstår jag att man inte tycker om det. Ogillar det sjäv.

Annika said...

Petra Sporty:
Demokrati, my ASS, så tänker jag många ggr....Tänk om det blir den här kombinationen i höst, alltså det är ju SÅÅÅÅ möjligt...Jag lägger ner då...
KUL att ni ska köpa hus. DET är ju helt rätt tid att köpa om man inte måste sälja först.
Och Bevvan, den var bäst när det begav sig...

Hoppas ni inte har det FÖR hett i CT idag.Susanna:
Ja, det är inte kul med alla hundar man möter...Usch.
Jag skulle önska att husse och matte hade vett att åtminstone hålla i hunden när ma ngår förbi, men det händer inte alltid...
Sara P...
Farlig, känns hon. Och jag tyckte det var ngt av ett väckelsmöte alltihopa igår. Jag kunde inte titta klart, jag kunde inte...
Det var bara för mkt.
Usch, jag har en känsla av att det blir McCain i höst iallafall...men jag hoppas INTE!!!
Haha, gick in på Starbucks idag, men köpte bara vatten....Det är ju SÅ HETT ute...Ingrid och jag höll på att smälta bort.
Jo, det är sant om husmarknaden, men det här huset måste säljas också innan vi flyttar. Och fixas till än här än där...
Vi får se när det blir av, helt enkelt.

Elisabeth:
TACK!
Ja. DET håller jag med om då står tiden också stilla...
VISST, jag blir så förbannad, nu glorifieras FAMILJEN och tonårsgraviditeter...Allt kan man vända på så att det hamnar i det allra bästa av ljus.
So it is...

Saltis:
Jag håller med om det du skriver fullt ut!!!
JA, visst är det egendomligt hur mkt det privata livet spelar in för den amerikanska politiken...helt j-a sjukt.
Igår var det ju närapå patetiskt när dom stod där hela bunten, kompletta med fiance och allt.
Varför bekymra sig om politikerns privatliv?
Det var ju helt sjukt när clinton hade sin affär med Monica L också...då visste det ju inga gränser...Även då ville jag emigrera, haha..
Absolut, om kvinnor som en ggn tänkt stödja Hillary nu röstar på Sara så vore det väl MÄRKLIGT. Dom har ju, som du säger, helt olika värderingar.
Jodu, nog blir det spännande innan detta är ÖVER.
Japp, nu kommer Gustav och blöter ner oss ett tag. SÅ hett idag...SÅ HETT och fuktigt...
Jag smälter...
KRAMAR!!!

Annika said...

Veronika:
Japp, det är nog bäst att stanna kvar i det man bor i ett tag till...
Inget läge i att sälja i iallafall.

Starbucks ja...Ja, det ska jag undvika så länge det går, hihi!

Visstvar Bevvan skrattretande och patetisk...Undrar just hur länge den blir kvar? men eftersom den går WB så kan den nog hålla sig kvar ett tag.

KRAMAR!!

Marianne said...

Jag skulle precis kommentera här när det hände saker jag blev tvungen att ta hand om. En liten pojke med hjärntumör, men jag hoppas att det ska lösa sig.

Jag gillar också Obama. Jag gillar honom faktiskt - det lilla jag vet om honom. För det som berör oss här utanför US är ju den amerikanska utrikespolitiken, och med tanke på att han faktiskt har bott i en by i Indonesien (inte lyxig expat i flott villa och internationell skola) utan i en vanlig by med lera som gata) och har sin släkt i Kenya, inbillar jag mig att han har ovanligt mycket faktiskt kunskap om att människor i olika delar av världen kan fungera på andra sätt än i US. Dessutom har han ju jobbat hands-on med att försöka förbättra slumområden i Chicago. Kommer från en mer vanlig familj och inte en rik skyddad värld. Ja, sedan kan jag ju naturligtvis inte bedöma hans inrikespolitik, men nog låter det rätt bra i mina öron, det jag har hört.

Jag hoppas, hoppas att han vinner. US behöver en bättre image i världens ögon. Bush har ju svärtat ner landes anseende avsevärt för de flesta människor.

Och den där Palin - hysteriskare fruntimmer har jag inte sett på länge! Gravid tonårsdotter eller inte, hennes hispiga röst vill jag INTE höra ekande så fort man sätter på tv:n. Och Va? Skulle hon kasta ut böcker med stötande innehåll från bibblan? Suck! Nej, det får inte ske!

Ha en toppentorsdag så ses vi i morgon över Temat!

Kram!

Annika said...

Marianne:
Nejmen en liten pojke med hjärntumör, så grymt. Måtte det bli till det allra bästa där.

Obama, måtte han vinna. Jag tror också på honom.
Jag tror han kan se till människan.
MÅTTE det bli ändring, måtte det...!!!
DET är vad vi í uSA behöver och det är vad resten av världen behöver...
Precis, Bushen har ju dragit ner US i smutsen helt och hållet.
Ja, det var nytt det där med bilblioteksböckerna, men jag är inte förvånad. I extremrepulikanernas högervridna värld kan man nästan vänta sig vad som helst...
Japp, tema imorrn.
KRAMAR!!!

Petra H said...

Jättebra inlägg och du slår huvudet på spiken med dina tankar om Sarah Palin - precis så tänkte jag också!!
Jag håller också på att beta av mina svenska böcker, och bestämde precis att nästa bok jag läser ska vara på spanska - det känns som jag "fuskar" när jag läser på svenska, det går ju så himla fort. Dessutom kommer det snart ett inlägg på min blogg om de svenska böcker jag läst i sommar... och det kommer inte att vara helt positivt får jag erkänna!! ;-)
Fredagstema imorgon - ska redan nu sätta mig ner och få ihop länklistan till alla fredagstemabloggare!
Kram!

Millan said...

Hihi, det var en blandad kompott det! Har kommer min...
* Hundradsla ar hemskt! Jag led av det som barn men den blev botad nar min pappa kopte hund. Tyvarr har dock Nils samma radsla nu och han blir verkligen hysterisk nar vi moter en hund :-(
* Om McCains val av vicepresident kan jag bara sucka. Helt otroligt (eller inte) och sa trist. Jag haller tummarna for Obama!
* Att ha den dar skenan i munnen ar ju jatte obekvamt och allt som ar obekvamt drar ut pa tiden. Som att foda barn tex.. hjalp!
* Plastpasar anvands tyvarr alldeles for friskt i det har landet..
* I england ar september kallt!! Kallt och regnigt... vilket ar trist for det ar vanligen en valdigt fin manad i England. Naja, det finns ju tid att andra sig annu.
* Trist att 90210 inte verkar vara nagon hojdare. Men inte nagon jatte surprise direkt... Fast jag kommer med all sakerhet anda att kika pa den (i alla fall forsta avsnittet) nar den kommer hit (om den kommer...)
* Jag vagar knappt tanka pa var tradgard. Vi har inte haft nagon tid att fixa med den alls i ar. Och allt regnet har tyvarr gjort att alla plantor ser hangiga ut..
* Min svenska bokhog ar nu slut och jag har borjat pa den nya Marian Keynes boken.. som jag hittills har lite svart for. Men jag hoppas den battrar sig.
* Tack for tipset om bra Powerwalk musik. Jag ska ladda hem och ha under fodseln tankte jag... man kan nog behova samma slags musik da!
* Starbucks besokte jag inte de forsta 3 veckorna efter sverigesemestern men nu ar jag fast i trasket igen ;-). Skinny Chai Tea latte... mmmmm
* Husmarknaden har ar tyvarr ocksa valdigt kass just nu. Jag vagar knappt tanka pa det... priserna gar NER med en rasande fart.
* Att du bloggar tidigare an vanligt ar kanon for mig. Nu kan jag lasa inlaggen lagom till lunchen :-).

Japp i morgon ar det dags for fredagstema igen... sommaren kanns valdigt avlagsen for mig men nagot minne ska jag nog kunna grava fram :-).

Desiree said...

Jag gillar verkligen dagens inlägg här på din blogg. Det var en hel del tänkvärt och viktigt du tar upp. Jag är också en Obama girl och hoppas innerligt att han vinner. Jag kommer iallfall att lägga min röst på honom i valet 4 november. Tyvärr känns det ofta som jag är ensam om detta här. Även när jag pratar med våra svenska vänner så känner man att de blivit väldigt konservativa här nere i södern och inte alls är för Obama. Jag hoppas som sagt att republikanerna inte vinner. Det här landet behöver en frisk fläkt av något nytt och mindre av religösa och ultrakonservativa beslutsfattare. Jag ler tillsammans med dig i mjugg över Sara P´s familjesituation. Du har så himla rätt Annika i det du tar upp!

Visst är det bra att folk sakta men säkert börjar bli lite mer miljömedvetna här i USA även om det sker långsamt (iallfall här i södern). Jag har ju också börjat med powerwalks och löpning på morgonen numer och man blir faktiskt förvånad över hur mycket folk det är ute redan under de tidiga morgontimmarna. Jag brukar sticka ut mellan kl 06 och 07 och ändå möter jag folk som är ute och rör på sig eller ute med sina hundar. Det är väl kanske för att detta är en tidpunkt på dygnet då det är liiite svalare och kanske liiite mindre fuktigt. Men sommarhettan verkar ju faktiskt fortsätta här också. Jag har ingen ipod men ska nog önska mig en sådan i julklapp så att jag också kan ha härliga powerwalk låtar med mig då jag är ute.

Jag tycker att du gör helt rätt i som drar ner på Starbucks. Det blir ju ganska dyrt i längden om man räknar på att man köper en kaffe om dagen där. Det är väl värt att istället köpa en lyxigare och snygg espresso eller annan kaffe maskin och bli sin egen barista hemma. Även om du köper en riktigt kvalitetsmaskin som kostar en slant har du säkerligen sparat ihop summan på den om ett år om du jämför med priset för kaffekonsumptionen på starbucks på ett år.

Jag hoppas att den amerikanska husmarknaden sakta men säkert vänder och det verkar finnas en del positiva glimtar av det ibland iallfall. Jag ser också självklart emot första fredagstemat imorgon. Ska bli jättekul att köra igång med dessa igen. jag önskar dig en riktigt härlig torsdag vännen.

Rosvikstjejen said...

Härligt inlägg Annika.

Jag gillar inte alls om denna kvinna. Hon ser så perfekt ut men har tankar som skiljer sig helt från mitt tycke och tänk. Du har skrivit så fantastiskt om det. Go Annika go Annika!!!!!

Vill så gärna se 90210. Satt som klistrad när det sändes i svensk TV. Det är nostalgi i mängder. Vet inte om vi kommer att få se det i Svedala.

Ibland är det så att växtligheten klarar sig bäst utan våra gröna fingra. På vår jobb har pumporna och gurkorna invarderat våra drivlådor trots att vi inte skött dem så väl i sommar.

Vad har du läst????? Tips på bra böcker tack! Mina är helt slut så jag måste gå till centrum och införskaffa nya.

Ha det så gott och tack för ett finfint inlägg.
Kramar i mängder

Ulrika said...

Sarah Palin får mig att tänka på en enda film och det är Stepford Wifes, den gamla versionen. Hon ger mig kalla kårar. Såg ni hur hon pussade sina barn efter talet? Hon tog tag om dera´s haka, vände bort deras huvud och pussade i luften brevid deras kind. Varmt och kärlekfullt, eller hur? Hon kommer att landa hårt. Om nu Obama sägs sakna erfarenhet, så är hennes okunskap avgrundsdjup. Tycker mest synd om lilla gravida 17-åringen. En hel värld som nu sitter och gnuggar händerna i förtjusning över hur snuskig hon varit och med en sådan mamma sen. Haha, skrattar skatorna. Nej, ge oss Obama, ta en chans, det kan inte gärna bli värre. Eller kan det?

Förresten, kan man hoppa på fredagstemat?

Annika said...

Petra H:
jag läste just ditt inlägg om morgondagen och fredagstemat--jättebra!
Sara P, ja...farlig, farlig o den sista USA behöver som VP.
Usch, jag känner mig olustig vad gäller hela valet då jag tror att det blir Mccain o gänget till slut iallafall.
KUL att du ska skriva om alla böcker du läst i sommar. DET borde jag också göra...
KRAM!!


Millan:
Hihi, kul att du svarade med en egen liten summering :.)
Hundar är inte kul, speciellt inte lösa hundar...usch.
Fniss, jo att föda barn är ju ngt värre än att sitta med en skena i munnen, I give you that anyday!!
Kass husmarknad där också alltså...Jomen dså är det nog på många ställen nu.
OCH visst ska det bli kul att temat drar igång imorrn igen!
KRAM!!!

Annika said...

Desiree.
Så roligt att du gillade dagens inlägg.
Jomen jag förstår att det är lite udda att vara Obama fan mitt i bibelbältet. Där är det nog många som är stora fans av Sara P. Det förstår jag.
Vi ska hoppas, hoppas och TRO att det blir Obama som kommer till Vita Huset. Måtte det...
Idag har det varit SÅÅÅ hett och fuktigt här...Jag gillar att få ut och gå tidigare. Detär svalare + att morgonen blir så mkt längre.
Japp, du har rätt, man kan skaffa en egen espressomaskin. Det tål att tänkas på.
Desiree, vi ska tro att marknaden för hus snart vänder. Verkligen!
KRAMAR!!!

Rosvik:
TACK, vad glad jag blir!!!
Scary Sara...Jojomen!! Jösses vad läbbigt att få henne till Washington. Nä hon kan hålla sig i Alaska och gå på älgjakt och annat däruppe.
KUL att du gillade dagens...Ska skriva om sommarens böcker sen...

KRAM!!!

Ulrika:
Scary Sara är en sann stepfordare med vapnet i högsta hugg...Så sant.
NEJ, jag missade pussarna efteråt. Peter och jag kunde inte se klart på det hela, vi mådde lite dåligt.
Exakt, get oss Obama...Det kan bara blir bättre om hjan kommer till Vita Huset.
OCH JA!!!!! Häng på temat, det är bara att slänga sig in det...jag länkar dig då när ditt inlägg ligger ute!

aussiekicki said...

På ett sätt är det nästan skrattretande hur den amerikanska högern påminner om en del muslimska länder som de försöker bekämpa. Jag tänker främst på att cencurera litteratur som anses stötande och hur man försöker bekämpa sex innan äktenskapet osv osv.

Som fallet med Palins dotter. Om hon hade fått sina lektioner i sex och samlevnad i skolan hade hon kanske inte varit gravid nu. Jag bra väntar på nästa löpsedel där pojkvännen berättar om hur mycket pengar han fick för att gå med på äktenskap. Jag tycker inte heller att kandidaternas familjer har med valet att göra. Jag tyckte också enromt synd om Chelsea Clinton som skärskådades av pressen.

Nej vi får hålla tummarna att Obama tar hem valet!
Kram!!!!

Hanneles hjärtan said...

Man ska alltid ha sin hund kopplad, speciellt vid motionsställen, spännade med valet, denna gång bör rätt man vinna...

P.S.
Julbloggen är också igång :)

londongirl said...

Härligt inlägg Annika! Så roligt att få en inblick i allt som snurrar i huvudet på dig just nu. :-)

Hundar - Ja du ska veta att jag är ju också en KATTmänniska i första hand och har alltid varit. Men så blev jag med hund och den vi har nu är en sån goding som brukar få hundrädda människor att bli av med sin rädsla!!
Har all respekt för att det finns hundrädsla hos folk så vår lilla tjej är alltid kopplad bland folk. Blir själv lite skakis när vi möter stora hundar som inte är kopplade. Är rädd att det ska hända henne nåt. Hon är så positiv och vill gärna hälsa på andra men det får hon inte alltid.

Valet i USA. - Jag hoppas verkligen att Obama tar hem det här. Just nu rapporteras det mycket från USA här och det känns ganska hysteriskt. Vi får hålla tummarna.

Starbucks - TÄNK vad mycket pengar du kommer att spara! :-)

Böcker - Jag skickar om du önskar vilka du vill ha....skulle behöva bli av med lite i min bokhylla.

Tandblekning - Måste man sitta still under tiden? ;-)

Trädgården - Det är modernt med lite vildare trädgårdar så det gör säkert inget med lite ogräs. Vill se bilder!!!

Huspriser - Det kanske vänder snart? Vi borde flytta vi med. Men till mindre. Vad ska vi med alla de här rummen till nu när killarna flyttat ut? Jag läser annonser.

Ha en bra fredag! Jag ska ha min första tjänstlediga sådan nu.
KRAMAR

Marianne said...

Kul att Kicki gör samma reflektioner om de amerikanska konservativa och konservativa muslimska länder som jag gör! En vacker dag ska jag leta upp ett citat jag har i en bok så ska ni få gissa om det är Al-Q eller Bibelbältet!

Matildas fikarum said...

Marianne: Jag tycker det är många nu som börjar dra de parallellerna. Svårigheten ligger väl i att våga lägga fram och skriva om sådant som är ganska tydligt men som är så känsligt så.

Annika said...

Kicki:
Jomenvisst, det ligger så ngt i det där. Samtidigt som de kämpar mot a-q och "terrorn" så kan man dra många likheter mellan extremhögern och de kristna konservativa. NOG är det SÅ...Jag tycker att Bushen var den som verkligen fick det att gå i taket, och ska det nu fortsätta???? Nej, det måste bli förändring!! DET måste!!
Palin valde säkert att dottern inte skulle vara med när det undervisades om sex...Du vet, man kan ju välja.
DETTA skall bli spännande!!
KRAM!!!

Hannele:
Ja, det är riktigt. Jag ska snart ut på rundan så vi får se hur många "bestar" jag möter idag.
KUL med julbloggen, man kan aldrig börja för tidigt :-))))

L-girl:
TACK!! KUL att inlägget gillades.
Jo, jag vet ju att det finns urgulliga hundar. Och din lilla Roxy skulle jag gärna träffa och itne vara rädd för :-)

Jag märker på svenska tidningar att det rapporteras mkt om valet. Här är det citkus, och värre blir det.
Vem blir det som kommer till Washington till slut? Måtte det bli OBAMA!!!

Tanblekningen...Närå, man kan gå omkring om man vill...men jag sitter freamför datorn och skriver...HATAR den där blekningen. Mitt tankött mår inte bra...Men om man nu ska vara fin, så...

Böcker, ja den högen försvinner fortare än fort.
DU är gullig, gullig....men portor på en tung bok är alltför dyrt. Men TACK!!!!

Kramar, och hoppa på fredagstemat, vettja :-))))

Marianne:
Jo, visst kan man se likheter många ggr. Ja, lägg gärna ut din lista så ska vi se om vi kan gissa

Matilda:
Känsligt är ordet...och sanningen finns ju där.

Jennie Skoglund said...

Hej!
Jag följer det amerikanska valet med stor spänning härifrån Sverige!
Det är lite märkligt att se denna kvinna propagera för sex först efter äktenskapet när det uppenbarligen inte gått hem i hennes egen familj.....Därtill kan man lugnt konstatera att denna 18 åriga kille fått en väldigt avgörande roll för Sara Palin. Om man tänker sig in i värsta Hollywood thrillern kanske det är så att han får order vad han ska och inte ska göra nu.......han äventyrar en hel del för SP och det kan jag tänka mig retar upp henne. Själv har jag svårt att förstå metodiken att "pratar vi inte om sex så finns det inte" strategierna som vissa människor kör med. Att inte låta sina barn ta del av den undervisningen tycker jag är oerhört naivt och korkat. Nu vet jag ju inte hur kvaliten är på den informationen, men det är ju ändå skolvärlden.

Valet kommer att bli spännande.....

Emmama. said...

Valet engagerar aven mig! Och sa mycket som man bara kan hejjar jag fram Obama med fina ideal och en human varldsbild! HEJJA! Jag tycker livet kring en politiker KAN VARA viktigt att se till ocksa faktiskt och verkar skilja mig fran de flesta har ovan.. Om jag skulle rosta fram min president vill jag att han star for vissa saker ocksa privat. Det galler inte sadant som om deras barn far barn tidigt eller ogifta (lever sjalv i "synd", hoho) men tex en historia av fordomsfulla uttalanden, upprepade otrohetsaffarer och kanske annat. Det handlar val om att man vill tro att man delar varldsbild och ideal antar jag..

Annika said...

Jennie:
Ja, på ngt sätt rör ju valet hela världen så jag kan verkligen förstår att folk engagerar sig överallt.
Ja, jösses, jag tycker att Sara P's "svärson" ser lidande ut på varenda bild. Stackars grabb, och stackars tjej...
Och vad gäller sexundervisningen i skolorna så är det helt OK att inte ens barn är med. Mkt märkligt det hela...Sådan dubbelmoral...Det är sånt som gör det lite jobbigt att bo i US ibland.

Och valet ja, det kommer att bli SÅÅÅÅÅ spännande...

Emmama:
Jo, du har nog rätt...Men det är bara det att frossas i familjelivet och det privata. det kan bli lite för mkt ibland, men jag kan absolut förstå hur du tänker.
Vi ska se hur det går, och vi ska hoppas på Obama så mkt vi bara kan...