Wednesday, September 10, 2008

Public Service, how I love you!

Tänk vilken skatt det är för oss som bor i utlandet! Vilken enorm källa! Vilken glädje! Jag talar om allt vi kan se, och höra, och ladda ner på våra datorer. Jag talar förstås om public service tjänster som Sveriges Radio och Sveriges Televison. Är det inte smått fantastiskt att vi som sitter på andra sidan jorden kan se, och höra, samtliga program som ni därhemma tittar på? Jag häpnar över tekniken och över det fantastiska att vi också får ta del av den kvalitet som finns på sr.se och svt.se. Att slå sig ner med en kopp te framför laptoppen och surfa in på SVT och bara titta känns nästan bubblande kul, och faktiskt lyxigt. Med all ny teknik känns Sverige närmare än någonsin. Vi kan dagligen surfa in hos våra favorittidningar och läsa vad som skrivits där. Vi kan välja att lyssna på radio live, eller så kan vi gräva i sr.se's enorma arkiv om vi vill lyssna på något i efterhand. Jag tycker det är helt fantastiskt, och jag är så tacksam över det.

När jag kom till USA som au-pair i mars 1990 fanns i princip inte något alls av dagens teknik. Då var det brev som gällde, och brev skrev jag. Beleive you me!!! Det bästa jag visste var att gå ner i husets lobby och titta in i min brevlåda för att se om jag fått brev! Så fort brevet var läst åkte min fina ask fram där jag förvarade brevpapper, frimärken, kuvert och stickers. Visst, man ville ju få iväg brevsvaret fortare än kvickt så att man själv snart skulle få svar igen. Man fick räkna med att det tog ungefär två veckor innan man kunde börja vänta ett svar igen. Idag? tjaa...man vaknar, går ner i köket, slår på laptoppen, kollar sin mail...Sure enough, där finns mails från vänner och familj. OTROLIGT fantastiskt!!! OCH fortfarande, efter alla dessa år, är jag fortfarande kär i e-mails.

OCH för att inte tala om när någon (då runt 1990-00) skickat fotografier i ett kuvert. DET var som julafton! Fotona tittades på om och om igen, vissa sattes upp på väggen, många åkte in i album. DET var bara så roligt att någon skickade foton som dom först måste ha tagit kopior på hos fotohandlaren för ett dyrt pris, sedan skickade dom iväg bunten för ett dyrt pris. Ja, och sen kom dom till mig med stora braskande bokstäver på det tjocka kuvertet: Photos DO NOT BEND. Aaahhh...Idag kan vänner och familj skicka över foton till mig och det tar sekunder innan dom dyker upp på min dator. Teknikens under! Visst är det fantastiskt!

Och så detta med radio då...När jag var au-pair så kunde jag sakna framförallt radio Stockholm. Jag längtade efter att få höra programmen där. Ville höra de bekanta rösterna och de trygga jinglarna. Flera av mina vänner skickade över kassettband från just Radio Stockholm eftersom dom visste hur mycket det betydde för mig. Jag kan fortfarande plocka fram känslan av hur det kändes när man tryckte in kassetten i bandspelaren och lyssnade på den härliga stockholmsradion. Och nu? Känner jag att jag vill ha radio stockholm P-4 så är det bara att surfa in på stationen. Lyx.

Numera är det kanske inte Radio Stockholm som lockar mig mest med Sveriges Radio. Just nu njuter jag av Sommarprogrammen som ligger till vårt förfogande i arkivet, underbart . Jag lyssnar även på Karlavagnen ofta, ofta speciellt när min största favorit på Sveriges Radio håller i trådarna, nämligen; Lisa Syren! Jag tycker SÅ mycket om Lisa. Jag älskar hennes röst, hennes intresse för alla som ringer , hennes fina sätt OCH hennes VÄRME. Mer Lisa. Alltid!! Om jag fick bestämma så skulle Lisa kunna ta över hela Karlavagnen.

Lisa Syren. Bild från sr.se

OCH så lyssnar jag på "Ring så Spelar vi", och där är ju Lisa också min favorit, förstås. Ring så Spelar vi är ett perfekt städprogram, eller strykprogram. Man förenar nytta med nöje. Jag lyssnar också gärna på ”Ring P1”. Dessutom tycker jag mycket om STIL med Susanne Ljung, också P1. Sr.se, vilken underbar skatt, jag är bara så glad över den. Ett annat bra program på P1 är Radiokorrespondenterna. Just nu är det mycket USA som gäller där, och jag tycker alltid det är intressant att höra hur det snackas därhemma nu när valet här närmar sig med stormsteg.

SVT...Ja, SVT...Just nu är jag helt betagen av dokumentärserien ”Singelmammorna”, har ni inte sett den serien så ber jag er att göra det. Programmet är så intressant! Du kommer inte att kunna låta bli att bry dig och engagera dig. Jag vill aldrig att halvtimmesavsnitten ska ta slut. Jo, och så tittar jag på Dobeedoo också. Underhållande, yes indeed!!!

Teknikens under! Public Service! You just have to love it!!

En fin onsdag önskas alla mina läsare!

35 comments:

Kerstin said...

Vilket härligt inlägg du har gjort! Man blir ju glad bara av att läsa det och jag kan förstå allt du säger, förstå att det måste vara en skatt att kunna följa hemlandet så direkt, ingen fördröjning med långsam postgång, svenska tv- och radioprogram på direkten, ja tekniken har sina fördelar. Jag har aldrig bott utomlands men du beskriver det så bra att man lever sig in i det.
Hoppas att du får en jättebra dag.

Annika said...

Kerstin:
ÅH din kommentar gör mig så glad!!! TACK! Ja, det är så det känns!! Tänk att jag har allt bara här på min dator. Är det inte underbart!! Och ni därhemma HAR ju en sådan helt underbar skatt i public service!!!
TACK idag blir det en tripp till "min" bokhandel. Där ska jag läääääsa (gratis) och fika samtidigt. Se där, en av de stora fördelarna med US, att man FÅR göra så.

Ha en fin dag!!!

LindaLotta said...

Vilket härligt inlägg. Du förmedlar verkligen glädjen. En annan som har utbudet till hands alltid tänker ju inte så, att det skulle vara så speciellt. Men när du skriver så fattar ju tom jag :)
Jag har nog inte utnyttjat svt så mycket som jag skulle kunnat, men sommarprogrammen på radion går i repris då och då.

Men jag kan sakna den gamla hederliga brevskrivningen, även om jag också älskar mail :)

Annika said...

Lindalotta:
TACK!! Precis, nog förstår jag att ni därhemma inte tänker på det. Det gör manm ju inte när man har "allt" för sina fötter.
Sommarprogrammen ligger alla på sr.se om du vill lyssna, dock inte med hela låtar (vilket är otroligt SYND).
Brevväxlingen ja..Jo, jag kan nog också sakna den ibland, men bara ibland :-)

Matildas fikarum said...

Det har hänt att vissa program på svt kräver att man måste ha svenskt IP-nummer för att få se. Nu kan jag inte komma ihåg vilka, men händer det igen kanske jag bloggar om det. Undrar varför? Av säkerhetsrisk, eller? Men 99% av allt är ju tillgängligt och det är verkligen fantastiskt.

Annika said...

Mtilda:
Jasså? DET har jag aldrig märkt av. Blir nyfiken på vilka program. Märkligt. Jag har däremot blivit nobbad hos TV3, Tv4 och tv5 av just den anledning som du skriver om, men aldrig på svt.se.
Ja, svt.se är helt otroligt! Och sr.se också!

Pernilla said...

Jag visst är det otroligt vad tekniken har utvecklats. Jag gör ju lite tvärsom mot dej.. lyssnar på Amerikans radio här i Sverige. Jag tycker det är helt underbart att det fungerar!!

Handskrivna brev ja, det var ju höjdpunkten när man fick nya brev av sina brevvänner. Det kan man sakna lite idag.. även fast jag tycker det är trevligt med e-mail från vänner oxå :)

Nu för tiden umgås man med sina vänner via bloggar och msn, det är nästan lite skrämmande ibland. Märker ju på mina barn, dom ringer aldirg till kompisar utan dom "pratar" på datorn med varandra.

Undrar hur det ser ut om 10 år..

Kram

Marianne said...

Jaaa! SVT och SR är toppenbra! Och du beskriver det verkligen så att även svenskar i Sverige förstår, superbra skrivet, Annika!

För visst är det så att våra svenska Public Service-kanaler verkligen har ett blandat utbud. Jag förstår inte varför svenskar i Sverige klagar så mycket. De väljer ofta att se betalkanalerna med all reklam och inser inte att det blev inte så som de trodde då på 80-talet när det snackades så mycket om det men inte hade införts än. Nu betalar man ju för att få se reklam! I själva verket borde det vara verkligen gratis, eftersom det ska vara reklamen som finansierar. Och vad blir utbudet? I ärlighetens namn är det bara några få program på de kanalerna som är någonting att ha, resten är faktiskt inte mycket att hänga i julgranen.

Till skillnad från SVT, där faktiskt väldigt många program är bra (utom under sommaren när det bara är repriser).

Radion lyssnar jag inte på så mycket just nu, men jag älskar annars P1 där man får sig så mycket till livs. Orsaken till att jag inte lyssnar så mycket är för att jag måste koncentrera tankarna på det jag håller på med, det går ju inte att översätta någonting samtidigt som man lyssnar på vad någon annan berättar. Eller lära sig arabiska : ) Förut när jag jobbade som claims-registrerare (vad det nu heter på svenska) på ett försäkringsbolag i Istanbul lyssnade jag hela dagarna. Helt fantastiskt att kunna göra det.

Annars tittar jag inte så mycket via nätet, vi har ju SVT Europa här. Det är också fantastiskt att vi kan få in SVT:s egenproducerade program direkt i tv:n. Vi får betala för servicen, det går inte via skattepengarna, och det tycker jag är bra. För vi betalar ju inte skatt i Sverige just nu. Men vilken service det är!

Och visst är mejlen fantastisk! Jag har framför allt en kompis som jag mejlar med oftast flera gånger om dagen, så där hänger jag med om alla de där små vardagsnära tingen som Saltis skrev om häromdagen. Utan mejlen hade det inte varit möjligt.

Oj vad långt det här blev. Hoppas du får en jättebra onsdag, Annika!

Kramar!

RackarTuss said...

Tjoho!
Tittar förbi.... :)
//T

Petra H said...

Väldigt trevligt inlägg! Jag kan sakna den där känslan av att kolla i brevlådan efter brev... nu är det ju bara räkningar och på sin höjd något födelsedagskort som kommer med posten :-( Jag satt just igår och skrev små kort till olika vänner + foton från i somras som ska skickas med - för jag tycker fortfarande att det är roligt med pappersfoton som man kan sätta upp, rama in etc. Problemet är ju bara att det alltid tar sådan tid för mig att gå till posten och köpa frimärke - kanske det blir gjort imorgon ;-)
Och vet du vad, jag kollar ytterst ytterst sällan på svt - typ en gång i kvartalet! Jag vet inte varför men jag koncentrerar mig på den skrivna median - läser de svenska tidningarna varje dag. Men där saknar jag också papperstidningarna - att sitta en hel helgförmiddag och läsa söndagsdelen tex. Jag lusläste Sydsvenskan varje dag i somras när jag var hemma!!
Det sagt, så tycker jag absolut inte att det var bättre förr - jag skriver ju email varje dag, chattar och skypear med familj och vänner...
Stor onsdagskram!

ginna said...

Hej Annika,
håller med - vilket härligt inlägg! Hm, jag pratar ju lite i egen sak här... ;-)
men vill ändå passa på att tipsa om ännu fler godbitar: Godmorgon Världen! i P1, veckomagasin som har mycket kultur och mycket utrikes (inte minst från USA), och dessutom suverän satir-underhållning varje vecka. Tror du skulle gilla det, om du inte redan lyssnar! Och så t ex P1-morgon och Studio Ett med dagsfärska debatter etc varje vardag.
allt gott från ginna i washington

Saltistjejen said...

Ja visst är det underbart med den teknik som finns idag. Man känner sig inte alls så långt bort från Sverige som man faktiskt är. Fast tyvärr tar jag ig väldigt sällan tid till att se eller lyssna på svensk TV eller radio via nätet. Borde göra det mycket mer faktiskt.
HAha, fast adventskalendern har jag sett via SVT. För jag är så barnslig att jag inte ritkigt tycker det blir ngn riktig justämning utan svensk julkalender.... ;-)

Och radio Stockholm var det åratal sedan jag lyssnade på. När jag var tonåring i slutet av 80- och början på 90-talet lyssnade jag dock mycket. Favoriten var varje tisdagkväll när de spelade låtar från de mest sålda skivorna. Varannan vecka singellista varannan album.
Och rösterna jag minns därifrån är främst Staffan Dopping samt Elderman. Hahaha! Och en kvinna också, men hennes namn har jag glömt.
Varje morgon var det dessutom "gata upp och gata ner" med Harald Norbeli (kan vara helt fel stavning...) Det gillade jag.

Haha vad nostalgisk jag blev nu då! :-)

Stor kram till dig Annika!
Här är strålande väder idag efter en regnig gårdag.
Hoppas vädret hos er är lika fint som här.

veronika said...

Fint inlägg och instämmmer helt med dig. Kom ihåg då jag var ute och reste förr innan e-mail och all annan teknik, precis som du längtade jag så efter brev från vänner och släkt därhemma.

Sist då Jacal och jag träffades så pratade vi just om svt och tänkte , tänk om svt gör som kanal 4 och 5 att vi som sitter utomlands inte kan titta på deras programm, vilken fasa!! Jag har ett enormt stort utbyte av svt och just nu är min favvis , presic som din Singelmammor. De är så duktiga därhemma och göra dokumentärer och visa fina vyer från tex Stockholm.

Ha en underbar dag!
Kram!
Ps. Visst har Finland världens bästa bröd och korv, kött! Instämmer helt!!

Karlavagen var det länge sedan jag lyssnade på, det ska jag ta och göra idag. Tank för att du nämde det radioprogrammet.

aurorabuddha said...

Du ar sa bra pa att skriva!

Jag maste saga att allt det har har jag liksom missat. Och allt som pagar i Sverige har jag knappt en blek aning om langre.

Men tack vare dig, sa kunde jag se Lucia firandet forra aret har pa min computer. Till och med maken (som ar amerikan) hade tarar i ogonen.

Jag har ocksa lyssnat pa nagra sommarprogram sen dess.

Du ar sa bra pa att halla ratt pa allting! Jag har till och med Apotekets glogg tinktur har tack vare dig! Redo.

Jemayá said...

TACK Annika för att du skrev att man kan se singelmammor på nätet - bad en väninna banda det åt mig då det kom första gången, var där och tittade på det i söndags. Jag har inte sveriges tv mera - liten protest pga digitaliseringen, vill inte betala något extra alls...fast snart får jag väl ge mig... Nu kan jag se det ändå :).

Fritt ur hjärtat said...

Visst är Public service fantastiskt. Jag tänkte på det på sjukhuset sist, då behövdes radio i hörlurarna för att överleva.... Alltså inga av de nyare kanalerna, man vill inte ha babbel och skrik, bara soft musik, slippa tänka...
Jag brukar också ta exemplet med barnprogram, se vad SVT producerat genom åren massor av bra, fantastiskt bra! Jämfört med doktor mugg eller svampbob...

Mina döva vänner pratar också om vad man gjorde innan tekniken fanns. De kunde t.ex. inte ringa någon och fråga om de skulle gå och fika, eller om de fick komma på fika, de fick gå dit och se om någon var hemma. Idag skickar man ett SMS. Efter sjukhusbesöket sa jaag på bloggen att jag skulle skriva en hyllning om Publicservise! Verkar inte som om
det behövs! Fast jag tänkte en annan vinkel också så jag kasnke kompleterar lite, barnprogram, kvalite osv. Men länkar till ditt. Fast mitt är inte klart i huvudet än.

Elisabeth said...

Vad gulligt att dina vänner skickade inspelade radioprogram till dig! Och jag håller med; det är helt otroligt vad mycket tekniken har utvecklats, till och med bara de senaste åren. För inte fanns det så mycket på internet för, säg, fem år sedan? Jag är för övrigt också väldigt glad åt internet och TV på internet, för tack vare det kan jag titta på tyska nyhetssändingar och en hel del TV-program. Väldigt roligt, och ett bra sätt att hålla igång språket. På tal om SVT, så är det verkligen roligt med deras direktsändingar också! I mars såg jag Vasaloppet live i datorn på mitt rum i Tyskland, och det var en smått udda upplevelse.

Angående det Matilda skrev, så upplevde jag samma sak ibland i Tyskland. En gång skulle jag se en sammanfattning på Stefan Holms höjdfinal i VM, men det gick inte. Att se tävlingarna live via live streaming gick däremot. Men jag tror att sådant har med rättigheter att göra, och att det inte är något SVT bestämmer över själva. Likadant var det nämligen med OS; där gick det väl inte att se SVT utanför Sverige, och det gick inte heller att se några klipp från tysk TV, eftersom de inte hade rättigheter att visa sådant utanför Tyskland.

Marianne said...

Annika! Om du gillar kanelbullar, har du varit på Cinnabon? De har jättegoda bullar (i alla fall här i Egypten) om man tar dem som är med bara icing, inte dem med kolasås. Men de är urgoda inuti också. Här är adresser i närheten av dig som jag hittade på deras hemsida (letade åt Desirée):

Cinnabon #6797
2465 Centerville Road
Herndon, VA 20171
(703) 793-4949

Hunter Mill Plaza
2946 F Chainbridge Rd
Oakton, VA 22124
(703) 938-8003
Gift Cards Accepted at this Location

Kram!

Annika said...

Pernilla:
Visst är det fantastiskt! Tekniken är underbar (men den ska alltid funka också annars blir man rabiat).
Klart du lyssnar på American Radio. Everything goes two ways, som tur är!!
Du har rätt, numera pratar man nästan inte med ngn, det är mail, bloggar, msn, sms etc...Precis som du undrar jag också hur det ser ut om tio år.

Kram!

Rackartuss:
Hej på dig! Ska väl svänga förbi dig också :-)

Marianne:
TACK snälla Marianne så GLAD jag blir över dina ord!!!

Precis, jag tror att man lätt blir hemmablind och då inte längre SER vad som finns att tillgå.
OCH jag håller så med dig!! DET är ju på svt som kvaliteten ligger, där liksom på sr. Jag ahr inte hittat en enda radiokanal utanför sr.se som jag gillar...
OCH när jag är i Sverige ser jag ju hur mkt bättre programmen på svt än en på baskabelnätet.
OCH JA!!! Varför ska man betala för program som är reklamsponsrade??? Det är ju galet. Det retar mig så att vi inte kan se tv3,4 och 5. FAN vad dåligt det är. Jag blir nästan förbannad när jag surfar in och blir nobbad. Inte för att det är så mkt jag vill se på dom kanalerna, men det har funnits program där som jag varit superintresserad av. Och på SVT är det bara för oss att välja och vraka...You have GOT to love that!! Helt fantastiskt.

Lyckost er som har svt24! Så underbart!
P1 är en jättebra kanal, tycker jag. Det är p4 också. lyssnar aldrig på p3, eller p2...men där finns nog också en hel del bra.
Jag förstår förresten att du inte kan hålla på och lyssna på en massa pratprogram när du översätter.

Kramar i massor!!!!

Annika said...

Petra H:
Vad roligt att du gillade inlägget.
Jag har så svårt, så svårt att komma iväg till posten. Jag begrioper det inte. De enda foton jag skickar i utskrivet tillstånd är till min mormor. Men visst är det helt underbart när man verkligen sitter med papperskopior av fotona. JAG måste bli bättre på att framkalla överlag.
Papperstidningar är underbara! Jag vill inte vara utan min Washington Post för aldrig det...Och på sommaren njuter jag av att bläddra i DN och i österbottens lokaltidningar. Visst är det speciellt.
Nej, det var nog inte bättre förr. Den nya tekniken är så fantastisk!!!
Kram!

Ginna:
Hej, vet inte om du är ny här på min blogg!! Välkommen är du hursom!!
TACK för dina tips. Godmorgon Världen har jag tänkt börja lyssna på då jag förstår att det är superbra.
Veckomagasinet låter verkligen som ett program för mig! DET hade jag inte hört talas om förrän du skrev om det här. TACK!!!!
Välkommen tillbaka!!!
Ha det så jättebra inne i DC!!


saltis:
Ja. visst är det väl helt otroligt vilken teknik vi har idag. Vi sitter här och vi "hänger med". Underbart.
Jag förstår så väl, Saltis, att du inte har ngn större tid att kolla in svt eller lyssna på radion. Men det härliga är att allt finns där när du vill. En gåva.

Och Radio Sthlm...Anders Eldeman, Staffan Dopping, Agneta Askerlöv och visst var carolina Noren där också...OH the memories. Jag älskade också "gata upp och gata ner", och så var jag helt förtjust i "tryckartajm" som sändes tre timar varje fredag.
Det fanns många godingar, hihi!!

Samma här, idag är det strålande sol, klarblå himmel och bara 20 grader!! Ingen fukt!!
KRAMAR

Annika said...

Veronika:
Å, det som du och Jacal talade om är min skräck...TÄNK om dom lägger om hela sitt format? VILken mardröm det skulle vara.
Måtte dom aldrig göra det.

Visst är Singelmammorna ett skitbra program!!! Jag tycker svt kan göra dokumentärer som få! ALLTID lika BRA. Bonus är ju att det är så mkt Sthlmsvyer!!

Yes, indeed, Finland HAR världenms bästa korv. kött och bröd :-)

Och, ja...Karlavagnen väntar på dig.

KRAMAR!!!

Aurora.
TACK för dina gulliga ord!!!
Jamen det är lätt att hålla sig a jour med sverige...Allt finns oss tillgängligt på ett så lätt sätt. Det är bara att leta upp det du vill se, höra eller läsa och det finns.
Jag är jätteglad att jag kunde tipsa dig om Lucia i julas. KUL!!!
Ja, jag är lite av en snokande räv vad gäller många saker...hihi!!
ROLIGT att du har apotekets tinktur inför julen. Wonderful!!!

Jemaya:
ja, digitaliseringen ställde ju till det lite för er i svensk-finalnd, men det är klart att du ska ha sveriges tv!!!! tycker ju jag då--- ;-)
MEN, ja, Singelmammorna och mkt därtill ligger på nätet så nu kan du kolla!! Programmet är ju SÅÅÅÅÅ BRA!!!!

Annika said...

Simone:
Ja, jag tycker att det är en skatt! Kvalitesprogram av rang...Och du har så rätt: barnprogrammen är ju jättebra. Men nu ligger dom på barnkanalen, eller hur? Antar att alla har tillgång till barnkanalen.

Absolut, länka på!!!

Och ja, den nya tekniken måste ju vara ngt av en revolution för alla som är döva.

KRAM!!

Elisabeth:
Visst var dom snälla som skickade band till mig. Jag tror jag har dom kvar ngnstans.

JAPP, så kan det nog vara---det är rättigheter som ställer till det. Hittills har jag aldrig stött på ngt sådant i "min jakt", men det verkar ju logiskt.

Tack, Elisabeth!! Bra info!!

Marianne.
DU är så söt och gullig. En äkta cyber-blogg vän!!! Jag skrev precis svar till dig hos Desiree om bullarna och Cinnabon...Ja, dom finns här. Tror nästan på varenda mall.
Tack gulliga DU!!
GUD vad jag hoppas att jag ngn ggn kommer att träffa dig IRL.

KRAM!!!

Emmama. said...

Åååååh vår älskade Lisa! Nu ska du jäklarimig få veta lite jag-mötte-lassie! Hon bor ju hyffsat nära där jag är uppväxt och jag har sett henne på IKEA flera ggr och dessutom har hon varit hemma hos min farfar och farmor och intervjuat dom för radion. Dessutom har hon varit gift med min kompis bror, slå nu detta! ;) Hahaa. Jag älskar hennes röst och inställning till livet och jag älskar onsdagskvällar för det är Lisatime. Precis vad jag behöver, en lugn radiokväll. Tack för ditt krya på dig, detta har verkligen varit en pärs. All respekt för din man som haft samma elände.. KRAM på dig!

Desiree said...

Håller verkligen med dig om att den moderna tekniken är fantastik. Det är bara att tacka ta emot och njuta. Jag minns då vi också bodde utomlands i Nicaragua under slutet på 80-talet. Då fanns inget av detta. Att ringa hem till Sverige var ju svindyrt och man fick bara prata några minuter. Nu är man ju bortskämd med Skype och andra billiga priser. Då fanns ju heller inget mail eller internet så det var minnsan de gamla hederliga handskrivna breven som gällde och snigelpostgången. Det är så mycket bättre att bo utomlands nu. Det underlättar verkligen att kunna ta del av den nya tekniken.

Annika said...

Emmama:
JA, jag förstår att det varit en pärs, och än har du lång väg att gå innan du är frisk. jag minns så hur det var med Peter...INTE kul...

OCH ja, vad kul med lite inside-ifo om vår kära Lisa!! TACK!! Jo, jag förstår att hon är lika gullig som hon låter på radion. Min moster som är journalist har intervjuvat Lisa o hon kunde ju bara berätta att Lisa är SUPERschysst o URGULLIG.
Det bästa med Lisa är hennes värme, röst och intresse. Hn LYSSNAR verkligen och det är mer än vad man kan säga om ngra av kollegorna på Karlavagnen.

KRYA på dig!!
KRAM!!

Desiree:
Visst är det härligt!! Man kan inte annat än att tacka och ta emot!
jag har inte skype, jag tror att Jag o Lullun är dom enda som inte har det, men one of these days, maybe...
Visst är det skillnad på att bo utlomlands nu o för 15-20 år sen. Det var SVINDYRT att ringa Sverige. Nu kostar det ju i princip ingenting...Like it.
Kram!!

londongirl said...

Åh Annika det här inlägget gör mig så glad! :-) Visste inte att du lyssnade på Karlavagnen!!
Visst är det underbart med all ny teknik som gör det möjligt.
Karlavagnen är så bra!!! Lyssnar på det så ofta jag kan och visst är Lisa S bra! Men ibland missar jag just henne....
Jag är ju egentligen en riktig radionörd...lyssnar mycket på radio. P1 och P4 är bäst.
Vågar inte ens berätta vad mitt favvoprogram (förutom) Karlavagnen och sommarpratarna är.... ;-)
Fniss...

Massor av kramar.

Läser du Marcus Birros blogg också?

Anette said...

Kan inte annat än att hålla med! Vilken tekniskt utveckling vi har fått uppleva. När jag kom till USA 1992 var det ju brevskrivning som gällde och min mamma brukade skicka mig urklipp ur svenska tidningar minns jag.
Nu kan Emily se på bollibompa klipp när hon vill och vi lyssnar på svensk barnradioteater på morgnarna.
Jag följde hela kronprinsessan serien häromåret, och Saltön också!
Singelmammorna har jag inte sett, ska genast kolla upp!

Marie said...

vad kul att du också gillar singelmammorna! =)

och visst är teknikens under otroliga?! det är ju helt otroligt att du i ett annat land kan lyssnaå svensk radio och se på svensk tv... faktiskt otroligt!

Lilla P said...

Aahh, jag håller med dig om att det är fantastiskt detta med datorer nuförtiden. Men jag erkänner att ett skrivet brev eller vykort väger tyngre för mig än ett e-mail. Under en drös år var min familj utspridd över världen. Min far är Italienare och bor där. Min mamma jobbade under en period i Israel samtidigt som jag bodde i England. Min äldsta syster och hennes familj bodde då (under 7 år) i Australien och min andra syster var i Israel. Endast min bror bodd i Sverige. Detta var i slutet av 80-talet och början av 90-talet och då var det ju bara brev som skrevs!
Håller även med dig angående Lisa Syrén. Är också heltokig i Karlavagnen när HON är värdinna och lika så ring så spelar vi! Kul att höra dig säga det som bor "over there"!!!!

Annika said...

L-girl:
JO,jag vill VETA!! Säg vad det är??? Jag blir så nyfiken.

Fördelen med den underbara nya tekniken är att man kan lyssna i eferhand. Aaahh...I love it!

Lisa s är verkligen behaglig och BRA!!

Nej, jag läser inte Marcus Birros blogg. Nu när du har skrivit om den ska jag genast kolla den.
KRAM!!

Anette:
Ja, det är verkligen en skatt för oss som bor här. Bara att ösa ur. Underbart!
Och visst är det kul med alla barnprogram. Vad roligt att ni lyssnar på radioteatern tillsammans.
Ja, kolla Singelmammorna, det är så bra!!

Marie:
Det programmet är SÅ bra!!!

Och ja, det är faktiskt smått otroligt att jag kan se allt ni kan. I am loving it!!


Lilla P:
OJ, ni var en utspridd familj där ett tag. Kan tro att det blev mktr skrivande, och visst är väl ett handskrivet brev som ligger i brevlådan otroligt roligtr!! Hållrt med. Men jag skulle inte vilja byta ut det nya för aldrig det...
Härligt att höra att vi är så många som gillar Lisa ! Hon är så bra. Jodå, här lyssnas det på Lisa, ska du veta :-) Det ska jag göra idag när jag ska städa...Perfekt.

Matildas fikarum said...

Annika: Ojdå, det kanske var TV4 eller nåt. Jag glömmer liksom bort att det inte är bara ett TV-bolag längre.

Annika said...

Matilda:
Men du har kanske rätt. En kommentar här ovan säger att vissa program, som sport, ibland kan vara blockerade för folk utanför sverige, men då är det nog mest i live feed.

Lullun said...

Visst har tekniken underlättat vår vardag otroligt, vi som bor utomlands/långt bort! Också under mina inte fullt så många år utomlands. ân har jag dock begränsade möjligheter för att utnyttja detta med radio och TV. Satelit-internet nära nordpolen är helt enkelt inte gjort för det - lååångsamt och dyyyrt (ca 100 kronor kostar det att lyssna 1 timma på radio äver nätet...). Men till våren ska sjökabeln vara dragen från Canada och Island, så då ska hastigheten öka markant och förhoppningsvis går priserna ner med tiden (telefonbolaget säger dock att de vill förbli oförändrade...). *hoppas, hoppas* Och ja, njuuut vidare du som kan! :-)

mintid said...

Lisa springer man på då o då när man är i stan( Växjö).
Hon bor ju på landet en bit utanför stan. En perfekt radioröst och så trevlig.
Hon leder karla vagnen med som är ett bra program.

Kramkram

Annika said...

Lullun:
VAD trist att det ska vara så segt för er då...100 spänn för att lyssna en timme över nätet...Nej fy. Måtte, måtte kablarna förenkla och göra det hela billigare för er.
det vill jag verkligen att NI ska få...

MinTid:
Jomenvisst tack jag vet, Karlavagnen är ett av mina favoritprogram...