Wednesday, September 03, 2008

Nya rutiner

Att efter sju år ha gått i Elementary school är det nu dags att gå nya vägar.
Efter att ha börjat skolan klockan 9:15 är det nu 7:20 som gäller. Och hur var det då? Ja, att vakna upp vid den okristliga tidpunkten. Tjaa...Inte var det kul, det var ju inte ens helt ljust ute vid 6:30 när jag väckte Karolina imorse, och värre blir det med mörkret, men det gick, det måste gå...

Vi körde den lilla till skolan, både Peter och jag. Vi tog farväl vid kiss&ride och såg hur vår lilla, stora tös försvann in på sin nya skola.
Peter och jag suckade lite och körde iväg. Peter for mot jobbet, jag tog min power walk redan klockan 7:30! OCH det gillade jag!! SKÖNT att ha det gjort, och det är grymt skönt att ha varit ute redan klockan 8:30, KLARRRT!!
Dessutom slipper man ju hettan när man är ute i arla morgonstund. Nå, inte för att det är hett hela året, men det kommer ju att vara varmt i åtminstone 5-6 veckor till.
När jag kom hem spenderade jag en halvtimme framför wii fit.

Dagen då?
Visst, jag grubblade och undrade, men jag intalade mig att det nog var bra på den närbelägna skolan.
Vid 14 gick jag och hämtade henne, stod utanför i hettan och såg hur barnen vällde ut ur skolportar och trailers mot skolbussarna. Jag slogs av hur STORA alla barnen såg ut.
Men där kom hon, min lilla!! Nöjd och glad och så uppfylld av sin första dag i middle school;
"Nej, mamma, jag SAKNAR inte elementary school ett DUGG. Jag längtar tills imorgon. DET är så roligt med allt det nya!!!"
That's my girl!! SÅ olik sin mor i samma ålder. Som jag har sagt förr; varifrån kommer hennes framåtanda? Varifrån kommer modet?
Underbara ord att höra för ett oroligt modershjärta (och fadershjärta, vi var ju tvungna att ringa Peter på en gång).

Nya rutiner ja...Ny power walk tid för mig, upp i svinottan, Karolina får gå hem från skolan med kompisar, mer läxor, skåp, nya lärare i alla ämnen...

Jag vet, jag vet...första dagen har bara gått än så länge, än kan mycket hända. Men, vad kan man säga? So far, so good...

Ha en jättefin onsdag!

39 comments:

Anonymous said...

Så underbart att höra att Karolina gillade sin nya skola!
Det måste ju kännas så stort för henne att lämna "baby"skolan bakom sig!
Och att hon längtar dit är ju kanon!

Skönt för dig att ta din PW tidigare innan hettan kommer plus att du kan Wii:a efteråt.
Snacka om hurtig motför en själv som spenderar så mycket tid jag kan i sängen! :)

Ha det bäst!
KRAM!

Millan said...

Vad harligt att forsta dagen gatt sa bra!! Jag forstar helt klart att det kanns konstigt. jag fick en klump i halsen redan forra veckan da Nils blev uppflyttad till 'stora gruppen' med 3-5 aringar - pre school.
Maste kannas jatte skont att Karolina har sadan framatanda och sjalvfortroende!! Det gor det ju lattare att slappa i vag henne ocksa.

Lustigt aven det du skriver om nedan! Forsta gangen jag over huvudtaget horde den laten var nar jag sag musikalen Mamma Mia och jag borjade grina pa en gang. Likadant var det nu nar jag sag filmen.. just den laten ar sa stark och man kan helt leva sig in i hur mamman kanner det!

Evas blogg said...

Härligt när barnen trivs, då mår man själv bra.

Fundersam Cecilia said...

Jag tänkte faktiskt på er resten av dagen igår och var så nyfiken på hur det hade gått.Vad roligt att hon verkar trivas.Hon ser onekligen glad ut på korten.Första dagens intryck är ju så viktiga för hur det hela skall fortgå,så det har ju verkligen börjat bra.Här är barnen också uppe i ottan och jag tror att de börjar vid 8 eller kanske tidigare.Men 7:20 är ju hemskt.
Det måste ju vara lite mer behagligt för dig att ta din PW så pass tidigt innan du rinner bort av fuktigheten.
Kram!

Malde said...

Det är härligt med positiva barn! Hoppas att Karolina kan behålla sitt positiva sinnelag framöver, och att ingen ska trampa ner hennes glada jag!

Visst ska vi ses nästa gång du kommer till Stockholm!

Kram!
Malde

Annika said...

Jess:
Ja, jag blev så glad!! jag vet ju att det kan gå upp och ner hela tiden, men än så länge går dert bra allting.
DET är lättnad.
Jess, jag måste vara hurtig. Jag har gått upp i vikt över sommaren och kan inte sitta på min feta häck längre. Idag var det skön PW plus 30 minuter wii fit. Känns bra!!
KRAM!!


Millan:
Ja, det är så stort när barnen flyttar upp i större grupper, när dom växer. Hjälp, säger jag :-)

Visst är Slipping thru my fingers underbar!! Den går rätt in i hjärtat.
Kram!

Eva:
DET är helt sant!!!
Jag pustar ut (för tillfället)

Cecilia:
TACK snälla!! Vad gulligt av dig!!!
Jo, det är faktiskt underbart att det gick så bra första tagen. Det sätter liksom tonen för hur det ska bli sen. DET kan ju ändras, det vet jag.
PW i arla morgonstund gillar jag skarpt. Nu är jag klar...känns bra.
KRAM!!!

Malde:
Javisst! Hon har alltid varit glad, och jag hoppas också att hon ska få behålla det. Man vet ju aldrig om det kommer ngn och trycker ner henne. Middle school åren är ju så känsliga också 11-14 år...usch..hutter...
Japp, vi ses nästa ggn!
KRAM!!

aurorabuddha said...

How sweet!

Jag tror inte att ni behover oroa er alls for den dar tjejen.

Sara said...

Klart att det gick bra för K, hon är ju så cooooool! Det enda man kan gruffa över är tiden, den är verkligen hemsk, varför denna arla morgonstund...? Älskar

Matildas fikarum said...

Vilka gulliga föräldrar ni är som stöttar och skjutsar och finns med. Och vad bra att Karolina trivs med skolan! Hoppas det fortsätter vara roligt och trevligt för henne.

Emmama. said...

Tycker sa mycket om att lasa om er att jag la till dig pa min lista over fina bloggar i min blogg! :) Din dotter ser sa otroligt lycklig ut, det stralar om henne! Ha en bra dag! Kramar fran Skottland!

Annika said...

Aurora:
Tack!! Jag hoppas att du har rätt!!!

Sara:
Det gick fint. Ingen är lyckligare än din syster!
Men det kan ju bli bakslag än...du vet dom där åren ÄR fan inte roliga...Tiden på morgonen är en gåta, jag vet inte varför dom börjar så satans tidigt.
ÄLSKAR!!!

Matilda:
Tack, matilda! Vi gör vad vi kan. So far so good. Idag ska hon gå hem fr skolan med en kompis, det går nog fint det med.

Emma:
Välkommen till min blogg. Såklart du får lägga mig på din lista. Blir ju BARA glad!!
Jag ska komma och kolla in din blogg också.
Och tack för dina snälla ord om K...Det stämmer nog :-)
Kram!!

Kerstin said...

Åh, så bra att allting gick bra för henne. Dom gör det bra ungarna som kommer till nya klasser och träffar helt nya människor. Sånt kan vara nog så pirrigt för vuxna, klart att det är pirrigt för de mindre. ;)
Ha det jättebra.

Annika said...

Kerstin:
Ja, jätteskönt!!
Nog fixar ungar mer än vad vi fixar, helt klart!
jag hade själv varit supernervig...
Kerstin, är det OK om jag länkar dig?

londongirl said...

Åh Annika! Jag snörvlade tårar här när jag läste ditt FÖRRA inlägg (Den låten är bara så himla bra och i filmen så fin med Meryl Streep!!)

....och nu är det likadant igen...tårar i ögonen av glädje när jag läser det här!! VAD SKÖNT att hon trivdes från första stund!!! Underbara, härliga Karolina! :-))

Massor, massor av kramar till er!


PS....fniss du kommer att bli jättepigg med dina tidiga promenader...jag älskar att vara ute och gå så där tidigt det vet du ju. DS

Desiree said...

Hon är så söt och fin din tös. Vad kul att hon har en sådan framåt anda och tyckte att första dagen gick så bra och hade kul och trivdes så att hon redan ser fram emot nästa dag. Det är ju toppen. Måste kännas som en tröst för dig som varit den som förmodligen varit mest nervös över skolstarten. Det kommer att bli bra detta Annika med middleschool. Jag är övertygad om att Karolina kommer att klara det gallant. Hoppas det funkar fint med dina tidiga powerwalks också. Det jobbiga är att komma upp och ut och när man väl är ute så brukar det ju vara ganska skönt.

Anonymous said...

men hejhej, gud vad roligt att du skrev! haha, min mamma är hur rädd som helst att jag kommer att bli kär och stanna kvar. inget är omöjligt och jag lämnar gärna sverige. jag ska bo i ett område som heter chevy chase om du vet vart det ligger? :)

/ Amanda, segerson.blogg.se

Petra H said...

Vad härligt att höra att Karolina var så positiv efter första skoldagen - men hon verkar vara en ytterst positiv tjej, det förstod jag i fredags ;-) (hon påstod ju tom att det inte var svårt att förstå min skånska, ha ha!!)
Hur lång tid tar det att gå hem för henne från skolan och har hon många kompisar som bor i ert område? Är det första gången som hon ska få gå hem själv?
Det blir väl tidiga kvällar nu i fortsättningen om ni ska komma upp båda två så tidigt ;-)
KRAM!

Humlan said...

Så skönt med en bra start! Hoppas nu att ni klarar av att ställa in er på de tidiga mornarna också! MEN fördelen är ju, som du skriver, att du får din PW gjord tidigt och det är ju extra skönt när det är hett.

Annika said...

L-girl:
Awwww...Jo, det var kanske ngt ev en tear jerker.
Visst är den låten helt underbar, så fin och så SANN!!
NU har det ju gått bra i skolan, iallafall än så länge. Man vet ju inte hur det blir längre fram, men...
JA, jag älskar de tidiga prommisarna. DET kommer att bli min grej. Gillar att ha hela dagen kvar sen.
DU är ju verkligen uppe med tuppen :-)
KRAM!!!

Desiree:
TACK! Jo, jag tror nog att det kommer att gå bra alltihopa...hoppas jag iallafall.
K är stark och positiv och inte blyg alls, det borgar för mkt bara det.
KRAMAR!!!

Amanda:
Haha, ja det är sant, inget är omöjligt. Inte trodde jag att jag skulle bli kvar när jag kom hit 1990, men så kan det gå :-) Jag är hemma 1-2 ggr varje år i långa perioder så jag tycker nog att jag har det bästa av två världar.

Chevy ja...Det ligger i Maryland, precis på gränsen till DC. I princip kan du alltså g+ till DC, men ska du down town, säg till Georgetown eller till Adams Morgan är det inte riktigt lika nära. Då får du nog köra, eller ta t-banan, metron, från Friendship Heights. Metron är OK.

Återigen, ha ett roligt år...Jag kommer nog att kika in hos dig oc kolla hur du har det. Här av dig till "en gammal räv" som jag om du har fler frågor. Det kan din mamma också göra, om hon vill....

Ha det så bra!!!

Annika said...

PetraH:
Ja, du märkte ju av hennes personlighet i fredags. Nej, nej inte tyckte hon det var svårt att förstå din skånska. DEN är ju inte svår att förstå, det tycker inte jag heller.
Japp, det gick BRA!! HOn har ngra flickor som bor i vårt område dom hon går hem med. Men idag ska en annan kompis hänga med hem- Det är första ggn hon går hem ensam, fastän i sällskap då.
Det måste bli tidiga kvällar, men hon är ju så kvällspigg...
Kram!

Humlan:
Morgarna är inte roliga, men jag har inte så svårt att komma upp. Det är värre med lilla fröken...
jag gillar att komma ut och gå tidigt, verkligen!!

Lia said...

Wow, vilken solstråle din Karolina är! Hon ser aldrig ledsen eller rädd ut, och jag är djupt imponerad över hennes inställning! Förstår att det lugnar dig med, och jag blev väldigt glad över att se att hennes första dag var så lyckad! Härligt Annika!

Elisabeth said...

Så härligt att det gick bra! Men det är nog typiskt för föräldrar att oroa sig. ;) Och förresten, angående ditt förra inlägg, så tär jag HELT övertygad om att du och Karolina kommer att ha mycket gemensamt även när hon blir äldre. Ni verkar ha en sådan fin och avslappnad relation.

Saltistjejen said...

Hahaha!!! Vad var det jag sa?!?!?! Att det skulle gå SÅÅÅ bra för Karolina med nya skolan!!!! Hon bara ÄR en sådan tjej ju. Som det lyser om och som tar för sig av livet, mn på ett positivt sätt. Inte som en ångvält som inte lyssnar på andra o bara trampar på. Nej jag tycker hon verkar vara en sådan person som gillar lite nya utmaningar. Hon har grundtryggheten för att våga kasta sig ut på nya äventyr! Underbart!!!!!!!
Precis så man önskar att ens barn ska bli. Att våga.
Haha får se om Ella brås på mig eller M i det fallet. Vi var och är fortfarande, nämligen brutalt olika där. Själv ÄLSKAR jag nya personer och situationer. Att gå på "mingelpartyn" tycker jag 8 gånger av 10 är skoj skoj skoj!!! :-) Men M hatar sådant. Och han var extremt blyg som barn medan jag älskade att träffa nya kompisar redan då. Men men... tiden lär visa hur det blir för vår lilla Skrutta.
Det låter i vilket fall som helst otroligt skönt att Karolina verkar trivas så bra och att du o Peter då slipper "oroa" er.
Gosekramar från oss!!!

Jemayá said...

Vad roligt att höra att allt gick så bra för Karolina(hälsningar!)- man kan nästan ta på dina känslor via orden. Och texten från Abba-låten - jag såg ju nyss filmen och kommer ihåg den väl. Undrar om det blir lika när min pojke växer upp....det är ju hela tiden en process av mer och mer separation mellan mamma och barn, tack och lov en mycket långsam sådan! Jag känner lite av det nu då Daniel snart ska börja i dagvård. För honom blir det säkert inget problem, men för mig blir det nog lite konstigt, det är ju ingen bebis jag har mera! kram till dig!

Anne said...

Underbara nyheter. Puh, en sten föll säkert från era axlar. Vilken lättnad att ha första dagen över och att det gick så bra, så bra. Det är ju alltid som värst innan kanske, all pirrig förväntan, oro och hur ska det gå. Skönt sen när första dagen är över, ännu bättre förstås när första dagen också blev så bra. Er lilla, stora modiga tjej! Det bara lyser om henne, hon ser så modig och glad ut på bilden.
Kiss&ride, det är alltså den där runda parkeringen som verkar finnas utanför skolan. Man kan inte stanna där utan bara släppa av och sen åka iväg direkt för att lämna plats åt andra bilar? Får man alltid plats eller man kan behöva snurra runt en stund innan man får plats?
Som sagt, jätteskönt första skoldagen gick bra! Kram!

Annika said...

Lia:
Det är sant, hon är sällan ledsen och inte heller rädd, vad jag vet. Hon har en så positiv grundsyn och jag hoppas det ska få hålla i sig resten av hennes liv.
TACK för att du har tänkt på oss och att du bryr dig.
Jättekram!!!

Elisabeth:
Det är sant, det är nog typiskt att alltid oroa sig (jag är ngt av en expert på området).
Jag hoppas så att du har rätt ang. K...och mig.

Saltis:
DU hade rätt...so far, åtminstone!!! Helt rätt!
Hon hade så roligt och gladde sig så igår över att få gå tillbaks idag. Nu sitter jag här och väntar på Karolina och hennes kompis J som ska komma hemgåendes om en liten stund...Jag tycker det är så kul att hon kan gå till och från skolan.
Och jag blev så glad när jag läste att Ellas dag blev så lyckad också!
KUL att du är som K är. Jag är nog mer som din M :-) Men har blivit modigare med åren...
Kram!!!

Annika said...

Jemaya:
Ja, det är tur ändå att vi mammor får vänja oss med allt lite pö om pö. DÅ blir det ju inte lika chockartat. Men tiden går nog fort ändå.
Precis, för Daniel kommer det nog att gå jättebra på dagis. Det är du som kommer att ha lite ångest...
s¨är det...
Massor med kramar!!

Anne:
JÄTTESKÖNT!!!
Jo visst är det skönt att det går bra ännu så länge för Karolina. Vi känner lättnad, sen vet man ju att det kan ändra sig, men...
Kiss&ride ja, man släpper bara av dom och åker därifrån. Det är värre på em om man hämtar,,,om inte barnet står där när man kommer så får man cirkla. Jag kommer bara att hämta K med bil om det regnar, annars får hon gå hem varje dag. DET kommer nog att gå fint.
Nu väntar jag på att K och kompisen J ska komma hem...

Hanneles paradis said...

Mammor ska inte oroa sej så myckat :)
Jag har också nya rutiner...

Annika said...

Hannele:
Nä, det är ju sant...men...

Anonymous said...

Vad bra att hon verkar gilla sin nya skola! Men vad tidigt hennes skoldag börjar! Samma tid varje morgon? Slutar dom vid 14 varje dag eller är det olika?
Jag tycker att våra tjejer också är mycket mer framåt än mej, och det är bara bra.

Annika said...

Annika:
Ja, det är skönt. Visst är det brutaltidigt att börja 7:20! Alltid samma tid, och som slutar alltid 14:20, alla dagar.
Visst är det skönt att våra tjejer blivit modigare än vad vi var :-)))

Anonymous said...

tack så mycket för hjälpen. har inga frågor just nu, känns som jag vet de mesta som jag behöver veta. kolla gärna in på bloggen och läs, det är alltid roligt när folk gör det. jag kan tänka mig som sagt att åka iväg och bo utanför sveriges gränser, om man trivs så varför inte? :) kram amanda

mintid said...

Det syns på tjejen! Hon strålar av glädje! Vilken lycka det är att få ha en glad unge som går till skolan med glädje och har det bra där. Elins första dag i ettan var med så... Hej då mamma! kvickt i väg med kompisen Stina och sen såg jag inte henne mer... :) Man blir varm...man vet att det kan vara annorlunda.

Ha en jättefin torsdag vännen!
Njut av din mer tid...

KRamis

Marianne said...

Jag visste väl att det skulle gå bra!!! Det riktigt lyser om stora lilla tjejen på bilderna, så roligt var det tydligen att bli ännu lite större! Och som jag har sagt förut, hon fixar det där med bravur, det är jag fullständigt övertygad om.

Hon har bergis redan nya kompisar, så den biten blir säkerligen inte heller några problem!

Lycka till andra dagen i Middle School, och så hoppas vi att mamma kan vara lite lugnare i dag!

Kramar!

aussiekicki said...

Åh, vad skönt att det gick så bra!!! Men att börja 7.20! Okristligt tidigt!!!
Det är både häftigt och vemodigt att se sina barn bli stora. Mina börjar skolan om ett år och det känns som om de snart ska flytta hemifrån.
Kram!

Pernilla said...

Så skönt att höra att det gick bra för K.. men ärligt talat så tvivlade jag aldrig heller. Hon verkar vara en riktigt tuff och go tjej :)

HA-HA!! Ja, visst är det jobbigt att gå upp på morgonen! Jag väcker alltid mina barn 6,30 för bussen går kl 7.00. Jag tycker det är hutlöst tidigt för mina barn.. men, man har inte så mycket att säga till om.

Kram

Anonymous said...

Vad glad jag är att Karolina tyckte så mkt om det nya! Tänk vad man ofta oroar sej i onödan som förälder (speciellt mamma?!?)
Jag minns när E skulle börja 2:an i nya skola. Jag sov knappt den sommaren, medan M tyckte att jag inte behövde måla f..n på väggen.
Du vet ju hur det gick. Första dgn pirr i magen, andra dgn var sååå roligt....
Kramar från Anette!!

Annika said...

Amanda:
Jag ska absolut kolla in din blogg! Jag önskar dig ALL lycka!
Det blir kul för dig det här!!
Kram!!

Mintid:
NOG är det en lycka!! DET kunde ju ha varit tvärtom, det vet jag.
Skönt att din lilla tös inte heller har ngt emot att gå till skolan.
Kram!

Marianne:
Det gick fint igår också, så nu står vi precis inför tredje dagen...Tidig morgon är det...GÄÄÄÄSP!!!!
Men hon har redan träffat ngra nya hon tycker om, och träffat på en liten näbbgädda också, för den delen.

Kram!!

Annika said...

Kicki:
Jag tycker det är läskigt att tiden går så fort. Det är i sina barn man ser tidens ggn för själv känner man ju sig som man alltid har gjort.
Jag vet!! Snart känns det som om det är dags att släppa iväg K till college...Jemine...stanna tiden!
Kram!!!

Pernilla:
So far, so good...
Vi ska hoppas att det fortsätter så.
Pernilla, då ska ju dina barn också upp i svinottan, än värre än K...
Precis, man har inte mkt att säga till om, det är bara att digga läget.
Kram!

Anette:
SÅ sant!! Vi mammor kan verkligen oroa oss. Karolinas kompis mamma berättade igår när hon hämtade J att hon varit ifrån sig av oro, värre än jag. Hon hade gråtit (det har inte jag gjort), legat sömnlös, gått hem tidigare från jobbet för att hon höll på att gå åt av oro o rädsla...Värre än jag alltså, men jag förstår henne.
Nu går ju saker och ting bra så vi kanske kan börja koppla av...
KRAMAR!!