Friday, September 26, 2008

Show and Tell: Väggar

Morrn, morrn!!

Hoppas att ni alla fredagsbloggare, och läsare, har en fin dag idag. Det är ju fredag så vi borde alla vara fyllda av bubblande fredagskänslor.

Och så kom sista fredagen för Petra på Puerto Rico som varit värdinna i september. I nästa månad kan ni hämta ämnena hos Anna i Stockholm.
TACK Petra! Det har varit jättekul att klura på dina ämnen i september.

Här är Annas ämnen. Jag ska översätta (om ett tag) och sedan lägga in i min högerkolumn.

3 October: If I were a man/woman (i.e. the opposite sex*) for one day, I would...
10 October: If I could change careers, I would...
17 October: If I were a celebrity, I would...
24 October: If I were a time traveller I would...
31 October: If I had to wear the same Halloween costume every day, I would...
Dagens ämne är väggar.
Rätt svårt ämne faktiskt. Och inte har jag varit duktig på att förbereda heller.

Väggar! Mitt hus har fyra väggar varav två sitter ihop med grannarnas hus. Precis, ett präktigt radhus.Som tur är så är det mer eller mindre dragspelseffekt som gäller i vårt område så om jag sitter ute på mitt deck så ser jag inte grannarna alls, och dom ser inte mig. Mycket bra. På det sättet är ju väggarna mycket bra.
På ett annat sätt är väggarna sämre. Inomhus kan man se hur sneda dom är...Jag vet inte, men jag antar att huset inte är av den bästa kvalitet + att det har satt sig genom åren. Hur gammalt huset är? 32 år. Det är väl ingen ålder på ett hus. Men tyvärr är det väl det och det syns på väggarna---sneda och vinda.


Sneda väggar??

Väggarna i huset är av skiftande karaktär. I mitt sovrum har vi snedvägg som mäter 4 meter upp till taknocken. Dessa sneda väggar är svåra då det kommer till möblering...Riktigt svåra. Jag har ännu inte efter 8 år i huset fått bukt med sovrummet. Men, men vi sover ju bra där och trivs bra så det är helt funktionsdugligt, haha!


På två av husets väggar, på husets västerväggar, finns två öppna spisar. Vi har en i sovrummet och en i källarrummet (gillestuan). Visst låter det mysigt? Det tycker jag också ,men sanningen är den att vi aldrig har använt våra öppna spisar. Anledningen ser ni här på ytterväggen som också den är skorsten. Just det, skorstenen är gjord i trä...
Korkat? Tjaa, det kan man ju säga. Sanningen är den att det faktikskt har börjat brinna hos en granne som har en likdan husmodell som vi har. Så de båda öppna spisarna står oanvända.På mina väggar annars finns en hel del tavlor, egenhändigt fotrograferade inramade foton, hyllor, klockor och bonader, ljusstakar och lampor. Huset är fullt av prylar, väggarna också.


I trapphallen från mellanplanet upp till övervåningen har jag dessa fotohyllor. Och jo, dom svämmar över av foton.

Nu önskar jag er en fin fredag från ett regnigt DC! Jag har inte så mycket emot regnet. Jag tycker det är ganska mysigt. Imorrn ska vi gå på cirkus och det tillhör väl kanske inte det jag gillar allra mest här i världen. Men hey, heck, vem vet!? Det kanske blir kul.


Fredagsbloggare:
Nilla,Simone,Anna,Desiree,
Annika, Anne,
Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,Leopardia
Anne-Marie, Marina, Marie
Strandmamman
M.K.B
Ulrika
Jemaya
Nina
Kicki
Barbamorsan

OCH, om någon ny vill vara med är det BARA att hojta till. ALLA är välkomna!!!

25 comments:

londongirl said...

Vilka fina tavellister du har där i trappan! Bra tips! Jag har nämligen en trappvägg som jag funderat på att göra nåt med. :-)

Sneda väggar kan vara knepigt. När vi satt upp vårt nya kök ute på ön förra sommaren så märkte vi att det gamla husets kökstak var lite (tur att det var lite) snett....men skåpen skulle ju hänga rakt. Det blev bra till slut men mycket meck var det innan.

Ha en skön fredag! Vi åker ut till ön i kväll. Kram

Elisabeth said...

Haha, hur tänkte de som byggde huset när de gjorde skorstenen i trä? Ganska komiskt på något sätt, men vad trist att inte kunna/vilja använda de öppna spisarna av den anledningen. För det är ju så mysigt med öppen spis!

aussiekicki said...

Kul läsning! Jag gillade också tavellisterna i trappan. Jag är dock sååååå dålig att få ändan ur vagnen och fixa. Nu är det ju ingen ide heller! ;-)

Intressant lösning på er skorsten... Förstår att ni inte vill elda där!!

Kram!!

Annika said...

L-girl:
Tack, jag först hade vi bara tavlorna på väggen, men den målade vi om och då åkte listerna upp. Det är faktiskt rätt snyggt.
Sneda väggar är jobbigt och jag förstår att det var ett enormt meck på ön med era skåp.
HA så underbart mysigt på ön nu!!!
KRAM!!

Elisabeth:
Visst är det mysigt med öppen spis! jag tror inte dom tänkte alls när dom byggde huset, klantskallarna :-)

Kicki:
Du får ta med dig tavellistideen hem till sverige! Nu är det ju ingen större ide för er att sätta upp ngt sådant down under.
Skorstenen är ett mysterium.
KRAM!!

Mie letar guldkanter said...

Oj, skorsten i trä låter lite väl spännande! Kanske bäst att hålla sig till att elda med ljus i dem:)
Jättemysiga tavellister du har, ngt sånt ska jag skaffa! Lättare att byta bilder utan att perforera väggarna då ju;)
Ha en riktigt mysig helg o kram!

Saltistjejen said...

Den där träskorstenen låter lite väl spännannde. Ärligt talat är det inte väldigt korkat att ha en skorsten i trä????!!!
haha! och detta med sneda väggar, ja det har vi med. Det är lite snett och vindt överallt i lägenheten. Man märker det särskilt när man ställer höga möbler som t ex bokhyllor lägns väggarna.
Och du, egnet från er kom hit inatt. I morse när jag skulle till jobbet vräkte det ned! Hu!!!!
Hoppas det lugnar sig tills jag ska hem.

Ha en riktigt härlig helg nu!
Kram!

Annika said...

Mie:
Helt flängt, eller hur? Undrar hur dom tänkte då? Ja, vad smart med en skorsten i trä...
Ja, tavellisterna är superbra att ha och lätt att byta ut bilderna är det också.
Trevlig helg! Kram!

Saltis.
Jamen det kan man ju säga; att det är korkat med en skorsten i trä. Många som bor i andra husmodeller i vårt område har murade skorstenar. Men här hos mig är det i trä som dessutom har rätt mkt "dry rot"...Som sagt, undrar hur arkitekten tänkte där?
Det är regnigt här, ingen PW för mig. Peter är dålig, ingen höjdardag, per se...
Så ni också sneda väggar...Jaha, där ser man...typiskt kan man tycka...
KRAM!!!

Fundersam Cecilia said...

Ja den där skorstenen förstår jag inte riktigt mig på...tänkte de som byggde att den bara skulle vara där för att se vacker ut månne?!Här finns inga snea väggar,det är mer sakerna som sitter på väggarna som är snea i så fall.Men däremot så är en vägg mot köket så dåligt gjord att det ser så fult ut.Vet inte vad de tänkte på som hade huset innan oss.Illa uppsättning av vägg kan man säga.

Ha en trevlig helg!!
Kram

Annika said...

Cecilia:
Nej, den är ett sant mysteruim. Som sagt, man undrar hur dom tänkte???
Trist att den förra ägaren hos er hade lite taskig smak och kanske tummen mitt i handen också :-)
Trevlig helg!
KRAM!!!

Petra H said...

Jag märkte inte att väggarna i ert hus är sneda när jag var där ;-) men jag antar att det är något man märker mest när man ska möblera. Du har rätt i att det inte känns som ett vanligt radhus - framsidan är verkligen intressant tycker jag. Förresten, är det lyhört? HÖR ni grannarna? Det var det värsta med min lägenhet i Bryssel - det dunsade och dönade i taket hela tiden från grannarna ovanifrån. Här hör vi bara intressanta ljud som låter som kulor / pärlor som trilla ut på golvet (??) och andra diskreta ljud.
Idéen med tavellister är verkligen superbra och något som jag har lagt på minnet till nästa hem - praktiskt om man vill byta tavlor / ramar med jämna mellanrum.
Kram och trevlig Cirkushelg!

Anne said...

Jag blev också väldigt förtjust i tavellisterna, de är väldigt tjusiga. Just trappor är svåra att göra nåt mysigt av, men dina tavellister passade perfekt där. Ha en trevlig helg Annika!

Marianne said...

Instämmer, de där tavellisterna är jättefina. Det kanske vore någonting i våra trappor. Var det inte Saltis som också har hyllor på det sättet med tavlor har jag för mig från Bäst och pest?

Skorstenen är ju i alla fall väldigt snygg på utsidan : )

Här är inte mycket rakt heller. Så när jag får hem alla de nya gardinerna får jag hänga dem först och fålla på plats, man kan inte mäta och göra alla i samma längd.

Vi har också öppen spis, men jag tror nog att vår skorsten är murad. Man vet förstås aldrig ...

KRAM och hoppas cirkusen blir skoj!

Humlan said...

Här är en till som gillar tavellisterna! Dessutom praktiskt när man vill byta ut tavlor/fotografier ibland, eller bara flytta runt dom.
Hoppas att regnet är början på den höst som du har längtat efter! Här har vi haft några underbara dagar med sol, värme och vackra färger, hösten när den är som bäst!

Fröken Anki said...

Fina bilder! Tavellistor är toppen tycker jag också.

Men skorsten i trä?! Hur tänker man då? Förstår att ni inte eldar i spisarna. Och sneda väggar det har vi också, fastän vårt hus bara är 2 år! Dom bygger inte så noga här misstänker jag.

Här är det också regnigt idag, men då kan med gott samvete krypa upp i soffan och mysa. Trevlig helg!

Desiree said...

Jag tycker du gjorde ett bra jobb när det kommer till fredagens tema. Jag hade förberett ett riktigt bra inlägg till idag med text och sedan kunde jag inte hitta det så det blev till att improvisera i sista sekunden hos mig också. Ja ert hus är ju lite lustigt som är så snett. Jag minns att du skrivit om de sneda väggarna tidigare. Jag förstår dock att det orsakar en hel del problem och inte är så kul att leva med. Men det är nog svårt att göra något åt det om det är sättningar i grunden som gjort huset och väggarna sneda. Hur som haver så gillar jag dina hyllor med foton som ni har i trappan. Jättefint. Ett hem blir ju väldigt personligt med just fina foton. Ha en skön helg vännen.

Lia said...

Nej fy sjutton, jag skulle inte heller våga elda i mina spisar om jag hade din skorsten! Huuu, just att få sitt hem nedbränt är en av mina värsta mardrömmar. Sambon och jag har tom en egen "brandutrymningsplan" för våningen med vad som ska med ut, oanvända IKEA-blåakassar att packa (om det finns tid) och en brandsläckare utöver de bligatoriska brandvarnarna. Som sagt, min värsta mardöm! Kram

Rosvikstjejen said...

hej efter ett långt uppehåll.

Kan bara hålla med ovanstående talare. Tavellisterna var jättefina!

Spännande med cirkus. Ibland tycker jag att det är helt ok, ibland tycker jag att det är så tråkigt. Hoppas iaf att ni får det riktigt bra.

Ha en fin helg
Kramis

Barbamorsan said...

Ja det var ju sällsynt korkat med en skorsten av trä, men måste säga att det var himla snyggt.

Hanneles paradis said...

4 meter... hos oss slår männen huvudet i taklamporna.
Ha en mysig lördag, kram.

leopardia said...

ibland får man intrycket av att husen i usa inte är byggda för att hålla, hehe, tänker på det där med skorstenarna...
men vilka urtjusiga lister, jag har bara sett sådana vanliga ikea-varianter!

A home far away said...

Hihi, 32 år på ett hus, det är väl många eller? Jag kanske har blivit fartblind då allt som är över 20 år rivs här i Singapore...men husen här tar mycket stryk pga värmen och luftfuktigheten det kanske är en bidragande orsak, hihi

Kram Gunilla

Lia said...

Hej igen! kollar in här för att se hur din helg har varit. Gillar dina tavellister och tycker det är kul att du är så duktig och intresserad av foto. Bra att K också får chansen att prova på det efter skolan ju! Kram

Annika said...

Petra H:
Det är så kul att du faktiskt varit här!
Jo, vi hör grannarna när dom brassar musik etc. Tack o lov har dom lugnat sig så mkt så numera hör vi knappt ngt alls från dom. Jättekönt!
Kul att du gillade listerna!
Kram!

Anne:
TACK! SÅ kul att du gillade det hela!! Jag tycker också att listerna passar bra där.

Marianne:
jamen jösses, skorstenar i trä och igenmurade diton hos dig. HUR tänker dom egentligen???? Galet.
TACK, kul att du gillade listerna i trapphallen. Det är verkligen lätt när man ska byta ut foton eller tavlor.
Hoppas att din helg har varit bra!!
Kram!!

Humlan:
TACK!! KUL att du gillar det!
Jodå, i fredags var det nog lylslaget men igår och idag är det lika hett och fuktigt som vanligt. Hösten vill liksom inte komma.
Kram!

Annika said...

Anki:
Visst var det mysigt väder i fredags. Synd att det inte höll i sig. För JEEEZ vad varmt det varit över lördag-söndag.
Visst är det bra med tavellister, du har det också alltså? jag tycker det är så lätt och snyggt.
Snett hos er också? Ja, det bevisar bara att det är så slarvbyggt här allting.
Kram!

Desiree:
TACK, kul att du gillade listerna. Jo, sneda väggar har vi och alla grannar. Det beror säkert på sättningar. En vägg i sovrummet har en spricka. Men det är lite småmysigt ändå och huset har mysfaktor, så jag är nöjd.
Hoppas ni haft en jättefin helg!!
KRAM!!


Lia:
Det är en av mina värsta mardrömmar också, en eldsvåda. Fy fan så hemskt det vore. jag såg nyligen ett radhus här i Restom som var nedbrunnet till grunden pga att ngn glömt en cigarett på decket- GRYMT!!!
Så nej, här eldar vi inte i våra öppna spisar.

Rosvik:
Hej! Kul att ha dig tillbaks igen.
Skorstenen är ett mysterium...helt sjukt.
Cirkusen var...mest GÄÄÄSP!!!
Kramar till dig!!!

Barbamorsan:
Haha, ja jag vet...galet!!! Men det kasnke ser bra ut?? jag retar mig mest på det hela... :-)

Annika said...

Hannele:
Haha, ingen risk att ngn slår i huvudet i taket i vårt sovrum. DÄR är det högt i tak :-)

Leopardia:
Nej, dettas är landet med fuskbyggen.
Kul att du gillade listerna.

Gunilla:
Rivs efter 20 år...jösses, då är det ruljans. Nej, man tycker ju inte att 32 år borde vara en ålder på ett hus, men...
KRAM!!

Lia:
So far, so good...Kunde varit enb bättre helg eftersom Peter varit så förkyld...men, men it is what it is...
Tack för att du kollar in oss.
KRAM!!