Friday, April 27, 2018

Denna ljuva blomstertid, och Lidl har kommit till stan!
Godmorgon fredag!


En vecka har svunnit återigen.
Den har flugit sin kos, det trots att jag varit ensam. Ikväll kommer den käre maken hem, man kan lugnt säga att han är välkommen.


SÅ här ser en eastern redbud ut.  Det träd som blommar så vackert på bar kvist.  Små, små lila blommor.  Älskar dessa träd SÅ mycket!


OCH mina älskade dogwoods!  De blommar nu! OCH jag är så KÄR i dem.  De heter Cornus Florida på latin, just denna sort.  Virginias landskapsträd!  De växer i både vilt och odlat tillstånd.


OCH nu blommar dessa skönheter som ALLRA vackrast, kwanzan cherry trees.  De är nog de allra vackraste av blommande körsbärsträd.  Tycker blommorna ser ut som tyllbollar eller nejlikor.  EN sann skönhet bland blommande träd.


Vita, vackra dogwoods!!


Jag hoppas att ni alla har lite trevliga planer inför detta veckoslut. Det är sista helgen i april. Alltså, visst har 2018 gått galet snabbt?
DET tycker jag.
Peter och jag ska fixa decket imorgon. SÅ härligt att få återinviga det igen.
På kvällen ska vi faktiskt gå ut och fira att Peter fyllt år.Ännu ett kwanzan som jag inte kunde motstå!


Det våras nu!  Eller det "somras" kan vi nog säga!DOGWOODS!!!
Här kommer lite bilder av blommande träd och blommor som jag knäppt under veckans promenader.
Jag har alltid min mobil med mig, jag lyssnar alltid på något radioprogram, eller någon podd, och så tar jag bilder, bilder, bilder.
DET går inte att låta BLI!
Någon gång borde jag utmana mig själv till att inte knäppa ett enda foto under en promenad. Det skulle bli en sann utmaning, believe you me!!

Just nu blommar dogwoods (korneller).   Samtidigt blommar de maffiga kwanzan-kärsbären i rosa fluff och dessutom blommar crab apples (paradisäpplen). På marken syns allehanda blomster som tulpaner, liljor och snart även liljekonvaljer. Liljekonvaljer växer i trädgårdar här, jag har aldrig sett dem i vilt tillstånd.
Ja, det är en innerligt fin tid nu.

ETT kwanzan cherry tree i ALL sin glans!
Naturen är fint ljusgrön, så skir, så skir.
Det finaste fina att njuta av.

Dogwoodträd!


Tulpaner i regnet.Vi har fått hit butiken Lidl nu. Lidl, den tyska matvaruaffären som funnits hemma ett tag. Nu finns den här också. Den, liksom Aldi.
Lotta och jag svängde in där igår, på Lidl, efter svennefrullen. Ja, det var lite kul. Men inte så mycket mer.
Vi köpte lite varor där, men inser att vi nog inte kommer att skynda oss tillbaka. Glad ändå att ha det enorma utbud på matvaruaffärer som vi har. Tacksam för det. Jag har varit inne på Lidl i både Stockholm och i Närpes. Denna är väl den största jag sett, alldeles ny som den är och allt. Men, tjaa … jag vet inte jag.
Brukar ni handla där? OCH isåfall, vad SKA man handla där tycker ni? Korv? Ost? Bröd? Något annat bra?
Såg ju att de har sitt eget märke också. Vad säger ni om det märket, ni som vet?Åsså Lidl.  Inte direkt som blommande träd, men ...
Ha en trevlig och BRA helg nu alla!!!
Och så måste jag visa er en bild på mina föräldrar som min syster Sara tog igår på 85-årsdagen. SÅ fin, fin bild av dem bägge. OCH jag kan tala om att de hade en toppenfin dag med alla igår. Inget kan göra mig gladare!!

36 comments:

Anne-Marie said...


Det är så vackert hos dig nu Annika!
Vi har ju inte alls något som ens liknar den blomsterprakt ni har där du bor.
Litet grand men det är rätt “magert" med blommor tycker jag. Saknar alla blommor i naturen jag var van vid från Sverige.
Förstår att du fotar när du är ute och går.
Nej, har ingen sådan affär så kan tyvärr inte ge något utlåtande.
Vi har ju som bekant väldigt få affärer. Tog en promenad nu i kväll till postkontoret i Weed och såg så många tomma lokaler på Weeds “huvudgata". Trist att det har blivit så. Har hört berättat från en fd arbetskollega hur det var i Weed för kanske 30-40 år sedan och det var något helt annat än vad det är nu.
Kramar!!

Anonymous said...

Vilken blomprakt ! Våren är nog den bästa årstiden när man ser allt som vaknar efter vintervilan. Här hemma går det trögt, hörde iaf att körsbärsträden i Kungsan blommar just nu så det är dags att åka in till stan nu.

Så fint kort på dina föräldrar. Skrev ett långt inlägg både tis, ons och tors men kom inte igenom robotspärren, den stod bara och snurrade och snurrade. Vet inte om det är min dator eller blogspot som trasslar.

Maten i USA var ett härligt inlägg från dig, det också. Alla bilder på så vackra blommande växter tycker Yvonne i Åkersberga också mycket om, och alla dina texter

Anonymous said...

Fick igenom det nu och mitt i när jag skrev så försvann gröna godkännandet så det gällde att vara snabb :-). Hoppas du får en härlig helg skulle jag också skriva

Nilla Matthews said...

Så underbara växter och foton - och intressant läsning i veckan! Dessutom vackra bilder av dina fina föräldrar, synd att du inte kunde vara där för att fira.
Vad gäller maten i USA, i mitt fall i Connecticut, så kom jag som ung och nygift med en engelsman dit. Vi åt mest engelsk mat som vi lagade själva, men var inbjudna till olika amerikanska hem och åt deras mat som liknade vår svenska i många stycken, tyckte jag då. Vi gjorde ju många utflykter och stannade vid vägkrogar och vad som slog mig då var att rätterna, liksom allt annat, var så mycket större än i Sverige. Tur att de hade doggiebags!Provade för första gången att äta sötpotatis, vilket ju har blivit vanligt även i Sverige så småningom. Ostron var en lyxvara som jag gillade och åt då och då. Lättåtkomligt där uppe på östra sidan. Gott! Har aldrig varit så förtjust i söta saker, så bakverken höll jag mig mest borta ifrån.

En trevlig helg önskar jag dig! Hos mig är det ganska grönt nu och 21+. Solen skiner! Härligt!!

Annika said...

AM:
Men visst är det!!
Som en DRÖM. Vackraste tiden på hela året!!
Ja, lite kargare hos dig och en annan flora. MEN du har så mkt annat som är fint hos dig. Naturen är ju uber-maffig hos dig!!
Ja, det är svårt att låta bli att plåta. Ibland tänker jag att jag inte ska. Vi har regn nu, så jag hoppas kunna komma ut med min Canon innan blomningen är över.
Tråkigt med avfolkningen och nedrustningen på landsbygden, verkligen. Det är verkligen ngt mkt sorgset över nedlagda butiker och lokaler.
Kramar!!

Annika said...

Yvonne:
Ja, vi har verkligen blomprakt nu.
Såg att körsbären är på god ingång i Kungsan. Härligt!! De blommar ju över så fort.
TACK, visst är det en fin bild på mina fldrar. Efter en mkt lyckad dag.
Ja, jag tror nog det är blogger som bråkar, har märkt det själv också. Tycker ofta att de trilskar. Mkt trist.
SÅ himla trist då du hade skrivit kommentarer och allt :-(
GLAD att det gick igenom nu!!
Yvonne, ha en toppenhelg!!
Kram!!

Annika said...

Nilla:
TACK Nilla!!
Så roligt att du gillar bilden på mina fldrar också. TACK för det!!
Ja, amerikansk mat kan nog likna den svenska i mångt och mkt, sant. Sen är det mkt som skiljer den också, förstås. Men många rätter är ju liknande både här och där.
JA!! Visst, portionerna är stora!! Visst är de det. Det minns jag också att jag reagerade på då jag kom hit. Men så finns ju detta med doggy bags, vilket är klokt.
Vet du, jag har aldrig lärt mig att direkt gilla sötpotatis, men det ÄR mäkta poppis. Verkligen. Äter det egentligen bara en enda gång om året, Thanksgiving.
Bakverken kan man gott undvara, håller med. Inget jag nånsin längtar efter. Så sött.
Trevlig helg till dig också. Här regnar det, kraftigt.
men det är helt OK.
Njut av ert vackra väder!!
Kramar!

Vform said...

Verkligen ljuv blomstertid ni har! Härliga bilder vi får njuta av!
Vi har kanske lite vårkänning i dag med strålande sol, men ingen värme precis!
Lidl ja, inte besöker jag den affären så ofta, blir nog K-hallin :)
Men något som hamnar i korgen då jag är dit är den "Hot-starka" medwurstpålägg! Har inget namn just nu!
Även de nygräddade bröden är goda!
Fina föräldrar ... grattis till din far på födelsedagen :)
Ha en fin helg och valborg!
Kramar!!

Annika said...

Vivan:
Visst har vi!! Som en dröm just nu allting.
Så härligt att ni får lite vår nu också! Älskar pirriga vårkänslor.
Nej, kommer inte att skynda mig tillbaka t Lidl. K-Hallin i Närpes, love it!!!
Köpte lite korvar igår. Kul att du gillar dem oxå. Ska testa bröden nästa ggn.
Tackar å min fars vägnar. Trevlig helg!! Tyvärr ingen valborg här!! Kram!!

Anonymous said...

Lidl har varor som bara finns just den veckan, dvs varje måndag och torsdag får de EN sändning av just dessa varor och de kan ta slut fort. Det kan vara pysselsaker, kläder, verktyg, träningskläder, mm mm. Här kan man se deras veckoblad en vecka i förskott och ha lite koll. Ang mat så är deras märke Deluxe bra överlag. Men lite samma sak där; alla saker finns inte alla veckor och man får kolla i veckans blad. Deras kött är bra här men antar att det inte är samma hos er kanske. Köper ofta snittblommor på Lidl och till och från har de riktiga kap på stora krukväxter. Så ha lite koll på veckans blad!

Monica said...

Härligt foto på dina föräldrar! Grattis grattis säger jag! Och så vackert nu med alla blommande träd. Våren är sen här och Valborg ska visst bli kall men det är bara att plocka fram ullkappan igen då:-), tänk de där två dagarna vi hade och jag tog en topp bara till jeansen och en liten tröja. Fattar det knappt nu. Haft vantar igen, haha.
Lidl är nog väldigt olika i olika länder, vet inte varför egentligen men kanske någon strategi vad man tror är mest gångbart men kan ju tro fel också. Inte alls som här hemma är Lidl i UK, brukar bara gå ut och in där utan att handla. Men känner igen bröddisken och där handlar väldigt många men jag aldrig. Kanhända det varierar här hemma också från stad till stad.

De har väldigt fina grönsaker och frukter här. Örter och sallader kravodlade och i Mälardalen så det går ju bort förstår jag hos dig. Mycket fina blommor, både lösa och planterade och även träd och buskar denna tid med bra kvalité. Sen har de mycket trädgårdsgrejer och en hel del till hemmet som pallar och småmöbler. Nästan bästa målarfärgen också. ja bästa ibland när jag jämfört med färghandel, bara man vet vad man ska ha och till vad. Och verktyg. Och en del kläder.

Ekologiskt te köper jag och ibland deras marmelader som har hälften av socker i sig mot svenska. Och en del grekiskt, djupfryst, ostknyten av
mördeg t ex. Och goda små glassefterrätter finns även de ekologiska. Och bästa mineralvattnet sägs i alla tester, ja det är gott hos dem. Men så mycket mat blir inte köpt men det finns.

God choklad har de också, den dyrare. Lite så och alltid kul att ta en titt här på väg till Ica:-).

Ha det bra i helgen Annika och fira maken ordentligt! Så skönt att han är hemma och får fira med dig. Och decket låter härligt!

Monica said...

Ja det Brysselkakan skriver stämmer exakt! Det är väldig rotation på deras varor, de tar verkligen slut vecka för vecka, inget blir kvar i lager ens och vi får veckobladen i förväg så man kan hålla utkik, vi gör precis så:-) och när det gäller plantor och växter har de rent fantastiska ofta, nu har de fått mycket reklam här alldeles gratis:-)

Anonymous said...

Monica: Du skriver Mälardalen och "på väg till Ica" och jag får känslan av att du kanske, liksom jag, bor i Strängnäs. Är det så?

eastcoastmom said...

Vi har ingen Lidl här men jag håller med om att det är alltid trevligt att ha flera olika butiker att välja mellan!

Annika said...

Brysselkakan:
Ah, tack för tips. HAR sett reklamblad här också, men inte direkt studerat dem. Får göra det nu då.
Köttet här antar jag är amerikanskt, Såg att mjölken är det etc.
Tack för lite hjälp för en ovan Lidl-människa som jag :-)

Annika said...

Monica:
TACK!! Så gulligt du skriver om mina fldrar. Så glad att de hade en bra dag igår.
det är vansinnigt fint här nu. Den finaste tiden. ÅÅÅÅ!!
Ja, jag har förstått att Lidl hemma har fina grönsaker. Jag hittar ju så fina sådana på min vanliga affär, så jag ägnade inte så mkt tid åt de diskarna.
TACK för alla Lidl-tips.
Alltså, jag tror din Lidl har mer än denna Lidl hade. Kan inte minnas att de skulle ha haft blommor och utemöbler etc. Får åka tillbaka.
SKA absolut kolla chokladen nästa gång. Köpte eukalyptus-tabletter som smakar exakt som hemma.
SKA absolut kolla in deras veckoblad i fortsättningen.
P kommer hem om ett par timmar. SÅ skönt.
HA en toppenfin helg!!!

Annika said...

AM:
Den kanske kommer?
Jag var inte så impad, du vet ...
Men ja, vi har tur du och jag som har så många matbutiker att välja på!!!

Monica said...

Brysselkakan, nej bor i södra Stockholm annars kunde vi setts på en fika, har varit ibland i Strängnäs och det är fint där, blir lite oftare Mariefred men var ett tag sen det också. Men faktiskt har vi mycket både grönsaker, frukt och blommor som det står Mälardalen på här.

Nilla Matthews said...

Glömde säga, att vi också har en Lidle i närheten, inte så stor här. Har köpt de tyska korvarna där, som är billigare i den butiken än på andra ställen. Bodde ett tag i Tyskland och gick upp flera kilon pga att jag inte kunde låta bli den härliga, goda korven. Det fanns bl a något som kallades "Tee-wurst" som var särskilt god. Brukar köpa hem deras vita Nürnberger wurst som man steker lätt i panna tills den får lite färg, blir lite rolig frukost någon gång då och då vid festligare tillfällen. En annan korv som är god är Brat wurst. Tyskarna är specialister på gott bröd och korv. Besöker butiken ganska sällan, men tycker det är roligt att variera lite grand - har även köpt hem deras surkål någon gång. Ska vara nyttigt sägs det. Fina krukväxter också, kläder har de inte i min butik.

olgakatt said...

Lidl handlar jag inte på. Företaget är fientligt mot fackföreningar och journalister. Nyligen vägrade de svara Sveriges Konsumenter varifrån deras ägg i fädigmaten levereras. På ICA och COOP, t ex, får journalister gå in och intervjua kunder, det tillåter inte Lidl. Sonen till en god vän till mig var anställd när Lidl lanserades i Sverige för nu rätt många år sen. Han tog snabbt sin Mats ur skolan när han upptäckte hur företaget betedde sig mot anställda.

Här har våren inte kommit lika långt som hos dig, så klart, men i förrgår började vår bokhäck slå ut och Skåne är vitt av vitsippor. Jag har tre cornusträd, alla av den asiatiska varianten men olika namnsorter. Jag har försökt flera gånger med C. Florida men den är inte härdig hos mig. Så mina blommar inte på bar kvist utan efter att löven börjat grönska. Mitt favoritträd alla gånger! Körsbärs-och äppleträd är fina men en alltför kort fröjd, cornusträden kan vara praktfulla i upp till sex veckor hos mig, beroende på vädret. Men än dröjer det innan de slår ut.
Ha en trevlig Valborg och Första Maj!

Monica said...

Själv minns jag med rysningar ICAs gamla köttfärs medan butiksägarna ökade på sina miljonvinster, sen skulle det visa sig att både Coop och Axfood var inblandade i denna mycket farliga för konsumenterna hantering. Usch alla barn som åt köttfärssås varje dag, hälsofarlig. Inget är så sårbart som malet kött och med stor tillväxt av bakterier, ska egentligen vara dagsfärskt som under min barndom, åh vad fräscht det var då men numera har man modifierad atmosfär som det heter och det kan vara en hållbarhet på några dygn men absolut inte i 10 som det fortfarande är och då i fusket som vi inte vet hur länge det pågick upptill 20 dagar i ommärkning och vi får tacka "Uppdrag granskning" som informerade svenska folket.

Själv köpte jag ALDRIG köttfärs under denna tid sedan jag fått ett paket som jag slängde direkt. Såg att det var något fel långt innan vi fick veta om denna ommärkning. Men det gjorde inte andra, de åt. Det här var för 10 år sedan bara, men vi glömmer så fort. Har barndomsvänner som är Ica-ägare, hjälp vad rika de blivit på det istället för universitetsstudier:-)

Lidl etablerade sig i Sverige 2003 och hade sin lite hierarkiska uppbyggnad från Tyskland och en del barnsjukdomar kanhända men idag, ja redan från början hade de kollektivavtal som alla måste ha i Sverige, inget fusk med det alls men lite hårt tempo för personalen i början men känner ungdomar som valt bort de andra stora också för att det är så tufft att jobba där, nyöppnade IcaMaxi t ex och gått in i annat. Lidl hade en skandal med att anställda förgiftade slängda varor, gällde EN butik och det blev bassning där från ledningen. Nu ger de mer än andra kedjor av utdaterat, inte köttfärs, men grönsaker, frukt, mjölk, ost och bröd m m, fullt ätbara matvaror gratis till behövande och maträtter tillagas av olika hjälporganisationer.

Ägg köper vi ekologiska där de finns från fria hönor men vem vet hur de har det bland tusentals andra, finns mycket debatt om det också men fodret är kanske okey, svårt att kolla om man inte har egna höns.

Det är inte lätt att vara konsument men intressant om man har lite inblick hos ledare i de olika kedjorna. Och glömde när jag skrev om Lidls choklad, den har inte den där vedervärdiga glukossirapen som Marabou numera har utan riktigt socker.

Ja och nu kommer Lidls annonsblad för måndagens spännande varor:-) och så är det andra på torsdag som vi skrev förut.

Önskar en fortsatt fin helg Annika och hoppas ni firat födelsedagsbarnet ordentligt:-)

Anonymous said...

Dessa vackra körsbärsträd, älskar dem! Dogwood är ju fantastiska de oxå. Jag har ett Lidl nära mej som jag handlar i lite då och då. Tycker nog att de har en del bra och billiga saker där även om jag aldrig skulle kunna storhandla där.
Vilket fint kort på mormor och morfar!
Kram från Anette

L said...

Bästa tiden på året! Härligt att få se dina blommande dogwoods. Min lilla buske visar sina första tecken på liv - knoppar. Ser fram emot när blommorna kommer.
Såg ditt deck på insta - så fint!
Och Lidl, ja, konstigt om de lyckas etablera sig i US med all den konkurrens som där finns. Här hos oss har vi en och den får besök av mig i undantagsfall (ligger precis vid vägen hemåt till skillnad från vår fina coop), om man bara ska köpa någon liter mjölk i panik eller så. Annars får det vara.

Steel City Anna said...

Jag går till Lidl bara för korv :) kryddiga polska korvar och bratwurst.

Så fina foton! Tycker du ska strunta i utmaningen att inte knäppa bilder :) känner så ibland när jag är med en vän eller så, jag blir så disträ om jag börjar fota så jag låter bli men tänker ah där var en bra bild :)

Helt underbara snödroppar med droppar!

Annika said...

Nilla:
Just korvar har jag hört många prisa där.
Så det är kanske just dem jag får hålla utkik efter. Dock, det dröjer nog innan jag åker dit igen. Var inte SÅÅÅ impad, trots allt...
Tycker också det är kul att handla i lite olika affärer för omväxlings skull.

Annika said...

Olgakatt:
Jasså, där ser man.
Det låter inget vidare alls. Inte bra.
Lite som Walmart här, som jag vägrar besöka.
Iofs, det är väl få butiker här som sluter sig till facket. Du vet hur det är här i den branschen ...
Nej, men ärligt talat, Lidl är ingen butik jag kommer att skynda mig tillbaka till. Var inte så impad av det jag såg. Aldi har vi också, ska besöka den också endera dagen.

Nej, kan tänka mig att våren inte kommit lika långt som här. OCH här är den försenad iår, minsann.
Vi har så galet vackert just nu. En dröm därute.
Nej, tror inte vår sorts kornell funkar i Sverige. Det är väl för kallt, och fel zon.
Vet att du testat.
Men ni har vitsippor, det har INTE vi!!
Saknar dem!!
Vi har en senare sort kornell som blommar on ngra veckor. Du vet säkert vilken den är. Vit och vacker.

Ingen valborg här, ingen första maj heller.
MEN ha så trevligt

PS, på fredag kommer SALTIS hit. GUD så kul det ska bli!! Hon ska bo här två nätter!!

Annika said...

Monica:
Fy 17 vad mkt vi inte vet.
Om vad vi stoppar i oss, varifrån det kommer etc.
Läskigt.
Just köttfärs är ju lite iffy i största allmänhet.


Minns då Lidl kom.
OCH minns hur Karolina tidigt läste en artikel i ngn tidning om ngn som hittat maskar i vita bönor de köpt påLidl. SEN dess har hon vägrat både vita bönor och Lidl. Ngt vi skojar om än idag, haha!!

Jadu, det ekologiska ja.
Det får vi nog också ta med en nypa salt. Det har jag sagt länge. Vem vet hur det står till där egentligen?
Hmmm....
Köper alltid ekologiska ägg och mjölk. Kyckling också.
Men vad vet man egentligen?
Ingenting.

Marabou, de är inte lika goda längre sen de köptes av Kraft Foods. Nej, jag tycker verkligen inte det. Speciellt inte deras mjölkchoklad.

Ska absolut ta mig en titt på veckobladet på Lidl. Åt små charkuterier från Lidl då P kom hem i fredags. DE var goda.

Ha en fin Valborg så hörs vi på 1 maj!!!

Annika said...

Anette:
TACK!
Vi har såå fint nu!!
Bästa tiden.
Lidl, tänkte också på det, inte så att man ens KAN veckohandla där.
Visst är det ett fint kort på mina fldrar.
TACK!!
Saknar MAIL!!!!!
KRAMAR!!!

Annika said...

Lisa:
JA!! Verkligen!
Även om hösten är min favvis. MEN inget slår nog vårens skönhet, trots allt.
Dogwoods, så in your face vackra!! Gäller att njuta av dem medan tid finnes.
TACK Lisa, decket klart nu. Visar bilder sen på bloggen. Men på insta finns verkligen sneak peek. HIHI!!

Lidl och USA ...
uhu, jag är med dig där, tror faktiskt inte det kommer att gå ...
Marknaden är ju så tuff här, och det finns SÅÅÅ många handlare som har såååå mk, mkt mer att erbjuda ...
Måste gå till Aldi och jämföra också. Vi har ju den likaså.
tror Lidl mestadels får vara för mig också ...
Ha en trevlig fortsatt långhelg!!

Annika said...

Anna:
Just korven, den har jag hört många prisa!!
TACK, den vackraste tiden på hela året här. GÅR inte att låta bli att fota, haha.
Jag har jättesvårt att fota om jag har ngn kompis med. Det känns som om jag synkar dem. Men om det är P och jag, inga problem :-)

Vet du, det är inte snödroppar. Det är ngn liljeväxt som är ca 50 cm hög. Den liknar snödroppar och liljekonvalj på samma gång.
men jag vet inte vad det är för sort, tyvärr.

Ha n fortsatt bra söndag!

Monica said...

Är det inte snöklocka den där otroligt vackra blomman? Höll på att svimma av glädje när tre kanske dök upp på stuglandet, haha och de blir aldrig fler. Men växer i mängd i UK och samma hos dig förstår jag. Klosterlilja sa Linné också och den hör till amaryllissläktet , samtidigt som det sägs här att fläckarna ska vara gula, men "dina" ser gröna ut, ja jag vet inte, men väldigt vackra. Och jag blev glad när jag såg den blå Vincan, den täcker marken vid stugan, det enda som växer riktigt bra, blev glad att se den här, och fota massor Annika, blir så glad av att se all natur, vatten, träd, blommor, ja ditt deck också med nåt gott på borden:-)

Anonymous said...

Hur fint! Ja det är sant att det blir en helt annan sak att promenera utan att ta bilder, ska man vara riktigt djärv så skulle man gå en promenad utan att ta med sig mobilen (typ otänkbart numera :)

Annika said...

Monica:
JOOOO!!!!
Det kan det absolut vara! Eller, det ÄR det!! TACK Monica!!!
TACK!! Hittade dem när jag gick förbi en trädgård. Odlade. Har sett dem där i många år nu, många vårar. gnolade just det engelska namnet spring snowflake.
SÅ, där fick jag veta, tack vare DIG!!!
Winca är vanlig här. Överallt finns den.
Återigen, tusen tack finaste Monica. NU vet vi vad det är. De är sååå vackra. Ska lukta på den imorrn då jag går förbi.
Ha en fortsatt fin kväll och helg. TACK och KRAM!!

Annika said...

Ano:
TACK snälla. Det är den finaste av årstider nu. Vackrast just nu.
HAHA, vilken mardröm. Prommis utan mobil. Say what? ingen kamera, inga poddar ;-)
Men visst, det vore nog nyttigt.
HIHI. Ha en fortsatt fin helg.

Mina fotostunder said...

Viket paradis med så mycket blommor!
Helt underbart!

Annika said...

TACK snälla Imorrn blir det ännu fler bilder. Från min Canon. Det är ju ändå en viss skillnad mellan iPhone och systemkamera.