Thursday, April 05, 2018

När man får oväntat besök, Vädret, Täppan och några ord om Lill-Babs ...




Godmorgon!!



Torsdag igen,  och veckan fullkomligt flyger sin kos.
Återigen.



*   Oväntat deckbesök.


I förra veckan när Peter var i Nebraska så skedde ju lite draman av olika slag.   ALLT dessutom under  en och SAMMA dag, brandlarmet gick och min mac började spöka och äta upp sin egen text.
Ja, sådana saker ...
Det hände en sak till också. När jag samma kväll satt och garvade framför “I love you, man”Netflix hördes ett konstigt ljud från decket.
Jag trodde att det var grannarna som slog hårt i de stora glasdörrar som leder ut till deras deck. Så, jag fortsatte att kolla på filmen i lugn och ro. Klockan var runt 22.
MEN så hördes ett ljud väldigt mycket närmare MINA stora glasdörrar, ett swishande och konstigt ljud.
WHAT THE HECK, jag flög upp och drog bort gardinerna (ja, jag drar för gardinerna när jag är ensam hemma på kvällar och nätter även mot decket fastän ingen kan se in).
Ibland förvånar jag mig själv!! HAHA, att jag liksom vågar hoppa upp slita ifrån gardiner fastän jag inte VET vad som väntar på andra sidan glaset, haha.
OCH så ser jag dem, två tvättbjörnar in action 10 cm från glaset.
Då de ser mig blir de inte ens RÄDDA!! Det trots att jag står mitt framför dem (med glasdörr emellan). En av dem reser sig på bakbenen och väser mot mig!! Den andra fortsätter att gräva i min återvinningslåda som jag har utanför dörren.
USCH!! Jag grabbade min lur och tog ett par bilder av dem iallafall. HAHA. Sen fick jag SLÅ på glaset, alltså verkligen SLÅ på rutan innan de lommade iväg. De låter sig inte skrämmas iväg så lätt de däringa djuren. JA jösses vad jag fick banka på glaset innan de behagade avlägsna sig.
De kom inte tillbaka, vad jag vet.
USCH vad jag ogillar tvättbjörnar!









*   Vädret


Nej, det vill sig inte riktigt med vårvärmen. Inte riktigt än. MEN, en sak ÄR säker, det är VÅR!!
NU blommar magnolian, eller är på verklig G. Samma sak med körsbärsträden, de har börjat blomma så smått.
Idag ska jag ta med mig min Canon ut på min prommis och fotografera HÄR och NU. Om någon  dag kommer ALLT att stå in sin prakt.
Inne i DC blommar körsbärsträden som vackrast precis NU!! OCH jag hoppas innerligt att jag ska kunna åka in innan det är försent.
Vädret i helgen ser inte kul ut, tyvärr. De snackar snö på lördag. Men det lär ju bli av det blöta slaget som inte lägger sig. Men iallafall. Som sagt, ingen riktigt värme anas än.
Men vår och blomning ÄR det likafullt.



De här två bilderna tog jag i måndags då det var småregnigt, grått, rått och ooooooo så mörkt.



*  Täppan.


Det är alltför tidigt att så och sätta blommor. Det måste vänta ytterligare ett par veckor. MEN det känns skönt att ha rensat den lilla täppan från alla gamla löv, och allsköns bråte, som samlats där. Min täppa ligger i ett hörn, i ett sydostligt läge. Det skapas ett mikroklimat där.  Där det annars är kyligt och kallt är det varmt i mitt lilla hörn. DET gör att ogräset får spader också, och det har jag också rensat bort i massor.
Mina hostor (funkia) är på god väg upp med fart, min pioner är halvvägs och min kärleksört är på starkt kommande.
Härligt. Snart ska jag ställa ut mitt lilla cafebord i täppan,  och sen kan jag sitta där med min kaffekopp då jag kommer hem efter mina dagliga rundor. DET ska bli härligt.
DET längtar jag efter.
Mer än REDO är jag!



*   Lill-Babs



Jag måste bara kommentera Lill-Babs här idag.
Inte för att jag på något sätt varit ett fan av henne under åren. Jag har inte tyckt att hon sjungit speciellt bra, inte beundrat henne, inget sånt … 
MEN ändå, vilken fin och innerlig människa hon måste ha varit. Det har jag ju visserligen förstått i åratal, långt innan hon blev sjuk. En äkta männsika. En rikigt mensch.
Hon verkar ha tagit alla människor på samma öppna sätt oavsett vem personen var. Hon var aldrig för “fin” för någon, hon var rotad som en ek i myllan.
En annan sak, Lill-Babs har alltid funnits där, alltid. Med sitt sätt, sin glada uppsyn och sin UTSTRÅLNING! OM någon varit folkkär så är det hon.
Det är så tråkigt när det gamla gardet dör ifrån oss. Snart är det bara töntiga Idol-vinnare och andra wannabees kvar.
Det känns som en bit av den svenska populärkulturen går i graven nu.
OCH visst, när jag och mina kompisar var små kunde vi absolut texterna till “Är du kär i mig ännu Klas-Göran”, “Itsy bitsy tiny yellow polkadot bikini”, “knock out”, “gröna, granna, sköna, sanna sommar” och “tuff brud i lyxförpackning” och säkert flera andra av hennes låtar också. Man kunde de sångerna, så var det bara! DE hörde till.
Fasiken, jag tycker det känns riktigt sorgligt att Lill-Babs bara fick bli 80 år. Hon hade lugnt kunnat leva 10-15 år till.
OCH jag tycker så synd om hennes flickor och familjen. Vila i frid, Lill-Babs, Sverige har verkligen blivit fattigare.


Nu önskar jag er alla en fin och bra torsdag så hörs vi här imorgon igen!

22 comments:

Pettas said...

Magnolia, magnolia! Så underbart vacker den är och visst är det vår när den blommar!
Tvättbjörnarnas uppsyn är kul! Nej, nu kom Annika igen och störde oss!
Vad skulle ha hänt om du gick ut på decket till dem? Skulle de försvinna eller stanna kvar?

Ha en riktigt fin torsdag!

Steel City Anna said...

Åh, jag hade blivit eld o lågor över tvättbjörnarna. Gud så söta. Men jag vet, man vill inte ha dem för nära o inte helt hygieniskt. Men så gulliga de ser ut!

Blev också så himla tagen av att Lill-Babs gick bort. Konstigt hur man reagerar ibland.

Våren är seg men idag har jag bestämt mej för att ha jeansjacka på mej! (O tjocktröja. O halsduk. Men ändå).

Taina said...

Hahahahahaha, vad roligt med tvättbjörnarna! Och att du bara gick fram och drog undan gardinerna utan att veta vad som väntade utanför! Jag tycker tvättbjörnar är söta.

SÅ tråkigt med Lill-Babs. Jag har inte heller varit något fan, men alltid tyckt hon verkat ha varit en fin person. Jonas träffade henne när han bodde i Malaysia och uppträdde för svenska expats.

Nu har jag beställt DNA-testet!!!!

Kramar!!

Nettan said...

Hej min vän!

Nu har jag läst ikapp många bra inlägg av dig, allt blev ju kaos här den 22/3 och jag tappade mina rutiner fullständigt efter händelsen den 24/3.

Måste säga att även om tvättbjörnar inte är något man vill ha på tomten så är de söta.

Lill_Babs bortgång kom oväntat och vi blev lite snopna för hon skulle ha uppträtt i Malmö nu i april, men nu blev det andra artister i stället.

Spännande med DNA-testet, ska unna mig ett sådant i födelsedagspresent vid tillfälle.

Många kramar
Nettan

Annika said...

Karin;
NU blommar de, och nu ska jag gå ut och fånga dem med kameran.
En fin tid, det kunde gott bli lite varmare, men en fin tid.
Tvättbjörnarna ja, de lät sig inte skrämmas så lätt, MEN till sist fick de nog av bankandet och klättrade ner igen, fniss.
DE hade nog faktiskt kunnat göra attack på mig om jag gått ut. De var INTE rädda, och man ska ha respekt för dem. Ofta bär de rabies också. Jag vågade inte gå ut där, helt enkelt.
En fin dag önskas!!

Annika said...

Anna:
HAHA, men neeeej, de är INTE söta!! HAHA!! LIIIIITE söta kan de nog vara, men jag avskyr dem. De är läskiga och bär ofta på rabies, de rackarna. Man ska vara lite försiktig där. PLUS att de verkligen är sopletare, de kan riva upp hela soptunnor och sprida skräpet för vinden sas.
De är så vanliga, och de jobbar ju som bäst med det de ska göra på natten.
JAG MED!! Trodde inte Lill-Babs död skulle beröra mig så mkt som den gjorde, men det har den gjort. HAR tänkt mkt på henne de här dagarna. En storhet.
HAHA, ja heja dig med jeansjackan. OCH scarf och vantar.
VÅR är det!!

Annika said...

Taina:
De där läskiga sakerna, haha. OOOO vad jag INTE gillar dem!!
Ja, jag sket i vad jag skulle se därute, ngn störde mig och då fick jag nog. HAHA. Bort med gardinen utanatt tänka. OCH så var tvättisarna där. HAHA!!
VISST är det tråkigt med Lill-Babs, har aldrig varit en fan av henne. MEN det är ändå sååååå tråkigt. RIP Lill-Babs...
KUL med DNA!! Alltså Ancestry borde sponsra mig. PÅ riktigt!!!!
HAHA,
Stor kram!!

Annika said...

Nettan:
HEEEEJ och välkommen tillbaka!!!!
ja, jag vet ju att det varit kaos hos dig. USCH, jag känner med dig och er.
Tvättisar vill man INTE ha i sopor och återvinning. MEN de tar sig upp överallt, rackarna.
Lill-Babs, så chockerande med hennes cancer. DET är det allra sorgligaste, att den kom som en blixt och tog hennes liv.
USCH!!
Absolut, ta DNA-testet!!
SÅÅÅÅ kul och intressant!!
Kramar i massor till dig!!

Anonymous said...

Magnolior är så fina och blommar så kort tid. Under åren i Bryssel fanns det två längs min PW-runda och när man går förbi varje dag ser man hur fort de blommar över. Men vackra är de!
Glad att vi inte har tvättbjörnar här... Sonen i Pullman, WA har inte sett några än men de finns säkert där med, annars har de tydligen enormt mycket ekorrar där och vi såg massor när vi var där och han ser dem dagligen.
Det är lite märkligt med alla de där gamla låtarna, som Lill-babs tex, som man egentligen inte ens gillar men kan texterna på.

bettan said...

Alltså du är ju mycket modigare än vad du tror och du gjorde processen kort med gästerna. Jag hade blivit livrädd. Dom är ju stora djur och smittspridare, Lusfräcka och orädda. Fy för den lede(min mormors uttryck, som jag använder i parti och minut).

Måste instämma i att även jag blev förvånad över min reaktion över Lill-babs död. Vissa människor som alltid funnits ska bara finnas där.
För länge sedan, mer än 50 år sedan, fick jag en skiva av en pojkvän, "jag kan inte leva utan dig" med Lill-babs. Det var ju ändå lite gulligt. Tro det eller ej men både han och jag kunnat leva utan varandra. Dessutom gillade jag Animals bättre ;)

Igår fixade jag vårblommor ute och det blev fint. Härliga tider!
KRAMAR!!

Annika said...

Ja, tvättbjörnar är trista typer! Smittbärare är de ju också ibland - speciellt att tänka på som hundägare.

Det här med snön och vädret - det ställer till bekymmer för mig! Jag kommer till DC på söndag för ett par dagar igen och jag vet inte vad jag ska ha pååå mig! Kunde ni inte ha ordnat det bättre med lite värme och vårväder istället?

Lill-Babs - vi hittade nyligen Bonusfamiljen en säsong på netflix eller amazon prime och tittade på. TIll och med min man som inte är något fan av komedier normalt sett tyckte det var kul. Gugge var en av favoriterna. Otroligt att kunna vara aktiv som skådespelare och entertainer mer än ett halvt århundrade! Och att vara så snygg och rolig i 80-årsåldern. Lite som Betty White tycker jag.

Ha en bra dag och bra att du fick ordning på tvättbjörnsproblemet!
Kram

Annika said...

Brysselkakan:
De är ljuvliga och kortlivade. NU blommar de, eller står på gränsen till full blomning. Det finaste man kan se närapå.
MEN de lever inte länge, och sen blir det skräpigt, hehe.
Tvättbjörnar, må de aldrig migrera till Sverige, jag säger bara det ...
Din son har dem säkert. Vi har också galet mkt ekorrar, överallt. Hela tiden. Less på dem också. Men man tänker inte på dem så mkt, de blir en del av vardagen att ha dem överallt, haha.
ELLER hur, man kan de där gamla låtarna, och Lill-Babs, hon har liksom alltid funnits.

Annika said...

Bettan;
Japp, jag är visst det, haha!!
Förvånar mig själv ibland. Fniss. Nej, men hör jag ngt på decket, eller utanför, så måste jag kolla direkt. Kan inte fega ur då.
Fy för den lede är ett bra uttryck, det brukar min pappa (bleking) säga ofta :-)
JAG GILLAR!!!
Nej, må de aldrig migrera till Norden, jag säger DET!!! Inger roliga. ALLS!!
DET är sorgligt med Lill-Babs, jag tycker det. Jag som aldrig brytt mig om henne, tyckt hon varit för klämkäck etc ... MEN hon har liksom alltid varit med. EN fin person, helt enkelt. På senare år har jag nog förstått mer och mer vilken fin människa hon verkligen var.
Ja, det är tråkigt ...
Nä, vad rart av din x-kille att ge dig den skivan. Supergulligt, även om ni lätt klarade er utan varandra sen.
HAHA.
Stor kram till dig, fina Bettan!!!

Annika said...

Annika:
MYCKET otrevliga och bär på mkt skit!!
VILL inte ha dem på decket, eller i soporna eller ngnstans nära mitt hus. MEN de börjar bli ett problem i området mer och mer, det förstår jag. SUCK.
Aha, kommer du till DC! KUL!
På lördag lär det ska SNÖA!! Så var glad att du inte kommer DÅ!
Men du, du kommer mitt i körsbärsblomningen, you lucky girl you!!! OCH magnioliablomningen. OM du har tid så gå till the castle på the mall (Smithsonian). DÄR finns magnolior som är vackrare än alla andra, och i stor mängd!!
OCH så såklart, vandra runt Tidal Basin!!!
Kul att du ska hit. Hur länge stannar du? Ser att det ska snöa på måndag också. MEN det tror jag inte på. Sex grader varmt och sen 12 på tisdag. Jadå, du får nog ta med en varm jacka, scarf etc.
SOOOOO sorry. But have a BLAST!!
Lill-Babs ja,
Just det, bonusfamiljen ligger på Netflix. MÅSTE se den, förstår att hon var jättebra där!!
Lill-Babs, skitsnygg. Lika gammal som Jane Fonda som också är supersnygg. Ja, det gamla gardet SER minsann bra ut.
Håller med, Lill-Babs var nog lite som Betty White, men hon fick inte leva lika länge, Tyvärr. ja, BW är väl över 95 och still going strong.
Kram och välkommen till DC.

Anne said...

Läser dina kommentarer och vilken snöbollseffekt du triggat igång.Woooho!! Seriöst alltså, Ancestry borde sponsra dig:) Vet du om det finns nåt liknande beställa i Sverige? Jag har inte kollat upp nåt än, jag ska göra lite research snart. Det vore kul att ge föräldrarna i present men ancestry är ju lite komplicerat och tidsödande om spottröret ska skickas över Atlanten, men visst det funkar väl det med antar jag.
Hehe, jag sticker ut här...såg dina fina läsare tycker tvättisarna är söta. Usch nej, jag tycker de ser elaka ut, riktiga bullies och får rysningar vid tanken på ha tvättbjörnar sådär nära på decket. Att de inte blev rädda heller, så fort de hörde och såg dig på andra sidan borde väl en naturlig instinkt ha varit att dra så fort som möjligt. Precis, de lär ju bära på rabies också. Yuck.
Så känner jag med Lillbabs också, aldrig varit en fan på det sättet men hon har ju varit en del av ens liv och sångerna du nämner är sådana jag också kunnat texter till. Framför allt har hon alltid upplevts så äkta, så sann och autentisk. God och snäll, positiv och förmedlat det bästa med Sverige på nåt sätt. En förebild på det sättet, folkkär av den gamla stammen. Men preciiiiis, det är ledsamt när generationerna som står för det hon gjorde dör och så är vi kvar med alla dessa nutida kändisar och artister som inte alls står för de värderingar som hon gjorde. Alltås nu är jag kanske hård och dömande, låter som en arg gammal kärring men hon och andra i hennes generation stod för nåt rejält, nåt äkta och icke ytligt, värderingar i mångt och mycket som jag inte tycker finns kvar idag bland de yngre kändisarna. Så tänkte jag också, lite av Sveriges Betty White och precis som du säger tycker jag hon borde fått 10-15 år till. 80 känns "ungt" idag.
Kram!!

Annika said...

Anne:
JAAAA!!
Det tycker jag ;-)
Verkligen :-D
KUL att så många hoppade på tåget iaf. För det är ju så kul när man ser resultatet sen.
Ancestry finns i Sverige också, med .se adress :-) SÅ, Anne, di kan absolut gå via den svenska sidan. Kör på vettja!!
Borde göra detsamma för mina fldrar.
NO, tvättisar är inte SÖTA- De är läskiga och sprider skit. Inte minst rabies. Jag ogillar dem starkt. Eller hur, de kunde inte bry sig mindre om mig. USCH! Skulle inte förvåna mig om de hade rabies, så orädda var de. Ställde sig upp på bakbenen och väste åt mig. Bullies, bra ord för dem!!!
Vet, det är ju så med Lill-Babs. Man kan inte låta bli att känna för henne som man gör. En äkta människa, tror inte hennes stora kändisskap gick henne åt skallen. Hon behandlade alla lika. Stort och fint. May she rest in peace.
Dagens unga sångare --- säkert bra och allt det där. men det är så himla ytligt allting. PLUS att jag verkligen tyckte att den gamla stammen kunde sjunga. Nu är det min generation som står på tur. TYP Carola, Lena PH och Pernilla W och såna.
Idag är 80 ingen ålder, det är inte det. Hon kunde gott fått 10-15 år till.
Kramar!!!

Monica said...

Söta tvättbjörnar:-), jag trodde först du fått besök av hela hjortflocken från grannen, skönt att det inte var så. Javisst är man så, jag slänger mig ut om jag hör något konstigt, man måste ju kolla upp om ingen annan gör det, ja man kan inte vara rädd heller för allt. Fast dra för gardinerna skulle jag verkligen göra som du, vill inte se det svarta rakt ut så där.

Låter härligt med din täppa, tänk att det är på gång så mycket av blommorna som kommer i sommar först här. Och här, ja blir ingenting för det är kapat längs med marken allt för renoveringen men i stugan ska det väl grönska när snön försvunnit. Fint att tänka på. Hoppas att du slipper mer snö, det räcker nu.

Lill-Babs sörjer jag, tycker det är så tragiskt, och tänker med på hennes döttrar, vilken sammanhållande länk hon varit i flera generationer i sin familj, tagit hand om alla och var så aktiv jämt. Hon arbetade enormt mycket och ställde upp när äldreboendena ville hon skulle komma, helt gratis och hade svårt att säga nej och stack emellan med det när hon kanske bort vila, och sjöng med dementa som mindes sångerna. Hon kunde köpa en blombukett så där spontant till vem som helst när hon såg att pengarna inte räckte till och när det var ruschigt på en liten restaurang dukade hon av och diskade. Hon var helt otrolig i vänlighet och lite känner man (jag) att såna här människor finns väl inte snart. Och hon har ju gjort enormt mycket i sitt artisteri, vad mycket hon hunnit med men kunde fått vara kvar och blivit lite äldre och haft det trevligt länge till.

Annika said...

Monica:
Fast jag lovar, de är inte söta ;-) De är som Anne säger ovan, bullies. HAHA.
Läskiga och sprider sjukdomar och skit!!
Om hjortarna skulle komma upp på mitt deck, klättra upp där, då skulle jag svimma. HAHA!!!
Snövit ja, jo hon kan får dessa kreatur istället ;-)
HAHA, ibland blir jag förvånad över mitt mod i mörkret. Sen var det bara , yooou little rascals!!!

Vid stugan kommer det nog bli fint i sommar, Monica. OCH hos er också då de planterat och fixat allt efter renoveringen.
Absolut.
Här hos mig är mkt på g. Imorrn blir det bildbomb här.
Men våren är här, om än kall.
Snö, jo vi lär verkligen ska få det på lördag. Mkt underligt detta.

Lill_Babs var fin. Det var hon. Det gick så himla snabbt för henne, från hjärtsvikt till cancer. OCH sen död.
Tycker så synd om hennes flickor och familjer. Ja, nog var Lill Babs en länk som höll dem samman. Stark kvinna.
Tyckte det kändes konstigt hela dagen efter att jag läst dödsbudet tidigt på morgonen här.
Hon var unik. OCH det är ju därför hon var är så älskad också. folkkär i ordets sannaste mening. OCH alla, precis ALLA, visste vem hon var.
Må hon vila i frid nu.

Anonymous said...

Oj modigt att våga öppna gardinerna sådär. Visst kanske de ser söta ut men ugh man vill inte ha tvättbjörnarna omkring huset. Jag är jätterädd för rabies, är till och med tveksam till att klappa främmande hundar och katter ute. Det är ju ovanligt i Sverige (om det ens finns?) så man kanske inte är van vid att tänka på det.

Annika said...

Ano:
Ibland spritter det till även i mörkrädd. haha!!
nej, de är inte söta. De är som Anne säger, ser elaka ut.
OCH de sprider sjukdomar och elände och det är inget man vill ha utanför huset. Rabies är ett stort hot då det gäller tvättisar.
Tror rabies är mkt, mkt ovanligt i Sverige. Tvivlar på att det ens finns faktiskt. Det går ju att få motgift bara man kommer in i ngtlunda tid.
Men det var år och dar sen, om nånsin, jag har hört om att människa fått rabies. De har fått medicin i tid de som verkligen blivit bitna av ett djur med rabies.

eastcoastmom said...

Tvättbjörnar, håller med, de är otäcka! Orädda och tuffa, med de där stora klorna och tänderna är de inte att leka med... Nääää.

Annika said...

AM:
USCH!! Snacka om skadedjur. DE är bullies, agressiva kan de minsann bli. Det gäller att se upp för dem. HADE inte velat gå ut på decket den kvällen. OCH gjorde det inte heller.