Thursday, March 15, 2018

Kloka ålderstankar, Att mata vilda djur, "Det nya normala", National walk out day och MINDLESS TV.
Hej torsdagsmänniskor!*   Åldern …

Kul att ta del av alla ålderskommentarer igår.
Annika sa något klokt i kommentarerna som jag håller med om till 100 %, men som jag glömde att skriva.
Man ska vara barnslig också. Barnslighet och skoj håller åldern i schack.
Kort sagt, vi ska ha roligt och njuta av livet. Vi ska skratta mycket och ofta, men vi ska också lyssna med allvar.
Lyssna, och verkligen vara DÄR, då någon berättar något.
Vi ska ta till vara det goda, försöka sopa undan det onda, eller det som stjäl energi ifrån oss.
Vi ska fira det som firas kan.
Göra det vi tycker om.
Äta och dricka gott. Mat och dryck är en stor del av livet, och det är dessutom socialt ...
Glädje och ljus ska alltid välkomnas.
Kort sagt, vi ska se livet från den ljusa sidan så ofta och så mycket vi kan!*   Mata djur i förort?


Jag har en nya grannar. De bor i vägg i vägg med mig. Jag pratar med dem ibland, artigt och grannvänligt. De är bra grannar för de är tysta och lugna. Tysta grannar är bra grannar.
Jag kallar min nya grannfru Snövit.
Ibland är jag och POTUS ganska lika, just det jag och Trumpen. Vi gillar att ge dem vi inte känner så väl påhittade namn. Så, jag bor alltså granne med Snövit. Jag bor även granne med “Flower” och “Thinking man”.
 Peter och jag vet direkt vilka vi talar om då vi använder oss av dessa våra påhittade namn, haha.

För ett tag sen grubblade jag lite över att gräsmattan på min baksida ser ut som en krater, fullt med hål i den. När jag tittade nämare såg jag att det var hjortspår. En kväll då jag kom ut på mitt deck i skymningen såg jag SJU hjortar precis nedanför mitt deck. De rusade bort så fort jag kom ut. Av en händelse tittade jag ner på Snövits nedre altan, och där ser jag att hon lagt morötter, purjolök, kålrötter och sallad. En buffé för hjortar och andra vilda djur. Jag blev helt paff då jag såg detta. Helt paff, och lite arg, Snövit matar alltså hjortarna. OCH jag gillar det INTE. Det gör nog ingen, vi vet ju att dessa rådjur och hjortar äter upp blommor och blad, vi vet också att de sprider borelia. OCH jag vill absolut inte ha dem in på knuten. De är så många redan nu.

Ett annat problem är att området har börjat få stora problem med tvättbjörnar. Tvättbjörnen är ett skadedjur, och de äter i princip ALLT. De bär ofta på rabies och du VILL inte ha tvättbjörnar nära ditt hus. Dock, de älskar människors sopor, så numera får vi nästan ha hänglås på soptunnan så att de inte ska ta sig in. Snövits buffé är mumma för tvättbjörnarna också.

Jag vet inte riktigt hur vi ska gå till väga med Snövit, jag tycker det är skitjobbigt och asgnälligt av mig att säga något innan vi ens lärt känna varandra.
Kanske kontaktar vi villaföreningen direkt, alltså vår home owner association. Pratade med min förra granne i helgen, alltså hon som brukade bo vägg i vägg med mig, och hon föreslog att vi skulle börja spruta med rävpiss som man tydligen kan köpa. Rådjur och hjortar hatat tydligen den doften. Hon höll med om att det är jättesvårt att ta upp det med Snövit.
Googlade upp det hela också, och det är förbjudet att mata vilda djur i min kommun.

Bor man på landet kan man göra som vill vad gäller att mata de vilda djuren.  Inga grannar finns det där att ta hänsyn till på samma sätt.  MEN, det blir lite annat ljud i luckan när det gäller en förort med 60.000 invånare.

Jo, kalla mig gärna konflikträdd, i det här fallet tror jag att de allra flesta skulle vara det, men säg mig vad du skulle göra?

*   Det nya normala?


I förra veckan cirklade helikoptrar över grannskapet mitt på dagen. Cirklade och cirklade och cirklade. Jag avskyr verkligen helikoptrar som hovrar. Jag tycker det är otäckt vare sig det är natt eller dag.
De slutade aldrig hovra. Och mycket snart kom besked om att det rådde lockdowns på ALLA tre skolorna nära mig. På Karolinas gamla high school, middle school (där Karolina också gått förstås) och på den låg och mellanstadieskola som ligger en bit i från oss. Alla tre skolorna hölls under lockdown.
Just det, en elev hade hotat att skjuta och mörda. Han skulle ge sig på alla tre skolor. Falskt alarm denna gång. Men fullt pådrag.
Det är det "nya normala", och massor med SMS i gick i skytteltrafik mellan elever på skolorna och föräldrar som givetvis alla blev superrädda.
Vi har vårt nya normala skolsamhälle. Detta kan inte fortgå …Screenshot från min telefon i förra veckan

*   MEN igår var det National Walkout Day!!

Dagen då elever på skolorna protesterade mot detta “nya normala”. Dagen då det gått en månad sedan skolskjutningen i Parkland den 14 februari.
Prick klockan 10 över hela USA reste sig elever ur sina bänkar, gick sakta, men bestämt, ut ur sina skolor. Protest. En protest mot USAs sjuka vapenlagar. En klar ståndpunkt för att ändring måste ske NU!
Heja dessa elever på high schools och universitet runt om i landet. Blir det någon ändring så sker det genom ER alla.

Den 24 mars är det Walk for Life inne i DC. Samma sak där, ändra vapenlagarna NU.
Peter och jag ska delta i den marschen. Det måste vi. Folkmängden förväntas bli enorm.
Samtidigt pågår systermarcher över hela USA den dagen. Starkt och BRA!!


*   Jädrigt skönt att bara koppla bort allt med lite Netflix …


Just det, det är det. Jag är återigen gräsänka. Den käre maken återkommer imorgon igen. Nätterna är som de är. Alltså, jag vet inte vad jag ska säga. De är som de är, helt enkelt.

TUR att Netflix finns när man behöver lite “mindlessness” i nattens sena timme. Ja, alltså innan jag slår på sömnpillret,  ESPN.
Jag har fastnat för en engelsk matlagningsserie som jag ÄLSKAR. SÅ mysig, The great family cooking showdown. Klar feelgood och puttrig serie att titta på innan det är dags att somna.Jag kollade också in en australiensk serie som är helt bortkopplande, och totalt berondeframkallande, men ack SÅ pinsam, Unveiled. Ja, det är skämskudde som gäller där. På riktigt. Det handlar om blivande brudar som går igenom skönhetsingrepp galore innan sin bröllopsdag. Helt galet, och helt vrickat. ALLA tjejer (för såklart är det BARA tjejerna som ska gå igenom dessa operationer, suck) ser fina ut innan alla ingrepp (i mitt tycke), men de är inte nöjda. OCH så sitter männen bredvid och säger “I cannot wait to see her new rack” … OCH så garvar de, och den blivande frun slår lite lätt på deras armar och säger fnissande “STOOOOOP it, you”
ja, jag dör. Men där,  MINDLESS TV så man bara vissnar.
Nej, jag tänker inte ens fråga om ni har sett den. Det är verkligen pinsamhets-tv och förnedring.
Återigen, perfekt innan man ska upp och lägga sig i sin ensamhet.
Ja, och det var ännu ett torsdagsinlägg. Nu önskar jag er alla en fin och bra torsdag!


21 comments:

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Precis. Det är så sant. Vi ska absolut inte vara rädda för att plocka fram vår barnsliga sida. Den håller oss unga längre, och livet blir betydligt roligare!
Och energitjuvar ja. Rensa ut alla sådana vi har i våra liv. De dränerar alldeles för mycket energi.

--------------

Jag kan verkligen förstå problemet med grannen. Jag själv är också väldigt konflikträdd, så jag kan absolut sätta mig in i problemet.
Så respektlöst mot sina grannar att mata skadedjur i ett bostadsområde!
Hoppas det löser sig, och att de slutar.

--------------

Usch! Vad otäckt med alla vapenhot på skolorna. Är tacksam över att jag inte är skolbarnsförälder i USA. Det måste vara rena tortyren när det händer sådant här!
Som sagt; skolan SKA ju vara en trygg plats -både för barnen, personalen OCH för föräldrarna att skicka sina barn dit!
Härligt att höra om protesterna i alla fall.
Tänk vilken seger det skulle vara OM vi en dag skulle få glädjen att uppleva att alla vapenidioter i USA inser att våra barns liv ÄR miljoner gånger viktigare än "rätten" till vapen!!

--------------

Den där bröllopsserien låter som något jag sannerligen INTE ska se!
Låter som något där jag skulle gå upp i atomer de första minuterna! Usch!
Det är det äckliga samhället som vi skapat genom historien (lovar att inte fördjupa mig alltför mycket, men som du vet brinner jag verkligen för dessa frågor).
Vi lever tragiskt nog i ett samhälle som lär flickor från att de tar sina första andetag att vår största tillgång är vårt utseende.
Det börjar som sagt redan från början, då det första (och typ nästan det enda) bemötandet flickor får är "Vad fiiiiiin du är!"
En vad många tycker är en oskyldig kommentar, men när det är så gott som det enda en flicka får höra så lär hon sig att det viktigaste i livet är att vara fin/vacker.
Att vårt värde ligger i vårt utseende.
Det är därför så många kvinnor utsätter sig för "skönhets"ingrepp.
Det är därför som så gott som varenda kvinna går på ständig diet.
Och allt utifrån den manliga blicken.
För "har hon inte ett fint utseende" kommer det "inte att finnas någon man som vill gifta sig med henne" (vilket genom tiderna tyvärr varit vad som varit en flickas viktigaste mål i livet... Inte att t.ex. hitta det yrke som hon trivs bäst med, utan att "hitta någon som kan försörja henne"...)
Så tyvärr är det inte konstigt att kvinnor utsätter sig för sådana saker som skönhetsoperationer. Det är vad vi lärt oss från barnsben...
Förlorar vi vårt utseende förlorar vi vårt värde.
Och allt börjar med den "oskyldiga" kommentaren "Vad fiiiiiin du är!"

Ja, som du märker kan jag prata på hur mycket och hur djupt som helst om detta, så jag tror jag avslutar här ;-)
Kanske skriver ett eget blogginlägg i ämnet framöver :-)

Hoppas du får en fin torsdag!
MVH /Erica

Anonymous said...

Livet blir ju mycket enklare och trevligare om man är lite barnslig och galen mellan varven, vore tråkigt annars.

Oj, vilket problem med grannen, jag skulle nog endera prata med henne och visa papper på att man inte får mata vilda djur och tala om faran för henne eller helt sonika skriva ut en lapp med budskapet och lägga i brevlådan som allmän info för nyinflyttade. Hon kanske har bott i lgh och tycker det är lite "exotiskt" med vilda djur på besök och inte tänkt på följderna. Man vill ju inte bli ovän med sina grannar och då gäller det ju att göra det rätt.

Vi har tack och lov samfällighet både hemma och här i Spanien och då kan man ju meddela ordföranden som får ta tag i det på bästa sätt.

Fy vad läskigt med alla skolskjutningar och hot om dem. Hoppas det inte är något som sprider sig till Sverige, räcker mer än väl med den hemska historien i Trollhättan då flera oskyldiga fick sätta livet till.

Skulle också absolut gå i den marschen om jag bodde eller bara var på besök i USA då. Något radikalt måste göras. Inte klokt hur lätt det är att få tag i vapen i USA. Lästa att lärarna skulle bära vapen på någon skola, herregud vart är världen på väg undrar jag.

Kram från ett just nu mulet Spanien. Hoppas på bättre väder för vi ska i eftermiddag på Skaldjursbuffé på en svensk restaurang här, och det brukar vara en mycket trevlig tillställning och mycket mat. Jag älskar både fisk och skaldjur i alla dess former, så det blir att frossa idag. Yvonne

Pettas-Karin said...

Kontakta villaföreningen direkt. Givetvis kan du tala med Snövit direkt, men jag tror att det smidigaste är att låta villaföreningen ta tag i det hela. Finns det en lag att luta sig mot så .....Förmodligen har Snövit inte full insikt i vad hon gör. Jag tror att det är den bästa lösningen på problemet.

Så bra att eleverna i skolorna visar sin tydliga åsikt vad gäller vapenhanteringen. Hoppas att de sår ett grobart frö! Jag skulle också marschera,högljutt!

Ha det gott!

Steel City Anna said...

Jag skulle göra det halvmesiga tror jag och gå till villaföreningen. Det är ju helt galet beteende att mata vilda djur i en storstadsregion. Om det var en granne jag kände skulle jag prata med dem men inte annars för man vet inte hur de tar det och de kan bli konstiga relationer framåt och man ska ju fortsätta bo nära.

Hur man vågar ha barn i USA överhuvudtaget är mej nästan obegripligt. Skicka dem till skolan med en sån oro. Nej, det hade jag inte klarat av.

Vform said...

Vilda djur såsom hjortar, rävar och harar är knappast några man ser mera! Inte ett enda harspår ser man runt husen. Förr var vårt lilla äppelträd omringat av harspår som gnagde barken bara dom slapp åt! I vinter har vi inte ens galler runt stammen ... och inte ett spår!
Vet nästan vad det bror på ... jo VARGARNA! Huujeda mig!! I Vasa centrum har en setts här om natten ... o i Närpes centrum ...
Spår av dom finns överallt!
Det var det om vilda djur!Ni borde nog prata med nya grannen, gemensamt!
Ha en fin torsdag du med!
Jag väntar en liten en med skolbussen från Norrnäs :)
KRAM!

Annika said...

Erica,
Så är det. Den är jätteviktig för välbefinnandet. OCH man ska bejaka sitt barnjag :-)
Snövit ja, det är ett problem. VET inte hur det ska tas upp. VET inte. Måste prata med fler grannar om det.
JAPP, det var stor protest utanför NRA igår också. De ligger ju nära mig, deras HK.
Tycker det är så bra att folk visar klart och tydligt. Enough, som sagt.
Ser fram emot marschen nästa lördag.
Vad gäller det där programmet, SÅÅÅÅÅÅ pinigt ... På riktigt, aspinsamt.
Nu är jag klar med det, skäms att säga att jag betade av samtliga avsnitt, men det gjorde jag (tralalalala)
USCH!
Ofta är det ngn oförsiktig kommentar hos ngn under dessa tjejers uppväxt som fått dem att få så dåligt självförtroende, att ngn sagt ngt om en stor näsa, eller att pannan är för hög etc etc. Sen har de inte kunnat släppa det.
Ja, jo, visst är det så med tjejer. Och det är också väldigt svårt att inte ge komplimanger och kommentarer till små tjejer, nästan omöjligt. Svårt det där, och inte svart eller vitt alls.
Skriv du om det, Erica :-)

Annika said...

Yvonne:
SÅ är det, det ska vi behålla fram tills den dagen vi dör.
Heja barnslighet!!
USCH, jag tycker det är så svårt med grannen. Verkligen. Häromdagen kom hon hit och ville att jag skriva på ett papper, ett okejande man måste ha från grannar så man ska fixa med ngt större i sin trädgård. Jag kunde ha sagt ngt då, men gjorde det INTE.
Jag vet inte hur jag ska gå tillväga, helt enkelt.
Så jag får fundera på det. Men jag tycker så jädra illa om att ha rådjur och hjortar utanför på baksidan. De finns ändå i parti och minut och behöver inte matas. Ja suck alltså ...
Vapenlagarna blir alltmer ohållbara, och folk börjar få nog. OCH det är inte en dag för tidigt.
Frågan är bara, hur många masskjutningar till ska få hända innan det är nog?
Ser fram emot marschen nästa lördag.
ÅÅÅÅÅ vilken mysig och trevlig em du har framför dig. MUMS!!
Stor kram!!!

Annika said...

Karin:
Det måste nog bli så. Jag känner att jag inte kan göra mig till en bitch vad gäller Snövit innan vi ens lärt känna varandra. Så det får nog bli så att jag får kontakta dem.
Sen får de ta det hela med henne.
OOOO ja, så glad att eleverna verkligen visar var de står. Nu är det NOG.
Ser fram emot marschen den 24.
HA En fin och bra dag!!

Annika said...

Anna:
Exakt, det får bli så. Känner att jag inte orkar få onda ögat på mig. För det blir ju så, hon skulle bli stött, det är jag helt säker på.
Jag kan inte, helt enkelt.
Som du säger. hade det varit min gamla granne som gjort så hade jag inte tvekat om att säga till henne.
Men det här blir för jobbigt, vill ju gärna ha en bra relation med Snövit.
Det är allt lite prövande med barn här, som du vet var det en av mina värsta farhågor. OCH är än idag. SÅ en ändring måste ske, men det är förmodligen dessa ungar som kommer skapa den ändringen. För jag tror att de verkligen fått nog.

Annika said...

Vivan:
DET ÄR sorgligt, tycker jag. JÄTTESORGLIGT!! Inte ens harar alltså?
Mormor bodde ju ensamt, och hon brukade lägga ut till rådjuren. Ibland kom de, och då blev hon så glad.
Så det är så sorgligt att höra att de knappt syns längre.
Varg har ni däremot...OCH som du säger, vi får nog skylla på dem.
Såg ju spåret som Ulla B la upp på instagram. Skrämmande för fan. Orkar inte.
Så ska det inte behöva vara.
ÅÅÅ vad mysigt att vänta på skolbussen :-)
Kramar!!

bettan said...

Jag är så nyfiken. Har du sett någon av de sju dvärgarna ännu?(heja barnsligheten;))

Men fy så dåraktigt att mata djur på detta vis. Jag blir stundtals galen på min granne som samlar soppåsar utanför sin dörr. Hon samlar på hög till dess hon orkar gå till soprummet. Snacka om buffé för allehanda fåglar som lätt som en plätt hackar sig igenom plasten och sen kalasar. Jag har ju grav råttfobi och är vettskrämd att jag endera dagen ska komma i möte med familjen Råtta som är på väg till kvarterskrogen.
Visst hade ni en gång besök inomhus av en tvättbjörn på nedre plan?

Dessa skolskjutningar och alla andra skjutningar gör mig mållös. Vad är det för fel på människor och samhälle?
Jag kommer, så kan vi marschera tillsammans.

KRAMAR!!


bettan said...

PS fega jag hade kontaktat villaföreningen ;)
risken är ju att om du konfronterar henne så kommer hon lägga skulden på Toker

Anne said...

Jag hör dig Annika, inga problem för mig att relatera till dilemmat med Snövit. Men nånting måste du göra... Det är ju inte klokt att mata djur sådär, jag trodde "alla" visste det. Kan det vara så att hon faktiskt inte inser eller har kunskap om vad det innebär mata djuren på det där sättet? Eller förstår och vet men skiter i det för hon tycker det är "gulligt" eller nåt. Tyvärr men jag skulle nog inte våga konfrontera henne öppet, även om jag skulle göra det på det mest försiktiga och vänliga sätt så nä skulle nog inte palla det. Jag skulle nog vända mig till HOA, men det tycker jag ni ska göra för nåt måste hända så hon slutar. Jag tror också det ligger mer tyngd bakom det, om HOA kontaktar henne och förklarar hur läget är, vilka lagar och regler som gäller än om en granne kastar det i ansiktet på henne. Kommer det från HOA blir det mer allvarligt på nåt sätt, något hon inte kan ignorera sådär bara. Och du förblir på god fot med henne också.
Men oj så svårt såna här situationer är. Förstår precis.
Protesterna igår, ja mäktigt på nåt sätt. Jag tror precis som du att om det blir nån förändring så är det via dessa unga människor det kommer att hända. Den här generationen och om några år får de här protesterande kidsen rösta...Allt kan hända då. Vilket svek egentligen från vuxenvärlden, att inte kunna ge barnen en säker och trygg arbetsmiljö. Och så ska vi tro att dessa unga människor som behandlats så här otryggt genom åren, inga vuxna som kan trygga deras skolor, att dessa yngre generation ska känna lust att senare ge tillbaka till den åldrande generationen och säkra medicaid och andra frågor som är viktiga för äldre människor, när de själva aldrig blev lyssnade på...
Som vanligt är det lätt blindas av de egna nyheterna dock, jag menar jag fick veta att alla HS-skolor i mitt distrikt uppmärksammade walk-outs och så tänker man lyriskt, yes, underbart, NU kanske det faktiskt kan bli en förändring... Och sedan läser man en "neutral" artikel med skildring från landet och får veta att många skolor i många delstater inte gjorde något, där vare sig skolpersonal, föräldrar ELLER de unga eleverna ville protestera för de tänker annorlunda kring vapenlagarna (även kidsen)... Och då sjunker man ihop igen. Men, men jag tror faktiskt dessa unga människor som fått nog är fler än de andra och de kommer kunna ha chansen påverka väldigt snart. Det är via dem som ev förändring kommer.
Haha, du och Trump har nåt gemensamt (skämt åsido, jag/vi brukar också göra sådär), nyligen var du värsta sport och NFL-wikipedia också, ESPN på nätterna. Var ska det här sluta, slippery slope du är på nu Annika ;)

Annika said...

Bettan;
HAHA, JA!!! Hennes katter :-PPP
Avskyr att Snövit matar djuren. Avskyr det. Det kryper i mig.
SKULLE också HATA om jag hade en granne som gjorde som din. USCH!! Hur svårt är det liksom. Bedrövligt dåligt.
OCH som sagt, skadedjuren kommer.
Råttor ja, de kan nog få sig ett skrovmål där. Äckligt!!
Jag har tvättbjörnar på besök många ggr. Både på nedre plan vid soptunnan, och på mitt deck och tom på min balkon på tredje våningen. De kan minsann klättra.
Tycker INTE om dem!!
Ja, du får komma hit och demonstrera med oss på lördag!! Nästa lördag. Tror det kommer att komma MASSOR!!
Kan nog jämföras med womens march för ett år sen.
SÅ kom du!
HAHA, ja...Toker kan hon nog skylla på,Snövit!!
Kramar!!

Annika said...

Anne:
HAHA, BRA!!!
Det är inget lätt problem. Jag kommer inte att konfrontera henne på egen hand. Inte ens chans. Vet hur det blir, det blir onda ögat för all framtid sen. Så funkar vi människor.
Tror hon tycker det är gulligt med djuren. Tror, vet absolut inte. Men jag antar att hon gillar att se dem på vår baksida. URRRK!!! SÅ äckligt.
HOA får det bli. Hennes grannar på andra sidan är snowbirds hela vintern. De bor i Texas under vintern, så de har ju inget sett om detta.
Snövit vill jag förbli på god fot med. Inte har ngt bråk m ngn granne, tack.
Tycker också det är märkligt med walkout. På Elon gick de också ut och protesterade. Ja, ska ngt hända så kommer det från de unga. De är vår enda chans.
Så bedrövligt med de skoldistriken som förbjöd walk out. Blir förbannad.
Du ser, jag och Trump har en del gemensamma nämnare, name calling tex. HAHA. Så har jag gjort hela livet, fniss.
Ett effektivt sätt, fniss. Funderade ettt tag på att döpa snövit till Pocahontas, men det var lite väl Trumpigt, fniss. Snow white it is!!
Kramar.

Monica said...

Vad kul att ha namn så där:-), något jag ska tänka på, haha. Nej jag skulle absolut inte konfrontera henne eftersom ni inte alls känner varandra ännu och man vet så lite om andra människor, för lite och Snövit kanske inte är lika snäll mot människor som mot djur:-)

Villaföreningen låter klokt och kanske fler har reagerat. Låter galet alltihop måste jag säga så därför skulle jag vara helt tyst som du. Undrar vad de ska bygga?

Och det är ju helt annorlunda på landet med stora tomter och skogar runt om, folk kan väl göra som de vill då. Vi hade en hel del högar förut i gräsmattan på sommarlandet, är det mullvadar eller sorkar kanske? Men det upphörde tvärt och sen såg vi spår av rådjur och harar, kanske nån älg också men vi satte upp en dubbelgrind, ja maken grävde för allt han var värd för att få ned grindstolparna och jag målade och monterade och fixade stängning och sånt och kanske djuren är artiga för de öppnar inte grinden:-), syns inga spår alls i trädgården sen många år. Ser att en del kommer och lägger äpplen uti skogen långt ifrån husen och det kan de väl göra. Är väl för att slippa djur i trädgårdarna.

På tal om lite doft, jag tror att du kan mixa ert eget kiss, haha och vattna runt tomten, du får googla men jag har hört att djuren uppfattar det som någon annans revir då. Akta dig för snövit bara så hon inte kontaktar villaföreningen ...

Och det är hemskt med dessa skoldåd, jag förstår att det är tungt att höra helikoptrarna hovra. Så skönt att ungdomar reagerar starkt, de ska ju vara varje dag i denna miljö och leva med detta och deras föräldrar också, är så helt fruktansvärt. Så glad att ni protesterar, det är en början på en förändring, nån gång måste man väl lyssna till människorna?

Och bra med så knäppa serier så det blir lite omväxling till verkligheten. Lite sövande också kanske:-)

Ha det bra Annika och skönt du får sällskap snart.

FREEDOMtravel said...

Barnslig ska man vara, det tror jag definitivt på! Att ha vapen om man inte råkar vara jägare ... det tror jag INTE på.

Annika said...

Monica.
ja, det är jag det, jag och Trumpen. Har alltid döpt folk jag inte känner så bra, haha!!
Snövit it is.
HAHA!
Hoppas jag och Snövit blir lite mer pratiga med varandra, men jag tvivlar. VILL absolut inte bli osams med henne. Skulle inte våga ta upp detta.
Bäst att låta HOA göra det.
De ska ta bort träd och buskar, göra en inbyggnad för soptunnan etc. Inga stora saker, bra grejer som jag gärna skrev under på.
Precis, på landet gör man som vill med matning etc. Men inte i en förort. USCH!!
SKÖNT att ni slapp spåren efter djuren på landet. Jag förstår så väl att ni inte ville ha gräsmattan uppbökad av allehanda djur.
HAHA, jag börjar samla ihop vårt piss. SÅÅÅ komiskt. HAHA. Ja då får Snövit kanske anledning att kontakta HOA. Jag dör. nej, jag vill ju inte att det ska stinka piss precis, inte rävpiss heller. Vi får se ...
JA; jag tycker det är så bra att de unga visar vad de vill. Ser fram emot marschen den 24. Ska bli mäktigt att delta.
Ha en fin torsdagkväll. Jag är så trött så trött så jag tror nog jag kan knoppa in ikväll.

Annika said...

Helena:
Right on, Helena. PRECIS så!!!

Christina said...

Oj, vilken jobbig situation med Snövit.. Jag skulle definitivt kontakta HOA. Det blir lite mer tyngd och ingen enstaka person blir utpekad. Visst kan det vara så att någon mer än du sett hennes buffé? Dessutom är det ju olagligt i ert county! Så obehagligt med alla dessa djur så nära. Vi har mycket hjortar här också. De driver genom tomterna och äter mycket i rabatterna. Ingen matar dem i alla fall så vitt jag vet! Lycka till!

Skolskjutningaran och de obefintliga lagändringar som föreslås är ett ämne som gör mig så upprörd! Hur kan vi bara låta detta fortgå utan någon ändring?! Det gör mig glad och hoppfull att se undgomar strida för sin sak!! Tyvärr är vi inte hemma den 24 annars hade vi också gått i vår lokala marsch. Istället ligger jag på en solosäng i Mexico och är med er i tanken!!

Stor kram

Annika said...

Christina:
JA!! Jag vet. USCH!!
Men visst får det bli HOA, helt klart. Grannen bredvid Snövit å¨andra sidan är i Texas hela vintrarna, så de har inte sett. Vet inte om ngn annan kan ha sett det. MEN de måste ju ha märkt alla rådjur och hjortar som förstört gräset därute. Ja, hjortar är ett problem, vi har så många att stammen skulle behöva rensas stort.
Kan tänka mig att ni också har problem med dem.
Skolskjutningar och masskjutningar måste få ett slut. Det här går inte.
Precis, så fint att alla ungdomar visar så tydligt. Men gud vad skönt med Mexico. ÅÅÅÅ!!! Det är ju fasiken inte tillstymmelse till värme här. DET SNÖAR då jag skriver detta. Helt otroligt.
Kramar och trevligt helg!!