Thursday, March 29, 2018

Larmet går, Påsken och tankar om den, Roseanne igen och lite bloggledigt.

Hej och godmorgon på skärtorsdagen!


Jaha, back on "Pages" again. Vi får väl se om den här texten äter upp sig själv också?
For God’s sake, NO!!!
MÅ, textätandet aldrig någonsin återupprepas. TACK!!


*   Jamen då testade jag nya larmsystemet också när jag ändå var igång …


JUST det, som om det inte var nog med en text som försvann mitt framför mina ögon så aktiverade jag även brandalarmet igår.
JAJAMÄNSAN!!
Ja, let’s go medan vi ändå är igång och har kul!

Till middag igår bestämde jag mig för att jag skulle steka upp lite lax i stekpannan. Sagt och gjort, i med smör och olja, laxfjärilen i pannan.
Jag stod och googlade på mitt mysko textproblem under tiden, och helt plötsligt ser jag att laxen håller på att bli lite bränd. Det osade om pannan.
Japp vända på laxen då, men oset hade redan nått brandvarnaren. OCH mycket riktigt, det började tjuta och larma.
Sekunden efter ringer larmbolaget och kollar att allt är ok.
Ska de skicka ut brandbilar?
OMG, NEJ!!
Jaha, kan jag då ge dem alla personliga uppgifter?  Så det fick jag göra medan det tjöt och tjoade i hela huset.
Sen fick jag lyfta brandvarnaren ut sitt näste och pilla ut batteriet. OCH därpå avaktivera rubbet via min iPhone.
PUST!!
Några stressiga minuter där, haha.
TACKSAM över att se hur snabbt ADT (larmbolaget) ringde upp. Det var på sekunden från att det började tjuta. SÅ bra där.
NU måste jag lära mig att sätta på den kåpa vi fick då larmet installerades då jag steker mat. I fortsättningen då jag steker på spisen kommer jag att sätta den kåpan över branddosan. Problemet igår var att jag råkade bränna vid min mat lite, och genast gick larmet. För tro mig, jag har givetvis stekt mat på spisen sedan larmet installerades.
Typiskt också att det skulle hända då Peter inte var hemma. Classic.
NÅVÄL, det var ju lätt fixat iallafall …
HAHA!*   Tankar om Påsken …


Idag är det skärtorsdagen!
När jag var liten var det den här dagen vi gick påskkärringar. DET var roligt. Vi klädde ut oss med hucklen på huvudet, förkläden och kjolar. Sminkade våra kinder med läppstift och målade på fräknar med ögonbrynspenna. Vi hade ritat och skrivit hemmagjorda påskkort som vi gav till dem vi ringde på hos.
Godis minns jag inte att vi fick, det var mer slantar som delades ut på den tiden. Mynten lades i en kaffekanna i mässing som vi hade med oss för detta ändamål. Passande som bara den! DET här med att vi fick pengar kan nog ha ändrats tror jag?

Hur är det, är det pengar eller godis som ges till påskkärringar och påskgubbar idag?
Berätta för mig!

Påsken här i USA …
Nej, jag firar den inte. USA har förstört påsken för mig. Den är liksom ett intet, ett ingenting.
Visst, det finns SJUKT mycket gulligt pynt i affärerna. Min inre dekoratör jublar, men inte så mycket att jag ids köpa något.
Jag har faktiskt en hel tygkasse med påskpynt i källaren, jag ids inte ta fram det. Jag har blivit anti den amerikanska påsken att jag inte orkar bry mig SKVATT.
Påskpyntet i källaren inköptes då jag fick Sverigebesök till påsken för några år sen.

Den amerikanska påsken är bara en enda dag. Påskdagen. Det är den enda dagen man uppmärksammar under Stilla Veckan. OM man är religiös, och allra helst katolik, uppmärksammar man säkert långfredagen också. Långfredagen går under namnet “Good Friday” här.
Men, det finns INGA extra lediga dagar runt påsk. Långfredagen och annandag påsk är lika mycket vardagar som en vanlig fredag och måndag.
Så jag menar, orka spilla krut på en ENDA dag. Står inte ut med det.
När Karolina var liten satsade jag mer på påsken, men faktum är att det nog var hennes farmor som gjorde den påsk Karolina minns. Peter och jag gav alltid påskägg till Karolina, men det var väl ungefär allt. USA har förstört ALL påskkänsla hos mig.

Hemma hos er i Norden är påsken lång, mysig och en hyllning till familjen och våren.
En nedtonad helg utan direkta krav. Ja, förutom maten då …
Min syster brukar jämföra den svenska påsken med den amerikanska Thanksgiving-helgen. Båda lika långa, bägge har familjen i fokus och är anspråkslösa på sitt sätt. Det handlar om mat och gemenskap, inte om presenter och en massa krav.
Japp, jag håller med Sara. Er påsk är som vår Thanksgiving.

Så, nej, jag firar inte påsk.
Men vi ska till Peters pappa och äta påskmiddag på påskdagen.
Det är allt.


Bild från bhmpics.com

*   Roseanne


Igår drog den gamla komediserien Roseanne igång igen!
Minns ni den från förr? Roseanne Conner och hennes familj någonstans i Illinois. Ett äkta amerikanskt arbetarklasspar. Blue collar workers av rang. Ett par som hade svårt att få pengarna att räcka till och som hade ett och annat att tycka till om vad gäller systemet.
Jag älskade verkligen Roseanne då det begav sig, tyckte hon var skön och rolig. Gillade den för att den var så himla opolerad och (vad jag tror) ganska äkta.

Revival time nu!! Nypremiär hela 21 år senare. Samma skådisar. Samma roller. OCH därtill fortsatt BRA!!
Roseanne och maken Dan är numera far och morföräldrar. Samma sanningsägare som alltid. Samma mod. Samma slit och undran över hur riket styrs. Vi träffar både Trump-anhängare och Hillary-anhängare i familjen.
Ja, jag tror på detta, jag kommer absolut att fortsätta att se serien!


Bild från screenrant.com

Peter kommer hem inatt. SKÖNT!
Han är SÅÅÅ välkommen hem igen!
Imorgon tar jag lite ledigt här ifrån min blogg. Det är säkert många av er som har ledigt från era jobb imorgon. Ni har säkert mycket att greja med, tänker jag.
Ni som ska fira en lång, skön påsk!  Era lyckostar!

Vi hörs på tisdag igen.
Jag önskar er alla en riktigt fin och BRA påsk!!

22 comments:

Pettas said...

Haha, ja, men det är ju bra att du vet att brandalarmet fungerar som det ska. Du gör som jag. Jag brukar sätta mig vid datorn ibland när jag lagar mat och se det ska man inte göra. Man glömmer bort tiden...och då händer saker! Men nu vet du i alla fall att det fungerar som de ska fungera.

Påsken har liksom andra traditionella högtider tappat en hel del under årens lopp och blivit något helt annat än vad den egentligen ska vara.Också här. Man äter gott och tar emot våren, många jobbar i trädgårdarna, umgås osv. Hos oss gör vi ungefär detsamma, om vädret tillåter. En skön ledighet.
Till affärerna är kundtillströmningen allra störst till påskhelgen, så jag försöker handla det vi ska ha i god tid innan, för att slippa de långa köerna.
När jag var barn, var långfredagen oerhört lång, för då fick man inte gå ut eller knappt andas och det trots att jag inte är uppvuxen i en särskilt religiös familj. Det var så det skulle vara!
Tack och lov så har det lidandet försvunnit men tanken var förmodligen att man skulle minnas Jesus på korset och hans lidande med att lida själv. Lite martyr skulle man själv vara också. Du märker säkert mitt leende nu.
Här får påskhäxorna godis. Förr var det ingen stor tradition på Åland, mina egna barn har aldrig varit "häxor" men senare har det kommit in på Åland via fastlandet och Sverige. Kulturskillnaderna syns. De som har fastländskt påbrå kommer på påsklördagen och vill ha godis, svenskarna har ingen som helst skillnad. I fjol kom de på långfredagen, året innan på lördagen. Så jag har godispåsar klara redan nu utifall att de får en nyck att komma ännu tidigare i år :). Här är vi beredda på att bli "förhäxade". Söta som socker brukar de vara. Uffe brukar skämta och säga att han tar hand om godiset utifall att de helt och hållet uteblir.

Ha det gott overthere under vår påskhelg! Du får trösta dig med att vi inte har Halloween istället.
Glad Påsk Annika!

Malin said...

Haha känner sååå igen mig i det där med larmet. Lyckades dra igång det vid matlagning, larmcentralen ringde upp i högtalaren som sitter på väggen, femåringen blev jätterädd och trodde det brann på riktigt. Och jag visste inte hur man stängde av larmet. Det var bara att kvittera på larmdosan tydligen. Lite lätt stresspåslag där en stund. Men kändes ändå bra att ha "testat" larmet.

Tycker inte det är så mycket påskkärringar ute nu för tiden. Har köpt godis och varit beredd men oftast kommer det bara ett par stycken om ens någon. Dottern förberedde påskkort ihop med en kompis igår som de ska dela ut till grannarna. Är det ingen hemma så kommer de lägga korten i brevlådan säger de.

Anonymous said...

God morgon från ett soligt Spanien. Här firas ju påsken redan för fullt vad det gäller det religiösa. Processioner och parader från förra söndagen, så in till stan kan man inte åka förrän nästa vecka :-). Har sett detta spektakel en gång här och en gång i Malaga och tycker det är lite läskigt med den där mörka, bom bom musiken, ku kuxklan klädda människor som bär på en jättestor typ kista dekorerad med bilder och blommor i massor, hu inget för mig.

Vi, eller rättare sagt jag, har björkris med fjädrar och ägg och annat pynt, en påskkärring och lite annat smått pynt, lätt att plocka bort på måndag.

Påskafton ska vi bort på en lång lunch, från 14.00- 19.30 brukar lunchen vara hos permanentboende svenskar här. Enda dagen vi firar.

Bra att larmbolaget sköter sig, har gjort samma men drog då igång larmet själv, trodde huset var larmat hela nederplan och hela överplan, men icke, var halva huset x 2 och en gång när jag var nere själv så skullejag kolla ut genom fönstret i det andra sovrummet och då drog naturligtvis allt igång. Insåg att det inte är lätt att vara tjyv, trodde öronen skulle ramla av innan jag fick av larmet. Bolaget ringde direkt och man blir ju lite stressad och då ska man komma ihåg lösenordet. Vi har ju larm hemma också och då hade vi olika koder, nu har vi samma lösenord mot bolagen och då är det enklare.

Påskkärringar ser man inga här iaf så vi behöver inte ha vare sig godis eller småpengar hemma i helgen :-) .

Nu ska jag hoppa in i duschen och åka och handla innan affärerna fylls av folk.

Ha en fin helg
Kram Yvonne i Spanien

Humlan said...

Än så länge har jag inte dragit igång brandlarmet, men jag tycker att det låter tillräckligt hemskt när man testar det. Skönt ändå att veta att det fungerar bra ifall det skulle hända något "på riktigt" någon gång.

Det blir inte mycket påskfirande här men jag har en korg med lite godis vid dörren, så om jag får besök av påskkärringar så är jag beredd. Typiskt nog så hittar jag inte de ärvda glasäggen som jag tänkt hänga i ett ris, men de kommer väl fram så småningom.

Hoppas du kommer på vad som hände med ditt inlägg som försvann, om inte annat så vill man ju förstå varför det hände.

Önskar dig en trevlig helg, även om det inte blir så mycket påsk.

Kramar

Steel City Anna said...

Absolut, det är inte alls samma sak att fira i England som hemma. Fick oväntat påskhelgen ledig. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Kanske gå i kyrkan. Tycker mycket om påskmässan och vakan. Glädjen i påsken och återupoståndeösen. Hela kyrkan full av påskliljor och kors som strös med blommor fulla av liv. Jag tycker påsken är så vacker och full av symbolik.

Här är fredagen och annandag påsk bank holidays, alltså helgdagar. Så jobbar man kontorstider etc så har man en långhelg.

Glad påsk Annika även on den är som den är :)

Eva i Dalarna said...

Jag tycker det verkar som att barnen som "går påskkärring" hellre vill ha pengar än godis. Men hos mig får de godis, har förberett en skål i hallen. De brukar gå på skärtorsdagen här men det brukar inte komma så många till oss, så oftast brukar det sluta med att min man äter upp godiset.
Jag har ju ett jobb som gör att jag jobbar oavsett om det är helg eller inte. I år har jag tagit semester men annars minns jag faktiskt inte när jag senast var ledig en påsk. I år jobbar jag skärtorsdagsnatten och annandagsnatten och däremellan åker vi till barn och barnbarn i Bohuslän.
GLAD PÅSK till dig och Peter!

Annika said...

Karin:
HAHA, ja....
Jösses vad de tjöt, och JÖSSES vad bolaget ringde upp snabbt. DET ar verkligen härligt att få det beviset, hehe.
Jag var så himla upptagen med mysteriet med Pages och den uppätna texten att jag liksom glömde bort allt annat. SUCK. MY bad!!
Satt och googlade på det istället för att se till fisken.

Exakt, hos er är påsken en skön vårledighet. Gillar verkligen det.
Önskar att vi hade ngt ngt liknande, men inte då ...
Inte ens i närheten.
Maten ja, den är verkligen i stor i Norden runt påsk. SÅ det är klokt att du handlade i tid.

JA, samma, långfredagen när jag var liten var en dag då allt var stängt. Men vi hittade väl på ett och annat också, vi barn. Vi hade absolut inte lekförbud. Vi gjorde väl det vi ville förutom att allt var stängt.. Eller pyntade påskris, fast det var förmodligen redan klart ...
Vi målade kanske ägg? Eller det var nog på påskaftonen.
När min mamma, pappa o moster var små fick de i princip inte göra ngt alls den dagen. Precis som då du var liten. Inga religiösa hem där heller.
Men lugnt och tyst skulle det vara. Man skulle tänka på Jesus väg på golgata.
Haha, ja Karin, ser dit leende :-)
OCH idag, idag är väl allt öppet?? Eller hur? Därhemma. Tiderna förändras, som du säger.

Intressant det där att påskkäringar är ett ganska nytt fenomen hos er.
OCH att det är olika. Ja, jag har förstått att det är lite olika på olika platser i Sve, och säkert Fin också, då man går påskkärring? Vissa verkar gå på påskafton? För oss fanns BARA skärstorsdagen för detta ändamål. Ingen annan dag.

Bra med godis, tycker jag. Bättre än pengar. Det var lite konstigt det där med pengar, då jag tänker efter. Men så var det.
Haha, inga problem om det blir godis över, som Uffe säger. Det äter ni upp sen :-)
Påskgodiset hemma är ju SÅÅÅÅÅ gott också. Här köper jag inte ens ett chokladägg. GUD vilken anti-påskare jag är, hehe.

Tröstar mig att tänka på den vår vi har, haha. OCH att vi har Thanksgiving när ni har en vanlig trist novembertorsdag ;-)
Kramar från mig och GLAD PÅSK!!!

Annika said...

Malin:
HAHA!!
Det värsta var att jag nog fattade det en mikrosekund innan larmet gick, fan nu går nog larmet ...
OCH så gjorde det det!!
Jädrar vad det lät och tjöt.
Ja, det är stressigt när de ringer, och man ska svara på frågor och sen larma av. MAJJ GADD!!
Larmet här hemma har skrämt min dotter genom åren. DÅ hon var fem år råkade hon gå ner för trappan en morgon innan vi larmat av, och det tjöt och det brakade.
Tror faktiskt hon fick ärr för livet då, den lilla. Hemskt. Så jag VET hur din stackars flicka reagerade. DET är ju skitläskigt. DET tycker jag också fastän jag vet att det är mitt fel.

Ja, kanske det är färre påskkärringar idag än när vi var små?
DÅ gick nästan alla. Killarna också.
Gulligt att påskkorten lever.
Hoppas du får se några gulliga kärringar och gubbar.
Glad Påsk till dig!!

Annika said...

Yvonne:
Godmorgon från ett grått och dimmigt Reston. MEN vet du, idag på em ska det bli 25 grader!!
Japp. Sen går det ner igen till tup 10-16 under nästa 10 dagar. MEN våren är verkligen här.

Yvonne, skulle önska att jag fick se där alltså. DET måste ju vara en upplevelse att ta del av det, vare sig man är troende eller inte.
JAG skulle älska att se där processionerna. Verkligen.
Mest för att jag aldrig sett det, kanske skulle det räcka med en gång för mig också? Men ooo vad jag skulle vilja vara med om det.

Mysigt att fira lite påsk med andra svenskar därnere. Trevligt också att pynta upp.

USCH ja, att aktivera ett larm är inte kul. Vore jag tjuv skulle jag lägga benen på ryggen direkt, ljudet är ju som tortyr. OCH där ska man då stå och svara på frågor och lämna lösen och annat när de ringer. PUST, men man blir ju glad då det funkar som det SKA och att de verkligen ringer direkt. Tror de ringde på sekunden.
SÅ hatten av!!

Påskkärringar finns absolut inte här heller, haha!!
DET är nog ett nordiskt (svenskt?) fenomen helt och hållet.

Glad Påsk fina Yvonne!!!

Annika said...

Humlan:
JA, det gör ju det.
OCH när de börjar ladda ur, och det piper med jämna mellanrum. TORTYR ju!!
HOPPAS det kommer lite påskkärringar och gubbar till dig. GULLIG tradition, det tycker jag verkligen. Blir väl allt svårare för dem i städer och förorter där det numera är portkoder och porttelefoner. Få portar som är olåsta i Sthlm under dagarna numera. När vi var små var det ju bara att trava in varsomhelst.

Jadu, jag tror nog aldrig jag får veta vad som hände med texten som åt upp sig själv. Det måste ha varit jag som gjorde ngt jag inte visste at jag gjorde. Kan inte förklara det på annat sätt. För inga virus finns i datorn. En konstig fluke bara, antar jag.
Då jag skrev det här inlägget var allt precis som det skulle på Pages.
Märkligt.

Hoppas du hittar dina glasägg. De låter fina.

Glad Påsk till dig gulliga B!!!
Kram!!

Annika said...

Anna:
Nä, kan tänka mig att England och US är lika där också. Påsken, ett intet ...
GLAD att du fick ledigt.
Absolut, påsken är ju kyrkans stora högtid och passionerna många i kyrkorna. HOPPAS du kommer iväg!!
OCH att du får lite gott att äta.
Fast ni har bank holidays åtminstone, one up for you!

Glad Påsk Anna!!!

Annika said...

Eva:
Där ser man, lite olika hos dig alltså. Säkert är det lite skillnader över Sverige överlag. Tänker på pengarna. Ja, så var det ju absolut då vi var små, pengar var det.
Klokt att ha gott påskgodis hemma, inga problem att äta upp det själv sen :-)
Mysigt med lite ledigt i påsk. Underbart.
Eva, tack själv söta du, GLAD PÅSK!!

Anonymous said...

Kanske lite likt Halloween på så sätt att barn klär ut sig, går o knackar på dörrar o vill ha godis.

Annika said...

Ano:
Men visst. Stora likheter. Olika högtider.

Monica said...

Skönt du vet att det fungerar så bra och snabbt! Ja faktiskt tycker jag att sånt ska testas:-) och nu har du gjort det men lite extrajobb blev det förstås:-)

Påsken är fin här men några påskgummor har jag inte sett, tror nästan sånt börjar försvinna, är nog inte så lämpligt heller att de springer runt, tänk så annorlunda det var när vi växte upp, ingen tänkte ju på sånt att det skulle vara farligt men vi gick väl till dem man kände men säkert nån mer:-). Man kanske har så numera inom familj och släkt bara.

Men massor med fint påskpynt finns, roligt med handgjort som har det lilla extra, köpte en kyckling med äkta ull, så fin, en affär som har kontakter med Ernst och nu var det hennes make som skötte ruljangsen en dag när hon var iväg på uppdrag, så trevlig och duktig för han hade aldrig mött kunderna förut, men var ett socialt proffs. Och mycket fina ägg finns överallt för godis. Och en mathelg är det ju här verkligen.

Och mycket aktiviteter i kyrkorna, de gör så vackert och har enbart musik ibland. Och också har det mer tillkommit med en påskmåltid, det känner jag igen från kyrkorna i UK, är ju nästan bara i dem de firar påsken och mer än här men börjat likna det tycker jag. Vi missar ikväll men ska gå på något sen. Pilgrimsvandringar är det också efter vackra vägar i fin natur. Och så i övrigt förstås märks ju påsken här. T o m de politiska partierna har flera dagar delat ut påskägg och små kycklingar med påskhälsningar, ja det är ju valår;-) men trevligt vilket fall för de syns och pratar med folk, sitter inte i en limousine bara.

Önskar dig och familjen en riktigt fin påsk Annika och en trevlig påskmiddag hos svärfar. Ha det så fint!

eastcoastmom said...

Det där med larm och brandlarm, våra grannar ringer numera ADT innan de börjar laga viss sorts mat som de vet osar och ryker extra mycket när de tillagar...

Annika said...

Monica:
JAPP, nu vet jag att det funkar. HAHA. Bra att testa dem lite ;-)
DET gjorde jag när larmet var nytt också, glömde larma av då jag kom hem. Polisen kom på nolltid. PINSAMT, men ett bra test ;-)
Det var 2000 :-) Sen dess har inte misstaget gjorts om. HOPPAS att jag inte ska göra om misstaget med brandlarmet heller.
Nej, det verkar som om påskkärringar upphört rät mkt. DET är ju också svårt i lgh, alla hr portkod, porttelefon etc,
Inte så lätt som när vi var små och kunde påska runt så mkt vi ville i olika portar.
JA!
Fint påskpynt hemma, precis som julpynt. Jag skulle nog gå bananas hemma och friade påsk. För ni kan ju verkligen pynta upp då påsken är så lång och fin!

SOM här, det är en stor kyrkohelg i US. Massor kommer att gå i kyrkan på söndag.
Det är ju fint hemma också med passionerna, matteuspassionen, visst?? Vet att min moster brukar gå på det ibland, men tror inte hon riktigt orkar längre med sin rygg. MEN oooo vad hon gillade det.
Monica, vd trevligt med pilgrimsvandring, du får berätta om det sen på din blogg.

Monica, fina du, ha en jättefin och innerlig påsk!!!

Annika said...

AM:
HAHA!!!
GUD!! Komiskt. Nej, men ADT ger numera en kåpa som man sätter över larmet. MEN det glömde ju jag bort.
KOMMER inte att glömma det igen, never ever ...
:-)

Anne-Marie said...

Men vad märkligt med texten som raderade sig själv! Litet obehagligt faktiskt. Numera har datorer ofta “backdoors" som hackare kan ta sig in genom. Har du något otalt med NSA Annika? ;) Skojar förstås. :)
Bra att larmet fungerar men mindre kul att ha det gå igång förstås. Jag har ett “non-smart alarm", dvs det rapporteras inte till något företag. Tjuter det får jag vifta med en kudde eller annat (om det är rök) eller byta batterier. Det verkar som om batterier alltid tar slut mitt i natten.
Tittade på Roseanne förr men har inte sett den nya. Men folk verkade tycka om det. Tydligen fick Roseanne samtal från Trump. :)
Påsk firar jag inte numera och påsken är ju obefintlig i USA jämfört med Sverige. Jag har faktiskt tagit ett par dagars semester den här veckan (torsdag och fredag) eftersom det är spring break och lugnare på kontoret.
Ha en fin påsk Annika! Kramar!!

Annika said...

AM:
VISST!!
OCH ingen förklaring har jag, ingen alls. Det finns ngra jag googlade upp, men jag får inget svar. KAN bara förklara det med att jag själv måste ha kommit åt ngt. Det finns ingen annan förklaring. Men det var som om ngn suttit bredvid mig med en mus och sakta men säkert raderade stycke för stycke bakifrån. Mkt underligt.
Jag satt som en hösäck i soffan då jag redigerade, halvlåg med datorn i knät och musen bredvid mig, så den kan mkt väl ha glidit ner ... Men märkligt är det. MKT konstigt. Ja, ett tag kändes det som om ngt virus var i omlopp. Men efter en säkerhetskörning visade sig ingenting konstigt ...
MEN konstigt ÄR det. Håller med.
Ngn datorspöke kanske inte gillade det jag skrev om musik, hahaha!!
Roseanne är skön!!! Det är hon. Jag gillade allt, gillar att de blandar så mkt där, transgender, konservativa, att våga, pussy hats, Trump etc. Visste inte att Trump hade hört av sig, haha!!!
Påsk firar inte hag heller, mer än hos min svärfar. Annars, inget. Såvida jag inte bestämmer mig för att göra ngn påskliknande middag imorrn, men det tror jag inte jag gör.
VAD skönt med lite ledighet för din skull. GLAD för det!!
Glad Påsk till dig fastän du firar lika lite som jag!!
Kramar!

Channal said...

Hej fina du! Nytt larmsystem här också. Lite pirrigt! En dag när jag kom hem larmade jag av (trodde jag). Det började tjuta!! Phu!! Men jag larmade av och jag ( och mannen) fick ett sms om vi kände till att larmet gått och blivit avlarmad. Smidigt och bra och vi fick se att det fungerade =)) Två kameror inomhus också!

Där jag bor kryllar det va gullungar. De ringer på dörren och ger ett fint tecknat påskkort och önskar glad påsk. De får lite smågodis och alla blir glada! En mysig tradition! Jag har aldrig gett pengar eller att mina döttrar skulle ha fått pengar. Tror det kan vara en del som inget godisar har och får då dåligt samvete och ger dem en liten slant istället. Påskkärringar och godis hör påsken till!

Fortsatt Glad Påsk och Kram! Anna

Annika said...

Channal:
VISST!! HAHA, det är bra att testa firmorna. Det är verkligen det. Man blir glad när man ser hur himla snabbt de kontaktar en.
Jasså, kul med påskärringar och gubbar. Roligt att höra att traditionen lever. Säkert vanligare också i villa och radhusområden. De kommer ju inte in i lghhus och bostadsrättshus med koder och porttelefoner etc.
Vet du, pengar tror hag är rätt vanligt på andra håll, bla där jg växte upp. OCH än idag. Läste i DN om en man som blivit tillsagd att swisha pengar då barnen kom. Inte bara en grupp, utan flera av barnen hade sagt det. HAHA, gud jag dog lite ...
SÅ nog förekommer pengar. Nu även häxor med swish.
Tycker godis är trevligare. Men det verkar skilja mkt över riket det där.
Ha en fortsatt fin påskhelg.
Kram!