Thursday, March 01, 2018

Mars, The Boy is Back in Town, Min favorit bland poddar, Det nya sättet att se TV och Expedition Happiness.
Hej torsdag!!*   Mars!


Glad första mars på er alla i snökaoset!
Hela norra Europa verkar ha drabbats av en SNOWCALYPSE! En SNOWMAGGEDON!
Jag fascineras över bilder jag ser från framförallt Stockholm, men även från andra platser.
WOW!
Sen blir jag lite avis också. Ja, ni känner ju mig. SÅN är jag.   Men någon SNÖ vill jag inte ha längre, nu får ni behålla den!

Hos mig är det nog vår, av den allra tidigaste sort.  Fåglarna sjunger nästan hela dagarna.
Det doftar vår i naturen. Ja, ni vet.
Det är ganska skönt det också.

OCH så har vi LJUSET!! DET marsljus som vi ALLA som bor på norra halvklotet kan njuta av NU.
Gör det, folket, njut av det!!*   Peter’s back in town!

Japp, the boy is back in town, the boy is back in town.
Jädrigt skönt, om ni frågar mig. Nej, det går egentligen ingen nöd på mig, det gör inte det. MEN ack och o så skönt att få hem maken igen. Peter ramlade in vid 1-tiden inatt. Nu ska han inte resa på ett par veckor. SO very NICE!!
INTE heller blir det någon ESPN på ett bra tag framöver nattetid.  Bara en sån sak, ni! ;-)*   Bästa podden!

Poddar, det är grejer det. GUD vad jag gillar poddar.  Poddar och radio! Alltså, jag vet inte om jag skulle kunna “klara skivan” utan alla de program och poddar jag regelbundet lyssnar på. De är mitt sällskap när jag är ute och går. Jag har mina rutiner, och lyssnar på olika poddar och program under veckans olika dagar.

Jag är så kär i “Skäringer och Mannheimer”, den podden är för tillfället min stora favorit. Tycker att de är så KLOKA och de ger mig en hel del att tänka på mellan alla skratt. De tjejerna är ju som bekant sällsynt roliga också. Deras perfekta personkemi KÄNNS verkligen genom etern.
Feminism och #metoo upptar stor del av deras program, det gillar jag. Brukar gå och nicka då jag är ute och går över det de säger.
Tycker att de förmedlar många sanningar i sina poddar.
Ofta när jag är ute kan jag verkligen SKRATTA rätt ut också åt det de berättar.
Jag förstår så väl att det är en av Sveriges allra största poddar.
*   TV och Streaming.


Vad gäller TV är det Netflix som gäller, för det mesta. Eller HBO eller Showtime.

Alltså, dra mig baklänges så mycket BRA det finns att se. Vilken revolution det skett bland tv-serier och program.
Vilken kvalitet alltså! Vissa serier det görs direkt för streaming, jag är helt förstummad. Glad också, såklart.
Inte minst blir jag glad för Karolinas skull, just detta att det görs så mycket bra för TV och streaming.
Det är inte bara THE MAJOR NATIONAL TV-NETWORKS eller de stora filmbolagen som gäller längre.   Det känns som om skådespelare i största allmänhet får fler chanser till jobb tack vare nya kanaler, streaming och nya infallsvinklar.
Världens svåraste branch, eller en av dem. Att Karolina snart ska ut i den känns svindlande och inte så lite läskigt.
väldigt många som vill in i den, och så väldigt få som ens kommer i närheten av att “lyckas”. Ja, ni vet …
Jag orkar inte riktigt tänka på vad som ska att hända efter det att hon tar sin examen maj. Min dotter funderar nog ännu mer än jag, det ska ni ha klart för er.
I dagsläget är planerna lite vaga, och jag får återkomma om det hela då jag vet lite mer.


Bild från lookhuman.com
*   Expedition Happiness.


Netflix igen, denna eviga källa till topprogram och kvalitet.

I söndags fastnade Peter och jag framför en dokumentärfilm där. Den var SÅ bra, och jag kommer att se om den.

Ett ungt tyskt par från Berlin beslutar sig för att köpa en skolbuss i USA. Den skolbussen gör de om till ett rullande hem. De och deras hund, Rudi, åker sedan på en road-trip som heter duga genom USA, Kanada, Alaska och till slut via USAs västkust igen och ner till Mexiko. Deras mål är att söka lyckan, att vara fria.

Längs vägen får de problem med både bil, US immigration och hundens sjukdomar. Det är rörande, det är fint och det är SÅ vackert filmat. Det unga paret har filmat och producerat ALLT själva, det är helt och hållet deras film, och den ÄR fantastisk.
Vilka vyer de visar, vilka vidder och vilken RESA på både in och utsidan!

SE den! SE DEN! Jag kommer att se om den, kanske redan i helgen!

Nej, hörni, nu får ni ha en riktigt bra torsdag!
OCH jo, jag skriver lite imorgon igen!

20 comments:

Anonymous said...

Här i Åkersberga snöar det IGEN, blir galen på allt snöande. Idag lyser solen så det ser lite vackert ut iaf. Plogade gångvägar gjorde de inte förrän vid 22-tiden på kvällen och då hade de stackars snöröjarna varit igång sedan natten före för att få vägarna farbara. Här ställdes alla bussar in, Roslagsbanan stod still till 14.30 så det måste ha varit många som inte kom till jobbet i stan. Tur man slipper sånt. Jag pulsade i snön ner till vår lokala affär, en välsorterad ICA, och handlade lite middagsmat, så skönt att slippa ta ut bilen då det var väldigt halt ute.

Vi har tittat på många bra TV-serier men de är slut för säsongen de flesta. Den vi saknar mest är Svensk/danska "Bron" som gått i 3-4 säsonger som slutade för någon vecka sedan, men nu sägs det att det var absolut den sista som gick. Snyft!

Ha en fin torsdag. Kram Yvonne i Åkersberga

Anonymous said...

Ja, vi har verkligen fått vinter deluxe! Men snart snart kommer våren! Eller?
Gillar också Anna och Mias podd. Men på sistone har jag börjat reta mig på att ALLT ska leda till skitprat om män... Visst, det är viktiga ämnen som inte ska förminskas men de har tappat det där roliga, anspråkslösa tjattret som de hade i början och som gjorde att jag började lyssna. Kanske så här de vill ha sin podd (högst troligt) men det leder nog till att de också tappar lyssnare som inte riktigt vill lyssna på samma visa vecka efter vecka. Med risk att jag låter som en bitter kärring!

Steel City Anna said...

Jag sitter lugnt och väntar på stormen Emma medan resten av befolkningen är helt hysterisk. Att folk inte kan gå några som helst avstånd hör heller stlr mej något fruktansvärt. Om en buss är indragen så kan man absolut inte gå uppför en liten backe och ta en annan buss, i snö och allt, livsfarligt.

Jag älskar Mia och Anna och det var du som tipsade om den. Avsnittet om att bli utbränd på hospice har jag lyssnat på flera gånger. Så otroligt roligt. Mycket kloka kvinnor. Tycker också mycket om Lunch med Montelius. De gav Mia och Anna en liten känga sist, intressant också. Det var om modedebatten. Tycker att de är himla skarpa de två.

Annika said...

Yvonne:
Jag vet :-) Jag ser det hela tiden på insta :-) OCH i tidningarna. SÅ vackert så vackert! MEN jädrar vilken SEN vinter ni fick. Det måste jag ändå säga, och sånt är väl alltid lite stönigt förstås.
Min bror landade som han skulle på Bromma igår. Glad för det. Nej, att ge sig ut i bilen vill man inte då det är kaos.
Så klokt att ni bokade om er resa tills på lördag.

Bron ja, förstår att den var JÄTTEBRA!! Alla prisar den. Har inte sett den.

Kramar!!!

Annika said...

Brysselkakan:
Ni har fått vinter deluxe!! Minsann. Synd bara att den kommer så himla sent. Jag menar, ni hade ju knappt ngt i januari och än mindre i dec. Tycker att det nya mönstret verkar vara senare vintrar, och innan dess en lång senhöst, typ. Lite trist.
Säger bara, njut medan det varar. Våren, njaee, den kommer ju inte så tidigt hemma. MEN snart, snart, snart. OCH ljuset HAR ni!! Det vackraste!!
Ja, jag hör dig, men tjejerna har ju en fet poäng i det de pekar ut. Nej, jag gillar det! Gillar också att de för fram så mkt allvar. Att de gått ifrån flamset (även om det var superkul också). Ja, det ska bli intressant att se om de tappar lyssnare. Det lär visa sig rätt snart, upp eller ner?
Jag har lyssnat på samtliga avsnitt nu. Betat av varenda ett. SYND :-(

Annika said...

Anna:
Vi ska också få ett jäklaväder, ingen snö, men vindstorm som lär bli hemsk.
MEN jag vet, guuuuuud jag vet vad du menar om att bunkra och stressa inför snö. Herregud, när en stor snöstorm står och stampar i farstun här är det som att se allt i en skrattspegel. Folk bunkrar, affärerna är tomma. Det är helt sjukt. Förstår att det är precis lika hos er. HAHA.
Låt Emma komma, hehe.
Japp, min granne fastnade med sin bil på ett köpcentrum som ligger kanske 4 km från oss. Det snöade och det var bara att parkera bilen för det var KAOS. MEN istället för att GÅ hem sitter hon på en bar i 6 timmar och väntar på att bli hämtad med bil. Där satt hon och grät och tyckte synd om sig själv. Vid midnatt hade set slutat snöa och min andra granne kunde ta sig ut i sin jeep och hämta henne. DET var ett bottennapp som hette duga i min bok. Efter detta såg jag på min granne med helt andra ögon. OM det varit jag hade jag ju GÅTT hem för tusan. FYRA KM!! Det är ju ingenting. Nej, det var ynkligt så in i ...
Och den andra grannen fick ge sig ut vid midnatt. Herregud, Hennes egen man hade inte 4-hjulsdrift. Fastän det nog är 5 år sen blir jag fortfarande lite arg då jag tänker på det där. Sitta på en bar och gråta i 6 timmar när man är 4 km hemifrån. ORKAR INTE!!!!!!
HAHA.


Ja, kul att du också gillar tjejerna. Tycker de är skitbra. Senaste fick mig att bli kall, när Mia berättade om hotellet i Sthlm och panikskriken i natten från rummet under hennes. OCH hur det blev bemött, och hur hon stod på sig. OJ oj vilka fördomar det finns i världen.
Ska lyssna på Lunch med Montelius, Anna. Alltid kul med kloka kvinnor i etern.

Monica said...

Ja här har vi vinter minsann, men vi i Stockholm är ju bra rustade, värre i Norrland du vet;-)

Så skönt att Peter kan vara hemma en tid nu och jobba där, jobbigt med allt resande och nu kan du sova lugnt med honom och larm, så bra:-)

Ja så många bra poddar och de är också väldigt skickliga att få ihop det, ibland har man ju tänkt i de banorna, att ja vad konstigt det här fenomente är men inget man säger men så kan de göra ett helt program om det, som det om livets slutskede, vet inte vem som är bäst av dem men Anna är väldigt speciell och rolig och smart, hon är otrolig tycker jag och de kompletterar varandra, måste vara bra vänner tror jag också och trygga med varandra, annars funkar det inte, lika med Alex och Sigge och Montelius, de är också väldigt duktiga.

Ha en fin vårdag nu Annika, hoppas på att det kan bli det i mars här också.
Ljuset har kommit tillbaka i alla fall fast idag syns det inte än, det drar stora sjok av snö på tvären här, ja vackert på sitt sätt kanske:-)

Annika said...

Monica:
En ny bild! Är det Anna??
Trodde nästan det var en ny läsare! HAHA. FIN!!
HAHA, ja men visst. Speciellt i Sundsvallstrakten, fniss!! Härligt, jag säger bara, NJUT!!!! ärligt, jag menar det, ta in rubbet!!!
SÅ skönt med Peter hemma. AHHHH, sov bra inatt, men vaknade tidigt. Fast det gör jag ju jämt.
Nu sitter han på sitt kontor och jobbar och allt är som det ska :-)

Många bra poddar. Idag lyssnade jag på TVÅ avsnitt av Montelius som Anna tipsade om (då jag var ute och gick!! SÅ bra också. Så nu har jag börjat prenumerera på dem också :-)
KUL!
Mia och Anna ja, så bra de är. Vilken kemi de har. OCH de kan verkligen få ett program att flytta. Man inser hir in i bomben viktigt det är i en podd. Att kemin är topp mellan de som talar. Kunde inte lyssna på USA-podden idag, gillade inte de som vickade för Sara och Ginna. USCH. Men på det sättet upptäckte jag Montelius tack vare Anna.
Så det var BRA!!

Vi väntar regn och storm. En vindstorm av det större slaget, inte kul. Peter har tagit in det cafebord vi har på decket under vintern. Så nu står det innanför dörren i vardagsrummet och ser FULT ut, haha.
Ja, det stör mig.
Fniss.

Ha en jättefin dag fina Monica!!

eastcoastmom said...

Ljuset ja, vilken skillnad det är nu på kvällar och mornar! Jag ser fram mot en lång skön vår.

Vi kollar på serien om Versace-mordet, eller egentligen handlar det om mördaren. Verkligen bra. Och en serie om Patty Hearst som går på CNN, och såklart svenska Husdrömmar. Tittar också på tv på ett helt annat sätt, det mesta via DVR så man kan slippa reklamen!

Annika said...

AM:
Ljuset ja!! Det är verkligen FINT nu. OCH klart.
Vill också ha en lång, inte för varm, vår!!

Precis som du ser jag också allt via DVR (som inte stremas) sååå bra.
Reklam, orka.
CNN-serien har jag hört mkt gott om.
Tack för tips!

Monica said...

Annika, det är jag:-), haha, 60+ på det fotot, vi var på kulturresa som vi kallar det, vi på landet när vi drar iväg en heldag från morgon till kväll och jag brukar ordna dem men rätt mycket jobb också och denna gång var det fotografens man som var med och fixade.

Det var en riktig toppendag på alla sätt och vi var på så vackra platser så det var inte klokt, i Uppland, och här sa B ja hennes make är ett B också:-), jag vill ta kort på dig, och jag tänkte att kan hon det:-) och det kunde hon! Och sen är det liiiite Hollywood makeover fixat, en aaaaaning bara. Haha, en närstående tyckte att det var som i verkligheten ändå, känner att nu är det dags att komma i samma form igen, var ju några år sedan detta. Och många säger att Anna och jag är så otroligt lika men jag ser inte det riktigt och hon är snyggare! Men kul minne och jag blir glad av att minnas den dagen, vet var jag satt, där var också otroligt vackert och vad vi åt. Såg så mycket intressant historia. Trevliga människor vi mötte överallt. Och sen har vi tänkt flera gånger att vi ska åka tillbaka till samma platser men det har vi inte gjort än. Så det är jag:-)

Annika said...

Monica:
WOWSER vad UNG du ser ut på den bilden!!!
Superbra bild ju!!
Jadåååå, ibland kan man ju ta till lite appar och sånt, haha!! Speciellt om det ska vara på en liten profilbild.
HIHI!!
Jo, ni är nog lika. Inte för att jag har sett er IRL, men jag har nog förstått att du och ANNA är lika.
K är snyggare än jag idag också. Tidens gång, I guess.
Iaf, grymt bra bild!!

Anne said...

Den dokumentären ska jag se redan i helgen, den med tyska paret. Låter jättebra och en sån där film man kanske inte alltid hittar eller springer på om det inte kommer som tips från någon! Antarktis dokumentären var en sån för mig, du tipsade om den för nåt år sedan nu, jag hade nog inte hittat den utan tips men det är ett exempel på när ett tips leder till en wow-så-bra-den-här-var-då.
Det måste ju ha hänt och händer en revolution inom hela nöjesbranschen, jag förstår vad du menar och tycker också det låter positivt och som alla dessa nya sätt att producera film och tv på måste gynna alla skådisar som din tjej. Det är ju världens tuffaste bransch lyckas i och fortfarande blir man ju skakig bara tänka på hur svårt det är att lyckas, kunna leva på det yrket. Men samtidigt, det måste vara liiiiite lättare idag med alla nya, utökade sätt som tv och film görs på. Som sagt, jag menar inte få det att låta lätt så ta det här på rätt sätt. Men det känns i alla fall som möjligheterna blivit bättre. Jag hoppas det. Det känns som det kommer mer och mer sånt här också, hela tiden. Jag menar, för bara några år sedan var ju Netflix ensam herre på täppan med egenproducerat material men nu är det Amazon och en massa andra också. Bra!!!! Jag tror det bara kommer fortsätta växa än mer, vi konsumenter får aldrig nog, vi konsumerar mycket mer tv idag tror jag än förr, konceptet binge watching och att se marathon. Ja, det kräver att mycket produceras också, så ännu mer efterfrågan på bra tv och därmed fler som producerar,filmar och behöver skådisar som din Karolina!! Jag tror och hoppas att det är en rätt tid för henne och liksinnade att starta karriär nu, att det är en generation med mer möjligheter. Jag håller verkligen tummarna för henne nu, försök se det som mer spännande än nervöst (jag veeet, hur lätt är det då) att hon har framtiden för sig och minnas att det hör till ha kämpiga år, innan det lossnar. Du vet, klyschan det är misstagen och kämpandet som leder till framgång senare och utan dem är vi ingenting. Även de allra flesa som lyckats sådär makalöst och blivit superstora i branschen har ju de flesta gånger inte halkat in på en räkmacka direkt utan det har tagit en del år. Så misströsta inte om hon får några tuffa år att hanka sig fram på olika sätt, hon är ung och det kommer gå bra för henne!!! Jag är helt säker, har varit det sedan du för en massa år sedan skrev om hennes skådespeldrömmar och hon bara gick i middle school. Den här tjejen fixar det.
Tack förresten för kryssningsråd och pepp på att det inte ska vara nåt hinder göra det på sommaren. Vi får se var det slutar, om vi åker eller skippar det helt. Sommaren ligger helt öppen än, har du börjar planera nåt? Våra skolor har förkortat sommarlovet en aning, vi slutar 21 juni och de börjar igen 26 augusti, så för första gången före Labor Day. Min svärmor kommer hit direkt då skolorna slutar och stannar 3 veckor (du minns, hon som opererade ryggen förra året, nu har läkningen gått så bra att hon känner hon vill och kan komma). Så vi får ett stort, viktigt och långt besök och under den tiden åker vi ingenstans förstås (ja, ingen kryssning). Jag tror inte det blir nåt Nordenbesök i sommar, inte som det känns i nuläget i alla fall. Men det börjar bli dags att åtminstone klura på sommaren och planera lite vagt i all fall.

Annika said...

Anne:
DU kommer att ÄLSKA den!
Den är SÅ fin och SÅ vacker! Och de är så otroliga, så unga de är. En toppenfilm, helt enkelt. Berätta för mig sen vad du tyckte.
Tror jag ska se om den i helgen också. SÅ bra var den.
Exakt, a Year on the ice var galet bra också. SKITBRA. Älskar att få tips från andra jag med. Jag dras ju gärna till det lite äventyrliga och annorlunda. OCH till naturen. DU kommer att gilla denna film, rest assured.
Det har skett en revolution inom film och tv, det har det. Det har kommit till SÅ mkt, och kvaliteten är så top of the line (för det mesta, inte alltid).
Det skapar mkt jobb åt skådisar, och det är toppen.
Vi får se hur det går för min K ... Jag är orolig, det är jag. Men det är nog alla mammor. Jag vet att hon kommer att hamna långt ifrån DC. Bara det liksom ...
Men, för att lyckas måste man dit där industrin finns. SÅ det är bara att digga rubbet, och det fattade jag också, men det är ändå jobbigt. JAG menar, det är ju en rutten branch i mångt och mkt också, även om metoo och timesup kom i RÄTTAN tid!!!
Jaja.
Sant, Netflix är inte längre herrar på täppan då det kom till streaming. HULU är ju otroligt bra också, liksom Amazon. OCH nu håller väl Apple på också, tror jag?
Sen HBO, Starz och Showtime mm. Inte streaming, men ...
Precis, hur vi ser på TV kommer att ändras RADIKALT. Om tio år tror jag allt ser HELT annorlunda ut. Frågan är om de stora tv-bolagen klarar sig?
De måste också tänka om. Just detta med binge-watching. Det är ju det som är grejen. OCH att kunna se när DU har lust.
Numera DVR;ar jag allt som jag ser på vanlig tv. Det är inte mkt längre det heller, men det jag ser. Allt för att slippa reklamen.
TACK Anne, tack för dina uppmuntande ord om K. Ja, sen hon var 8 år. Det var så hon började säga "jag ska bli skådespelare". Peter frågade om hon inte ville börja i girls scouts, nej jag vill börja med teater, sa hon. HAHA! Och så blev det.
Det fanns ingen annan väg. Men jag är glad att hon tar sin minor i communications. BRA det!!

JA, så KUL med kryss alltså.
Tror ni kommer GILLA. Är det ngt speciellt rederi ni spetsat in er på redan?
OCH under tidig sommar TROR jag att orkanrisken är ganska liten. ÅK inte i slutet av aug eller sept.
Men, du har lite vaga planer om sommaren. Om din svärmor kommer så få ni hitta på ngt annat. Jag skulle nog inte våga kryssa i aug just pga orkanerna.
Även här i min kommun börjar skolorna innan labor day numera. Tror att allt fler kommuner går ifrån det. Tror skolorna här slutar i mitten av juni. TROR det, är inte så insatt längre.
Å, jag kan inte planera mkt i sommar, allt beror på K och vart hon ska flytta sas. Hon har lite vaga planer, berättar mer sen. Ja, jag kommer att åka till Norden, men vet inte när. HOPPAS att K kan åka också. Det enda jag vet är att vi kommer att vara i OBX en vecka, det huset är redan hyrt. Annars? It is ALL up in the air.
TACK för dina otroligt peppande ord om K!! Jag tar dem till mig.
KRAMAR!!

Channal said...

Avskyr verkligen denna vargavinter! SVINKALLT!! -14 + blåst blir -24 grader. Usch! Vill ha VÅR som du!! Bra med bakelser (värmer med mer underhudsfett) och tulpaner sprider glädje i kylan. Men jag byter gärna med dig.

Älskar också den podden. Så bra! Roliga och smarta tjejer. Gillar även "Veckans bläcka". Två svenska mammor i USA. Samt Alex och Sigge, Säker stil och Wahlgren och Wistam.

Netflix, HBO, SVTplay och TV4play... så BRA!! Missa INTE serien (sex avsnitt) "La Mante" på Netflix. SÅ BRA!!

Mysigt att få hem maken. Ha det gott! KRAMAR Anna

Anne said...

Åååh, mysigt ha klart det blir en vecka i OBX i alla fall. Nice!!! Förstår sommaren är rätt oklar än, att det beror på K. Jättenyfiken på allt så berätta mer när du kan och timingen är rätt.
Har faktiskt tittat väldigt brett på rederier, är ju en gröngöling och vet inte så mycket men framför allt är det Norwegian och Carnival vi tittat på mest kanske och någon rutt som gör stopp i Mexico, så det blir väl nog en mer western rutt. Om det blir av. Grand Cayman har jag hört har underbara stränder (eller det råder det väl ingen brist på nånstans kanske). Jag får kanske ta och kika lite på dina gamla inlägg nu :) Men "nånting" större vill vi göra i sommar hela familjen, då det ändå är sommar och semestertider. Speciellt om det inte blir nåt Nordenbesök, då dominerar ju det. Jaja, bara 1 mars än så mycket tid planera och fundera.

Annika said...

Channal:
Gör du det? Jag skulle älska den, tror jag. Så ska det vara hos er, hihi!!!
Snart kommer våren även till er. I sinom tid, då den ska komma.
Brukar tänka så här (och tycker det stämmer) efter en vargavinter blir det en finfin sommar.
Hos mig är det tidig, tidig vår. MEN vi väntar en sk superstorm i form av blåst. Ser inte fram mot det.
Absolut, bakelser får du äta nu. Låter BRA!!
tuplaner, sååå fina!! De lyser upp.

Visst är det bra, Mia och Anna. Veckan bläcka ja, har aldrig lyssnat på den, men vet ju mkt väl vilka tjejerna är. Säker Stil har jag lyssnat på ibland.

Älskar svensk tv, men det är så sällan jag får tid att se det. Eller tar mig tid. Men vissa program där vill jag verkligen inte missa. SÅ bra.

Han är hemma nu, den käre maken. Kom inatt. GILLAR :-)
Kramar

Annika said...

Anne:
DET ser jag fram emot. Annars är allt i dunkel, tycker jag. Vi har ju talat om kryssning vi med. MEN jag vet inte när den blir av. Allt är så uppe i luften sas.

Carnival ... Mmmmm.... det är ansett som ett riktigt partyrederi. Där festas det, kan jag lova. Det är dem K ska åka med om ngn vecka. Låt mig säga så här, jag är glad att jag inte är på den båten, haha!!!
Vet inte om jag skulle rekommendera dem. MEN å andra sidan har jag inte åkt med dem, bara hört om dem.

Norwegian har jag åkt med, GILLADE så in i bänken. Tyckte jätemkt om det rederiet. DET och Celebrity är mina avvisar.
Grand Cayman har jag varit på två gånger nu. Det är fint där, på 7 mile beach. Men det var struligt att hittta en strandremsa där förra gången som inte var HOTELL. Det var lättare första ggn. Sen, de har ingen djuphamn så man måste tendra in. Ta en båt från båten. Det tar larvigt lång tid. MEN, själva GCI är jättefint. Men ngn längtan tillbaka har jag inte längre. Har kryssat i västra Karibien back to back.
Du får gå tillbaka och läsa min gamla inlägg. gör det. ÄLSKADE GCI först ggn jag var där. Blev rent lycklig, men andra ggn inte såååå mkt. Det berodde nog på strulet med att hitta en plats på 7 mile där det INTE låg et hotellkomplex som förbjöd kryssare. Det finns ett ställe dit man kan ta sig på den beachen som rederiet har. Men vi kände för att göra vår egen grej. Det som var så lätt första gången blev så svårt andra ...
Ja, du får tänka efter vad ni skulle kunna göra i sommar. Anne, kan ni inte åka till Alaska, haha. DET är en dröm för mig. Hey, ni kan ju för tusan kryssa dit fr Vancouver.
Du behöver inte oroa dig för orkaner där. ;.)
Kram till dig!!

Anne said...

En kortis, jag sökte på gamla inlägg och kom direkt till din frågestund och där skrev du om Carneval också. Tack och lov för dig Annika och dina insidertips. Partybåt och den sortens kundgrupp är vi ju verkligen inte :) Ja, alltså inte den sortens party. Haha, kanske därför de var billigare än de andra bolagen, de riktar sig till en mer partyprisse-publik och där folk i K´s ålder åker.
Får tänka om rejält nu. Finns ju mycket läsa på nätet, som du vet.
Jaaa, Alaska kryssning vore så roligt och som du säger vi ligger bra till geografiskt komma upp till avgångshamnar. Dessvärre är inte hubby helt med på noterna för en sån sorts kryssning, han går nog att bearbeta och jag jobbar på det (hehe, jag brukar kunna lyckas omvända honom men det kan ta tid....inte där än...).

Annika said...

Anne:
You are lovely!! Alltså, tack för alla dina underbara kommentarer och ditt engagemang. Som detta att du går tillbaka och läser gamla inlägg- Där finns verkligen mkt info, så tack tack för att du sökte den.
Nej, jag tror nog du ska undvika Carnival, please do!! Det är party. party. party. Inget jag vill uppleva, hehe. Men perfekt för en 21 åring.
Anne, vet du, jag skulle fasiken satsa på Alaska!! Jag skulle det! Då åker ni från Vancouver. Det blir lite annorlunda förstås än palmer och varma vatten. Det beror ju lite på vad ni vill ha sas. Alaska, jag har hört där att du ska se till att du får en hytt på styrbordssidan, så att du SER hela kustlinjen när ni åker upp. Men du får googla lite på det där, är verkligen inte kunnig på de där kryssningarna. Men, som sagt, är det sol och bad och turkosa vatten är Alaska inget att satsa på.
Kom på en annan sak, ni kan ju kryssa ut från San Diego också, ner mot Mexico. Men, är det Karibien som lockar så undvik ffa aug. Annars, kör PÅ!!!
Kramar igen!!