Friday, March 02, 2018

Lugnet före superstormen?

Godmorgon fredagNär jag skriver detta på torsdagen är det lugnt ute. Det var knappt en krusning över sjöarna när jag var ute och gick imorse.
Lugnt, stilla och grått. Lite regn i luften.
Skön stämning, iallafall som jag tycker. Ni vet ju att jag inte har något emot gråa dagar. Inte alls.De här bägge bilderna tog jag igår.  SÅ stilla och så grått.


Det börjar våras ...

Då ni läser detta är det förmodligen ett helt annat liv i luckan.
Vi lär ska få en riktigt ordentlig storm inatt, en så kallad super storm,  och den stormen ska tydligen plåga oss hela fredagen och hela lördagen (om än i mattare tillstånd).
Just hårda stormar gillar jag verkligen INTE.   Jag har svårt att sova under riktigt stormiga nätter. Huset knakar och det viner in genom fönster och lister. Amerikanska hus, ni vet … I rest my case …
OCH, så ÄR det ju då det lilla faktum att vi har SÅ gamla och höga träd runt huset. DET skrämmer mig. USCH och fy alltså.En av dagarna denna vecka var det kristallklart och frost.  SÅ vacker morgon.Meteorologerna har varnat för fallande träd och strömavbrott. Det låter inte kul.
I vindbyarna ska det tydligen bli 60 miles per hour winds. Det betyder 26.8 sekundmeter.
Vi ska hoppas det är lugnare mellan byarna. Jag hoppas också att det är överdrivet. DET blir lätt överdrivet vad gäller vädret här.
ALLA röda flaggor hissas!!
Farligt, farligt!!
Ja, speciellt om det gäller SNÖ givetvis, men där har meteorologerna fått ligga lågt iår. Nu gäller det blåst istället.
Oh well, better safe than sorry, right?


Min käre make tog genast allt på allvar och han har flyttat in de två cafebord och dess stolar som vi har på decket under vintern. Ett litet bord har fått komma in också. Allt står innanför deckdörrarna i mitt vardagsrum och ser FULA ut. De stör mitt estetiska sinne, haha. Men igen, better safe than sorry …Det är vackert när de tidigaste små löven tittar fram.Men helg är det.
Oscarsgalan på söndag! Himmel så MYSIGT! Min favoritgala på året. Jag kommer att bänka mig supertidigt framför E! (tv-kanal) och se ALLT från Röda Mattan, och lyssna på allt försnack. Älskar sådant.
Det ska bli intressant att se om stjärnorna kommer klädda i svart igen, som de gjorde på Golden Globe?
Me too och Times’s Up ÄR hetare än NÅGONSIN så jag tänka mig att de kvinnliga stjärnorna kommer att koordinera det de ska ha på sig, och tillsammans bli en förenad front.
Ser fram emot rubbet. Detta är MIN Super Bowl, haha. Peter gillar det också, tack och lov. Så vi ska glo, glo och glo. OCH vi ska givetvis äta gott!
Jag hoppas att Three Billboards vinner Bästa Film.
Jag hoppas att Frances McDormand får pris för bästa kvinnliga huvudroll.
Jag är säker på att Gary Oldman vinner för The Darkest Hour.Jag har TYVÄRR inte sett alla nominerade filmer. Det är synd. Men tiden räcker inte till. Jag vill verkligen SE "Call me by your name". Karolina ÄLSKADE den, och det gjorde min mamma och moster också då de såg den hemma i Stocholm. Jag hoppas verkligen att Peter och jag kan se den på lördag.  Den filmen ligger högst på min önskelista.
Oscarsgalan går ju på lite knastid för er därhemma. Så jag antar att ingen har lust eller ork att sitta och glo på den hela natten mot en måndag. Den brukar vara slut klockan 00:00 min tid, då är klockan 6 hemma. LIIITE segt.Den här bilden är också från igår.  Små blommor från en tidig prunus.  Det ÄR nästan inga träd som blommar än, men prunusen har börjat så smått.  OCH redan innan den börjat blomma på riktigt tappar den små blommor.  Vackra är de mot den gråa asfalten.

Nu får ni alla ha en fin helg. Jag hoppas ni har roliga och intressanta saker inplanerade.

20 comments:

Anne-Marie said...

Har sett att det är oväder på gång på östkusten.
Ser du Jim Cantore är det illa! ;)
Den typen vindbyar är inte alls ovanliga här i Weed. Denna vintern har det knappt blåst alls men förra vintern blåste det nästan alltid. Ingen talar i media om vinden här men på östkusten är det givetvis mer “upphaussat". :)
Oscarsgalan tittar jag faktiskt inte alls på. Tittar knappt på TV numera faktiskt. Finns inget tycker jag med de kanaler jag har. Min hyresvärd betalar för kabeltv och vi har inget stort utbud här i glesbygden.
Vackert med litet gråa dagar. Tycker att vi har haft för mycket sol och för litet moln den här vintern. Haha. :)
Kramar!!

Anonymous said...

Klockan halv 4 på morron och - ja - det blåser.
Vinden väckte mej; tänkte på dej och var så glad att
Peter var hemma. Blåst är otäckt på alla sätt.
Hoppas detta väder inte varar så länge, som meterologerna
har spått.

Ska ta mej lite varm mjölk och sen försöka somna om.
Hoppas vinden inte håller dej vaken.

Ruth i Virginia

Humlan said...

Så vackert med grått och vindstilla, men det har du väl inte längre. Det är verkligen otäckt när det blåser mycket, så jag förstår dig och det är nog klokt att ta in sådant som kan blåsa iväg och ställa till skada.
Bilden på blommor mot grå asfalt var fin, jag gillar ju att titta nära på blommor och rosa mot grått är vackert.

Här är det äntligen uppehåll och det ser rätt vindstilla ut. Jag måste iväg och hämta min medicin, så jag hoppas att det är plogat ute nu.

Hoppas det inte blir alltför farlig blåst och att ni får en skön helg!

Kramar!

Steel City Anna said...

Det ska bli intressant som sagt att se om de kvinnliga stjärnorna gör något tillsammans på galan. Kanske tittar också :) har för en gångs skull tillgång till TV i delar av helgen.

Fina bilder! Hoppas att stormen inte blir så farlig. Hela morgonen utropades varningar men solen skiner och det snöar och blåser inte ens. Dock är det värre längs kusten. Halt som sjutton är det när snön börjar försvinna, och inte en sandad trottoar så långt ögat når.

Ha en fin helg!

Monica said...

Hoppas det inte blir så långvarigt med denna storm. Alltid så otäckt när det blåser så och dånar. Bra att ta in allt löst även om det stör det estetiska, haha, vet, jag är också så, usch det här vill jag inte se här, men bäst att göra så.

Fint att se galan och undrar hur de gör nu? Var visst nån gala i UK igår tror jag och alla hade svart och även den nya blivande prinsessan;-) men det påtalas noga att denna gång valde Kate mörkgrönt men hade ett band i svart tvärs över.

Och så fint att se gröna blad! Riktigt hoppfullt. Ha en fin helg Annika, och hoppas stormen drar iväg snabbt.

Anonymous said...

Jag hoppas stormen inte blir så farlig och det går bra med alla träd. Man är så liten mot vädrets makter...
Ha fin helg och njut av att P är hemma igen!

Annika said...

AM:
Jädrar i gatan vad det blåser. P och jag lämnade sovrummet vid 3 inatt. Däruppe lät det som ett godståg i blåsten. Det är rak västlig vind, och vår baksida ligger i rak västlig riktning. Så vi gick ner och la oss i källaren. Lyckades somna.
Nu är det morgon. Jag vågar inte gå ut och gå. Skolorna är stängda. I byarna är det verkligen STARKT, annars också. MEN, det kunde ha varit värre.
UNDRAR var Jim Cantore är idag?? Måste nog spana in TWC, HAHAHA!! Inget regn, och ingen snö. Bara VIIIIND.
USCH, just den här sortens tycker jag inte om. I feel you, AM. Läste att det kallas Jet Sting!!! Som sagt, alltid får man lära sig ngt nytt, haha.
Älskar Oscars. Det finns mkt bra på TV, så galet mkt bra. Men, du kanske inte har tillgång till de kanalerna då :-(
HAHA, vet vad du menar, gråa dagar är fina och lugna. OCH underbara för själen. Skickar lite grått till dig!!
Kramar och trevlig helg!!

Annika said...

Ruth:
Alltså, JA!!! Om inte P varit hemma hade jag varit så rädd. För gud vad det blåser. Inatt lät som ett godståg i sovrummet, på golfbanan får vinden fritt spelrum och sen ligger den på rakt från väster. Värsta tänkbara för oss.
SÅ, vi flyttade ner ett par våningar. BRA beslut. Huset rister och knakar och gnisslar. Tycker det är otäckt. OCH vi har ju innertak som går upp i nock, så det känns som om det ska flyga av.
Nu känns det lite lättare när det är ljust, men vindbyarna är stränga. Vi har ström och allt det där. HOPPAS du har det också!! Ser inga knäckta träd, bara grenar överallt. SO far, so ...
Min bästa granne for till Miami klockan 8:15 från Dulles. Vi trodde igår att de inte skulle komma iväg. MEN PLANET har LYFT!!!!! WOW. Kollade turbolenssidan jag brukar checka innan jag själv flyger. SEVERE turbolence från NY till NC. Tack och lov att jag inte ska upp idag. En annan vän åker härifrån Dulles till Thailand via Dubai ikväll. Men jag tror nog de kommer iväg, det ska ju lätta lite framåt kvällen. MEN det blir nog ett tufft dygn till om än inte lika jobbigt som inatt. Ruth, hoppas att du har ström och att ni har det bra och inte är oroliga. Jag är lugn, tror inte det blir så mkt värre än det är.
TACK söta rara för att du tänkte på mig!!
Kram från mig i blåsten!!!

Annika said...

Humlan:
Älskar den sortens väder. Det är så lugnande på ngt sätt. Känns liksom så snällt, ja du vet :-)
ÅÅÅÅ, du ska veta vad det blåste inatt, och vad det blåser NU.
Vi kunde inte sova. Det gick inte. Just byarna är så vidriga, och när de kommer så känns det som om huset ska lyfta. Vi flyttade ner i källaren. SÅ innerligt glad att Peter är hemma!! Om jag varit ensam hade jag blivit tokig, haha.
Det blåser som bara den, så pass mkt att skolorna är stängda. Massor massor med nedblåsta grenar på mitt deck och överallt. MEN inga träd, tack och lov.

OCH du har SNÖ!! I massor!!
Jag hoppas också att de plogat bra, att du kommer till apoteket och att allt är lugnt fint och vackert!

Ha nu en riktigt fin helg, Humlan.
Stora kramar från mig!!

Annika said...

Anna:
Verkligen!!
Jag tror det. Men vad? Kanske inte svart igen som på GG. Ja, titta!! Det är ju så roligt!!
Så ni slapp det värsta av Emma. Lika så gott, kanske.
Men du, halka, det är det vidrigaste jag vet. Det är så läskigt. Ta det lugnt!!
Här pinar blåsten oss, med besked. Längtar tills imorgon em då det är över.
Anna, ha en toppenfin helg!!

Annika said...

Monica:
Det blåser så det dånar. Det gör verkligen det. Det är som ett godståg därute på golfbanan där det får spritt spelrum. Inatt gick det inte att sova i vårt sovrum. Det knakade, brakade och slet. Vi har inget innertak sas, utan taket där går rakt upp i nock. SÅ det KÄNNS där då det blåser. rakt västlig vind dessutom så det ligger rätt på vår baksida. Vi vaknade 2, både jag och P. Låg i en timme och var vakna, sen flyttade vi två trappor ner. Bra beslut.
Byarna är vidriga. Blåsten däremellan stark, men inte jättehemsk.
So far do good. Snart ska det nog bli bättre. Imorrn em ska det värsta vara över. Så jag vet inte var P och jag sover inatt. Källaren eller sovrummet?
HAHA.
Det är så fult härinne, Monica! HAHA. Fula trädgårdmöbler, små bord, korgar som ska vara ute. I hallen står alla mina lyktor jag har på framsidan. FÖRSTÅR att du vet hur jag känner, hihi!!! Vi är väldigt LIKA där!! Det stör mig som bara den, men faktum är att det skulle vara farligt att ha dem ute. SÅ lika bra. Imorrn får de flytta ut igen.
Ja, det var en stor gala i England nyligen. Undrar om det inte var då alla tjejer hade vita rosor? BAFTA, var det inte det?? Tror det var bafta faktiskt.
Det ska bli kul att se hur tjejerna förenar sig på söndag. Vore ju bra om killarna kunde markera också, för tjejernas skull ...
tack Monica, det våras ibland bergen nu :-)
Men det är jävligt kallt idag, kan jag säga. Vågade inte gå ut och gå pga stormen och alla höga träd.

Monica, ha en toppenfin helg!!!

Annika said...

Brysselkakan:
Stormen ryter därute.
SÅÅÅÅ glad att Peter är hemma och inte borta.
Som du säger, mot vädrets makter står man sig slätt.
Ha en fin helg, kära L!!

marianne.dahl3 said...

Ja, vädrets makter, där har man inte mycket att säga till om. Otäckt när det stormar så, gillar inte det heller.Man känner sej så utsatt.
Vilka vackra bilder du lagt ut, öven denna gången, jag gillar också grå dagar, men självklart sol däremellan, men har inte ont av de grå dagarna. Man känner ett lugn då och man får lov ta det lite lugnt de dagarna!
Vi har inte mycket snö i Göteborg, ngn cm bara och ingen halka, tack!Men väldigt kallt sista veckan, minus 10 ca och så blåst på det.
Haft barn och barnbarn från Stockholm här några dagar på sportlov, så roligt!
De körde bil, så var lite orolig när de körde hem igår för allt snöoväder i Östergötland, Sörmland mm, men hade gått bra allt. De kom hem till Stockholm till massor med snö, ut med pulkor, kälkar mm, som ett sportlov ska va.
Att kolla på kändisar på röda mattan är det roligaste av alltihop när det är galor av olika slag, hoppas på en markering av ngr slag även från männen-för mycket begärt kanske??!
"Call me by your name" har jag sett, åh en sån film, så jättebra och fin, se den. De andra nominerade filmerna i år har jag dålig koll på.
Ha en fin helg utan stormar förhoppningsvis!
Kram
marianne D.

Eva i Dalarna said...

Min son (som är stor filmälskare) och jag kommer att sitta uppe på söndag natt och titta på Oscars. Han är mycket intresserad av vilka som ska vinna vad men inte särskilt intresserad av röda mattan. Den intresserar däremot mig. Ska bli så kul att se kläderna! Och äta nåt gott ska vi förstås göra.
Jag är ju nattarbetare som du kanske kommer ihåg,så jag är van att vara vaken nattetid.
Hoppas stormen drar bort från er snart!
Trevlig helg!

Annika said...

Marianne.
Ja mot dem står man sig ganska slätt, verkligen. Bara att hänga med, inget man kan göra åt det hela heller.
USCH vad det blåste inatt. OCH gör än.
Men allt är ju värre på natten, det rev och slet i taket. hela huset gnisslade.
Vi sov i källaren.
USCH!!
Kanske blir det samma inatt? Det ska inte mojna förrän ngn ggn imorrn.

TACK!
Ja jag gillar gråa dagar. SÅ sköna, och så bra för själen.
Låter rätt skönt med 10 cm snö och ingen halka. Halkan är ju det allra värsta. OCH den kommer väl när det smälter sen, hua!! Gillar inte.

Mysigt med barnbarnen och så skönt att alla resor gick bra. Jag vet, det är alltid läskigt. ALLTID!!

ATT det är är, Röda Mattan är KLART bäst av allt. Det är SÅÅÅ roligt att se hur de ser ut och vad de har på sig. ÄLSKAR det!!
Det är bättre än själva galan. Absolut.
Markering lär det absolut bli på Oscars. Frågan är vad de gör? Blir spännande att se.
Männen ja, det borde ta tillfället i AKT och visa enad front de också. På kvinnornas sida.
Call me by your name ja, guuuuud vad jag har hört mkt bra om den. VILL se den innan söndag. VILL!!! Roligt att du också gillade den. Jag är ännu mer taggad nu.

Ha en fin helg.
Kramar!

Annika said...

Eva:
ROLIGT!!
Jättekul!! Heja ER!!! Ni får bunkra på med kaffe och annat smågott!!! KUL, Eva!!
OCH klart vi älskar Röda Mattan!!
HIHI!!
Ska tänka på dig.
Tack, stormen vrålar därute. MEN vi har ström och varmt.
Tack och lov.
Trevlig helg!!

Anonymous said...

Vi fick just elen på igen; var av sen ca kl. 10 i morse.
Ett par gamla träd har blåst omkull ute vid parkeringsplatsen
vid polen. Mother Nature´s housecleaning, sas!

Tur nog är huset ganska tätt, och jag är glad att jag satte
in nya fönster och skjutdörrar, men dånet hörde jag ju iaf.
Hemskt! - Glad att jag inte behöver flyga i dag. T.o.m.
tågen var inställda tidigare.

Bäst att ni sover i nedre våningen i natt också.
Det dundrar fortfarande där ute

Varm kram fr Ruth i Virginia

Channal said...

Kära Annika!

Hoppas stormen har lugnat ner sig och att ni har fått sova gott. Läskigt med väder. Man känner sig väldigt liten när det slår till.

Varm KRAM Anna

Annika said...

Ruth:
ÅH nej, så ni var utan ström. INTE kul.
Vi klarade oss här. Ett tag på fredags-em blinkade lamporna till ett par gånger, men det var allt.
JA, jösses så mkt träd som rasat. Var ute och körde lite igår. Inte kul alltså. Massor, massor med grenar på vår baksida. Så tacksam att inget träd beslutade sig att braka över huset.
Har rätt nya fönster, 10 år gamla, och skjutdörrar. Men det lät verkligen som ett godståg därute. Hemskt. Vilken vidrig storm.
Ja, läste du om flighten från Charlottesville till Dulles där alla spytt, i princip. Helt sjuk turbulens. Ngn skrev att det var som att vara i en torktumlare ...
Det finns en video hos Washington Post där de visar plan som lyfter och landar på Dulles. Finns en för National Airport också. Hemskt.
Vi sov i vår säng natten mot igår. Det hade ju lugnat lite då.
Nu är det bara röjningen som väntar. Den kan ta en stund.
Kram till dig idag på söndagen!

Annika said...

Channal:
TACK rara du. Idag är det bara lite blåsigt, men soligt och vackert. Fredagen var HEMSK. Gårdagen rätt blåsig också.
En av de värre vindstormar jag kan minnas. Ja, man är verkligen liten när vädrets makter sätter den sidan till.
Stor kram till dig!