Thursday, March 08, 2018

Lagom, Plogging, Döstädning, Läskigt och Kvinnodagen!
Godmorgon alla torsdagare!!

*    LAGOM is DA WORD!!


Lagom. Not too little, not too much, just the right amount. Lagom börjar bli en grej i USA. Ett modeord för amrisarna att lära sig.
Det finns böcker som handlar om "fenomenet lagom".   Lagom-böckerna finns att få tag på hos samtliga bokhandlar och på Amazon, givetvis.
NOG för att JAG vet vad LAGOM är, haha. MEN, jag är LITE sugen på att köpa boken också, bara för att liksom (faktum är att jag beställde den igår, hehe).
hygge och lagom är verkliga inneord. Frågan är,  har de orden kommit för att stanna i det engelska språket?
Framtiden får utvisa.
Fika är ett ord som håller på att etableras här. På riktigt. I bland annat New York finns en kaffekedja som heter FIKA, de serverar svenska mackor, kaffe och bakverk. Fika, helt enkelt. Jag önskar att FIKA ska komma till Washington med omnejd också.
A Fika is ALWAYS so nice!
Men lagom-tröjan? Eh, näeee … JAG avstår SÅÅÅÅÅ gärna från den.
Samtliga bokbilder från Amazon.com
Nej, nej, nej!! Den här tröjan kommer jag inte att skaffa!!  Lagom i lagom mängd är bäst!  VI ska INTE överdriva ;-)*   OCH så har vi PLOGGING!!


DÖM om min förvåning när jag igår läste i Washington Post om den nya svenska trenden som kommit hit!!
Jah' bah’ VA!!!
Detta är något jag fick lära mig IGÅR. Plogging är en trend som betyder att du PLOCKAR skräp samtidigt som DU är ute och joggar eller power “walkar”. Man har med sig en plastpåse, och så plockar man upp skräp längs vägen.
Japp, just det PLOGGING!!
Jag fick lära mig något NYTT om trender från Sverige tack vare The Post. Artikeln finns att läsa HÄR!
Fast, faktum är att jag minns att detta var stort i Sverige redan på 70-talet.  Det fanns en kampanj då som hette "Håll Sverige Rent".  När jag var ute och gick med mina föräldrar eller min moster plockade vi skräp ofta, ofta.  SÅ direkt NYTT är ju inte detta Plogging.  Men, whatever works!  En BRA trend ÄR det ju onekligen iallafall!!


*   Givetvis Swedish Death Cleaning också!

Japp, japp! Även döstädning har blivit ett begrepp här in DA US. Otroligt smart egentligen, detta med döstädning. Om jag skulle börja döstäda skulle det ta flera veckor. Orkar inte ens tänka på vad som finns i min källare undanstoppat i lådor, på dunkla hyllor och i svarta hörn.
Den dag vi ska flytta härifrån blir det INTE kul att rensa i röran. OCH det är framförallt källaren som oroar mig.
Så det här med döstädning är inget dumt drag alls. Det underlättar ju också enormt för de efterlevande. DOCK en döstädning får inte gå för långt. SÅ ledsamt det skulle vara om för mycket skulle vräkas ut och slängas.
Tycker jag alltså …


*   Otäckt


Vapendebatten böljar högt här. Den är brännhet efter den stora skolskjutningen i Florida för några veckor sen. I nästa vecka ska jag berätta om något helt sjukt som jag hört talas om.
DOCK, som alltid efter en stor skjutning bubblar fler hot än någonsin upp till ytan. När jag ser lokalnyheterna på kvällen är det fler än ett par gånger i veckan som någon skola i Washington med omnejd har tagit emot anonyma hot från någon som hotat att skjuta. Skolorna har fått köra lockdowns.   Både elever, föräldrar och lärare blir GIVETVIS rädda och stressade.
För jävligt detta. För jävligt. Hittills har det “bara” rört sig om falska alarm. Just nu är detta “det nya normala”. Stackars alla elever och alla skolpersonal som ständigt, faktiskt, måste oroa sig för det här.
Vet ni förresten att jag bor så gott som granne med NRA. Just det, deras högkvarter ligger i Fairfax,  inte så långt ifrån Reston. Praktiskt taget ligger NRA granne med Peters pappas hus. OCH chefen, the bigwig himself på NRA, och jag var på samma studentfest för ett par år sen.


*   Internationella kvinnodagen!

Är det idag!
Den ska vi fira. Womens history month är det också!
Ha en fin och bra 8 mars alla ni!

25 comments:

Anonymous said...

God morgon säger jag från ett blött Torrevieja. Mycket svenskt amerikanerna får lära sig :-) . Lagom är ett mycket bra ord, så även Fika och även döstäda. Vi har iaf tömt vinden hemma i Åkersberga och det var mååååånga lass till soptippen. Det man inte använt på 2-3 år kan man kallt konstatera att det kommer man inte att använda i framtiden heller.

Här i Spanien gjorde jag ett ryck och plockade ut en 3-4 flyttkartonger med grejer som jag aldrig använde och skänkte det till en Loppis som pengarna de fick in gick till "Rock against cancer", så det kändes bra och inte har jag saknat något av det heller.

Ha en fin torsdag hälsar Yvonne i Torrevieja

Anonymous said...

Ja pengarna gick vidare till cancerforskningen kanske jag ska tillägga, ser ut som att de "Rock against cancer" skulle använda dem själv. Syftningsfel i den meningen :-)

Pettas-Karin said...

Jag å min sida är lite "allergisk" mot ordet lagom. Det känns slätstruket ;).
Tröstar mig med ordstävet" lagom är sällan hemma".
Jag dödstädar sedan länge o kan nog hålla på i många år ännu. Också en tröst.
Jag plockar så gott som alltid upp skrot jag hittar på min väg, brukar ha en plastkasse i fickan. Också när jag är utomlands. Knäpp, ja!
Kvinnodagen o mansdagen borde man fira alla dagar på året.
Ha en fin kvinnodag idag, Annika!

Annika said...

Yvonne:
Godmorgon. Denna morgon strålar solen, men det är bara ngn grad varmt.
Mycket svenska klokheter och visheter seglar över Atlanten. DET är ju lite KUL!!
Frågan är hur mkt som blir kvar för att stanna?
Döstädning är ju bara så smart. Jag tycker det, såvida alltför mkt inte röjs ut. Bra för er att ha gjort det!!
Haha, jo jag fattar vad du menar, men ibland blir syftningsfel lite roliga. I ditt fall var det solklart.
Ja, mer röjning på det hela taget.
Ha en fortsatt fin och bra dag.
Kramar!!!

Annika said...

Karin;
Vet du ... pssst .... det är nog jag också egentligen ;-)
Ett lite trist ord är det allt. Men ändock lite kul att det blivit mode här. Komiskt också.
Tröjan skulle jag aldrig köpa. Däremot beställde jag boken, mest av nyfikenhet.
Döstädning är extremt smart, verkligen ngt alla borde göra. JAG MED!! Bävar som sagt för källaren.
Nej, plogging, du är RENDIG!! Och som sagt, det är ju knappast ngt nytt under solen. Det gjorde jag som liten parvel redan på 70-talet.
Mansdagar är det nog typ jämt.
Varje dag är mansdag.
Heja alla kvinnor! Vi uppmärksammar den 8 mars.

Monica said...

Den där lagom-tröjan får vara för min del också:-), skulle kännas helt knäppt att bära både här och där tror jag, boken av Linnea Dunne köpte Anna nu i UK, jag tror inte ens den finns på svenska här hemma, ska bli kul att läsa sen.

Ja plogging ja, står rätt mycket om det, en hel del förespråkare talar om för andra att de också ska ta efter och göra så här. Jag själv kan inte se papper, plastpåsar och sånt ligga i en affär på golvet, tänker att nån kan halka på dem, så jag plockar upp och lägger i en sopkorg när jag ser.

Och när det gäller plogging så stod samtidigt i en artikel att här slängs cirka en miljard fimpar på marken varje år! De tar fem år att brytas ned och består till en del av plast som sen kommer ut i våra vatten. Så oansvarigt! Och när man blivit uppmärksammad på det så ser jag städare på perrongerna och vad med fimpar de plockar upp. Det är dåligt att det ska vara så. Och ingen nämnd och ingen glömd för vi kan se pensionärer fixa med sin husbil här i vår park, röka som tok och var kastar de fimparna? Jo ned i dagvattenbrunnarna som finns, tror t o m ungdomen fattar bättre.

Däremot är jag mycket tveksam till att släpa ut dagisbarn att röja bland fimpar, sprutor och vad det nu kan finnas, det tycker jag inte alls är deras sak att sköta utan de vuxna som ska vara förebilder. Och helt fel med så små och riskerna med det, de har inte skyddskläder heller och det förekommer ännu och förskolan visar stolt upp hur duktiga de är. Absolut inget jobb för småbarn men föräldrarna ska göra rätt och då ser ju barnen och tar efter det. Så där som det var förr du vet, på vår tid:-)

Och döstädning, väldigt bra men tar sin rundliga tid, haha. jag fick mycket gjort ändå förra året och det är en alldeles otroligt skön känsla, liksom få bort sånt som aldrig ska användas ändå eller sparat sånt som är för stunden men sen helt irrelevant. Så skönt men det tar tid och är inte särskilt roligt så är väl därför man drar sig. Från ett snöbyigt nu här:-)

Vform said...

Jo det dyker upp ett och annat nytt ord som tar en tid innan vi får det att fastna i våra "gamla" huvuden! Kanske vi inte behöver dem alla heller ... vi har så vi klarar oss!
"Fika" i storstan är ju inte så tokigt :)
Vi "fikar" inte här heller, men det ordet gillar jag! Kommer säkert att bli vanligt här så småningom!
Döstädning är bra, men kunde ju ha ett annat uttryck! Borde börja!
Plogging däremot var ju nå nytt ... haha ...
Lagom är bäst!
Ha en skön kvinnodag du med!
KRAM ♥

Anonymous said...

Är sa trött pa alla trender...samma här...först var det "hygge" som gällde och nu är det "lagom". Allt ska vara lagom. De flesta vet inte ens vad det betyder men det later bra eftersom "it is trending".
Var tvungen att googla "döstädning". Det kom upp jätte mycket...även tyska sidor, haha.Boken har tydligen fatt stor internationell uppmärksamhet. Rensa bland mina prylar är verkligen nagot jag borde göra men det är sa svart att komma igang! Orkar inte ta itu med nagot. Bäst vore det väl att införa köpstopp. Är lite nyfiken pa boken. Kanske jag köper den (haha, det blir inget med nagot köpstopp, fast jag kan ju alltid ge bort boken sen ;-)). Margareta Magnusson verkar vara en interessant person. Hon bodde tydligen ett tag i Maryland.
Ha en bra dag Annika! Värsta värmeböljan här. Förra veckan hade vi -15C! Galen värld vi lever i!
Kramar, Lisa

Steel City Anna said...

Grattis får man väl säga då på kvinnodagen :)

Jag har en av lagomböckerna men skippar också T-shirten :)

Vapendebatten blir man mörkrädd av. Det känns inte som sidorna kan mötas alls.

Annika said...

Monica:
Tröjan är bara too much. Tror inte jag skulle ta på mig den även om jag fick den gratis.
SÅ FUL! OCH Lagom är ju inte ett jättekul ord heller ... HAHA!
Det var den boken jag beställde igår. Mest för att jag är nyfiken. Köpte Hygge-boken också, för det var en bra dubbeldeal!
:-)
Kul att bläddra lite i iaf.
vet du, det var ALLRA första gången jag läste om plogging! Jag har aldrig hört talas om det förr. HAHA!
fenomenet är ju välkänt, men att det är en trend och nytt ord. HAHA! NEWS!! man lär sig ngt NYTT varje dag.
Fimpar ja...folk röker mkt mer hemma än de gör här, så jag VET ju hur ofta man ser fimpar slängda hemma. Inte kul alltså.
Nej, Monica, samma här, låt inte barn plocka fimpar och annat farligt. OK att plocka papper, burkar, skräp. men inte fimpar!! OCH absolut inte kanyler etc. Himmel!!
Precis, jag tyckte vi lärde oss mkt av den äldre generationen. På vår tid. Får väl hoppas att det är lika idag, men vem 17 vet ...
Jag skräpade aldrig ner under min uppväxt, och gör det inte idag heller. Det liksom sitter i benmärgen.
Kan på sin höjd spotta ut en tuggummi, men skäms lite över det ...
Monica, ha en fin dag nu!!

Annika said...

Lisa:
Trendigt it IS!!
Lagom är ju ett halvtrist ord. Ta inte för mkt nu, ta en lagom portion. Lagom söt, lagom smal, lagom duktig. lagom driven, lagom varmt ...
GAAHHH!
Trist ord. Egentligen. Men jag beställde hem dubbelböckerna igår, och ser faktiskt fram emot att bläddra i dem.
Döstädning är en jättegrej och OOOOO så smart!! Alla borde nog ägna sig åt det.
På riktigt.
Trendy or not ...
Vi har inte så varmt, det gillar jag.
Ha det så gott nu.
Kram!

Annika said...

Vivan:
Just PLOGGING, det var helnytt för mig. Jag liksom bara hajade till då jag såg det i Washington Post. Nya trenden!!???
HAHA!
ja, jösses ...
Det som varit vedertaget såååå länge har ni blivit trend. Minns som sagt då vi var ute på skräpplockarrundor på 70-talet.
Nej, just det, Fika är inget vanligt ord i svenskfinland även om ni dricker mer kaffe än ngn annan på jorden, haha. Ska vi ha na kaff? Men vi kan vel dreck na kaff tå vi sies. Jomen vi sies åp Muttron å tar ein kåpp. HAHA, du får ursäkta mitt URUSLA hemsnickrade Närpesspråk ... FNISS!! Mn faktum är att ordet fika inte används så mkt hos er. Älskar ordet fika, det säger SÅ mkt!!
Döstädning låter hemskt, men smart är det.
Vivan, ha en jättefin kvinnodag.
Kramar!!

Annika said...

Anna:
Grattis till dig på dagen, Anna!!
Tröjan är så ful att guds änglar gråter. Trodde inte det var sant då jag såg den i mitt FB-flöde, hahahaha!!!
Men det ska bli kul att få hem böckerna. De kommer imorrn, fick en bra dubbeldeal med den och hyggeboken, haha. Hygge är man liksom expert på, så det kan ju vara kul att se vad de säger om den saken. Lagom ...ehhh ... ja. Kul som sagt ändå. Fika-boken beställde jag inte hem, inte döstädningen heller.
Vapnen ja, som sagt, tror inget ändras där.
Ha en jättefin dag nu!!

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Vad kul att så mycket skandinaviskt blir trender i USA :-) Känns lite konstigt (men kul) att amerikanarna verkar så fascinerade av lilla Skandinavien.
Jag hoppas dock att de inte anammar "lagom" för mycket, då det jag gillar med USA är att de inte är just Lagom... :-)
Tror jag skippar tröjan jag också ;-)
Fika gillar jag dock att det verkar fått fäste internationellt :-D

Plogging har jag också alldeles nyligen hört talas om, och då var det via någon random amerikansk Youtubekanal.
Efter det stötte jag på ordet en eller två gånger via någon svensk sida också, men inte mer än så.
Jag minns också den där "Håll Sverige Rent"-sloganen. Eller, jag minns i alla fall att det var tryckt sådant på alla GB-sopkorgar :-)
Håller med; en bra trend.

Ordet döstädning/death cleaning har jag också bara stött på ett par gånger hittills. Vet vad det innebär, men har inte satt mig in sådär hemskt mycket i det.
Men på sätt och vis kan en nog säga att jag nästan gjort en sådan städning redan, i och med att jag snöat in på Minimalism och decluttering.
Sedan hösten 2016 har jag rensat såååå mycket bland mina saker. Tror nog att jag kan säga att jag rensat bort 75% av mina ägodelar vid det här laget (och jag har fortfarande inte saknat en enda pryl).
I somras tog jag tag i förrådet; och det enda jag har där nu är 3 flyttkartonger med (nostalgi)grejor, 1 stor jullåda och en julgran.

-----
Usch för alla skolskjutningar och vapenhot mot skolelever!!
Skolan SKA ju vara en trygg plats för barn (och personal självklart), inte en plats där de ständigt måste gå runt och vara rädda att någon psykopat ska komma in med ett dödligt vapen!
Om nu USA börjat ta efter livsstilar och dylikt från Skandinavien, kan de inte ta efter våra vapenlagar då också...
-----


Medsysterliga kramar från min del av världen på Internationella kvinnodagen!
/Erica

Annika said...

Erica:
Lite kul, eller hur!!
:-D
Lagom är ju ett rätt trist ord, så det ska bli mkt intressant att se hur denna lagom-bok är skriven och vad syftet är med den, haha!!!
Samma med hygge, ska bli kul att se vad de skriver där. Jag är expert på området.

PLOGGING, så NYTT för mig att jag nästan baxnade i soffan då jag läste artikeln. KOMISKT!! Lusigt att du också hört om det nylien, och på en amerikansk YT-kanal!! HAHA.
en bra trend, om än inget nytt under solen sas.

ja, det vore väl klokt om US kunde ta efter sveriges vapenlagar. Men alas, nej. NRA så mäktiga, och andra tillägget så starkt.
nej, vi får se om ngt alls händer? Tvivlar.
Ja, hemskt just nu med alla hot på skolor överallt i US. Typiskt också att det blossar upp efter en stor skjutning.
Ja, de går ju hand i hand med döstädning och de-cluttering, absolut. Samma sak, i princip. Men i döstädningens fall är det väl mer tänkt att göra det lättare för de efterlevande samtidigt som man gör sig av med grejer. Det finns kanske även sånt man vill att ingen ska se ...
ja, vad vet jag.
Steget för mig är långt till att döstäda. Orkar knappt tänka tanken ut på att börja sortera och röja. Inte i källaren iaf. HAHA.
Så glad att du tog tag i det, en rening.

Kramar på kvinnodagen till dig, Erica!!

Anne said...

De där böckerna måste jag spana in också. Som du säger roligt läsa även om jag egentligen tycker rätt illa om just lagom. Lagom har alltid känts så begränsande, som att du ska vara lagom, sikta lagom högt, vara lagom nöjd, ha lagom mycket och bla bla. Ja, du fattar. Men hygge, fika och döstädning. JAAA! Jag hoppas de begreppen och sakerna på riktigt tar fäste här och inte bara är övergående trender. De tre sakerna är så bra och fina att de vill jag verkligen på riktigt ska bli en del av kulturen här.
Plogging, hahaha aldrig hört förut men så kul läsa om. Precis!!! Det där har vi ju redan gjort, löer igenkännande av det du skriver om att plocka skräp och dina föräldrar. Vad jag brukar se här nån gång om året, framför allt längs de större vägarna (alltså inte inne i bostadskvarter) är band av unga män i reflexklädda västar som går och plockar skräp. Jag har ingen aning men min känsla då jag sett dessa grupper och hur de verkar övervakade under arbetets gång är att de är nån form av dömda unga kriminella, kanske samhällstjänst? Men nånting sånt vilket ju är jättebra. Jag menar, det är väl ett perfekt straff för brott som är så låga de inte gett fängelsestraff, ut och gör nytta i din community.
Ser framemot höra mer kring vapendebatten och vad du hört. Jag har också hört märkliga saker de senaste veckorna. Vet inte men denna gång verkar det som att debatten efteråt spårat ur än mer, varit hätskare, kanske beroende på alla är så desperata nu efter förändring och så trötta, uppgivna med. Från båda läger och sidor, angrepp och konstiga saker jag hört sägas bland folk jag känner till och med.
Ha en fin dag! Kram!

Anonymous said...

Har aldrig hört talas om plogging! Kul att det ska komma via dig som bor i USA om det nu är en trend i Sverige! Eller så är det amerikaner som tror det är en trend i Sverige?
Nåja, kanske jag bara missat det!
Verkat finnas flera böcker om Lagom, jag följer Niki Brantmarks blogg (http://www.myscandinavianhome.com) och hon har gett ut en Lagom-bok som är översatt till olika språk.
Här firar vi Kvinnodagen med bakelser som maken kom hem med för att just fira mig (för jag är kvinna) idag!

Annika said...

Anne:
Fick dem idag :-)
Tjockare än jag trodde. Mkt tjockare. Jag menar, vad kan vi lära från lagom ;-) som täcker en tjock bok ;-)
Visst är lagom ett trist ord. Inget snack om den saken.
MEN frågan är, vad lägger de bakom orden lagom i boken??? I¨ll tell you later ;-)
Ja, jag hoppas att hygge, fika och döstädning fastnar.

PLOGGING!!???? WTF!! HAHA, var så förvånad då jag läste om det. Man får lära sig ngt nytt varje dag. SÅ komiskt!!
De som plockar skräp runt vägarna, interstates etc, är mkt riktigt interner. Om du tittar närmare kan du ibland se att de är fastkedjade i varandra.
Ibland är det säkert sådana spm gör samhällstjänst också. Men ofta nog är det fängelsekunder.
Själva plogging är verkligen intet nytt under solen för oss nordbor som fick hänga med och plocka skräp tidigt :-)
Som sagt, minns det ju från 70-talet. MEN en bra trend är det ju! Ska se om jag ser ngn ploggare på mina PWs. Idag plockade jag själv upp en del skräp som jag hittade runt en av skolorna som jag går förbi, hehe. Plogging ;-)
Det jag ska skriva om nästa vecka är i mitt tyckte så sjukt att det inte ens är möjligt ... MEN, se det är det.
Ja, jag tror vapendebatten är hetskare nu. Råare.
Och vet du, som vanligt tror jag inget kommer att ske. Men glad att Dick's mfl affärer lagt om ett och annat.
Kramra!

Annika said...

Brysselkakan.
Läs artikeln, så mkt jag fick lära mig genom den. Helt otroligt. nej då, svenskt påfund-
Så komiskt också på ngt sätt. Det är ju inget nytt under solen detta för oss. Men en bra "trend" får vi väl kalla det ändå-
Fick min lagom-bok idag :-) OCH det fanns flera på Amazon, men jag beställde Linnea Dunnes.
Trevligt att fira kvinnodagen så Såg din bild på insta. Mums.

Vform said...

HAHA ... DU är bäst!! ♥

Annika said...

Vivan
DUUUUU är SNÄLL!! Jag vet att jag inte kan, ahahahhahaha!!!!

Anne-Marie said...

Lagomtröjan avstår jag gärna. :) Märkligt att detta ord kommit in i engelskan också.
Hygge verkar mer danskt om jag fattar det korrekt. Såg du förresten videosnutten som är en parodi på Bron (tror det var det programmet) och där svenskarna inte kan säga vissa ord eftersom det är PK? Den var väldigt rolig tycker jag och visar hur absurt mycket har blivit i Sverige. “Gärningshen" var ett av orden. ;)
Plogging var nytt - har aldrig hört det ordet. Jag och min bästa kompis brukade plocka skräp som flickor när vi var ute i Enebyberg. Vi var nog de enda som gjorde det! Haha. :) Man ser så mycket skräp tycker jag och jag blir vansinnig när folk bara slänger saker på marken. Jag får dåligt samvete om jag råkar tappa något litet.
Döstädning verkar vara väldigt klokt. Tänk om mina föräldrar gjort detta. Jag har inte mycket att städa ut så tror inte att jag behöver göra mycket. :) Fler borde ta till sig detta begrepp.
Kramar!!

FREEDOMtravel said...

Plogging hade jag aldrig hört talas om! När jag såg det trodde jag att det hade med bloggande att göra ;) Lagom verkar vara en populär titel på en bok! https://www.adlibris.com/se/bok/lagom-9781472249333

Annika said...

AM:
SÅ ful!
Skulle aldrig sätta den på mig!
Hygge ÄR danskt, ja! Absolut, helt rätt.
Har inte sett den där parodin, får ta och leta upp den. Gärningshen, hahahahha!! DEN var BRA!!! Ja, men visst kan saker och ting gå alldeles för långt. NUFF liksom. För mkt PK kan bli riktigt farligt.
Plogging, total NYHET för mig. You learn something new EVERYDAY!! Men fenomenet är ju inte nytt alls. Gammalt och beprövat, även om det kallas trend nu, hehe. Minns det ju tydligt från det glada 70-talet.
Samma här, kan inte kasta skräp på marken. Går inte. OCH ja, gud vd skräp man ser. FFA då man färdas m bil längsvägarna, hjälp. Nä, dags att börja plogga!!
Döstädning är mkt mkt smart. Helt otroligt bra, alla borde göra det.

Annika said...

Helena:
Plogging, du ser, inte ens ni i Sverige vet vad det är :-)
HAHA!
Så komiskt på ett gammalt fenomen.
Lagom is da word of the day. Om än trist. Finns så många böcker på ämnet. Kollade just upp din länk, ser ut som om de alla har samma tema också, mer hygge än lagom i mångt och mkt.