Wednesday, October 21, 2009

Tråkigt...

Godmorgon!

Sitter och läser en av de bloggar jag läser varje dag; Vimmelmamman. Jag ser vad hon skriver, och sätter nästan mitt te i vrångstrupen.
Man har eventuellt hittat metastaser i hennes lungor. Förändringar som inte behöver vara metastaster men som KANSKE är det!?
Fy fan!
Det finns ingen annan bloggerska jag känner till som skrivit lika öppet och rakt om sin cancer som Lotta Gray! Att läsa hennes blogg är som att åka berg och dalbana mellan hopp och förtvivlan.
Hur känns det då inte för LOTTA!!?
Fasiken vad jag känner för och MED henne!
Nej, det får inte vara sant! Förbannade jävla cancersjukdom!
Nu ska jag verkligen hålla alla tummar jag kan för Lotta! HOPPAS att det bara är en lunginflammation, absolut inga lungmetastaser!

Det finns få saker man uppskattar så lite som sin hälsa. Den uppskattar man inte fullt ut förrän den dag den inte finns längre. Dagen då man får beskedet om en sjukdom som inte går att bota. DÅ först uppskattas hälsan!
Jag försöker tänka på, och uppskatta, att jag är frisk (vad jag vet). Men det är en flyende tanke som bara får ge plats för nästa... Så är det nog för de allra flesta av oss.
Jag blir så ledsen och så arg! OCH önskar att Lotta ska få sin hälsa tillbaka.

**********

Hade ju egentligen tänkt skriva om hur lätt det är att returnera varor här in the US of A.
Lämnade tillbaka en klänning som jag köpte på Anthropologie (en verklig favvisaffär) för lite sen. Då hade klänningen flera veckor på nacken, och jag hade klippt bort prislappar och annat, och faktiskt till och med nästan haft på den till en fest nyligen. Jag var så nära att använda klänningen att jag var färdigklädd och sminkad och skulle gå. DÅ FÖRST insåg jag att den var för stor. Att den satt fel, och att jag inte var bekväm i den.
Jag lämnade tillbaka den, och fick alla pengar tillbaks utan minsta knot. Jo, jag hade kvittot kvar.
Det går nästan att returnera vad som helst utan problem i detta land.
Läppstift och smink till och med, även parfymer.
Då jag jobbade som dekoratör på Lord and Taylor fick man höra många stories. Bland annat fick jag veta att Lord and Taylor kallas för ”DC’s biggest rental for dresses”. Efter stora event i staden kom kvinnorna som köpt klännignarna tillbaka med dem nästa dag och krävde att få pengarna tillbaka, ibland stank klänningarna parfym, ibland hade de stora deoblaffor och prislapparna var alltid borta, såklart. ÄNDÅ krävde dessa damer att få pengarna tillbaka, och vägrade expediten att ta tillbaka klänningen så krävde kunden att få tala med ”the supervisor”. I nio fall av tio fick kunden lämna tillbaks sina aftonklänningar.
Usch vad det retade mig.
Men, det är aldrig någonsin snack om återlämning då man har kvitto och prislappar iordning. DÅ kan man i princip lämna tillbaka ett plagg, eller en sak, närsomhelst. Snabbt och smidigt.
Det är sällan jag lämnar tillbaka något alls, men om jag måste så vet jag att det är fort gjort. Antingen får jag en store credit, eller så får jag cash (om jag betalat cash) eller så går pengarna tillbaka in på kortet jag använt.
Smidigt.

Det var den här klänningen jag returnerade. Fin, men passade inte på mig...

Nu ska jag gå ut och fotografera hösten, precis som Anne gjorde igår i sitt fina inlägg. Vi är många som älskar denna årstid. OCH, ni som inte tycker lika mycket om hösten som vi gör får helt enkelt stå ut med vårt tjat om denna sköna tid ett tag till :-)

Ha en bra onsdag önskas alla!

ONLY IN AMERIKATT!!!!


Måste bara göra ett tillägg här på bloggen idag!
Ibland blir man bara så ruggigt LESS på att bo i USA! Ibland vill man bara kicka hela landet i häcken. Iallafall SOMLIGA dårar, ska jag väl säga, i ärlighetens NAMN!!
DÅ jag körde Karolina till skolan alldeles nyss fick jag höra en HÅRRESANDE historia härifrån min alldeles egna kommun. Mitt eget county, Fairfax County.
Igår morse blev en man arresterad i sitt eget hem för att han varit NAKEN då han bryggde sitt morgonkaffe!!! En kvinna med sin 7-årige son hade sneddat över mannens trädgård på väg till skolan och då sett mannen i sitt kök bryggandes sitt kaffe IN THE NUDE!! Därpå ringer hon polisen, och mannen bli arresterad!! I sitt eget hem.
Kvinnan påstår att mannen "traumatiserat" hennes son!!
Men vad i helvete!!! HON gick in på annans tomt! Och sen har tanten mage att ringa snuten??
OCH förresten, får man inte vara naken i sitt eget hem???
Ibland undrar man FAAAAAN vart detta land är på väg??
Nu blir det nog inget fall av det hela eftersom det inte är något kriminellt som skett. Men starka krafter på radion tyckte att MANNEN skulle stämma KVINNAN!! Ingen höll med kvinnan som TUR är!! Inte en enda! Och det är jag j-gt glad för!
Men, den stackars mannen har fått sitt namn uthängt i media! Han är faktiskt smutskastad nu!!
Hur sjukt är inte detta på en skala??? Det ska bli väldigt intressant. och hemskt, att följa detta helsjuka...

Signing out, from Fairfax County!

39 comments:

Humlan said...

Cancer är en skrämmande sjukdom, oberäknelig och smygande. Jag har inte läst bloggen men instämmer med dig i önskan att hon ska få sin hälsa tillbaka!

Så smidigt det låter med returer hos er, men det är ju lätt att det utnyttjas som du skriver. Det är inte ofta jag lämnar tillbaka något, men det händer ju att kläderna inte är lika bra när man kommer hem som man trodde i affären.

Jag fotograferade hösten i går, men jag har inte fått bilderna ur kameran än, får se om det blir av i dag...

Kram

Matildas fikarum said...

Här är det också lätt att returnera, men skulle ett plagg lukta parfym eller vara uppenbart använd, då är det inte lika lätt. Skor som har den minsta rispa under sulan, t ex, går inte att lämna tillbaka.

Annika said...

Humlan:
Läs hennes blogg.
Hon skriver så totalt ärligt om sin sjukdom!
Och det är så sorgligt!
Vidrig sjukdom är det.
Ser fram emot hösbilder!!!
Kram!

Matilda:
Verkar svåare att lämna tillbaka down under än vad det är här. Ibland tycker jag det går lite väl lätt här också...
Faktiskt, det utnyttjas så!

Marie said...

Vimmelmammans öde är verkligen hemskt. Det är svårt att kunna förstå känslan av att inte veta när/om ens liv kommer att vara över. Visst, vem som helst kan ju bli påkörd av en bil och dö närsomhelst, men hon lever ju med en dödsdom över huvudet.

Vad smidigt med returer! I Sverige är de ju sjukt griniga när det gäller sånt! Har haft några dåliga erfarenheter av riktigt griniga butiksbiträden! Blää!

Och det där om nakna mannen... weird! Vad f*n gjorde kvinnan på mannens tomt? Han måste väl få gå runt naken i sitt egna hus! Sjuka människor...

Kerstin said...

Jag har inte läst Vimmelmammans blogg men nu måste jag ta mig en titt. Det är så många som pratar om den. Cancer är en jäkla sjukdom som förstör och förgör för så många. Nog hoppas man att det ska komma nåt undermedel som kan bota allt vad cancer heter.
Du, det där med att vara naken i sitt hem. Man kan lätt tro att det är ett skämt, men man inser när man läser bloggar från USA att det är väldigt mycket pekpinnar. Vad hade hon på hans tomt att göra? Och hur har hon mage att polisanmäla när hon genar däröver? Man förstår sig inte på människor. Jag tycker synd om den stackars mannen. Att inte få göra vad man vill i sitt hem......ojojoj.
Önskar dig en riktigt fin dag, Annika.

Elisabeth said...

Vilken helt absurd historia med mannen som blev arresterad! Det är sådant som jag inte trodde hände i verkligheten, utan bara på TV, ungefär.

Det där med att lämna tillbaka varor har enligt min uppfattning blivit betydligt enklare i Sverige på senare tid. INTE lika lätt som hos dig, men mycket bättre än det var för ett antal år sedan.

Jen said...

Usch jag håller tummarna även jag att det "bara" är lungiflammation å inte staser...

Det värsta är ju också att poliserna uppenbarligen var dumma nog att åka dit och arresterade honom... Hur tänkte de där??? Nej det var nog höjden av korkhet tror jag!! MY GOD.... :/

Annika said...

Marie:
Vimmelmammans öde är grymt. Att hela tiden slängas mellan hopp och förtvivlan. När jag läste hennes blogginlägg igår sp fick jag faktiskt en chock, tror jag. Tänkte på henne hela natten...
TUSAN OCH TVI VALE!!!
Ja, det är lätt att lämna tillbaka grejjer, riktigt lätt, för lätt :-)
Visst är hela nakengrejjen heltgalet SJUK!!
Jag blir förbannad!!!

Kerstin:
Ja, det är nog en av sveriges största bloggar, tror jag.
Läs den!
Hon skriver så bra, så ärligt och så utelämnande!
Visst är det mkt regler och pekpinnar här, men detta är nog bland det västa jag hört!!!
Och det i min egen kommun. SJUKARE ÄN SJUKT.
Det enda glädjande var att ALLA var emot kvinnan. OCH att ingen kunde fatta hur polisen ens kunde gripa mannen (det är ju verkligt otäckt), och att mannens namn nu hängs ut.
Ha en fin dag du med!
Stor kram!

Elisabeth:
Visst, man tror inte att det är SANT!!!
Jag satt och svor i bilen då jag hörde det!
Osannolikt, men ack så sant.

Bra att det blivit lättare hemma. Inte för att jag ngnsin lämnat tillbaka ngt där på senare år så jag vet inte alls hur det är. Men det ska ju inte vara svårt.

Annika said...

Jen:
jag vet, vi får hålla tummarna!

ja, historien om den nakne mannen är bland det värsta jag hört!!
Och ja, hur kunde polisen ens ingripa????
Kan inte tro att det blir ngt av detta...men att människan ringde snuten är ju bara så totalvrickat...

Taina said...

Jag måste bara få avreagera mig på det sistnämnda i ditt inlägg "AAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH" så IDIOTISKT!!! Kärringen var säkert SÅ nyfiken på grannen så hon var tvungen att glo in! Inte undra på att många amrisar har nedragna persienner eller rullgardiner.

Godmorgon förresten!
Solen skiner och det blir ljuvligt väder idag. Känner mig riktigt pigg. Ja jag studsar inte upp ur sängen precis, men det är inte långt ifrån!

Usch och fy för cancerhelvetessjukdomen!!! HATAR den! Ska det inte räcka för Lotta nu? Jag läser hennes blogg lite då och då. Men vad är det för läkare som skriver ut antibiotika utan att träffa henne? Tänk om det är en propp då? Kan de inte göra röntgen nu på en gång? Frågorna äro tusen. Vad ska det då inte vara för Lotta? Nu håller vi tummarna att allt ska gå bra för henne.

Jag har märkt att det är lätt att lämna tillbaka här. Men det får givetvis inte utnyttjas så som de där damerna (läs kärringarna) gjorde. Jag lämnade faktiskt tillbaka en barbie på TJ Maxx utan kartong men med kvittot kvar såklart. Den gick sönder efter 5 dagar. Vi fick en ny!! Utan problem. Och inte behövde jag kalla på supervisor heller.

Ha en bra onsdag nu.

Stora kramar från ett varmt CT!

Camilla said...

Hoppas for vimmelmammans skull att det inte ar nga metastaser.

Den dar mannen skulle stamma den dar tanten. Om han vill ga naken inne ar det ju hans ensak. Hon gjorde ju intrang pa hans tomt.
Vilken manniska, man blir ju bara trott pa sadana.

Ha det gott
Kram

Desiree said...

Det är som du säger att man oftast inte uppskattar sin hälsa förrän man blir av med den eller blir orolig över den. Jag försöker verkligen uppskatta att jag är frisk. Det betyder så mycket! Jag känner verkligen med Lotta som du skriver om och hoppas med hela mitt hjärta att det ska gå bra för henne.

Sedan blir jag helt chockad av att läsa det du skrivit om mannen som var naken och blivit arresterad pga av detta. Helt sjukt!!!! SHit då kanske jag också blir arresterad framöver för det händer att jag gått naken i mitt kök för våran tvättstuga ligger precis brevid köket och ibland har jag tagit av kläderna där för att direkt lägga i tvättmaskinen och sedan gått naken från köket till badrummet. Man går alltså inte säker i sitt hus. Här i USA har de ju verkligen naken paranioa.

Vad gäller att lämna tillbaka saker och ting så är det ju å andra sidan underbart här. Det funkar verkligen smidigt. Men jag tycker det är fel att sätta det i system och använda kläder för att gå på fest och sedan lämna tillbaka dem. Du hade ju inte använt klänningen du lämnade tillbaka även om du tagit bort prislapparna. Då tycker jag att det var helt ok. Ha en fin onsdag och hoppas du får tag i riktigt fina höstbilder nu på din promenix.

KRamis

Saltistjejen said...

Men herregud det där med manne var ju heeeelt barockt!!
haha jag knatar ofta runt naken eller i bara underkläderna här hemma på väg från badrummet till sovrummet men så måste man göra något i v-rummet. Och på kvällarna när E sover i sovrummet klär jag ofta av mig och sätter på mig sov- eller myskläder i v-rummt. OCH det fns ju många fönster som skulle kunna se mig....
Å adrna sidan är folk kanske inte lika känsliga för nudity här i NYC? Plus det verkar aldrig vara lika farligt med nudity hos en kvinna som en man OM det handlar om små barn. Fast det är klart. OM man råkar se en bröstvårta då är det såklart kört! DÅ är det ju porr och j-gt reaumatiserande för även en bebis!!!! ;-)
Hemskt detta med cancer! Särskilt hos unga personer med små barn. Usch! Jag blir så ledsen.
Precis som du säger borde man vara så glad och tacksam över att man känner sig frisk. För man vet ju att sådant inte varar för evigt. I många fall får man förr eller senare ngn krämpa eller sjukdom även om det inte behöver vara ngt såpass allvarligt som cancer eller MS eller annat men tillräckligt för att göra ens liv svårare och mer komplicerat.
Sist men itne minst, visst kan man i stort sett alltid byta saker härr otrolgit! Nackdelen mde detta systemet är dock att man kan råka köpa det exet som ngn annan tidigare använt. För affären säljer ju sakerna igen så länge de inte är helt förstörda.
Måste rusa!
Kram nu!!

Annika said...

Taina:
Precis, det är precis vad en person sa som ringde in och var lika förbannad som vi; att tanten var nyfiken på mannen (han lär vara 25 årig dykare).
Skitkärring!!
Blir så arg att det inte är sant!

Huomenta taina!! Hihi!
Glad att du mår bättre idag!
Snart är du fit for fight igen!

Lotta borde det räcka för nu. Blev faktiskt så pass tagen av det hon skrev igår att jag hade svårt att sova inatt. Skit är det!!

Jo, det är lätt att returnera här. Otroligt lätt. Gillar!!

KRAM!!

Camilla:
Vi får hålla tummarna för vimmelmamman!!!

Ja, vilken helt vrickad historia, va??
Totalt sjuk. jag vlir så less på folk ibland att det inte är sant.

ha en fin dag.
Kram!!

Desiree:
Visst är det så...Man uppskattar inte hälsan förrän man blir riktigt rädd, eller sjuk.
Jag hoppas så att Lotta G ska klara av detta, och att det inte är staser!

Ja, det där med mannen i eget hem är så galet att man vill skrika!! SJUUUKT!!!
SJUUUUKT!!!
jag går näck i mitt sovrum o drar inte för mot golfbanan!! Tänk om man blir stämd one of these days??
ja, de har nakenparanoia som inte är vettig ngnstans...

Men ja, att lämna tillbaka saker är lätt och det är ju bra...
:-)
Nu ska jag strax ge mig ut. Kungligt fint väder!!

KRAMAR!!

Annika said...

Saltis:
Visst är det så sjuuukt att man bara vill spy!!
Vilken kärring! Inne på hans tomt, och ringer snuten!!????
Jag var kokande då jag kom hem och kände att jag var tvungen att dela med mig :-)Nä, jag tror att folk i NYC är mer härdade...
Den som ringde in var säkertr en sipp fairfax PTA mamma som inte har ngt bättre att göra. OCh som kanske tom var intresserad av den 25 årige dykaren :-P...
B---h!
Japp, här kan ju amning bli till porr också...suck och STÖÖÖÖÖÖÖÖN!!
Jaja, vi får se vad som händer i denna märkliga historia!

Precis, det är bra att man kan lämna tillvaka, men visst kan man köpa ngn annas damaged goods också...
Klänningarna på L&T kunde oftast inte säljas vidare, jo kanske efter kemtvätt, men inte utan.
Vad förbannad man blir på sånt också...
Hoppas din dag idag är bra.
Stor kram!!

Victoria said...

Jag har för mig att jag sett någonstans här att man inte ska visa sig naken inför sina barn efter... var det tre års ålder...? Annars kan de ju bli traumatiserade. Helt skogstokigt.

Annika said...

Victoria.
ja, det där vill jag också minnas att jag sett.
Blir så arrrrrg!!!
Inte konstigt att det är så hysh-pyshigt och "fult" här.
BLÄ!!!
Kram på dig!

veronika said...

Ja herregud säger jag bara....ska man inte få brygga kaffe i sitt eget hem med eller utan kläder????
Sdean att hon gick på hans tomt, skulle anmäla henne..

Ja, cancer det är något som är så hemskt, som du och jag vet som har och haft nära anhöriga denna hemska sjukdom. Min bästa vännnina gick bort i cancer endast 33 år gammal, det var HEMSKT!!!!Jag var hos henne nästan varje dag på slutet, så tragiskt med två små barn. Usch.
Klänningen var jätte fin, du ska vara glad som passar i klänningar! Själv känner jag mig inte hemma i klänning, men varje gång jag har en klänning på mig så blir alla i familjen både glada och chockade.:) Sonen säger alltid, vad fin du är Mamma. Kanske ska jag ha klänning för deras skull.:)

veronika said...

Förresten så instämmer jag verkligen i hur lätt och smidigt det är att lämna tillbaka något till affären.
Jag undrar vad de gör med alllt?? Som kläderna tex. Själv har jag aldrig sett något om jag tex köper online som ser ut att ha varit använt.
Medan jag flera gånger då jag beställde från tex Lindex, Hennes att kläderna hade varit använda, usch säger jag bara. Det var då jag bodde hemma.

Annika said...

Veronika;
Visst HÄPNAR man!!
Precis, alla tyckte att HAN skulle stämma henne för intrång på tomten. SÅ sjukt alltså, sjukare än sjukt!!

Cancer är överjävligt. Minns då du berättade om din kompis..
Fy för att vara så ung med småbarn och sedan ligga för döden.
Vidriga sjukdom. Allt annat blir så smått i jämförerelse.

Aha, då du är ingen klänninsmänniska.
men jag tror visst att du passar i klänningar så det så!!

Ja, smink och parfym och sånt slängs. Det vet jag...
Kläderna minns jag att skräddarna på L&T fick fixa till, om de kunde. Annars kasseras de ju.
Jag har aldrig heller köpt ngt online som varit använt, aldrig ngnsin och inte heller ute i butik vad jag vet.

anna of sweden said...

Usch ja, jag känner mig också så påverkad av Vimmelmammans blogg. Det är ju så med bloggar, att man kommer varandra nära - även om man aldrig setts i det verkliga livet.

Du jag har några tips om Photoshop.

moderskeppet.se är en jättebra hemsida med Photoshoptips.

Och om du vill lära dig ordentligt så rekommenderar jag distansutbildningen i digital bildbehandling på högskolan i Jönköping. Det är den jag går och det är riktigt, riktigt bra. Du hittar information på studera.nu

Kram!

alegni said...

åh, stackars människa. det där med cancer är så jobbigt att jag knappt vågar tänka ordet ens. hoppas allt går bra för lotta framöver!
här funkar det också bra att lämna tillbaka varor bara man har kvittot med. fast det är ändå väldigt sällan jag gör det.
jeez, vad tänkte kärringen på som ringde snuten? att hon täcks erkänna att hon ens kikat in hos gubben!
kram

Lisa said...

Har last Lottas blogg lange nu, nar man antligen trodde Lotta skulle fa lite lugn o ro ett litet tag sa kommer detta inlagg om ev metastaser. Sa ledsen man blir.. I borjan nar hon skriver att hon far kommentarer, om att hon ar hypokondriker blir man sa arg, vad finns det for sjuka manniskor. Lotta som kampat sa lange o fortsatter att kampa. Laser sallan kommentarer o trodde att Lotta var en av fa som aldrig fick sana konstiga kommentarer. Ni som inte laser Vimmelmamman gor det, men da maste man nastan borja fran borjan, eller inte for det var i maj-08 som hon fick sitt besked...

Annika said...

Anna.
Visst känner man sig tagen av hennes liv!
Hn skriver ju så ärligt om allting!!
Önskar henne allt gott.

TACK för tipset! Det ska kollas. Förstår att din kurs är bra! men jag tror du kan mer än jag redan innan sas.
Kram!!

Ingela:
Ja, det är så hemskt. Denna Lotta skriver så bra!
Läs den!
Bra att det funkar smidigt med tillbakalämnande i Finland också.
Jag vet, vilekn tant va!!?? HUR kunde hon??
Otroligt!
man tror ju inte ens det är sant!!
Kram!

Lisa:
Visst blir man så ledsen!
Jag trodde hon skulle få vila lite nu, kunna ta tag i sitt liv och så händer detta!!
FATTAR mig inte på kirurgen heller som RINGER på mobilen!!!
USCH!
Lotta är ju förskonad från märkliga kommentarer, men ibland dyker de upp. Himla skumt.
ja, jag tycker också alla ska läsa hennes blogg!!

Anne said...

Näääää, det är ju helt sjukt. Det bara knottrar sig på huden nu, jag blir så irriterad och arg höra om kärringen. Det enda positiva i hela härvan är att de flesta reaktioner som du hört verkar tänka som vi och resonera som vi gör.
Samtidigt....(och det är skrämmande också när man tänker efter...) så är jag inte så förvånad. Only i Amerikat som du skriver. Tyvärr.
Såna här gånger känns det inte så högt till tak direkt...

Jag har förstått Vimmelmammans blogg är väldigt populär och mycket bra skrivet. Jag klarar bara inte av just nu att ta del av sånt, jag känner mig för bräcklig på nåt sätt. Jag hoppas innerligt att det inte är metastaser.
Det där med hälsan är ju som du säger det viktigaste man har. Samtidigt det sköraste och nåt man egentligen inte alls kan kontrollera eller styra över.
Jag tänker ännu mer på det nu, nu när vi väntar barn. Jag kan tänka att NU om vi ska ha barn så vore det fruktansvärt hemskt om jag eller M blev dödligt sjuka. Nu har vi ju ett ansvar och bara tanken på att lämna ett barn föräldralöst gör mig så orolig att jag inte ens kan tänka tanken.

Till nåt annat.
Jättefin klänning, jag gillar den. Färgen också. Men förstår ju vad du menar, känner man inte själv den sitter bra och är rätt. Ja, då är det inget att behålla. Kul historier förresten från Lord and Taylor.
Ha en fortsatt bra onsdag, KRAM!

bettankax said...

Mina tankar går till den stackars kaffebryggande mannen. Han om någon har väl traumatiserats i denna helt befängda historia. Jag förstår om du stundtals blir galen.

Klänningen ovan är jättefin men vad hjälper det om man känner det är fel på nåt vis..? Skönt man kan lämna tillbaka. Själv använder jag ofta "öppet-köp-möjligheten". Finns väl inget som är så retligt och onödigt, som dom plagg som "bara hänger där"! Kramar

Annika said...

Anne:
Helt rågalet hela alltihopa!!
Only in amerikat absolut!!
HÄR där ngt naket är så fult, så fult, så fult...
AVSKYR DET!!
Men bra att intge en enda som ringde in höll med kvinnan.

ja, ca-bloggar är jobbiga att läsa, och visst känns det sårbart.
Då jag itne kan sova brukar tankarna snurra....vad skulle höända om jag blev sjuk?? Om peter blev sjuk???
Etc.
Vidrigt.
Hälsan är ju en s¨ådan skör tråd, det är den verkligen.

Klänningen gillade jag då jag provade den.
men jag fattar inte varöf jag köpte den eftersom den redan på affären inte kändes helt rätt.
Nåja, tur att man fick returnera den.

Jodu, historierna fr LT är mpnga...och man visste, eller jag hörde talas om, att säljarna visste vilka kunderna var...

Kram!!

Annika said...

Bettankax:
EXAKT, det är ju han som får lida!! HAN är uthängd nu med namn och allt. TUSAN vad trött man blir ibland, du kan inte ana!!
Och snuten d+??? som ens arresterade honom?
VAD????

Klänningen är fin på rätt person, men den passade inte på mig.
Nu får ngn annan köpa den!

kram till dig!!

HeLena said...

Cancer gillar jag inte! Sen säger jag inget mer om den saken...

Höstbilder! Ska bli kul att se. Hoppas allt är bra, jag är såååååå trött..... Men det går över när det är som värst...

Kram kram!

Annika said...

Helena:
Läs Lotta Grays blogg. OM du vill! Hn skriver så bra o så öppet!

Höstbilderna kommer i omgångar, en del imorrn och en del på fredag!

Kram och sov så gott :-)

Marianne said...

Ja du, hälsan tänker vi inte på förrän den har flytt sin kos. Man saknar inte kon förrän båset är tomt. Jag hoppas att Vimmelmamman lyckas bekämpa sin sjukdom, så som Ingabritt i Grekland.

Skönt att det går att returnera kläder, men det borde finnas gränser. När man ser att folk verkligen har använt klänningarna borde affären vägra, för vem ska de sälja klänningarna till sen? Det blir kostnader som läggs på priserna på alla varor, som du och jag får betala sedan.

Amerika är bra på många sätt, men det här att alla blir traumatiserade av allt och stämmer alla och en var är helt sjukt. Jisses, hon har väl inget på hans tomt att göra, och han har kanske gjort den bedömningen att han inte syns från gatan! En sak att springa och visa upp sig dagarna i ända, men på morgonen ...

Nu är det nattidags för mig.
Stora kramar!

ullisen said...

jag är glad att jag inte jobbar i butik i USA, det är ett som är säkert!!

apropå den där märkliga stämningen: undrar vem som traumatiserat vem egentligen... skönt att folk reagerar iaf. åt rätt håll alltså!

Sporty Spice said...

jag tänkte faktiskt på det här med USA och nakenpanikskräck häromdagen. Jag satt och kollade på Tv3:s webbtv och under reklamavbrottet visade de en naken barnrumpa (reklam för ngn huskräm eller nått). Det skulle man aldrig kunna göra här, det skulle kallas pedofil-tv direkt. Låter som den där kvinnan sneddade över den där tomten med flit enbart i syfte att stämma den där mannen (kanske hade hon sett honom naken tidigare?).

Suzesan said...

Men vad är det för kärring som lägger sig i vad andra gör i sitt hem. Var det så att hon blev galen av att hon gillade det hon såg och visste att hon inte hade en chans eller är det så att hon bara tänkt sig skaffa sig lite pengar. Hoppas hon kommer till "Judy's domstol"!Hur kunde hon göra så fönstertittare är vad hon är!

Att lämna tillbaka kläder ska man kunna göra men inte om de är använda.

Provade ja ...men inte använda. Det har jag aldrig tänkt på vad som händer med dem när de kommer tillbaka till affären. Men om nån kommer tillbaka med nåt ska man lita på kunden. Men när man provar i affären så är det kanske flera som provat och det kan ju vara vem som helst. Det har jag aldrig tänkt på.

Cancer är en jävla sjukdom. Det verkar som om cancerpatienter struntas i många gånger i landet. Tilochmed i stan skall de lägga ner det mobila onkologiska teamet MOT som åker ut till cancerpatienter.
Jag hoppas alla som är sjuka i cancer klarar av att rädda sig och slipper lida.
Vad det beträffar Vimmelmamman så gillar jag inte henne alls. Jag har tjuvläst där lite då och då. Inte hennes sätt att skriva eller hennes åsikter. Men det spelar ingen roll för INGEN... vem som skall behöva ha cancer. ICKE. Hoppas det är lunginflammation. Hoppas. Hemskt med denna jävla sjukdom.

Kram
/Susanne

Anonymous said...

Stackars kaffekokande man! Skönt i alla fall att tanten inte fick medhåll.
Måste, på tal om detta , berätta om en man som bodde i lägenheten mitt över oss för ett antal år sedan.Varje morgon, sommar som vinter, gick han naken ut på balkongen o rökte.På sommaren stod han både länge o väl medan han på vintern tog ett par bloss innan han gick in igen.Varje morgon!Först blev man lite småchockad men sen blev jag van o inte brydde mej. E, som då var sådär 3-4 år, berättade detta för alla vi kände o visade gärna oxå för övernattande gäster.
Har hon blivit traumatiserad? Nej, jag tror faktiskt inte det.
Frågan är ju om någon anmälde detta? Vet inte. Jag tror att vi som "drabbades" mest såg det som ett komiskt inslag i vardagen :-)
Kramar från Anette!!

Annika said...

Marianne:
Nej, hälsan uppskattar vi nog inte förrän båset är tomt.
NU håller vi tummarna för Vimlan och IngaBritt mfl.
Hemska vidriga sjukdom!!

Visst utnyttjas det där med att lämna tillbaka klänningar till max, men i ärlighetens namn vet jag ju itne om det blivit strängare på tex LT, det kan det ha blivit. men jag vet ju annars hur lätt det är att lämna tillbaks.
Och visst kan det bli så fel...

Jo, just detta nakna är ju sååå förbjudet här. Moralens klocka klämtar högt, och det kan vara så jobbigt ibland.
Precis, detta ägde rum klockan 5:30 på morgonen! Vem står då i trädgården och glor?
Märkligt fall. Får se om vi får höra mer under dagen.
Kram!!

Ullisen:
Nej, det ska du vara mkt glad över. Jag tycker ofta såå synd om expediterna som får ta så mkt skit!! PLUS att de har så såliga avtal.
Ja, jösses, han borde ju stämma henne...Ska se om det hörs ngt mer om detta...

Petra:
Jag vet precis vilken reklam du menar! OCH, jag tänkte exakt detsamma; den skulle aldrig få visas här...
Här är man ju s¨rädd för allt sånt.
Ja, jag undrar också om det ligger ngt gammalt groll bakom de där två. Hoppas jag får veta lite mer idag.
Han är en 25 årig dykare som nyligen flyttat hit från Hawaii, så ja...kroppen är förmodligen snygg ;-)))

Annika said...

Suz:
Jaadu, säg det??
Vem vet vad som ligger bakom?
Ska se om det sägs ngt mer om detta idag.
VAD hade hon att göra på hans tomt...och vad har hon med att göra om han brygger kaffe näck klockan 5:30 på morgonen. Galen kärring!!
Exakt, det är ju mpnga som provat kläderna i affären innan man själv köper, det är sant.
OCH, ibland kan man undra vilka plagg som blivit återlämnade. Heöt OK att lämna tillbaks om plaggen är i gott skick.
Nej, precis cancer ä en j-a sjukdom och de spm har den lider och har ångest på ett sätt vi inte ens kan ana.
För j-gt med MOT teamet i er stad. Vad ska alla svårt sjuka göra nu??
ja, vi ska hoppas att det är lunginflammation för vimlan! Verkligen!
Kramar!!!

Anette:
HAHA, ja det var ju också en grej!!
Exakt, det var ju ett komiskt inslag i vardagen :-DDD Verkligen!!
OCh nej, jag kan itne tänka mig att det satt spår i E på ngt sätt...
Fniss...
HÄR skulle det aldrig ha gått.
KRAM!!!

Anna, Fair and True said...

Nämen vad sjukt! Vi tassar runt halv- och helnakna hela tiden fast att grannarna kan titta in. Står väl inte och sträcker på vid fönstret direkt men... Det ska liksom råka kolla in just då och även om de råkar se mig, so what! Amerikanarna behöver skärpa sig lite vad gäller nakenhet! Det är säkert bara bra för barn att se hur en naken person faktiskt ser ut, utan att det är något sexuellt.

På tal om kläder, Åhléns vid Sergels torg är tydligen känt för att man kan lämna tillbaka vad som helst, när som helst. Men de började misstänka att folk utnyttjade detta, t ex lämnade tillbaka saker från andra affärer, så nu har de blivit lite tuffare.

Annika said...

Anna FT:
VISSST är det helt otroligt!!
OCh det är så sant att amrisarna måste skärpa sig på nakenfronten...det är ju såååååå fult.
Usch, en av baksidorna med att bo här är all denna moralpredikning. Blir så less...

Hey, bra av Åhlens. Sånt där ska inte utnyttjas som det gör här. Det blir bara fel.
Och s¨är det så fräckt att det inte är klokt!!