Friday, October 23, 2009

Show and Tell: Höst

Morrn, morrn!

Fredagen kom så åter efter en vecka som flugit fortare än fort.
Det tristaste är ju att helgen kommer att passera precis lika fort.

Erica står för temat denna månad och idag säger Erica att vi ska tala om hösten. Vad är hösten för oss, vad vi tycker om , och vad vi inte tycker om...

Det kommer inte som någon överraskning för någon av mina läsare att jag ÄLSKAR hösten!
Jag har nog aldrig tyckt illa om hösten, inte då jag bodde i Sverige heller, men sedan jag flyttade till USA, to the mid-Atlantic states, har jag kommit att passionerat älska denna årstid.
Här innebär hösten den allra bästa årstiden!Så här ser det ut här just precis NU!!!Vid golfbanan...

Vintern är för grå och beige, föralldel solig, men för lite snö, fast det kan bli snorkallt...Färgskalan går som sagt i gråskalans trista tecken. Våren är vacker, ljuvlig som få! En färgexplosion av guds nåde, men den är kort, och ofta regnig och kall, och sommaren tar över fort.
Sommaren är lång, het och så fuktig! Plågsam många gånger. Inte trevlig. Under sommaren är det helt rätt att åka till Sverige och Finland för mig, I wouldn't have it any other way. Det finns något som heter just ”The dog days of summer” och det innebär just heta, långa, fuktiga sommardagar. Speciellt augusti månad är grym.


Den 21 oktober 2009

MEN, sen kommer hösten!!
Lång, mild, ja varm, och med de ljuvligaste färger. Ännu har inte färgkaskaden tagit över, men det kommer, det kommer. Om ett par veckor kommer allt att stå i brand.
Höstens långa kust är fylld av gyllene fyrar! Alla skördefester, alla höstfestivaler, alla vingårdar, alla ställen man kan plocka äpplen och päron (med fler frukter) på. Sedan kröns oktober av Halloween! Halloween som är så STOR, SÅ STOR här, och som jag har tagit till mig med HULL och HÅR (mer om Halloween nästa vecka).
Efter Halloween är det lite drygt tre veckor till THANKSGIVING som är den största av helger under året i USA. Thanksgiving är också en helg som jag tagit till mig och lärt mig älska!
Vid Thanksgiving är det höst på riktigt! DÅ är alla träd kala.
Thanksgiving här är en inkörsport till julen!
Många klär sin julgran dagen efter Thansksgiving. Thanksgiving äger rum den 26 november iår. Veckan innan Thanksgivingtorsdagen börjar en radiostation här i DC att spela julmusik 24 timmar om dygnet. Gissa vem som älskar det??? Just det, jag!!!
Förr i världen tyckte jag det var vrickat att börja julen efter Thanskgiving, och att klä julgranen före Lucia tyckte jag var var en BIG NO-NO!!
HA, snacka om att jag har ÄNDRAT mig på den punkten. SÅ tycker jag inte ALLS längre. NU tycker jag det är helt OK att pynta upp direkt efter Thanksgiving! Faktiskt börjar jag tycka att det är en självklarhet :-).
Julen ska njutas INNAN den anländer, det är tiden innan som är så in i vassen mysig! Varför inte köra DÅ fullt ut? Efter nyår är allt slut, iallafall här i USA. DÅ är det lika bra att kunna njuta av allt sitt pynt en månad åtminstone.


När jag tog den här bilden var det varmt, säkert 23 grader! Det hade gått att sätta sig ner och ha en picknick och det hade varit perfekt! Det var så varmt och syrsorna spelade och solen värmde. Bilden är tagen den 21 oktober iår...

Vad är då det sämsta med hösten?
Kanske att den är så kort, trots allt. Vi hade kunnat klämma in ännu en höstmånad innan jul.
Mörkret stör mig inte alls, och det är mycket ljusare här än på de nordliga breddgraderna. Men mörkt blir det ändå runt klockan 16:45 under den mörkaste hösten/vintern. Men det hjälper då att ha soliga klara dagar som det ofta är här.
Bilden från mitt sovrumsfönster är tagen den 14 november ett tidigare år. Bilden av det rödbruna trädet togs igår! Så, som ni förstår är naturen just nu lätt schizad där den står mellan sommar och höst. FAST, höst är det ju och inget annat. Nätterna är kalla och dagarna milda...Men här ser ni vilken skilland tre veckor kan göra...

Hösten för mig är:
Mys, filtar, ljus, vackra färger, många mysiga middagar med, eller utan, vänner, gott rödvin , äpplen, Halloween, friska promenader i kylig luft, mycket bra på TV, murriga färger likaså...

SOM sagt, i nästa vecka ska vi snacka Halloween här på bloggen. KOM nu ihåg att Halloween ALLTID, ALLTID, ALLTID äger rum den 31 oktober. Precis allt annat är FEL!

Ikväll ska vi ut och äta gott, imorrn får vi springa runt och göra olika ärenden innan kvällens Halloweenparty hos min svägerska.
På söndag hoppas jag att vi kommer ut på en liten tur på landet, för det ska icke regna då såsom det gjorde förra helgen...

Ha en fin fredag!


Nilla,
Simone,
Desiree,
Annika,
Anne,(deltar inte i temat just nu)
Petra ,
Millan,
Anki,
Victoria,
Strandmamman
MiaD
Lena
Erica
Marie
Saltis
Anna
Taina
Christel
Musikanta
Under ytan
Emma
Västmanländskan
Norrsken och stjärnfall
I am Annika
Maisoui
Inga-Britt
Sparkling
Helena
Ebba
Lullun
Gerda-Thyra
Anette

45 comments:

Londongirl said...

Förstår att hösten måste vara en härlig årstid där hos dig.
Men jag gillar den här hemma också som du vet. Först är allt så sprakande vackert med alla färger och sen när det går in i det grå novemberfärgerna så gillar jag det med. Tycker till och med att regn och grått är ganska vilsamt. Fångar man dessutom Stockholm i regn i sin kamera är ju inte det helt fel heller eller hur? Kan vara så vackert...

Dina bilder är verkligen härliga. De säger så mycket om hur det faktiskt ser ut. Me like!!! :-)

Ska bli spännande att se dina Halloweenbilder sen också.

JAAAA Annika! Snart är det dags att tänka på julen!! :-)

(dricker just nu te och läser Allers Julmagasin)

Varm kram från mig

Annika said...

Vilka underbara bilder, jag älskar också hösten! Jag kan vara lite avundsjuk på er som har både Halloween och Thanksgiving som livar upp lite. Här är det liksom inget mellan midsommar och jul :-)

anna of sweden said...

Åh, Annika, vilka fantastiska bilder. De där träden speglar sig i vattnet är alldeles underbara.

Hm. Plocka in julgranen efter Thanksgivning. Njä, så amerikansk har jag inte blivit. Än ... :)

Ha en härlig helg!

Kram!

Sporty Spice said...

Superfina bilder. Jag vill se det IRL snart!!! =)

Angående pynt. Jag växte upp i en familj där mamma och pappa klädde granen i smyg på kvällen den 23:e. Så när vi barn vaknade på julaftonsmorgon stod granen där och gnistrade. MAGISKT! Som vuxen har jag nog gått ifrån den traditionen lite, klär granen någon vecka eller två innen jul. Men redan efter Thanksgiving ... nej, det känns lite "helgerån". Men det är mysigt med julpynt i butiker och skyltfönster under hela december (eller ja, det är väl nov-dec). Älskar att hasa omkring hemma i ullstrumpor, lyssna på julmusik, knapra på pepparkakor och smutta på Glögg. Det är stämning det!

Annika said...

Londongirl:
Visst är hösten hemma mysig också!
DET tycker ju jag med, som du vet...
Skulle gentligen gärna åka hem i i nov bara för att vara med under mörker och regn. I would love it!!

Härligt med Allers julmagasin...NAJS!!!

Julen ja, hjälp!!
Snart kommer den!
Hoppas vi kan få till en aldrig så liten bloggträff i Sthlm denna ggn.

Kramar!!


Annika:
TACK!!
Jo, det är en härlig tid, med många fina helger innan jul. DET gillar jag också. T-giving är så skön, vilsam!
Skulle önska att ni hade mer sånt hemma också!

Anna:
TACK!!
Vad kul att du tycker det!!
HAHA, jag tyckte det var förfärligt förr med granen direkt efter T-giving. OCH jag vill itne ha den innan 1 dec heller, men SEN!!!!
Vi ska se när du ändrar dig ;-))
Kram!!

Elisabeth said...

Du borde lära alla i Sverige att Halloween är 31 oktober och ingen annan dag. Här firar folk lite när som, vilket alltid stör mig (fånigt att störa sig på det, men det är ju liksom som att säga att julafton kan vara någon gång mellan 24 och 31 december, ungefär).

Sååå härliga bilder (speciellt de med mycket grönt, förvånande nog ;))! Jag önskar att hösten vore sådan i Sverige också. Som den var i Österrike... Haha, lätt uttjatad kommentar vid det här laget, men hösten i Österrike var verkligen härlig. Inte bara för att det var varmare, utan också för att det var MYCKET ljusare än i Sverige.

Londongirl said...

Annika!! Ibland slår önskningar in fortare än man kan blinka!! Sitter och googlar runt på "Anthropologie" och London och gissa vad!!!
De öppnar två affärer i dag!! En på Regent Street och en i Chelsea!!
:-))
Kan du fatta! Jag satt här och önskade att de fanns i London...ska ju dit snart och så vips så öppnar de två butiker! :-))

Nu vet jag vart jag ska lägga några timmar av min kommande shopping! ;-)

Kram igen!

http://www.vogue.co.uk/news/daily/090129-anthropologie-opens-in-london.aspx

http://teaforjoy.blogspot.com/2009/10/anthropologie-london.html

Annika said...

Sporty:
Hey, kom bara ner!!
Det vore jättekul!!

Pyntandet ja...
Det var samma hos oss då jag var liten. Granen kläddes den 23 och då åkte det mesta pyntet fram också. Det ar så mysigt, och det passar så bra att göra så i sverige.
Här måste man ju nästan tänka om, eftersom julen är så kort och slutar direkt efter nyår. Klart man vill pynta upp lite tidigare.
JA, jag håller med dig! MYS är att gp i ullstrumpor, lyssna på julmusik o dricka glögg!!


elisabeth:
I nästa vecka ska jag banka in att Halloween äger rum den 31 okt. ALLTID. varje år.
Det retar mig grymt att det är så luddigt hemma. Precis som o mman skulle fira julafton ngn annan dag än den 24 dec.
Ja suck...

hösten i Österrike verkar vara underbar!
OCH visst är det härligt med klimat där hösten är solig och mild. Gillar det skarpt!!


Londongirl:
NÄMEN TURGUMMA!!!
Fan vad coolt!
Anthro till Europa, till LONDON!!!
HÄRLIGT!!
Kan knappt bärga mig tills du talar om vad du tycker om stället!
Roligt.
När åker du???
Kram!!

Suzesan said...

Önskar dig Annika en underbar helg.(Jag och alla andra med bland oss som hänger i cybern)
Här i Sverige ändrar vi klockorna på söndag. Då är sommarTiden slut. Vad denna veckan gått fort. Tack för en härlig bloggvecka och jädrans så fina bilder. Det kortet vid spegelblanka sjön var ju så vackert om nu nåt är bättre än det andra. Nu är jag nästan ledig(skola tisdag) i en hel vecka. Till nästa måndag. Sååå skönt. Jag är helt slut.

Sköt om dig
Kram
/Susanne

Desiree said...

Nog märks det allt att du ÄLSKAR hösten Annika. Det är helt otroligt vackert med höst här. Jag tycker mycket bättre om hösten här i USA. Har lärt mig att uppskatta den mer nu när jag bott här. Hösten är ju både vacker och mysig på så många sätt. Superfina bilder har du också fått. Det börjar alltså redan skifta hos er. Här är det mesta fortfarande grönt så det dröjer nog några veckor till. Men när det väl slår om blir det otorligt grannt. Själv har jag inget emot att klä granen redan i början av december. Tycker att det är bättre att faktiskt njuta av jul och julpynt innan själva julen för efter nyår känner jag mig ganska mätt på det hela och vill helst packa bort och ropa in våren mer. Thanksgiving verkar mysig men jag har ännu inte tagit det till mig. Jag antar att det är lättare att komma in i det då du har familj här som kan traditionen.

Ha en underbar helg och låter superskoj med halloween party imorgon. Vad ska du klä ut dig till??? Nu blir jag såååå nyfiken. Ha en fin dag och njut av vackra höstfärger och hösten.

Kram!

Taina said...

Huomenta, huomenta!
JAG VISSTE DET!!! Proffsfoton once again och det ÄR ju så fina. Du lyckas verkligen fånga "det där" och jag fick verkligen en önskan om att få gå på picknick.

Håller med, hösten skulle gärna kunna ha en extra månad. Är ett höstfreak. Luften, färgerna, och alla värmeljus!

Tycker det är stor skillnad på hösten här och "hemma". Inte bara vädermässigt utan alla dessa härliga tillfällen amrisarna tar för att fira något. Jag gillar sånt.

Ha en skön helg och så "syns" vi nästa vecka.

KRAMAR!!!

Anonymous said...

Du bor ju bara sååå fint,en lisa för själen:)

Flytta inte,bygg ut vetja!

Bodde i England i 25 år och där pyntades det mycket tidigare än i Svedala.
Dessutom var det otur om pyntet inte plockades bort före 12th night.

Så det var bara att ta seden dit man kommer:)

Inte så mycket pynt till Halloween dock, förutom några fina pumpor,som lyste upp utanför porten.

Tack för en mysig blogg,som har ALLT:)

Från ett bästkusten.som börjar bli ruggigt.
Älskar också hösten:)
Passar mitt temperament bäst.

Fritt ur hjärtat said...

Oj vilken passion. Jag är mest trött och frusen. men det skrev jag inte;-)
Vackra bilder som vanligt. Måte vara skönt med en höst där man behåller det vackra och inte fryser..
Ikväll ska vi se Upp. Därefter äta hämtmat. Mysigt.
Mitt inlägg är sent publicerat det var error hela morgonen:-(
Trevlig helg!!

Anonymous said...

Vackra bilder och ett fint inlägg! Jag gillar också hösten mycket. Nästa vecka har vi höstlov så då ska barnen och jag hitta på lite kul saker tänkte jag, i alla fall något annat än det vanliga.

Jag tänker ofta på det året jag var i Florida och hur affärerna dekorerade och den ena högtiden avlöste den andra, så fint och så stort!

Jag vet ju att Halloween alltid är den 31/10. Fast i år i Sverige får man nog vara beredd med lite godis på på fredag och lördag, eftersom det är Alla Helgon dag på lördagen och många vill inte att det ska firas på samma dag... (Varför kunde inte 1/11 var en röd dag!?)

Skönt att du håller med mig om vi inte ska hålla på att ändra om klockan! :-) Det är ju bara jobbigt...
Ha en fin dag.

Nilla said...

Det var ju jag / Nilla

maisoui said...

När du säger att hösten är varm och ljummen och fylld med fina färger, då förstår jag dig fullständigt. Tyvärr är det inte så många såna höstdagar här.
Njut lite för mig också.

Kram kram

Charlotte said...

Åh vad fin den där bilden är när träden reflekteras i vattnet i sjön, underbart!

Kram!

Petra H said...

Lääängtar efter hösten - är sååå glad att jag får uppleva lite höst nästa vecka i NYC! Härliga bilder, höstfärgerna är bara bäst! Det enda jag har emot hösten (och vintern) är när man måste ta sig fram GÅENDES i motvind, regn och blåst... DÅ är det INTE kul och mysigt, men så länge jag kan antingen hålla mig inne under en filt eller gå promenader i härliga hög och klar höstluft, då ÄLSKAR jag också den här årstiden.
Vet du vad, O och jag är så förvirrade, igår frågade O "när är det black Friday igen?". Det känns som vi blandar ihop Halloween och Thanksgiving hela tiden, även om jag egentligen VET att det är Halloween och inte T-giving nästa vecka. Och du vet ju vad Halloween innebär för oss ;-)
Jag är ledsen att jag inte deltar i fredagstemat för tillfället, du kanske kan skriva det bredvid mitt namn för nästa vecka.
Stor kram och trevlig helg!

Anne said...

Du är en riktig höstälskare Annika, och det är jag med!!!
Ggggrrrrr för det där svåra att få det att gå inte att Halloween alltid är 31 oktober. Oavsett vad. Men det är säkert så, när traditionen egentligen inte från början är ett svenskt påfund så gör man lite som man tycker och vill, utan att det känns konstigt eller fel .Men för dig som lever och bor där orginal Halloween reglerna så att säga gäller, vi tycker det är konstigt med alla alternativa halloween datum och firande. Ja, du fattar vad jag menar.
Som du vet har jag inte riktigt tagit till mig Thanksgiving, det dröjer nog en del år till, men jag hoppas att det kommer en dag.
Men vad jag verkligen tagit till mig och tycker mycket om (ja, som du, så ser jag det numera som naturligt också) det är att direkt efter Thanksgiving köra igång med julpyntandet och grejandet. I love it!!! Du har så rätt, julen ska njutas av INNAN. Numera tycker jag precis som du också att det är helt rätt och riktigt att direkt efter nyår packa undan allt juligt. Inte långt in i januari som i Sverige. Det ska njutas av innan, sen bort efter nyår.

Ha en bra helg, kram!

Annika said...

Suz:
TACK själv för en fin bloggvecka!!!
OCh nu kommer tramset med klockan (avskyr det där böket). Vi byter nästa söndag här i US.
Bra att du gillar bilderna! Iadg är det mulet och grått, men det gör mig inget alls.
UNDERBART med höstlov för dig!!
Stora kramar!!!!

Desiree:
GRATTIS IDAG till DIG!!!!
Visst är hösten fin här!!
Höet ljuvlig.
Idag är det 14 grader och mulet. Kom precis hem från en PW jag tpg med en kompis. Skönt!!!
JAPP, från 1 dec är det helt OK att brassa jul!
För visst är tiden INNAN den roligaste!
Jag förstår att ni inte tagit till er T-giving, men ni har skapat så roliga trad själva!
Ska nog inte klä ut mig så mkt imorrn, det är inte ett adults only party utan alla är där med småbarn. SÅ det får bli ngt enkelt om det blir ngt alls...
Kramar!!!

Taina:
Huomenta!!!
HAHA, men du fick till garvet på din blogg idag. SÅ roligt skrivet!!
Visst, jag fick verkligen picnickkänla då jag var ute och plåtade...det var såååå fint!
Idag är det mulet, men det gör inget!
Älskar hösten här!! Den är så bäst!!!!
Kramar!!!

Annika said...

Bästkusten:
TACK för dina urtsnälla ord!
Om du visste så glad jag blir!
Blir så glad över att du gillar det jag skriver.
Du bodde i England i 25 år!! WOW!!
Jo, jag kan tro att det var mkt pynt innan jul där med.

KAN inte bygga ut. Bor i radhus, ja, vi kan väl kanmske bygga ut mot golfbanan...men...
Fast flyttar vi blir det inom Reston :-)
You BET!!
Love it here!!

TACK för att du läser!!!

Simone:
DÅ ska jag komma och kolla asap!!!
Jo, att frysa är ju ingen höjdare! DET håller jag med om.
Hösten här är annorlunda än sverigehösten på många sätt.
KUL att ni ska se UPP. har icke sett den själv, men bara hört bra grjjer om den.
Ha en fin helg.
Kram!!

Nilla:
Håller med dig till 100% om det där att stålla om klockan; FÅÅÅNIGT och FJANTIGT!!!
Pick one time and STICK with it!
Vi byter nästa helg.
Ja, hösten här är full av underbara helger och däremellan en massa skördefester.
Visst kan jag tro att en del går förlorat i tex Florida eftersom det i princip alltid är varmt där. Men ändp!
Halloween och T-giving är ju gjutna överallt!!
Absolut borde Allhelgona vara röd dag hemma...
Kram och ha en fin helg!!

Heidi said...

Hej
Jättefina bilder och jag tycker verkligen om att kika förbi din blogg =) ha en mysig fredag...
//Heidi

Annika said...

Maisoui:
JAG förstår dig!!
OCH jag vet att det inte är så här milt och fint hemma. Fast där är det mysigt på ett annat sätt.
Ha en fin helg.
Stor kram!!

Charlotte:
Välkommen till min blogg.
Vad roligt att du gillade bilderna. TACK!
Välkommen tillbaka.
Kram!!!


Petra:
WILL do!!
Nästa vecka skriver jag en parentes efter ditt namn och sen hoppas jag du hoppar på igen!!
Härligt att du ska till NYC o vad synd att vi inte kan ses!!
SKIT också!!
Black Friday är fredagen efter t-giving!!
Den största shoppingdagen på året. Avstampet för julhandeln!
JA, Halloween är stort för dig och O!! KLART speciellt.
Firas H-ween lika stort på PR som i övriga US???
Snart blir det Bryssel och snålvindar för hela slanten :-)))
KRAM och ha en fin helg!!!

Anette said...

Jättefina höstbilder, verkligen! Det är så vackert hos dig i Reston!
Håller med dig precis vad gäller hösten!! Underbar årstid!
Ser också fram emot att börja julpynta... runt Lucia brukar jag börja men Emily vill helst börja redan NU, hon har redan tagit fram en låda med julpynt som hon härjar i...
Ser fram emot att se dina fantastiska halloween dekorationer.
Ha en jättefin helg!!!

Annika said...

Anne:
VI är väldigt lika på den här punkten!
Det vet jag!
OCH vi blir lika irri på det där med Halloween och att fira på RÄTT dag.
Man skulle aldrig ha infört Halloween i sverige. Det blir bara fel, och sen börjar mpnga hata helgen bara för att det blivit fel från början. DET är tråkigt.
Ja, jag förstår dig så väl om t-giving också! Klart det blir svårare när det inte finns ngn familj på plats. Det är ju tack vare Peters familj jag har lärt mig älska t-giving.
Men, jag tycker att ni liksom Desiree verkar göra det allra bästa av t-giving regardless!!
BRA!
Japp, det är helt OK att pynta upp efter T-giving. jag kommer att sätta upp all utebelysning den lördagen efter t-giving, you bet! Gran kommer jaag inte att ha iår...
Ingen ide eftersom det blir jul i svedala...
Men visst ska det njutas INNAN jul!
Sen efter nyår vill jag bara ha BORT det, bort, bort, bort...
Ha en superhelg nu, Anne...
Stora kramar!!!

Annika said...

Heidi:
NU ska jag komma och ta mig en titt på din blogg också!!
KUL att du gillar min blogg. Jag blir så glad!!!
TACK!!
Kram!!

Anette:
Var precis ute och gick med Monica K o vi pratade om dig!!
Jag har precis skickat en friend request åt dig på FB!! Hihi!!
Hösten är för fin här!!
Älskar den!
OK, emily får allt hejda sig lite, tihi!! DET är lite tidigt att köra julen innan t-giving. men jag förstår henne nästan ;-)
Kram!!!

Erica Pettersson said...

Vilka underbara höstbilder! Förstår att du älskar hösten :D Speciellt om de andra årstiderna är som du beskrev :)
Själv har jag aldrig varit särskilt mycket för just hösten, men ändrat åsikt mer och mer sedan jag skaffade kameran!
Thanksgiving är en högtid som jag alltid önskat att få uppleva. Hade varit roligt om vi tagit den till oss här istället för Halloween (i och med att halloween är så pass lamt här...)

Hoppas att du får en riktigt trevlig helg!
MVH /Erica

Bloggblad said...

Härliga bilder!
När hösten väl kommit tycker jag om den, men jag gillar inte övergången, då i augusti när sommaren tar slut, då blir jag lätt deppig. Sen frossar jag i dimma och rusk och ljus och brasa...

StrandMamman said...

Man känner riktigt i luften hur inspirerad du är av hösten och alla era högtider!!

Önskar att jag skulle ha lika vacker utsikt som du har över golfbanan... och så vackert det är där vid sjön, njuter av att se dina fina bilder!

Ha en riktigt skön helg, kram!!

Kerstin said...

Det är det här jag gillar med din blogg. Att få läsa om skillnaderna mellan Sverige och USA. Jag skulle aldrig sätta in julgranen så tidigt men tänk vad man kan anpassa sig efter nya sedvänjor. Dina bilder är fantastiskt fina, gillar speglingen i vattnet.
Njut av höstdagarna, det gör jag med. :)
Ha det gott.
Kram

Hanneles Christmas said...

Så vackert, jag har alltid tyckt om hösten, håller med dej om att jul ska njutas länge och långsamt..
Trevlig helg, kram.

alegni said...

jag gillade faktiskt hösten i usa, men här i kalla nord är den inget att hänga i julgranen!
julgranen har vi alltid pyntat dagen före julafton, fast ifjol var vi extremt tidiga och gjorde det två dagar före!! och ja, julen är bäst före den 24:e.
ha en mysig helg.
kram

underytanjag said...

Hm, inte för att du liksom BEHÖVER fler kommentarer (nä vadå avis, inte jag inte) men det är alltid trevligt att läsa här.. och bilderna de ÄR fina.. ha en bra helg!

Fröken Anki said...

Härlig läsning Annika! Man förstår precis hur mycket du tycker om den här årstiden. Och det är ju verkligen en fin en här, i USA. Alla lövträd gör hösten betydligt mysigare än i Sverige, även om jag också gillar den där. Men färgerna - jag säger bara: WOW!

Hoppas att ni har en trevlig kväll i kväll! Och att det blir en tur till landet imorgon.

Ha det så gott!
kram

Saltistjejen said...

Haha Annika! Visst vet vi att du älskar hösten!!!! :-)
Och dina höstbilder visar ju till stor del varför!!! Här är hösten verkligen mer njutbar än i Sverige det tycker jag mer. Mildare väder än där. Mer sol mindre regn. iallafall upplever jag det så. Fler och starkare färger. Mmmm!
Däremot har jag fortfarande svårt för julpynt redan i novembner. Visst är det mysgt att njuta av julen INNAN den faktiskt ÄR. MEN jag tycker nog det är lagom att börja som i Sverige runt första advent. Och för minde le är det endast "advenstsaker" som kommer fram då. itne tomtar eller hela fadderillan. Det kommer nog inte förrän efter Lucia tror jag. Om jag pyntar tidigare hinner jag bli less 5 gånger om hahaha! För mig är det nog viktigt att pyntet fortfarande känns "nytt och fräscht" och då tänker jag itne på ålder eller så på själva pyntet såklart. Men man är olika och jag vet de som gärna skulle pynta redan i oktober! ;-)
KRAM!!

Lena H said...

Du har alltid helt underbara bilder! Ha en fortsatt trevlig helg!

Marianne said...

Så vackert ni har hos er nu! Haha, ja det har nog ingen kunnat missa att du älskar hösten! Just nu älskar jag också hösten - om jag hade haft någon. Men i Sverige tyckte jag inte något vidare om den med allt regn och rusk och kylan som trängde genom märg och ben. Nu hade jag gärna haft en vecka av just sådant väder!

Här måste man nog ha barn i amerikanska skolan för att märka något av Halloween, men jag vet att de firar stort där.

KRAMAR!

HeLena said...

Tjorizo!

Jag gillade Fame! Den var inte som den "gamla" men ändå bra.

Skitfina bilder! Ett helt annat ljus än vad vi har här i Stockholm. Det liksom syns att det är varmare i luften..... Lite fler helger här emellan midsommar och jul skulle ju inte skada, så man hade nåt att se fram emot.

Men jag ser fram emot jul, då ska vi ses:D!
Kraaaaaaam!

Anna, Fair and True said...

Vilka härliga bilder! Håller med om att hösten kunde vara en månad längre, och dessutom varmare än den brukar vara i Sverige.

Jag har alltid undrat hur man får en RIKTIG gran att hålla sig från slutet av november till jul??!! Behåller du din lite efter jul à la Sverige eller slänger du ut den den 26 december då julen är över i USA?

Annika said...

Erica:
Hösten är fin! Underbar. Men i rättvisans namn är nog våren super också (vänta du bara tills i april då vi börjar yra om den, hehehe).
Visst är hösten underbar för oss som gillar att plåta.
Halloween har blivit så fel hemma. Här är den rätt, men hemma har den missförståtts så...
Kram!

Bloggblad:
Tack!
Jo, jag förstår det där med att skiljas från sommar till höst.
Bra att det är övergående för dig!
Hoppas helgen varit god!

Strandmamman:
:-)
Jo, jag är nog ganska kär i hösten!
Golfbanan är det härligt att bo vid.
Hoppas din helg varit bra.
Kram!!

Annika said...

Kerstin:
BRA att du tycker det!!
Det är just det jag vill att bloggen ska vara!!
Ja, jag själv tar in granen runt 1 dec. Det tycker jag är lagom :-)
men jag vet ju att det inte tillhör normen hemma.
men visst har jag anpassat mig!
Kram!!

Hannele:
Precis, nu sk avi njuta långsamt. Rätt som det är är det januari...
Så det gäller att fånga dagen!
kram!

Ingela:
Visst är hösten här för mysig.
jag vet att det är lite svårare att se det sköna i den höga nord.
HAHA, två dagar innan jul :-)
Vi ska se när mina fldrar tar in granen iår då vi kommer hem?
Kanske lite tidigare än de brukar...
Och visst är julen härligast INNAN!!
Kram!!

Annika said...

Underytan:
TACK snälla!!
Ja, jag vet så väl att det haltar. jag vet. Det är trist. Just på S&T är det mkt ojämt.
Men tack för dina fina ord.
KRAM!!!Anki:
TACK, vad roligt att du gillade att läsa detta. Jag tror säkert du kände igen en del :-)
Ja, jag gillar också hösten hemmma.

PAAH, nej inte kom vi till landet. Vi jobbade i trädgården. Men det bar bra det med.
ha en fin söndagskväll!
Kram!

Saltis:
Visst är det lätt att älska hösten när man bor här!
Så lång, så mild, så vacker!!
AHA, aha!!
Du är inte lika julfreakig som jag, hehe!!
Jag har va´nt mig. I början kunde jag inte FATTA hur man kunde klä granen direkt efter t-giving eller ens första veckan av dec. Jag tycket nog också det var helgerån. DÅ!!!!
NU tycker jag tvärtom! Pynta upp 1dec och go all out!!
Vem vet, Saltis, du kanske komemr att att ändra dig du också one of these days ;-)))
Men, ja, det är tur att vi alla är olika.
I okt verkar det lite tidigt , ävemn för mig, att satsa på julen ;-)
Stor kram!!

Annika said...

Lena H:
STORT tack!!!
KRAM!!

Annika said...

Marianne:
JA; jag kan förstå att du längtar efter regn och rusk nu!!
Du som har så varmt :-)
Jag förstår också att Halloween inte firas dtort hos dig. heöt OK. Egentligen är det väl bara här den passar.
KRAM!!!

Helena.
Den bästa scenene i hela filmen var när den svarta tjejen satt vid flygeln på teatern o sjöng "Out there on my own". DÅ fick jag gåshud!! SÅ fint!!!!
Ja, visst är det annorlunda. Och du har så rätt i att ljuset är annorlunda.
I kommande vecka ska det bli uppåt 18-20 grader varje dag!!
OCH i jul ses vi!!
Kram!!!

Anna FT:
TACK!!
Ja, nog skulle jag önska er lite en lite midlare och soligare höst än den ni har.
Jag tar in min gran runt den 1 dec. Sedan slänger jag ut den runt 4 jan. Kvaliteten på granarn är enorm. Fattar noll.
Ibland barrar de knappt då man slänger ut dem. Märkligt.
Jag bara vattnar dadgligen, det är allt...

Jen said...

Oj vilken uppslutning det blev på kommentarerna! Härligt!:D
Underbara bilder Annika! Hur är det att bo bredvid en golfbana?? Många kraschade rutor?? hehe
ÄLSKAR hösten jag med så du har verkligen mött din like här! Hade hund förrut och jag bara älskade att ta med honom ut på en höstprommis i skogen, låta honom springa fritt och komma och gå som han ville(han var en mattegris så han sprang inte så långt bort) medans jag gick och njöt av att träden susade och ven och regnet duggade lite härligt. Gärna för den delen ha med sig kaffe och en god kaka och avnjuta på en stubbe. Mmmmm ja det var tider det! Annars har jag gjort dagen enligt dig idag. Städat, tvättat och sprungit innan jag nu unnar mig med thé och en 70% chokladbit och läser bloggar. Ha en toppen dag!