Thursday, October 08, 2009

My life, right now...

Morning, glories!


My life right now...

Mitt liv nu ser ut precis så här:
Dator, te, bok, ljus (och snytpapper, fast dem får ni inte se på bild).
Te, bok, dator, ljus...
My life.
Trötthet. Men när jag vill vila KAN jag inte sova. Resthostan sätter stort P för den saken. Det gör mig ännu tröttare, för jag skulle verkligen behöva få VILA!

Jag har knappt varit utanför dörren, och det är lika bra det. Ty igår hade jag riktigt ont i ögonen och de var så röda. Lika bra att inte visa sig för någon utanför familjen.
Lika bra att bara ägna sig åt dator, te och bok (och snytpapper).
Fattar inte varför jag ens tänder doftljusen. Jag har ju liksom ingen LUKT!
GAAH, så trött på detta nu. Så less på det.


En positiv aspekt av förkylningen är att jag glatts åt ännu en underbar bok!
Ja, ni kan säkert gissa vilken.
Min trogna bloggläsare, Veronika i Californien, skickade mig Johan Theorins ”Skumtimmen” för någon vecka sedan. NU har jag läst ut den!
Älskade den! Och är nu, om möjligt, ännu mer tagen av Johan Theorin!
Som denne man kan uttrycka sig!
Vilka historier han målar upp!
OCH som jag dras med in i dem! Jag är förlorad på Öland!
Jag tyckte jättemycket om ”Skumtimmen”, men jag tycker inte den var lika bra som ”Nattfåk”. ”Nattfåk” trollband mig från första sidan. Jag kunde inte sluta läsa den.
”Skumtimmen” förtrollade mig också, men på ett lugnare sätt. Kanske beror det på att jag redan läst en av Johans magiska böcker?

Jag älskar blandningen av historia, naturen på Öland, havet, människorna och det övernaturliga! Vilken perfekt deckar-spökhistorie cocktail det ÄR!
Jag tycker att ”Nattfåk” var mer dramatiskt, mer sorglig. Ja djupare än ”Skumtimmen”. ”Skumtimmen” är Theorins första bok, och till min glädje fanns den mysiga, klurige gubben Gerlof Davidsson med i denna bok också! Jag antar att han kommer att hänga med i Johans följande böcker även i fortsättningen.

Det funkar så bra att vi får ta del av två parallella historier i ”Skumtimmen”. Dels den i nutid, och dels den historia som börjar på 30-talet.
Historierna vävs in varandra på det mest spännande sätt.
OCH, man sitter ständigt och undrar om Nils Kant lever, eller om han verkligen är död...
Trots att denne Nils Kant är ondskan själv målar Theorin samtidigt upp en sympatisk del av honom. Snacka om skickligt gjort.

Jag ska inte gå in mer på handlingen. Däremot ska jag rekommendera denna bok till er alla som INTE läst den!
Jag är avundsjuk på er! Ni har en jätteläsupplevelse framför er...

Precis, på sista tiden har det blivit en del böcker med en en övernaturlig underton för mig, och en finns kvar att läsa i bokhögen:
Min skolkamrat John Ajvide Lindkvists ”Människohamn”. Jag väntar nog lite med attt läsa den. Måste smälta Johan Theorins sätt att skriva först. Sen, om ett tag, ska jag bita tag i ”Människohamn”.

Önskar er alla en jättebra torsdag!

30 comments:

Marianne said...

Å vad tråkigt att du fortfarande inte är pigg och frisk! Bra att du dricker mycket te, varm dryck är det bästa enligt lungläkare.

Jag gillar ju också verkligen Skumtimmen och ser fram emot att få läsa Nattfåk. En sak som slår mig är att Theorin tydligen går från att vara jättebra i sin första bok till att bli ännu bättre i sin andra. Annars är det ofta tvärtom, att den första är jättebra och sedan tappar många författare i den andra, och ännu mer i den tredje och så vidare. Så tycker jag det är med de svenska deckardrottningarna, deras första böcker var bra, men sedan går det bara utför. Kul att det är tvärtom med Theorin!

HOPPAS att du blir av med rethostan SNART! NU! Och att du blir FRISK OCH PIGG!

KRAMAR!

Annika said...

Marianne:
Ja, det är seeegt. Igår var ögonen värst+ att jag var så trött. Dricker en massa te gör jag, både för att hålla värmen och för halsen och för att stävja aptiteten. men visst är varma drycker perfekta när man är förkyld.

Skumtimmen var underbar! Och ja, Nattfåk var, i mitt tycke ÄNNU bättre!
Men som jag sa, det kan ha varit för att det var den första Theorin boken jag läste och att jag blev knockad av hela hans stil.
Skumtimmen...mmmm....Kan man kalla det för mysrysare. Ja, faktiskt...
Vet du, jag ids onte ens läsa deckardrottningarna...puuuust. Har läst ngra få, och det var ingen höjdare. Jo, Karin Alvetegen gillar jag, men hon är väl ingen deckardrottning, per se...
Gillar hennes sätt att skriva.

Idag ska jag och Ingrid åka till mallen, faktiskt. OCh sen vill jiu K pynta upp inför Halloween...
Så ja, nu får det blir så.

KRAM!!

Saltistjejen said...

Å stackars dig. Hosta är så jobbigt!
Själv känner jag av halsen lite idag. VILL och KAN inte bli sjuk nu så jag hoppas det stannar vid lite halskill.
Jag tyckte faktiskt att Skumtimmen av den bästa av dessa böcker, men det kan ha varit för att jag läste den först? Men jag tyckte nästan att ko ännu djupare in i karaktärerna i den boken ppå något vis. Men som sagt, ibland vet man inte om det beror på att den första uppplevelsen av en bok/författare kan förstärka läsuppelvelsen än mer.
jag som läst Människohamn tycker dock att den är ännu bättre än båda Theorins böcker. I den älskade jag karaktärerna än mer! Och sedan är ju Ajvides böcker ännu mer "övernaturliga" och "skräckiga" vilket jag gillar. Haha jag ch M kollar en skräck-rysarserie nu via Netflix. Egentligen är de en riktig B-serie, men den är sååå hinla spännande nu att man bara vill se de sista delarna...! I LOVE rysarskräck!!!!!! ;-)
Krya på dig nu vännen! och du ljus är mysigt även utan doft!
Kram!!!

Annika said...

Saltis.
Rethostan vill jag kicka ut NU. På en gång...
:-)
Ja, jag vet inte om jag älskade Nattfåk mer eftersom jag läste den först. Ibland vet man inte riktigt.
Men Nattfåk var skräckigare, och sorgligare. Jag tyckte den var djupare. FAST, jag älskade hur Julia beskrevs och hur man fick ta del av den djupa sorgen. Nä, det var helt enkelt en underbar bok, Skumtimmen alltså!
sitter nu och väntar på trean!!!
Ajvide ligger här...men han får vänta lite...
HAV, fyrar och skärgård känns det som om jag måste smälta nu ett tag innan jag biter tag i Människohamn. Men SEN ska jag minsann berätta vad jag tycker.
Visst, Ajvide är ju klart skräckigare...
HIHI!
Mysigt.

HAHA, så ni kollar en skräckserie. Roligt.
jag är så himla RÄDD för skräckfilmer att det är bäst att jag avstår. Samtidigt dras jag till dem...

Ja, jo...men det känns slösigt att sitta med doftljus när lukten är väck. HAHA, tänd IKEAS värmeljus istället, liksom :-)
KRAMAR!!!!

Suzesan said...

Åhh hoppas du snart blir bra. Hoppas det inte är jag som smittat dig;)Jag hade också tung rethosta. Men inte torrhosta.

Jag gillar itne deckare men däremot Öland så varför itne lägga dem på måste- läsa- nån- gång- listan. NÄR JAG FÅR LÄSRO!

Hoppas dagen är bra trots allt and get well soon.

Kram
/Susanne

Annika said...

Suz.
Hostan är piss!
Bort med den!

Jag är bättre, ska sticka iväg och vara smakråd åt Ingrid om en stund. Det ska bli kul, och det låter lagom jobbigt :-)

KRAMAR!!

veronika said...

Nej, vad jobbigt att du fortfarande är förkyld! Maken var hemma en vecka, han som nästan aldrig är sjuk kände sig dålig. Ja, du vet hur män kan vara då de blir lite hängiga..:)Han tyckte själv att han var dödsjuk..hi, hi.
I vilket fall som helst har vi andra inte blivit smittade än.

Kul, att du gillade boken!
Krya på dig nu!

Desiree said...

Du har iallfall fixa lite mysigt med ljus och te och en god bok. Underbart att du fick en riktigt bra bok att läsa igenom. Det är toppen när man hittar en sådan där bok som är riktigt spännande så att man knappt kan lägga ner den. Jag hoppas att rethostan snart ger med sig så att du får sova lite bättre. Förkylninga är inte kul och de kan verkligen tära på krafterna. Hur är det med din stackars syrra som fick svininfluensan? Börjar hon repa sig så smått? Denna helg som kommer lär väl iallfall bli bättre än förra även om du inte är helt frisk ännu så blir du starkare och friskare för varje dag som går.

Kram

anna of sweden said...

Själv läste jag Skumtimmen först och tyckte att den var bättre. Så det är kanske som du säger, att den första boken man läser känns mer magiskt.

Nya krya-på-dig-kramar!

Taina said...

Nu får vi ta varandra i hand! Och tycka synd om oss. Jag verkligen avskyyyyyyyyr att vara sjuk och inte orka göra något. Skulle nog behöva göra som du och lägga mig och läsa en bok. Som du vet så har Jonas tagit Nattfåk och läser den. Jag väntar med spänning att få läsa den. Jag har sjukskrivit mig idag och imorgon...

Synd att du inte kan vila nu då. J*vla hosta. Bort, bort med dig!

Krya på dig nu!

STOOOORA kramar!

Anne said...

Nej, ska det aldrig ge med sig. Förstår du är utled och less på den här förbaskade förkylningen nu. Förhoppningsvis är det på sluttampen nu och snart snart över.
Du verkar vara på gång med många svenska böcker, svenska böcker i högen. Jag köpte några, för mig, nya författarnamn då jag var hemma, bla Maria Ernstam. Läste nyss ut "Alltid hos mig" av henne. Njae, helt ok men ingen sån där bok som jag kände grep tag i mig långt efteråt. Men alltid kul med nya svenska författare som man inte provat förut.
Krya på dig nu!!! Kram!

Erica Pettersson said...

Hej!
Vad jobbigt med förkylning och rethosta. Hoppas att det försvinner snart :)
Men det låter samtidigt väldigt mysigt med ljus, datorn och en bra bok :)
Och tack för boktipset! Den lät riktigt spännande, så det blir kanske att läsa den när jag kommer in i en "bokperiod" nästa gång :D

Krya på dig!
MVH /Erica

Elisabeth said...

Jag har precis lånat Skumtimmen, och nu ska bli SÅ roligt att börja läsa den.

Trist att du fortfarande inte mår bra. Att vara sjuk måste vara något av det tråkigaste som finns (jag är dessutom en sådan person som inte tycker om att bli "uppassad", jag vill klara allt själv!), så hoppas du mår bättre snart!

Musikanta said...

Ska kika efter om "Nattfåk" är med i min bokcirkel - båda böckerna låter väldigt spännande. Har just sträckläst "Svinajakten" av Anne Bovaller (kan hon ha sina rötter i Bovallstrand månne?)och den var riktigt spännande även om jag tyckte att hon har lite torftigt språk.

Förskräcklig förkylning som inte ger med sig! Trodde du hade blivit bra vid det här laget. Jobbigt med rethosta också...
Kramar!!!

Marie said...

Tack för boktipset, det ska jag kolla upp! Hoppas verkligen du blir frisk snart, rethosta är ju just vad den säger, så jäkla retlig!

Anonymous said...

Visst är Johan Theorins böcker bra! Jag har också läst båda och tyckte nog också snäppet bättre om "Nattfåk".
"Människohamn" gillade jag inte! Däremot tyckte jag att "Låt den rätte komma in" var mycket bra!
Krya på dej, Annika!!

Millan said...

Men usch vilken langdragen forkylning. Sa jobbigt att inte vara frisk. Jag hoppas det snart ger med sig. Men vad bra att du ialla fall haft nagot bra att lasa! Just Johan Theorins bocker ligger har hemma och vantar pa att lasas... de ligger nast pa tur sa det ska bli skoj att se vad de har att erbjuda!
kram och krya pa dig

Malde said...

Nu måste förkylningen försvinna! Krya på dig, Annika!

Kramar

Anna, Fair and True said...

Krya på dig!

bettankax said...

Kul att du nu läst Skumtimmen också! Jag tyckte nog den var bäst och sällar mig till dom som tror att det kan ha betydelse att jag läste den först.
Även här hostas det som bara den. Gud va man blir trött på att den sätter igång som värst när jag går och lägger mig och ska försöka komma till ro. Fast jag hostar av och till hela tiden. Det här var en seg omgång och det känns som vi sitter i samma båt, åtminstone vad det gäller hosthelvetet. Här kommer krya-på-dig-kramar!

Kerstin said...

Tänk att jag har inte läst nån av böckerna. Nu är jag ingen fan av det övernaturliga så jag hoppas att det inte är mycket av den varan. Kul med boktips är det i alla fall.
Så trist att du fortfarande är dålig. Hoppas att rethostan lättar för det är ju så himla jobbigt.
Krya på dig nu.
Kram

Marianne said...

WOW!!! GRATTIS!!! Obama får Nobels fredspris!!!!

Kramar!

Annika said...

Veronika:
Det är sant! Män blir verkligen dödsjuka!
Det blir min Peter också :-)
Men nu mår jag bra igen!!!
Boken var underbar!! jag älskade den!! Vilken PÄRLA!!
KRAM!!!

Desiree:
TACK, men det är så mkt bättre nu. jag känner mig sgs bra. Rethostan verkar ha gett vika! TACK för det, liksom!!
Sara-sis är det bättre med också. Men hon är ju trött, förstås. På måndag ska hon jobba igen, men då har hon varit hemma två veckor. TUFFT!!
Så nu verkar det ordan upp sig på alla håll.
Hoppas du är frisk.
KRAM!!!

Anna:
Vet du, jag tror att det är så. Om jag hade börjat med Skumtimmen hade jag säkert tyckt den var mer magisk.
Underbara böcker bägge två. Nu väntar jag på trean :-)
OCH, tack, jag mår mkt bättre.
KRAM!!

Annika said...

Taina:
Det är helt klart värre med dig, än med mig. Inget snacka om saken!
Tänker på dig och önskar dig snar tillfriskning!!
Hoppas du har det bra iallafall, och att du har annat att läsa, plus ngt gott att dricka!!
KRAM!!

Anne:
Men idag är det sgs bra! Superbra sovnatt och känner mig allmänt upp! SKÖÖÖNT!!!
Japp, bara svenska författare köper jag då jag är hemma...Maria Ernstam har jag läst också. Lite märklig, men rätt bra!
Tack Anne!!
Kram!!

Erica:
TACK vännen! Idag känns det mkt bättre.
Visst ska du läsa Theorins böcker nästa ggn du kommer in i en bokperiod!!
Jättebra!
KRAM!!

Annika said...

Elisabeth:
VAD kul det ska bli att höra vad DU tycker om den sen!!!
Du måste berätta!
Att vara sjuk suger verkligen, men nu är det verkligen på sluttampen. känner mig sgs bra!
Jag får ta hand om mig själv under dagarna :-)


Musikanta:
DEN boken du läst har jag inte hört talas om. Deckare?
Torftigt språk är det iallafall INTE i Theorins böcker!! DET kan jag lova dig.
Perfekt bok att läsa för en cirkel, så kör på den! Eller Nattfåk!
Jo, men nu ÄR det bra! Jag mår nog fint igen nu.
Kram!!

Marie:
TACK, ja rethosta är bland det värsta man kan ha. SÅ jobbigt, och är den dessutom torr. USCH!!
Men nu är det bättre.
Varsågod, jag hoppas att du ska gilla böckerna också!

Annika said...

Annika:
Ja, nog är böckerna helt underbara!! Nattfåk tycke ju jag också smäller högre.
OK; du gillade inte Männniskohamn. Får se vad jag tycker.
Låt den rätte komma in var en läsupplevelse av rang. På flera olika plan för mig!!
Kram!

Millan:
Men nu är det nog bra!! men ngt flunsavaccin lär vi inte få den här veckan heller :-) man måste ju vara frisk för att få det.
Millan, det ska bli så KUL att höra om vad du tycker om böckerna!!
Cannot wait!!
Kram!!

Malde:
men nu är det nog borta, tror jag. Så skönt.
Kram!

Annika said...

Anna FT:
TACK!!

Bettankax:
Hosta ÄR för j-gt!!
USCH!
Men du har varit sämre än jag. Du hade väl tom flunsan, en av de två, kanske tom svinisen???
Jag mår sgs bra nu, och hostan har vikt hädan mer eller mindre. UNDERBART!
Theorins böcker är bara för BRA!! Och jag är nog ganska så säker på att det har stor betydelse vilken bok man började med. Man gillar den första bättre, tror jag. men jag tycker Nattfåk var KUSLIGARE, mer övernaturlig. Men, jag gillar ju sånt :-)
Kram!!

Kerstin:
O, jag skulle önska att du ville läsa dem. Det är ju inga spökhistorier, utan det ockulta blandas in lite fint sådär.

Nu är jag sgs frisk och det är så skönt. Äntligen!
Kram!!

Marianne:
NÄR jag loggade på imorse såg jag. WOW, är rätt!!!!
Kram!!

Emmama said...

Åååååh vilken höstmysig bild! :)

Ulrika said...

Varf;r ska dom alltid vara v'rst i detta landet? Till och med förkylningarna varar längre. Nu har jag hostat i tre veckor och ingenting hjälper. Dricker Nyquil som vore det hallonsaft (oh, va gott det skulle vara, vet ni att man kan köpa Jones läsk här, med smak Fufuberry. Den smakar som svensk hallonsoda). I övrigt kan jag bara sympatisera och hoppas att du snart är ok. Tackar för infon om att Ikea nu har julsaker! Det är livsviktig info för oss som bor i avkroken. Önskar vi hade en World Market här, men det finns ICKE. Ligger det någon nära Tysons Corner eller Ikea?

Annika said...

Emma:
TACK!!

Ulrika:
Ja, jag vet...varför??? Nu känner jag mig bra igen! Så nu kan jag väl ta flunsasprutan där :-)
FY, stackars dig som måste dricka så mkt nyquil. Jag kan itne ta den medicinen, blir speedad på ett otäckt sätt av den.
Tack för tipset om hallonsodan...finns den i vanliga affärer?
Japp, Ulrika, nu får du ta dig en tripp till IKEA.
World Market finns lite överallt. I Dulles Corner och i Fair Lakes i fairfax. men säkert finns det ngn som ligger mkt närmare dig också, det ska vi hoppas. Annars rekommenderar jag varmt ett besök där. Bra grejjer och rolig affär. OCH med godare julmust än IKEA.
Kram!!