Thursday, October 22, 2009

My Garden in October...

Godmorgon på er alla därute!

Jag tycker att den här veckan flugit sin kos i flygande fläng! Vart tar egentligen veckorna vägen?
Tiden?


Fast, jag tycker faktiskt att torsdagar är härliga dagar. Man känner av den där pre-weekend känslan!
Gillar!

Vi har bokklubbsmöte ikväll och boken vi läst är Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor", eller som den heter på engelska; The Girl with the Dragon Tatoo.
Vi får väl se vad alla tyckt om den boken!
Jag köpte den åt Peter och just nu läser han den med största intresse! Det gläder mig!

Iallafall, så här ser det ut i min trädgård nu!
Visst finns där Halloweensaker, men jag koncentererar mig icke på dem nu i detta inlägg. De skall visas upp vid ett senare tillfälle, mohohohahaha!!

My Garden in October!Dahliorna frodas och har hälsan!Hortensiorna liksaå. De älskar min täppa! OCH de bär nya knoppar! NU, i oktober!!!Sötnosar of mine ;-)


Flitiga Lisorna älskar livet just nu! Men snart får de ge vika för frosten...Min lönn på baksidan är så här vacker nu! Och vackrare blir det!!


På eftermiddagen igår var det 23 grader varmt ute, och mitt deck lockade. Jag slog mig ner med några av de kataloger som dimper ner i brevlådan varje dag. Nu börjar julkatalogerna och alla "look books" anlända. Det tycker jag är kul. SÅ, jag hade en skön timme i solskenet. GUD vad jag älskar hösten här!!!Så här ser det ut på golfbanan nu (sedd från vårt deck)...Som ni ser är det allra mesta grönt fortfarande, men det gula är på kommande. Vi ska se hur det ser ut om en månad igen...

Fler höstbilder blir det imorgon på fredagstemat.

PLUS att vi i nästa vecka ska FROSSA i Halloween här på Life in the Suburb!! Då ska jag dra reglerna för er om hur man firar Halloweeen på riktigt! The American way!
JA, och så ska jag visa bilder i sinne ;-)

Ha en fin torsdag!!

33 comments:

Sporty Spice said...

Haha, vackra blommor och RIP-gravstenar är en skön kombo! Ser fram emot dina bilder från Halloween. Ni går ju all the way. Själv har jag inte ens en pumpa i år. Det är inte samma sak då man bor i lägenhet tycker jag, man vill ju ha pumporna på förstukvisten.

Håller helt med om torsdagar. Det är snudd på den bästa dagen tycker jag. Snart helg, jag har just haft min deadline för Metro (textlämning varje onsdag) och på tv är det smockfullt med bra serier som Greys, Project Runway, FlashForward, CSI, Survivor ... och Real Houswifes of Atlanta (haha, snacka guilty pleasure).

Ha en UNDERBAR torsdag!

Annika said...

Petra-sporty:
Här kör vi med en salig blandning mellan vackra blomster och gravstenar. But you just wait til next week, så ska jag frossa i Halloween.
Nej, om jag som du bodde i lgh skulle jag inte heller satsa.
Kommer det många barn till er och ringer på uner Halloweenkvällen?

Ja, torsdagar är härliga dagar. Den kvalar upp och kan tävla med fredagen.
Visst har man härlig weekendkänsla på torsdagen.
Kollade Biggest Loser igår som jag DVR:at. FATTAR inte att Tracy är kvar, usch vad jag tycker illa om henne. Att de inte kunde röstat ut hennne i förra veckan då de hade chansen...
FAN, vet du, jag har missat PR denna säsongen. Undrar om det ligger på On Demand? Måste kolla!!
Annars är TV så kul!!

Millan said...

Hihi det var en rolig mix av vackra blommmor och skrammande halloweenfigurer du har i din tradgard :-). Men vad underbart med en varm och solig host. Harligt! Har har regnet ost ner i flera dagar nu, men fram tills dess har det faktiskt varit toppenvader har ocksa.

Jag har ocksa last Stieg Larssons bocker. Tycker att de forsta tva var valdigt bra men jag fastnade i den tredje... den var bara saaa seg tyckte jag. men kanske beror det lite pa vilket humor man sjalv ar pa?! Ben haller pa med den andra delen nu och tycker valdigt mycket om den!
Kram

Marie said...

Look books o kataloger... va avundsjuk jag blir! Här får man bara små reklamblad från Lidl... :(

Men vilka vackra blommor! Både dahlia och hortensia är favoriter hos mig, och vilken vacker färg du har på hortensian, underbart!

Desiree said...

Kul att få se lite av vad som pågår i din trädgård. Om man tittar på blommorna så verkar det som om det fortfarande är sommar. Visste tex inte att hortensian blommar fortfarande som annars kommer redan i maj. Men sedan ser jag att ni faktiskt har en hel del vackra höstfärger också på träden. Här har det inte hunnit lika långt på höstfronten. De flesta träden är fortfarande gröna här. Vi får nog vänta lite till på de vackra höstfärgerna.

Jag gillar dina halloween dekorationer i trädgården. Det var minnsan ingen liten spindel på bänken och häxan var skön. Jag ser verkligen fram emot nästa vecka med allt gottande i halloween du ska köra då. Det är bra att du kör lite regler också det kan alltid behövas. Yeah det är faktiskt pre-weekend, härligt och skönt.

Kram

Annika said...

Millan:
Ja här blandar vi friskt bland vackert o skrämmande in the garden!
Nu har vi vackert väder igen, men det kan försvinna, och det kommer att försvinna i nov, om inte förr.

Jag tyckte absolut bäst om SL's första bok!! jag tyckte både bok 2 och 3 var segare.
men bra är de ju allihopa. Ska bli intressant att se vad de andra tyckte...

Kram!

Marie:
Här kommer det feta kataloger i brevlådan nästan varje dag :-). Det är kul att bläddra i dem!
HAHA, reklamblad från Lidl ;-)

Tack, blommorna står sig ännu så länge, men då frosten kommer så försvinner de ju.
Visst, tack, jag tycker också att Hortensian är ljuvlig. De trivs så bra hos mig :-)

Annika said...

Desiree:
jag håller med om att det ser somrigt ut, men faktum är nog att det blir mer gult än grönt nu. Det syns lite överallt, och snart kommer det att vara helt gult och rött. Bilden på golfbanan ser väldigt somrig ut, där syns knappt ngra höstblad på träden, även om de finns.
HAHA, ja jag vet...Jag har en heö del grymma grejjer i trädgården. Mer av det i nästa vecka. Visst, regelerna för Halloween känns det som om man måste dra varje år :-)
Vi här i US got it down, men det är många hemma som är minst sagt LOST!!!
Visst är det härligt med torsdagar!
Torsdagaär det nya fredag :-)

KRAMELIKRAAM!!!

bettankax said...

Å vilka härliga bilder! Jag älskar Hortensior och tycker även om Dahlior. Besökte för någon vecka sedan Botaniskan och njöt av alla vackra höstblommor.
Jag älskar även din spindel...jo det är sant!:)
Jag vill också sitta på ett deck och läsa och njuta. Ha det bra och en skön helg.
Nu ska jag jobba vidare. Skönt att känna sig frisk igen.

Taina said...

Good morning Sunshine!
Åh vad gald jag blir av ditt inlägg! Så sprudlande med alla vackra blommor (trots att jag själv inte kan namnen på dem). Ett riktigt "höstinlägg" innan växtligheten tar ett uppehåll. Det märks att du gillar hösten!!

Men du, vilken knepig översättning av boken? Ibland fattar jag nada. Men då är jag blond och blåögd också. Hahahaha!

Jag ser fram emot Halloweeninlägget i nästa vecka. Jag vet ju inte riktigt alla detaljer än. Teach me!

Nu ska det jobbas lite igen.

Kram på dig!!!

Annika said...

Bettankax:
TACK!!
Ja, hortensior och dahlior är underbara blommor spom trivs bra här. Hortensian är min verkliga favvis!
Jadu, hösten här är underbart härlig, låång och mild...
men idag är det allt lite mulet...
Spindeln ja, hahaha!! den gillar vi också :-)
Vad glad jag är att du äntligen är frisk!
Kram!!

Taina:
MORNING GLORY!!!
Ja, nog älskar jag hösten!!
Blommorna trivs forfarande i rabatterna, men snart är deras saga all.
HAHA, ja VET...Vilken översättning av titeln. Jag har alltid tyckt att den varit märklig...
Hoppas inte resten av översättningen är lika knepig för då blir det problem ;-)
OH yes, jag ska ge dig ALLA detaljer om hur man firar Halloween!!!
Kramar!!!

alegni said...

men hjälp, det är ju sommar i din trädgård ännu! jag bor definitivt på fel ställe :(
jag undrar om du skulle älska hösten lika mycket om du bodde här... ;)
kram

Annika said...

Ingela:
Ja, visst, jag tycker också det är somrigt :-)
Jag skulle önska hösten på ett annat sätt om jag bodde hemma...
Men älska den skulle jag :-)
Kram!

Mia said...

Återigen förundras jag över vilka fina färger och blommor ni har i trädgården. Underbart! Älskar lönnen! Och Halloween-pyntet blir pricken över i! =) Jag sträckläste alla 3 Stieg Larsson-böckerna och vill se den andra filmen som just nu går på bio. Spännande trots att man vet vad som komemr hända! Kram!

Marianne said...

Å så många vackra blommor du har i din trädgård! Och det där höstträdet! Så vackert! För att inte tala om 23 grader och solsken, DÅ är det skönt att sitta ute och njuta.

Titlar är svåra att översätta. Jag vet inte hur de har tänkt på det amerikanska förlaget, men det kan hända att det redan finns en bok som heter typ "Men who hates women" eller liknande. Och de kanske tror att den säljer bättre med tatueringar. Det är inte översättaren som bestämmer titeln, det är förlaget. Jag kan ha åsikter om titeln, men det är som sagt förlaget som bestämmer till slut.

Den jag har översatt nu heter t.ex. Deadly Web på engelska, men blir Dödlig illusion på svenska. Dödligt nät eller liknande hade inte låtit klokt, och illusion passar in för handlingen. Jag är rätt tacksam för att jag inte är titelöversättare : )

KRAM!

StrandMamman said...

Höstblommor??? Sommarblommor, skulle jag säga. 23 grader, håhå jaja....

Look books = ??
Fick Nattfåk idag! Vet inte om jag ska skriva blogginlägg & kommentarer eller sätta igång med boken... :))

Ha det mysigt i din Oktober-höst!!

Anne said...

Vad kul att du introducerat Män som hata kvinnor för Peter och att han gillar den. Jag tycker förresten den översatta engelska titeln är bättre, passar bättre på boken på nåt sätt än den svenska orginaltiteln. Man ser ju böckerna (de två som finns översatta) lite överallt. Senast igår såg jag dem på bästa, synliga hyllan på Target. Så häftigt med en sån svensk braksuccé.
Apropå svenska saker. Dock inget med ditt inlägg att göra men jag måste bara berätta en rolig grej. Min grannes svärfar var på kryssning i Europa i september. Innan han åkte hade jag direktkontakt med honom då han frågade efter lite tips för deras stopp i Stockholm. Bla olika rundturer de skulle åka på och han visste inte vilken de skulle välja (bolaget var förresten Norwegian).
Kryssningen var bla i städer som London, Hamburg, Köpenhamn, St Petersburg, Helsingfors och så var det ytterligare nån tysk stad tror jag. Jag kan ha glömt ytterligare nån stad/land nu, det var i fall intensivt och många platser. Hur som helst, nu är gubben tillbaka och igår såg jag honom som hastigast då han är och hälsar på min granne igen. Han berättade att det varit en fantastisk tripp och att mina tips för Sthlm varit "right on the money" :)

Han sa också att hans absoluta favoritstad under hela kryssningen var Stockholm. Där hade han gärna spenderat mycket mer tid och nu vill han tillbaka. Visst blir man så glad höra sånt!!! Jag hade tipsat honom också om att morgonen de anländer till Stockholm stiga upp i god tid och titta ut genom fönstren eller från däck följa med när båten under rätt lång tid sakta åker genom skärgården innan den anländer till Stockholm. För att då verkligen få känslan av dels skärgården och hur stan är en "vattenstad". Det sa han att varit helt suveränt att veta, annars hade de nog sovit längre den morgonen. Han sa att ingen annan stad var så vacker att anlända till. Så kul!!!
Jag fick känslan han verkligen menade allt beröm över Sthlm, inte artigt sagt utan uppriktigt så verkade han tycka det här.

Sen sa han att hans favoritstad nr på trippen var St Petersburg. Lite överraskande kanske. Eller vem är jag att säga, jag har aldrig varit där....

Sorry lång utläggning och kommentar som inte rör ditt inlägg.
URMYSIG trädgård du har Annika, men så har du det i generna också :)

Elisabeth said...

Det är när jag läser inlägg som detta som jag undrar vad våra förfäder egentligen tänkte när de slog ner sina bopålar i Sverige... Jättefina blommor, speciellt dahliorna, såklart. :D

Suzesan said...

Sköna bilder. Vilken kontrast höstblad ch 23 grader varmt. Skönt.

Jag säger som jag sagt tidigare Annika, jag hade inte vågat gå ut under halloween hos er. Med spöken och kistor och spindlar och guuu' vet vad. Hujedamej.

Kram
/Susanne

Erica Pettersson said...

Hej!
Förstår att du gillar hösten hos er! Vad härligt när det fortfarande finns blommor i oktober :D
Bilderna i det här inlägget förmedlar verkligen en underbar höstkänsla!

Hoppas att du får en bra fortsatt dag!
MVH /Erica

Humlan said...

Vilken härlig blandning av sommarblommor, höstfärger och sedan tittar det fram lite annan utsmyckning ibland också...

Hoppas bokklubben också gillade boken. Jag gillade alla tre, jag var lite långsam i starten och la ifrån mig den första ett tag, men sedan blev det sträckläsning!

Ser fram emot dina bilder på höst och Halloween även om jag har Firefox så att bilderna aldrig hänger ihop med text och överlappar ofta över varandra, men det vet du ju vi har ju skrivit om det förr.
Passa på att njut av höstvärmen, det låter så härligt att kunna sitta ute i solen.
Kram

HeLena said...

Mycket fina blommor och bilder!! Jag har inte läst boken eller sett filmen..... jag är ju lite som du vet, skrajsen.... Din trädgård ser underbar och härlig ut. Låter så skönt att sitta på decket och njuta. Här har det idag varit mörkt, dimmigt och regn. Sånt där smått regn som dimmar ner men man måste ändå ha vindrutetorkarna på hela tiden.... gnissel, gnissel... På sätt och vis skönt väder men det d änns för varmt. Förra veckan snö... konstigt är det!

Kraam!!

Lena H said...

Åh, vilka underbara bilder! Allra helst dem med de gulröda träden! Vad trevligt att du ska skriva om hur riktiga Halloween firas! Det är väldigt mycket delade åsikter här! I år verkar det sammanfalla med vår "alla helgons helg".
Kram på dig

Anna, Fair and True said...

Fint! Kul med gravstenen!

Jen said...

Åh vilka underbara trägårds bilder!! Blir riktigt avis på hur fint du har det... Själv är jag stolt över att jag har lyckats plantera ljung i altanlådorna. :/

Annars har jag spenderat eftermiddagen med min mamma och kom hem till kära maken med en nybakad sockerkaka som vi har frossa en bit av nu efter att barnen har gått och lagt sig... :D

Jen said...

Jo förresten så funderar jag på att köpa ett litet hotell i min hemby.. Nja kanske lite mer som ett B&B med 14 rum men sååå himla mysigt. Man blir ju mkt bunden dock och kära maken måste ju kolla in det ekonomiska(sicken tur man är gift med en civilekonom..).

Sporty Spice said...

PR går på Lifetime i år ... jag har Comcast och där ligger både Project Runway och nya Models of the Runway (en spin off om modellerna) under TV Entertainment och Lifetime. Du har mycket att se fram emot, bästa säsongen på länge! =)

Londongirl said...

Först och främst måste jag kommentera dina helt underbara blombilder! Du har verkligen gröna fingrar Annika och tänk att det är så varmt trots att det är oktober!
Underbara bilder och jag gillar också er spindel!! Woow vilken goding! :-))

Men sen måste jag berätta att jag läste gårdagens inlägg i går...och vet du jag fastnade TOTALT i din länk till Anthropologie!!! OMG!! DEN affären skulle jag kunna åka över Atlanten för att shoppa i det ser jag direkt! :-))
Är det kanske från den som mina fina vantar och halsduk är ifrån?

Men som sagt jag fastnade så i din länk så jag glömde till och med att skriva en kommentar!! Nu har jag lagt den till mina bokmärken. Tänk om det ändå hade funnits en Anthropologie i London!! ;-)

KRAM!!!

Lilla P said...

Tack för att du visar din trädgård. Vilka fantastiska färger. Hösten är väldigt vacker!! Ha en underbar helg!

Annika said...

Mia:
TACK så jättemkt!
Ja, hösten här är guld!!
SÅ vacker!
Visst är SLs böcker bra, och filmen (den första som jag sett) SÅ BRA!!!
Det spelar ingen roll att man vet vad som kommer att hända.
Kramar!!

Marianne:
Jo, nu är det sköna dagar!
Verkligen!

Tack för att du förklarade lite hur det ligger till i översättningsbranchen!!! Jag borde ju ha förstått att det ligger till så!!
OCH att det inte är översättaren som bestämmer titeln. SKÖNT VA!!? :-)
Vilket jobb du gör, marianne! OCH vas svårt det många ggr måste vara!!
Kram!!

Strandmamman:
:-)
Just så här ser det ut just nu. Visst är det höst! Men många blomor hänger kvar.
En look book är en glassig katalog! OCh då menar jag glassig.
Hoppas allt är bra i din höst också.
Kram!!

Annika said...

Anne:
Visst är det roligt med SL och hans framgångar. SYND bara att han aldrig fick veta hur det gick...
Peter gillar boken.
Inställt möte igår. Värdinnan svårt förkyld...Pust.
SÅ det är uppskjutet en vecka.
Men vad coolt med kryssningen!
jag kan mkt väl tänka mig att det är häftigt och annorlunda att kryssa i Östersjön!
Speciellt om sommaren är vacker!!
Jo, jag har också hört att Sthlm är en stor succe bland kryssare! Kan tro det jag :-)
OCH S:t Petersburg har man ju hört ska vara gudomlig. jag har inte heller varit där. Dit borde man nog åka.
VAD kul att du tipsat honom om lite grjjer att göra i Sthlm! SOM just det där att vara vaken medan fartyget stävar in skärgården. DET är ju så unikt!!
KUL att han var nöjd med alla tips!
Antar att er egen kryssning får vänta lite nu :-))))
Kramar!!

Elisabeth:
:-DDD
Jag hör dig!!
Visst är det stor skilland, visst är det det!
Man kan ställa sig frågan ;-)

Suz:
Japp, nu är det så här...det är verkligen en skön tid på året. den bästa!
HAHA, och värre blir det. I veckan ska verkligen en likkista ut i tträdgården, och i den ligger en död docka ;-) Så sant. Bilder på det kommer!!!
Och sen ska jag sätta upp spindelnät mm mm.
Märkligt nog bekommer det mig inte ett skvatt :-)
Kram!!

Annika said...

Erica:
TAck Erica!
Tänk om du kunde komma hit och plåta lite :-)
För det är en verkligt skön tid nu.
Kram!!

Humlan:
SÅ himla trist det där med bilderna. OCH det är inget jag kan göra ngt åt, tyvärr...
SÅ tråkigt dock att det blir så...

Ja, det är en härlig tid nu. Mkt skön.

Mötet igår ble3v inställt för värdinnan är tungt förkyld. Så vi får vänta en vecka.
Trist, tror alla vara redo att snacka om boken.
Kram!!

Helena:
TACK!
Ja, så ser det ut nu.
Härligaste tiden på året, utan tvekan.
Nä, du behöver itne vara så rädd för SL böckerna eller filmerna. Lovar!!
Jaha, duggregn grande hemma...Det är sånt som brukar kännas ända in märgen.
Kramar!!!

Annika said...

Lena H:
TACK!
Ja, precis så här ser det ut nu!
Det är en underbar tid på året.
Så Halloween infaller samtidigt som Allhelgona?
Helgerna har inget med varandra att göra. men jag vet hur FEL det blir hemma eftersom ingen VET hur den ska firas. Det borde aldrig ens ha börjat i sverige.
Kram!!

Anna FT:
TACK!!!

Jen:
Hey, det låter bra det med!
Ljung är fint!
Riktigt fint!
OCh sockkerkaka låter inte helt fel det heller, mmmm...
WOW, fasiken vad COOLT med en B&B!! Otroligt häftigt och roligt!
Men mkt jobb!!
Keep me posted. Blir så nyfiken!!
Kram!!

Petra:
JA!!
Underbart. Jag såg det igår!!! OCH nu vet jag vad jag ska göra så fort jag får en sekund över!!
Härligt!
Prisa On demand!!!

Annika said...

Lonodongirl:
Ja, TACK!! Nu är det så här fint här. En underbar tid på året!

VISST kom dina vantar och din halsduk från Anthro!!
OCH så innerligt glad jag blir över att du gillar den affären! DEN är underbar!!
OCH jg har turen att det finns en här i Reston!
Kläderna är så fina, och ders inredningsgrejjer också. En åärla bland butiker!
Jag blir så glad över att du fastande på deras site!
Kram!!

Lilla P:
TACK ska du ha!!
Visst är hösten underbar!!
Kram!!