Thursday, October 01, 2009

1 oktober...

Godmorgon på er alla läsare!

Nu börjar det rustas för hösten lite överallt. När jag är ute på min morgon-PW ser jag hur pumpor sätts upp framför fler och fler hus. Nu tror jag bara att det är en tidsfråga innan folk börjar pynta upp sina hus inför Halloween.
Själv tänkte jag börja pynta upp om kanske tio dagar.
DÅ kan det smälla till på riktigt här i ”Barnsliga Huset”.
Faktum är att jag tjuvstartat;
Igår på Trader Joe’s hittade jag detta söta ”pumpaträd”, det är kvistar fulla med äkta småpumpor. SÅ gulligt.
Som ni ser kunde jag inte låta bli att köpa...
Jag har även lagt fram höstdukar på borden, och jag tänder ljus varje sen eftermiddag fram tills vi går isäng. Mest och helst använder jag Glade Apple Cinnamon doftljus. Det är den sanna höstdoften, tycker vi familjen B. Det ljuset doftar underbart, och det är billigt. Mycket billigare än alla ”märkesdoftljus” och dessutom doftar det faktiskt godare!
SÅ, det kan vara ett tips för er som bor i USA att köpa dessa ljus. Ja, jag kan ju tänka mig att de finns i Kanada också...






Men, nu när dagarna faktiskt börjar bli svala (just nu råder den period på året då man slipper både AC och värme) så börjar jag frysa. Så fort kvicksilvret faller så blir min näsa och mina händer iskalla. Jag får pimpla te och sätta på mig sockor och stå ut fram tills att värmen slås på. Jag VILL INTE sätta på värmen förrän om några veckor. Och vet ni, den behövs faktiskt inte alls ännu heller.




Det är första oktober...
Träden börjar kanske skifta lite, lite, lite men mest är det grönt överallt.
Sommaren är borta. Väck. Just nu befinner sig naturen i någon slags väntan. Ett slags mellanläge mellan sommar och höst.
Jag börjar plocka bort de sommarkläder som är som allra somrigast. Men, som sagt, än har jag inte gått över till vintergarderoben. Det får vänta ett tag till...

Och den första oktober är dagen när min systerdotter Ebba fyller 13!!!
Jag minns det som igår...Vi var hemma i Sverige för att döpa Karolina. Så roligt det var att få vara där när Ebba föddes.
Lilla Babba! Stora bebban! Ebbelina!
Grattis!
Vi hade så gärna varit hemma och firat med dig idag!
Vad önskar sig denna 13 åring i Stockholm? Jo Twilight grejjer! Såklart! Vad annars...




Ännu syns inga gristrynen i familjen, men igår kom det mail från skolan om H1N1 och hur man bör vara uppmärksam. Karolina säger att det är så många som är förkylda. Svinisen?
Imorrn ska Karolina och jag gå och vacccinera oss mot den vanliga influensan. Peter har redan vaccinerat sig mot den.
Karolina blev inte sjuk, som jag trodde igår. TUR det, nu hoppas vi att det håller i sig...TA I TRÄ!!!

Ha en fin torsdag önskar jag er!

29 comments:

Humlan said...

Så fina dina "pumpaträd" är, dom hade jag inte heller kunnat motstå! Även om jag inte pyntar för Halloween så är det trevligt att göra lite höstfint.

Hoppas ni klarar er från flunsor! Själv känner jag mig lite konstig just nu och hoppas på att det inte är något svinaktigt.

Kram

Annika said...

Humlan.
Visst är pumpaträdet bara så läckert!!
Jag blev så förtjust idet!
Kunde inte motstå!

Ja, jag känner mig lite underlig också, men ska ge mig iväg nu...
Kram!

Marianne said...

Ja min Daniel blev ju också 13 nu i sommar. Det är inte KLOKT! Men vad är Twighlight-grejor? Det har jag aldrig hört talas om.

URFINT pumpaträd! Och så kan ni äta upp det sedan när Halloween är över i stället för att stoppa det i källaren : ) Det låter så skönt att vara lite kall om händer och fötter, själv får jag springa och tvätta mig om händerna hela tiden för att jag känner mig så klibbig i värmen.

Ja och så hoppas jag att alla trynen och knorrar ska hålla sig borta från er!!!

KRAM!

Sara said...

Jo jo sis, Twilight är det som gäller. Nu har hon fått en del av både oss och fadren. Tips till dig: smyckeskrin. Lär vara svårt att få tag på här hemma så kan du hitta det hos dig så är det fantastiskt! Julklapp dårå.. Själv mår jag pyton just nu och har skjutit upp morgondagens middag en dryg vecka. Ont i kroppen, superöm hud, sjukt ont i huvudet och frusen, har varit hemma sen i måndags. Vad låter det som?? Ja jag vet, ska ringa upplysningen imorgon och höra vad de tror. Just nu rör jag mig bara mellan sängen och soffan. Hoppas ni håller er på benen. Älskar dig sis!

bettankax said...

Jättefint pumpaträd! Kul att följa ditt "pyntande"! Du får till det så trivsamt.
Är "sjuk" sen i söndags. Exakt likadana symtom som Sara här ovan beskriver. Influensan? Ingen aning?? Vaccinet har inte dykt upp än. Nu vet jag inte om jag ska ta det eller ej. Får inte besked om vad det är jag har på gång i kroppen. Jaja det löser sig. Hoppas snart ni alla i familjen fått vaccin och förhoppningsvis sen är skyddade.

Taina said...

Huomenta ystäväni!

Det går inte at låta bli att handla dessa härliga halloweenpryttlar! Det finns ju sååå mycket. Grannarna har börjat pynta redan. En har både halmbal, pumpor och fågelskrämman framme. Jag kör nog igång i helgen. Inte pumporna dock för de äts bara upp av alla ekorrar vi har här!

Skönt att Karolina klarade sig!

KRAM!!!

Desiree said...

Det lilla pumpa trädet var jättefint så det förstår jag att du slog till på. Själv har jag ännu inte börjat halloween pynta ännu det får vänta. Jag har dock sett en granne som redan börjat ta ut sina halloween grejer. Men hon brukar alltid vara tidig. Tack för tipset om Glade doftljus, jag tror jag ska satsa på dessa istället för dyrare märkesljus. Igår var jag faktiskt och vaccinerade mig mot vanliga influensan. Känns bra att ha den avklarad iallfall. Lycka till med vaccinationen och ha en fin dag.

Jen said...

Underbart pumpaträd! Här är träden i alla härliga färger och igår var det tom minus på morgonen när jag 06,00 släpade mig ut på min PW. Älskar hösten så jag njuter för fulla muggar. Vi har börjat elda liiiite i kaminen, bor i ett gammalt torp så det blir lätt rått i huset.

anna of sweden said...

Åh, de är så söta de där minipumporna.

På vår skola är det flera fall av konstaterad H1N1 så jag tror att det var den Unge Herr Teen hade.

Kram!

Miss Marie said...

Hösten börjar komma... hualigen! Men det är ändå skönt med hösten tycker jag, bara det att jag inte gillar när vintern kommer... det blir så mörkt o kallt! Men mysigt är det med ljus, och om det inte fanns mörker och kyla skulle vi nog inte uppskatta värmen o solen lika mycket!

Hannele på Hisingen said...

Jag köpte orange ljung idag :)
Kram

veronika said...

Oh, vad fint Pumpa trädet var! Ska nog ta mig till Trader Joes och se om det här det hos mig. Det vill jag ha! Annars har jag bestämt mig för att inte pynta så mycket till Halloween i år. Barnen börjar bli stora och är inte så intresserade längre och jag själv är inte så mycket för att pynta till Halloween.
Något vaccin tar vi inte detta år heller. Vi brukar hålla oss friska , ta i trä. Försöker undvika vacciner, som faktiskt många läkare själva gör. De tar sällan vaccin , tex Gardasil , alla som är läkare som jag känner ger inte det till sina tonårstjejer. Hörde du att det var en ung tjej som dog troligtvis av vaccinet i England. Otäckt, många andra mådde illa och kände sig dåliga då de tog vaccinet i skolan.

wow! Vilken kosnert U2 verkar ha avrit och vilket publikhav!

SweFlo said...

Hos osss är de ljusen like med höst och vinterkänsla! Så fort det börjar pyntas inför Halloween (har redan börjat) brukar vi ta fram dessa ljus (plus nya köps varje år). De ligger i lådan med dekorationer, så allt i lådan doftar äppel och kanel, bara det ger en känlsan att hösten är här (i tanke mer än verklighet här i Florida dock).

Saltistjejen said...

Jättefint pumpaträd!!!! Verkligen. Tyvärr kan vi inte dekorera så mycket hemma pga av katterna. Det är väl baksidan med att ha katt....
Och du vad jag känner ige mig i det där med att man fryser lite nu. Mellan ACn och värmen. Det är oftast just oktober som är sådan. Men även i oktober de senaste åren har detibland blivit riktigt varmt för årstiden så näe värmen är inte igång än. Men det känns kallt på kvällarna och på morgnarna särskilt. fast det är ju rätt mysigt! :-)
Hoppas att ni slipper bli sjuka. Vaccinet till E har inte kommit än. Våd pediatrician var lite orolig p g a att alla nu msåte komma ungefär samtidigt för att få vaccinet. Allt enbart för att företaget som ska distribuera det vanliga vaccinet även ska distribuera svinvaccinet och detta har gjort att det vanliga vaccinet är fördröjt.... Jaja, eftersom E fick vattkoppsvaccin nu senast så får hon ändå inte få ngt annat vaccin förrän om tidigast 30 dagar efter det. Så det innebär att oavsett när det kommer flu vaccin så får hon inte ta det förrän i slutet av oktober. Vi får väl se om det blir då.

Kramar!!

Elisabeth said...

Pumpaträdet var verkligen snyggt! Halloween utan att vara sådär typiskt "halloweenigt", på något sätt. Här är höstfärgerna till min stooooora glädje ovanligt sedna i år. Visst skiftar det en del i gult, men mindre än normalt såhär års. Vilket jag som sagt gillar starkt. :D

Suzesan said...

Tur att K inte var sjuk.

Här kommer de minska på vaccinerandet mycket. Det är på G och kommer om två veckor och skall ges till de som är extra utsatta.

Jag ska inte ta vaccin mot H1N1. ICKE!
Jag har ingen längtan efter det för jag vet inte vad det är jag tar. Vill inte ha det.

Men tur det finns för de som vill ha det. Min väninna är i stor riskzon men ska ta en lunginflammationsspruta som hon brukar och vanlig influensaspruta. Hon har KOL så hon ligger absolut i en riskzon.
Jag kan tänka mig att Halloween är sååå stort i Amerikat. Här är det bara löjligt. Inte alls så inarbetat som hos dig.

Kram
/Susanne

Suzesan said...

Ja förresten PUMPATRÄDET VAR SÅ FINT,

Kram
/Susanne

Emmama said...

Oooh vad jag gillade dina minipumpor! Gar dem att ata sa ar de sakert goda att grilla och ha i nan god sallad eller nat? Men det skulle kannas lite som att kaka sota bebisar nastan! :D Har rader ocksa halloweenfeber och det blir sakert snart utkladningsfest pa dagis och pa mitt jobb, kul! Ha en skon kvall! Idag ar vi vakna samma tid for jag jobbar vaken natt.. :) Kram!

Matildas fikarum said...

Vi behöver fler traditioner här i Australien, det är kul att pynta inför olika högtider. Få firar Halloween här, förmodligen enbart de med anknytning till USA. Jag ser saker i vissa skyltfönster, men det är inte mycket. Själv har jag min lilla plastjulgran tänd året runt. Kanske jag skulle ta och skaffa en pumpa med ljus i istället!

Lena H said...

Jättegulligt pumpa träd. Har sett några småpumpor i affärerna, vill köpa alla för att de är så söta. men vet inte vart jag ska lägga dem? I porten utanför min dörr? - verkar rätt korkat. Kram

Annika said...

Márianne:
Tack, ja jag föll pladask för det lilla "trädet", kunde icke motstå :-)

Japp--13! Otroligt.
Twilight är böcker skrivna av Stephanie Meyers. Böckerna är sanslöst poppis över hela världen, och böckerna blir filmer en efter en. Speciellt tonåriga tjejer älskar böckerna, men även kvinns i min ålder är GALNA i DEM!!

Idag, fredag, känns det fortfarande itne helt OK i halsen för K och mig så ngn baskelusk är det som ligger och lurar!
Kram!!

Sara-SIS:
Twilight till fdlsedagen och smyckeskrin till jul...Skall ske. Vi få¨r prata om HUR skrinet ska se ut.
Sara, din stackare...det låter ju som svinisen, din lilla älskling...
Ska höra av mig till dig idag igen och se vad dr sa.
Ick, Sara...
TA det nu extremt lugnt länge till.
ÄÄÄLSKAR!!

Bettankax:
TAck, jo det är kul att mysa till det och pynta upp :-)
OJ, du också!!!
Fasiken, det är väl svinisen som visar sitt fula tryne.
TVI VALE!!!
MÅ du snart bli frisk!!!
Krmar!!

Annika said...

Taina:
Exakt, det är ingen ide att köpa pumpor än. Jag håller med. Jag börjar nog pynta i nästa vecka också, kanske...
Eller veckan därpå.
Fast, det är ju så kul och efter Halloween vill man ju RIVA pyntet fort som attan.
Kram!!

Desiree:
Ja, jag tycker också det är tidigt att pynta upp redan.
men pumpaträdet fick komma in.
Skönt att du tagit vaccinet. Idag är det min o K¨s tur, men det är ju "bara" för den vanliga flunsan.
KRAM!!

Jen:
OOO vad mysigt att elda i kaminen..
Tom minusgrader låter mysigt, fast det var väl så lagom skönt för dig på din PW, tänker jag :-)
Visst är det en härlig tid nu. Japp, det är bara att njuta.
Kram!

Annika said...

Anna:
Visst är det ett gulligt "träd"! Det finns så mkt sött nu överallt.
Ja, i Karolinas skola har det dykt upp fall nu också---gulp!!
Säkert var det den som unge herr teen hade.
Kram!!

Marie:
Ja, det är så härlit.
Jag skulle inte kunna leva i ett klimat där det råder evig sommar. Aldrig.
Du har väl det superfint i Munchen nu. Kan tänka mig att det sprakar av färger i bergen!


Hannele:
Orange ljung låter mkt bra, och annorlunda!
Kram!

Annika said...

Veronika:
Ja, kolla Trader Joes, lite kul är det ju att ha lite pynt iallafall :-)
Men jag förstår ju att det blir mindre av den varan ju äldre barnen blir.
Så du säger nej till vaccin alltså...
Ja, det är väl så att man egentligen aldrig vet. Men jag tar nog den risken vad gäller vanliga flunsan och svinet.
Vaccinet i england ja, där fanns ju en annan orsak till det dödsfallet.
Har inte vaccinerat K med det vaccinet än, men jag har tänkt göra det.
Ja, U2 var det så kul att se.
Kram!!

Sweflo:
Jag förstår att ni får skapa er egen höst därnere i Florida :-)
Men ljusen är för härliga. Jag älskar dem!
De får hänge med fram till jul, sen byter jag till nya doftljus till våren.
Ja, nu är det mysigt då alla börjar pynta upp!

Saltis:
Tack, visst var "trädet" gulligt.
Jag förstår dock att ni inte kan ha så mkt pynt pga katterna.
Absolut.
Vaccinet ja, det ska ju komma snart. Tror också det blir rusning och kaos när det väl kommer...Alla kommer att vilja ta det.
Ska ni vaccinera E mot vanliga flunsan också? Er själva?
Kram!!

Annika said...

Elisabeth:
Tack!
Ja, det är så där lagom halloweeningt, det tycker jag med.Jag förstår att du är glad över att hösten dröjer!
:-)

Suz.
Ja, tack, visst var trädet gulligt.
Halloween är superstort här. Gigantiskt.
KUL!!! Jag älskar högtiden.
Och du ska inte heller ta vaccinet alltså...
Nej, vissa vill ju inte. Jag är inte rädd för det, men alla är vi olika.
Visst är det bra att det finns, som för din väninna. Hon är ju verkligen en kandidat.
Kram!!

Emma:
Tack, jka jag föll ju pladask för trädet. Kunde inte motstå det hela.
Kan tro att Halloween är stort i UK också. En rolig tid på året, helt klart.
Hoppas nattjobbet fick BRA!!!
Kram!


Matilda:
Halloween är megastort här. Förmodlgen större här än på ngn annan plats i världen.
ja, det vore kul om du kunde skaffa en liten pumpa som kunde lysa istället för granen. Då kan du byta om :-)
Jag har en liten elpumpa som lyser så skönt uner höstkvällarna.


Lena H:
Du kan ta in pumporna och ha dem i fönstret. Det är gulligt! Och fint!

Musikanta said...

Bra att du påminde mig om Halloween. Just nu har jag mest tankar på minnesgudstjänsterna som jag ska spela på och kom knappt ihåg att det brukar komma hemska spöken och häxor den helgen som bara käkar godis...

Jag brukar köpa ett kilo gott och blandat och dela ut vartefter de ringer på dörren så än så länge har det inte hänt några hemska olyckor här...
Men, som sagt, jag höll helt på att glömma bort det.
Kramar!

Annika said...

Musikanta:
KOM nu bara ihåg att Halloween alltid är den 31 okt. ALLT annat är fel!!
GULLIGT att du köper en massa godig. Förstår att barnen uppskattar det massor!!
Kram!!

ullrika said...

jag har alltid tyckt att det verkar så mysigt med Halloween när jag sett det på TV och på film när jag var yngre. men när det "kom" till sverige kändes det inte alls lika schysst, mest tacky faktiskt. nä. det ska nog vara i USA (och Kanada?) helt enkelt!

tjo!

Annika said...

Ullisen:
DET är det!
Det är en supermysig tid på året, helt enkelt!!
men, nej, den passar inte i Sverige. Håller helt med!!