Tuesday, January 09, 2018

YOU will NEVER hear me complain of cold winter weather!
Hello! Good morning!


You will never, ever find me complaining about cold weather,  ice or snow. Never.
I can promise you that much.
When it is winter, I want it to BE winter. What you--however-- will find me complaining about is mild temperatures and rain once it is winter.When I shot these pics it was SO cold.  Absolutely bitter cold, and windy to top it all off.


Friday sunrise in my neck of the woods.


I just love the ice.


We’ve been having a fantastic polar vortex weekend here in my neck of the woods. I have enjoyed it so MUCH!
Sun, ice and snow! What is NOT to love.


My hubby on this very, cold and windy Saturday morning walk (13 C, or 8 F.  Windchill -21 C, or -6 F) .  We had breakfast at Starbuck's and then we continued our wintery stroll.


Ice, ice baby!


This is the PERFECT skating ice!!

I’m the kind of wife who will drag her hubby out of bed in the early morning to go walking. Hubby is used to this, and he does not mind too much, polar vortex or not.
Peter’s game, and he likes to get his steps in and be outside as well.  And, we do dress well.
YOU cannot say that about everybody ...

Yup, yup true story.  Classic sight in my neck of the forest, dudes in shorts despite the record  bitter cold weather.  I don't know, this is just so super freaky weird in my book.  WHO wants to even venture out dressed like this in Arctic temps?  These dudes apparently.  Well, I don't even know what to say.  BUT, you'll see dudes like this ALL winter long where I live.Me and my hubster.  Hubster looks like a robber, I know ...

So, it’s been a lot of walking this weekend.
And, also a lot of just hanging out. The way it should be.The polar vortex is about to leave us. Yes, I find that sad. I will miss it tremendously. Most people will draw a sigh of relief now, they are looking forward to milder temps. I, on the other hand, will draw a sigh of sadness.
But, my hope is that the cold, snow and ice will come back to us.The Reston lakes are frozen solid. I have seen so many pics this weekend of people skating and walking on the ice here in Reston. Lovely! It’s been so long since these lakes were frozen over.
It is refreshing and fun to see the ice, and to see people enjoy these frozen lakes.I hope your weekend was a good one.
Have a nice Tuesday!

19 comments:

Pettas said...

Jag tycker också mycket om vintern och vet att du är ett riktigt freak vad gäller snö och kyla. Oerhört vackra bilder har du tagit och du och din robber är jättegulliga. Det som nu syns av Peter förstås ;)
Ha det fortsatt gott i det vintriga vädret och njut för fulla muggar så länge det varar.

Anonymous said...

Så fina vinterbilder, njuter av att se dem, men vill inte byta mot vädret vi har här i Spanien :-) . Kallt som attan på morgonen men så fort solen kommit är det ljuvligt att sitta i solstolen och läsa sin bok. Vi har våra grannar hemifrån på besök och de åker hem imorgon så de lapar i sig varje solstråle för hemma verkar inte vädret vara det allra bästa.

Ha en fin tisdag
Kram
Yvonne i Torrevieja

Steel City Anna said...

Jättefina bilder! Det är samma här när det gäller män och shorts. Igår var det 4 minusgrader och jag såg en kille i affären med flipflops!

Steel City Anna said...

Jättefina bilder! Det är samma här när det gäller män och shorts. Igår var det 4 minusgrader och jag såg en kille i affären med flipflops!

Monica said...

Det är otroligt vackert om vintern, och du har tagit helt underbara vinterfoton! Just det krispiga, isen, och att solen är rätt stark, det blir ett fantastiskt ljus, jag kan tycka det är väldigt mysigt bara att ha en tjock varm mössa, inte frysa och sen när man går in i en affär så fattar man hur kallt det är ute för då blir huvudet som en bastu:-) men med bra kläder funkar allt.
Blir alltid dragen till isar och känner lust att åka skridskor, fortfarande men kan vara dumt kanske:-), men älskade att susa fram på skridskor, konståkning och ibland sprinterlopp, åka så snabbt det bara gick och ta kurvorna, känner mer för det än skidor och fina skridskor ligger här hemma men borde kanske ha en spark med numera, haha. Men det är något speciellt, vi åkte på stora sjöar också ut till öar och med långfärdsskridskor, det är en frihetskänsla, men tror jag är försiktigare nu, tänker mer på vad som kan hända. Men luften omkring är underbar.

Och ser att en del är luftigt klädda hos dig, haha, såg detta fenomen i Annas kvarter för första gången och då tänkte jag mer att de glömt kläderna eller inte förstod hur kallt det var, nu vet jag bättre. Men värst när man ser småflickor i prinsessklänningar och barärmade med små lackskor som går i snömodden i minusgrader medan föräldrarna har vinterkläder, ja de är väl hämtade från något kalas eller fest i skolan men ändå, väldigt konstigt, som att det lever kvar att barnen ska härdas. Ja då stirrar jag nog lite för mycket, haha.

Ha det fortsatt fint i vinterkylan Annika!

Annika said...

Karin;
HAHA, det är SANT, jag är ett freak då det kommer till detta. De flesta är skitglada att det är över nu, men inte jag.
TACK Karin!! Naturen ger och jag fotar, den är så fotogenisk. Älskar att fånga den på bild. Idag är det mildare och dimma. Ska bli kul att gå ut och fånga det också.
Tyvärr är nog det riktigt vintriga över nu, men det kommer väl tillbaka :-D
Ha en finfin dag!!

Annika said...

Yvonne:
Tusen tack!!!
Vi är ju nästan på samma breddgrad, du och jag, men ändå är våra väder så OLIKA.
Håller med, vädret i Sthlm verkar inte kul just nu. Ni har det bäst där ni är.
Stor kram från mig!!

Annika said...

Anna:
HAHA, alltså ... så himla puckat!! Hur står de ut. Flip flops en klassiker på män mitt i vintern här också. Stolligt värre!!
TACK för dina ord!!

Annika said...

Monica:
TUSEN tack!!
Jag älskar ju detta. Njuter av det, Men nu är det över för denna gång. Mildfront på ingång en masse. 17 plus på fredag...jag vet, sjukt.
Tycker vintern är så vacker och så fin när den får vara vinter.
Sant, just mössor är så himla BRA!! Snacka om att man behåller värmen med dem. OCH förstås BRA skodon! Jag har ett par riktigt bra.
Just att skrinna på en sjö eller i skärgården är ju så underbart. Tror inte jag kan det längre, mina fötter och knän skulle inte palla det. OCH jag tycker att isen är för glansig att bara gå på, blir så rädd för att halka (Annika, 85 har jag just talat), men så är det. Men för de som var ute och skrinnade på isen i helgen måste det ha varit totalt ljuvligt. TJOCK är den. Kul att du åkt mkt skridskor. Spark, det var sjukt länge sen jag åkte spark, men ååååå vad härligt det var.
Japp, stolliga killar finnes hos mig. OCH män. I alla åldrar. Det är verkligen konstigt. MEN jag vet, precis som hos Anna ser man precis samma fenomen här vad gäller småflickor. SÅÅÅÅÅ hemskt, så hemskt. OCH jag undrar alltid vad flädrarna tänker!!!! Stackars, stackars småbarn. har sett det fenomenet så ofta genom åren. Inte kul :-(
Ha en fin dag nu!!

Keith said...

When chilly temperatures arrive, you don't wish for some of that "Global Warming"? Huh! Never knew! :-) Yes, we had true "Annika Weather" the last few days. Now on to mild temps and we'll see the "Anti-Annika" come out. Guys with shorts on in the middle of winter is quite the phenomena I'll never understand.

Annika said...

Keith:
Gotta love da dude in da white houze and his comments, Keith.
My god ...
But, yes, this is true Annika weather, for sure!!Anti-Annika weather is about to hit. NOT happy :-Z
Dudes in shorts, just weird. I'll never get it.

L said...

Jomenvisst är det fenomenalt vackert med kylan. Snö och is och sol därtill. Det jag tycker är så jobbigt är alla kläder man måste ha på sig, för jag instämmer med det du säger, man MÅSTE klä sig ordentligt. Det är ju rent ut sagt fånigt att klä sig som de på bilden!
Minns i Newton när man lämnade sonen på skolan att tämligen många barn var otillräckligt klädda: sneakers, sweatshirtjacka. Och så står mamman bredvid och väntar i stora tjocka pälsen. Man visste ju inte om man skulle skratta eller gråta...
Som du såg igår kom vi tillbaks hem från Piteå. Där var det riktigt kallt och massa snö. Här hemma alldeles svart och dimmigt och någon enstaka plusgrad.
Visst är det mörkt och trist, men i ärlighetens namn kändes det rätt.
Sen att jag kunde köpa en oerhört delikat falafel till lunch idag (en av Malmös största fördelar) gjorde att dottern fick rejäl hemlängtan.
Ha en härlig dag i er begynnande vår (?)
/Lisa

Annika said...

Lisa:
Det är det, så fint. MEN nu släpper den. Så, bye bye för denna gång ...
MEn ja, man MÅSTE klä sig ordentligt för att klara den, helt klart.
Killarna ja, fattar inte hur det står ut. SÅ vanligt att se ffa killar i shorts och även flip flops på vintern här. En sjuk syn även om det är 10-12 grader varmt.
OOOOOH ja, Lisa, en klassiker det där du skriver. Fldrana påpälsade, men de stackars barnen har tunna jackor, byxor etc. Blir inte KLOK på det.
Ja, härligt med vintern i Pite!! Skulle gilla det, och trivas. Haha, men du är mer gjord för mildare vintrar. Tur det, tur vi alla är olika då det kommer till detta.
Falafel i Malmö, alltså jag kan bara tänka mig att de är GODA!!! Älskar falafel. Mums!!!
Ja, det känns som vår nu igen, men det kommer väl tillbaka det där kalla. HOPPAS det iaf :-)
Ha det så gott, fina Lisa!!

Anne said...

Såå fina vinterbilder Annika. Ljuset och isen. Åååhhh...
Haha, ja det där kommer jag aldrig att fatta. Shorts mitt i vintern. Det är helt ofattbart. Jag menar, shortsväder är ju svinkallt att ha även när det är "bara" typ 10 grader så det blir förstås ännu mer extremt ha i det vädret och temperaturer som ni nyligen hade. Nä, kommer nog aldrig begripa det här fenomenet. Ännu konstigare när man ser det skolbarn som står och väntar på skolbussen t.ex. Jag menar, då har vi ju minderåriga som bor hemma, borde inte föräldrarna kräva de sätter på sig annat. Jag har sett middle school kids stå och vänta på bussen med shorts i bara ett par plusgraders väder. Mysko.
Oj,oj vilka snabba svängar om ni har 10-12C plusgrader nu. Jag hoppas för Annikas skull ni får minst ett till vinteroväder före vintern är slut :)
Kramar!

Anonymous said...

Den där barbente ynglingen skulle kunna vara min äldste son! Har handlat julmat ett år med honom och då hade han dunjacka, mössa (alltid mössa året runt), barfota i sneakers och SHORTS! Men i år hade han jeans hela julen!

Annika said...

Anne:
ÅÅÅ tack vännen!!
Vad glad jag blir. det har varit så vackert här. och så KALLT!! Nu är det milt, hela 9 grader nu på em. SÅ, bye bye dear Polar vortex!! För denna gång.
SÅ sjukt med shorts mitt i smällkalla vintern. OCH en s¨vanlig syn. Kommer aldrig att FATTA det!! Hur står de ut???
Vet, helt sjukt med småbarn, och äldre barn, som skickas till skolan i tunna kläder. GISSA om jag sett det genom åren. Puckat, rent utsagt. Sjukt puckat!!
Även i temps runt 10-14 grader ser det vrickat ut med shorts, och ännu knäppare då att se det i -15 grader. VI SKA hoppas att det blir otaliga köldknäppar innan mitten av mars, haha.
Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan:
HUALIGEN!! Ett fenomen jag aldrig kommer att fatta. Fryser bara jag tänker på det...

Anne-Marie said...

Brrrrr! Ser kallt ut.
Jag är absolut ingen fan av så kallt väder men vet ju att du älskar den där kylan. :)
Vädigt vackert att titta på men litet väl kylslaget tycker jag.
Som vi har haft det runt +10 C är däremot litet underligt också. Ingen snö ännu på “marknivå".
Med tanke på hur dåligt isolerade husen är föredrar jag nog litet mildare temperaturer. Det kan ligga runt 0 eller däromkring.
Ja, vi får se hur det blir under resterande vintermånaderna.
Du kanske får litet “isporr" ;) framöver också.
Kramar!!

Annika said...

AM:
DET var det också, MKT kallt. OCH skönt :-)
Ja, ni har en egendomlig vinter, men jag hoppas ni ska få lite regn och snö. I fjol hade vi en sådan där konstig vinter, iår verkar det vara polar vortex (inte mig emot).
Isporr bör komma nu när det släpper lite i kylan och det töar upp lite på vattnen, och fryser på. Jag spanar, varje dag :-)))
Kramar!