Thursday, January 11, 2018

Instagram, SÅ fint, Vitpeppar, Nya bloggrutiner, Medverkan i Vaken och Bye, bye Polar Vortex ...
Godmorgon torsdag!Vi sätter väl igång med punkterna igen. Det är ju, trots allt, torsdag.*   Instagram

Har ni tänkt på vad mycket annonser det är som dyker upp i flödet på Instagram? Helt otroligt faktiskt. Det känns ibland som var och varannan bild är reklam. Ibland brukar jag “anmäla” annonserna. Speciellt om det är helt irrelevant eller om de gör reklam för något jag absolut inte står för.
Sen tycker jag det är lite obehagligt att en annons ofta dyker upp på något jag just googlat. Det gäller för övrigt både Insta och Facebook. HAR man googlat något kan man slå sig i backen på att det dyker upp i ens liv via en annons på sociala medier.
Annars är Instagram fortfarande lika kul, och jag gillar den snälla och fina stämningen som råder där. Iallafall hos mig, och hos de flesta jag känner/följer.*   Men ÅÅÅÅ!!


Ibland dyker det upp väldigt trevliga överraskningar bland  "recommended for you" på Insta Jag bara föll som som en fura för @theworldofjamesbrowne.  Jag började genast följa honom. Inte nog med det, jag "bröt in" på hans Etsy-shop också och beställde en teckning av honom som jag ska rama in.
Ni måste kolla in denne kille.  Här är hans webbsida.   Hans målningar och teckningar dyker rakt in i min själ. Så kan det gå. Ser fram emot att rama in denna underbara teckning då den kommer. Jag kommer säkert att beställa mer av honom också.Det är teckningen ovan jag beställt.  Jag tycker den är totalt underbar!
*   Vitpeppar!

Yay, vitpeppar!! Det är många av oss som tror på den kraften. Heja den gudomliga vitpepparn!! Vid nästa omgång magsjuka (vilket jag hoppas dröjer åratal) kommer jag att inta dessa små guldkorn igen. Bästa medicinen.
Eventuellt, vilket jag misstänkt mycket länge, är både jag och Karolina immuna mot noroviruset *ta i trä* och *peppar, peppar* (haha). Men, vi vet INTE säkert, absolut INTE, det är bara något jag misstänker. Så vi fortsätter att ta våra vitpepparkorn då det behövs. Jag skickade en burk med Karolina också, så att hon kan ta in dem om sjukan börjar härja på Elon.


bild från spicetrekker.com*   Nya bloggrutiner

Jag kommer troligtvis att ändra mitt bloggande framöver. Jag kommer GARANTERAT att skriva tisdagar, onsdagar och torsdagar. Men, det lär bli så att jag emellanåt kommer att skippa fredagarna. Ibland kommer jag att skriva på fredagar, ibland inte. Men, nu vet ni det. Hursomhaver, tisdag-torsdag är allt som vanligt, och kommer så att förbli.*   Vaken i P3 och P4


Inatt var jag med i Vaken igen!!
Så fort jag har länken till programmet så lägger jag in den här!

NU ligger länken här.  Klicka på den så kommer ni direkt till mitt samtal!!
*   Bye bye Polar Vortex


Nu är iskylan och det arktiska greppet ett minne blott. Idag ska det bli 11 grader och regn. Imorrn, ja då ska det blir 17 … JUST DET, SJUTTON GRADER, och regn. Alltså, bedrövligt. Regnet behövs. Det är kruttorrt i markerna och det råder torka. MEN, TRIST ändå med sådana temperaturer. Det ska visst frysa på igen sedan. Så är vintrarna här. Upp och ner.
Ett ständigt schizofrent tillstånd.Ha en fin och bra torsdag!   Och jo, för den som undrar,  imorrn skriver jag  :-) !

24 comments:

Pettas said...

Jag rapporterar annonser jag också emellanåt. Däremot är jag inte på Instagram, bara på facebook.
Du har gjort mig nyfiken på vitpepparkorn, ska försöka ta reda på mera. Mitt i allt så går jag med en burk sådana på mig jag också utifall att det skulle behövas :). Själv har jag till all lycka aldrig varit magsjuk. Inte ens som barn.

Ser fram emot länken. Du är radiokändis nu Annika! :)

Vilka hopp i temperaturen ni har. Otroligt! Lite Trump över det hela ;). Den knäppgöken, ja.

Ha en fin torsdag du med. Jag är så glad för sonen kommer på besök. Salig morsa är vad jag är.

Anonymous said...

Vitpeppar kör min man också stenhårt med när kräksäsongen är här. 9st om dagen, inte mer inte mindre. Det var jag som införde det när jag jobbade på fritids på en skola. De två ordinarie där hade aldrig varit magsjuka på alla år de jobbat (och det var många år) för de knaprade vitpeppar. Själv har jag sällan fått det, kunde dra hem det från skolan till maken och sonen och klara mig själv, tror också på någon slags immunitet och det är jag tacksam över.

Konstigt väder ni har, ordentliga svängningar på en vecka. Här har vi fortfarande spansk vinter, kallt på kväll och natt och tidig morgon men när solen kommer fram är det underbart skönt med strålande sol från en klarblå himmel. Ska verkligen njuta våra sista 10 dagar för denna gång. Sen hemma i 5 veckor innan vi åker ner igen.

Ha en fin torsdag. Kram från soliga Spanien säger Yvonne

Steel City Anna said...

Förstår inte hur jag kunnat missa detta med vitpeppar :)

Tycker konstnären du hittat påminner lite om den där Iittala-serien med ugglor. Fint, både den och hans konst.

Svårt att hänga med i vädersvängningarna! Vi har fått milt igen, behöver inte ens ha elementen på.

Miss Marie said...

Annonser ja, blir galen! Igår fick jag reklam om "naturliga" bröstimplantat!?!?! WTF?!?! Nej tack, det vill jag inte ha och inte se heller, så det anmälde jag direkt.

Humlan said...

Instagram gör mig så irriterad efter att de har gjort om algoritmerna. Massor med reklam, men framför allt att man missar inlägg för att de verkar dyka upp slumpmässigt. Jag har fått inlägg från en och samma person som var 3 dagar gammalt, sedan en som skrevs för någon timme sedan, sedan en som var 1 dag gammal ... från samma person! (Och jag har gått in minst en gång om dagen och inte sett något från henne.) Men annars gillar jag Instagram och jag hoppas ju på att jag ska orka röra på mig mer och då lägger jag gärna upp lite bilder där, ungefär som du brukar göra från dina promenader, det är roligt och enkelt.

Reklamen gör mig också irriterad. Det är helt uppenbart, som när jag kollade in en skoaffär för att se om de hade de skor som jag letade efter, efter den kollen så fick jag reklam om den affären i flera dagar. Tack, men jag har redan kollat och sett att de INTE har de skor jag vill ha så jag fattar inte varför de tror att jag vill titta flera gånger?? De har nog tänkt lite fel när de gör reklam för sådant som man REDAN har kollat upp! *suck* Eller som när jag i flera dagar fick reklam för den bok som jag beställde från Bokus, reklam för något som man redan har köpt??

Tack för tipset om bildkonstnären! Jag ska absolut kolla upp honom för din bild har en fin stämning.

Nu ska jag försöka samla ihop mig och ta mig till en affär och köpa en födelsedagspresent. Jag fick en lindrig släng av influensan, men det tog tyvärr mycket på krafterna ändå. I dag är det någon plusgrad och tyvärr har den vackra frosten försvunnit nu på förmiddagen, jag hoppas att det blir fler frostiga dagar framöver.

Ha en bra dag!
Kramar!

Katrin said...

Vi körde alla tre i familjen på vitpeppar och maken är den enda som någonsin varit magsjuk. När vi fick våra DNA test så fick vi dock bekräftat att både dottern och jag var resistenta mot norovirus. Så nu skippar vi vitpeppar 😁. Fick även reda på att vi båda dessutom är resistenta mot HIV, men DET hoppas vi såklart att vi ALDRIG behöver testa!

Katrin said...

DNA -Vi började med 23andme och testade sedan vidare med ett annat företag...faschinerande!

eastcoastmom said...

Både Insta och FB har ju frångått kronologisk ordning på flödet, det blir så konstigt nu tycker jag. Och annonserna är både konstiga och lite otäcka, håller med. Som spioner på axeln...

Har aldrig testat vitpeppar, men vi brukar inte få magsjuka, inte sen barnen var små tror jag. Peppar peppar ta i trä...

Annika said...

Karin:
Ja, det ska man göra, tycker jag. OM det är helt irrelevant, och man inte alls kan stå för det. SUCK.
Så jag gör det, på ffa Insta.
HAHA, vitpepparns kraft. Fniss! Nä, men jag tror nig på det. Men det är som jag säger, jag kan ev vara immun. Mkt möjligt. Men jag tar det säkra före det osäkra.
NU ligger länken här!!
Ja, det är kul att vara med där.
Alltså Trump, ORKA!! Står knappt ut. På riktigt. Och undrar när det verkligen ska bli så att han kastas ut med buller och bång. CANNOT wait!!
ÅÅÅÅ kul med besök, karin!! Underbart.
HA så mysigt!!

Annika said...

Yvonne.
Bra grejer det där :-) Absolut!!
Jag tar en halv grabbnäve, fniss!! Precis, underskatta inte kraften. OCH ta det säkra före det osäkra. Ja, precis, det är ju ändå 20% som är immuna, vi kan ju tillhöra den skalan, Yvonne :-)
Men jag knaprar lätt vitpeppar vid behov.
Vi har SKUMT väder, som alltid på vintern. Classic Washington.
Ni får njuta fullt ut nu era sista dagar.
Stora kramar!!

Annika said...

Anna;
Ja, speciellt eftersom din kära mor tror på kraften också :-)
Men nu vet du!! :-)
OCH kan testa vid behov.
Just, det Taikka av Iittala, jag har ALLA de muggarna (du är inte förvånad va). SÅ himla FINA!!
Vädret, det är Classic Washington i ett nötskal.
Ha en finfin dag!!

Annika said...

Marie:
Precis, så irriterande alltså.
Anmäler direkt. Gaaahhh!!!

Annika said...

Humlan:
Ja, det är knäppt där. OCH ibland kan en FYRA dagar gammal bild dyka upp. OCH ibland kommer sponsrade inlägg från SÅDANA MAN REDAN FÖLJER!! SÅ knäppt alltså.
Gillar också insta, även om det har sina fel och brister. Hoppas också att du snart kommer ut och fotar lite.
Tycker faktiskt det är lite SPOOKY att allt man googlar hamnar på antingen FB eller Insta. USCH. Varje ggn jag googlar ngt ränker jag på det.
Inte kul, och inte OK heller. Precis som för dig på sko-sajten. Blir så trött.
ja, jag föll som en fura för den här konstnären och hans känsla. ÅÅÅÅ!!!
Lycka till med letandet av present. USCH för flunsan, den är vidrig.
OCH så synd att den vackra frosten är borta. Bedrövligt trist här också nu.
Kramar!

Annika said...

Katrin:
Precis som du nu VET tror jag att även jag och K är det. Men icke P. Precis, du kan gott slopa vitpepparn nu när du vet.
Skulle vilja testa om jag också är immun. Men vågar inte. haha.
Nej du, HIV ska vi hoppas att du aldrig ens behöver utsättas för. MEN intressant att DU verkligen VET det!!!

Annika said...

Katrin igen!!!

Men gud vad kul, jag ska också göra ett DNA test här i vår. Present från Pete.
Fast, det är förtås mer gener och arv och varifrån man kommer. Men jag blir sugen på att testa ditt också, och lite skraj.
;-)

Annika said...

AM;
De har ju det. SUCK- SÅ dumt av dem. Ja, jag tycker det är otäckt med annonserna där, och på FB. Det är precis som om det sitter ngn som följer allt man gör. Inte kul.
OCH man VET att så fort man varit inne på en ny sida så dyker den sidan upp som gubben i lådan på insta och FB. USCH.
Testa vitpeppar om ni drabbas, en billig medicin :-)

Monica said...

Ja, fy för de där annonserna, jag anmäler allihop, säger att de är stötande, ja de är de ju också och nu ett tag efter det har jag bara fått om heminredning:-), lite vackra tips så där som jag bara klickar bort, inte sagt att de är stötande för det är väl att ta i, men mycket konstigt finns det i övrigt.

Ja heja vitpepparn, visste ju inte då där på flygplatsen att jag blev utsatt för smitta, hade ingen tanke på det och nog trott jag är immun för det var många år sen jag blev sjuk men blev värre än värst. Kanske immunförsvaret behövde motioneras lite och förnyas:-) och så kan det förstås finnas varianter man aldrig mött men vitpeppar hjälper säkert mot dem också:-)

Väldigt fina teckningar! Kul att du ramar in!

Ha det så fint Annika!

Annika said...

Monica:
Det är verkligen störigt. VERKLIGEN. Tycker så illa om att se somliga av dem.
Tycker också det är OK att se somliga av dem, men så kommer en del som är så åt faners att man baxnar.
Heja vitpepparn ja, bara så bäst!!
Kommer alltid att köra det det nu. När det behövs.
Visst är det fina teckningar. ÅÅÅ!!


Ha en fin dag!!

Anne said...

Vad kul höra dig i etern igen, du gör det så himla bra! Vi har också pratat en hel del om det där med kändisar som blandar in politik. Jag har blandade känslor, jag kan verkligen se både plus och minus med det men jag överväger nog mot att tycka det är tröttsamt. Jag vet att min hubby som kollar mycket sport på tv tycker det är jättetröttsamt och "fel" när det kommer in politik i sport (typ det här med att knäa), även om man i sak håller med och står för samma åsikt som kändisen som gör sin röst hörd, men att det liksom ändå är tröttsamt för när man sätter sig ner och kollar typ en fotbollsmatch eller ser en filmgala så gör man det för underhållningen, för att få en paus från allt vad politik heter och polariseringen som finns och därför vill slippa det för en kort stund. Men visst, jag förstår att kändisar vill ta tillfället i akt när de har en stor arena och plats att höras på som Golden Globe ceremoni eller liknande och liksom få ut sitt budskap i ett tal. Men samtidigt, njae... Det är klurigt det där.
Vad spännande med testen Katrin nämner. Jag har ett minne jag läst om hennes tester förut, fascinerande. Lite dubbla känslor, är jag själv redo? tänker jag. Skulle jag kunna hantera att få höra om "defekter" jag har eller vad jag kan vara "predisposed" för. För det ingår väl liksom i ett sånt här paket och tester. Å andra sidan säger ju alla experter att miljö många gånger trumfar gener och att du har all makt att själv ta kontroll över din hälsa, utgång och inte är dömd att få x eller y bara för att du genetiskt har si eller sån svaghet. Det betyder inte man är dömd. Samtidigt, känner jag mig själv väl skulle såna här saker kunna sätta sig i skallen på mig och kanske inget jag behöver. Samtidigt, visst låter det intressant och lockande. Bara man vet hur man ska hantera det som kommer fram.

Insta. Jag gillar verkligen insta. Det är nog det sociala medier jag gillar bäst just nu. Förutom bloggar. Men fy fan på ren svenska vad jag blir störd på hur inläggen kommer. Såg både Humlan och Eastcoastmom nämnde det. Det finns ingen logik för mig hur inläggen popplar upp. En 1h inlägg i feeden, direkt under ett 4 dagar gammalt. Ärligt talat, jag förstår inte logiken i det här, jag fattar inte hur det fungerar men tycker det är otroligt irriterande faktiskt.
Och ja, du har fått mig övertygad. Vitpeppar ska testas nästa gång.
DET skulle jag nog våga få veta dock, om det finns immunitet mot noroviruset eller inte. Det känns inte så skrämmande. Jag tror inte jag är immun, var för mycket sjuk som barn i magsjuka. Men vore kul testa ändå...
Kramar!

Monica said...

Hej igen Annika:-), nu har jag lyssnat! Tycker du låter mer proffsig än reportern/journalisten, hoppas hon inte läser här, haha, det hörs också att du tänker efter hur/vad du svarar, snyggt och diplomatiskt:-)

Och iskylan här i Stockholm, det var minus 4 ... och vad konstigt det är numera, jag hann se allt det vackra i går, var ju så fint med frosten och idag är det lika grått igen med vattendroppar på samma träd, är konstigt väder och ni har ju otroliga svängningar, ja man hinner inte med i dem. Ha det fortsatt fint Annika.

Annika said...

Anne:
TACK, vad ROLIGT och vad GLAD jag blir över att höra det.
har också blandade känslor för kändisar och politik. VET inte var jag står, så det var ingen lätt fråga att få. Känner mig superkluven.
jag vet vad du menar, alltså det är jättesvårt. Djupt inom mig kanske jag inte tycker att kändisar ska in i politiken. Kanske tycker jag att den ska skötas av renodlade politiker. GAAHH!! Svårt!!!
Klurigt är det ONEKLIGEN!!
VET inte om jag skulle våga testa mig för sjukdomar. Mkt spännande. Men också såååå läskigt.
Vanlig dna vågar jag däremot ge mig på, hehe.
Insta ja ...
Jag älskar Insta. Men logiken är körd i botten. PLUS alla annonser. Blir tokig. MEN insta är kul, det är jättekul!!
Fejjan, njaeee, men där är det också ologiskt så det förslår, även om de senare verkar poppa upp där de ska sas.
Noroviruset, jaaa ...joooo kanske jag skulle våga också. Eller inte.
Vitpeppar is sooOOOO good!!!
Kramar!

Annika said...

Monika:
TACK, jösses Amalia så glad jag blir över dina ord. TACK!!! Vet jag bara vad vi ska tala om när de ringer är jag HELT lugn.
TACK!!! Jag blir genuint superglad över dina ord. OCH stärkt!!

Ert väder, det är underligt. det är det här med, 16 grader dig på em ...

Monica, tusen och ett tack för dina fina ord. Jag menar det, de värmer mer än du ANAR!!

Anne-Marie said...

Kul att höra litet om er julhelg!
Men usch och fy att ha magsjuka hemma. Verkligen konstigt att ha en tillställning trots att sjukan florerade. Stackars Peter!
Jag har aldrig provat det där med vitpeppar men har hört talas om det.
Tar man alltså hela vitpepparkorn och sväljer hela? Och det skadar inte magen med så mycket peppar? Vilken tur att du och Karolina klarade er.
De där annonserna som poppar upp så fort man sökt efter något ser jag på olika hemsidor. Big Brother verkligen.
Verkligen fina målningar och kan tänka mig att du föll för den med ugglan. :)
Har inte hunnit lyssna på din radiointervju - får bli när jag har litet mer tid. :) Du brukar ju vara väldigt proffsig tycker jag.
Jaha, det är mildare väder på gång nu. Kanske skönt för många även om du saknar kylan. Litet väl drastiska svängningar måste jag säga.
Kramar!!

Annika said...

AM:
Roligt att du tycker det. Känns avlägset nu.
Ja, vitpepparkorn är verkligen inte att förakta!
Man sväljer kornen hela, jag tog in massor. HAHA. Tre ggr om dagen. Säkert överdrivet. Men jag har en sådan däringa stark mage, så jag kände inget av det hela, pepparkornen alltså.
TROR att jag och K ev är immuna mot noroviruset. Misstänkt det länge. men jag vet absolut inte säkert ...
Ja, jag vet, syrrorna borde inte ha kommit, eller så borde inte VI ha kommit.
Annonser är otäcka, och visst ÄR det Big Brother. Jag blir störd av det. Verkligen. OCH att man VET att så fort man googlat ngt kan man ge sig fan på att det kommer att spöka för en via en annons.
Tack, AM, lyssna gärna du har tid. Det är bara att trycka på länken ovan så kommer du dit, direkt.
Ja, vet du, klockan är 7:10 jag skriver detta, och det är 17 grader UTE!!! VARMT!!
Förra fredagen var det -18!!
Kramar!!