Wednesday, January 31, 2018

Ibland undrar jag, vart är mänskligheten på väg?


Hej onsdag!!

Sista januari!
Många tycker att januari är en seg månad. En riktig oxveckomånad. Det är den nog också. Jag lider inte så mycket av det hela, men minns hur det var då jag var yngre. Tiden mellan jullovet och sportlovet kändes helt OÄNDLIGT lång.
Numera tycker jag mest att tiden flyger fram i denna konstiga värld …

Ja, världen är rätt konstig faktiskt.

Vad säger ni om den nya flugan, iallafall här i US, att stoppa i sig tvättmedel?!  EFF, don’t ask me WHY!??
Varifrån kommer alla dessa konstiga idéer?
Vem tycker att det är en briljant ide att stoppa i sig poddar med tvättmedel?
Det handlar alltså om The Tide Pod Challgenge, som fått mycket uppmärksamhet på sociala medier och i media för övrigt.   Den som önskar av mina läsare får googla på detta sjuka fenomen.
Det handlar om tonåringar som utmanar varandra att stoppa i sig tvättmedel. Så jävla sjuk ide att man undrar om någon rökt på som kommit på detta.
OCH ja, sen gäller det då GIVETVIS att lägga ut detta på Instagram, Twitter, YouTube eller Snapchat.
Där får man ta del av hur personen håller på att storkna av tvättmedlet. För jo, klart man storknar om man stoppar i sig tvättmedel. DET säger sig självt. Sjukt, sjukare, sjukast …


Bild från USA Today


När Karolina gick i gymnasiet var det en fluga på sociala medier att stoppa i sig kanelpulver.
De skulle se hur mycket de kunde äta av det innan de närapå svimmade av.  Nej, Karolina föll inte för  denna fluga, men många andra gjorde det.
Knäppt? JA!
Tvättmedel tar ju dock det hela  till en helt ny nivå av idioti.
Somliga steker tydligen dessa tvättmedelskapslar innan de äter dem.
Alltså, jag orkar inte … På riktigt.


När Karolina var liten fanns ett maskindiskmedel, en blå och vit kapsel med en röd tablett i mitten.
Jag var så rädd att Karolina skulle hitta dessa kapslar att jag gömde dem i ett skåp högt uppe. Rädslan var att hon skulle hitta dessa kapslar och tro att det var en röd godisbit i mitten.
Det såg ju faktisk ut så.  Som godis.
Faktum är att jag tror att dessa kapslar säljs än idag som diskmedel. Frågan är varför de tillverkas på det sättet?   Slopa den röda tabletten, för sjutton.

Det är förfärligt om småbarn får i sig maskindiskmedel och tvättmedel. Hemskt. MEN det är fan ännu sjukare att tonåringar stoppar i sig detta med vilje bara för att vara “tuffa”, “balla” och "coola". Allt för att kamma hem "likes" och visningar.


Det var det om det …


OCH en annan sak när jag ändå skriver om vår stolliga värld …
Igår när jag satt och kollade in det vanliga flödet på Facebook hoppade ett inlägg emot mig. Det var ett inlägg på en sida för lokala nyheter i Reston som jag följer.
På detta inlägg stod det med stora bokstäver;
Vice rektor på låg och mellanstadieskola (hennes namn nämndes och skolans namn. Vi har många låg och mellanstadieskolor i Reston. Hela nio stycken låg och mellanstadieskolor närmare bestämt) har åkt fast för snatteri på varuhuset Target.  I detta inlägg fanns bild på vice rektorn, “the mug shot”. OCH, som jag nämner ovan, hela namnet ligger ute (och i och med detta vet halva Reston med omnejd vem hon är eftersom hon jobbat inom de kommunala skolorna under väldigt lång tid).
Hur lågt och fel är inte detta då?  Att blotta en människa på detta sätt?
Ja, det är för jädrigt att denna kvinna har snattat för 700 dollar. MEN, det är väl ändå inget som allmänheten ska behöva ta DEL av?
Ska det verkligen läggas ut med bild och stora rubriker på en site för lokalnyheter?   Nej, jag tycker det är lågt och att det är under ALL värdighet.
OCH jo, jag tycker synd om denna vicerektor. Hade det inte räckt om det blivit en sak mellan henne, skolan och kommunen? VAR det tvunget att basunera ut detta för HELA Northern Virginia,  DC och Suburban Maryland!??  För, jo, det hamnade på samtliga tv-kanalers lokalnyheter också.
Hon har inte trakasserat någon, inte mobbat någon, inte haft ihjäl någon, inte plågat ett barn ...
Ibland skäms jag för mänskligheten. På riktigt.
Kommenterarna lät inte vänta på sig, som ni förstår.
Drevet går.
… Återigen, jag orkar inte ...

Jag följer Gud på Facebook också.
God, at the good lord above.
En väldigt kul sida att följa. OCH en SANN sanningssida också. Gud är mycket liberal, kan jag tala om, haha.   OM du är det minsta konservativ bör du nog inte följa Gud ;-)
Han ifrågasätter mänskligheten (och dess politiska ledare) ofta, och om hur “vi handlar” härnere på jorden.
Han är rätt cool faktiskt, den där guden. ROLIG också! Han ger mig många leenden och små skratt. Han vill att vi ska slopa “Thoughts and prayers and empty words” och verkligen agera som människor istället för att bara snacka och lova runt och tunt.
Jag undrar vad  God, at The Good Lord Above skulle säga om detta med den utpekade vicerektorn?


The good lord above.  Googla på detta också om ni är nyfikna.  Eller, find him on Facebook ;-)

Nä, nu är det bäst att jag börjar runda av dagens gnälliga inlägg. Ibland-- som jag har sagt förr-- måste även Yours Truly gnälla, gnöla och ondgöra sig lite över den underliga värld vi lever i.


That being said, ha en fin och BRA onsdag!

16 comments:

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Say What!?! Den utmaningen har jag inte stött på, men det var då det sjukaste jag hört!
VEM sjutton är beredd att offra livet bara för en jäkla utmaning på sociala medier??!! För det måste en nog ändå säga att de gör; de bokstavligt förgiftar sig själva om de äter tvättmedel.
Men, rent och skärt cyniskt, OM någon faktiskt skulle avlida framför kameran skulle videon antagligen bli viral på en gång. Och det verkar som om det är allt som önskas idag...
Jag kommer också ihåg The Cinnamon Challenge från Youtube, men det här med tvättmedel drar ju över alla gränser.
Som du skriver: Sjukt!

Ja, de där blåvita tabletterna med en röd kula i mitten finns här också.
Håller med; de måste ju nästan se "goda" ut för barn.


Håller också med angående uthängning. Vad tusan tänker de med när de hänger ut en människa för en sådan sak??
Självklart ska inte brottet bagatelliseras, men precis som du skriver: behöver hela allmänheten känna till det?
Är det en våldtäktsman, mördare (eller om brottet på något sätt är emot någon annan människa) är det en sak. Men snatteri/stöld!?!
Håller med om att det borde fått stanna mellan denna person, skolan och polisen.

Gud har ju faktiskt redan sagt något om det: "Behandla andra som du själv vill bli behandlad"... :-)


Ja, ibland är det verkligen skönt att få bara skriva av sig en massa tankar. Jag vet precis hur det är :-)

Hoppas du får en fin dag!
MVH /Erica

Anonymous said...

Yvonne i Åkersberga nästan ramlar av stolen när jag läser vad den nya flugan är! Hur kan man ens komma på något så idiotiskt? Måste ju vara livsfarligt att stoppa i sig sånt.

Så hemskt med vice rektorn, men världen har blivit så hård. Man ser ju även här hemma att nu hamnar folk på bild och med namn i stort sett direkt något har hänt, så var det ju inte förr. Verkar som media har tappat en stor bit av etik och moral och på sociala medier verkar allt vara tillåtet.

Ha en fin onsdag, kram skickas från ett snöigt Åkersberga

Evas blogg said...

Är de inte riktigt funtade? Stoppa i sig tvättmedel!!
Nej det är inte ok att lägga ut bild och namn på kvinnan som snattade, kan bli svårt för henne att bo kvar antar jag. Rent ekonomiskt lär hon inte behöva snatta så det verkar vara en tragisk historia.

Annika said...

Erica:
JOOOOMEN!!
SÅ omskrivet här. Sjukt så det förslår. Varifrån kommer stolleriet??
Skulle ngn klappa ihop så skulle det gå viralt, helt rätt. Ja, som sagt, jag orkar inte ...


Visst, de där diskmaskinstabletterna är läskiga alltså. Varför ska de se så tilltalande ut???

OCH så vicerektorn, ja det är nog det som stör mig mest för tillfället. Kvinnan bor i nästa förort. OCH det är sååå många som vet vem hon är, jag också. VARFÖR!!!???? varför hänger man ut henne på detta sätt?
USCH!!
Visst skulle de ha stannat mellan berörda instanser, och inte hojtats ut till allmänheten. Ibland undrar jag, är det 2018 eller 1818??
Igen, orkar inte ...

Ibland är det skönt att vara gnällig, haha!!
Det finns ju en del att haka upp sig på i vår värld.

HA en jättefin onsdag, Erica!!

Annika said...

Yvonne:
Jag vet, och vem kläckte den briljanta idéen undrar jag?
SUCK!!
Mänskligheten ...


Precis, det har blivit så mkt hårdare i samhället. Folk hängs ut till höger och vänster. Men snatteri .... det är som skampålen förr i världen.
Jag tror inte denna kvinna kan bo kvar, jag tror inte det.
USCH!!

Kramar från ett kallt, men snöfritt, Reston!

Annika said...

Eva:
Jag vet, det är så sjukt att man ... JA man kan knappt kommentera det.

Att "outa" denna vicerektor är så vidrigt att jag knappt kan tänka mig in i hennes situation. Jag tror inte heller hon kan bo kvar. Förorten hon bor i gränsar totalt till vår, och de är nära sammansvetsade i mångt och mkt. Tror hon måste flytta.
Det hemskaste igår var att läsa alla vidriga kommentarer från andra som bor här. Många kloka och sansade också, men det det är de vidriga jag minns...

Ha en fin dag!

Steel City Anna said...

Folk har mycket underligt för sej, detta med kanelen var väl aningen hälsosammare kanske :)

olgakatt said...

Självdestruktivitet förekommer i många former och förr var att dricka lut ett sätt att ta livet av sig. Alla dog inte men fick svåra skador i matstrupen så att de inte kunde äta sedan. Äta tvättmedel tycks vara en modern variant. Undrar hur många matstrupsskador med men för livet som blir av detta. Men de flesta kanske spottar ut, det vore bra. Bättre vore att inte vara så erbarmligt korkad att man ens försöker. Stupiditetsepidemi!

Uthängning i media har vi varit försiktigare med i Sverige jämfört med många andra länder men i sociala medier blir det allt vanligare och även om gammelmedia ännu försöker hålla stilen så hjälper det ju inte. Skadan är redan skedd och det är mycket sorgligt. Det är ju inte heller bara en person som drabbas utan ofta en hel familj och kanske vänkrets.

Annika said...

Anna:
Jo, det var det ju.
You bet.

Annika said...

Olgakatt:
HEJ igen!! Kul att du är här!!
Korkat är det! SÅ korkat.
Känner faktiskt en person som drack lut av misstag när hon var riktigt liten. De skadorna ...
USCH!!

Tycker detta med den uthängda vicerektorn är så hemskt och tragiskt. Känner SÅ för och med henne. Visst, hon gjorde ett jättefel. Men vilka är vi att döma henne?
Ingen vet vad hon går igenom i sitt liv.
USCH, jag skäms över mina medmänniskor ibland.

Anonymous said...

Skrämmande vad sociala medier kan driva ungdomar till att göra för att få uppmärksamhet...
Och stackars kvinnan, visst man ska inte snatta, men hon ska ju inte därför hängas ut på detta sättet.
Kul idé att Gud finns på sociala medier!

Annika said...

Brysselkakan:
Verkligen, eller hur!! Tvättmedelsgrejen är verkligen så ofattbar.
Tycker det är så brutalt fel att lägga ut kvinnan med namn och rubbet, blir så TRÖTT.
Men Gud är en kul prick!

Monica said...

Är helt otroligt vad mycket galet! Läst om tvättmedlen och har för mig att de gjorde något annat också men var så galet så det gick inte att ta in. Är väl så många som mår dåligt att de testar gränsen för att leva, tycker inte att det spelar någon roll men andra blir intvingade i det kanske mer eller mindre.

Och man hoppas ju att de ska hitta andra saker om de vill testa gränser, skönt om många ungdomar runt om är kloka och stoppar. De behöver mycket stöd också som ser och ifrågasätter galenskap.

Ja rektorn ja, är liksom utskämd totalt och hon kunde fått sitt straff i domstol och inte i denna omfattning.

Undrar om inte Gud tycker den sidan är intressant:-)

Annika said...

Monica:
En värld full av stollar.
OCH mer kommer hela tiden.
Snart kommer väl näsa grej som är ännu sjukare. Arsenik kanske?
Allt för likes och visningar. SUCK.
Vicerektorn ja, jag tycker de är så hemskt. Som tur är är det många som tycker det, men många hoppar ju på drevet direkt.
Människor ...
Gud är intressant :-)

Anne said...

Love gnäll Annika!! Eller gnäll är det inte alls tycker jag utan sakliga observationer. Men vad f-n, äta tvättmedel. Det är ju SJUKT. Inte för att vi ska vara dryga och låta bror duktiga som "gamla" tanter här men jag LOVAR att vi aldrig ens som omogna tonåringar fått för oss att äta tvättmedel. Eller hur? Jag menar, även om ungdomen kan vara fylld av oförstånd och det hör väl till växa upp och göra "dumma" saker och misstag men många av oss skulle aldrig göra såna här knäppa grejer. Man har ju förstånd och vett ändå. Hur kommer det sig att vissa gör såna här korkade grejer, jag menar även barn eller unga vuxna måste ju förstå och veta vad som är farligt och bara idiotiskt. Oavsett grupptryck eller annat, vissa saker är liksom ett självklart nej.

Lite off topic men apropå unga människor och det här med hazing berör mig så illa. Jag kan inte låta bli att läsa när det kommer upp, det övergår mitt förstånd hur unga människor inte har spärrar alls utan t.om. utsätter varann för sådana extrema saker att unge män dör på college. Är inte det sjukt.

Men fy vad hemskt med vice rektorn, att bli uthängd sådär. Det kryper i mig av obehag att göra. precis, hon har inte våldtagit nån, dödat eller liknande vidriga saker. Visst, fördöma snatteriet och det är ju uppenbarligen nåt som måste få konsekvenser för henne personligen men att outa henne med namn och allting. Det känns vidrigt faktiskt. Proportionerna helt sjuka. Och drevet som du säger, jag ser och hör det framför mig. Och här är det ju vuxna människor som skriver/uttrycker sig så, så inte undra på då att kidsen gör idiotiska saker när vuxna förmodade förebilder beter sig som svin mot sina medmänniskor.
Den där Guden måste jag följa!! Ska genast leta upp på FB. Låter som nåt i min smak. Men så har jag också tänkt många gånger, vad bra sagt alltså, att lägga ner alla böner och tankar och kanske agera annorlunda mot medmänniskor istället.
Kramis!

Annika said...

Anne:

HAHA, bra det!!
Ibland måste man få ösa lite. Så är det bara!
Inte en chans i helsike att vi ätit tvättmedel!! INTE en chans. Vi hade inte ens tänkt på det.
OCH frågan är, varifrån kommer dessa dumheter? Är det sociala medier i all sin glans? Förmodligen. Medaljens absoluta baksida.
Idiotiskt.
Ngn kommer snart att fråga sönder strupen, eller stryka med. Men, vaffan, allt för likes --- SUCK!!Hazing ja, det är så läskigt. USCH. Det är nästan alltid ngn som stryker med där,på ngt uni, varje år. Hemskt.
Borde förbjudas. Har ju att göra med Greek Life, och hela den biten är ju såååå stor.

Va gäller vicerektorn tycker jag det tar alla priser, här är det vuxna människor som är vidriga. HUR kan de hänga ut henne så här?
Med namn, skola och rubbet.
ror inte hon kan bo kvar. Tror faktiskt inte det. Hon kommer inte att orka.

Leta upp GUD på fejjan, han har lite problem nu med nynazister som anmäler honom hela tiden, så skynda att följa honom.
Tror du kommer att gilla!!

KRAMAR!!