Thursday, November 09, 2017

Ett år sedan Trump, Heja min delstat Virginia, Smyga fram julen, Kallt och julmuggar ...
Godmorgon torsdag!*   Ett år


Igår var det ett år sedan USA valde Trump till sin president.
Ett konstigt år har det onekligen varit.
Jag tycker fortfarande att det är helt och hållet overkligt att HAN är president.
Läste i tidningarna att Trump anses vara den värsta och farligaste president vi haft. Jag håller med.
Orkar inte se honom, än mindre höra honom.
Det är bara att ta allt en dag i taget.
Nåväl, var jag står politiskt är ingen hemlighet. Ni vet det redan.
Det har ni vetat länge.*   Men glädjekorn finns!!


Man talar om The Trump Effect, och det fick vi svart på vitt på när Virginia, och flera andra stater, gick till guvernörsval och delegatsval, i tisdags. Demokraterna tog därmed över Virginia med bravur. Guvernören som valdes in vann stort över sin republikanske motståndare! Flera andra demokratiska delegater valdes också in.
Virginia röstade demokratiskt i presidentvalet också, men anses alltid vara en vågmästarstat och en avgörande stat inom presidentvalen. Liberalt är det där jag bor, och så även i de större städerna (liksom i de mindre universitetsstäderna) i Virginia.  På landsbygden är det dock väldigt konservativt i Virginia.
Eftersom Northern Virginia är både starkt blått (demokratiskt) och så tätbefolkat är det ofta vi häruppe i the Northern Virginia DC suburbs som sätter tonen för hela delstaten. DET finns det många på landsbygden här i staten som starkt ogillar, och de tycker att Northern Virginia borde vara en egen stat. Men så är det, Northern Virginia är så starkt vägande för hur hela denna stora delstat står och faller.Så, den STORA sorg och uppgivenhet jag kände för ett år sen har bytts ut mot gott hopp om framtiden.
The Trump Effect är på riktigt i många stater, inte bara i den stat där jag bor.
Det finns hopp. Nästa år är det stort mellanårsval till kongressen och senaten i USA, jag har faktiskt gott hopp där också.
Men, om det valet vet vi så lite ännu, jag tänker inte skriva mer om det.  Häpp.
Nu valdes också en transperson in i lokalpolitiken i en kommun här i Norra Virginia. En stor seger för hela USA!!
Nu ska jag lämna politik-snacket därhän ett bra tag framöver, jag lovar. Såvida inget stort händer, givetvis.

*   Smyga fram julen

Japp, det är dags för det nu.
I nästa vecka kommer jag att börja smyga fram lite här och där. OM jag inte gör det NU blir det alldeles för mycket att ta hand om på en gång efter Thanskgiving. När jag skriver  "smyga fram" menar jag att rigga julbelysningen ute (men inte tända den förrän dagen efter Thanksgiving). Jag menar också att stryka och hänga upp de julgardiner jag har.   Byta ut min matta i vardagsrummet, ta fram jultextilier och sådana saker.
Helt enkelt att smyga upp julen, lite pö om pö.
Det ser jag fram emot, och det ska bli mysigt.


*   KALLT!

Winter is coming …
Det råder kyligt väder just nu.
Gissa vem som älskar det? JUST det, JAG!!!
Vi har haft flera dagar med grårusk och regn, och temperaturer som har legat rätt lågt (runt 5-7 grader). I natt och imorrnbitti ska det bli väldigt kyligt, -7.
DET tackar vi för. Det känns toppen.
Jag är ute och går iallafall, oavsett temperaturer. När vi för några vintrar sedan drabbades av såkallad Polar Vortex var det -17 och däromkring i flera dagar.  DÅ var jag den enda som var ute och gick.   SKOLORNA höll till och med stängt på grund av kylan.  Jag tror inte jag mötte en enda person under mina PWs, inte en enda levande själ var ute. Sånt gillar jag, haha.*   Julmuggar

Starbucks julmuggar har kommit. Undrar om han som är president gillar dem?
HAHA.
Han brukar ju uttala sig om Starbucks val av julmugg.
Denna gång tycker jag deras muggar är fina och juliga.
Nej, jag har inte köpt någon jul-latte ännu. Gillar dem inte så mycket. Nä, tacka vet jag en pumpkin spice.
Those I love!! Mys i munnen!!


Önskar er alla en fin och bra torsdag!!

8 comments:

Pettas said...

Så himla skönt att ett år har gått, må resten av den tiden försvinna snabbt, i alla fall med tanke på Trump. Resterande tid kan ta sig tid men vad gäller just presidenten fårtiden går snabbare än all annan tid. Parallellt menar jag ;).
Det blir ju bara värre och värre vad gäller Trump. Jag ryser och inte av välbehag.
Här börjar vintern göra sig påmind, åtminstone vad gäller vägunderlaget. Vid midnatt kom jag hem från en resa till Umeå och det var glasgata hela vägen hem från M:hamn till Geta. En bil hade kört av, snurrat runt och låg på sida. När jag steg ur min bil för att se om jag behövdes på något sätt så kunde jag knappt gå, det var så halt. Så nu är vi där. (ja, kvinnan som hade kört fick hjälp till sjukhuset för kontroll av nackont men klarade sig bra annars. Bilen var skrot däremot)
Snart är det jultider ,men tillsvidare ska jag bara rigga julbelysningen jag också, klar att knäppa på när det blir dags.
Ha det bra Annika!

Annika said...

Karin:
Jag vet, och jag minns fortfarande den känsla jag hade av ren chock och sann sorg i fjol. Overkligt och så OVÄNTAT!
OCH vilket skämt till år det varit.
Men, jag tror nya vindar blåser nu.
ABSOLUT, allt blir bara värre med Trump. Allt.
Han är en fara för oss alla. På riktigt.
UCH, Karin, så hemskt väglag hos er. MARDRÖM!! Så hemskt för kvinnan, och så farligt det ÄR!! OCHG så lite man ser det om det svart is. TUR att det gick bra, och hoppas hon inte fått en bestående whip lash.
Precis, vi smyger upp julen lite försiktigt.
Ha det så gott!!

Anonymous said...

Haha! Du är ute i god tid! Med julen alltså! Jag håller nog mig en månad till minst, men tur att man får göra som man vill.
Trumpeten... Ja, så kallar vi honom här hos oss. En mycket otäck person som sitter på ruskigt mycket makt. Livsfarlig.

Annika said...

Brysselkakan:
SANT!! Du vet ju att jag pyntar upp direkt efter Thanksgiving, hehe. Ja, tur att vi alla kör vårt eget race.
Det är bra.
Trumpeten är vidrig. OCH så farlig. Alltså, fattar inte att han inte avsatts, om jag ska vara ärlig.
Vi lever i en konstig värld ...

Anne said...

Jag var faktiskt i garaget och plockade fram mina jullådor, de står bara på golvet nu men ska bära in dem och gå igenom för att se vad jag egentligen har och förbereda lite (hehe, en annan skrev ju inga listor ifjol) så förstår vad du menar med att smyga fram julen och håller med om att smyger man lite så här och förbereder så blir det mindre hets när det väl börjar och allt ska på plats efter Thanksgiving.
Trump, ja nu har det gått ett år. Det har gått fort, det har det. Jag brukar ju beklaga mig att tiden går för snabbt, att den skulle kunna sakta ner men vad gäller Trump och hans 4 år i huset vill man ju å andra sidan att det ska gå snabbt... Sett ur den aspekten så är det "bara" 3 år kvar (orkar inte ens tänka tanken att han kan bli omvald...). Året har gått fort med Trump, samtidigt så inser jag att det för mig tog tid att faktiskt komma ur chocken och den här ledsamma känslan. Det tog längre för mig acceptera att nu är det så här. Hans presidenttid har ju dessutom blivit värre än jag/vi alla trodde. Jag fortsätter vara rätt utcheckad från allt som rör nyheter och honom. Jag märker jag inte mår bra vara engagerad. Så är det bara. Jag mår bättre när jag helt ignorerar och lever i min bubbla och liv som ju trots allt inte berörs av att han sitter som president. Så får det liksom fortsätta för jag ORKAR och KAN INTE för min mentala hälsas skull lyssna, se, läsa... Ja men visst var det en eufori på sätt och vis igår, jag blev påmind om hur dystert det varit det här året, när man igår kände en strimma hopp. Såvitt jag förstått det så var gårdagens resultat framför allt häpnadsväckande och uppmuntrande för det var inte bara en plats utan det var olika städer och platser runt om i landet som överväldigande röstat mot honom så att säga. Det ger hopp faktiskt och borde göra administrationen och alla inom Rep lite nervösa för vad jag glömt är ju hur det trots allt FINNS massor här i landet som är emot T och nu är beredda rösta för att visa det. Samtidigt, han har sina enorma skaror av lojala och trogna supportar, de räckte ju till få dit honom och jag är nervös det kan räcka om 3 år igen...Landet är väl mer delat än det någonsin varit. Det är ju lite ledsamt och oroväckande också. Men tydligt verkar ju vara att resultaten i veckan är positiva och ger hopp.
Hehe, härligt med dina PWs oavsett väder och vind. Det är riktigt vikingablod det.
Kramar!!

Annika said...

Anne:
Jasså, härligt!!!
Exakt, det är klokt att smyga fram julen eftersom vi, både du och jag, sätter igång efter Thanksgiving.
OCH smyger man inte fram julen har man en herrans massa att göra då det är dags. Supersmart att sätta upp julgardiner, rigga belysning och sånt.
YAY!!!
Helt sjukt med Trump alltså.
OCH att han faktiskt inte avsatts. Ibland tänker jag att han kan göra VAD han vill utan att riskera sitt ämbete. SÅ sjukt.
Anne, vilken chock och ren sorg det var i fjol. Man gick som i en bubbla. SÅ hemskt.
Jag tål inte se karln framträda på tv, kan knappt se hans nuna på tidningarna.
Precis som du fastar jag fr politiken nästan hela tiden.
Men ibland måste man ta sig en bit. Sen orkar man inte mer.
The Trump effect is real!! DET är det enda positiva just nu.
Han har sina 35%, eller vad det är, som stadigt står vid hans sida.
Men annars? Annars är det nog botten i siffrorna vad gäller hans framtid.
VI ska hoppas och TRO.
Landet har fått en knäck, och precis som du undrar jag om det nånsin återhämtar sig igen?
HAHA, ja, jag är ute i alla väder, utom hällregn.
Nice!!
Kramar!!

Steel City Anna said...

Ikväll började också smyga fram julen lite lite ...

Annika said...

Anna:
BRA! :-)