Thursday, January 12, 2017

Tack, våren, Drottningholm, George Michael och ett tal som heter duga ...

Hejsan torsdag!*   TACK!

TACK för alla kloka och fina kommentarer igår i mitt inlägg om diet och vikt.
DETTA förbannat urtrista ämne som vi alla slåss med på olika plan.
TACK för era kommentarer och er fina feedback.
Ni skiver så klokt att jag baxnar.
Letar inte efter råd och inte efter tips. Jag vet så väl hur det funkar.  MEN däremot var det fantastiskt att ta del av det ni tycker, tänker och känner.
EN sak har jag lärt mig på 20 är, det är att det finns ingen One Size Fits All när det kommer till dieteter. Som jag skrev igår, vi är alla olika.  En diet som passar som hand i handske för en person behöver inte passa en annan.
Det här är ett sjukt trist ämne, och jag kommer inte att fortsätta att skriva om det. MEN jag är jätteglad över att SÅ många av er tog er tid att skriva igår. Kloka och fina ord fick jag minsann ta del av!
Vi kämpar vidare, alla vi! Vidare bland mat, dryck, träning och vikt.*   Vår?

Nej, det är inte vår. Inte alls. Men idag ska vi få 17 grader varmt. På lördag ska det snöa.
Ja, detta väder i den del av landet där jag bor alltså …
Ibland blir man less.
Men, det är bara att digga läget och göra det bästa av situationen. Vem vet, i eftermiddag kan det kanske bli en kopp te på decket i solen?
Så kan det vara i januari här. I nästa vecka kan det bli -17 och polar vortex.
Vår på riktigt blir det inte här förrän i mitten av mars.
Inte tidigare än så.
Allt har sin tid.*    Drottningholm på SVT

Det ligger två entimmesprogram på SVT Play om Drottningholms Slott. Jag slukade bägge två i en sittning.
SÅ intressant att ta del av. Helt enkelt jätteroligt att få se mer av det vackra slottet och höra kunniga människor berätta om historien bakom så många av de saker som finns bevarade på slottet.   Jag har aldrig varit inne i Drottningholms Slott.   DOCK har jag varit i trädgården, och i parkerna massor, massor med gånger.
När jag gick i skolan hade vi alltid klassträffar därute i parken, Varje år, i juni innan skolan slutade.
Se programmet. Det spökar på slottet, det kunde man ju räkna ut. Det spökar på många ställen. Jag en av dem som stenhårt tror på spöken.


*   George Michael

På juldagen dog George Michael.
Vi satt och åt julmiddag när någon av Peters systersöner berättade att GM dött.
Jag flög nästan i taket.
GM som betytt så mycket för mig genom åren. Minns fortfarande när jag hörde LPn “Make it Big” hos en kompis för första gången. SOM jag älskade den!
Wham! betydde jättemycket för mig när jag var i 18-20-årsåldern. OCH Sen när Wham! splittrades fortsatte jag att rågilla GM.
Minns än idag när jag hörde Careless Whisper för första gången. Precis, jag föll som en fura.
Sen tycker jag att han gjorde en fantastiskt solokarriär med så otroligt många bra låtar, som Jesus to a Child och Outside med flera. Jag har lyssnat så mycket på GM sedan juldagen.
Vilken artist.
Må han vila i frid.*  Talet


Hörde, och såg ni, president Obamas tal häromkvällen?
Vilket tal!
Fantastiskt fint.  Kraftfullt.  Rörande.  Jag blev lite fuktig i ögonvrån när han berömde sin Michelle, fick allt torka bort en liten tår då.
En fin president ska nu lämna sitt ämbete.  Jo, jag har gillat Obama, och jag tycker att han har fått jobba i motvind alldeles för mycket.
Säger det igen, gud bevare oss för det som komma skall ...
Fick förresten höra igår att Karolina och några vänner från Elon kommer hit över installationen.  NEJ, inte för att gå på Trumps installation i DC.  UTAN för det stora eventetet följande dag,  Women's March on Washington DC!  SÅ coolt.  De ska såklart bo hos oss.  Jag planerar ju också att gå på marschen.  Det lär komma kvinnor och män från hela USA för att delta.  Heja oss alla!!


Ha en fin och bra torsdag!!

15 comments:

Steel City Anna said...

Så roligt att höra att ungdomar som Karolina engagerar sej! Hoppfullt.

Av alla kändisar som dog så blev jag mest förvånad och påverkad av G M. Hans musik spelas nästan non stop i UK nu.

Jag tittade just på Drottningholm igår, tänkte jag skulle ha nåt mysigt lågmält att somna till :) men blev helt begeistrad! Jätteintressant! Media hade ju mest fastnat på detta med spökena, haha. Jag tyckte Silvia var så gullig och rolig när hon pratade om dem. Även min man blev faktiskt intresserad och kollade på en del av dokumentären. Mycket historia som är gemensam mellan våra länder. Han är även ett stort fan av Silvia, haha. Han tycker att hon pratar så vackert, och ja som svensk är man ju lite mer dömande liksom, men när man lyssnar så har hon en fin och mjuk ton när hon pratar. Han är förstås också nöjd att hans grammatik är bättre ;)

Monica said...

Det var intressant att se detta om Drottningholms slott, programmen var bra gjorda tycker jag. Skulle vara väldigt kul om drottningen fick berätta mer om livet, tror hon har mycket att berätta:-) och sen undrar i alla fall jag lite hur det ser ut i deras eget boende, vilken stil de har, men det får vi nog inte veta.

Så fint att denna marsch blir så stor hos er, fantastiskt och det behövs, hurra för alla fina kvinnor!

Maken såg lite av Obamas avskedstal, jag ska försöka hitta hela.

Ha det fint i det svängande vädret, det är konstigt här med, hade varit fint om snön fått ligga kvar en tid och gärna minusgrader och sol. Nu har det varit regnblåst, snöblask, blåst igen och halka och grått. Typiskt januariväder antagligen.

Monica said...

Och intressant att Anna och jag skriver precis samtidigt från olika länder utan att veta det eller så gör vi det;-). Händer lite då och då.

Humlan said...

Läste just gårdagens inlägg och jag håller med dig om att det är trist. Jag har varit överviktig nästan hela livet ... eller trott att jag varit det (ser jag nu när jag tittar på gamla bilder). Numera är jag fet. Det är inte lätt att klara matlagning och att röra på sig när man är sjuk, men nu måste jag göra något åt vikten, för jag mår inte bra av detta.
Såg ett brittiskt program där de delade upp folk i tre kategorier efter orsaken till att de var överviktiga och så fick de olika metoder för att minska i vikt. Jag tillhörde helt klart den gruppen som fick använda 5:2 och det tror jag skulle passa mig också. Nu gäller det bara att komma igång och att hitta vad man kan-får äta under de 2 dagarna. Jag håller helt med dig och det programmet om att var och en måste hitta sin metod, en metod passar inte alla.

Jag har också tänkt se de där programmen från Drottningholm, hade dem uppe på datorn härom dagen, men sedan gjorde jag visst annat. Kanske ska sätta mig med stickningen och titta i dag.

Håller helt med dig om George Michael, det är så tråkigt att vi inte ska få fler fantastiska låtar från honom. Sorgligt!

Jag har hört delar av Obamas tal och instämmer med dig. Jag är också en stor beundrare av Michelle efter att ha hört henne tala, vilket presidentpar det var!

Önskar dig också en bra torsdag!
Kram!

Channal said...

Kallas för aprilväder... ingen ordning på det. Vi har inte vår än! Men jag hörde talgoxen. Det är ett säkert vårtecken.

Har missat om Drottningholm. Ska kolla in det på play.

Visst är det tragiskt med alla som har gått bort. G.M. var så mycket 80-talets ungdom! Droger gör ingen gammal. Precis som Prince. Sen så sorgligt med Carrie Fisher och Debbie Reynolds. Mamman dog nog av hjärtesorg.

Hörde Obamas tal. En fin människa. Kultiverad, intelligent och välbalanserad. Raka motsatsen till Trump som bara är hemsk.

Fin dag till dig! KRAM Anna

Annika said...

Anna:
JA! Eller hur!
De röstade ju på Hillary med råge, i den åldersgruppen. OCH jag tror att i nästa val kommer de att förena sig ännu mer. Det tror jag fö att ALLA kommer att göra.
Så kul att de kommer upp. Hoppas jag kommer in till DC också. Ser att det blir idealiskt väder de dagen Trump ska installeras. Följande dag, regn. Hur typiskt.
GM, säger som du, av alla de som dog under 2016 var det GM som berörde mig mest. Herregud vad jag har gillat honom. Prince också, men GM ännu MER.
Saknar honom.
JA!
JA, herregud vad BRA programmet om Drottningholm ÄR! Jag tänkte väl som du litegrann. Men sen fastande jag som en magnet. Helt dragen till det. JÖSSES vad intressant.
Vilken söt man du har...awww....
Njeae...ska inte kommentera Silvias språk, men jag tyckte OM henne i programmet. Skulle önska att hon hade fått tala mer om just den biten. Tyckte hon gav ett fint intryck faktiskt på det hela taget.
Jag vill se MER!! Underbart BRA!! Den där mumien de har, den har jag lite svårt att smälta + den lille mannens kläder. Förstår att Victoria var skiträdd som liten när hon skulle gå igenom det rummet.
Ja, jag fick superbra intryck av Silvia och Victoria (men hon är ju bra). OMG, jag låter som en rojalist. OCH jag börjar väl bli det också. Smygrojalist liksom...
GAAAHHH!
;)))

Annika said...

Monica:
Ja, jag älskade programmet, kan jag nog säga. SÅ bra. SÅÅÅÅ intressant.
Hade gärna hört Silvia berätta mer om allt. Hon gjorde ett så gott intryck.
Vickan med, men det visste vi sen gammalt. Christina är ju säker.
Kul med det där sidenskåpet de har. Och ja spökena...fascinerande. JAG vill också veta hur det ser ut i deras privata våning. ÅÅÅÅ vad jag skulle vilja veta det. Men det lär vi aldrig få veta. TYVÄRR. HAHA.
Smygrojalisten har outat sig igen ;-)
Marschen lär ska sätta rekord. Härligt. Japp,den blir mäktig. HOPPAS att jag kommer in till stan den dagen.
Trist väder både här och där. ja, varför kan vi inte få ha vinter nu. Bring it on.
ja, ni är synkade ni två, Anna och du
HIHI!!

Annika said...

Humlan;
Nej, det är så sant.
DET är fasiken inte lätt att vara överviktig och sjuk. Inte alls.
Så jag förstår dig till fullo.
Sen har vi nog alla lite konstig syn på vår egen kropp. Jag tror ju, egentligen, att alla bär på ngn form av ätstörning och fel kroppsuppfattning vad gäller oss själva.
ABSOLUT, det finns ingen perfekt diet som passar alla. Alla måste hitta det som passar dem.
MEN i slutändan är det ändå kalorier som räknas. Rent krasst. Kalorier in och kalorier ut.
När jag har :2 dag äter jag sallad och sen tar jag blåbär eller frukt efteråt.
Men jag har även kokat broccoli och blomkål. Eller så försöker jag hitta ngn soppa som ligger på ca 200kcal.
Det känns ändå som en form som inte är så bökig, och som man kan kontrollera. Sen är det väl det där att inte gå överstyr de dagar man äter som "vanligt".
SE Drottningholm, såååå trevligt och så bra!!
OCH inte lika fjäskigt som det kan vara då de talar med kungafamiljen.
GM ja, sååå sorgligt.
OCH Obamas, ja jag gillar dem jättemkt.
Stor kram!!

Annika said...

Channal.
Aprilväder i januari känns mer KNAS än ngt annat.
USCH, ogillar starkt. Men, här hos mig är det rätt normalt. Inget direkt att fasas över. Det har nog alltid varit så. Men jobbigt ÄR det, och jag ogillar det mkt.
Nej, ni kan inte ha vår i januari, det kan inte ens vi. Nu hoppas jag på riktig vinter. men trevligt med lite talgoxekvitter förstås.
Mkr sorgligt med alla som dött, och visst har drogerna en jättestor del i det hela för nästan samtliga kändisar som dött detta år. med undantag, givetvis.
Ja, jag är säker på att Debbie R dog av chocken efter dotterns död. Debbie R var ju i dålig form också. Snart sänds deras dokumentär på HBO. Det blir konstigt att se den.
Obama höll ett sådant där Obama-tal när han är som ALLRA bäst.
ja, gud den nye ja...
vHur ska det gå??
Kramar!!

Anonymous said...

Programmet om Drottningholms slott var verkligen bra! Men vi kunde inte annat än förundras över den ena experten... Så ung! Eller så är vi gamla...
Så många stora artister som gick ur tiden förra året... Och nästan alla har på något sätt funnits med genom vår uppväxt.

Anonymous said...

Betr. diet - Jag har aldrig tänkt mycket på, vad jag äter.
När jag var barn och tonåring kan jag inte komma ihåg en enda tjock
klasskompis. Alla mammor var "pleasantly plump", alla! Tonåring under
WWII - inga viktproblem. Allting var ransonerat; socker, mjöl, smör,
och chokladkakor o.dyl. fanns inte. Sockerdricka fick man nån gång.
Chips fanns inte, inte heller TV.
Inga bilar - skulle man nånstans fick man ta sej dit på egen maskin,
med apostlahästarna, spark, skidor, cykel. Jag tror fast på att vi som
växte upp på den tiden fick en otrolig grundkondition, som hjälpt oss på
äldre dar.

Som vuxen har jag aldrig kännt behov av att banta; har aldrig varit riktigt
smal, inte heller alltför tjock, men nu, på riktigt gamla dar, har omkretsen
vid den obefintliga midjan förstorats. :)

Önskar jag kunde ha gett Trump en örfil igår, när han käftade emot killen
fr CNN. Jisses, vilken presskonferens; trodde att den kvinnliga
advokaten aldrig skulle sluta. Kommer ihåg de jättetrevliga presskonferenserna
John Kennedy hade. Men dä va då dä .....

Ruth i Virginia

Anonymous said...

Jag tror verkligen på 5-2 dieten. Kör hårt och lycka till!

Jag får kolla in svt och Drottningholmsprogrammet. Gillar slott!

Även fast vädret är omväxlande och oberäkeneligt, så föredrar jag det framför Sveriges...Antalet soltimmar vi har i VA är härligt ändå.

Ja, att George Michael är död är svårt att fatta! Alltså vilka låtar han gjort!

Såg inte talet från Obama men bitar av det på nätet. Han är en otroligt bra talare! Verkligen!

Marchen i DC kan jag lugnt skippa...inte min grej alls. Men du har min moral support!!

SB

Annika said...

Brysselkakan:
VISST var det!
Underbart bra! Helt fast i det.
ja, vad ung den ene killen var. OCH duktig, såklart.
Ja, så många som dog i fjol. Så många av "de våra"- Sorgligt.

Annika said...

Ruth:
Jomen, ni var sundare förr. Helt klart.
Hade säkert bättre kvalitet på maten i mångt och mkt också.
Andra tider. Bättre på många sätt. Sämre på andra.
Givetvis. Men just det där kroppsliga, mindre stillasittande, betyder SÅ mkt. OCH ni var tvungna.
Vikten har varit en boja i 20 år för mig. TRIST så in i...

Jamen visst...jag med, Ruth!
Jag vill också smälla till Trump. Han käftar verkligen emot alla, CNN, Meryl S mfl mfl mfl. han kommer att bränna ut sig själv bara genom att försvara sig. SUCK!!!!

Jadu, Ruth, vi får se vad det blir av detta ...

Annika said...

Susanna:
Vi får se.
Jag tror egentligen inte på ngt längre, men än att jag måste gå ner i vikt. HAHA.
Men jag kör så här nu så får jag se ...
USCH.
Ja, du ska absolut se dokumentären om Drottningholm. SÅ otroligt BRA!!!
Kunde inte slita mig.
Jag vil ha vinter då det är vinter. Tycker det är lite äckligt när det blir som det är nu, 18 grader. Unket på ngt sätt.
Men soltimmarna här är härliga.
GM ja, helt otroligt att han är död. Också. Sorgligt. Lyssnar mkt på honom nu.
Tror allt bi blir ett litet gäng som åker in till DC den 21. Känns lite som ett måste.