Monday, January 30, 2017

Ett bra veckoslut

Godmorgon måndag!Hoppas att ert veckoslut har varit bra.
Här har det gått fort, som vanligt.
OCH varit bra.
Mycket matlagning bidde det. Jag gjorde Channals goda kycklinglasagne på fredagen. TOG inga bilder, så dumt.
Jag är lite dålig på att ta matbilder, måste nog skärpa mig där.
God var den iallafall.

På lördagen kom Peters pappa och Peters kusin hit och åt middag med oss.
Det blev svenska köttbullar, gräddsås. potatismos och lingon.
ALLA vet att det är lite svajigt med köttbullar. Ska de bli bra? Håller de ihop?
Ja, ni vet.
MEN jag lyckades. Det var roligt.
Roligt också med det svenska. OCH det bästa av allt att det blev så många köttbullar att jag sen kunde frysa in ett helt gäng.

PÅ söndagen blev det bio igen.
Denna gång filmen Jackie med oscarsnominerade Natalie Portman.
Fantastiskt bra.
Jag ger den fem stjärnor av fem.  Natalie Portman är  SÅ värd en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll.  Hennes tolkning av Jackie Kennedy är helt och håller otroligt.  Filmen handlar om dagarna efter mordet, Jackies stora sorg samtidigt som hon tog beslut om både begravning och framtid.  Helt fantastiskt fint porträtt gör Natalie Portman av ikonen och legenden Jackie Kennedy. Djupt och rått.
Biografen vi såg den på är lite speciell också. Man blir serverad riktig mat medan medan man ser filmen. Mat, öl, vin...you name it. Det var faktiskt första gången jag var på en sådan biograf. Givetvis har sådana biografer funnits länge, men det här var första gången jag besökte en sådan. Roligt och annorlunda.
Efteråt blev vi bjudna till min kompis Sara som bor i närheten av biografen. Där fick vi äta en jättegod soppa. Trevligt sällskap fick vi på söndagkvällen.  TACK Sara och Wendell!
Annars har jag nog mest tänkt på den nya regeringen. NU får väljarna skörda vad de sådde.
Hur i h-vete ska detta sluta?
Jag är faktiskt rädd, på riktigt, inte bara jag är rädd utan de allra flesta jag känner.
Jag vet att jag sagt att jag inte ska skriva mycket om politik, men det kanske blir omöjligt för mig att inte göra det.  Ni förstår säkert.  Det känns som om jag måste.
Detta är en helt unik situation för USA. Så ovanligt för landet med denna enorma kovändning. Tycker att det känns som om vi är med i en skräckfilm, och vi kommer inte ut.
USCH.


Men nu är det PW som gäller. OCH jag hoppas kunna lägga in lite P i W.

Ha en bra måndag.

18 comments:

P i X E L I E - Erica Pettersson said...

Härligt att du haft en fin helg :-)
Mysiga middagar och bio tycker jag låter som ett utmärkt veckoslut :-)
Själv har jag knappt gjort någonting alls. I lördags såg jag det nyaste avsnittet av Bones; det var typ det enda. Annars hasade jag mest runt i myskläder.
Igår, söndag, hade jag visserligen tvättid och städade lite. Men allmänt så blev även det en slappdag.

Bio med mat lät verkligen annorlunda, men trevligt :-)

Håller med angående politik... jag tror också det kommer bli omöjligt att inte prata om, skriva om och tänka på det framöver.
Med tanke på vad han har hunnit med på bara en vecka, så vågar jag inte tänka på vad han ska hinna med på fyra år..!!
Funderar ibland över om hans "America first" betyder att hans slutmål är att helt isolera den amerikanska befolkningen mot omvärlden...?? Känns nästan som om Trump tagit sin egen befolkning som gisslan...


Hoppas du får en bra start på din vecka i alla fall :-)
MVH /Erica

Nettan said...

Härligt med mysig helg med god mat och bra film, Jackie är en film jag ska se så fort det bara går. Härligt också att du har kunnat börja med din PW igen och med fokus på P. Du är en stark kvinna Annika!

Angående det politiska läget så är det viktigt att göra sin röst hörd, läste en bra krönika i Washington Post där författaren försökte förmedla till världen att majoriteten av amerikanerna inte står bakom Presidenten och det han gör, och att världen skall ha överseende med "de vanliga människorna". Det han hittade på i fredags har ju skapat efterverkningar långt bortom era gränser och gör ju att t.om. utlänningar med green card fastnar och inte är välkomna tillbaka. Om hans första vecka har gett sådant eko genom hela världen då är det fyra tuffa och skakiga år som ligger framför oss och då måste politik upp på agendan hos hela världen om det inte ska utgöra grogrunden till tredje världskrig oavsett hans mantra Amerika first, för då kommer han ha större bekymmer än att sätta det egna landet först.

Kramar
Nettan

Ingela said...

Aldrig har väl något varit så ofta och mycket på ALLAS läppar som den amerikanska politiken just nu. Sorgligt och skrämmande är det.
Måste kolla om Jackie fortfarande går här. Det låter ju som en film som bör ses.
KRAMAR

Steel City Anna said...

Jag bor i Skräckfilmen Brexit så kan absolut sympatisera med Trumplandet :) jag är också väldigt orolig för Sverige. Men på många sätt tycker jag att Sverige kommit igenom det värsta faktiskt, provat på både extrem vänster- och högerpolitik i en enda röra och landat i något som iallafall jämfört med UK och USA känns lagom ;) restriktiv och lite mer realistisk invandringspolitik utan att bli helt galna. Jag har ett litet hopp om nästa val i Sverige medan jag faktiskt har noll hopp om UK just nu. Sjukvården här tar stormsteg fram (bakåt) mot ett amerikanskt system. Klassamhället fördjupas istället för löses upp.

Köttbullar är jag riktigt bra på faktiskt. Har mycket riven lök och kryddpeppar i, en mosad kokt potatis och ägg, hälften nöt och hälften fläskfärs. Gillar att göra riktigt många jag också. Steker en yta i panna och sen får de steka klart i ugnen. Passar som en hök så de inte blir torra.

Filmen låter intressant men jag tror inte jag orkar med mer elände nu. Får gå och se nåt mer glättigt :)

Annika said...

Erica:
Det låter som en skön helg det också. Härligt!!
Ibland är sådana helger så himla RÄTT!!
Nä, faktiskt, jag inser att det inte kommer att gå att låta bli att skriva om det. Det kommer inte att funka. Allt är så unikt och skrämmande. Så det är nog lika bra att sätta, det man känner måste sätta, på pränt.
Helt otroligt, kan inte säga så mkt annat.
Erica, bra slutkläm där. Så känns det faktiskt.
Tänker på det som en film vi inte kan komma ur, en skräckfilm. Så din analys är spot on.
Ha en fin måndag!!

Annika said...

Nettan:
En fin helg har det varit. Gick lika snabbt som alltid.
Se Jackie, du kommer att gilla den. SÅ stark och rå.
OCH NPs porträtt av Jackie...ja, vilken masterclass in acting.

Politiken ja...
Det han gjort ni är helt oamerikanskt, det går emot allt USA stor för. Fattar det inte.
Det fina är att folk verkligen visar var de står!
Som på många flygplatser i helgen. SÅ fint.
Men detta måste få ett slut. Det måste det. När tom D Cheney sätter sig emot så är det verkligen illa.
Vet du vad, jag är rädd. Jag har bara Green card. Om han nu stoppar upp vissa länder kan det mkr väl bli så att stoppar upp för samtliga med Green card. Jag tror att allt är möjligt. Allt.
Men det kan inte fortgå.
USCH Nettan.
Kramar!!

Annika said...

Ingela:
OCH med rätta. Detta har ju med hela världen att göra, Det går inte att blunda för det.
What the !"#€#"€#" !!
USCH.
Ja, se Jackie. Se den!!!
Kram!!

Annika said...

Anna:
Jomen, nu börjar de likna varandra väldeliga. OCH det är kallare än kallt.
Tror som du vad gäller Sverige. I nästa val kan det nog bli lite mer stabiliserat. Men att köra som man gjort här de senaste dagarna funkar inte. Det är ohållbart. OCH det har ju Sverige inte gjort heller, och S kan inte köra på den första linjen heller, att ha öppna gränser. Det tror jag inte ngt land kan. Men, du ska se att S reder upp det.
Här däremot här
går det stick i stäv mot vad landet står för. Det kan inte fortsätta så här här heller. Tror det bli revolution isf.
Köttbullar är svårt, tycker jag. Att få dem att hålla ihop. Hade inte i kryddpeppar denna ggn, men det är så gott. Det blev bra denna gång. Nöjd. Nöjd också med att ha många i frysen :-)
Du får gå och se LaLa Land om du inte sett den. DEN är underbar feelgood!!
Ha en fin måndag

Monica said...

Låter så gott med dina köttbullar, jag kör med Annas recept och bäst nästan som du säger när det blir en del att lägga i frysen, de känns som en present sen när man hittar dem:-). Ja man får fokusera på något som är verkligt och man kan se.

Hela världen är ju galen och mest skrämmande att det går så fort. Det kan hända något på några timmar bara och jaa, vad gör folk, är ju maktlösa egentligen fast de varit med och röstat demokratiskt men inte tänkt eller förstått, bara sett till det som de tror är för deras eget bästa men vi bor ju inte i en varsin bubbla en och en med fredagsmys. Jag tror inte det hjälper ett dugg vad för varningar det kommer eller vad någon försöker säga vad de ser, folk fattar först när "bomberna" faller på deras egna huvuden och då plötsligt säger de: ja men så här menade vi inte.

Och den filmen verkar väldigt bra och intressant, ja hon hade inte ett särskilt lätt liv. Finns många bra filmer nu, kanske går på någon längre fram, gillar som du att se dem på bio, är trevligt och så får man väl gynna dem lite med dyr popcorn annars försvinner väl alla biografer snart. Ha det bra på promenaderna Annika, skönt att komma ut igen.

Annika said...

Låter som en bra mathelg iallafall. Och kul med bra filmer - känns som många säger att det går flera bra filmer just nu. Politiken är vidrig på en massa olika sätt. Jag har ju också grönt kort och känner mig inte stabil. Får försöka hålla i hatten och hänga med i svängarna.
Kram och ha en fin måndag!

Annika said...

Monica:
Ja, det var väldigt gott. MUMS!
Nu har jag gott om tills nästa middag också. DET är bra!
NOG är det helt sjukt det som sker. OCH fort går det. Det enda fina i kråksången är att se hur folk sätter sig emot.
Lite som Brexit här, folk fattade inte vad de gjorde. OCH de som inte röstade för att de "trodde Hillary skulle vinna" stort har förhoppningsvis lärt sig en läxa nu.
Själv undrar jag, var ska det sluta??? Hur ska det sluta?
Se filmen, Monica. Nej, Jackie hade det inte lätt. Förlorade två barn och sin make innan hon var 34 år gammal. Men en ikon blev hon. Hon fascinerar oss ännu.
Film är bäst på bio. SÅ är det :-)
Ha en fin måndag.

Annika said...

Annika.
En bra mathelg var det.
Ja, många bra filmer går det nu, så här i Oscarstider. Inte dumt.
Vill försöka se så många som möjligt.
Nej, jag känner mig inte säker med mitt GC. Inte alls. OM han kan gå in och peta i vissa länder kan han snart peta på samtliga. Detta är helt otroligt alltså det som sker. SÅ ond världen blev.
USCH.
kramar!

Anonymous said...

Skrev en lång kommentar och så försvann allt när jag skulle publicera....
Hatar att vara utan min dator.

Annika said...

Brysselkakan:
OJ vad trist. Snart har du den, datorn!!

L said...

Ah, tack för filmtips. Sätter upp den på listan.
Ja, vad ska man säga om eländet? Jag förstår verkligen att det är svårt för dig att låta bli att skriva om politik. Hade jag hållit igång min blogg hade jag spytt en hisklig massa galla över alla executive orders som skrivs på till höger och till vänster. Denna senaste är helt förfärlig. Vi har dock fått se fina reaktioner från kloka amerikanare som demonstrerar och protesterar. Såg du klippet av guvernören i Washington state? Han var fullständigt rasande.
Apropå beslutet så berättade man precis på Rapport att SF överväger att bojkotta oskarsgalan där "En man som heter Ove" är nominerad. (du har väl sett den!!??). En av skådisarna har ju iranskt pass och kan förmodligen inte komma in pga detta. Gaah!!

Nej, enough av min frustration. Jag önskar dig en härlig dag!

Annika said...

Lisa:
GÖR det!
Den är SÅ sevärd!
Alltså, jag kan inte låt bli att skriva om eländet. Det är ju så unikt, och så konstigt.
Absolut, såååå många kloka, fina människor därute. Det är värmande att se, och stora koncerner som ställer sig bakom ryggen på de som behöver. Underbart. Har inte sett klippet a guvernören. ska leta upp det. Tror det kommer att komma många som reagerar på liknande sätt nu.
har inte sett En man som heter Ove, men rent spontant hoppas jag att DE inte bojkottar. MÅ de komma hit. Men personen med iranskt pass, ja hur sorgligt är inte det. För jävligt, rent utsagt.
Trump lär fö få en massa skit på den galan. Skådisar och underhållningsindustrin är ju inte precis rädda för att hålla tillbaka det de tycker.
Det är lätt att bli frustrerad av vårt nya elände, Lisa. Det är ju SÅ underligt allting.

Anne-Marie said...

Köttbullar låter väldigt gott. :) Jag har nog aldrig gjort köttbullar här i USA av någon anledning. Vet inte varför.
Channal skulle kunna starta restaurang. :) Har skrivit det till henne också.
Har aldrig hört talas om biografer som serverar mat. Låter som något som kanske bara finns på större orter. Kul med bra filmer.
Kramar!!

Annika said...

AM:
DET var det. SÅ gott!!
OCH det roliga är att jag sen hade massor kvar att frysa in :-)
Ja, Channal har gett mig mkt inspo. Alltid kul att se vad hon har för recept.
Det var kul med maten på bion, och väldigt smidigt. Inget störande moment alls.
Ja, Jackie borde du se! SÅ så bra!!!
Kramar!