Friday, January 27, 2017

Året på Instagram

Godmorgon på er!


Fredag igen!
MEN, så skönt alltså!


Instagram är ett trevligt medium, tycker jag. Jättetrevligt.
Inom snar framtid är jag inbjuden på ett insta-meet här i Reston.  Ett helt gäng med duktiga Reston-instagrammare ska träffas för allra första gången. Det ska bli roligt, av alla dem som ska med är jag bara bekant med en enda.
KUL!
Jag har kommit på att det är ganska lätt att skaffa sig insta-vänner också. Många schyssta prickar man utbyter ett litet ord med, eller skickar en lajk till, varje dag.
Ett trevligt ställe i cybern att hänga på, helt enkelt.
Snabbt, lätt och BOOM, publicerat.

Jag har inget Twitter-konto.   Jag existerar på Facebook.  Jag har dock inget konto på Pinterest (fattar ännu inte vitsen med den sajten.  Enlighten me!!!).
Instagram fattar jag däremot vitsen med, till fullo. Jag var skeptisk då jag började, men nu tycker jag det är SÅ "spot-on".


Vid varje månads slut gör jag ett collage med nio bilder jag tagit under månaden.
Jag är ingen "spammare" på instagram, jag lägger ut en bild om dagen. Ibland kan det gå dagar utan att jag lägger ut något foto. Det beror lite på.
Jag har nischat in mig vad gäller fotomotiv, på gott och ont. Jag visar mest naturbilder från mina promenader, eller bilder från resor jag gör.
Ibland skulle jag vilja visa annat, men nu känns det som om det är "för sent", jag är för nischad På Insta försöker jag att ta samtliga bilder med min iPhone. Ytterst sällan lägger jag upp Canon-bilder där. Ibland plockas mina bilder upp av något stort konto som visar dem, det är roligt.
En dag kanske jag öppnar ett privat konto på Instagram och lägger ut blaj-bilder helt spontant. Vi får se.


Här är 2016 i bilder. Året på Instagram.Januari!Saffranssemlor hos Lotta,  route 29 i centrala Virginia på väg hem från Elon och så den vinter vi faktiskt hade i fjol.  Jag tyckte den vintern var dålig.  Jag visste inte vad jag talade om, haha (med tanke på den usla usla vinter vi begåvats med iår)!


Februari!


Mer vinter, mer snö.  Men milt var det ju.  Snödroppar i slutet av månaden.   Ärligt talat tror jag nog jag får ge mig ut på span efter dem. Snart tror jag att de kommer att blomma.  Än har jag dock inte sätt några.  Semlor hos Lotta igen.


Mars!En bra och trevlig månad, den däringa mars!April!
Årets top of the line månad när det kommer till skönhet!

Maj!Skitmånad vädermässigt i fjol.  Men jag lyckades ju fånga vackra morgnar.  OCH vandringar.Juni!Trevlig månad det också!  En viss dotter fyllde 20 år likaså.Juli!Fem bilder från Kalifornien, tre från NoVa och en från Maryland.


Augusti!Sensommar i naturen.  Reston och Närpes.


September!Sverige!  Stockholm på fem bilder, Småland på två och slutligen Reston på två.


Oktober!
Najs månad också.  Naturen vacker som en dröm, iallafall under andra halvan av månaden.  Morgonljuset är så innerligt vackert.  


November!Skitmånad, men vädret var vackert och naturen underbar.  Roliga händelser och astråkiga sådana kantade månaden


I december blev det istället ett collage av årets mest "lajkade" bilder!Varje december exploderar instagram av "top nine", man kan logga in sig online och se vilka av årets bilder som blev de mest "lajkade".  De bilder ovan är 2016 mest "lajkade" bilder.  Ett tema anas, höst och jul.  DET kan ju också betyda att jag hade fler följare i slutet av året än i början av året.

PÅ instagram är min nick, skandigirl.  Om du står i valet och kvalet över att gå med så tycker jag att du SKA gå med.  Det är roligt, och det är lätt.
Pssst...det är mycket roligare än Facebook, jag lovar!

Ha en fin och bra helg!!

26 comments:

Cari said...

God morgon.
Jag säger det igen: vilka fantastiska bilder du tar!!!
När man ser dem samlade så här så syns det ändå tydligare hur vackert det är - hur du fångar naturen. Hur skickligt du väljer motiven.
Jag gillar också Instagram, fast mina bilder är i andra ändan av skalan fina bilder :-) Så lätt att lägga upp bilder och så roligt att få glada kommentarer från kända och okända.
Önskar dig en bra fredag och en härlig helg.

Steel City Anna said...

Kul att se dina instagrambilder eftersom jag envisas med att inte ha instagram. Eller Twitter, fast nu börjar det ju bli svårt att hänga med i världspolitiken i och med att presidenter twittrar till varandra om viktiga beslut! Pinterest fattar jag inte heller vitsen med men jag har ett konto och de gånger jag gått in där så har det varit för att få pysselinspiriation :) bloggen är fortfarande det bästa och roligaste tycker jag, både att läsa och skriva själv.

Nettan said...

Så roligt att se dina bilder samlade, kul! Hoppas nu att du får en härlig helg med massor av trevligheter!

Kramar
Nettan

Monica said...

Roligt att se dina fina instagrambilder, gillar collage, som vackra tavlor med det där extra att titta runt i. Mycket vackert hos dig men Sverige går inte av för hackor heller:-). Önskar dig Annika och er en riktigt fin helg! Mycket hygge, lagom och fika:-)

Annika said...

Cari:
Tusen tack!!!
Det var snällt sagt!
Jag blir så glad av dina ord.
Det är ju ett trevligt medium, det där. Och, ja jag väö´ljer förstås noga ut den bild som jag vill ska kugga på insta.
OCH jag redigerar alltid. Alltid.
Fast ibland skulle jag vilja ha ett konto mer som ditt, Carl!
Att visa mer spontanbilder från vardagen. Det är ju kul.
Ha en jättefin helg!

Annika said...

Anna:
Jag tycker du ska gå med där. Det är kul, och det är omedelbart. OCH du som tar bra bilder skulle absolut gilla det.
Inget att tvinga sig emot. Bara roligt :-)
Ja, twitter borde man nog lägga sig till med, med tanke på det du säger.
USCH.
Pinterest, fattar noll. Fattar verkligen NOLL.
SnapChat också? VAD E D??? HAHA. SÅ larvigt. Nope, kommer jag inte heller att skaffa mig.
Men instagram är ett bra komplement till bloggen.
Trevlig helg!!

Annika said...

Nettan:
Tusen tack!!!
Ja, Nettan, jag önskar dig en jättefin helg också!
Kram!

Annika said...

Monica:
Tusen tack för dina fina ord.
Det är kul det där med insta, och vackra bilder kan man både ta och se. Det är kul.
Ja mkt vackert hos mig, men det är minsann hemma också. OH YES!!!!
En jättefin och bra helg önskar jag dig!!!

enannanannika said...

Jag gillar också instagram jättemycket! Snabbt och enkelt och folk är trevliga mot varandra. Jag är inte heller nån spammare på instagram. Ibland en bild om dagen, ibland en bild i veckan. Alltid färska bilder. Från mina promenader och från min vardag. Så kul att följa andra på instagram också!

eastcoastmom said...

Det här är en årskrönika jag tokgillar! Du borde göra en fotobok med de här bilderna!

Annika said...

Annika:
Verkligen SÅ roligt med instagram. Perfekt för oss som gillar foto likaså. Tycker folk är så gulliga där. det är verkligen roligt.
Exakt, spam kan bli lite too much ibland, men alla lägger ju ut så mkt de vill.
Samma med mig , alltid färska bilder. Throwbacks o dyl kör jag aldrig med.
ja, jag tycker alla borde gå med, så kul är det!!
Trevlig helg och kram!

Annika said...

AM:
TACK AnnMarie!! Jag har gjort kylskåpsmagneter av många av dem :-)
Ha en jättefin helg!!
Kram!

Anonymous said...

Jag gillar också Instagram massor. Det pratas mycket om att sociala medier styr oss och får oss att bry oss för mycket om likes osv men jag känner snarare att Instagram handlar om att fånga de små stunderna i vardagen, de jag vill minnas och som jag vill dela med mig av. Jag har valt att ha ett stängt IG eftersom jag lägger upp bilder på barnen i större mån och därför känner att jag vill ha koll på vilka som ser dem och brukar alltid följa "tillbaka". Ibland spammar jag med 3 bilder om dagen, ibland går det 3 dagar mellan... Jag håller faktiskt på att göra en fotobok med mina IG bilder.
Pinterest använder jag mig av för recept först och främst. Även för reseinspiration funkar det bra för. I övrigt är det mest en stor tidsslukare!

Anonymous said...

Ja, du vet ju att jag finns på Instagram!! Jag är nog lite mer privat där till och från men det beror mycket på att jag har ett konto där man måste be mig att få se det och jag därmed styr vilka som får och inte får. Och så vill jag ha det!
Pinterest är min stora källa till inspiration! Samla bilder, tips och lägger upp lite själv ibland! Mest inredning blir det.

L said...

Alltså, dina instabilder är så fantastiskt fina! Och att lägga ut alla collage på detta vis blev väldigt effektfullt.
Apropå att vara nischad, du har inte övervägt att ha ytterligare konto?

Annika said...

Karin:
Det är verkligen ett trevligt medium. Verkligen.
Skulle önska att alla hade det :-)
ja, du har ett sådant där konto som jag önskar att jag hade nästan. Sådana där spontanögonblick, gillar det verkligen. OCH förstår givetvis att man är privat då.
Mitt är så annorlunda än ditt. Öppet och så blir det ju natur, och därmed inte så personligt. Man nischar liksom in sig.
Ingen fara md tre bilder om dagen. Tänker mer på sådana som kanske lägger ut tio på raken. Och kanske fler ggr om dagen. DÅ blir jag lite trött, haha.
Men, det är ju bara att scrolla.
Kul att du gör böcker. Der brukar jag också göra ibland, men mest med Canonbilder. Däremot har jag gjort jättefina kylskåpsmagneter av insta-bilder.
Ha en fin och trevlig helg!

Annika said...

Brysselkakan:
Absolut!
KUL att följa dig där. Jag förstår absolut att om man är mer privat och personlig så är det gjutet med inlåsta konton. Förstår det till fullo!!
Det skulle jag också vara om jag öppnade ett mer privat konto.
Jo, jag har övervägt ett privat konto där man kan vara mer spontan. Men inte kommit så långt att jag vet om jag ska göra slag i saken.

Annika said...

Lisa:
TACK snälla du!!! BLIR så glad!! Jo, jag har funderat på att öppna ett privat, och mer personligt konto, ett till. Men har inte kommit så långt ännu. kanske gör jag det? Ska tänka ett tag till :-)
Ha en riktigt fin helg!!

Katarina Paschal said...

Så vackra bilder! Alltid ett så fint avbrott i instafeeden. :)

Haha, jag kan verkligen helt fastna i Pinterest ibland. Men det är alltid relaterat till något "projekt". Som när vi gifte oss. Och nu till huset har Brett och jag delat ett konto för inredningsbilder. Riktigt praktiskt för att till slut komma överens om inköp/väggfärger osv. Men att använda det utan ett specifikt mål fattar jag inte riktigt. :)

Twitter. Har ett gammalt konto som jag aldrig öppnar och aldrig skrivit på. Men å andra sidan verkar ju alla nyheter födas där numera så man kanske ska bli aktiv... :|

Ha en trevlig helg!

Madeleine i USA said...

Annika, otroligt vackra bilder! Du är en duktig fotograf. Och jag håller med 100% om instagram, så kul.

Ha en fin fredag!
Kram

Anne-Marie said...

Insta är kravlöst och kräver ju inte alls samma insats som en blogg.
Litet kul är det ju också att man kan vara med och “lajka" och kommentera även om man inte kan lägga ut bilder som i mitt fall.
Pinterest fattar jag noll av om jag skall vara ärlig.
Snapchat likaså.
Twitter är ju stort och många följer säkert Trumpen när han twittrar. ;) Han verkar ha en helt otrolig energi med tweets, Facebook, Insta osv. Han lär sova 4 timmar per natt så det kanske inte är så konstig.
Verkligen vackra collage med dina bilder hos Insta!
Kramar!!

Anonymous said...

Instagram är ett perfekt medium. Min Facebook är nu inaktiv och kommer nog att vara så ett tag. Kör istället med instagram "marieinmn" och så är bloggen i full gång efter ett litet uppehåll

Annika said...

Katarina:
Tusen tack för fina ord.
Blir glad!
Pinterest, ja många är fast där. Men jag fattar nog ändå inte. Måste nog prova för att fatta, haha!
Sant, Twitter det är nog där man ska ha konto för att att hänga med. Trump använder sig ju nästan enbart av det, hmpppfff....
Kramar!

Annika said...

Madeleine:
Tack snälla!!!
Vad gullig du är. Insta är ett kul medium.
Kram!!

Annika said...

AM:
Precis, inte alls som en blogg. Ut med en bild och så är det klart :-)
Jag gillar verkligen att du kan följa trots att du inte har padda eller smartphone. Jättekul!!!
Pinterest, jag vet. Snapchat nog ännu mindre. SÅ ofattbart. HAHA.
Ummm...ja, prez har fullt upp med att försvara sig mot alla "dummingar" som inte låter honom få njuta av makten i fred. Så han får nog hänga på Twitter 24/7.
Tack Anne-Marie!!
Vad gullig du är!
Kramar!

Annika said...

Marie:
Kul att du bloggar igen.
Ska ta mig en titt.
Japp, jag följer dig på insta, det är kul!!!
FB kan man faktiskt vara utan, håller med.