Sunday, January 22, 2017

Med i Vaken i P3 och P4 igen!

Hej alla!


Här kommer en rapport från lördagen och Women's March on Washington!
"Vaken" ville prata med mig direkt efteråt, och det fick de såklart göra.

Här har ni min rapport.

Jag återkommer med bilder, rapport och berättar hur allting var MER i detalj.
MEN stort och MÄKTIGT var DET!
Men, mycket får ni höra i länken nedan också!

Jag i lördags!

Vi hörs på tisdag igen!!

22 comments:

Cari said...

Jag får tårar i ögonen av att höra dig berätta om sånger på tunnelbanan. :-)
Så härligt att läsa om den fina stämningen. Och att så många var med. Vilken positiv känsla det måste ha varit.

Steel City Anna said...

Intressant att höra dej Annika berätta hur det var. Jag var inte så imponerad av Madonnas tal som verkar ha blivit den största nyheten. Hot om våld och svordomar. Vad hände med Wien they go low we go high ... Å andra sidan är jag lite splittrad i den här frågan. Varför ska vi kvinnor vara så snälla alltid. Å andra sidan blir man lätt en del av det man kämpar mot. Ja, det är ett cirkelresonemang. Vi har diskuterat detta ganska livligt idag faktiskt, jag och mina kollegor. Det var stor uppslutning i London också.

Annika said...

Cari: tack!!! Det var otroligt på tunnelbanan. Otroligt med all värme i vänlighet övh igår. Överallt! Och att det var så fredligt! Inget våld ingenting!! Tack för att du lyssnade.

Annika said...

Anna:
Madonna var lite för mkt. Aggro. Gillade inte heller direkt hennes tal. Här har nog andra tal fått mer uppmärksamhet än madonnas. Tex Gloria Steinem och Michael Moore. Tyckte nog det mesta annars var when they go low we go high. Helt otroligt med så många människor och inget våld. Det fullkomligt drabbade mig, denna vänlighet igår. Från tunnelbanan igårmorse t uber föraren som körde oss hem. Sant, vi kvinnor ska inte alltid vara så snälla o tysta. Och igår visade vi det över hela världen! Så stort!!! Och det fina var ju att även såååå många män deltog.

Monica said...

Roligt att höra dig Annika! Och det känns väldigt fint att så många samlades och allt var fredligt och en gemenskap. Reagerade först väldigt negativt på det som rapporterades om Madonna, ja här skrevs då bara om svärord och att bränna ned vita huset, inget annat så jag lyssnade på talet i sin helhet och lite tramsigt ibland men annat också och hon skyndade sig att säga att våld är ingen väg, men dumt ändå och det finns ju alltid knäppskallar. Tror också att Trump blev berörd eller vad man ska säga av alla dessa manifestationer, han ser ju och hör så väldigt bra att detta genomfördes.

Annika said...

Monica: Madonna var bara för mkt. Tror ingen egentligen tog henne på allvar. Känns mer som provokation. Larvigt. Precis, våld föder våld. De andra talarna (som jag bara hört i efterhand) var bra! Riktigt bra! Det var såååå fredligt. DC polisen slapp arrestera alls. Otroligt. Det som slog mig igår var hur öppen och välkomnande stämningen var. Från början t slut. Helt helt otroligt alltså!!! Trump ja, men han kan nog förneka det också. Han är ju lite av expert på det. Men vi ska hoppas att han fattade att detta var stort, balanserat och en genomskärning av mänskligheten. Tack för att du gillade att höra mig!! Ha en fortsatt fin söndagkväll

Nettan said...

Så bra du var i radion Annika! Följde marscherna på nätet och var med er mentalt. Så himla bra, så bra att visa att världen kan vara en så mycket bättre plats!
Kramar
Nettan

Annika said...

Nettan:
Tack!! Det var så stort. Tror jag var med och skrev historia. Tror detta är början på ngt stort. En ny stark rörelse har fötts. Igår var världen en mkt fin plats. Iaf under marschen i DC. Den var verkligen fredlig på allra finaste sätt. Kramar o tack tack för att du lyssnade

Lisbeth said...

Så roligt att höra dig berätta!
Du lär få fortsätta med det där med radio, du har en härlig röst!
Försökte följa marscherna så mycket jag kunde på datorn, tyckte det var fina intervjuer med många demonstranter som påpekade att huvudfrågan var inte inte Trump som person utan hatet, fördomarna och att det som var viktigt var att stå för jämlikhet, integration, rättvisa...
Kram

Annika said...

Lisbeth:
Tusen tack!!! Gud så gullig du är!!!
Vad kul att du följde marscherna! Jag var ju upptagen med den jag deltog i, men tycker det är såååååååp coolt att det så många systermarscher! Heja oss!!
Precis det, en marsch för rättigheter och jämlikhet! Och ok, lite mot Trump ;)
Kram och TACK!!!

Humlan said...

Jag följde marschen på svt.se, där hörde man inte mycket om talen, men det verkade verkligen vara väldigt bra stämning och de pratade med mycket folk som visade/berättade om varför de gick med.
En mycket viktig marsch och jag förstår att du är glad över att du kunde vara med.
Kram!

Annika said...

Humlan:
Hörde inget av talen alls. Kom inte nära vare sig scen eller skärm. Har lyssnat på talen i efterhand. Många SÅ bra.
Stämningen var helt top of the line. SG inget våld, inget bråk. Bara en massa människor i gemenskap.. Visst är jag glad att jag kunde vara med. Eftersom jag bor i metro-DC var det en självklarhet.
Kramar!

Stockholmsbo said...

Kloka ord. Klok kvinna. Behaglig röst.
Kan inte SR anställa dig?
Jag ser fram att läsa dina rapport från kvinnornas march i Washington.
Jag förstår att det var stort.

Annika said...

Stockholmsbo:
TACK, tusen tack!
SÅ snällt sagt.
Imorgon skriver jag om marschen!!
DET var stort, minst sagt!!
:-)

Saltistjejen said...

Åh Annika jag måst lyssna på dig i vaken. Sparar till imorgon då jag kör in till jobbet. Lyssnar ofta på odar och SR i bilen. :)

Alltså MARSCHEN!! Eller snarare MARSHERNA! Otroligt! Här iS an Diego var det ju en relativt liten marsch men ändå dubbelt stå stor som man trott innan! En fantastisk dag! Jag är SÅÅÅÅ GLAD och STOLT över att jag gick och det kändes extra fint att E kom med mig. Att få göra detta tillsammans som mor och dotter är något särskilt. Hon är ännu spads ung att det är lite svårt för henne att se hur stort detta egentligen är, men jag tror att med tiden kommer hon verkligen att inse att hon varit med om något historiskt. VIKTIGT är det ju också. Nu hoppas jag bara att jag själv och andra med mig inte "tappar" bort oss, utan att vi fortsätter jobba. Det är 4 år vi har på oss att försöka att göra vad vi kan för att minska alla "skada" som jag vet redan sker i landet nu. Så otroligt sorgligt. Men jag hoppas att den här globala rörelsen kan ge kraft åt oss alla.
KRAM!!!!

Channal said...

Så mäktigt Annika! Och du får vara en del av det. You go girl! En manifestation som går till historien. Hoppas det inte stannar i detta. Hoppet finns! Kul att få höra din kloka och fina radioröst!

KRAMAR Anna

Annika said...

Saltis:
Gör det du :-)
Spara det tills imorrn, hihi!!

Precis det, så känner jag också. SÅ stolt över att jag gick! Att jag deltog, och att det var SÅ mkt folk. Har aldrig sett dess like. Aldrig.
Vilken gemenskap!! Vilken enad front. OCH inga hårda ord och inget våld. Jag är så impad!!!
PRECIS, vi skrev historia i lördags. ALLA vi som gick i leden.
Det blir historiskt.
Jag tror att en ny rörelse är född, ett nytt 60-tal. Jag tror verkligen det!
Alla är taggade, och det finns ju anledning att vara taggad också. Coolt för oss alla när folk vaknar.
SÅ bra att Ella hängde på. SÅ bra! OCH det fina är att ALLA marscher samlande SÅ många, så många.
Power!!!!

Annika said...

Anna:
TACK!!!
Vad roligt att du gillade att lyssna på mig. Blir glad!!
Anna, tror inte det stannar i detta. Inte alls.
Jag tror en ny rörelse är född.
Kramar!!!

Jenny said...

Ni har skapat historia! Skall lyssna på klippet till helgen, du är en så bra ambassadör.

Annika said...

Jenny:
DET har vi verkligen!! OCH jag tror detta är en början på en ny stor rörelse. TACK för vänliga fina ord!!!

Anne-Marie said...

Jag hade lyssnat på ditt radioinslag redan under helgen. Tyckte du var bra som vanligt. :)
Skall bli spännande att se bilder och läsa om dina upplevelser under marschen.
Har du redan andra “uppdrag" för radion som du vet om?
Kramar!!

Annika said...

AM:
Tackar, tackar!!
Vad gäller radion blir det nog lite fortsättningsvis också.
:-)
Kram!!