Thursday, June 16, 2016

Söndagens studentfest, världens bästa vinfilm, Vargfällan Wolf Trap och DETTA hände i huset på gatan!

Hej torsdagsmänniskor!


Hoppas allt är bra med er nu när denna vecka börjar lida mot sitt slut.

Här hos mig blir det som alltid sedvanliga punkter torsdagen till ära!*   Ännu en studentfest!

I söndags var det studentfest för min kompis Susannas dotter, Melanie. Melanie som jag känt sen hon var alldeles nyfödd. Karolina och Malenie blev goda vänner direkt, och de har följts åt hela skoltiden, även om Karolina är ganska exakt två år äldre.
Melanie som ska börja på VCU, Virginia Commonwealth University i Richmond i höst! OCH hon är tjejen som har siktet inställt på att bli läkare, eller “Nurse Practitioner”. Heja Melanie!
Många år kvar i plugget, men det kommer att gå galant.
Susanna och Marc hade TUR med vädret i söndags. Hett som bara den, men en stark bris gjorde det hela behagligt.
Det var trevligt, och gott, att vara gäst. SÅ jag och Peter TACKAR!!  OCH idag äger både Melanies och Elsas (lördagens studentska) High School-graduation rum på The Patriot Center.  Nu är de helt klara!  Grattis, säger jag!!SÅ mycket GOD mat!!

Melanie, tv, med en kompis!
Det här tycker jag är en fantastiskt bra ide!!  Synd att jag inte kom på  att använda mig av den på Karolinas fest för två år sen.


Min kompis Susanna med sin dotter.  Vilka fina flickor!!
Fullt med high school kids och annat folk som roade sig i trädgården.*  Världens bästa vinfilm!


Lär vara Sideways! Och häromdagen såg Peter och jag OM den. Sideways är ju helt underbar!
Vilken film.
OCH vilket skådespeleri! Karolina har sett filmen som rent studematerial på Elon. Paul Giamattis teknik, hörrni! Inte att leka med!
OCH alla de andra skickliga skådisarnas också.
En fantastiskt film.
Dessutom, Peter och jag tänker ta ett par dagar i Sideways fotspår då vi åker till Kalifornien i mitten/slutet av juli. Då blir att gå i de fyra huvudrollernas fotspår. Det ska bli härligt. Vi ska bo i Solvang, den lilla staden mitt i vinlandet som är starkt danskinfluerad. KUL!
Ser fram emot det!


*  Wolf Trap. Vargfällan!


Ett stenkast från mig, i närbelägna Vienna, finns en stor utomhusscen (som tillika ÄR nationalpark), Wolf Trap.
Till denna utomhusarena kommer artister av allehanda slag hela sommaren. Publiken kan antingen sitta “in the house” eller “on the lawn”. Vi brukar alltid sitta på gräsmattan. Där får man ta med sig picknick. ÄLSKAR Wolf Trap, det är magiskt att sitta där en sommarkväll medan solen går ner. Jag brukar lägga mig ner och titta upp på stjärnorna då det mörknar. I tisdags var vi där med våra grannar, Sara och Brad. Vi såg Jackson Browne. En superfin och mysig kväll. Jag hoppas kunna återvända till Wolf Trap flera gånger i sommar. Här är programmet för den som är intresserad!

Jag, Brad, Sara och Peter på Wolf Trap i tisdags!!


* Huset med vibbarna


I förra veckan skrev jag om ett hus på min gata som NU är sålt. Peter och jag var där på husvisningen (bara för att vi är så nyfikna och bara för att vi bor i ett hus med exakt likadan planlösning).
Minnesgoda läsare kommer ihåg att jag fick rysningar därinne. Oförklarliga.
NU vet jag vad som hänt inom husets fyra väggar, och det borde jag ha vetat redan innan, om jag tänkt efter.
I huset bodde en svårt alkoholiserad äldre kvinna och hennes vuxne, lite mentalt handikappade son. Kvinnan drack sig ofta till medvetslöshet så den stackars sonen fick ringa nödnumret--911--många gånger. Ambulansen var här var och varannan vecka. Detta är även en skilsmässohistoria eftersom pappan i familjen numera är omgift. Han betalar fortfarande levernet för sin ex-fru och vuxne son. Ett avtal som skett i och med skilsmässan. Den äldre kvinnans svåra alkoholism gjorde att de inte kunde bo kvar. En granne vet att de bor i en lägenhet nu, och att exfrun varit på behandlingshem. Fadern, som äger huset, är den som totalrenoverat det och sålt det. Ingen ond, bråd död har skett i huset. MEN däremot djup olycka. Det är alla gånger den olyckan som sitter fastetsad i väggarna. Jag hoppas att de som köpt huset nu ska göra det till ett lyckligt hus igen.  För det är fint som BARA den nu.Ni ska alla ha en bra och fin torsdag så hörs vi här på bloggen imorgon igen!

32 comments:

Pettas said...

Så mycket gott att äta, ni hade, på studentfesten. Vackert upplagt och frestande. Tack för att du tog mig med också :)
Här har det varit mycket firande i och med skolavslutningar och examensdagar, men vi har inte haft någon att uppvakta det här året så det känns lite extrafint att få vara med så här istället.

Jag är övertygad om att det som finns i atmosfären i huset ni besökte kommer att få ge vika när de nya husägarna flyttar in.


Här regnar det, tack och lov!
Kram

Cari said...

Så olika man tycker om filmer. Med några av mina tjejkompisar såg vi filmen för några år sedan, på min inrådan, och vi tyckte inte om den. Men jag tror jag ska se om den för att alla andra gillar den.

Solvang är en rolig stad. Vi var där ett kort besök då vi bilade i västra USA för över 10 år sedan. Minns att vi fikade goda danska wienerbröd och så shoppade vi i julbutiken (döttrarna som ju var relativt små då tyckte det var extra kul med jul mitt i sommaren).

Skönt att inget värre (allt är ju relativt) har hänt i huset. Och tänk att du kände det.

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

* Vad roligt med studentfester! Speciellt när det är sådana man går på som gäst och inte måste hålla i själv (mer avkopplande kan jag tänka mig) :-D
Maten såg sannerligen mumsig ut!
Jag blev till och med hungrig när jag såg bilderna, och då är jag ju som du vet febrig just nu (då man i vanliga fall inte brukar ha så mycket aptit).
Vilken stor dag för dessa ungdomar! Jag blir nästan avundsjuk när jag tänker på hur de står precis vid startlinjen för att påbörja "Resten av livet". Den tiden då verkligen allting är möjligt, eller i alla fall känns möjligt!

* Wolf Trap låter som ett jättemysigt ställe! Låter underbart att spendera sommarkvällar där :-)
Vi har något liknande här, till och med :-)
Eller, det är i en närliggande kommun. Men det är bara en dagsutflykt bort.
Storforsen, vilket ligger i Älvsbyns kommun (Älvsbyn är en grannkommun till Piteå).
Det är ett populärt utflyktsmål under somrarna, och det anordnas även konserter där på bergshällen. Där är det också så att man sitter där man vill och har med sig egen stol, filt eller liknande. Och så lyssnar man på musiken i de ljusa sommarnätterna :-)

Kopierat från adressfältet till min bild-Googlesökning "Storforsen konsert":
https://www.google.se/search?hl=sv&biw=1920&bih=943&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=Storforsen+konsert&oq=Storforsen+konsert&gs_l=img.3...143174.144196.0.144315.8.8.0.0.0.0.144.817.5j3.8.0....0...1c.1.64.img..0.4.465...0j0i30j0i24.ZDPka8_59TY

Man kan nog säga att Storforsen är Älvsbyns stolthet ;-) Och, tydligen, Nordens största fors.
http://www.lansstyrelsen.se/Norrbotten/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturreservat/alvsbyn/Pages/storforsen.aspx

Jag har tyvärr aldrig varit där på konsert, men en vacker dag kanske :-)


* Åh! Usch vad läskigt att det verkligen VAR någonting med det huset! Det gör det hela lite mer creepy, tycker jag...
Ja, hoppas de nya ägarna fyller det med så mycket god energi att den dåliga energin försvinner :-)


Hoppas du får en fin torsdag!
MVH /Erica

FREEDOMtravel said...

Oj vad mycket god mat!!! Härligt med studentfester :)

Musikanta said...

Jag brukar gå på husvisningar på nätet - det är ju spännande att se hur andra har det hemma. Fruktansvärt synd om barn som tvingas att växa upp i en sådan miljö. Men man tycker ju att pappan kunde tagit hand om den stackars pojken.
Studentfester är alltid trevliga. Var på en förförra tisdagen så jag kanske skriver ett inlägg om den också. Ska sno idén om fruktspetten, så vackert och gott!
Kramar från den gamla damen Ingrid

Steel City Anna said...

Intressant med huset ... Tragiskt.

Sideways är en av mina allra käraste filmer. Sett den massvis av gånger, lika bra varje gång. Enkel historia men så fantastiska skådespelare. Rolig är den också!

Väldigt kul idé med lapparna/breven på studentfesten. Undrar vilka råd de får! Inte lätt att ge råd numera. Skaffa inte kreditkort på ett tag, gå alltid minst två och två på kvällen, lär er laga mat och följ magen är ganska tråkiga råd men de jag kommer på först :)

Taina said...

Hahahaha! Jag tycker också det är kul att gå på husvisningar trots att vi inte letar hus. Nyfiken strut?

Åh sådan där sommarkonserter går vi också på här i lilla Simpan. Vi tar med oss halva bohaget med stolar och bord. Darlene tar till och med duk och ljus med sig!!

Det är alltid mycket mat här! Och gott är det! Vilken fin tjej hon är den där Melanie!

Kram kram

PS. Yes, det blir en tripp till Finland!! Wohooo!

Annika said...

Karin:
TACK vad gullig du är!!
Roligt att du gillade det. Ja, det var fint och så trevligt ordnat, och idag har de sin stora ceremoni. KUL!
Jag kom på att jag nog har en hel del sådana här fester att gå på åren som kommer. Lite kul.
Vet du, jag tror som du, när de nya ägarna flyttar in så kommer de gamla olyckliga vibbarna att ge vika.
Ska bli spännande att se vilka de är, de nya.
Här är det TUNG fukt, och hot om regn och åska. Glad att du är glad över regnet. Men ibland är det verkligen SÅ efterlängtat.
Kramar!!

Annika said...

Cari:
Alla kan inte gilla samma filmer, det går inte.
Men jag älskade den redan första ggn jag såg den. Då på bio, då den var ny.
Solvang ser jag fram emot mkt. Det var ju där de filmade. Allt lär vara filmat on location och tom trädet där Thomas Hayden Chruch krashar bilen med flit finns där, haha.
Ja, jag tycker också det är bra att det inte är ngn som dött i huset med vibbarna. Finns gott om hopp för det sas :-)

Annika said...

Erica:
SOM natt och dag att vara gäst istf för värdinna på en studentfest.
Som gäst kan man bara sitta ner och prata och ha det bra. Mina väninnor är nog lättade nu över att de rott det hela i hamn.
Ja, nu står på startlinjen till långa, jobbiga studier eftersom de bägge har siktet inställt på att bli läkare. Men roliga tider väntar dem. For sure!
Visst är det mysigt med utomhuskonserter, det är det verkligen. Blir så skönt stämning på sådana ställen.
OCH jag gillar att man får ta med picnic och vin etc.
Men stolar får vi inte ta med, då skymmer man bakomsittande, så det är filt som gäller, eller markstolar.
Du får gå till Storforsen, speciellt om det också är ett naturreservat.
Ja, och jag borde ha kommit ihåg detta med huset och den svårt alkoholiserade kvinnan, men jag hade helt glänt bort det.
Men, vi ska tro att de nya ägarna river bort alla gamla energier. OM de ens känner av dem...
Ha en finfin torsdag nu!

Annika said...

Helena:
Så trevligt, och SÅ gott!
:-)

Annika said...

Ingrid:
Ja, jag brukar också kolla in hus på nätet. Sånt är kul.
Vet inte varför inte fadern tog sig an sin vuxne son. Det förtäljer inte historien. Men tragiskt är det.
Studentfester är trevliga.
Absolut, jag gillar också idéen med fruktspetten. Mkt smart.
Gamla damen? Inte då, bästa Ingrid. Söt och ungdomlig!
Kramar!!

Annika said...

Anna:
Visst är det tragiskt med huset.
OCH jag minns ju alla otaliga ggr som ambulansen var här. Dag och natt. OCH jag visste ju precis varför.
Stackars dem alltså.
Nu ska det bli spännande att se vilka som kommer dit.

Sideways ja, briljant i sin enkelhet. OCH så mkt tack vare denna masterclass in acting!
Den är rolig, och den är fylld av vackra miljöer.
J,a jag tycker den filmen är fantastisk. Rollerna! Så klockrena.

Visst var det kul med lapparna. SÅ roligt.
Bra råd du ger! GILLAR och skriver under på samtliga!!

Annika said...

Taina:
JAG MED!!
Så fort det är ngt hus till salu i grannskapet går nyfikna jag dit, haha!!
Fniss!!
Visst är det mysigt med utomhuskonserter, gillar det skarpt!!
Så kul att gå på. HAHA, wow, tom dukar och ljus. Vi får inte ha stolar med, bara markstolar sas, utan ben. Ingen får skymma den som sitter bakom.
Ja, det är alltid mkt mat här på fester, håller med.
Melanie är mkt tjusig, det tycker jag också.
KUL med Finland!! YAY!!
Kramar!!

Nettan said...

Så mycket god mat, återigen att få vara med på dessa studentfestligheter är så kul. Tur vi har några år kvar innan det är dags för de andra två här hemma.

Och vilken sorglig historia om det olyckliga huset! Hoppas nu att det kan bli ett lyckligt hus igen med en familj som kan ge det skratt i väggarna.
Utomhusscener är så mysigt, kul med bra artister också.
Som alltid tack för filmtips!

Kramar

Your Friendly Blogger said...

Tack för att ni kom! Du är en så duktig fotograf! Ja Sideways kan nog vara värd att ses igen. Bra tips.

SB

Annika said...

Nettan:
Trevligt, trevligt!!
Ja, jag förstår att du känner så :-)

Jag vet, sorgligt med huset. OCH jag minns ju så väl när ambulansen kom. Stackars vuxne son. Stackars alla för den delen.

Sideways ka du se, riktigt GRYM film. SÅ bra!!

Kramar!!

Annika said...

Susanna:
Nytt namn på bloggen, hihi!!
OCH nu är ni på GMU och GRAD!! Skicka en bild på Melanie sen!! Njut av stunden. Ser fram emot att träffa sig imorrnbitti.
Ja, se om Sideways. Love IT!!

Monica said...

Vad härligt det ser ut på dessa fester, underbar mat och vackert allting. Så kul att vara gäst och bara behöva vara trevlig:-), kul med "rådslådan", hoppas många tänkte efter lite och skrev något.

Fint med utomhus-scen, kul att kunna sitta ute och se något riktigt bra.

Ja huset ja, du kände allt, det sitter i väggarna och så tragiskt det är, både för en mamma som blivit ensam med allt och inte orkar och sonen som inget annat val har, sådan mänsklig tragik och en man som inte heller orkade kanske men ändå lämnat. Nej jag vet inte, det behövs mycket välsignelser där i det huset och hoppas kan man att även mor och son får lite stänk av dem i sitt nya boende. Men jag tror det är okey att bo där och göra till sitt.

Ha det fint Annika!

Desiree said...

Vad söt Melanie är och så lika de är mor och dotter. Oj vad mycket god mat! De där fruktspetten såg supersmarriga ut. Sådana ska jag lägga på minnet och göra nästa gång vi har gäster. Älskade filmen Sideways. Nu fick jag sådan himla lust att kolla om den när jag kikade på trailern som du lagt upp här. Så coolt att du och Peter ska göra några dagar i deras fotspår. Låter underbart.
Vad läskigt med huset och du som kunde känna av denna känsla. Du måste ha en form av sjätte sinne.
Kram!

Åsa said...

Herregud vad gott allt såg ut!! Och Sideways! När jag läste rubriken världens bästa vinfilm tänkte jag genast på Sideways. Fantastisk film!

Annika said...

Monica:
Alltid skönt att bara vara gäst.
Gillar det :-)
Rådslådan var rolig.
Gillar ideen massor.
Huset ja, jag vet ju tom vilka de var ... Minns hur de såg ut. Sonen, kanske 30, och mamman runt 60. svårt att säga.
Tragiskt.
Klart det satt i väggarna.
Hoppas att de har de bra i nya lgh, och hoppas att pappan (som jag absolut inte minns) tar sig an sin son ibland.
Ha en finfin dag!

Annika said...

Desiree:
Ja, en trevlig fest att gå på. Verkligen.
OCH visst var det smart med fruktspetten!
Bra ide att ta efter.
Sideways är verkligen en superfilm. Ska bli roligt att åka i den filmens fotspår. Ser fram emot det.
ja, huset kändes verkligen dystert, fastän det är så fint. Men jag är är ändå glad att ingen dött där etc.
Precis, kan lätt känna av vibbar i hus, tyvärr.
Kramar!

Annika said...

Åsa:
Så mkt gott.
Sideways är verkligen en toppenfilm. OCH ja, den lär vara den bästa film som gjorts om vin, spelfilm alltså. SÅÅÅÅ bra!

Anne said...

Jag tänkte också direkt på Sideways då jag läste rubriken, måtte det inte vara den och ja, så var det ju det. Håller 100% med, älskar den filmen. Så otroligt bra, också sett den flera gånger. Som du säger, alla är bra men Giamatti är helt outstanding. Nu blev jag sugen se om den, en klassiker som håller än. Vad kul ni tar liten trip ut bland vinlandskapen och kör en Sideways, Solvang skulle jag gärna se!! Som jag sagt tidigare, det lilla jag sett av LA har jag inte riktigt gått igång på, men däremot är det ju fint utanför så att säga, miljöerna och landskapet så att göra en liten tur ut i de mindre städerna wine country, det låter helt toppen. Stilla havet nära också, köra längs havet. Mmmm, härligt det kommer bli för er. Nåt att se framemot. Vet inte hur du känner men jag blev häromdagen plötsligt att känna det så osomrigt, nu kan det bero på vi haft skitväder hela veckan men det kändes plötslit "för vanligt" och så vill jag inte riktigt sommaren ska kännas. Så för egen del ser jag framemot vår lilla road trip i början på juli. Du har din västkustresa i juli och sedan augusti bär det av för både dig och mig. Yes!
Jamen, jag visste väl det! Visste att dina vibbar byggde på nåt, visste hela tiden din känsla var sann. Där ser man, ja ett hus fyllt av olycka och misär. Du kände det, det fanns nåt. Ja, jag hoppas också de nya ger huset en annan energi och att det blir till en bra plats. Det tror jag absolut är möjligt, jag tror inte ett hus är dömt och för vidare den dåliga energin och är nåt slags olyckshus som sprider olycka med sig. Inte alls. Men även om jag inte tror det är så, skulle jag nog ha svårt själv att bo i ett hus där jag dels kände dåliga vibbar och dessutom visste att det inte varit det lyckligaste huset med tidigare ägare. Men som sagt, jag är övertygad om att man får bort det sorgliga i väggarna och att huset kan få ny, positiv energi och bli en glädjeplats för nya ägare.
Till sist, ännu en jättefin examensfest. Vilka fina donnor, din väninna och hennes Melanie. Snyggingar båda två.

Channal said...

Så mycket mysigt du har gjort! Jackson Browne och Sideway är tummen upp. Så bra!!

Tragiskt med de som bodde i huset. Gör ont att inte pappan tog/tar hand om den handikappade sonen om mamman var/är alkoholist!! Usch!! Hemska vibbar!! Blir arg! Allmänheten har en skyldighet att anmäla till soc. I alla fall här om man ser eller hör något sådant. Tänker på grabben.

KRAMAR Anna

Lisa said...

Alltid kul med studentfester. Hela livet ligger framför dem. Härligt! På VCU har jag faktiskt en god vän (forskningskollega från åren i Cleveland) som är docent i neuroanatomi. Blir säkert en lärare för den blivande läkaren...

Sideways är fantastisk! Och att åka i de distrikten, det skulle jag också vilja göra.

Vform said...

Åååå, vilka godsaker och vilken stämmning på festen!!
Nästan så glammet och skratten hörs utifrån bilderna!
Härligt med sommarfester i det fria :)
Fina minnen i förra inlägget ..
OCH alla vandringsbilder ... wow :)
Här har vi fått ett välförtjänt stilla regn idag!
Ha det gott Annika!
KRAMAR!

Annika said...

Anne:
Det är en film i världsklass. SÅ otroligt bra.
OCH vilket agerande av skådisarna. Masterclass in acting.
Det är en toppenfilm, tycker den har--i princip---allt. OCH ja, det lär vara världens bästa vinfilm :-)
Se om den, Anne. Du kommer älska den lika mkt nu!

Idag bokade vi biljetterna till CA!
ON our way!! Ska bli kul!
Riktigt kul.
Ser fram emot den resan.
OCH att se allt som finns mellan LA o SF. Har ingen längtan direkt till LA, men det ska bli roligt iaf. Den mytomspunna staden.
Ser fram emot Solvang + att besöka alla vingårdar vars vin jag verkligen älskar och köper här. LYLLIGT. Virginia-vinet kan man inte ens jämföra på samma sekel, haha!

Precis, man måste ha ngt att se fram emot. Alltid. Jag är glad att du har det. OCH att jag har det.
Annars känns det väldigt o-somrigt, och så ska inte sommaren kännas. Den ska vara speciell och lite pirrig.

Precis, huset är inte dömt på ngt sätt! Det kommer att kunna bli bra igen där. Det bara vet jag nu.
Men olyckan satt i väggarna, men inte länge till ska vi tro.

Ja, Melanie och hennes mamma går inte av för hackor. SÅ väldigt sant!!


Stora kramar till dig!!

Annika said...

Channal:
Tragiskt att inte pappan tog ansvar för sin vuxne son, visst, men jag vet noll om bakgrunden så jag ska inte säga ngt alls där. Alla ggr att myndigheterna visste.
Sonen är vuxen.
Ja, det är roligt då det händer lite saker och allt inte bara mal på i gängorna.
Kramen.

Annika said...

Lisa:
Verkligen.
Just DEN känslan!! Livet ligger öppet!
VCU har en superbra med-school. SVÅR som bara den att komma in på. Så din vän jobbar minsann på en bra skola där. Ja, kanske får Melanie just din vän som lärare, om hen även undervisar pre-meds.

Sideways är underbar! Vilken toppfilm!!

Annika said...

Vivan;
SÅ trevligt med dessa fester. Glada ungdomar. OCH roligt att komma som gäst. Slippa vara värdinna, hihi!!
Ja, jag såg att ni har regn. Det behövs ju ibland det också.
Kramar!!