Thursday, June 30, 2016

Lite bloggändringar för mig, sommar, i Reston, vandring, lite saknad, bara i Finland och 23 år!

Godmorgon torsdag!*   Sommarblogg:

Snart kommer jag att ändra konceptet härinne lite. Iallafall under juli månad. Vi får se hur det blir i augusti ...
Under juli har jag bestämt mig för att inte blogga på måndagar. Jag kommer även att slopa tisdagsinläggen på engelska över sommaren. Eventuellt kommer jag att ta bloggledigt på fredagar också.
Men på måndagar framöver kommer jag inte att blogga.
Jag märker att det är sommar nu, märker det i kommentarsfält och i statistik. Det är som det “ska” vara, som det alltid är. Folk gör annat på sommaren än att läsa bloggar, jag också.
Så det blir tre eller fyradagarsveckor för Yours Truly och hennes bloggtexter framöver.
I nästa vecka bloggar jag inte förrän på onsdag igen.
Det beror på att det är storhelg GRANDE här på måndag. Jajamen, vi talar naturligtvis om självständighetsdagen, Independence Day … Precis, Fjärde Juli. Eller The Fourth, som man kallar den här, kort och gott.
Jag har en liten bjudning för grannarna hos mig. Hoppas på fint väder. Det brukar vara brännande HETT och fuktigt den 4 juli. Vi får se hur det blir iår?
Det är sällan jag är här den 4 juli, oftast är jag i Sverige, eller i Österbotten, den dagen. Men iår är jag här och det ska bli riktigt kul.*   Sommar!

Sommar är det. I kvadrat.
Varma, ja heta, och fuktiga dagar. Fukten som kan göra att 20 grader känns som kladdiga 27 grader.
Fukten är det jobbigaste. Fukten är tröttande.  Fukten suger musten ur de flesta.
Jag har sagt det förr, men tack och LOV för AC. TACK och lov!
Utan den skulle vi försmäkta. Nej, jag vet inte hur vi skulle stå ut utan den.
Det regnar då och då. Ordentliga skurar. På eftermiddagarna drar det ofta, men absolut inte varje dag, ihop sig till åska. OCH med åska kommer störtregn, som ni vet.  Eftersom det regnar med jämna mellanrum är hela naturen lummig, frodig och SÅ grön!

*   I slutet av juni i Reston …


… ser det ut så här.
Jag är ute och går mina PWs varje morgon. Precis som alltid har jag min iPhone med mig, och det är med den jag knäpper alla morgonpromenadbilder. Ibland har jag Canon som sällskap, men det är ytterst sällsynt och även ytterst planerat.Alla bilder tagna under veckans morgonprommisar.  Samtliga tagna med min iPhone.
GUD vad jag älskar att bo just där jag bor.  Ödmjuk och tacksam över att få bo där jag har SÅ fina omgivningar.
*   VandringarDet blir onekligen lite jobbiga att gå långa hajker nu när det är hett och fuktigt. Men Peter och jag tänker oss nog ut på en liten hajk på lördag.
Det ska bli härligt. Hoppas jag.
Jodå, då får Canon hänga med. FATTAS bara!*    I vanliga fall …… skulle jag varit hemma nu. OCH ja erkänner att det KÄNNS konstigt att inte vara i norden den här tiden på året.
Det känns väldigt annorlunda. Jodå, jag kommer ju dit även iår, men i slutet av augusti. Dock, det känns allt lite i hjärteroten att jag INTE är där nu.
Jag har en app som heter TimeHop, och via den appen kan man se vad man gjorde för 1 år sen på dags dato, och längre bak i tiden. Alla inlägg på insta visas där, allt man skrivit på Facebook just på dagens datum. Det som lagrats i molnet visas också på TimeHop.  Det är lite kul.
OCH jag kan se att jag varit hemma sgs vartenda år den här tiden. Varit hemma, eller varit på resande fot, eller stått i beredskap att resa.
Iår blir det en lite annorlunda sommar.
Den kan nog bli bra den också.


*   Bara i Finland?I Finland älskar man lakrits och salmiak, lika mycket som i Sverige. Kanske ännu mer? Jag vet inte. Men i Finland har jag ätit den ALLRA godaste saltlakritsglassen! OCH jag har även hittat salmiakgodis där som slår det mesta.
Igår såg jag detta hos Ingela.  Ingela som jag ju träffat IRL. Ingela som bor i Vasa och har sommarstuga på en underbar ö i Kvarken.
Igår la Ingela upp denna bild på sin instagram (adressen ser ni på bilden)! OCH jag vara baxnade lite. Detta bara måste prövas!! Så fort jag kommer till Finland i slutet av augusti ska jag köpa dessa. WOW!! Det är så knäppt att det bara kan bli rätt ;-)

*   23 år!!Vet ni, på söndag firar jag och Peter 23-årig bröllopsdag. Inte klokt att jag varit gift så länge.
Med en sådan fin man. Vilken tur jag hade där. Världens snällaste och bäste man fanns där för mig.
Jag är så glad att jag har honom.
För 23 år sen, den 3 juli, sa vi “ja” i Bromma Kyrka! Festen ägde rum på Ängby Slott! OCH sen festade vi till det ännu en gång för Peters vänner och familj här i USA i slutet av juli. En festsommar! Men, med på bröllopet hemma i Stockholm var Peters familj och Peters best man, Keith. Precis, han som hänger med oss i vått och torrt än idag!
Peter och jag ska gå ut och äta något riktigt gott på söndag!
Och sen är det ju storhelg av rang då på måndag. Tredje juli är en bra dag att ha bröllopsdag i US, för man har alltid ledigt den fjärde!För snart 23 år sen!Keith, Peter, jag och min syster Sara.Men innan vi gifte oss hemma i Sverige gifte vi oss borgerligt här i US.  På Fairfax Museum i Fairfax här i Virginia.  Vi gjorde det så att jag skulle kunna få mitt Green Card på det allra lättaste sättet.  Denna bröllopsdag, som fö var den 17 december, firar vi aldrig.  Det är bara den 3 juli som vi uppmärksammar.


Nu får ni ha en finfin torsdag. Vi höres imorrn igen!!

28 comments:

Channal said...

Snart juli!! Ojoj vad tiden springer iväg. Tidsapp, den måste jag ladda ner. Förstår inte riktigt hur den funkar. Hur kan appen veta vad jag gjorde för ett år sedan om jag rensar ut mina bilder i telefonen. Lite läskigt är det. Storebror ser dig.

Galen i salt! Lakrits, nötter, popcorn och chips. Men lakritschips har jag aldrig sett. Låter spännande o gott.

Då får ni fira bröllopsdagen med en liten hajk. Låter helt underbart. Så mycket ni!

Ha en fin onsdag! KRAMAR Anna

Cari said...

Grattis på den kommande bröllopsdagen!
Så fina bilder. Vilket fint par ni var, och är fortfarande.


Steel City Anna said...

Kul att se era bröllopsfoton och grattis till den stundande bröllopsdagen! Hoppas ni får en fin dag.

Antar att du har sett att Marabou har en saltlakritssmak?

Vform said...

Hej! Läser alltid din blogg, fastän tiden kanske borde sättas på annat än datorn ibland ;)
HÄRLIGA bilder från ditt OBX, förstår att ni trivs ... men också från din näromgivning! Alldeles underbart!
Synd att du inte kommer i år, Tomatkarneval i helgen bl.a. ....
Men 'allt har sin tid' :)
Grattis till er på bröllopsdagen!! ... vi firar 44 i nästa vecka ;)
Tänk att man har fått sååå många år tillsammans, mycket har hänt på alla dessa år!
Nu ska jag fortsätta plockandet till karnevalen, där jag fortfarande finns som torggumma!
Ha de gott ... STOR KRAM ♥

Pettas said...

Tror att du gör kloka beslut vad gäller bloggandet. Också jag märker av "torkan" både hos andra och hos mig själv. Sommar är sommar och tiden ska lägga på den så vi orkar blogga som bara den när hösten är här igen.
Grattis lite på förhand till bröllopsdagen!

Kramar!

Miss Marie said...

Förstår att det känns annorlunda den här sommaren! Det gör det för oss också. Om dryga två veckor åker vi till Sverige, du kan tänka dig att vi längtar! Det är faktiskt trist att skolorna inte slutar förrän mitten av juli i England, förstår inte riktigt varför?!

23 år sedan! Wow! Stort grattis! Du är dig verkligen lik, och på er bröllopsbild ser man verkligen att Karolina är lik er båda, en perfekt mix.

Härligt med sommarväder, vi har haft några fina dagar i England, men nu vet jag inte vad som händer, 11 grader och regn igår förmiddag. Är det hösgt, vinter, sommar? Ingen som vet.

Ha en trevlig helg!!!

P i X E L I E - Erica Pettersson said...

* Förstår att du trappar ner med bloggen på sommaren. Precis som du skriver är det ju en tid då man vill passa på att göra andra saker än att sitta framför datorn :-)
Och för mig som brukar ha abstinens från din blogg under somrarna ;-) så är det verkligen en bonus att du kommer fortsätta denna sommar, även om det blir kortare veckor :-D

* Jobbigt när det blir SÅ extremt varmt och fuktigt.
Precis; hög luftfuktighet gör det allmänt jobbigare "att leva".
Kan tänka mig att ni värdesätter AC otroligt högt :-D

* Så härliga promenadbilder!
Jag har sagt det förut, men det tål att upprepas: Det ser verkligen så sjukt underbart ut där du bor!! Om jag kunde hoppa in i bilderna genom datorn...

Själv var jag ute på en typ tre timmars fotopromenad under tisdagskvällen (med Björkar i fokus ;-)). Så snart dyker det upp en och annan bildbomb på min blogg :-)

* Förstår att det känns underligt att inte befinna sig hemma i Sverige nu. Du har ju trots allt tillbringat majoriteten av alla somrar i Sverige/Finland.
Men så skönt att du har möjligheten att komma senare i alla fall :-)
Och som du skriver; det blir säkert en bra sommar ändå :-)
Annorlunda behöver ju inte betyda dåligt :-)

* Ja, jag tror nog att man i Finland till och med är ännu mer förtjust i lakrits än i Sverige, i och med att det kommer därifrån.
Personligen avskyr jag lakrits (tyvärr, måste jag säga) så jag tillhör andra lägret ;-)
Jag har provat flera gånger (eftersom jag VILL tycka om det) men jag klarar absolut inte av smaken.
No, give me chocolate... ;-D

* Ett stort Grattis på bröllopsdagen (i förskott)!!
Vad roligt! Så fina bröllopsbilder! Ett vackert par :-D
Ja, kan tänka mig att det är härligt att ha bröllopsdag i samband med 4:e juli. Riktig feststämning i luften.
Mina föräldrar firade 33-årig bröllopsdag den 14:e maj i år :-)
Jag tycker det är coolt att det finns par som förblir gifta så länge (20 år och uppåt) nu för tiden :-D


Hoppas du får en riktigt fin torsdag!
MVH /Erica

Annika said...

Channal:
Det är du som synkar den mot det du vill. Alltså när du laddar ner den.
Annars har den nog ingen aaaaaning.
Så det är du som styr vad som ska synas där. Du måste ladda ner de medium du vill ska synas där. Tror man har valen molnet, twitter, insta och fb. Kanske ngt mer också? Du får kolla.
Ja, imorgon är det juli. Otroligt så snabbt juni månad gick.
Lakritis, så himla GOTT!!
MUMS!!
Bröllopsdagen är på söndag, vet inte vad vi ska göra under dagen då. Men på kvällen ska vi ut och äta, mums!!
Ja, det är härligt med långhelg!!
Kramar!!!

Annika said...

Cari:
DET tackar jag för :-)
Ha en bra torsdag!

Annika said...

Anna:
Tusen tack!
Jodå, den har jag ätit också. Rätt god :-)
Ha en fin torsdag!

Annika said...

Vivan:
TACK!!!
NU blir det lite längre mellan inläggen i juli, men fortfarande regelbundet sas.
Längre helger bara.
Ja, jag saknar nog Närpes nu, ska du veta. Det känns!! Jag hade såååå gärna varit där.
Men nästa år är jag där under högsommaren. Mysigt med karnevalen. Vet att de mina ska dit.
Grattis till er på dagen också!!
OCH lycka tll som torggumma!! Det kommer att gå toppen. Såg att Karnevalen har ett lite annorlunda område iår.
Kramar!!!

Annika said...

Karin:
Oh, det märks så tydligt i kommentarsfältet ffa. Men det är som det ska, sommaren ska ägnas åt annat än bloglandia.
SÅ jag tror det blir tredagarsveckor här. Tror faktiskt jag skippar fredagarna också i juli iaf.
Jag bloggar ju inte under semestrar heller. Det är klokt, tror jag, det känns som om man måsta spara på krutet till höst, vinter och vår för att kunna skriva lite kvalitet, eller ngt ditåt. Kan inbilla mig det iaf ;-)
Kramar!

Annika said...

Marie:
DET är det!
SÅ annorlunda och lite konstigt och med en knippe hemlängtan inslängt.
Jag "ska" ju vara hemma nu.
MEN det är bra det här med, och jag kommer ju till Cali, där har jag bara varit en enda ggn förr, och aldrig i LA. OCH aldrig åkt längs HW1 längs kusten. SÅ det blir spännande.
Ja, ni slutar sent i England. vet inte heller varför det är så hos er? Måste vara ngn gammal tradition. Men jag fattar att DU längtar hem!!
TACK snälla du, det var snällt sagt av dig. Blir glad.
Karolina liknar nog oss bägge ja. Helt klart.
Gullig du är.
Jo, här är det alltid garanterad sommar då det är sommar. Det är rätt skönt.
MINUS fukten då.
Hoppas att ert sommarväder kommer tillbaka. Jag tror att det blir en skitfin sommar hemma iår. Börjar den bra fortsätter det ju ofta så.
Ha en finfin helg!!

Annika said...

Erica:
TACK! Det var rart sagt. Jag kommer att skriva tre dagar i veckan, tror jag bestämt mig för det. Imorrn skriver jag som vanligt, men resten av juli blir lite lugnare. Det var snälla och uppmuntrande ord. För, nog 17 märks skillnad på kommentarer och besök nu.
OCH man ska göra annat på sommaren än att sitta vid datorn. Helt rätt. Helt rätt. Det gör ju jag med. Men det ska bli roligt att skriva dessa tre dagar iaf.
:-)

Tack Erica, ja jag älskar verkligen platsen där jag bor. ÄLSKAR. Varje dag när jag är ute slås jag av en tacksamhet över att få bo så vackert.
Å vad roligt med björkar. Mitt favoritträd i hela världen. Lovely! Ser fram emot den bomben.

Absolut, visst känner jag av en viss hemlängtan nu. DET gör jag.
Jag "borde" ju varit hemma. Så visst är det annorlunda att inte vara där under högsommaren. MEN jag är glad att jag kommer i aug iaf.
Exakt, jag kommer ju till CA, och där har jag inte varit på 26 år. DET ska bli KUL!!


Haha, du är som min systerson, han hatar också lakrits. Ni är ngra som inte gillar, men det är bra förresten av oss, hihi.
Choklad är också supergott!!

Tack snälla Erica. Det är verkligen konstigt att jag varit gift i 23 år. Det är ju länge.
Fattar det knappt. Det gör säkert inte dina fldrar heller.
Ja, tredje juli är ingen dum bröllpsdag att ha :-)

Tack för snälla ord, Erica. PS, imorrn ska jag köra en halvårskoll ;-)

Jessica said...

Vilken vackert brudpar. Grattis till er på bröllopsdagen :) Min man och jag gjorde samma sak. Först borgerligt för mitt green card och ett halvår senare blev det kyrkligt med familj och vänner. Vi firar alltid endast den första, borgerliga vigseln. Och skulle vi glömma den, så har vi ju en till att fira...fall i fall, haha. 27 år den tredje december :)

Jessica

Anonymous said...

Grattis på bröllopsdagen i förskott! Ja, det var ju ett tag sedan man var på det bröllopet..... :-)
Förstår att du inte släpar runt din stora kamera när det blir så fina bilder med telefonen, så vackra bilder!
Ha en härlig vandring!
Kram från Anette

Annika said...

Jessica:
TACK!! OCH välkommen hit, tycker inte jag sett dig här förr. Tackar för fina och snälla ord.
Ja, det var bäst att göra så för GC. Precis som ni gjorde. På den tiden var det ju lättare också. Idag är det ju ett smärre helsike för dem som söker GC med alla ronder hit och dit. MEN vi var nerviga när vi skulle till USCIS, hade ju sett filmen Green Card och vi var duktigt förberedda, haha. OCH det gick som en dans på intervjun. BANG, GC och på den vägen är det. Ska nog ansöka om medborgarskap snart, men jag har svårt att få tummen ur då det kommer till det.
Aha, så ni uppmärksammar er borgerliga dag. Bra där! Alltså, egentligen borde man ju fira två gånger om året :-)
Välkommen tillbaka!!

Annika said...

Anette:
DET var ett tag sen! OCH tack!!
TACK, nej Canon får stanna hemma under de dagliga prommisarna, men jag luftar den på vandringar, stranden och när jag gör ngt då jag verkligen vill ha fina bilder.
Men visst, man kan verkligen ta fina bilder med sin iPhone.
Tusen tack, Anette!! OCH ni firar ju också bröllopsdag. IMORRN!!!! GRATTIS!!
Kramar!!

Lisa said...

Grattis i förskott till bröllopsdagen. Så vackra och lyckliga ni ser ut. Underbart!
Ja lakrits, det är det bästa. Och salt ska den vara. Chips? Låter konstigt men skulle nog vilja testa. Får väl åka till Finland... (har faktiskt lätta planer på en Helsingforstur till hösten)

Eva i Dalarna said...

Grattis på bröllopsdagen i helgen då, så fina ni var på bröllopsfotot!
Och ha en fin 4 juli. Ikväll ska vi gå på bio och se Indipendence day 2. Ska bli spännande.
Förstår att du vill vara lite ledig från bloggandet och eftersom det är du som bestämmer får vi väl bara gilla läget. Desto roligare de dar du bloggar!
Kram!

Annika said...

Lisa:
Aww...tack...ja those were the days!! Lakrits ska vara så salt att et nästan gör ont. MUMS!!
OM du åker till Helsingfors måste du testa de där chipsen. Ska absolut prova då jag kommer dit i aug!! Låter så knäppt att det måste vara rätt :-)

Annika said...

Eva:
Tack Eva!!
Ja, jag drar ner på det hela nu. Märker skillnad i kommentarsfält och i statistik. MEN du, om det hade varit en vanlig sommar hade jag inte bloggat alls, hihi ;-)
Så tre inlägg i veckan är rätt bra. Jag är sååååå glad och tacksam över tt du läser och kommenterar, Eva.
Tusen tack för det och ha en fin torsdag!!
KUL med filmen, den vill P också se!!
Jag skriver imorrn igen.
Kramar!!!!

Anne said...

Vad gulliga ni är, så söta och kärleken riktigt känns och strömmar ut genom bilderna. Himla gulligt par aalltså. Hihi, ja smart datum gifta sig på för som du säger är ju alltid den 4 juli ledig. Nämen vad kul det är den Keith som var bestman som fortfarande hänger med er, vad fint det låter. Han har alltså med andra ord varit med hela tiden och sett Karolina födas, växa upp och flytta hemifrån. Visst bor han väldigt nära er också, är ni inte till och med grannar?
Vilken cool app, den ska jag kolla upp. Nostalgi säger vi aldrig nej till.
Ja, det är sommar med allt vad det innebär. Eftersom jag inte har nåt speciellt för mig egentligen förutom strödagar borta här och där och är här tills augusti så läser jag nog på ganska mycket som vanligt och kommer sakna dina 5 dagarsinlägg. Men förstår och vet vad du menar. Det är sommar och en annan lunk och trafik och visst när jag tänker efter så visst påverkas man av att det är sommar även fastän man är hemma, jag ser inte alls nån tv just nu direkt. Ingen serie jag följer utan det är tv-paus men mitt surfbeteende (läsa bloggar etc) är nog nästan som vanligt däremot.
Kram!

Katarina Paschal said...

Åh vad fina ni var!!! Älskar bröllop. Ren och skär glädje. Så himla fint! Själva har vi ju bara varit gifta i tre år och är ärligt talat lite dåliga på att fira. Vi köpte blommor till varandra och tog en familjetupplur (småbarnsföräldrar). Nästa år får vi fira lite mer! :)

Klart du förtjänar semester! Men själviskt nog ser jag fram emot inläggen som kommer övriga dagar hehe. ;)

Hmmm. Lakrits och jag går inte så bra ihop. Men skulle nog smaka iaf! :)

Trevlig Fourth of July!!!

Kram!

Annika said...

Anne:
TACK!
Ja, så var det då för 23 år sen :-) Haha!!
Det bara blev så att det blev 3 juli. Kyrkan var ledig då etc.
MEN sen var det ju bara ett plus i kanten att det blev dagen före den 4, hihi! Sällan vi firar bröllopsdagen ihop. Jag är oftast hemma, och P är oftast här.
Men iår får vi fira tillsammans.
Keith bor inte granne med oss, han bor kanske 30 minuter bort. Men han är som en farbror för Karolina, you bet. Han har ju följt hennes uppväxt, och de är goda, goda vänner.
Kolla in TimeHop, lite kul!!
Men Anne, se det då här, om jag varit hemma i norden hade jag inte bloggat alls. Nu blir det 3. ibland kanske4, dagar i veckan ;-)
FÖ tackar jag ur djupet av mitt hjärta för dina ord. DE sporrar mig och de gör mig så glad. TACK Anne!!
Jag ser lite tv, det gör jag allt, just nu ser jag Orange is the new black + Alone på History Channel.
Ha en finfin helg!!
KRAMAR!!!!

Annika said...

Katarina:
TACK!!
DET var MINSANN ni också. Såg ju de fina bilderna på insta!!
Tror inte vi la så mkt krut på firandet då K var liten heller. Ganska lågmält. MEN ofta var ju jag hemma i sve och Peter här. Så det är inte många bröllopsdagar vi egentligen firat ihop.
Tack snälla, men det blir 3-4 dagar i veckan iaf. Dina ord värmer!!
Åh du är inte en lakritstjej, nej då skulle du nog inte gilla de där chipsen :-)
Ha en jättefin helg!!
Kram!

Jenny said...

Åh, stort grattis till bröllopsdagen! Hoppas ni får en riktigt härlig helg!

Monica said...

Så fint brudpar! Och stort GRATTIS på bröllopsdagen! Önskar er en fin dag och allt gott!