Thursday, June 09, 2016

Kul, salvia, körsbär, svensk pizza, FORE! OCH såklart, Hillary Clinton!

Hejsan torsdagsläsare!*   Kul!

Tack, det var kul att ta del av era tankar och funderingar kring underliga, oförklarliga händelser igår.
Vi är många som känner likadant, och det tycker jag är skönt.
Egentligen är det väldigt synd att man pratar så lite om detta. Personligen skulle jag gärna prata mycket mer om det. MEN på ett sätt är det även bra att inte snacka för mycket om det, min fantasi går igång lite för mycket ibland.
MEN,  jag rös när jag läste många av era kommentarer igår.*   Salvia.


Vi spinner vidare på temat. Jag har på senare tid hört talas om flera personer som bränt salvia då de flyttat in i nya hus. Det gör man för att “rena” huset från de energier som tidigare funnits där.
Det kommer jag också att göra nästa gång vi flyttar in i ett nytt hus, eller lägenhet. Varför inte?
Det är en bland annat en gammal indiansk tradition,  och schamaner har under lång tid ägnat sig åt detta.
Karolina berättade att en av hennes rumskompisar brände salvia då de flyttade in i sin lägenhet i augusti. Man går igenom rum för rum och säger något i stil med, “I cleanse this room of any impurities, negativity, or anything that does  not suit or support the people that live here.”
Läs mer här.

Många avskriver det säkert som flum och hokus-pokus, men inte jag. Det skadar ingen, och känns det bra i själ och hjärta tycker jag att ett renande av energier är solklart när man flyttar in i ett nytt hem.


Nu till mer värdsliga punkter …


*   Körsbär.Häromdagen köpte jag en påse körsbär. Jag åt dem, i princip, på stående fot.
Oj så goda de var. Körsbär, något av det godaste jag vet här i världen!
Nu är det goda i kvadrat.  Samma med blåbären.  GODA!!*   GLÖMDE!

Sveriges Nationaldag, den 6 juni, knåpade jag ihop en saknarlista här på bloggen. Många av er läste den, och kommenterade, tack för det!!
Roligt för mig!
Anna i England påminde mig om något jag helt glömde bort att lista, men som jag helt och hållet håller med om.
Svensk pizza och svensk pizzasallad.
Sverige har extremt goda pizzor. Precis på samma sätt som nästan alla hamburgare är goda i USA är nästan alla pizzor goda i Sverige. På ett hak hemma kan du få goda pizzor.
Pizza äter jag alltid, alltid, alltid då jag kommer hem till Sverige.
OCH sen detta med pizzasallad. Ingen svennepizza utan pizzasallad. Jag är extremt förtjust i den vitkålssalladen.
Flera gånger har jag försökt göra egen sådan sallad, men det blir aldrig någonsin som det “ska smaka”. Hittills har jag aldrig lyckats återskapa en god svensk pizzasallad, trots otaliga försök.
Så en svennepizza is da shit!
Närmast svennepizza man kommer här serveras på Vapiano. Eller på ett litet ställe som heter Cafesano som ligger i mitt närmaste köpcentrum. MEN ingen av dessa slår “pizzan- runt-hörnet-pizza" hemma i good old Sweden!
*   FORE!

Bor man precis intill en golfbana är det ofta man hör detta ord ropas. En golfboll som går snett, eller någon som råkar stå  i vägen när golfbollen med kraft svingas ut!
Nyligen satt jag här i mitt kök i allsköns ro  och skrev medan regnet öste ner utomhus.
Tydligen var någon tapper själ ute och spelade golf i hällregnet, för plötsligt hördes en klar smäll på decket och på rutan i min balkongdörr. När jag tittade ut såg jag en golfboll precis utanför. Klantigt slaget, haha!!
Tack och lov att glaset höll. En granne till mig fick sitt vardagsrumsfönster krossat av en golfboll. Hon kom hem och såg förödlesen. Golfaren hade lämnat sin namn och sin adress och hen betalade sedan det nya fönstret. Sådant kan hända då man slår ner sina bopålar vid en golfbana.
Ibland tycker jag det är lite otäckt att sitta på decket medan golfare flockas utanför. Det händer sällan, sällan att det kommer upp golfbollar på mitt deck, men det händer då och då att någon verkligen slår snett.* Hillary Clinton!


Såklart att jag måste nämna henne under dagens punkter.
Att hon befinner sig där hon är nu ÄR inget annat än historiskt, och jag är glad, glad och åter glad för hennes skull!
Personligen hoppas jag innerligt att det hon som blir USAs nästa president. Men, jag fruktar att det blir den obehaglige mannen med det fula håret som faktiskt kommer att sitta i Vita Huset. HOPPAS att jag har fel!
Jag säger bara, hatten av till dig, Hillary. Detta gjorde du bra.
Bernie Sanders börjar kännas som en sten i skon, och jag hoppas att han drar sig tillbaka mycket snart. Släpp fram Hillary! NU!


Med detta önskar jag alla en bra torsdag!

28 comments:

Nettan said...

Rena hemmet med Salvia, vilken bra grej att göra ska verkligen prövas vid nästa flytt.

Pizza ja säg vilken svensk liten stad som inte har en pizzeria? De flesta har ju mer än en. Och salladen alltid perfekt och god till. Vapiano har god mat överlag men sällan att vi tar oss dit. I Lund finns en restaurang som heter V.E.S.P.A som gör de klart godaste pizzorna vi någonsin ätit.
Golf ja ibland kan verkligen en boll hamna snett.
Hillary vilken dam! Hoppas verkligen hon kan ge mannen med det fula håret en knäpp på näsan, det hade han mått bra av. Vi håller tummarna för Hillary!

Ha nu en härligt torsdag!
Kram

Pettas said...

Ja, man får verkligen hoppas att Hillary tar hem presidentspelet. Hennes motståndare, Trumph, blir jag trumpen av, rejält. Han ger mig rysningar och jag tror inte ens att salvia hjälper ;)

Uppriktigt sagt så tror jag inte alls på att salvia driver ut dåliga energier men salvia doftar gott, säkert också som rökelse. Skadar gör det ju absolut inte men att rena huset från andar....nej, det ska mycket till för att övertyga mig om något annat.
Men tron har förflyttat berg tidigare också, så varför inte? Jag är lite för jordbunden av mig, trots att jag både ser och känner mycket
Du får berätta mera när du har prövat, ser framemot det

Här skiner solen, det blåser hårt och vinden är rätt kall.
En typisk försommardag.

Kramar!

Steel City Anna said...

Valsignar och renar hemmet gor man ofta inom katolicismen. Tyckte det kandes lite underligt forst nar jag horde om det men det verkar ha fungerat :) god stamning i vart hus.

Jag fick faktiskt rysningar sadar sa att haren pa underarmarna reste sej (pa ett positivt satt alltsa) nar jag sag en bild pa Hillary igar, med flaggan i bakgrunden och naven i vadret. Heja Hillary!

Jag har heller aldrig lyckats gora god vitkalssallad. Pizza ater jag aldrig har nastan, bara i Sverige :) sa himla gott!

Desiree said...

Det där med salvia har jag inte hört talas om innan. Intressant att lära sig något nytt. Vad läskigt med golfbollen. hoppas det inte händer igen. Så coolt med Hillary som nu är president kanidat! Jättekul och positivt. Obama som första afro-armerikanska president och nu Hillary som första kvinnliga kandidat. USA har tagit några stora historiska kliv framåt på senaste åren.
Coolt och kul.
Ha en fin torsdag.

PiXELIE - Erica Pettersson said...

Jaa! Torsdagspunkterna :-D Jag älskar verkligen dina torsdagsinlägg :-D

* Mums, vad gott med körsbär! Det var verkligen länge sedan jag åt sådana. Blir tyvärr alltid så snål när det gäller att köpa sådant, då det ju är så dyrt.

* Pizza har jag aldrig tänkt på att den skulle kunna vara annorlunda i Sverige jämfört med andra länder (förutom Italien naturligtvis).
Men jag håller med om att svensk pizza är riktigt god :-)

Pizzasallad äter jag bara ibland, men å andra sidan äter jag inte pizza heller särskilt ofta ;-)
Dock gör vi alltid pizzasallad/vitkålssallad till salladsbuffén på jobbet. Är väl egentligen ännu godare på pizzaställen, men jag tycker den är helt okej :-)

Den vi gör är den enkla:
Lika delar socker, rapsolja, äppelcidervinäger och vatten.
T.ex.
2 dl socker
2 dl rapsolja
2 dl äppelcidervinäger (eller vitvinsvinäger)
2 dl vatten

Det kokar vi upp och häller över den rivna vitkålen.
Sedan strör vi över Oregano och eventuellt lite svartpeppar.
Sist häller vi över ananasspad (alltså spadet som ligger tillsammans med ananasen i burken) och blandar om allting.

* JA!! Hoppas verkligen att Hillary blir ännu mer historisk och rent utav hamnar som president i vita huset :-D
Trump får det absolut INTE bli! Med honom som president skulle det ju typ vara slut med USA... Han verkar inte vara riktigt frisk!
Så... det är hög tid för USA´s första kvinnliga president! :-D


Hoppas du får en fin torsdag!
MVH /Erica

Monica said...

Att välsigna hemmet hörde jag först om också inom den katolska kyrkan, att man går runt och välsignar alla hörn av hemmet och hela huset får en ny atmosfär. Vet att de gör så också här om de lånar en lokal, de välsignar den först som en rofylld handling till anhöriga, om den ska användas till avsked t.ex. En omtalad präst här gjorde samma med hem i Gamla stan, gjorde kanske något mer, kanske hade salvia;-), men hon blev avkragad av Svenska kyrkan, hon ansågs ha blandat ihop lite av varje och för mycket i sin tro, har glömt detaljerna, men säkert inte värre än vad andra kan syssla med, hon var kvinna förstås.

Pizzasallad, ja men visst, omöjligt att få den lika, tänk att fylla ett fat, är ju nästan lika gott som pizzan och alla kan göra den så god på pizza-ställena. Minns en kompis som tyckte hon kunde allt och gjorde den själv, men ack ack:-) och jag har testat flera varianter, slakat, pressat, kryddat efter konstens alla regler men blir absolut inte lika god.

Usch att det alltid ska vara något som stör, som golfbollar, just att inte veta när. Liknande på vår brygga här i söderort som är underbar att sitta på, stor och tänkt för många, fiske är förbjudet, det ska ske långt iväg på en helt annan, men alltid så fylls den av ett helt gäng som kastar med sina spön rakt över folk, jag kan inte koppla av, är rädd att få en krok i huvudet eller ögat om jag ligger ned för det är amatörer detta som kastar lite hur som helst och förstås aldrig får en fisk i strålande sol. Folk är diskreta och svårt att säga till så vi som kanske precis kommit går igen. Irriterande är bara förnamnet. Och tvekar nästa gång, men så glada då, åh bara solbadande och badande människor men det varar tyvärr inte många minuter.

Idag står mycket om Hillary, så roligt, hoppas verkligen på den första kvinnan som president och så borde vi också få en kvinna som statsminister i detta vårt föregångsland;-), så många andra har/haft det, så Sverige är långt efter.

Och önskar dig en fin dag Annika!

Annika said...

Nettan:
Eller hur!
Det är på senare tid jag har hört talas om det, men det är gammalt som gatan. Jag ska också rena mitt hem med salvia nästa gång jag flyttar. Lätt.
Varför inte.
Pizzan i Sverige är SÅ god!
SÅ SÅ god.
Helt världsklass. OCH pizzasalladen, mums!!
ÅH, jag skulle vilja testa de pizzorna hos er i Lund. MUMS!
Precis, måtte Hillary ge mannen med det fula håret en ordentlig näsknäpp!
Kramar!

Annika said...

Karin:
Precis!
Inte ens salvia gäller så man ska rena sig från Trumpens energier, haha!!
Usch, vi får se...har bara en dålig känsla av att det blir Trump. HOPPAS jag har fel.
Heja Hill!!!


Njae, det skadar inte att rena huset med salvia. Men jag kan inte prova förrän jag flyttat. OCH vem vet när det blir, hihi.
MEN då ska det testar, rest assured.
Fast, jag skulle aldrig köpa ett hus med dåliga vibbar, never ever.

Vackert väder här med, lite småklatt nu på morgonen, men det gör inget. Det blir 30 grader sen :-)
Kramar!

Annika said...

Anna:
Absolut, Karolina har en god vän, ja hon som var med kryssningen, som är troende katolik. OCH hon berättade för oss jätteintressanta saker, just tex att rena hemmet innan inflytt, men på ett annat sätt då än vad schamaner gjort/gör. Tror det var deras präst som renade deras nya hem sas. Jag säger, varför inte!
Tror alla gånger det är genomgoda energier i ert hus.
JA, visst, heja HILL!! MÅ det bli hon i höst. MÅ det bli hon, och Bill the first Dude!!
Näpp, det där med pizzasallad låter så enkelt, och ser så enkelt ut i recepten. Men man får aldrig till det, aldrig.

Annika said...

Desiree:
DET var nytt för mig också. Såg en kvinna på HGTV som gjord det nyligen + att Karolinas vän gjorde det då de flyttade in.
Visst är det historiskt med Hillary C, och med Obama absolut.
HOPPAS nu att det blir Hillary i höst. Tänk om det blir Trumpen. Då ... då vet jag inte vad jag gör.
Hemska tanke.
Kramar!!

Annika said...

Erica:
HIHI, här kom de! Punkterna!
Körsbär är så himla gott alltså. Mums!!
Pizzan hemma är extremt god. Verkligen unikt god.
Pizzan här i US är annorlunda, inte så att den inte är god, men annorlunda. På ett par ställen finns det sådana som kan mäta sig med svenska pizzor, men det är ovanligt.
Så ni har grymma pizzor hemma.
OK, Erica, jag ska prova ditt recept. Har aldrig lyckats trots olika försök.
Men jag ska testa.
Vi ska hoppas och tro att det blir Hillary. Verkligen.
Trumpen ja, nej han är nog inte riktigt riktig. Jag är orolig för vad som händer om det blir han. Verkligen.
Ha en toppefin torsdag!

Annika said...

Monica:
Ja, det är nog väldigt vanligt inom den katolska tron, och inom den indianska kulturen. Det är de som använder sig av salvia.
Vet inte vad katoliker har för örter när de läser över ett hem.
Jag tycker man kan göra detta om det känns det bra, det skadar ingen. Tvärtom.
Jaha, och en kvinnlig präst inom svenska kyrkan blev avsatt pga detta? Mkt ska man höra. Usch vad dåligt, om det varit en man hade han väl fått en "varning", men en kvinna är det ju lätt att avsätta. Vad trött jag blir.
Nej, vad är hemligheten med pizzasallader, varför lyckas vi inte?
Det är så himla svårt.
Jag har testat så många olika recept, och det är samma sak varje ggn, det smakar inte som "det ska".
JA FY!!!
Gud vad jag håller med om fiske. Jag kan inte heller koppla av om det fiskas med drag från en brygga eller strand. Avskyr det. De kan ge sig ut i en båt, tycker jag ;-)
OCH ja, vem fiskar när solen gassar mitt på dagen? Amatörer, skulle mina fiskeälskande bröder sagt :-)
Hillary! GO HILL!!
Måtte det bli hon i höst!!
Ha en jättefin dag, fina Monica!!

Monica said...

Måste googla på den kvinnliga prästen och såg att hon avgick själv för det var sådant motstånd mot henne och sedan till råga på allt döptes hon som vuxen, som ett troendedop, där gick gränsen för Svenska kyrkan. I år träder hon in igen i sin prästtjänst, blivit förlåten tydligen och kan själv lägga det gamla bakom sig. Bra tycker jag för kvinnor behövs och hon verkar väldigt rar, trevlig och duktig med människor.

Annika said...

Monica:
ABSOLUT behövs kvinnor i kyrkan. Fler kvinnor där.
Så bra att hon blivit "förlåten", fattas bara...

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Glömde skriva, angående vitkålssalladen:
När den är färdig brukar vi låta den stå och dra en stund, så att vitkålen hinner bli mjuk.
Har även upptäckt att man med fördel kan låta den stå och dra till dagen efter :-)

eastcoastmom said...

Svenska pizza är faktiskt inget jag saknar alls, vi har ätit svensk pizza TVÅ gånger på 20 år! Den där pizzasalladen ska jag försöka mig på, det är ju ganska gott däremot.

Annika said...

Erica:
Tack Erica, jag ger den ett försök så får vi se!
:-)

Annika said...

AM:
Ja, alla kan inte älska pizza :-)
Pizzasallad är sååå svårt, begriper inte varför. Har provat och provat, men Ericas kan vi prova på :-)

Anonymous said...

Jag älskar också svensk pizza med pizzasallad! Det kan jag drömma om faktiskt. Men pizzasallad är inte så svårt att göra. Har själv gjort det flera gånger och hittade svenska recept på nätet som blev bra. Testa igen! Dessutom är ju salladen god till annat också.

SB

Anonymous said...

Saknar inte svensk pizza, men pizzasallad älskar jag. Hade ett recept som faktiskt blev väldigt bra men jag har tappat bort det, så typiskt. Får testa det ovan. Jag är väl egentligen mer en Bernie-supporter men jag tycker att han får lägga ned nu och join forces med Hillary. Det är hans jobb att få hans supportrar att rösta för henne nu tycker jag, Trump får inte bli nästa president.

Anne said...

Aaaah, salvia. Mycket intressant, läste länken också. Något att lägga på minnet. Den "ceremoni" jag var på hade ingen salvia, men nåt ljus som faktiskt doftade (kanske fanns nåt syfte med just det valet av doftljus, vet inte). Jag gillar verkligen det här. Även de som avfärdar det som flummerier kan ju välja att se det som en trevlig infyttningsceremoni, att "välsigna" sitt hem. Lite som man döper nya båtar i en ceremoni och önskar de lycka och välgång.
Mannen med håret ja....måtte vi inte se karln flytta in men tyvärr tror jag det kommer bli så. Tyvärr. Känns det som kan bli en rätt vidrig kampanj i höst.
Pizzan, jamen visst.
Kul läsa om golfbollen också. Det är smällar man får ta, hellre nån golfboll på decket (eller t.om. fönstret) för att få bo så naturskönt och idylliskt.
Kram!

Annika said...

Susanna:
Tycker jag testat och testat olika recept, men har aldrig blivit nöjd med resultatet. Det är verkligen gott, men jag lyckas aldrig få det som på pizzeriorna hemma.
ja, den salladen är god till allt. Då jag körde min lo-cal diet levde jag delvis på sådan sallad, a la mig då. Inte lika god som pizzeriornas. Som sagt, jag har inte lyckats trots olika recept. Men Ericas ovan ska jag testa.

Annika said...

Karin:
ÅÅÅ du hade ett bra recept! OCH jag som tycker jag testat i sinne.
För visst är den salladen så himla GOD!!!
Absolut, jag gillar också Sanders filosofi, men han får lägga ner nu. Det är kört. Nu får han stötta Hillary istället för att stjälpa henne.
nej, det får faktiskt inte bli Trumpen. Vet inte vad jag gör då ...

Annika said...

Anne:
Salvia ja, ngt som jag bara hört det senaste året trots att det är urgammalt. Visst är det intressant.
Absolut, ser inget flummigt i det. Tvärtom.
Det känns bra. Ett dop, som du säger.
Vackert så!
Hmmm....vet, jag tror också det blir mannen med håret som kommer att sitta i Vita Huset.
FAN!
Det är helt sjukt, men jag tror det blir så.
tror också det blir en sjukt jobbig upptakt till valet.
USCH!!
Och pizza, yay!!!
Kramar!!!

Anonymous said...

Pizza fanns inte i Sverige, när jag bodde där.
Pizzasalad låter fom good old coleslaw, som jag tycker om,
när den är rätt tillverkad.

"Blessing of the House". Jag och Don var inbjudna till
en sådan, när en filipinsk familj flyttade in i huset bredvid vårt.
En katolsk "Father" sade en bön och gav husägaren "holy water".
Don och de andra två (kvinns fick inte vara med) gick in i varje rum
och stänkte lite vatten. Sen serverades mat i massor.
Filipinsk mat är jättegod! - Ofta grillade dom på sitt deck, och
den härliga doften kom över till oss; vattnades i munnen.

Annika - Har vi inte haft underbart väder de sista dagarna?!?!

Ruth i Virginia

Steel City Anna said...

https://m.youtube.com/watch?v=Bj5-s143hxE

Bara tvungen att dela denna länk om pizzasalladland. Dina läsare verkar alla bo i pizzasalladland!

Annika said...

Ruth:
Nej, det gjorde den säkert inte, Ruth. Hoppas du har ätit en svensk sådan då du varit hemma på besök.
Tycker om cole slaw jättemycket, men pizzasalladen tar det nästan ett steg till :-)
SÅ gott, och så svårt att få till, konstigt nog.

Precis detta med att rena hus, välsigna dem, verkar mkt vanligt inom katolicismen. Men också hos natives sas.
Konstigt att inte tjejerna fick vara med?
Det fick Karolinas kompis vara då man "läste över" deras hus och rum.
Ganska fint. Men jag kommer att använda mig av den lite mer "free thinking" salviabrännandet nästa ggn jag flyttar in i ett nytt kyffe, när nu det kan bli :-)


ÅÅÅÅ!!
SÅÅÅ underbart väder, Ruth!! KAN inte vara bättre än det är nu!!

Ha en fin fredag!

Annika said...

Anna:
HAHA, det ska kollas upp!
Jo, nog bor många i fältet i pizzasalladland, so very true ;-)