Thursday, June 02, 2016

Juni, Karolina i L.A, fästingplågan och Rötter.

Godmorgon torsdagsmänniskor!
*   Juni!

Kan ni fatta att det är juni nu!
Sommaren är här.
Jag tycker det känns som om maj mest bara försvann i en enda grådaskig, kall sörja. Visst, det fanns undantag, men kall och grå var liksom melodin för maj.
Höjdpunkterna var att hämta hem Karolina från Elon + att vi faktiskt kom iväg på tre långa och BRA vandringar under maj månad. Annars? Eeeeehh…ingen speciellt händelserik eller rolig månad.
Välkommen juni!Min månadsammanfattning av juni på instagram.  Som synes plåtade jag bara de vackra dagarna, eller stunderna, hehe.


*   Karolina i Los Angeles!


Karolina har hämtat sin hyrbil. En röd Chrysler. Den får hon puttra runt på längs vägarna i Los Angeles nu i sommar (allt bara MÅSTE gå bra. DET måste det). Så fort hon fått bilen for hon till Venice Beach som hon längtat efter att se.
Hon och en kompis for dit.
Sen gick de längs stranden till piren i Santa Monica. Där åt de hamburgare och njöt av att vara vid Stilla Havet (kompisen är från Pittsburgh). Två östkusttjejer i Kalifornien för allra första gången!
Bilen är sann frihet för Karolina, och ett måste när man vistas i Los Angeles. Lägenheten i Burbank verkar toppen.
NU återstår då detta med praktiken. HOPPAS det går bra. Karolina gör alltså sin praktik på två olika “casting agencies”. En i downtown och den andra i Santa Monica.
Snart börjar kurserna också.
Karolina är alltså i Los Angeles via Elon. Elon in LA. Det är många av de kreativa eleverna som är där, så att säga. Skådisar, dansare, de som studerar scensättning, ljussättning och scenarbete (theatre tech). De som studerar reklam och film. Creative writing och PR etc.
I slutändan ska fem kortfilmer skapas av dessa elever från Elon, filmer som involverar samtliga elever. Filmerna ska visas för amerikanska filminstitutet. Så det är en stor grej, detta. Förhoppningsvis blir det väldigt lärorikt.
Mycket jobb blir det i sommar. OCH it better damn be, för det är inte gratis detta.
Man kan jämföra denna sommar med att studera utomlands för Karolina. Många av skolans elever tillbringar sommaren utanför USA på olika praktikplatser, men eftersom Los Angeles är filmens och tv-underhållningens vagga så körs dessa kurser här.
Karolina kommer inte att studera utomlands under sina år på Elon, detta är hennes motsvarighet till det.
Hon har redan hunnit besöka Warner-Brothers studios. Varit i Stars Hollow från Gilmore Girls (I AM A SUCKER for THAT show as you KNOW!!). Hon har stått vid, och varit inne i, Central Perk från Friends. Varit i den studio och sound stage där de spelade in The West Wing (Vita Huset).
Äventyr och upplevelser.
Jag hoppas att resten av sommaren ska fortgå BRA!Karolinas instagram häromdagen.

HAHA, Karolina sa att det inte var tillräckligt varmt för henne i LA. Hon fryser på kvällarna. Skillnaden mot öst och västkust är att vi på denna kust har fuktig hetta, medan de på västkusten har torr värme.
Min lilla öskusttjej tycker därför det är lite för kylslaget i Los Angeles. FNISS!Utsikten från Karolinas lägenhet på kvällen över LA


*   Fästingar

KUL att ni alla tycker att Peter och jag är tappra när vi är ute och vandrar. Man kanske kan kalla oss stolliga också?  SÅ glad över alla era glada tillrop igår!
Men, som jag skrev, fästingar är ett stort hot i naturen. Det djuret som inte lär ha någon som helst uppgift här på jorden. Den lilla äckliga insekten kan verkligen ödelägga människors liv.
I min omedelelbara närhet har jag två personer med kronisk borrelia (Lyme’s Disease).
Min granne och en av mina bästa vänners man. De har bägge varit, och ÄR, sjuka. Sjukdomen går i skov.
Den har förstört mycket av dessa båda mäns liv. Den ena har det värre än den andra.
Jag känner också till ett fall av TBE där personens hela liv ändrades. Personen kommer aldrig att bli frisk, och hen ligger på vårdavdelening för resten av sitt liv. Det är det grymmaste fall jag känner till.
Fästingplågan är vidrig.
OCH de finns överallt i naturen, de där vidriga insekterna.
Appalachian Trail underhålls av olika vandrarklubbar längs leden. Volontärer sköter om arbetet med den, de sågar itu träd som fallit över stigen,  de tar hand om härbärgena för vandrarna, ser till att det finns ved, tömmer utedass, de målar nya vita ledmärken på träd och stenar.  Vandrarklubbarna ser till att det flyter, helt enkelt.
OCH somliga av dessa klubbar ser till att trimma gräset runt leden där stigen går över ängsmark och hagmark. MYCKET uppskattat att de tar sig tid att trimma gräs, för det är ju just i långgräs dessa insekter verkligen trivs.
Gott folk, se till att ni inte får fästingar på er. KOLLA er och KOLLA er igen!!


*   Rötter.

Minns ni tv-serien Rötter som gick på TV i slutet av 70-talet? DET gör jag. Jag minns att serien gjorde stort intryck på mig och på alla jag kände.
Via den serien lärde jag mig mycket. Jag läste dock aldrig Alex Haleys böcker.
Nu visas en nygjord version av boken på tre olika kanaler på amerikansk tv. Vi får återigen lära känna Kunta Kinte och alla de andra.
Peter och jag tittar på den, för det är nu den går under ett antal kvällar. Ja, den är så bra. OCH den är hemsk. Jag bor ju i en gammal slavstat, Virginia är första sydstaten i brytningen mellan nord och syd.    Här  var plantagen  många och slavarna behandlades sämre än djuren. Serien utspelar sig mestadels i Virginia. Men de måste ha spelat in den i Georgia, för naturen ser INTE ut så här som den gör i serien.
Hursomhelst, ett vidrigt och viktigt ämne är det. Det är bra att det lyfts fram på detta sätt med jämna mellanrum. Slaveriet är en stor skamfläck som vilar över USA, hur de vita männen tog slavar från Afrika, fraktade hit dem under fruktansvärda förhållanden, plågade livet ur dem på stora plantage. Splittrade familjer utan att blinka.  Slavarna såldes, och byttes, som djur på en kreatursmarknad.
Knappast feel good alls, tvärtom. Men när serien visas hemma (för det kommer den att göra) så SE den!


Ännu en varm dag över good (?) old Virginny.
Önskar er alla en fin och bra dag!

27 comments:

Eva i Dalarna said...

Verkligen coolt att Karolina sett Central park. Serien som förstås inte heter Friends utan Vänner här går hela tiden här. Häromdagen sände de sista avsnittet på sista säsongen o nästa dag började hela serien om. Inte gör det mig nåt, gillar den.
Nåt jag inte gillar är fästingar och det är inte bara för sjukdomar de sprider utan jag har fobi för själva djuret. Får rysningar bara jag hör ordet..
Rötter såg jag förstås när den sändes för länge sen o har även läst boken. Mycket bra men jag vet inte om jag skulle orka se om hela serien igen.
Sol här nu och det väntas bli uppemot 23 gr i dag, ännu varmare i solen förstås! Syrenerna börjar blomma..

Nettan said...

Hej!

Börjar baklänges i din lista idag, Rötter ska vi kolla på ikväll via HBO Nordic, har verkligen sett fram emot denna nyinspelning. Så otroligt viktigt i dagens samhälle att inte glömma historien. Så tack för påminnelsen.

Karolina i L A, och vilka minnen och upplevelser hon får denna sommar, härligt! Men då blir det senare till Närpes i år med andra ord eller?

Fästingar är ett otyg och både borrelia och TBE är hemskt. Maken har haft Borrelia men upptäckte det i tid och fick behandling så han mår bra. Vi kollar alltid när vi varit ute i skog och mark, avskyr fästingar de fyller ingen funktion för nån. Blä.

Här är det värmebölja och snustorrt i markerna, att jobba nu är inte roligt, längtar efter semester men har en månad dit men å så skönt det ska bli då.

Ha en fantastisk torsdag!

Kramar

Steel City Anna said...

Sa coolt att hon sett Stars Hollow! Vad jag hort ar det bara en gata typ. Pyttelitet. Gazebo, Luke's och antikaffaren ... Jag skulle garna vilja se det!

Rolig bild utanfor Central Perk! Gick helt pa att nat hade hant innan jag laste texten :)

eastcoastmom said...

Ja usch för fästingar! Sonen har haft Lyme, hans knän och handleder var svullna, sen fick han en lång antibiotikakur och blev frisk. Det var många år sen nu, men har man otur kan sjukdomen ändå komma tillbaka när som. Otäckt.

Självklart ska teatereleverna vara i LA!

Annika said...

Eva:
Jamenvisst!! Och där ligger alla de där kända platserna intill varandra. Central Perk, Stars Hollow och så många andra.
P och jag ska också göra en liten rundtur där när vi kommer dit.
Tror Friends går på ngn kanal hela tiden här också. Varje kväll. OCH så finns den på Netflix. Den är bra, tror nog att den håller än idag.
Fästingar är så äckliga, och så farliga. Ett vidrigt djur.
Rötter är jobbigt att se. Faktiskt riktigt jobbigt.
Vi delar upp timmarna så vi ser en timme åt gången. För det är ett kämp att ta sig igenom den eftersom den är så hemsk.
Ja, ni har så fint väder nu. Underbart.
Njut dagen!

Annika said...

Nettan:
Absolut, se den!
Det är så bra att de med jämna mellanrum gör nyinspelningar av så viktiga serier som Rötter. Det är tungt att se, nästan så att man inte orkar. Men bra är den.
K och P åker inte till Sve och Fin alls i sommar. Det är bara jag som åker i slutet av augusti.
Vi ska hoppas att K verkligen får en fin sommar därute.
Ja, dessa hemska fästingar, vet också många som upptäckt sin borrelia i tid. Verkar som var och varannan drabbas. USCH!
Ja, nu får ni njuta av det ljuvliga väder jag vet att ni har!!
Förstår att det är varmt att jobba, men du får ta vara på kvällar och helger.
Stora kramar!!!

Annika said...

Anna:
Ja, det är nog bara som den lilla, lilla parken och de husen som finns runt gazebon som är Stars Hollow. OCH precis vägg i vägg ligger Friends, haha.
Lustigt med dessa sound stages, de kan verkligen få det att se riktigt ut när de filmar.
HAHA, Central Perk ja. Hon gick in också, såg precis ut som i serien.

Annika said...

AM:
Visst är det vidrigt. OCH det är så många som haft skiten. OCH har.
TUR att ni upptäckte i tid.
Så lömskt att den kan komma tillbaka också. USCH!
Fästingar, en jätteplåga.
Ja, absolut, de som ska jobba med TV och film ska vara i LA, håller helt med.

Anonymous said...

Upptäcksexkursion i LA - Kul !!

Roots - Började titta på första delen, men jag tyckte den var
så full av vita tänder och stora ögon som blixtrade i mörkret,
närbilder mao, att det var svårt att koncentrera sej på handlingen.
Började se andra delen, men kunde inte komma in i det hela.

Det var totalt annorlunda, när jag och Don såg den ursprungliga
showen; kunde inte vänta på den nästa. Förstår inte varför fina,
gamla dramas måste göras om. Det blir aldrig lika bra som originalet.
Kanske de som inte sett originalet, känner lika starkt för kopian,
som jag för originalet "long ago".

Har ni återhämtat er efter den långa vandringen? Träningsverk?

Ruth i Virginia

Annika said...

Ruth;
Eller hur!? Man förstår hur kul hon tycker det är!!


Håller med om vita tänder faktiskt, och noterade det direkt.
Det är en jobbig serie att se. Inte helt lätt att komma in i kanske, nej.
Jodå, jag kan nog också tycka att serien Rötter som gick i slutet av 70-talet grep mer än denna. KANSKE för att man nu vet vad som händer?
Men ett viktigt ämne är det.

Börjar återhämta mig nu, hihi. Har ont i höger ben, men det kan jag leva med :-) I helgen bär det av igen.
jag har varit ute och gått denna morgon också, men bara 6 km.

Ha en fin dag!

Monica said...

Spännande och roligt för K, mycket att se och uppleva och önskar lycka till med kurser och handledare.

Trodde aldrig ni hade så mycket fästingar, usch och fy, de är ett verkligt hot och all denna koll, jag står alltid framför en helfigurspegel efter trädgårdsarbete på landet (och alltid knackar en granne på:-), jag kommer sen ropar jag men hon är ihärdig, vi har bara en av den sorten och bra och snäll visserligen men ibland vill man vara ifred:-). Vi har ju massor med bär i skogen, blåbär nu och sen lingon men jag plockar inte mycket för då får man fästingar från topp till tå även om detta område inte alls är som i skärgården men tyvärr sprider de sig och det kommer nya sorter. Maken haft Borrelia och bara jag klippte häcken så satt en fästing på halsen, fick bort den snabbt. Och så har vi huggormar, annars är det bra:-).

Såg Rötter, tror alla jag kände gjorde det och vi diskuterade, bra att inget glöms och Förintelsen gick ju också då minns inte om den hette så men den såg också alla.

Desiree said...

Jag fattar knappt att det redan är juni, helt otroligt. Så himla mycket spännande utmaningar Karolina har framför sig nu. Jag tror detta kommer att vara fantastiskt utvecklande på så många plan för henne. Denna vistelse i LA är ju en STOR grej och en viktig grej. Jag hoppas verkligen att hon får det underbart på alla sätt.
Ja usch för fästingar. Hoppas att ni slipper få några. Har du vaccinerat dig mot TBE? Det bör du kanske göra annars. Man får vara försiktig och kolla noga efter att man varit ute i naturen. Du och Peter får se till att göra fästing koll efter att ni varit ute på era vandringar.
Kramar

bettan said...

Har du/ni funderat på vaccination mot dessa sjukdomsspridande monster? Dom är ur-äckliga på alla de vis. Förhållandevis många i min närhet vaccinerar sig och jag tycker det blir allt vanligare för varje år.

Herrenimgud vilken händelserik sommar Karolina har framför sig. Vilka erfarenheter och upplevelser hon samlar på sig. Så kul! Även om det är jätteroligt så tror jag mig förstå din/er oro också. Men vi har ju alla bestämt att allt kommer gå jättebra ;):)
KRAMAR!!

Annika said...

Fäastingar är fasansfullt. Och ja, tänk att få en sån permanent sjukdom och sen behöva leva med dem i resten av livet :( . Jag tror vi har färre fästingar här än på sydöstkusten men ska kolla mig ändå för säkerhets skull.

Tror det går jättebra för karolina i LA - hoppas att det är ett vettigt internship också. Om inte så har hon ju massor med stöd - Elon är där som ramverk och pojkvännens familj.

Jag tror att jag läste roots - det var väl en roman ursprungligen? Men jag har nog inte sett den som serie.
Kram.

Anne said...

LA är nog en mycket speciell plats, lite svårt fatta kanske. Ett riktigt mecka med massor av likasinnade, kreativa och skapande människor överallt. En speciell stämning med en stad som är såå influerad av just kreativiet, showbusiness och allting. Det är lätt man bara tänker på skådisarna men som du skriver här så är det ju en massa annat folk också som rör ljud, teknik, bild, manusförfattare så klart. Ja, MASSOR med olika kreativa grupper, yrken och människor som bor, jobbar och rör sig där. Fascinerande och jag förstår verkligen att det är i LA man vill vara när man är i branschen. Tycker det är klockrent spendera en sommar där iställer för utomlands. Det är ju där nöjesvärldens mecka är i världen. Attans, förstås, det kostar ju.... Det hade jag inte alls tänkt på min dumma nöt. Klart det inte ingår i de vanliga terminsacgifterna för Elon utan det här är ju nåt extra. Gulp, jag misstänker det är äckligt dyrt. Minns ju hur jag höll på att svimma då du berättade om vad det kostade med den betydligt kortare tiden hon gjorde i NYC en sommar för nåt år sedan. Återigen slår det mig att tänk vilka begränsningar det hade varit med fler barn, man kan ju omöjligt göra alla såna här saker med fler barn.
Vilken modig tjej ni har, jag får lite magont bara höra om praktik downtown och alla körningar och platser det blir att köra till för praktik, kurser, utflykter. Oh my. Tjejerna är duktiga alltså! Och ja, det här blir en sån där riktig drömsommar. Tycker det låter som den perfekta starten.
Hihi, kan inte låta bli att fnissa och tänka på hur vi är olika och hur olika vi uppfattar väder beroende på vad vi är uppväxta med och känner till. Den sköna TORRA värmen här i väst är ju bland det bästa, största på pluskontot :)
fästingar, hatar. Jag verkligen hatar fästingar. De finns överallt som du säger, precis överallt. Mer på vissa platser, mindre på andra. Men överallt. Här är det väl mindre av dem, men visst, helt säker går man inte. Åland är som du vet ett riktigt fästingparadis, känner ingen här som varit sjuk men på Åland vet jag många som varit dåliga och det äckliga är ju att det i värsta fall är nåt man inte blir av med. Låter som hemska, fruktansvärda fall det du berättar om.
Kram!

Anne said...

Apropå LA och hur speciell den staden är med tanke på all kreativitet och skapande som finns där, hur det förutom det också finns pengar i den staden. Rikedom som är samlad på en yta, enorma pengar och rikedom som finns. Vår mäklare häromåret hade jobbat i LA och södra CA och sa att det var en mycket speciell miljö, just för att det finns så otroligt mycket folk med pengar och hur det blir en snedvriden verklighet, hur normerna förvrids och hur det på deras high school (en skola som inte på något sätt stack ut eller var extrem utan en i mängden, såvitt jag förstod det som) hörde till att kidsen körde omrking i egna 100.000 dollars bilar! Och hur det liksom var så det var, hur kidsen inte kände till nåt annat. Eller hur vanligt det var att kidsen som graduation present fick en skönhetsoperation. Enligt honom var i princip alla flickor på high school där de gick gjort någon form av ingrepp. Det här var u bara hans historia, vet inte hur mycket sanning det ligger i det överlag men jag kan tänka mig det är mycket så här, att växa upp där. Haha, man minns väl hur det var i Beverly Hills serien ;)

Annika said...

Monica:
Ja, Karolina verkar ha det bra.
Jag talade just med henne för en stund sen. Hon skulle precis in på sin andra praktikplats och var lite spänd för det.
Jo, vi har SÅ mkt fästingar, ett sådant stort problem där jag bor. Vi har så mkt rådjur, alltså då menar jag sjukt mkt. SÅ mkt att de ibland inte ens flyttar på sig när man går förbi dem. Stammen skulle behöva skjutas av radikalt.
Jag känner så många som haft borrelia, helt galet.
ABSOLUT, så bra att kolla sig när man jobbat ute, det gör jag med. Vidriga djur.
HAHA, nej jag skulle inte öppna om grannen kom och jag var spritt språngande. Läskigt att din man haft borrelia, men jag är inte förvånad.

Rötter såg verkligen ALLA på 70-talet. OCH alla talade om den, exakt detsamma med Förintelsen. Holocaust hette den serien, tror jag,
Det är bra att de dammar av sådana här viktiga saker med jämna mellanrum.

Annika said...

Desiree:
Ofattbart att det är juni.
Absolut, så kul för K, hon har så mkt roligt inplanerat.
Tror inte man vaccinerar mot TBE i USA längre. Det är vad jag hört, men jag har inte gjort så stora efterforskningar.
Men visst, om det finns borde det tas.
Man kan verkligen bli sjuk.
Ja, vi kollar in varandra efter vandringarna, men man vet aldrig iaf. Otäck.
Kramar!

Annika said...

Bettan:
Tror inte man vaccinerar här mot TBE. Tycker mig ha hört ngt sånt, men ska ta reda på mer fakta.
OM det går ska jag göra det.
Eller hur, Karolinas sommar blir nog jättekul ska vi hoppas och tro.
Som du säger, vi har ju bestämt det :-) Då går det bra också.
HIHI!!
Kramar!!

Annika said...

Annika:
VISST är de! De är så vidriga. OCH de ställer till sådana problem för många som drabbas av skiten de sprider.
tror också ni har färre fästingar hos er än vad vi har. Tur det, men det är bäst att du kollar dig ändå då ni varit ute i skog och mark.
Igår hade K första praktiken, och det var mest att läsa regler och sen fick hon "fila"--classic internship stuff.
Idag skulle hon till Santa Monica, och hon sa att hon fick bättre vibbar där.
Spännande. Ja, hon har Elon omkring sig + att de nu lärt känna en massa ungar från Ithaca College som också bor i samma komplex som Elon ungarna. Roligt, roligt.
Alex Haley skrev Rötter, en roman. Jag läste den aldrig, men minns så väl serien på 70-talet som verkligen ALLA såg.
Kramar!!

Annika said...

Anne:
Ja, det är verkligen det. Ett mecka för den som vill in i film-tv och underhållningsbranschen. K sa idag att det finns SÅÅÅÅ mkt att göra där, hon vet inte hur hon ska hinna med allt.
Hon sa också att hon njuter så av havet, och att bo nära det. DET förstår jag. Det saknar ju jag också. Hon sa att hon älskar att vara där solen går ner i havet, här går den ju upp. HIHI.
Hon berättade också att de just nu spelar in serien Love i där hon bor. Coolt.
ja, det är äckligt dyrt, Anne. Det är det.
Fy fan.
Men det hade en termin utomlands varit också. Ungefär samma.
Nej, inget i den vanliga tuition alls som täcker detta.
NYU var också svinigt dyrt den sommaren hon gick där.
Nej, om vi hade haft fler barn hade vi aldrig grejat att skicka iväg dem så här.
Det hade faktiskt inte gått. Då hade det ställts andra krav, både på college (in state) och sommaraktiviteter.
Ja, det var nog rätt självklart att hon skulle göra detta istället för att göra som många av hennes vänner, studera utomlands en termin. Detta blir superbra för henne.
K sa att det tog henne 1 och 10 min att köra till santa monica idag, och då hade hon kört på freeways. PUST!!
Jag skulle ha ont i magen över att köra i LA. Och att parkera etc.
Men K tycker det är kul, haha. TUR det.
ELLER HUR!!??? Jag sa till K idag att hon ska njuta av den sköna torra värmen i LA. Men hon sa att hon tyckte det kändes lite kallt. UNGE!!
Men, hon sa att det var lite varmare nu, haha. Ser att vi har lika varmt som LA nu, men det är ju mkt fuktigare här och därmed känns det ju hetare. jag vet vilken värme jag föredrar, den TORRA!!!!
Fästingar ja, de vidriga små krypen. Jo, jag vet att att Åland är utsatt som bara den. Vidrigt, och numera verkar det som om ingen plats är säker.
Ja, jösses, nog är det så som du säger med pengar i CA, och ffa i områdena runt de stora städerna. Otroliga skillnader mellan fattiga och rika där. OCH dyrt. K sa till mig att hon tyckte maten var så dyr. Vet inte hur mkt hon kollat in matpriser här hos oss, men hon handlar ju i NC. OCH där är det nog bra mkt billigare än här och CA.
Kan tro att den mäklare du pratat med har en hel del intressant att berätta.
mmm...kan tro att det är sådär därute, Plastigare i mångt och mkt än vad det är här. Det är så jag tänker mig LA, och OC etc.
Det är nog delvis därför jag aldrig har haft ngn längtan dit.
Men snart får jag se det hela. Oj oj...
Och innan dess får jag höra valda delar av K :-)
Vi ska hoppas att hennes sommar blir så bra som hon, och vi, önskar.
Kramar!!!

Channal said...

Vackra bilder!

Inte klokt! Lilla Karolina i L.A i en röd Crystler. En ung vuxen kvinna. Minns när hon skulle gå ut highschool. Häftigt för henne! Kul!!

Fästingar är så obehagliga! Utrota dem tack!

Visst minns jag Rötter. TVserien gjorde ett starkt intryck.

KRAMAR Anna

Annika said...

Channal:
TACK!
Ja, lilla K i LA. Hur hände det liksom ;-)?
Jättekul för henne, hoppas det fortsätter så.
Fästingar, ja utrota dem!! UTROTA!! Vidriga kryp.
Rötter var så BRA, visst. Tror hela Sverige tittade.
Starkt inryck, och nu igen. Det är nästan jobbigt att se, för det är grymt. Precis hela tiden.
Kramar!

Pettas said...

Lilla K. i stora LA. Obegripligt hur fort tiden har rusat.
Håller mentala tummar för att hon ska trivas och ha det så bra som möjligt.

Här på Åland tar vi faktiskt detta med fästingar med en viss ro. Vi är så vana att plocka bort ett antal från kroppen så snart vi har varit ute i naturen. Det är till all lycka långt ifrån alla fästingar som bär på smitta, inte att förglömma. Men en liten otäcking är det, som man gärna skulle vara förutan. De flesta av oss har också haft borrelia, själv har jag haft det tre gånger men upptäckt det i tid. TBE berättade jag om tidigare och det var vidrigt och verkligen hemskt.
Rötter är starkt på så många sätt. Klarar nästan inte att se på det.
Kramar!

Annika said...

Karin:
VISST är det så! Inte klokt. Känns nästan overkligt.
TACK, man vet ju aldrig hur det blir med trivseln, och jag hoppas att det ska bli riktigt bra för henne.

Det är bra att ni tar fästingar med ro eftersom ni har så många av djävulstygen hos er. OCH så bra att ni plockar bort direkt då ni varit ute, antar att ni liksom är så vana vid det nu.
Tänk att du haft borrelia tre gånger, grymma tid. TBE är så vidrigt att det knappt ens orkas tänka på. Jag känner ju en person som fick det som aldrig mer kommer att bli frisk, hen kan inte ens prata längre. För jävligt.

Rötter är jobbigt, det är det verkligen. Tycker nästan det är jobbigt att alla avsnitt är 2 h långa och att det visas varje kväll i veckan. Det är så nedtagande och hemskt, och samtidigt så viktigt.

Kramar!!!

Anne-Marie said...

Jag fattar heller inte att juni redan är här. Vi hade ju inte alls någon grådaskig sörja under maj även om det fanns en del kyligare dagar. Nu blir det värmebölja galore under helgen. Och ingen a/c.
Roligt att läsa litet om vad Karolina hittar på. Venice Beach är speciellt. Inget jag skulle åka till idag troligen men jag var där under någon av mina USA-resor som turist på 80-talet eller början av 90-talet. Häftigt att de kör runt och besöker olika platser. Jag skulle aldrig våga det. Skulle vara en stor trafikfara för mig själv och alla andra eftersom jag bara kört på mindre orter. ;)
Det låter stort och viktigt det hon gör. Och att det inte är gratis, det förstår jag verkligen.
LA har nog ofta inte lika varmt väder som man har till exempel i Sacramento och längre norrut. Hur konstigt det nu än låter. Jag frös vid kusten i LA och i SF var det mycket kyligt. Så jag förstår att hon kan tycka att det är kyligt. Hon skulle komma hit till helgen! ;)
Fästingar är hemska och kan orsaka så mycket lidande. Min mamma fick ett fästingbett som hon upptäckte som tur var (röda bull's eye-fläcken) och hon fick mycket stark antibiotika. Min pappa tror jag var feldiagnoserad med reumatism när det i stället handlade om ett obehandlat fästingbett.
Rötter minns jag inte om jag såg på TV men jag läste böckerna. Lika hemskt egentligen vad som hände med indianerna som det som hände med slavarna. Inte någon trevlig del av USAs bakgrund och historia.
Kramar!!

Annika said...

AM:
Visst är det konstigt.
Ja, jag tycker synd om er som ingen AC har i den värmen.
Ja, det är kul att K och hennes kompisar ser så mkt medan de är där. Jag kan ju bara tänka mig hur spännande det är för dem.
Jag skulle inte heller vilja köra i LA, nej tack. Men K tycker det går bra.
Tyckte det var lustigt när hon klagade över att hon frös, hihi.
Det är lustigt hur olika vädret kan vara från ena platsen till den andra. Precis, hon skulle behöva komma upp till dig och känna av hettan. Lite för långt bara ;-)
Exakt, jag tror det är många som är feldiagnoserade när de egentligen har borrelia. Skrämmande. Din pappa kan mkt väl ha haft det, ja.
Precis, det finns en del skamfläckar över USAs historia, to say the least.
Rötter är jobbigt att se. Nästan för jobbigt.
Kramar!!