Friday, June 10, 2016

OCH så blev det sist och slutligen fredag!

TGIF och Happy Friday!


Jag tycker att den här har veckan släpat sig fram. Ja, för en gångs skull tycker jag verkligen det.
Det brukar jag INTE tycka.
Vädret har varit tipptopp, allt bra. Ändå, en seg-seg-kolavecka.
Jag är glad att det är fredag igen.
OCH att ett nytt veckoslut ligger framför oss.Här kommer, som vanligt, bilder jag tagit denna vecka!  Vädret har varit perfekt!Men å andra sidan tycker jag att juni rusar iväg. Fattar liksom inte att det redan är den 10 juni!
WHAT the hell just happened, liksom.
Så, ja, det där med tiden är onekligen lite dubbelt.
Snabbt och långsamt på samma gång.

Vi verkar gå en HET helg till mötes med temperaturer på 32-34 grader.
Jomen, jomen.
En hajk i bergen hoppas vi att vi kan klämma endera dagarna iallafall.
Två av mina absolut bästa svenska kompisar här i US har bägge jämnåriga döttrar. Döttrarna går i samma high school, i Herndon High School i grannförorten Herndon. Herndon HS är ärkerival till Karolinas gamla high school South Lakes High School som ligger ett stenkast från mitt hus här i Reston. Lite kul det där. Skolorna ligger inte långt ifrån varandra alls.
MEN, dessa två tjejer tar sin HS-examen i nästa vecka. Jag minns då de föddes. Iallafall minns jag mycket väl när min kompis Susanna fick sin Melanie. Lotta lärde jag inte känna förrän ett par år senare.
Nu ska dessa flickor ta sin examen.
I helgen har de bägge sina studentfester. Peter och jag ska gå på bägge. Det ska bli roligt.
Det är svårt att fatta att dessa tjejer, som jag följt från bebis/småbarnsår, nu ska ge sig ut i vuxenlivet. Ja, college väntar runt hörnet i höst. Bägge två ska rikta in sig på medicin, på  två olika universitet här i Virginia. Den ena, Elsa, styr kosan till University of Virginia, UVA, i Charlottesville, och Melanie styr kosan mot Virginia Commonwealth University, VCU, i Richmond. Spännande liv som väntar tjejerna nu!
Karolina skulle SÅ gärna ha varit med på dessa fester, hon är god vän med dem bägge.
Det ska bli kul att komma som gäst till dessa grad-partyn.
Jag vet hur man, som förälder, känner sig dessa sista skälvande minuter av high school. För, det är ju så att en annan växel läggs i nu. Ett kapitel är för alltid över.
Nu har mina båda väninnor två jämnåriga yngre flickor också, och de börjar i sin tur high school i höst.


I min lilla täppa var jag ute med Canon i näven.  De andra bilderna i dagens inlägg är tagna med luren.


Mina rosor blommar som vackrast nu.

Hortensian ser ut att må fint för tillfället!

Så en varm helg med både vandring och fester ser jag fram emot!

Hoppas att ni alla har något riktigt trevligt inplanerat!


iPhone-bild från när jag rensade lite bland ogräs och blad igår.  En gammal ljuslykta i ett bortglömt litet hörn.

Trevlig helg!!
Canon-bilder.  Rosorna som jag älskar så mycket!  OCH så märkte jag att en julgransprydnad glömts kvar i busken. Oj oj, nu kan den lika gärna få hänga kvar ...

Hortensian som jag är SÅÅÅ svag för.  OCH ugglan hänger i busken sommar som vinter.  Alltid.
Tomtar och knytt hör till i en täppa! Alltid!

28 comments:

Anne-Marie said...

Trodde inte att du redan hunnit lägga ut fredagsinlägget så tar och kommenterar det förra här. :) Vilken tid förresten lägger du ut det nya?
Salvia/sage tror jag visst kan rena och rensa. Det har använts sedan lång tid tillbaka av indianstammer och jag tror att de hade en anledning att göra det de gjorde. Och om inte annat luktar det gott. :) Vi har, som jag skrev till dig via FB, massor med sage som växer vilt här. Det luktar av den i Lake Shastina.
Körsbär är jättegott men de är oftast alldeled för dyra här där jag bor. Trots att jag bor i jordbruksstaten Kalifornien.
Man undrar varför pizzor i Sverige är så goda. Jag tycker faktiskt att jag ätit en hel del goda pizzor även här i USA.
Vi har nu äntligen fått svalare. Det blir ett par dagar med svalare men sedan skall det bli varmare igen.
Det var ingen dålig värme ni kommer att få. Plus fukt.
Ja, att gå ut skolan och sedan fortsätta någon annanstans är ett stort steg. Kul att ni skall vara med som gäster. Kommer du att ta kort då om man får vara litet nyfiken? ;)
Din täppa är så fin tycker jag.
Ha en fin helg! Kramar!

Katarina Paschal said...

Din täppa är så fin! Älskar bilderna!

Själv har den här veckan gått så himla fort. Att vi snart är i mitten av juni - kan inte fatta det. Svärisarna är här i två veckor och mer än hälften av deras visit är redan över. Jag har ju jobbat så bara sett dem på kvällar och på helgen, men känns verkligen inte som att det är dags för dem att åka snart. :)

Hoppas du får en riktigt fin helg med bra vandringsväder!!

Kram!

Pettas said...

Fina bilder Annika!

Jag återkommer lite grann till salvian igen.....
Salvia symboliserar, märk väl ordet, symboliserar, odödlighet, helande, visdom och beskydd. Salvia VAR en av de vanligaste växterna att använda som rökelse för att rena luften från onda andar och sjukdom, bl.a av de nordamerikanska indianerna.
Personligen har jag mina egna tankar om att driva ut onda andar med rökelse....jag tror helt enkelt inte på det. Däremot renas säkert både luft och omgivning.

Hortensia är något jag gärna skulle ha i min trädgård också och jag har prövat men tyvärr har det inte lyckats. Förmodligen är det för kallt vintertid i vår zon och troligen måste de lyftas in till vintern och lyftas ut igen för att överleva.
Men oerhört fina är de.
Klätterhortensia har jag däremot

Hoppas att det blir en trevlig vandring för er endera dagen. Så ska det bli här hos oss också.

Ha en fin helg!
Varm kram, fast du kanske vill ha det lite svalare
Pust, jag blir varm av tanken på temperaturen ni har.

Steel City Anna said...

Kul att se vad du har i din trädgård. Jag gillar också hortensia och planterade precis om en skräpig liten en som jag glömt i ett hörn. Vet att det kan finnas liv i dem även fast de ser helt hopplösa ut. Nu har den fått gröna blad :) rosor är verkligen vackra också. Många här har rosor vid dörren som ser ut att komma magiskt ur asfalten. Undrar hur de gör :)

Om ni hajkar i den värmen är ni verkligen tuffa! Vi har fått lägre temperaturer nu på 20 grader och det är så skönt. Veckan som gått har varit ett konstant tillstånd av klibbighet :)

Cari said...

Vilka blommor! Vilken fin trädgård du har!
I helgen ska vi ut i Stockholms skärgård, söderut. Väderleksprognosen för Dalarö säger 10-14 grader och mulet. Så jag måste nog packa ner både långkalsonger och mössa. Lite skillnad mot din helg :-)

Ingela said...

Det enda önskemålet för helgen är VÄRME. Jag har frusit som en hund, mer än under hela vintern sammanlagt, de senaste 2,5 dygnen.
Trevlig helg! Kramar!

Annika said...

AM:
Jag lägger ut mitt inlägg antingen vid midnatt Eastern time, eller 00:30. Lite olika.
Men ngnstans där. Runt midnatt. The midnight hour, hos mig :-) 21-21:30 hos dig.
Absolut, jag tror stenhårt på salvian också. Som sagt, de gamla indianstammarna har använt sig av detta länge, länge och deras tro sitter djupt. De har ju sådan kontakt med jorden, och det spirituella också. Så nästa gång jag flyttar in i nytt hus så blir det absolut ett renande.
Gillar tanken, den är fin. Precis, det luktar så gott också.
Jodå, jag har också ätit god pizza in da US, såklart. Men den svenska, den är ändå i en klass för sig ;-)
Jag börjar låta som en av de värsta på gruppen vi älskar att ... ;-)))
Vi har haft så fint väder nu, AM. Så underbart, runt 25-27 grader och ingen fukt. Alls. Nu är det slut med det när sommarens första värmebölja gör sin entre. PUST!
Ja, jag tar med min iPhone, men knappast min stora Canon, på festerna. Hoppas jag kommer att fota lite iaf.
Tack, gulliga Anne-Marie, älskar verkligen min lilla täpplätt.
Kramar!!!

Annika said...

Katarina:
TACK!!
Ja, jag älskar att sitta där, ffa på morgonen då jag varit ute och gått.
Roligt att du gillar bilderna.
Dina svärisar har jag set på insta :-)
Tiden går verkligen fort vid besök, och annars också för den delen. Egentligen borde man bara digga veckor då tiden går långsamt, haha.
Trevlig helg!! Kram!!

Monica said...

Åh så fint du har i din trädgård, rosor är underbart vackra och hortensian så fin! Tycker också denna vecka varit seg på något sätt och ändå går juni så fort som du säger så glad att det är lite tid kvar till midsommar och att det finns sommar kvar en tid sen. Kul att gå på studentfester, roligt att följa dem och att avslut är början på något nytt.
Tuff om du går vandring i er värme men kanske det svalkar lite i all växtlighet, är alltid skönt att göra något ute.
Önskar dig och make en riktigt fin helg!

Annika said...

Karin:
TACK!
Salvia, jag testar och ser vid nästa flytt, hehe.
Skadar inte. Precis, det är en gammal nordamerikansk - indiansk ritual, och de brukar ju vara väldigt väl sammansvetsade med både jorden och det "vi inte kan förklara". Så jag tror nog, trots allt.
Doftar gott för det iaf :-)
Hortensian stortrivs här, tror nog det har med zonen att göra. Delvis. Men jag har sett fina exemplar i Sthlm också. Men säkert, säkert är det svårare hos er.
Vintrarna är ju strängare etc.
De är svåra att ha kruka, tycker jag. Jag har aldrig klarat dem inomhus, så samtliga har fått flytta ut :-) och där har de gillat läget.
Ja, vandring blir det. Ska bli KUL!!
Vi har haft DET perfekta vädret denna vecka. Sagolikt härligt och ingen fukt, runt 24-27 grader. Men nu blir det andra bullar.
Önskar ER två en superfin helg med fina och stärkande vandringar.
Varma kramar från mig till dig!!

Annika said...

Anna:
TACK!
Jag älskar min lilla täppa. Speciellt på morgonen då jag varit ute på en tur. Älskar att sitta där med en kopp och fundera.
Hoppas din hortensia orkar, men det gör den nog. Kanske till nästa år. Ge inte upp hoppet vad gäller den! Rosor ja, jag har ju sett engelska trädgårdar som fullkomligt exploderat av rosor. Cottage gardens! Älskar det!! OCH ja, direkt ur asfalt, undrar också hur det går till?
Jodå, vidrar nog i arla morgonstund imorrn. Det är svalare i bergen, och vi ska inte vandra i 30 km. For sure!!
:-)
Vet, fukt är otrevligt och vidrigt och redan vid 18-20 är det vidrigt med hög luftfuktighet.
Ha en toppenhelg!!

Annika said...

Cari:
TACK gulliga du!!
Jag trivs med min lilla täppa.
Mysigt med skärgården. Jag skulle kunna skicka lite värme. Men jag tror ni får det urfint iaf!!
Trevlig helg!!!

Annika said...

Ingela:
JA, jag har ju lite koll på er så jag ser att ni inte har ngn större värme i helgen :-(
Tråkigt, men det KOMMER!!
Det är vidrigt att frysa på våren och sommaren. VET, vi hade ju så nästan hela maj. SÅ ovanligt för oss här, då fryser man mer också.
Trevlig helg. Kram!

Annika said...

Monica:
TACK Monica! Stormtrivs i den lilla täppan.
Tiden är konstig, jag tycker det varit en seg vecka. Samtidigt har tiden flugit fortare än fort.
Fattar inte att vi snart är i mitten av juni!! Vad hände?
Ska bli kul med två fester.
Vandringen, vi drar nog iväg, men kommer inte att gå lika långt som för ngra veckor sen. Vi har inte den tiden denna helg + att det nog är för hett.
Ha en toppenfin helg, bästa Monica!!

Nettan said...

Både vandring och examensfester, häftig helg, ska bli kul att se alla bilder nästa vecka. Här har det varit skolavslutning idag med massor av känslor, så vackert och så skirt. Underbart att få vara med.

Så fina bilder från dina rundor och från din täppa, det är tur att en del prydnad gör sig bra året om.
Ha nu en fantastisk helg och glöm inte bort att njuta av dessa vackra junidagar.

Kram

Anonymous said...

Visst har den här veckan varit seeeg...samtidigt gar tiden otroligt fort...känner mig alltid lite vemodig den 21.06. eftersom dagarna blir kortare och kvällarna mörkare. Men förhoppningsvis far vi njuta av nagra fina sommardagar innan det blir höst. Här har det mest regnat och varit ganska kallt.
Älskar din täppa! Den är sa fin - rofylld och magisk!
Kul med studentfester...ha en underbar helg Annika!
Kramar, Lisa

Annika said...

Nettan:
TACK vännen!!
Ska försöka fota, absolut!!
Canon på laddning nu inför hajk imorrn :-)
ÅÅÅÅ jag förstår, jag ser ju alla avslutningar på fb och insta. Lyssnade precis på Karlavagnen också som handlade om skolan. Jag minns så väl hur ljuvligt det var med avslutningar.
Nu har vi nog haft de allra finaste junidagarna i veckan som gått. Vädret har varit perfekt. Nu ska det bli hett och fuktigt.
Hoppas allt är bra hos er.
Kramar och trevlig helg!

Annika said...

Lisa:
Ja, alltså...mysko vecka...mysko!
Fattar inte att tiden kan gå segt och långsamt på samma gång :-)
Men det har den gjort i veckan som just gått.
Nejmen så trist att ni haft så dåligt väder. Det ska vi hoppas ändras. Vi får tro på många vackra dagar i sommar, Lisa.
Ha en toppenfin helg.
Stor kram!!

Channal said...

Frodigt och grönt! Ja, redan den tionde! Går alldeles för fort. Här springer veckorna iväg. Men nu när jag blir ledig kommer veckorna sega sig fram... tror jag!

TGIF! Ha en fin helg! Kramar Anna

Anonymous said...

Nu är det verkligen härligt väder här! Men varmare ska det bli...Ni är duktiga som hajkar i värmen. Men det är ju kul och man känner sig nöjd efteråt även om man är helt slut. Jo, jag minns vilket jobb du hade gjort inför Ks studentkalas. Typ fixat nästan all mat själv. Jag kör den enkla vägen och handlar upp mig på Costco för det mesta. Det blir nog ok ändå...fastän man stressar över detaljer. Iallafall...jag den här tiden är så koncentrerad med sommar, värme, studenten, kalas, semester...mycket som händer på kort tid. Man vill stanna upp och njuta utan stressen. Synd att K inte kunde vara med denna helg men hon är ju i LA och vi är glada för hennes skull. Hursom haver, vi ses imorrn kväll!

SB

Anne said...

Vi gick ju från hett och till den andra ytterligheten. Regn och ovanligt kallt, nog bara 19 grader idag och så trist väder. Hela helgen ska bli så här, blä. Från en ytterlighet till en annan, vore ju nice med nåt mitt emellan... Aldrig är man nöjd. Nästa vecka ser sisådär ut också, svalt och ostadigt.Känner mig lite låg och allmänt orkeslös, nästan smådeppig tror inte det har att göra med vädret men bara nåt allmänt sådär som det kan vara utan anledning kanske, svårt sätta fingret på det.
Ja, nu ser man mycket graduation bildeer strömma in från olika distrikt, så ni ska på en i helgen. Förstår det är mycket speciellt lägga punkt på den eran, som du skrev, ett kapitel är för alltid över och vuxenlivet väntar med allt vad det innebär av utflugna barn. Mycket speciell tid det där, mycket känslor, det förstår jag absolut. Det är två år nu sedan ni gjorde det, känns det både som igår det hände men samtidigt som mycket länge sedan? Tiden är verkligen dubbelt, vet vad du menar. Det där uttrycket dagarna kan ibland kännas långa men åren går så fort stämmer ju verkligen.
Ha en riktigt fin helg, kram!

Miss Marie said...

Vilka vackra bilder!

Och mysigt med examensfester!

Hoppas ni får en fin helg!

Anonymous said...

Härligt med studenttider!
Förra året hade vi en, nästa år har vi vår sista, så nu är det ett mellanår för oss. Roligt att anordna men med mkt jobb!
Vi har haft våra skolavslutningar här. Önskar vi hade haft er värme!
Vi hade lite sol men sååå kallt. M frös halvt ihjäl efter sin avslutning i kort kjol o barbent. Själv bytte jag min tänkta korta klänning till en lång o smög in ett par strumpbyxor under :-) :-)
Ha det så trevligt på studentmottagningarna!
Kram från Anette

Annika said...

Channal:
OCH nu är det måndag.
Nej, det blir säkert så att veckorna rusar fram för dig nu när du har sommarlov. SÅ härligt med lov!
Kram!!

Annika said...

Susanna:
OCH vädret i helgen var...HETT!!
Men desto bättre för ditt fina grad-party! SÅ bra och lyckat allting.
Kunde inte ha varit bättre väder + supergod mat.
K hade sååå gärna varit med, kul att hon och Melanie snackades vid igår.
KRAM!

Annika said...

Anne:
TRIST! Det är inte roligt när det viker av sådär, såvida det inte är bara en dag, för då är det skönt. Men om ett lågtryck lägger sig vecka ut och in är det verkligen inte roligt.
Ibland vet man inte varför man känner sig låg och blå.
HOPPAS det känns bättre nu och att även vädret SKA bli bättre,
Ja, nu är det minsann grad-season. Två fina kalas i helgen.
Ja, två år sen vi hade Karolinas fest...jösses...time does fly.
Det är mkt speciellt som fldrer när ens barn tar sin HS-examen. Svårt att förklara, you'll see!!
Kramar!

Annika said...

Marie:
TACK!
Hoppas din helg var fin!

Annika said...

Anette:
Mkt kul.
Nu dröjer det en stund innan jag kommer att gå på HS-grad igen. Eller nej förresten, känner ett par som går ut nästa år. Men det är speciella tider då studenten tas.
Nej, tror inte du vill ha nästan 35 grader som vi har haft. PUST!!
Idag lite svalare, ska väl bli 28 idag.
HAHA. förstår om du hade strumpbyxor på dig, fniss. Inte kul att frysa.
KRAMAR!!