Monday, January 18, 2010

Helgen

Godmorgon!

Helgdag här idag, Martin Luther King Day. De flesta, inklusive Karolina, är lediga. Peter jobbar...
Jag sitter här medan två flickor sover i källaren.
Japp, vi har haft en nattgäst. Karolinas kompis A som hon lärde känna då hon började sjuan är här. Jag ska strax lämna dem ensamma och ge mig ut på min PW.
Igårkväll var de på bio och såg ”The spy next door”, och jag körde dit dem i mitt absoluta HATVÄDER; regn och mörker.
Jag tycker att mitt mörkerseende är uselt, och inte blir det bättre när vägbanan är full av ljusreflexer + att man här i den delen av US där jag bor inte har gatubleysning. Det är inte kul ALLS att köra bil på mörka vägar utan belysning. Jag avskyr det, som pesten!

PÅ vägen till bion pratade vi mobiltelefoner och SMS:ande. Jag sa att jag tycker att det är perfekt att SMS:a och att jag hellre gör det än ringer, any day of the week!
-Mrs B, you are so cool!! Do you TEXT!??
-Oh yes, and A, call me Annika…
Nej, jag kan inte förlika mig med detta att bli kallad Mrs. Vill inte. Men alla barn här är uppfostrade så att man kallar vuxna för Mr, Mrs eller Miss.
Annorlunda. Återigen.

Helgen i övrigt var bra.
Men, på fredagkvällen insåg Peter och jag och vår kompis återigen hur trist det är att betala en massa pengar på en medioker restaurang. People, om ni bor i norra Virginia eller i DC-området håll er borta från M&S Grill. För dålig mat, och för dyrt.

I fredags anlände makens nya lilla leksak!! The Nook! Läsplattan! Nu har han redan hunnit med att ladda ner ett par böcker och det ska bli kul att se vad han kommer att tycka om den!
På lördagkvällen hade vi middag här för goda vänner. SÅ himla trevligt och avslappnat.
Jag gjorde laxcheesecake (som inte blev lika fin som min syster Saras, men den smakade lika bra).
Sen gjorde jag potatisgratäng på kokt potatis. Potatis som kokade i grädde och mjölk (nej inte smala linjen, men så var det lördag också, you HEAR!!), superduper god!! Oxfile med örtsås och sen mandeltårta med vispgrädde (från IKEA) till efterrätt.
NAJS!!!


Söndagen hällregn och fem grader varmt hela dagen.
TRIST!
Jag ägnade mig åt att göra en fotobok över My Publisher (de borde börja betala mig för all reklam jag gjort för dem). Vintertema på den boken!
Karolina spenderade halva eftermiddagen på en närbelägen mall. Jodå, nog är det i sanning så att man har en tonåring.
När kommer första dejten?
Gulp, for crying out LOUD, inte på länge, hoppas jag!!

Söndagkvällen tillbringades framför dumburken med otaliga koppar de-caf Earl Gray framför Golden Globe galan där jag hissade och dissade kändisarnas kläder! Alltid lika KUL!!

Önskar alla kära läsare en rikigt god måndag!

30 comments:

Lena said...

Det är surt att gå restaurang och inte bli nöjd.

Tonåringar och affärer... jag är glad att den perioden är över. Det var ett evigt skjutsande och ibland verkade det som om veckan inte var fulländad om det inte hanns med några timmar i någon galleria.

Fotoböcker, ja, sådana borde jag göra. Det är roligare att se bilder så.

Jag gillar också köken i inlägget nedan. Vårt är nu över 25 år och vi närmar oss en större renovering, så tack för inspirationen.

Annika said...

Lena:
Nej, det är så tråkigt att inte bli då man är ute.
Usch, och sen betala så dyrt också.
USCH!!

Ja, det är ett evigt skjutsande. det är inte så kul, tyvärr.
Önskar att de kunde ta sig fram mer för egen maskin, som i Sthlm, men det går ju bara inte.
Så man får skjutsa.
På det sättet lär man ju känna kompisarna bra :-)

Kök är underbara. KUL att ni ska göra om ert. Hoppas du plåtar processen!!

Taina said...

Godmorgon kära bloggvän!

Hahahaha, första dejten kommer fortare än du anar! Spännande, eller hur? Gå tillbaka själv till den tiden...oj vad roligt det var då!

Ja vilket väder då. Vi har inte haft så mycket regn, men varmt. Kollade just hur det var förra året och det var betydligt kallare då och vi hade MYCKET mera snö.

Är som du och gillar INTE mörkerkörning. Har aldrig gjort det. Inga gatlysen, regn och massor av trafik-hjäääääääääääälp!

Jahaja, då kom den där "NOOK" nurå! Najs. Maken är i alla fall JÄTTENÖJD med sin SONY ERAEDER. Do you hear??? Hahahaha, han vet nog inte om de andra märkena. Och jag säger ingenting. Så länge han är nöjd så.

Potatisgratin på kokt potatis. Hm, det har jag aldrig gjort. Annorlunda eller bara en tidsgrej?

STORA kramen!

Annika said...

Taina:
Godmorgon själv kära bloggis!!!

Jag är rädd att du har rätt; första dejten kommer att komma snabbare än man anar, GULP!!!!

Här i DC fick man ju 53 cm snö i dec och det ser man spår av överallt fortfarande. den snöstormen missade ju jag, tyvärr...
Idag 13 grader varmt. jag ska strax gå ut på prommis.
Det pissregnade hela dan igår.

Usch ja, att köra i mörker är inte kul.
FATTAR inte detta med att det inet finns gatljus...
BLIR tokig!!!

jag hör dig med din e-reader, hehehe!!
Vi får se vad P tycker om Nooken nu.

Kramar!!!

Fröken Anki said...

Låter som en skön helg trots regnet och mörkerkörandet. Jag är inte heller så förtjust i det. Har svårt med mörkret ibland och det känns iaf värre här där inga gatlysen finns. Och där många bara använder sina positionsljus när de kör!!! Varför inte använda dom riktiga lyktorna på bilen. Så att dom syns!

Ska bli intressant att höra om Nooken. Är ite sugna vi också, men vill nog ändå vänta tills det kommer en som fixar färg också. Men det verkar som en bra grej speciellt när man är ute och reser, som ju makarna gör en del. :)

Middagen låter fantastiskt god. Och jag gillar din dukning med Tulpia-tallrikarna. Så svenskt och fint!

Ha en skön MLKD-PW. Skönt att vara ledig en dag tycker jag och hinna ikapp med hemmastöket. Och gå och träna på dagen! :D

kram

anna of sweden said...

Härlig helg ni verkar haft! Haha, så man är cool om man textar? Hjälp vad cool jag är då. Textar till fotbollstränare och andra föräldrar så det står härliga till. ;)

Är lite sur för att jag missade Golden Globe. När är nästa stora gala? Vet du det?

Huggies!

Annika said...

Anki:
Sitter här helt redo för min PW, men fastnar vi datorn...
Kommer inte ut. Zero inspiration...
Men jag ska tvinga ut mig.
Mörkerkärning hatar jag! Och speciellt i regn.
USCH.
Ja, jag tycker att många amrisar lämnar mkt att önska vad gälelr bilkörning.
Ska rapportera om Nooken....
Lovar!
TACK, det är så roligt med lite svenne-grejjer i vardagen.
NJUT av ledig dag!
Kram!

Anna:
Nästa stora gala är oscars, Academy Awards! den får inte missas.
HAHA, ja det var så roligt när A utbrast detta om att texta!!!
OCh sen skrattade hon av lycka när jag berättade att min mamma o moster är sms-drottningar också!!
Hihi!!!
Visst är SMS så himla BRA!! Bästa uppfinningen på bra länge. jag runger nästan ingen längre...
Big huggies...

NU ska jag UT!! NUUUUUUU!!!!!

Petra H said...

Det är väl bara skolbarn och offentligt anställda som är lediga idag, eller? Som jag alltid brukar säga, jag blir inte klok på de här "frivilliga" helgdagarna i USA...
Jag gillar inte heller att köra i mörker :-( Gjorde det senast i somras när O kommit SENT fram från PR till Skåne och han var för trött för att köra. Usch, småvägar, mörkt och risk för både rådjur och vildsvin!! Jag vet inte hur det är i andra delar av Sverige (vilket du väl inte heller vet, ha ha) men i Skåne är de vanligaste viltolyckorna nuförtiden med vildsvin och då gäller det verkligen att STANNA i bilen om du kört på ett!! Farliga...
Jag är inte det minsta sugen på en läsplatta, jag är super-konservativ och tycker att det skulle vara sååå tråkigt om riktiga böcker försvinner. Jag tycker redan att det är tråkigt att cd-skivorna är på väg ut!!
KRAM till Mrs B ;-)
PS Potatisgratäng på kokt potatis - blir det inte väldigt mosigt?? Eller du kanske inte kokar dem färdiga och kanske bara en liten stund i ugnen??

Annika said...

Petra H:
Nej, det är nog fler än så som är lediga idag. Alla mina kompisars män tex , och alla jobbar inom den privata sektorn. men lustigt nog har Peter aldrig varit ledig på MLKJR day, inte heller är han ledig på Presidents Day i feb, och så är "alla andra" lediga. Dagen idag skulle jag säga att flertalet är lediga.
Vildsvin, tvi vale för att köra på ett sånt. jag vet att de är farliga (men goda, hehehe). USch, jag har aldrig (ta i trä) kört på ett djur, men jag var nära i höstas då jag var ngn meter ifrån en hjort. det var inte kul.
JAG håller med dig, jag vill också ha riktriga böcker! Jag kommer nog inte att vilja ha en läsplatta. det är ngt speciellt med en riktig bok! Så jag är stockkonservativ där jag också.
Exakt, man kokar potatisen tills den är nästan mjuk, sen är den bara i ugnen en bråkdel av vad en vanlig gratäng är...
Kram till dig från the Mrs!!!

Marie said...

Tråkigt med dålig o dyr mat! Den värsta kombon ever! Hoppas ni hittar en bra restaurang nästa gång.

OCh det där med Mrs, mr, miss... Hatar det!!!! Särskilt när jag blir kallad för Mrs min-makes-hela-namn... det är ju för sjutton förnedrande! Nej, US och UK borde lära sig lite om jämställdhet... Då både mellan kvinnor och män och mellan åldrar!

Hoppas du hade en bra PW iaf!

♥ FRU Hannele said...

SMS är toppen,
får ibland lite kärleks-sms från maken..

Annika said...

Marie:
USCH ja, det är värsta kombon...Nä, vad less jag är på att betala dyrt för trist...

ja, jag vet...
Det känns så förlegat med mrs, mister och miss...men det är så de små liven är uppfostrade. K lite likadant om inte direkt av mig så av sina kompisar.
Värst är iallafall ma'am...tvi!!!

Hannele:
SMS är bäst! Och vad kul att få lite kärleksmess fr maken.
Här ses textandet som en tonårsgrej och det är lite irriterande....

Elisabeth said...

Märkligt att det inte finns någon gatubelysning! Det verkar vara så mycket säkerhetstänkande runt allt annat i USA, och då borde väl verkligen gatubelysning vara något som prioriterades.

Mrs och sådant ja... I Tyskland var jag Frau Mitt efternamn. Kändes onekligen en smula udda. Att inte dua eller bli duade tyckte jag inte var svårt att vänja mig vid, men det där med "frau:andet" (speciellt då i brev, där jag var mest duade alla varandra, men det varierar ju väldigt mycket också) var värre.

Annika said...

Elisabeth:
Visst är dte konstigt. Dte kan ju ibland vara så kolmörkt här. Det är inte kul.
Det finns bara gaatubelysning i korsningar etc.
Fattar noll.

Ibland antar jag att det är sverige som är lite udda med att vara så laid back. Det är nog vanligare detta med fruande och fröknande etc i de allra flesta delar av världen.
Men för oss svennar ter det sig märkligt...

Anne said...

Slurp, vad det låter gott. Jag dräglade redan tidigare då du berättade om nyårsmenyn, speciellt den där laxcheescaken låter som nåt extra och riktigt smarrigt.
Jag noterar att du har tulplantallrikarna, VILL HA!!! Skulle även vilja ha flera av de skålarna. Har icke men skulle gärna. Någon gång så.... Mysig dukning, men det ser alltid så MYSIGT ut hos dig. Du är bra på det, som sagts tidigare.
Mandeltårtan från Ikea är riktigt bra, tycker de flesta av deras frysta tårtor är goda.

Gatubelysningen suger här också, fattar inte varför det ska vara så. Så fort man är lite lite utanför villakvarter så blir det gator utan belysning. Det är ju inte så att man är ute i middle of nowhere, men likväl dåligt med belsyning. Har sett det även i andra delstater, du nämner det är så hos dig. Så jag tar mig friheten att påstå det är ett amerikanskt fenomen. Håller helt med dig, köra i mörker och regn är INTE kul.
Kram!

Suzesan said...

Gott med en kokt gratäng. Det gör jag lite olika. Kokar man kan man ha i purjolök den går knappt ha om det skall in i ugnen då den bränns så lätt. På många många resaturanger här där jag jobbat kokar vi gratängerna och sen gratinerar den i ugnen.

JAG är också mörker"blind" regnar det så ser jag ingenting. Helt hopplöst. Det sägs att det är en brist på E-Vitaminer när man var liten. Att brist på E-Vitamin kan ge mörkerblindhet.

Ja da(e)jten kommer fortare än du hinner blinka:)

Coolt att din man gillade läsplattan och SMS:a är roligt.

Kram
/Susanne

HeLena said...

Låter som en härlig helg vädret till trots... Trist med middgen ute, alla förväntningarna ner i soporna.... för j--ligt!

Såg några bilder i aftonbladet från Golden Globe galan, Mariah Careys urringning!!! För djup! Inte alls snyggt! Inte alls sexigt! Kan inte förlika mig med sådana urringningar.... är jag gammal??
Maten låter jättegod! Men vad bjöd du på för drink?

Kraam kraam!

Anne-Marie said...

Låter som en riktigt god middag. Mandeltårta låter verkligen smaskigt. Så synd att det inte finns någon IKEA i närheten av Mt Shasta. Har du "riktig" grädde som du vispar eller är det den "färdiga" i burk? Jag har svårt för den färdiga typen. Vill hellre ha riktig grädde. Har faktiskt bara köpt grädde en enda gång sedan jag kom hit till USA för snart 13 år sedan - som du förstår är jag ingen gräddätare. :) Trist när man inte blir nöjd med en middag ute. Känns som bortkastade pengar tycker jag. Vi har heller inga gatlyktor där jag bor. Det är så mörkt på kvällarna och det finns alldeles för många vilda djur. Man ser rena blodbadet ibland på vägarna. Varför måste folk köra så fort? Kram!

Mia said...

Självklart är du cool Mrs B! =) Oj vad konstigt det skulle kännas att bli kallad Mrs hela tiden. Trist att ni inte var nöjda med ert restaurangbesök. Jag är alldeles för dålig på att säga ifrån om jag inte är nöjd, man borde npg göra det mer. Ha en bra vecka! Kram!

Matildas fikarum said...

Jag har också extremt dåligt mörkerseende. Finns det inte gatubelysning är det kört (ha ha ha)för mig. Skitläskigt är det. Det värsta är att folk som ser bra i mörkret fattar inte för fem öre hur det är.

bejla_isflaket said...

Mörkerkörning, usch!
Och tonåringar. Ja, ser inte fram emot det. Fast det är några år kvar. Har dock fått en försmak på nära håll i svägerskan som är 13 år. Snäll tjej (verkar faktiskt som Karolina och hon är ganska lika, både till sätt och intresse och t.o.m utseende...), men ja det börjar ju hända saker förstår man... ;-)

Annika said...

Anne:
TACK, och du är alltid så gullig i det du skriver!
:-)
Jodå, är bara allt bortplockat och städat så tycker jag det är lätt att skapa en mysig miljö.
OCH, jag håller med; alla IKEAS tårtor är goda. MUMS!!!!


Gatubelysning ÄR nog säkert ett amerikanskt fenomen. FATTAR det inte!!
VARFÖR!?
KOLsvart på gatorna, och vissa nätter oich kvällar är mörkret SÅ kompakt. Dessutom tycker jag att man knappt ser gatan även om man kör med helljuset.
Nä, det är därför jag drar mig för mörkerkörning.

KRAM!!

Suz:
Vilken BRA ide med purjo i. Det ska jag prova nästa ggn.
Tyckte det var smidigt att koka potatisen i grädde och mhölk och på så sätt förkorta ugnstiden. Gillade!!
Kan förresten tro att du har en massa köksknep att lära ut.
Första dejten ja...jag säger bara: HJÄLP!!!
Kram!!!

Helena:
Visst är det skittrist att betala för dålig mat!
USCH!
Nej tack. Aldrig mer M&S Grill, och de har ändå ett BRA rykte, hmmpff....

Mariah C ja...TACKY!!!! SÅ otroligt fult. nej, du börjar inte bli gammal--tjejen har alltid varit vulgo!
Drinken var päronvodka och päroncider--så himla GOD!!
Kram!!

Annika said...

A-M:
Ja, det är synd att du INTE har ngn IKEA i närheten. Väldigt synd. De har ju så mkt bra, och deras swede shop är det kul att handla i.
Nej, det är äkta heavy whipping cream jag vispar--smask! Köper aldrig vispgrädde på sprayburk...
No way!
Inga gatlyktor hos er heller. Klart amris fenomen som är svårt att förstå sig PÅ!!!
Inte klokt.
Ja,det är en hel del raod kills här också...
men jag kan TRO att du har massor mer än vad vi har.
Kram!

Mia:
Ja, för en svenne är det helt otänkbart att bli kallad för fru!
Det låter bara så fundamentalt FEL i våra öron, men så är det ju här...
Fast, jag säger ju ifrån s¨fort jag hör det :-)
Ja, jag klagar inte heller på rest, och du harrätt, man borde. men detta ställe har gjort oss besvikna mer än en ggn. Astrist, inte igen.
Kram!

Matilda:
Precis!!
Maken tex som knappt ser utan sina linser har inga problem med mörkerköring medan jag med min "perfekta" dagsljussyn knappt ser ett dugg.
Och du är likadan...
Suck, är vi bara kvinnor som ser dåligt i märker?

Bejla:
Det är bara att hänga med på färden. man lär sig allteftersom. När barnet är litet känns det omöjligt att tänka att det en dag ska bli tonåring, men man växer med hela tiden.
Kan vra skönt att veta.
KUL att K liknar din 13 åriga svägerska :-)
Idag ligger en youtube ute med K och hennes kompis Madi.
Kram!!

Saltistjejen said...

Hoppas få höra mer om Nooken senare! Är nyfiken och väntar ju på min egen! :-)
Kram!

Annika said...

Saltis:
Ja, han ska väl läsa klart den bok han håller på med och sen dyka in nooken. I¨ll keep you posted!!
kram!

ullisen said...

fuskar och läser bara översta inlägget... får se om jag hinner ta igen senare :)

ja det känns så himla märkligt det där mrs:andet. vi drog med två kanadensiska killar hem till min bästis föräldrar en gång i vår ungdom och när dom kallade min kompis mamma för Mrs Axelsson höll jag på att dö av präktighet. men, det är ju så det är. och hon fann sig väldigt bra.

två grejer jag genast undrar över är 1) använder Karolina också artiga tilltalet? det gör hon gissar jag. och 2) vad händer när du ber om att bli kallad för ditt förnamn? "fixar" kiddisarna det?

krams!

Annika said...

Ullisen:
VISST är det konstigt det där. Ngt som är sp sjölvklart här, som att kalla vuxna för Mrs och Mr är helt omöjligt att tänka sig i sverige...
SÅ totalt annorlunda.
Det funkar liksom här, men inte hemma...

Karolina säger att hon försöker undvika att tilltala kompisars fldrar vid namn :-) men på skolan är det ju strikt MRS och MR som gäller på lärarna. Hela tiden.
Det är få av Karolinas kompisar som tilltalat mig vid namn efter det att jag sagt till dem att kalla mig vid förnamn. De som fixar det bäst är grannbarnen.
Så det är inte helt lätt för kidsen att kalla vuxna vid förnamn.

kram!

Anna, Fair and True said...

Antar att man som förälder känner lite dubbelt angående barnens dejtande. Kul att de är populära kanske men mest "jag vill att hon ska vara 8 år igen och leka med dockor!". Man vill nog helst inte tänka på skoldiskon och pussande som man själv gjorde i samma ålder ;)

Musikanta said...

Var glad så länge inte de niger för dig! MM vikarierade på ambassaden i en europeisk huvudstad en sommar och jag, som var med, hade inte fyllt 50 år än då. En av de anställda NEG för mig när jag träffade henne första gången... Hon var väl åtminsonte 30år! Gissa om jag kände mig gammal...

När jag var ung sa man ju alltid "tant" till sina vänners mammor. Skulle aldrig kunna tänka mig att kalla dem vid förnamn då. Så det är väl så det känns för kompisarna, antar jag.

Jag tror också som Karolina, att flickan kommer att försöka undvika att kalla dig för någonting alls i fortsättningen. Då är det kanske bättre att hon får Mrsa dig, som hon är uppfostrad till som du skriver :-).

Annika said...

Anna:
Japp, JUST så är det. SÅdär dubbelt som du skriver. Huvudet på spiken, suck...

Musikanta:
Nej bevare mig väl---då hade jag svimmat.
När jag var liten var vi tvungna att niga för vuxna, och säga TANT och FARBROR. Så förlegat det är idag...BRA!!!
jag förstår att du häll på att baxna när en 30 åring neg för dig. Jag hade nog sjunkit genom jorden :-)
Kram!