Wednesday, April 01, 2009

I-landsproblem och lite sånt...

Nu är det en ganska svår tid på året---klädmässigt.
Man vet inte riktigt hur man ska klä sig. Ska man köra vinterkläder eller vårkläder? Vad passar?
Igårmorse var det ju så pass kallt att jag fick skrapa bilen innan jag körde Karolina till skolan. Sedan, framåt dagen, blev det uppåt 17 grader varmt. Inte lätt det där, inte...
Att i denna skira vårblmomning och i detta klara vårljus gå klädd i tjocka strumbyxor, koftor och boots känns fel.
Whatever egentligen, det är ett i-landsproblem av RANG iallafall. Det är liksom inget man behöver bry sin lilla hjärna alltför mycket med. Man drar på sig några paltor och man har dem på sig då’rå---duuuhhh!!!

Jag har uppdaterat vårgarderoben vad gäller kläder och skor ganska kraftigt nu faktiskt, eller sommargarderoben, ska jag väl säga. Gotta look good in the West Indies!!
Men, en annan har ju FOTFOBI, och det gäller faktiskt mina egna fossingar också. Jag tycker jag har grymt fula fötter. Jag vill inte visa upp dem, därför är det svårt nu när man ska köpa sommarskor. Det finns bara öppna tår på skorna i butikerna just nu, tycker jag. Jag vill ha ”hela ” skor, täckande skor! Jag vill inte visa upp mina tår vare sig för mig själv eller för någon annan.
Det finns ballerinaskor såklart, och dom är ju OK. Men ja...
I-landsproblem var det ja, igen. I-LANDS-PROBLEM!!

Min fotfobi gör att jag inte vill gå och få pedikyr. Vill inte att någon ska behöva hålla på med mina fötter. ICK, bara tanken på det...
Istället gör jag det själv och det blir ju inte lika snyggt som när ett proffs gör det, men det får duga för inte tänker jag ge mig iväg till någon pedikyrist inte.
Jag ska fixa till både mina och dotterns fötter innan avresan. Peter får allt fixa sina själv...Sorry Hubby of mine.
OCH jag har inte med ett enda par sandaler till kryssningen...Men däremot slog jag faktiskt till på ett par flipp-floppare. Det är lätt och bra när man ska till poolen.
Oops, det trots att man då verkligen visar upp sina "fotar"...ALL right, gotta get OVER it, somehow...

Kolla, så här mojsigt hade jag det igår eftermiddag på mitt deck!! Frost på morgonen, fika och bloggskrivande i 17 graders värme på eftermiddagen. Rätt schizat som så ofta förr här vad gäller väder och vind. MEN, det vore synd att klaga, eller så så säg?


American Idol...
Vi måste ju ta den snackisen:
Alltså, igår var ju Adam helt outstanding!! Vilken grabb! Snacka om att ha karisma! Utstrålning! Säkerhet!
WOA!
Men, men, men...INGEN kan slå min favvis Danny. Det är något med Danny som talar direkt till mig, och igår var han SÅ bra. Danny!
I slutändan är jag ganska säker på att Danny och Adam kommer att duelera i finalen. And what a finale THAT will be!!

Ha nu en fin onsdag tillönskas alla läsare!!

24 comments:

Jenny said...

Tänk just SKOR är mitt återkommande garderobsproblem vartenda år! Som du skriver, boots känns ju helt fel i skir grönska, men samtidigt finns det inga mitt-emellan-skor, som både är täckta och samtidigt våriga - Som inte är är gymnastikskor eller typ ballerina. För en liten kortis som jag så är det ju klack som gäller för det mesta (men inte då smala höga klackar a la SATC, SÅÅ chick är jag inte ;-)), men det är SÅ svårt! Gah! Som sagt, i-landsproblem, men icke desto mindre irriterande :-)
Vad gäller fötterna så ÄLSKAR jag pedikyrer. Jag tänker som typ att gå till gyn eller nåt, människornahar ju själva valt sitt yrke, och har säkerligen sett värre fötter än min (Ja, gyn bryr sig ju om annat än fötter då ;-)). Kram!

Annika said...

Jenny:
DU har så rätt i det du säger...Det är i mitt huvud problemet sitter. Det är ju bara att masa sig iväg...Värre att gå till dr är det ju...
Att få pedikyr är ju skönt åtminstone...HAHA!!
SKOR är assvårt...Har inget som passar nu. Idag är det mulet och hot om regn här så det får nog bli bootsen ändå...
I-LANDS-PRO-BLEM!! Som sagt...
Kramar!!

Taina said...

Myöhäiset aamuterveiset! (=Sena morgonhäslningar)
Fossingar var det! Jag borde ta hand om mina fötter MYCKET bättre. Inte för att jag har fotfobi, men jag är urusel på att fila, smörja och fixa till dem. Har aldrig varit hos en pedikyrist och de skulle väl skratta ihjäl sig om jag kom! Jag kankse borde ha fotfobi. Har nämligen ett par tår som är helt ihopväxta. HAHA! Då är jag väl en jävel på att simma eftersom jah har simhud mellan tårna! Men icke. I-Landsproblem...
Kläder gör mig lite smått hysterisk denna årstid. Framförallt för Minstingen. De har ju inte galonbyxor här! Inte vad jag har sett i alla fall. Vanliga dra-över-ute-byxor finns inte heller. Bara ckicka leggings, tights och shorts. NU?

Jag missade American Idol igår. Buuuuh. Jag gillar Adam och Danny. Eller Danny och Adam. Eller Adam och Danny. Eller.. äh, de är lika bra just nu. Tycker jag.
Have a good one!
Kramen!

Annika said...

Taina:
NU kom jag precis från dig så vi har krockat i cyberrymden!!!
DÅ borde du vara en hell of a swimmer som Michael Phelps!!!
jag är faktiskt också dålig på att ta hand om fötterna. Dom har inte höägsta prio här, hehe...
ILANDSPROBLEM som SAGT!!!
Nej, galonisar finns inte här...Men va sjutton, kiddsen får ju inte gå ut på rast om det är lite lera på skolgården heller...hehehe...
har dock sett söta gummistövlar. DET fanns inte att få tag på när K var liten...Jag brukade köpa stövlar i sverige. Snacka om släp. Men numera finns dom ju här också, som tur är.
Ja, det är klart du missade Idol igår eftersomn ni var på middag.
Adam är en stjärna, men jag vill ha DANNY!!! Tycker sdå mkt on honom!!!
Kramar!!

Humlan said...

Jag har också skoproblem, men året runt eftersom jag har så ont i fötterna. Ortopeden har tydligen slängt min remiss och tar inte emot en ny (man kortar köerna med att sluta hjälpa folk med vissa problem) så jag får försöka hitta hjälp på annat håll. Om jag inte hade ont i fötterna skulle jag däremot gärna gå i fina sandaler, att visa tårna gör mig inget (fast det dröjer väl ett tag innan man kan göra det här).

Här börjar det ju också bli skönt ute i solen och jag längtar efter att kunna fika ute.
Kram

petchie said...

Ha ha, jag brukar ha exakt samma problem - det känns fel att klä sig i ljusa kläder för tidigt, men också att gå omkring i mörkt och murrigt när solen skiner och det är varmt på eftermiddagen. Oj, som jag tyckte det var svårt varje vår i Bryssel där vädret verkligen kunde växla så mycket som du beskriver.
NU har jag ju inte samma problem här men jag hade SVARTA byxor på mig förra veckan i PR - det var första gången, och det kändes först lite ovant... Kanske låter fånigt, men mörka kläder mitt på ljusa dagen när solen gassar känns fel! Men, så går ju puertoricanskorna omkring väldigt ofta - alltså på vardagarna, och de som jobbar, och efter ett tag hade jag vant mig (byxorna var inte tjocka, bara mörka)..
Du vet att jag också HATAR att visa tårna och efter snart 1½ år i Karibien så har det INTE förändrats! Jag går fortfarande i stängda skor, ballerina eller med lite klack, och på sin höjd flipflops när vi går till stranden (men det känns fortfarande fel att gå nerför gatan i flipflops & shorts - framförallt för jag känner mig som en amerikansk turist!)...
Lycka till med packningen!
Kram!

Annika said...

Humlan:
Nää, vad trist.
USCH vad förbannat jag blir när jag hör sånt!
HOPPAS innerligt att du hittar hjälp på ett annat ställe.
Lycka till!!!
SNART kommer våren tiller också. Tyckte du hade så fina blommor på din blogg!!!
Kramar!!

Petchie:
JUST det...VI har samma fobi...Jag minns det.
USCH, det är nedrigt fult tycker jag med mina fötter. VILL inte visa upp dom.
ICKY!!
Oh ja, jag förstår att det känns helt galet att klä sig mörka kläder nere på PR!!!
Helt fel måste det vara.
TACK för mail!
SÅ fort jag kommer hem sen idag ska jag svara på det. Skicka flight nummer etc.
Underbart stort tack igen för att vi får bo hos er en natt!!!
Jättekram!!!

anna of sweden said...

Nej men Annika, tänker du inte fixa Peters fötter?
Vad är du för housewife egentligen? :D

Usch, jag gillar inte heller fötter. Bebisfötter är söta men efter det stadiet - nix.

Kram!

Anonymous said...

Godmorgon!
Ja det där med käderna är verkligen ett I-lands problem! Jag skäms också för mina fötter men det hindrar mig inte från att göra pedikyrer. Älskar professionella pedikyrer! Japp, håller med om att Adam Lambert is FANTASTISK. Men - jag gillar Danny mycket också.

SB

Bloggblad said...

Jag kör med vinterkläder tills det är riktigt riktigt varmt. Man ska svettas in sommaren och frysa in vintern, har jag lärt mig.
Jag är en frusen sort, så jag klär inte av mig i onödan.

Mina fötter är snyggare än mina händer... så jag har hellre sandaler än vad jag visar händerna. Men det skulle väcka ännu mer uppmärksamhet med handskar...

Mz.olsson said...

Här har du en till som INTE gillar fötter, inte andras o absolut inte mina egna!! Var på yoga igår, där vi var tvungna att vara barfota. Hugaligen!! Och pedikyr - no way!!!!
Fast på somrarna brukar jag måla tånaglarna o då känns det lite bättre... åtminstone tillräckligt för att jag ska kunna med att gå i flipflops eller sandaler...
American idol-snack, javisst!! Tyckte också Danny var fantastisk igår!! Adam, naturligtvis... alltså, han har ju mer "star quality" kanske... men jag måste säga, att Danny växer på mig, o jag tror att hans personlighet vinner i längden. Alltså han verkar vara en sån helmysig kille!! Vilken final de kommer att bli, va??? Kan ju inte bli annat än de två??? Har jag väldigt svårt att tänka mig... vem skulle det vara? Den rödhåriga tjejen? Hon är ju bra, men inte i närheten...
Vem åker ut ikväll tror du? Jag tycker att det är Anoops tur!

Annika said...

Anna:
I AM a BAD housewife---I KNOW!!!
Nämen maken får fila på sina blad själv. hahaha!!
K och jag tar fotbad och fixar våra rosenblad, hahahaha!! Peter kan fixa sina själv.
Fötter är supeäckliga. YUK!!!
Kramar!!

Susanna:
Klart I-landsproblem...
Nej, jag kan liksom inte förmå mig att gå och få pedikyr. men jag tycker att allas fötter är så fina efteråt. Efter en proffspedikyr alltså...Så suck...
Adam var kick ass igår. men det är Danny som är killen för dagen för mig. Alltid!!

Annika said...

Bloggblad.
Faktiskt så tror jag att det ligger en hel del i det där gamla talesättet. Jag lever nog lite efter det själv också.
Haha, ja det skulle nog väcka en hel del uppmärksamhet om du kom med handskar ideligen :-)
Men du har snygga fötter, det är ju kul :-)

Mz Olsson:
En till i fotklubben, eller anti-fotklubben. ja, det är ngt snuskigt och läbbigt med fötter...Stackars er som var barfota på yogan. jag hade lidit, det hade jag gjort.
Danny är killen för mig!! Jag tycker så mkt om honom, hans röst, hans sätt...ALLT!!!
Jag vill att han ska gå hela vägen.
Adam HAR star quality!!
Allison är bra, o jag gillar Lill också...men...tjaaa...
Nej, det måste bara bli "våra killar" i finalen!!
JA, jag hoppas att Anoop åker ut ikväll, eller Megan Joy.
Kram

Elisabeth said...

Jag gillar inte heller fötter! Det är ingen fobi (fobi har jag bara för ormar - kan inte ens se dem på bild), men pedikyr, nej tack. Sandaler och liknande har jag ytterst sällan, och i Sverige blir det ju inte ofta så varmt att det behövs heller. Brukar använda Converse året runt. ;D Vårkappa har jag dock använt i säkert en månad nu, men jag skulle å andra sidan lätt kunna använda vanlig tunn jacka (d.v.s. inte vinterjacka) året runt, i alla fall här i Göteborg där det sällan blir speciellt många minusgrader.

peter pc carlsson said...

Du har följt Sabinas kamp och skrivit en kommentar i hennes blogg. Därför tänkte jag tala om att jag startat en insamling på Cancerfonden. Den heter "För döda mammors barn. Till minne av Sabina Najjar."

För ett halvår sedan samlade vi i bloggvärlden in över 100.000 kr till Barncancerfonden till insamlingen jag startade under namnet "Den jävla idioten".

Du kan skänka 50 kr direkt genom att sända ett SMS med texten Besegra 9 till telefon 72900.

Sabina skrev flera gästbloggsinlägg i bloggen Enbart. Hennes sista var också en av de mest gripande. http://enbart.blogg.se/2009/january/090117-enbart-gb-av-sabina.html

Jag hoppas att du vill sända några SMS och skänka pengar till Cancerfonden. Kopierar gärna texten och sprid den vidare.

Tack för att du bidrar. Sänd en extra tanke till Sabinas små barn! http://mittlivsabina74.blogspot.com/

Peter PC Carlsson

Millan said...

Ah sa harligt att sitta ute och surfa! Det ser varligt ut det... men den harlig stor kopp i handen ocksa. Lyx!
Jag har ocksa fotfobi och har alltid lite svart att hitta skor. Pa vintern ar det ju ok med svarta stovlar till det mesta pa men pa varen och sommaren ar det varre.... kram

Anne said...

Följer ju inte American Idol men däremot Biggest Loser som ju också gick igår. Jag är helt besatt av den serien, tycker den är så bra och bänkar mig varje tisdag. Börjar ju inte vara sååå många avsnitt kvar heller.
Jag gillar gå barfota eller med sandalr och ööpna skor och har egentligen inga problem visa mina fötter, men de ÄR grymt fula och stora också. Men fotfobi har jag på det sättet att jag inte skulle vilja/våga gå pedikyr, dessutom tycker jag det är lätt obehagligt när andra tar i mina fötter.
Men åh, tänk om man kunde ha så fina, släta och vackra fötter och tår som många har...
Just ja, nästan avresedag för er nu. Kryssningen ligger nära, vad HÄRLIGT det kommer bli för er.

Annika said...

Elisabeth:
Converse är snygga att gömma fötterna i!
Jag har ännu inte köpt mig ett par, men jag ska!! JA!!!
Vårkappa kan man klara sig med året runt här också, förutom ngra få iskalla dagar...men ändå. Jag hade med mig en relativt tunn kapp hem, och visst frös jag lite. men inte så farligt...
DU har verklien ormfobi...Stackare!!!

Peter:
Visst skulle jag gärna göra det! Men bor i USA och vet inte hur lätt det är för mig att betala detta över SMS.
men, det ordnar sig.
jag kan fixa det över sverige på ngt sätt.
Sabinas minne vill jag också hedra...

Millan. Vi verkar vara en liten skara som inte fixar det där med barfota...
Och nej, stövlar på sommaren vill man inte ha...men gärna täckande skor.
IGÅR var vädret underbart. Idag har det regnar och varit kallt. Men vår är det o jag ser fram emot många sköna deckstunder...
KRAM!!

Anne:
Jag följer bägge!!
Loser är SÅ bra!!! Jag är helt tagen av den showen. Idol också! men loser är bättre. Vem håller du på???
Du är som jag.-..du vill inte gå med dina fötter på pedikyr. Visst är tanken motbjudande även om man inser hur ljuvligt skönt det måste vara att sitta där...
Nästan avrese dags...Känns härligt.
Kram!!

Anne said...

Visst är Loser så bra!!!
Jag gillar Tara och Mike (däremot inte pappan)! Men egentligen hejar jag på alla....tycker alla är så sköna, men Ron (pappan) har jag lite svårt för, det ska erkännas.

leopardia said...

Skoproblemet löser man med att köpa ALLA skor man ser och öva sig och jämföra och ha sig, det som är bra med den här taktiken är att den som har flest skor när den dör, vinner!

Suzesan said...

GodMorgon

Hoppas du kan komma över din fotfobi. Jag har aldrig varit hos nån "pedikyrist" för fötter men skulle gärna gå dit numera för att få gjort allt riktigt. Det är ett evighetsarbete att hålla fötter riktigt snygga.

Jag vet inte om mina är så fina men jag struntar i det för jag vill gå barfota och i SANDALER och gärna FlipFlops.

Fötter är äckliga tycker jag i normala fall och jag kan inte förstå hur man kan jobba med andras fötter.

Men bara fötterna slipper gå i sockar och jag kan vifta på tårna så är det bra och gå barfota i sanden.
Jisses nu ska ni snart åk på er kryssning så spännande och så skönt. Härligt.

Hoppas din dag är bra.
Kram
Susanne

Marie said...

Visst är det i-landsproblem, men problme ändå! Jag tycker det är svårt med jackor också, om man är ute en hel dag till exempel. Då kan en jacka vara bra under dagen men sen vara för kall på kvällen... Inte lätt!

Annika said...

Anne:
Losetr är skitbra!
Ingen är så stark som tara känns det som. Wow!
Pappa R har jag väl inte så mkt emot, men däremot tycker jag kussarna är lite väl kaxiga ibland. JAJA, BRA är det och det finns ingen man riktigt ogillar i denna omgång

Leopardia:
Underbara DU!! Alltid ett gott skratt när man har läst dina sköna kommentarer!!
Flest skor vinner!! Jag ska komma ihåg det!

Suz:
Det är sant, det gäller att komma över det där.
Att köpa dom där skorna iallafall.
Exakt, fotvård ja, äkta sådan...Det tror jag faktiskt att jag skulle behöva också, men jag vet att jag inte kommer att ta mod till mig, trist nog.
JAPP, på kryssningen, på stränderna, är det bara att slänga av sig skorna och njuta...
Ha en toppendag!!!
KRAMAR!!!

Marie:
I-lands problem it is. Men ett ganska kännbart sådant i dessa tider.
Jackor är skitsvårt...Jag vet. Nu får det snart bli varmt på riktigt så man slipper detta problem :-)

Hanneles paradis said...

Maken cyklar, minus på morgonen och +15° C på eftermiddag..