Thursday, April 02, 2009

Kort påsk...

Morning, people!!

Jag kommer inte att vara hemma i påsk, men det gör inte så mycket. Påsken betyder inte så mycket för mig.
Igår skrev jag någonstans att jag har 6 stora plastlådor (och lite till) med julsaker i källaren, men bara en halv hylla i ett mycket litet skåp med påskpynt. Påskpynt som jag inte ens IDS ta fram.
Vad kan man egentligen skylla det på?
Kanske det faktum att påsken i USA är så försvinnande löjligt kort. Påsken här räcker en enda dag. Det är bara påskdagen som uppmärksammas.
OM man är väldigt religiös tar man ledigt på långfredagen, men dom allra flesta jobbar som vanligt. Jag behöver väl inte ens påpeka att måndagen är en helt vanlig arbetsdag också.
Vem vill då pynta upp till påsk? Inte jag.
I år sitter jag i ett flygplan på påskdagen, så jag behöver inte bry mig.

Men faktum är att jag får större och större lust att åka hem till Sverige och fira påsk. Ja, inte denna påsk, men kanske nästa år?
Påsken därhemma är mysigare, längre + att man får godare godis. Och vem vill inte ha godare godis?
Något att tänka på.

Här är det regn, regn och regn....Regnet ligger tungt över nejden och så skall göra imorgon likaså.
Jag klagar egentligen inte över det. Regnet behövs, och sol får vi iallafall såsmåningom.


På tal om regn och så...
Är det bara jag som är en sucker för gamla sånger som denna??? Måste vara barndomskador, men jag ÄLSKAR den här sången!! OCH filmen är inte dålig den heller...

När jag var i Sverige fick jag en otroligt rolig bok i present av min syster. Boken heter ”Den som inte tar bort luddet ska dö”, skriven av David Batra och den får mig att skratta högt! En helt obetalbart underbar bok!
Boken är en samling lappar (oftast arga) som folk skrivit till varandra, i tvättstugan, i trapphuset, på jobbet etc.

Det finns ett kapitel i boken som beskriver kulturella skillnader. Författaren själv bodde i USA som liten (och även senare). Jag måste bara låta er läsa detta citat som fick mig att verkligen RÅGARVA, så fel det kan bli när vi envist håller fast vid traditioner i främmande land.

Davids egna ord:

”Det här är inga enkla grejer. Jag bodde i USA när jag var liten och givetvis skulle vi fira alla högtider på svenskt vis. När det var påsk så skickade mamma därför ut mig ut mig i kvarteret iklädd kvinnokläder med en stor kvast mellan benen. Jag hade en tom kaffepanna med mig som jag skulle försöka få mina grannar att fylla med godis, men när jag stod framför den första bistra amerikanen som tyckte det var så lagom kul att bli väckt av en skånskindisk femåring i kvinnokläder fick jag någon form av black out. Vad heter egentligen påskkärring på engelska? DET slutade med att att jag i panik skrek; GIVE me candy!!! I am an easter Bitch!”.

Underbart, helt strålande!!! Som jag skrattade åt detta när jag först läste det, och vad glad jag blir över att jag aldrig tvingat ut Karolina i samma ärende. Det hela hade ju kunnat bli precis så här. Priceless!!!
Fel, fel...VISSA traditioner för man helt enkelt inte över till det nya landet. Vilket det nya landet än är. Påskkärringar får stanna i Sverige, och egentligen borde Halloweenhäxorna få stanna kvar i USA också. Det har ju blivit så FEL med Halloween i Sverige. Svenskarna har fått den helgen helt om bakfoten.
Men, for crying out LOUD, det är långt till hösten och den ska vi inte tala om. NU.

Påsken först alltså...

På saknarlistan i USA runt påsken:

Påskris med fjädrar i himlens alla färger.
Påskägg fyllda med svenskt smågodis och lakrisal.
Påskbordet som dignar av ägg, skinka, sill, ost och bröd.
OCH memma!!!
Påskmust!
Härligt påskande i fyra, eller i nästan fem dagar....
Söta påskkärringar på skärtorsdagen.

Till nästa år är det vi som åker hem till påsk, så det så!

Ha en fin torsdag allihopa!!!

41 comments:

Mia said...

Åh vilket härligt utdrag ur David Batras bok. Det kan ju verkligen bli totalfel när man försöker hålla fast vid sina traditioner för mycket! Jag tycker också om påsken men är väldigt dålig på att pynta själv. Vi brukar alltid åka till mina föräldrar över påsk och mamma är jätteduktig på att göra det påskigt hemma. Varje år tänker jag att nästa år ska jag också pyssla och pynta lite. Men nu är det snart påsk och vi har inte en enda fjäder hemma än så länge...! Ha det bra! Kram!

Annika said...

Mia:
Ja, när jag läste det så skrattade jag!! SÅ fel det kan bli!!
Påsken är ingen biggie för mig, och har aldrig varit.
Men hemma hos mina fldrar vilar påskpyntet och kommer fram varje påsk till ett dignande påskbord. Mysigt!
Jag tänker som du; nästa år ska jag "påska" om ordentligt härhemma, men det bli aldrig av. Butikerna är fyllda med urgulligt påskpynt. Men...
Ni får det säkert jättemysigt hos din mamma!
Kramar!!

Evas blogg said...

Lite påskigt vill jag allt ha. Bara lite klätt ris och någon påsktupp, kanske några påsklijor. Och god buffe' på påskafton. Annars blir det en lugn helg med någon fjälltur, korvgrillning vid stugan och påsknattsmässa i kyrkan. Är det till påsk ni åker på er kryssning?

Taina said...

Huomenta ystäväni!
Här finns det påskris med fjädrar i. Hemma hos mig alltså. Jag har pyntat. Kan inte låta bli. Har till och med ställt ut ris på verandan så grannarna får något att fundera över. Hehe. Dessutom har jag en påskkärring hängande i köket. Those weird Swedes. Äggen ligger också framme och väntar på att bli fyllda. Med svenskt godis för nästa vecka får vi Sverigebesök! Svärföräldrarna samt min underbare son!
HAHAHA! I am a easter bitch! Vetefasiken om inte JAG ska klä ut mig i påsk och gå runt och få amerikanarna att släppa loss lite?

Memma eller mämmi, som det heter är verkligen "påskigt" värre. Själv är jag inte sååååå förtjust i det. Men det fanns alltid hemma till påsk. Så skulle man ha grädde till. DET kunde jag däremot äta ;)
Nä nu ska jag ta mig min tredje kopp kaffe och se om jag kan jobba lite idag. Det har blivit en veckas vabbande nu...
Pääsiäisterveisiä och stora kramen!
(påskhälsningar)

Annika said...

Eva:
Det är mysigare med påsken hemma så jag förstår absolut att ni vill pynta upp. Det är ju så mysigt, och så firar man ju våren på ngt sätt samtidigt.
Din påsk, Eva, låter underbar!!
Vi kommer hem sent på påskdagen från karibien.

Taina!
Huomenta ystäväni!
Vad kul att ni får sverigebesök!! Härligt! Då kommer dom med svenskt godis!! Det blir ju helt klart mer speciellt för er på det sättet.
Easter Bitch ja...Helt priceless!!
Ja, du kan klä ut dig och springa omkring och säga att i Sverige har vi easter bitches!! I am one of them...HAHA, glöm inte att filma och lägg sen upp det på youtube.
Memma är lite speciellt...det ar så länge sen jag åt det...kan känna den sär tjocka smaken, sockret och grädden...Mmmmm...
Och du har vabbat ett tag nu, men nu är det bättre, vad skönt!
STOR kram!!

Elisabeth said...

Haha, Easter Bitch, det var kreativt i alla fall. :D

I år tycker jag att påsken märks väldigt lite i Sverige! Egentligen är det ju inte så, det finns påskris och påskliljor och en hel massa annat, men det var SÅ mycket mer i Tyskland förra året att det på något sätt blir fjuttigt i Sverige. Det där med långfredagen är förresten förresten lite intressant, för i exempelvis Österrike (och de "helkatolska" delstaterna i Tyskland) är den inte någon helgdag, utan allt är som vanligt. Det kändes rätt udda det året jag firade påsk i Österrike...

Inger said...

Hej!
Själv tycker jag att påsken är en härlig högtid.Kravlös.Ljuset har återvänt och just nu strålar solen och värmen sprider sig. Så är det förstås inte alltid.
Är inte så väldigt pyntig men jag köper stora fång påskliljor. Älskar den soliga färgen just den här tiden.
Har dessutom tagit in en minibjörk
och pimpat upp den lite....
Vill inte ha så mycket grejer, men det som finns ska synas!!
Som pricken över det hela är maten
och umgänge med de nära och kära.
Önskar er en trevlig, avkopplande resa. Låter helt underbart!
Hälsningar Inger

Sporty Spice said...

Jag minns när Batras bok kom ut. Det var massa snack om att ett gäng av lapparna var påhittade och inte alls genuina arga tvättstuge-lappar. Men kul ändå.

Påsk har aldrig varit min grej. Vi "firar" med påskbrunch och sedan åker hela släkten hem till Aunt Debi där det är Easter Bunny Counting. Hon har gömt massor av små prydnadsharar runt om i rummet (förra åreet tror jga att det var 90 stycken). Sen ska alla försöka hitta och räkna dem. Den som kommer närmsat vinner en stor chokladhare. Lustig tradition va? =)

Annika said...

Inger:
Hej!!!
Ja, det gillar jag också. med den svenska påsken alltså.
min syster brukar jämföra amerikansk thanksgiving med svensk påsk, och det kan nog stämma. Lika många lediga dagar, lika kravlöst.
SEN att man hemma firar in våren med påsken gör inte saken sämre.
Så svensk påsk kan nog jämföras med amerikansk thanksgiving. SKÖN och kravlös.
Låter underbart med din påsk...AAhhh!!!
TACK Inger! Ska uppdatera ngn ggn under kryssningen men jag tar inte med datorn, det får bli från båtens internet cafe.

Petra Sporty!
Jo, visst kan man fundera på ett och annat bland lapparna där, men skrattat har jag gjort. Mycket!!!

Påsken är inte min grej här heller. Men Aunt Debis jakt låter lite kul :-)
Iår kanske det blir du som vinner haren, haha!!

Marie said...

"I'm an easter BITCH!" Hahahahahahahahahahahahahahahahaha

Det här kommer roa mig länge! :)

Annika said...

Marie:
Jag vet, som jag SKRATTADE!!!!!
Och jag fnissar fortfarande till när jag tänker på det...
:-D

Mz.olsson said...

Ja, jag instämmer fullständigt! Påsken känns inte rolig alls här... jag hade tänkt ta fram det lilla påskpynt jag har, riset med fjädrarna typ, men jag har faktiskt inte kommit mig för...
Den där boken verkar ju hysteriskt rolig!!
Och instämmer även i att Halloween borde svenskarna ha låtit vara! Det blev inget bra!
Åka hem till Sverige över påsk är verkligen ingen dum idé!!
Ibland har svägerskan skickat ett STORT påskägg med svenskt påskgodis till oss! Du kan tänka dig att det har varit uppskattat!!

Anonymous said...

Ja, visst är påsken mysig här i Sverige! Det är långledigt, oftast fint väder (Kan oxå vara snöoväder som vi fått vara med om ett par år på vår resa från Kalmar),härligt god mat (som ett litet mini-julbord!)o massor av godis.
Det tråkiga med att aldrig vara hemma under den här helgen är att jag aldrig själv pyntar. Jag har många fina saker som aldrig kommer upp ur sina kartonger!
Eftersom vi alltid i alla år varit neråt under påsken har E o M aldrig sprungit runt bland grannar o "tiggt" godis (Tänk att det där s.k. tiggandet sitter kvar sen barndomen.Jag fick bara gå till de jag kände riktigt väl i området)
"Easter bitch" - Kul!!!
Kramar från Anette

Bloggblad said...

Hela familjen är Batra-fans så vi har förstås boken...

Jag gillar påsken, för den är mycket mer kravlös än julen, det är ljust och man "måste" inte en massa saker. Jag njuter som bara den av att slippa pynta och fixa mat för flera veckor... förhoppningsvis blir det så pass varmt att det går att sitta på södersidan med näsan mot solen...

Håller helt med om att man inte bara kan överföra traditioner hur som helst. Fasching har ingen försökt få hit från Bayern vad jag vet... (Kanske har hela Tyskland det?)

Anonymous said...

Ha ha, jag skrattade så när jag läste David Batra-citatet. "skånskindisk femåring" tyckte jag nästan var roligast ;-) för självklart fattade väl inte grannen det skånska / svenska i det hela utan trodde väl mer att det var någon konstig indisk ritual!?
Jag har inhandlat lite påskpynt i Sverige, just för att jag för en gångs skull var hemma när det var påskpynt i affärerna!! Frågan är dock NÄR pyntar man för påsk? Kanske lördagmorgon innan ni kommer? Det är dock en aningen svårt att hitta ris här så det får bli någon annan kreativ lösning på det hela!?
Och vi ska nog laga någon god påskmiddag men annars vet jag inte - i Spanien är det ju de religiösa processionerna som är påsktraditionen (jag får alltid en massa träffar runt påsk på bloggen pga mina inlägg om "semana santa" (den heliga veckan som påskveckan kallas på spanska) och processionerna i Spanien), i Puerto Rico är det att åka till stranden (!!)...
Kram!

Erica said...

Hej!
Angående påsken är jag likadan, trots att jag bor i Sverige :) Det enda "påskpynt" jag äger är två små prydnadspåsktuppar som jag fått av mormor :)

Historien från den där boken var jätterolig :) Tänk så fel det kan bli!
Tror jag känner igen konceptet med boken med lappar. Tror det finns en blogg (vet inte adressen), som heter "Arga lappen" eller något liknande; som innehåller bilder på olika lappar som suttit i t.ex. tvättstugor, trappuppgångar o.s.v. (av folk som varit arga angående någonting där) :)

Angående Halloween kan jag inte låta bli att skriva ett par rader... Jag håller nämligen med dig till 110%. Det borde inte förekomma här i Sverige. Jag kan inte låta bli att bli lite irriterad varje år när det är dags för Halloween här, eftersom ingen annan verkar veta när den egentligen ska "firas". När jag bodde hemma kunde det börja komma utklädda barn (det kom aldrig jättemånga) torsdagen/fredagen veckan innan, och hålla på ända till söndagen efter (alltså drygt en vecka...)
Men som du skriver, så är det långt dit från nu. Var bara tvungen att skriva lite om det :)

Hoppas du får möjlighet att fira påsken här snart igen :)

MVH /Erica

JaCal said...

Ja... suck... påsk... ska se om jag ids ta in lite påskris för barnens skull. Vi brukar köra påskkärringar och måla ägg -men något mer påskpynt blir det inte. Det är en förlorad helg för mig - även om jag eftersom jag jobbar för svenskt företag faktiskt har långledigt.

Batras bok - haha - ja, den fick maken precis innan jul.Han har inte läst den - men jag läste och skrattade så tårarna rann... på pricken hur vi svenskar är...

Ha en mysig torsdag!

Elisabeth said...

Nu måste jag hoppa in och kommentera Bloggblads kommentar om Fasching. :D Karnevalstraditionen finns även i andra delar av Tyskland, fast det heter inte Fasching utan Karneval och själva karnevalståget är en dag tidigare än i Bayern.

Anne said...

Jag kan inte skriva vettigt....jag skrattar så jag nästan kissar på mig. Oj oj vad bra det där var!!! Priceless som du skrev.
Jag har hört om boken, känner till den. Känner verkligen nu att jag MÅSTE ha den nu. Den verkar ju jättebra. Bara titeln är ju så bra.

Åka hem till påsk, inte alls dum idé.
Jag har knappt fattat att det snart är påsk, det hade väl nästan gått mig helt förbi om jag inte läste svenska tidningar och även har en svensk kalender. Jag har heller inget påsppynt, ingen inspiration för det.
Mmmmm, din saknarlista runt påsken skriver jag under på. Vad gott det vore!
KRAM!

Annika said...

Mz Olsson:
Nej just påsken känns som en helg som är liksom helt bortglömd. NOG för att det finns grejjer och pynt i butikerna, men det är så försvinnande kort...
Varför bry sig liksom?
ÅÅÅH, har ni fått påskägg med svenskt godis...Vilken lycka!! DÅ hade man njutit.
Sverige äver påsk kan nog bli verklighet nästa år.
Eller hur, visst borde man låtit H-ween vara i sverige. Håller med, fullt ut.
Kram!

Anette:
Precis, påsken därhemma är vad t-giving är här. Lång, skön o kravlös! Bara att äta massa gott och sen umgås. Härligt!!
Förstår att du gläder dig över att åka ner.
KUL att E och M är påskkärringar. Roligt att den traditionen lever.
Kram!!!

Bloggblad:
Ja, han är bara för BRA!! SOM jag har skrattat år denna bok. Ibland skrattat rätt ut!!
Påsken därhemma är just sådär skön som du skriver. DET saknar jag. Det finns inte ens tillstymmelse till det här.
JO, nu har barnen påsklov vilket är skönt och underbart!!! HURRA för det!
Nej, många traditioner bör stanna där dom här hemma. Kanske Fasching helt har stannat i Tyskland. Ser att Elisabeth har lite info om det nedan.

Annika said...

Petchie:
JA jösses, som jag skrattade åt just det avsnittet i boken.
Helt underbart faktiskt.
Säkert kan dom har trott att det var ngn skum indisk ritual, hahaha!!
KUL att du köpt pynt. DU får gärna pynta upp innan vi kommer om DU VILL alltså!!
Jag såg påskpyntet också när jag var hemma och visst for tanken genom skallen att jag borde ha köpt men, alas, nej...
Skulle var mkt intressant att se påsken i sydeuropa. Det går ju bara att tänka sig hur STOR den är där!
Kram!!

Erica:
Så du är inte heller mkt för påsken. nej, det är nog en grupp som inte bryr sig så mkt
Försök få tag på boken!!! Då kommer du att få dig ett GOTT skratt!
Tror mig minnas att jag också sett att det ska finnas en blogg på temat. Den ska jag leta efter, kan tänka mig att den är kul.
H-ween så...
Japp, den traditionen har tyvärr alla fått helt om bakfoten hemma. SÅ synd.
Konstigt också att det är så svårt att förstå hur det ska vara...
Kram!!!

JaCal:
Jamenvisst, det är en förlorad helg. Det tycker jag också...trist nog.
Hoppas att dina barn håller sig på hemmaplan när dom är påskkärringar, hahaha!! Nej då, K var också påskärring när hon var liten men bara i svenne-gruppen då.

Bartas bok har jag rågarvat åt!! HELT underbar!!! Strålande!!!
Pricken över i på ngt sätt!
Ha en fin dag!!!

Annika said...

Elisabeth:
Det där måste vara jätteroligt att få se...Fasching!! DET måste vara en upplevelse!
Har du bilder av det? Kan du skriva om det på din blogg?
Vore kul!!

Anne:
Ja, ja...Ja om du visste hur mkt jag skrattade när ajg läste det där!! FASIKEN vad FEL det kan bli!
Boken är fö super!!! Försök få tag på den!

Precis Anne, nu kan vi planera in att vi åker hem nästa påsk, både du och jag!! NOG vore det skönt att komma hem den tiden på året också! JUST nu är jag inne på att åka på andra tidpunkter än just sommar och jul. (ja dom också, men du vet vad jag menar)
KRAM!!

Annika said...

Elisabeth IGEN!!!
GOSH, jag tror jag glömde din kommentar om påsken i tyskland ovan...din första kommentar!! DET var inte meningen, förlåt!!
Intressant det du skriver om de helkatolska staterna i tyskland att dom inte är lediga på långfredagen. DÄR har ju ändå religionen ett sådant fotfäste efter vad jag har förstått på Ingrid.
Mkt intressant!! Tack Elisabeth!!!

Anette said...

Oj stackars pojke som fick klä ut sig till påskkärring i främmande land! Vad tänkte mamman på egentligen?! Men kul att läsa var det ju ialla fall!
Jag tycker påsken är ganska mysig här också, även om det inte blir som hemma i Sverige. Var hemma en påsk när Emily var 2 år och det var väldigt mysigt...
Jag tycker det är jättekul med egg hunts och vi brukar gå på ett par stycken, i år tänkte jag ha en i trädgården också. Vi pyntar så gott vi kan och tar in påskris, målar ägg, äter godis...
Påskkärring fick Emily vara en gång, fast det var på svenska skolan. Skulle nog inte skicka ut henne i grannskapet och be om godis...
Tycker det låter väldigt skönt att åka på kryssning över påsken! Och att åka till Sverige nästa påsk låter ju som en väldigt bra ide!

Anonymous said...

Hej,

kul att läsa att du tycker om memma!Så gott med grädde och socker.

Ser själv fram emot vår påskhelg på sommarstället om en vecka med trevliga tjocka släkten, dignande påskbord, äggmålning och som vår tradition bjuder; vänstra skon fylld med påskgodis på påsksöndags morgon.

Vad tycker du om Fazers mignonägg, smakat på dem någongång?

Vårhälsningar,
Cilla i Helsingfors

Panter said...

Påsken är en väldigt lagom högtid. Kravlös som många skriver. Konstigt att den inte är stor i USA. Det är ju snudd på kristendomens viktigaste högtid.

Kryssning låter väldigt rätt. Det ska bli kul att läsa om.

Anonymous said...

Jag tycker påsken är en rätt tråkig högtid. En hel massa trista söndagar. Men kul för barnen som får klä ut sej till påskkärringar och gå runt bland grannarna och få godis. Plus påskägg med mera godis :-). Men nej, påsken är ingen favorit hos mej. Jag brukar inte ta fram nåt påskpynt heller, förutom det som barnen kommer hem med från skolan/dagis som de har tillverkat där.

Millan said...

Hahahaha det later som en jatte rolig bok! :-D Det ar ju egentligen en urskum tradition med paskkarringar och jag gissar att den verkar valdigt konstig for folk utanfor sverige! Den ar lite som Halloween om man tanker efter...
Jag tycker mycket om pasken, mest for att det ar en chans for hela familjen att traffas, men de ar vi varit i england over pasken sa har vi knappast firat alls. Det kanns itne alls lika stort har... Inga fina paskagg med smagodis delas ut har utan man far stora chokladagg... som visserligen ar goda men inte lika goda som vara svenska!
I ar blir det svensk pask for oss och eftersom jag inte har tillgang till internet i lagenheten sa passar jag pa att onaks glad pask nu och ha det jatte bra pa resan ocksa! kram!

Desiree said...

Håller helt med dig angående påsken. Det märks ju knappt att det är påsk här i USA. Jag saknar också den svenska påsken och hur man firar i Sverige. När det är påskhelg i sverige så känns det verkligen som vår och det är en underbar familjehelg. Jag tycker påsken i Sverige är så himla mysig på något sätt.

Åh så ni åker snart. Nu är det inte långt kvar alltså. Har du börjat packa ännu? Den där kryssningen låter helt underbar. Jag är övertygad om att ni kommer att få det toppen. Vad skönt ändå att du får lite ledighet. Hemma hos oss kommer nog påsken att gå nästan helt obemärkt förbi.

Anonymous said...

Förresten glömde att fråga vad memma är? Först trodde jag du menade mumma men det är det alltså inte? Om man nu dricker det med grädde??
Långfredag är inte ledig dag i Belgien, Österrike, Frankrike, och Italien trots att de är katolska länder (även om Frankrike officiellt är en mycket sekulär stat) - visst är det konstigt? Man skulle ju kunna tycka att det skulle vara den mest heliga dagen (efter juldagen)...

Suzesan said...

Jag ägnar inte påsken så mycket tanke. Inget pynt helst.
Enbart nåt enstaka men däremot får maten lite mer uppmärksamhet och om jag hittar det så gör jag gärna en god lammstek. Påsken är vår ..vår.. vår. Doftar vår då.

Mitt vårskrik kommer imorgon i skogen så jag får ur mig vintern och frustrationen efter begravningen.


Jag och några väninnor brukar skoja om nån frågar vad vi ska göra i påsk. Då säger vi att vi skall till Blåkulla men vi skippar kvasten och åker på dammsugaren istället.
Easter Bitch så sanslöst roligt:)Hahaha.
Har du inte resfeber nu?!
GodNatt
Kram
Susanne

Lena said...

Det är dåligt med påskfirande hos mig också. När min son och hans kusiner var små, så tog alltid mormor o morfar med sig alla tre, och åkte till Öland över påsk! Då blev man BARNLEDIG och struntade helt i påskfirande! Har inte kommit igång med det sen.

Hanneles påskparadis said...

Här blir det mämmi och kyckligar, påskblommor och ägglikör och annat gott, sill, ägg och påskgodis och häxor. Ha en trevlig fredag, kram.

mormor Hannele said...

(Våra barn är glada och stolta över alla finska sed jag blandar i de svenska, de bjuder gärna mämmi till sina kompisar :)

Själv har jag aldrig firat Lucia, men klart att mina barn gjorde det. Och mycket annat. Nu firar vi Halloween också ;)

För att inte tala om Valentine's Day..

Hannele said...

(den finska grannpojken fick inte lov att följa med de svenska barnen ut och TIGGA godis, stackarn stod bredvid och tittade på sina kompisar)

P.S.
jag har massa tips i min påskblogg.

Annika said...

Anette:
Ja, det låter nästan som barnplågeri. HAHA, även om det nu blivit till en rolig historia i en bok.
Men hur tänkte hon?
KUL att ni har en mysig påsk med egg hunts etc. Nu är det ju påsklov också så det gör ju inte saken sämre.
Kryssningen blir ett perfekt sätt att fira påsk på!!
Kram!

Cilla i H-fors:
DET låter som en URMYSIG påsk som du har framför dig!!
Hela tjocka släkten på sommarstället!!!
I Sverige o i Finland är det ju sp mkt mer påsk än här. NJUT!!!
VET inte om jag smakat Fazers ägg??? Kanske inte. Jag kan tänka mig att dom är goda!!!
Kram!!!

Panter:
Visst är det märkligt att påsken inte är stor här. Jag menar, här finns de ju många religiösa. Jag förstår det inte riktigt...
Påsken därhemma ÄR skön!! Kravlös!!
Man kan bara vara. Nästa år hoppas jag vara hemma i påsktider.
Kryssningen längtar vi till, alla tre. Ska skriva ngn ggn under resan, men framförallt då jag kommer hem! Då ska ni få se bilder.

Annika said...

Annika:
Jag förstår dig. jag har ju heller aldrig varit ngt påskfan, inte ens då jag bodde i sverige.
God mat o så, godis, vara ledig...Inte fy skam precis, men inte så mkt att pynta upp för.

Millan:
SÅ mysigt att ni ska HEM över påsken!!!
Underbart!!!
DÅ får du njuta av god mat och din familj. Härligt. Återigen plusset med england, ni tar er hem så lätt...Skönt!!!
Jo, jag vet vilka chokladägg du menar som ni har i england. Men hellre ett svenskt ägg fyllt med svenskt smågodis...mmmm...
HA SÅ KUL och GLAD PÅSK!!!

Desiree:
Nej, jag vet...här känns det superfånigt att ens bry sig. Det är ju så kort. En enda stackars söndag...urtrist.

Påsken därhemma är mysig, som thanskgiving här i US. man firar våren, äter gott, umgås, det är en lång helg.
Absolut att Påsken är 100 ggr mysigare hemma än här.

Nu får du snart besök igen, härligt.
Vi åker ner till PR imorrn, sen går båten på söndag. NAJS.
Kram!!

Annika said...

Petchie:
Memma är gjort på rågmjöl, rågmalt och sirap. Det är som en tjock brun smet, och man äter den med socker och grädde. Det har en väldigt speciell smak. Det ar SÅÅÅÅ länge sen jag åt memma, men jag kan fortfarande känna smaken av den...
Sen detta med långfredagen...SÅ märkligt i sådana religiösa länder. Verkligen.
TACK för infon, Petra!! VI SES IMORRN!!!

Suz:
Just det, begravningen ja...det är NU. Just nu kanske ni är i kyrkan.
Hoppas det gick bra.

Påsken är VÅR!! FIRA på därhemma, fira våren även om du inte påskpyntar!!! Härligt. Långledigt också!!

Dammsugaren till Blåkulla :-))
GO for it!
Visst var det kul det där med easter bitch.
Nej, jag har inte så mkt resfeber. Imorrn drar vi.

KRAMAR!

Lena:
ALL förståelse i världen för det, faktiskt!!!
Nu får du glädja dig åt lite ledigt och god mat...och VÅREN!!!!

Hannele:
JAG kan tänka mig att Påsken är total hos dig poå Hisingen!! Härligt!
GOTT också kan jag tro!
Exakt, när man kommer till ett nytt land tart man ju till sig deras trad, precis so mjag gjort med h-ween här. Då ska alla vara med.
O stackars kille därhemma som inte fick följa med när alla andra gick påskkärringar. DET blir ju så fel, och synd om honom också.
GLAD PÅSK HANNELE!!!

Nilla said...

Ha ha! Härligt! Ha en underbar påsk!

Hanneles påskparadis said...

(tigga anses ju fult i Finland ;)

Jenny said...

Hm, Memma... Det är roligt att du nämner det, för jag läste faktiskt ett recept för det igår, av alla dagar, och konstaterade att det lät lite misstänkt bakad gröt och inte särskilt kul. Men det är det alltså!? Jag får väl provlaga någon gång. Det är lite som den judiska knudeln, som jag tyckte lät jättemysko (pastanudlar ihop som smakar efterrätt typ. Går ju´nte ;-)) och så när jag väl smakade så var det jättegott! Dessutom har du ju HELT rätt, påskkärringarna kommer på Skärtorsdagen (innan de åker till Blåkulla) och ingen annan dag, så det så :-)! Hoppas du har en jättehärlig "icke-påsk" i alla fall!! Kram!!