Thursday, April 30, 2009

Blandad kompott...

Morrn, morrn...

* Egentligen skulle jag vilja lägga ut en massa blombilder här på bloggen idag för just nu är allt bara SÅ vackert därute.
Azaleorna står nästan i full blom, och den synen är underbar. Buskarna ser ut som tårtor i jordens läckraste färger. Idag såg jag också Wisterian, och den är också ett sådant där fantastiskt träd som blommar med blommor som hänger som blåa eller vita klasar från dess grenar. Wisteria heter Blåregn på svenska och den har en doft som den finaste parfym.
En granne har blommande bondsyrener och det är annars en ganska ovanlig syn här, men det händer att man ser buskar i trädgårdarna. Vad är väl ljuvligare än syrendoft?
SOM SAGT så skulle jag vilja ha foton som illustrerar detta inlägg men igår ÖSREGNADE det hela dagen och temperaturen sjönk från 30 grader till 13 grader på bara några timmar.
Jodå, visst går det upp och ner här där jag bor det har ni ju hört förr.

* Desiree och jag, och flera andra fotograferande bloggare, är rörande överens om att LJUSET under dygnets timmar fascinerar.
Det allra vackraste ljuset finner man i arla morgonstund och strax innan solen börjar gå ner. Då är ljuset sådant att man bara vill hitta objekt att fotografera. Hur många gånger har jag inte under min morgon PW sucktat över ljuset, men vem orkar gå med en kamera i släptåg hela tiden? Inte jag.
Att under en regnig vårkväll tända ett par ljus i fönstret mot vårgrönskan därute ger ett väldigt vackert sken. Just detta att tända levande ljus en grå vårkväll har jag alltid älskat. Det är något så vackert med skymningen och de tända ljusen som reflekteras i glaset. Lite vemodigt också.
* Maken har blivit med iPhone. Yup, nu är den leksaken hans.
Jodå, han tycker om den, visst gör han det.
Jag måste erkänna att jag också tycker att den är COOL! Snygg också.
Nu funderar jag på att skaffa en sådan lur själv. Min gamla Nokia har minsann sett sina bästa dagar och det är dags för en uppgradering.
Fast, jag har ju en fullt fungerande iPod, ju. På ett sätt känns det lite tårta på tårta att skaffa sig en iPhone då.
OCH förresten har jag hört att man inte kan/bör spela iPhones i Bose Sounddock. Någon av er läsare som vet om det är sant eller inte?


* HUR oroliga är ni för svininfluensan?
Jag är så less på medias sensationslystenhet att jag inte vet vart jag ska ta vägen! VIDTAG högsta försiktghet! Keep informed! Undvik folkmassor! Använd bakteriedödande medel...yadayadayada...
Ärligt, jag är inte det minsta rädd för sjukdomen (maybe I’ll eat my words), men just nu är jag inte det minsta skraj.
Det är precis samma ”panik” som när fågelinfluensan ”invaderade” världen för några år sen. Vad hände med den? Nu hör man inte minsta lilla pip om den flunsan.
Jaja, jag ska väl inte ”tycka” så mycket mer om det hela, men nu vet ni var jag står, för tillfället, ska jag be att få tillägga.

* Ni därhemma har Valborg idag. Det har inte vi...
Jag ska inte skriva så mycket mer om mina valborgstankar nu eftersom det tillhör morgondagens fredagstema, men Valborg firas inte här...
DOCK önskar jag er alla en jättefin vårkväll, må det vara varmt, må elden värma, må det icke regna, må manskörerna överträffa sig själva, må fyrverkerierna glittra , gnistra och glimma...

Ha en FIN torsdag!

25 comments:

Saltistjejen said...

Wow! Jag verkar bli först idag!! :-)
Är uppe tidigt för jag vaknade av mig själv och kunde inte somna om.
Här var det också kyligare igår, men inget regn. Tyckte däremot det var rätt skönt med kylan, hahaha! Slippa ACn några dagar igen! Mmmm...
Idag ska jag träffa Petra på lunch här! Ska bli superkul!!
Och du detta emd att undvika folksamlingar för risken att bli smittad. Hur lätt är det när man typ BOR mitt i en "folksamling!....???!!!???! ;-)
Fast jag är rät bra på det där med att tvätta händerna ofta. Har kvar vanan från när jag pendlade.
Och du om du funderar på en iphone har jag hört av M oh andra iphone-nördar ;-) att du bör vänta ett tag.Apple ska släppa nya modeller snart! Tros juni eller ngt. Så då kan du lå till på en modell! Har ingen aning om vad som kommer vara nytt och extra med den nya... ELLER så kan du öpa en "gammal", dvs den dom finns nu. men den lär då droppa i pris gissar jag. För det gör de ju ofta när nya modeller kommer! Bara ett tips ifall du kan vänta 1-2 månader till...
Kraaam!!!

Marianne said...

Jag är inte heller rädd för flunsan (och jag sa det samma i går, det kanske blir min baneman, vem vet) för man kan inte gå runt och vara rädd för alla möjliga sjukdomar hela tiden. Här håller de som bäst på att slakta alla grisar i landet! Som om det sprang grisar i varje gathörn - NOT - och som om de stackarna hade någonting med saken att göra. Det smittar ju från människa till människa ... Ja, ja. Men Egypten var tydligen väldigt illa drabbat av fågelflunsan så de är livrädda nu. Men det är helt makalöst, det FINNS JU INTE fläskkött att köpa i vanliga affärer ens! Det finns knappt några grisar här i landet!

Själv vet jag noll och nada om iPhone. Nokia har visst en liknande modell som är bättre?

Ha en skön vårdag!
KRAMAR!

Annika said...

Saltis:
Japp, 11 grader i skrivande stund. Nu surrar ingen AC, INTE!
Men snart blir det ju varmt igen så denna kyla gör inget, men grått är det...
Exakt, hur lätt ÄR det att undvika folksamlingar då??
Suck, ag blir så trött.
jag är också fena på att tvätta händerna. jagtvättar händerna så fort jag kommer hem, alltid.
Ja, iPhone-schpayphone....Inte vet jag...peters är cool, men jag käner mig vacklande...
Who knows?
Om det kommer en ny modell ska jag absolut vänta. Det brinner ju inte brallerna precis.
Kram!!

Marianne:
Exakt, flunsan kanske blir min "bane" också och då har man satt skrattet i halsen för sista ggn.
Nä, men ärligt...jag orkar inte gå och oroa mig och jag tycker att media vältrar sig och gottar sig och skrämmer upp oss mer än ngnsin. SÅ tröttsamt.
Men nej...
STACKARS grisar då!!! Inte klokt med all masslakt i Egypten nu, och som du säger så äts ju inte ens griskött.
Nokia har jag alltid varit väldigt kär i, har bara köpt såna lurar. vi får se, vi får se...
KRAM!!!

Jenny said...

Alltså, tidningarna och nyhetssändningarna braskar ju på för minsta lilla, så till slut orkar man inte bry sig. Vad det än gäller - influensa, matlarm osv - vilket innebär att om det någon gång skulle vara något som verkligen var riktigt farligt, så skulle ju inte folk börja förstå förrän det var försent...

Det enda jag har hört om iPhone som är negativt är att man inte kan skicka mms med den.
Börjar bli hög tid för mig också att byta, ljudet glappar så jag hör inte alltid när det ringer eller kommer sms. Ingen fara iofs, men jag har den ju som väckarklocka också.=/

Hoppas ni får fint väder i dagarna så att du kan bjuda på vackra blommande träd framöver!:-)

Erica said...

Åh, så härligt det låter med alla blommor! Jag längtar verkligen till det blommar upp här. Jag skrev så sent som igår i min blogg att jag var väldigt avundsjuk på personerna i södra Sverige, som b.la. har sådana här körbärsträd (rosa blommor) att fota. Det finns tydligen en massa sådana på kungsholmen (eller vad det nu hette...)

Jag håller också med om ljuset. Jag älskar när det blir ljust längre och längre på kvällarna, och tidigare på mornarna. Och jag verkligen älskar att det är ljust dygnet runt mitt i sommaren :)

Angående den här influensan tycker jag också (för tillfället i alla fall) att det kanske är lite överdrivet. Media blåser allt som oftast upp saker till jättestort...
Jag tror så här, att om man skulle lyssna blint på allt som skrivs, så fick man isolera sig inne i sitt eget hem för resten av sitt liv...

Hoppas du får en bra dag :)
MVH /Erica

Annika said...

JennY
Ja, man blir så trött och irriterad på allt. Det är liksom så andlöst allting...
Som sagt, maybe I¨ll eat my words...men just nu är det mest bara SUCK!!!
Vi får se vad gäller den där luren.
Knäppt att det inte går att skicka MMS...Skumt.
Vi får se, men cool är den. Snygg.
Mulet som tusan idag igen...
men snart så.
Kram!

Erica:
Det är nästan sommar här nu. jag förstår att det känns lite motigt att på högt upp i norr när våren gör sin antåg, men snart har ni den hos er också!
jap, i Kungsträdgården i Sthlm finns det nog rätt gott om körsbärsträd. En sådan vacker syn det är...
här har dom träden sedan länge blommar över.
Ja, Erica, du on ngn uppskattar ju ljuset som tar SÅÅÅ fina bilder.
Du har så rätt i det du skriver om att man nog borde isolera sig om man skulle lyssna till allt som sägs i media.
Kram!

Elisabeth said...

Här är en till som är trött på den hysteriska rapporteringen om svininfluensen. Naturligtvis ska media informera om den, men ibland blir det bara för mycket. Såg exempelvis en intervju på morgon-TV på SVT - där sa experten flera gånger att det INTE var så farligt som media ville göra gällande, och trots detta fick programledaren det hela till att katastrofen var nära, ungefär.

Blåregn ser så vackert ut på alla bilder! Måste vara ännu vackrare i verkligheten. Och visst fascinerar ljuset, speciellt såhär års. Trist att ni har så regnigt; här i Göteborg är det rena sommaren, 22 grader varmt och strålande sol. Det kommer att kännas kaaaallt när vädret återgår till normala temperaturer för årstiden.

Mie letar guldkanter said...

Jag ska tänka på dig när vi eldar in våren här hemma:) Även om jag aldrig tyckt att valborg är så speciell så skulle jag nog sakna helgen om den bara inte fanns:)
O ja, jag är dötrött på allt larmande om svininfluensa. Knappt hann vi lugna ner oss efter glaset i kycklingen så kom detta, suck...
Ha det så skönt o kramar!

Anonymous said...

Hej Annika,

Iphonen funkar helt ok på Bose spelaren. Vi har inte haft några som helst problem med det.

Visst, nu är det så himla vackert med alla blommande buskar och träd.

Svin influensan oroar mig inte speciellt. Mycket media hype.

SB

Mz.olsson said...

Jag är med dig - klarar inte av hypen!! Visste du att 36 000 människor dör varje år i den vanliga influensan?? Det är ju jättemycket!! DET kunde de ju skapa panik med, median, bara det!!!
En iPhone skulle jag ju inte tacka nej till! Än så länge har vi inte tagit steget...

Mz.olsson said...

Förresten - VAD var det som hände i American Idol igår???? En riktig rysare. Tänk om det inte blir mina två i finalen??!! Det kan ju inte vara möjligt??!! Danny var det bästa han har varit i tisdags, tycker jag!

Anonymous said...

F-n f-n f-n, min kommentar försvann!! Grr... varför lär jag mig aldrig att kopiera den om utifall att... Vad skrev jag nu:
Visst är det något speciellt med vårljuset på kvällarna, framförallt att det är så ljust så mycket längre men också "kvaliteten" på det. Härligt!
Jag är inte rädd för influensan men det känns en aningen olustigt att vi ska ha besök från Mexico om två veckor!! Jag kommer nog att vara superuppmärksam på deras hälsotillstånd - minsta hostning...
Jag har kompisar som jobbar på FN i Genève och på WHO och de har blivit tillsagda att inte kindpussas längre (det är TRE pussar som gäller i Genève)... Kanske överdrivet speciellt om man tänker på att än så länge är det enda dödsfallet utanför Mexico en mexicansk liten pojke i Texas. Jag hoppas att det blåser över snart men samtidigt så är det ju "normalt" att det kommer allvarliga pandemier med jämna mellanrum - tyvärr.
Stor torsdagskram!
PS SAmma problem igen men nu hade jag kopierat texten / puh!

Annika said...

Elisabeth:
Precis, det blir liksoom så sensationsartat!! Precis som Mz Olsson skriver så dör ju folk i den vanliga flunsan också.
Nä, jag betackar mig för detta...
Men som sagt, den kanske blir min "bane" nu när jag varit så här kaxig, hehe!!

Elisabeth, tack för tipset om Språket på P1. Vilet BRA preogram. Städar nu och lyssnar för fulla muggar!! TACK!! Så givande och lärorikt!
Dina bilder igår var underbara!
och ni har varmare än vad vi har för tillfället!!


Mie:
Valborg står inte på saknarlistan, så det är OK :-)
men visst, en manskör och en eld..jodå...
Svinflusnan, så less...eller svinasjukan som jag säger...ICK, orkar inte läsa en mening till om den.
HA så kul ikväll!!
Kram!


Susanna.
TACK, bra då vet vi!!
Då kan Peter spela fullt ut!

Nä svinasjukan kan media hålla på att gotta sig i bäst dom vill. STOR SUCK!!

Annika said...

MZ Olsson:
Ja, eller hur?
VEM talar om det?
helt otroligt alltså vilken plats detta får i media. Blir så TRÖTT!!!
IDOL!! Vet du, jag trodde jag skulle gå upp i limningarna när Adam var i the bottom two. KAN INTE FATTA!!! Jag tycker att han ska vinna!! han är liksom självklar, även om jag gillar Danny, MY MAN, mer. men Adam ör liksom VINNAREN!!!
Tänk om han åkt ut igår...vilken skandla det hade blivit.

Petchie.
SKIT vad jag hatar sånt. Det har hänt mig också, både här på egen blogg och hos andra bloggare. SÅ surt.
Precis, det är bäst att kopiera, om man tänker på det vill säga.
Petra, i ditt fall kan jag förstå att du oroar dig. Vem skulle inte göra det??? Det skulle jag också göra.
Men all denna mediagalenskap överallt gör mig helt knäpp...
Vi ska hoppas att det blåser över snart.
Stor kram!!!

Desiree said...

Du har så rätt i det där med ljuset. Ja visst har jag suckat så många gånger då jag varit ute på morgonen och önskat att jag har haft kameran med mig men precis som du säger så orkar man ju inte släpa på den hela tiden. Det går ju inte. Ibland får man bevara bilderna i sin egen fina minnesbank helt enkelt. Jag tycker fotot du tagit på vårkvällen med stearinljuset var jättefint. Du och jag har ganska lika fotosmak. Har du förresten gjort någon bok med tex My Publisher eller något sådant? Jag håller på att göra en nu. Himla kul men oj vad jag skulle vilja göra många olika böcker. Det är riktigt svårt att begränsa sig då det gäller att välja ut bilder.
Låter helt underbart med allt som står i blom hos dig. Jag ser verkligen fram emot att vi ses imorgonkväll, jippi!!!! Ska bli så himla kul. Här har ju det mesta blommat över nu så jag ser fram emot att få njuta lite till av allt det vackra hos dig.

Kram

anna of sweden said...

Måste ju också kommentara Svine flu. Vilket namn för övrigt.

Kan bara konstatera att media har förstört sin viktiga roll i sammanhanget. Folk är så trötta på all hysteri att de inte lyssnar till medias rapportering längre. En dag kanske det blir verkligen illa, men då lyssnar ingen.

Cry wulf. Liksom.

Suzesan said...

Hysteriskt var rätta ordet. De skrämmer ju folk och hetsar upp kaos. Orka!
Men jag är så anti det som de gör nu så jag kanske är den första som drabbas. OM! Då får ingen pussa mig. Ehhh nepp!Srit måste ju vara bra. Ren sprit. man kan dricka det tills det lugnar sig. Fågelinfluensan (jag var så rädd att alla fåglar skulle bli skjutna) var när det var kaos sist... tsunamin ...och nu kommer detta när det är ekonomisk kris. My oh my!

Åhhh jag läste det om grisarna som slaktas må de vila i frid.

Men ANNIKA ha en bra vårkväll och valborgsmässoafton. Vintern rasar...hahah svårt att tänka på vinter när man solar i bikini på balkongen. Maj sköna maj välkommen.
Kramar
/Susanne

Annika said...

Desiree:
NOG är vi lika allttid.
otroligt.
Vet du, igår avslutade jag min andra bok på My Publisher!! GUD vad jag älskar den sidan!!
den första boken jag gjorde där fick min moster, och den här boken ska mina fldrar få...
Det är en fröjd, ja en ren fröjd att jobba i My Publiser, tycker jag. Det är lätt, det är roligt och det blir så fint. KUL att fnula med bilder och text!
NU ska jag göra en bok till oss själva. Det är svårt att välja bilder, visst är det. men ooo vad kul det är!!
Ja, vi gillar verkligen att plåta liknande objekt.
Idag mulet, jag har tom haft värmen på igen.
Och imorrn ses vi...ska mail dig om vägbeskrivning som du kan ge till taxikillen.
KRAM!!

Anna:
Svinasjukan är verkligen CRY WOLF, det har du helt rätt i. vem orkar ta till sig alla sensationer hela tiden? Fy vad tröttsamt det är, och sen fungerar det i helt motsatt syfte; folk orkar inte bry sig.
KRAM!!

Suz:
Exakt, jag känner dom du...men bara för att vi känner så här kanske det blir just vi som drabbas, hehe...
Nä, men ärligt...som ZMZ Olsson skrev ovan så dör ju människor ideligen i den vanliga flunsan också. Talas det om det?¨svar nej...
Tröttsamt.
strackars grisar, ajg vet.
NJUT nu ikväll, Susanne!!
Sköna maj välkommen!!!
KRAM!!

Anne said...

Läste i en kommentar att du gjort en till book i My Publisher, visst är det beroendeframkallande. Som du skrev, det är underbart jobba med den sidan. Det är roligt att förvalta sina bilder på nåt sätt, att det inte bara blir tusentals bilder på datorn utan att man gör nånting roligt av dem också.
Det där med iphone är jag inte helt tagen av, överhuvudtaget är jag ingen iphone, ipod, apple-tjej överhuvudtaget. Tycker det finns bättre grejer. Precis som Marianne skrev ska Nokia ha en som sägs vara betydligt bättre. Jag kommer inte ihåg modellnumret/namnet nu men det är en som jag personligen är lite sugen på.
Svininfluensen, jag sällar mig till dig där. Jag är inte heller rädd eller hysterisk för den. Jag fortsätter leva precis som vanligt. Men det är klart, jag kanske inte skulle boka in en resa till Mexiko just nu. Men annars, nä livet knallar på som vanligt. Det går ju inte att oroa sig för allting, då får man ju ägna hela sin vakna tid åt att vara rädd.
Hoppad du bjuder på lite fina blombilder längre fram!

Taina said...

Hyvää päivää får jag börja med idag eftersom jag är sent ute. Åkte med hunden till veterinären imorse. Cut off his balls. Mer om det senare.
Vad mycket du kan om blommor och träd! Jag letar fortafarande efter växter och träd jag känner igen, typ björk. Det finns några sådan. Men de har ju inga blommor förstås. Här blommar det också för fullt. Vackert. Vad de heter har jag ingen aaaaning om. Men fint är det.
Stiga upp tidigt är också min grej. Njuter av tystnaden OCH ljuset.
Som sagt, nu firas Valborg "hemma" så jag säger väl Hauskaa Vappua ystäväni!
Kramen!

Annika said...

Anne.
Precis, igår blev jag klar med den boken!
My Publisher är en fröjd att jobba med! jag har inget neggigt alls att säga om dom. Lätt är det, kul är det och snabbt får man boken i sin hand.
Ja, jag är supernöjd.
Jag är inte heller ngn Applemänniska, har visserligen en iPod, men jag är alls inte inne på att tex skaffa en mac dator eller dylikt.
Ska kolla Nokian. Faktiskst.
Jag gillar ju Nokia.
Svinasjukan kan man inte oroa sig för...vem orkar?
Men nej, jag skulle nog inte heller boka en resa till Mexico nu.
Mulet o svalt idag...Inte ett enda foto har tagits.
Kram!

Taina:
Hyvää päivää idag då!
stackars vovven då som inte får vara man enough längre ;-)
Hihi, lite kan jag nog om blommor och blader, men jag skulle vilja kunna mer. Här finns mkt sånt som är nytt för mig och som jag ännu inte lyckats lära mig vad det är.
Morgonljuset är bara så vackert!
Vappua ja!! Det känner man igen, det kallas vappen på finlanssvenska..hihi.
Ingen eld här så långt ögat når. HELT OK.
Hauskaa Vappua ystäväni!
KRAM!!

londongirl said...

Annika du skriver så vackert om att ta bilder i olika ljus! Precis så är det ju! Ljuset just tidiga mornar och när det skymmer är så fantastiskt...

Men jag är ju såld på grå regnbilder också förstås...

Den där "nya influensan" som man har döpt om den till här i Europa orkar jag inte bry mig om.
Själv tvättar jag alltid händerna när jag kommer hem.Tror att det alltid är bra med god sådan vardagshygien.

Vi lär barnen i skolan att alltid tvätta händerna innan de ska äta lunch, mellanmål och naturligtvis när de varit på toa.

Men undvika stora folksamlingar är ju inte lätt när man inte bor mitt ute i skogen. ;-)

Här är kvällen så vacker men kylig...bara 8 grader.

KRAM

leopardia said...

Den där svininfluensan jo, det går så långt att de har 'nyhetsartiklar' om att si och så många INTE har den... Själv har jag inte ens bemödat mig med att kolla upp symptomen...

Och du har rätt, ljus är fascinerande! eller ja, ni har rätt.

Fritt ur hjärtat said...

Tänk va jag vet inte ens vad en I-phone är, nåt med telefon låter det som. Svininfluensan vet jag däremot vad det är;-) Vem har kunnat missa det?! Man ska kanske inte underskatta dess framfart och folk dör. Men var dör de och i vilket skick var de.... i Sverige dör folk i vinterkräksjuka och influensa, om de har dålig kondition redan innan. Nej jag som du oroar mig inte. Kommer den så kommer den och då blir det som det blir.
Smått avis blir jag på din blomprakt, själv har jag lökarna att glädjas åt, de verkliga vårtecknen hos mig. Väntar på magnolian också, den har jag haft i 9 år och i år verkar den blomma. Jag vågar näsatn inte lämna huset det är som en förlossning:-)
Ha det bäst i helgen!

Annika said...

Londongirl:
Ja, visst är ljuset viktigt. Så viktigt, och så lockande!
Men ja, grå regnbilder och bilder i dimma är helt underbara!

Nä, vem orkar bry sig om den där flunsan. Men nu finns den visst i VA så den kryper närmare.

Som du säger så gäller det att tvätta händerna så fort man kommer in, och innan man äter etc.

Kylig kväll hos er igår. Inte så vidare värst varmt här heller.

Kram!!

Leopardia:
Man orkar liksom int ta till sig allt som skrivs. Detär för mkt och för mkt sensation över det hela...


Simone:
Nej, men det är ju så att folk dör i den vanliga influensan också, och i kräksjukan som du säger. Överallt.
Men det går inte att hålla på och oroa sig hela tiden för att möjliga sjukdomar så kan man ju inte leva.
Magnolian ja..nJUT av den! Jag förstår att du vill vara hemma och njuta av den varenda minut.
ha en superfin helg!!