Thursday, April 23, 2009

Pladder på en torsdag...

Godmorgon!

Nu verkar våren ha kommit tillbaks igen efter några dagars regnande, och jag ser fram emot en skön dag med lagom värme. Det ska bli sisådär en 18-19 grader har meteorologerna sagt, och ser ni US meteorologerna kan man lita på. Dom har i princip aldrig fel-
DET är så sant som det är sagt...

* Idag ska jag då äntligen plantera!!
Igår for jag och köpte en massa blomster på handelsträdgården . Nu står som därute och väntar på mig. Jag ser fram emot att göra iordning många fina krukarrangemang+rabatterna, förstås. Krukor är det trevligt att ha därute, och tacksamt!
SÅ idag blir det att sätta fingrarna i jorden, och det har jag ju inget emot.
Ut och gräv, med andra ord.

* Häromdagen var jag på min favoritbokhandel, Barnes and Noble. Jag var iklädd min Odd Molly kofta som jag köpte därhemma i mars. På koftan står det ”Odd Molly” med stora blåa bokstäver på ryggen. Då jag bläddrade bland tidningarna som bäst kom en man fram till mig och sa;
I am sorry, I just HAVE to ask you; is Odd Molly your nickname?
Jag blev nästan full I skratt och fick förklara att det var ett svenskt klädmärke som han säkert skulle komma att se mer av framöver. Och nej, jag var inte Odd Molly.
Så kan det gå när man inte känner igen ett firmanamn eller en logga.

*Jag kan bara konstatera att än surrar värmen här i huset. Det finns inte en chans att den kommer att stängas av. Ännu.
Jag har inte heller bytt min garderob från vinter till sommar.

* OCH det kära internet verkar funka igen! Det är inte klokt vad man uppskattar det när man varit utan,om så än bara för några stackars timmar. Det är faktiskt handikappande att inte ha det hemma. Det känns inget vidare att logga på hemifrån någon annan vare sig det är hos den kära Ingrid eller, föralldel från Starbucks. Man vill liksom puttra på i egen takt hemma hos sig själv. Det är ju knappast så att man sitter framför datorn i flera timmar i sträck. Nej, man städar lite, diskar, åker och handlar, går ut...men datorn ska liksom alltid finnas där REDO när man känner för att hoppa online en stund. SÅ ska det vara. Den ska alltid finnas där. Inget strul. Aldrig. Punkt.

* Petra som bor på Puerto Rico skrev häromdagen ett inlägg om att putsa fönster. Petra kan inte göra det själv eftersom hon bor högt upp i ett höghus, och fönsterna är fönster av det slaget som inte går att öppna inåt.
Amerikanska fönster måste vara några av jordens mest korkade. Jag kan inte tvätta mina heller. Precis som Petra har jag fönster som inte går att öppna inåt. Jag kan tvätta fönsterna på källarplanet och på mellanplanet, men att tvätta dom på övervåningen går ICKE.
Jaja, nog vet jag att moderna fönster säkert är smartare, men i ett hus som är byggt på 70-talet borde ju inte fönsterna vara urmodiga precis.
Nu ska fönsterna bytas ut inom en inte alltför lång framtid, och jag hoppas dom nya fönsterna ska vara lite smartare i sin utformning. Jag gillar egentligen utseendet på fönsterna, stora och tvådelade ”dragfönster” så jag hoppas att vi får något liknande, fast smartare då’rå, som sagt...

Nope hörrni, the earth is calling....

Ha en fin torsdag
(OCH kom ihåg att torsdag är det nya fredag, för visst har man fredagskänsla redan på torsdagen?)

24 comments:

Saltistjejen said...

Å jag är först idag! :-)
Haha! Godmorgon!!
Ja du det där med fönsterputs är kosntigt. Vi har "sljutfönster" vi och det är också knepigt. För ingen vill hänga ut genom öppna fönster på 18 våningen! Så våra är bara tvättade på insidan....
Oj nu låter Ella. Hm, kort kommentar blev det. Hoppas att planteringen går fint idag!
Jag ska träffa Taina förresten!!!! Hon o Minstingen ska till konsulatet.
oj måste springa till Lill-Skruttan nu!
kram!

Annika said...

Taina:
VAD kul att du ska få träffa taina!! henne vill jag också träffa!!
HA så jättekul och hälsa från MOI!!!!
Fönsterna är för fåniga...Blir lack på det faktiskt.
Nu ska jag ut...Men först ska jag beställa biljetter hem till sommaren...
Över kayak.com...alltid bra priser där...

KRAMAR!!!

anna of sweden said...

Torsdag är det nya fredag.
DET gillar jag! ;)
Ha en bra fingrarna-i-jorden-dag!
Kram!

Annika said...

Anna:
Visst är det så!
Torsdag ÄR det nya fredag.
NU ska jag ut. Allt är redo!
Kram!

Elisabeth said...

Samma problem har jag med ett av mina fönster. Har ingen aning om hur man gör för att få "utsidan inåt", så att säga. SÅ irriterande! Skönt att internet fungerar igen, för det ÄR faktiskt handikappande när det inte vill göra som man säger.

Anonymous said...

Kul med lite grönt fixande idag - jag hade gärna kommit och hjälpt dig!
Vet du vad, jag var helt övertygad om att det var torsdag igår och har därför extrem fredagskänsla idag :-( Lite surt faktiskt men det innebär iaf att jag har en dag extra för att tvätta och göra alla de där hushållsgöromålen som man har att göra som hemmafru (minus fönsterputsning, hi hi) ;-)
Kram och håller tummarna att vi alla slipper internetproblem!!

veronika said...

Visst är det härligt att köpa vårblommor! Så ni har fortfarande lite kallt, hmm. Jag och dottern tillbringade två dagar nere vid kusten, Santa Cruz. Där var det varmt må du tro för att vara kusten, inte en vindpust, puh. Det var värmerekord därnere, 96 F. Här hos oss har det varit runt 90 men idag är det svalare, vi har fått lov att köra AC för första gången i år.
Maken håller på att byta ut våra fönster, tur att man har en händig karl,så spar man in lite hantverkspengar. Så mycket smartare är inte de nya fönstrena...samma skutfönster och svåra att tvätta, tyvärr.

Annika said...

Elisabeth:
Lika korkat på sina håll hemma alltså?
SÅ dumt.
Tack och lov att internet funkar igen.
Jag är så glad över det!!

Petchie:
Sådant är SURT. Meget surt. Men nu får du iallafall njuta av helgen lite längre ska vi hoppas :-)
Nej, nu ska vi inte ha ngra fler internetproblem ska vi hoppas och TRO!!Må allas internet stå alla bi!!
KRAM!!

Veronika:
Jodå, ganska svalt...men s¨är det om våren här. men till helgen ska det bli redigt varmt.
Jag har precis planterat klart. Måste köpa lite fler blomster, men det gör inget.
Nehej, nej...inga smarta nya fönster alltså? KORKAT!!!
Skulle önska att jag och Peter också var lite händiga, but NO!!

Marianne said...

Hahaha, ja för mig är torsdag fredag på riktigt! Klas är ju ledig fredag-lördag och jobbar söndag-torsdag! Så vi har alltid fredagskväll på torsdagar : D

Härligt att påta i trädgården. Rackarns att de inte har uppfunnit beamern på riktigt som i Star Trek, annars hade jag kommit och hjälpt dig.

Och vet du i morse försvann mitt Internet! Bara plötsligt mitt när jag höll på att svara på kommentarer. Så sur jag blev. Men nu är det tillbaka tack och lov.

Ha en härlig dag i solen!
Kramar!

Desiree said...

Vad bra att det redan ordnat sig med nätet. Det var ju snabbt. Lycka till med planteringen. Sådant blir ju alltid så fint och dessutom är det ju rätt trivsamt att hålla på att påta lite i trädgården. Kul incident det där med Odd Molly i bokhandeln. Du har helt rätt i att amerikanska fönster måste vara bland de mest korkade. Vi har ju dessutom spröjs på alla våra fönster så de är ju ett rent helvete att putsa. Det blir inte så mycket puts här inte och det verkar inte som om det putsat så mycket i vårat grannskap heller för den delen. Jo lite fredagskänsla har jag allt. Det ska bli så skööönt med helg.

Annika said...

Marianne:
så för dig är det ren sanning. Torsdag ÄR fredag.
SYND som sagt att du inte kunde komma hit och hjälpa mig. DET hae ju varit jättekul!!
Så ditt internet strulade också idag. Det kanske är en liten bacill som rör sig ute bland bloggarna.
KRAMAR!!


Desiree:
Ja, det gick på nolltid bara jag fick den rätt hjälpen, phu!!
Visst var det lite kul det där med Odd Molly.
Jag gillar att hålla på därute. Det är riktigt trevligt!
Amrisfönster ja...SÅ dumma och korkat planerade att det finns inte. man kan ju inte låta bli att känna lite lätt ilska.
YES, imorrn är det fredag. SÅ skönt!!
KRAM!

Anne said...

Hihi, vad kul kommentar om Odd Molly du fick när du var på inköpsrunda. Som sagt, inte lätt veta med en okänd logga och namn.
Det där med fönstertvätt är ett otyg, vi har ju ett nytt radhus men fönstrena är inga smarta fönster. Det går inte att tvätta dem, som du skrev , på låg höjd funkar det men inte de andra. Jag tror inte folk tvättar sina fönster så ofta här, gör folk det hos dig? Jag har aldrig sett nån göra det, jag har inte själv heller tvättat de fönster som jag inte kommer åt och nu har vi ju bott här 2 år...så vissa fönster skulle ju helt klart må gott av en fönsterputsning. Borde ta tag i det där och boka nån fönstertvättsfirma.
Ha det gott!

Musikanta said...

Idag har jag varit ledig och ägnat hela dagen mer eller mindre åt bloggande. Jag BORDE ha åkt till plantskolan och köpt penséer idag men jag försvarar mig med att det var frost i natt och att de små blommorna kanske inte hade mått bra.(Fast jag vet ju att de tål frost!)
Så det får bli manana istället...

Fullkomligt hopplöst när inte internet fungerar. Det är inte klokt vad man har blivit beroende! Jag håller med dig, det är inte samma sak att sitta vid någon annans dator och blogga...
Varm kram/M

Kerstin said...

Det låter mysigt att få börja plantera. Funderar på att köpa några penséer själv och plantera ut så det blir nåt som lyser upp i allt det grå.
Ha det gott.

Emmama said...

Hello Odd Molly, läget? :) Underbart att komma fram och fråga en sån sak! Barns and Noble har jag varit på i NYC, gillade det jättemycket! :) Idag har jag verkligen fredagskänsla för jag har mina två lediga dagar denna veckan framför mig nu, härligt! Kram!

Hanneles paradis said...

Hahha, jag har aldrig hört talas om ”Odd Molly” :)

Suzesan said...

Hahaha ...I know he the man....wanted a date with u Odd Molly:) Flirting.

Sen tänkte jag sagt nåt mer men kom av mig när jag läste Saltis beskrivning om 18 våningar. Ehhhh! Bara tanken ger mig rysningar.

När jag hade huset och bodde vid havet så var det hopplöst att putsa fönster. Jag måste ha det FRIIT FRÅN FLÄCKAR. Så blir det fint och färdigt och ta en evig tid.

Japp då kommer det en "storm" och drar upp en hinna på fönstrena av salt och sand. Jag gav upp, så till slut tog jag trädgårdslangen och spolade fönstrena.
Det är döötråkigt att putsa fönster men det blir fint när det är färdigt. Jag kan vända mina fönster och öppna dem i mitten. Men de är stora och tunga.
God Natt och Sov Gott
Kram
Susanne

Mz.olsson said...

Ja, det där med fönstrena är FÖR tröttsamt!!

londongirl said...

Här blir det aldrig putsat i hela lägenheten samtidigt. När man har putsat undervåningen så är man så less och slut att övervåningen får vänta till en annan dag.
Så himla många fönster här hemma! Men de går i alla fall inåt så det går ju.
Men jag brukar alltid få plocka in lilla Tiffany-katten från fönsterbrädan utanför. Hon ger mig hjärtat i halsgropen jämt! Vill ju inte att hin ska ramla ner. De andra katterna är lugnare som tur är.

Idag är det sommar här Annika!
Lunch på taket, packa och sen ska vi landa på ön i kväll. :-)

Kramar i massor härifrån!

leopardia said...

Haha, kunde du inte ha svarat 'ja a' och gett honom en skum blick? Och kanske dragit iväg en john travolta-dans?

Annika said...

Anne:
Ja, jag vet..jag blev verkligen full i skratt över den :-)
Fönsterma är ett enda mysterium. Inte ens på nybyggda hus byggs det smart alltså...
Nej, jag har aldrig sett ngn tvätta sina fönster här. Lite märkligt faktiskt.
Tror jag har sett ngn firma hos ngn ngn enstaka ggn.
Kram!

Musikanta:
HAHA, ja vissa dagar är bloggdagar så är det ju.
Då blir inte mkt gjort.

Nu har jag planterat allt, men ska köpa mer för det behövs.

Jag vet, internet ska alltid funka. Alltid.
Jag hade visserligen med mig min egen dator till I, men det känns fel iallafall.
Kram!!

Emma:
Jag vet, det var rätt modigt att fråga faktiskt. Synd att han blev besviken över bruden som verkligen inte hette Odd Molly!!
B&N är underbar!
OCH idag är det fredag!!
Hurra!
Kram!!

Annika said...

Hannele:
Inte?
det märket vann guldknappen i fjol. Fina grejjer!!

Suz;
Flirta? HAHA!! Synd att det inte gick i hamn då.

Ja, jag kan taänka mig att det blir sådär med sand och salt när man bor vid havet. Hopplöst.
Så är det ju för Petra på PR också, sand och salt.
Det är trist att tvätta fönster...SÅ trist, men sen är det fint.

Hoppas natten var god!
Kram!

Mz Olsson:
Visst ÄR det...
suck...

Annika said...

L-girl:
Jag förstår det!
DU måste ha en massa fönster att putsa. Tur att du bor hemma i sve där fönsterna är smarta iallafall.
Tiffany är fönsterkatten alltså. Förstår om det ilar i magen när hon sitter därute.

Sommar här också. Ska bli över 20 grader.
Härligt för er med ön!!!
NJUT!!
Kram!!

Leopardia:
Det skulle jag har gjort, såklart ;-)

Annika said...

KERSTIN!!!
Snart kommer nog den sköna våren till Ume också.
Du får se till att hjälpa den på treaven!! Ner med blommorna bara!
kram!