Thursday, June 05, 2008

Inget Internet

Efter ett vidrigt oväder igår eftermiddag så slogs internet ut över HELA vårt område. Alltså har jag inget internet på hemmaplan och det känns för j-gt. Man blir så ruskigt sårbar så fort något sådant här händer. Avklippt, puts, väck, borta...

Klockan 14:30 tiden igår drog ett förfärligt oväder in. På tio minuter blev det svart som på natten, och sen bröt infernot löst; REGN, ÅSKA, TORNADOS i omlopp (ingen tornado kom dock ner till marken, thank GOD) och stormbyar. Stormbyar som rev i huset så jag trodde det skulle släppa i förtöjningen och lyfta. SÅ vidrigt, och samtidigt HÖRDE jag när kabeln fick en knäck, det liksom klickade till. Tv:n är helt OK, men bredbandet i hela vårt närområde är ett minne blott just nu. Ingen har internet.


Stormen drar in den 4 juni vid 14:30 tiden...

Sitter på Starbucks, men batteriet börjar ta slut så jag vet INTE vad jag ska göra när det inte finns mer. Byta Starbucks?
Alla andra Restoniter sitter vid väggarna med sina laptops, alla kontakter är upptagna. VRÅÅÅL!!!
Jag har väl knappt aldrig sett Starbucks så packat förr med internetanvändare...


Samtliga kanaler varnar för stormen med dess medföljande tornados...


SÅ, härifrån kommer jag inte att kunna ta någon bloggrunda såvida ingen reser på sig och går snart.

NU vet ni hur läget är i Norra Virginia idag---kaotiskt. Knappt några trafiklysen funkar, folk är utan ström (inte vi, tack och lov), en del skolor är stängda, källare är översvämmade, en person har dött i kommunen pga stormen.

I naturen regerar stränga herrar (som min salig farfar brukade säga).

Ha en fin torsdag, så ska vi hoppas att internet återvänder så att jag kan fixa en show and tell imorrn...

Starbucks, Fox Mill i Herndon:

Jag fick byta ställe därför att batteriet dog. Eftersom man betalar 10 dollar om dagen för t-mobiles internettjänst på Starbucks känns det surt att bara nöja sig med 45 minuter. Sony Vaios batterier är under ALL kritik, måste nog skaffa åtminstone ett extrabatteri till laptoppen.
Här hade jag turen att få en kontakt på en gång. Och här sitter jag med folk i samma båt. Det allmäna samtalsämnet är STORMEN!! En uppgiven herre som sitter mitt emot mig med sin Mac Airbook (ser så cool ut, laptoppen alltså) berättade att han ringt om sin uteblivna ström och fått svaret att den återkommer tidigast vid midnatt...
Så sårbara vi blir, så otroligt sårbara...

Innan mitt batteri dog på Starbucks i South Lakes loggade jag snabbt in hos Saltis och såg att hon fått sin flicka. Underbart!
Grattis till Saltis och hennes lilla familj!!

Bye!!!


Så här kan man också roa sig när eftermiddagsovädren drar in. Bilden är tagen i tisdags. Nu är det hett och fuktigt...Jojo, sommaren ÄR här...

24 comments:

Fundersam Cecilia said...

Å fy då,det lät absolut inget vidare.Peppar peppar så har Florida klarat sig hyfsat från oväder än så länge...får säkert äta upp att jag sa så. :-)
Hoppas att ni slipper sånt väder nu!Tornados kan man ju vara utan,om det nu måste vara oväder så får det räcka med åska och regn.
Hoppas ni får tillbaka internet snart.
Kram

Desiree said...

Oj oj oj vilken storm ni råkade ut för. Inge kul att inte ha någon ström eller något nät för den delen. Hoppas ni återfår både ström och nät inom snar framtid. Jag kommer sakna dig och din blogg och nätet är bort fler dagar. Det är dock bra att du och huset är välbehållna och att det inte slog ner några tornados. Man får vara tacksam över sådant.

Annika said...

Cecilia:
Ja, det var bra dramatiskt. Jag var faktiskt lite rädd. Det liksom vrålade i hela luften, sådär som det brukar göra innan en tornado.
Nu sitter jag på Starbucks. Vi har tur som har ström hemma, och inga översvämningar har vi heller...Internet får man helt enkelt klara sig utan. Sitter på Starbucks nu...Här finns internet. Tack och lov.

Desiree:
Så lustigt, jag hann kommentera hos dig igår och sen dog internet. Det var då den enorma stormen drog in. Jösses, det var dramatiskt. Jag hoppas internet kommer tillbaks under dagen idag. VI har ström, som tur är, och vi har sluppit översvämningar också.
Visst, jag är djupt tacksam över att tornadon inte slog ner, men åskan slog säkert ner i ngn internet server ngnstans eftersom vi är så många som är utan nu. Om jag inte har internet imorrn får jag åternvända till Statbucks...

Lisa said...

Det �r dramatiskt hos er nu. Forst ar vi alla oroliga for Saltis, nar vi vet att det ar OK med henne och lill-skruttis, ser jag att det ska komma ovader till dig.
Folk skriver och ar oroliga for din shoppingtur och att du �nte horts av. Skont att veta vad som hant och att allt ar OK med dig. Att vara utan internet ar dock inte OK.
Ha en skon helg och hoppas ovadret har gett sig nu. /Lisa

Marianne said...

Fy, så du har tornados hos dig också? Snälla skaffa en sån där alarmradio som Desirée skrev om så att ni hinner rädda er om det kommer något sådant!

Skönt att veta att ni är välbehållna i alla fall och att huset har klarat sig. Trist utan Internet, men man får låtsas att det är 80-tal ...

Inget regn i sikte här, tvärtom. Nu har bastun kommit och i dag har det varit 40° varmt.

Ta väl hand om er i ovädret!

Annika said...

Lisa:
Jamenvisst, vädrets makter är så starka. Vädret slår ut oss som flugor om det så vill...
Jodå, visst kom jag hem från min shoppingrunda :-)) Inga problem. 'Nu sitter jag här med internet, en latte och i skön fotölj. DET hade ju kunnat vara SÅÅÅÅÅÅÅ mkt sämre :-)
TACK för dina tankar...

Annika said...

Marianne:
Jodå, det händer här också...tornados alltså. Vi bor inte i tornadobältet, men det kan minsann slå till här också om de så vill. FY, det finns inget som skrämmer mig mer än en tornado vad gäller naturens makter tror jag. Det skulle vara en jordbävning då.
Peter och jag snackade igår om att vi borde skaffa en sådan där radio som Desiree har. Det är en smart investering-

Fuktigt som attans idag, hett. Meterologerna snackar om åskväder i em också av stora mått...
Sommaren är här, hett som i en bastu. Precis som hos er alltså.

Anne said...

Usch vad ruskigt, låter riktigt otäckt. Att vara utan ström är inte roligt!!! Jag tror en sån där radio som Desiree har kanske kan vara bra. Funderar själv på att skaffa en sån. Ha en riktigt bra torsdag i alla fall!!! Kram!

veronika said...

Ja, jag saknade ditt inlägg i morse..:) Men glad att du mår väl och att ovädret har dragit över för denna gång.
Härlig bild på K!!
Kram

Elisabeth said...

Huvaligen vilket oväder! De små oväder som varit här är ingenting i jämförelse, och då har det ändå varit rätt stora problem i vissa delar av Tyskland. Fast jag måste säga att eftermiddagsnöjet såg lite roligt ut. ;D

Annika said...

Anne:
Nej, det är typ det värsta som kan hända att bli utan ström. Som tur är har vi ström, men inget internet.
Visst, absolut, en Desiree radio borde nog alla i US investera i. Vädret här är ju SÅ dramatiskt.
Nu är det soligt som 17 ute, men så hett och fuktigt. Undrar just om det blir samma inferno i em?

Veronika:
Allt är helt OK med oss, vi har ström, tv och ac men inget internet.
Vädret i detta stora land är verkligen ngt alldeles extra märkvärdigt.
KRAM!!!! Hihi, kul att du gillade Karolina bilden.

Elisabeth:
Ja, det blir så dramatiskt här när det slår till. Det blir sådana enorma urladdningar. Skrämmande.
Karolina gillade den där duschen :-))

Lullun said...

Jösses vilket väder! Och hemskt med mannen som dog. Men skönt att det ändå inte blev värra, att det inte blev några tornados i markhöjd. Usch!

Och visst är man sårbar, otroligt sårbar. Livet innan Internet nästan var man går känns nästan främmande. Själv jobbar jag ju för en firma som producerar el och jag lovar; folk märker verkligen inte av oss när allt fungerar som det ska. Att strömmen kommer ut ur kontakterna tar alla som något självklart. Men när den väl inte är där, så är vårt företag självklart samhällets mest synliga helt plötsligt... ;-)

Hoppas att allt löser sig för er alla drabbade snart.

Petra H said...

Hu, vilket ruskigt otäckt väder ni har!! Här ÖSER det ner, det var helt vitt av regn utanför fönstret precis men nu har det lugnat ner sig igen... det är helt uppenbart att regnsäsongen (som ju också är orkansäsong) har börjat nu!
Hoppas att internet kommer tillbaka snart men tur att ni har ström iaf!

Humlan said...

Usch vilket väder! Håller med om att det låter otäckt med tornado men åskväder kan ju också vara skrämmande. Skönt att höra att ni är OK, men nu får du helt enkelt smita iväg till Starbucks oftare tills det är fixat... ;-)
Kram

Annika said...

Lullun:
Ja, det var lite drama igår.
Visst är det SÅ, alla tar för givet att strömmen bara ska finnas. Och sen när den går blir det ett inferno. ALLA elbolag här blir kungligt itskällda så fort det inte fixas inom sekunden.
Jag är så glad att vi har ström. Internet får man helt enkelt vänta snällare på. TUR då att Starbucks finnes :-)

Petra H:
Yep, nu är den heta och fuktiga sommaren här. DET är gjutet. OCH orkanssäsongen drar ihop sig på över Atlanten. Måtte det bli ett "snällt" år i år.
Ja, jag är så tacksam över att vi har ström.

Annika said...

Humlan:
Jamenvisst, åksväder här blir så överdramatiska också. Jag är lite halvskraj för åskan dessutom. Vi har stora och höga träd precis utanför huset. Min skräck är att det ska slå ner i ngt av dem.
Precis, jag har Starbucks...Och det är bra.
KRAM!!

aurorabuddha said...

Dar ar du ju! Jag sag det har ovadret dra in over Washington LIVE pa TV! Det var ju fruktansvart - jag tankte pa dig hela tiden! Dom till och med namnde Reston som en av dom platser dar stormen dragit forbi. Och det var inte ett ljud fran dig nagonstans hela eftermiddagen igar! Forst vart jag orolig, men sen tankte jag att ni var utan strom... fast jag vet ju att du har en laptop... inte kunde jag ana att internet var utlsaget! Men jag ar inte forvanad efter vad jag sag. Himmel och pannkaka!

Hanneles paradis said...

Alting verkar vara XL-storlek...

Sporty Spice said...

Jösses, låter inget vidare. Hoppas att den stormen inte kommer hit. Vi har stor släktfest i helgen och det ska grillas och mysas. Men du, måste du betala för att få använda Starbucks trådlös?

Humlan said...

Tittade in igen och fick se bilderna, OJ vilket regn! Härlig bild på K i regnet, kommer ihåg när man sprang ut i baddräkt i sommarregnet och tyckte det var jättekul!

StrandMamman said...

Usch, det låter ruskigt med det där ovädret. Vi har tur som är förskonade från tornados och andra våldsamheter här i Norden. Hoppas det går över relativt snabbt.

Till kännedom, jag hoppade på Show and tell! Tack för inbjudan!

Anonymous said...

Vilket oväder ni måste haft!
I dessa internet tider är man verkligen utsatt om strömmen försvinner.
Tänk att för ett par år sedan var det inte alls samma sak om strömmen gick.

Tur att det finns en massa Starbucks i närheten som fortfarande kan ge en livlina.

KRAM!!

Millan said...

Josses vilket ovader men vilken harlig bild pa Karolina i regnet :-). Ruggigt irriternade med internet dock. Vart gick ner i lordagsmorse och vi fick inte igang det forran i mandagskvall igen. Visserligen kikar jag inte alls lika mycket pa bloggar och sa under helgen men det faktum att jag inte 'kunde' gjorde att jag ville annu mer ;-).
Hoppas ni far igang internet hemma snart igen!

Annika said...

Aurora:
Dina tankar värmer!!!
TACK!
Ja, vi är fortfarande utan internet så jag utnyttjar mina goda vänner och lånar deras. Det funkar jättebra! men jag vill ha mitt eget tillbaks nu!!
Ja, vet du vad jag hört nu, att tornados slog ner på 39 ställen häromkring i onsdags!!! Woa! DET trodde jag inte, ingen stor, men ändock...SÅ läskigt. Vissa är fortfarande utan ström. Så lamslagen man blir...

Hannele:
Det stämmer; allt är verkligen XL, även vädret.

Sporty-Petra:
Ja, det var drama må jag säga. HOPPAS ni slipper stormen. Nu är det bara HETT och så fuktigt. INTE trevligt.
KUL att ni ska fira lite idag.
Japp, det kostar 10 dollar om dagen på Starbucks...det är t-mobile som drar in dom stålarna...

Humlan:
Visst var det mysigt när man var liten och sprang i regnet!!!
KRAM!!

Strandmamman:
Ja, i Norden är det verkligen mkt skyddat på mer än ett sätt :-)
Tornados är så läskigt, hela luften liksom blir grön. Det surrar i den..mkt märkligt...och skrämmande.
KUL att du hoppade på show and tell. Jag har lagt till dig, som du kanske har sett.


Jess:
Ja, man blir så avklippt. Jag kunde ju inte alls följa det direkta dramat med Saltis lille bebbe heller.
OCH sen kunde jag sist och slutligen logga in hos dig och se fina bilder!! Han är så gullig, din lille!!
starbucks är kung sådana här ggr, men jag tycker det är trist att det är så dyrt...

KRAM!!!

Millan:

Exakt, jag är inte heller direkt akriv på nätet under helgerna. Men under veckorna bara måste det finnas. ELLER det måste alltiod finnas, man vill ju nästan alltid kolla upp ngt.
Haha, ja karolina hade det roligt i regnet.
Kabeltrucken är här så jag antar att det jobbas på detta stora problem. Det är ett jätteproblem faktiskt. :-(