Wednesday, June 04, 2008

Böcker

Anne hade ett så otroligt bra bokinlägg i fredags, tyckte jag. SÅ inspirerande och roligt upplagt. Så, Anne, nu plankar jag ditt upplägg rakt av och jag hoppas innerligt att du tycker det är OK. Om inte får du maila mig och skälla på mig!!! Det hade dom flesta av er, förresten, BRA INLÄGG.
Det var en fröjd att läsa vad ni alla hade skrivit. Boktemat var Desirees sista ämne för månaden maj.
Själv kunde jag inte koncentrera mig inför fredagstemat i fredags och därav blev det ett ”slacker” inlägg straight from the beach. Jamen, absolut, såklart jag skyller på semestern, havet och allt det där.

Böcker betyder så otroligt mycket för mig. Det var därför jag kände att jag ville skriva om det här inlägget i efterhand eftersom jag tycker att det är ett så roligt tema. Jag läser hela tiden, men mittimellan två böcker sticker jag gärna in tidningar och korsord och dylikt innan jag biter tag i nästa bok.


Del av bokhyllan i vardagsrummet.


Jag skulle inte kunna leva utan böcker. Hela mitt hus är fullt av böcker. Vi har böcker i vartenda rum. Nej, vi gör oss inte av med några heller, vi kan inte. Peter läser läser minst lika mycket som jag, och Karolina läser lika mycket som vi. Vi är en bokälskande familj.


Bokhyllan i sovrummet

Hur allting började:
Mitt bokintresse grundlades i barndomen. Jag har två bokälskande föräldrar, en lika bokälskande moster och dito Mormor. Böcker var en självklar del av vår uppväxt, och högläsning var gjutet. Mamma och pappa läste alltid för oss, och på somrarna packade vi väskan full med böcker från biblioteket som vi tog med till Österbotten. Mormor skulle läsa för oss! Just det, ingen kan läsa högt som Signhild Nieminen i Norrnäs. OJ, vad hon har läst för oss, och som vi har älskat det. Mormor tyckte det var lika kul att läsa för oss som vi tyckte det var att lyssna på henne. Vi ville att att hon skulle läsa, eller leka, med oss hela tiden. Inte lätt för en bondhustru när huset blev fullt av barn på sommaren och ladugården skulle skötas, kor skulle mjölkas, hö skulle bärgas, rabatter och grönskaksland skulle rensas, och sen barnbarn som skulle lekas med. Jag har verkligen en otrolig mormor.

Böcker jag minns:
Astrid Lindgrens böcker stod högt på topplistan, alltid. Likaså Hans Pettersson och Barbro Lindgren. Några av de böcker jag vill köpa i sommar är Barbro Lindgrens självbiografiska böcker ”Jättehemligt”. ”Världshemligt” och ”Bladen Brinner”. Älskade dom böckerna som liten. Barbro Lindgren är ju dessutom uppväxt i Södra Ängby, och vi bodde ju granne med den förorten. Det var lätt att känna igen sig i hennes böcker eftersom man visste var alla platser fanns. Tyckte även mycket om Maria Gripes böcker och så många, många fler författare som jag nu inte minns i en hast.
Jag slukade också samtliga Lottaböcker av Merri Vik. Älskade dom. Läste Kitty också, men Lotta slog allt vad gällde Wahlströmböckerna.

Bokhög i sovrummet nära min säng...


Eget bibliotek:
Det är min dröm. Den dagen vi flyttar till ett ”single family” (fristående hus) är ett bibliotek det första som ska planeras in. Jag ser det framför mig; djupröda väggar, mörka bokhyllor, helst bokskåp, skinnfotöljer, mysbelysning och en liten bar. Ett rum att njuta i med skyhög mysfaktor.

Genre jag älskar:
Jag är mest förtjust i skönlitteraratur, men även fackböcker i form av fotoböcker, biografier och dokumentära böcker står högt på listan.

Genre jag inte tycker om:
Deckare, fantasy och spionböcker, STORT gäsp.

Bok som “alla” rekommenderat och som jag därför köpt utan att egentligen veta vad det var för sorts bok:
The Kite Runner, när jag sedan läst den var jag eld och lågor.

Vad jag läser:
Det mesta utom just böcker i genren jag inte tycker om. Ska väl ändå göra ett undantag från att INTE läsa deckare och verkligen köpa Stieg Larsson i sommar. ALLA säger ju att dom böckerna ÄR fantastiska och att dom är så mycket mer än just deckare. Jo, en deckarförfattare jag faktiskt gillar förresten är Karin Alvetegen. Läste hennes SKAM och tyckte mycket om den, men så var den ju ingen renodlad deckare heller.

Bok jag läser när jag är ledsen:
Måste hålla med Anne här, Tove Jansson. Jag tycker att hon är en helt underbar författare. Hon fick till naturen, vemodet, känslor och stämning på en och samma gång. Jag har läst sönder hennes ”Sommarboken”, jag kan läsa den om och om och om igen. Det kanske är mitt finlands-svenska arv som gör att jag älskar Tove Jansson så mycket. Precis som Anne så tycker jag också att ”Vem ska trösta Knyttet” är en helt fantastisk barnbok som egentligen vänder sig mer till vuxna än till barn. När jag har läst den högt för Karolina känns det liksom som om jag måste läsa den på klingande finlandssvenska, precis såsom faktiskt min mamma (och min blekingska pappa) läste den för oss.Läsa om skönlitterära böcker:
Oh ja!! Jag har läst om böcker jag älskar SÅ många, många gånger. Jag har läst Moa Martinssons böcker x-antal gånger, likaså har jag läst om Wilhelm Moberg och Elsie Johansson och Inger Alfven och Majgull Axelsson. Kan läsa om vissa böcker hur många gånger som helst. Likaledes har jag läst om Louise Boije af Gennäs böcker ett otal gånger, och då främst ”Stjärnor utan svindel” och ”Ju mer jag ser dig”---älsklingsböcker av RANG!!

Lästeknik:
Läser ett par böcker i taget. Just nu är det ”Eat, pray, love” och Anita Shreves ”A Wedding in Decmeber” som ligger på nattygsbordet. Jag sticker som sagt även emellan med tidningar och korsord, men läser jag en riktigt bra bok så KAN jag inte lägga ifrån mig den. En bra bok kan aldrig bli för lång.

Ha en fin onsdag allihopa. Jag tänker extra mycket på Saltis idag, kollar hennes blogg hela tiden och hoppas på nyheter. Lotta och jag drar iväg till Tysons på lite shopping idag, det ska bli trevligt.

Ciao!

27 comments:

leopardia said...

så skönt att se din boktrave och att jag inte är den enda som travar böcker! tyckte de flesta såg ut att ha så fint i sina hyllor...
kul inlägg :)

Petra H said...

Jättekul att du skrev ett riktigt bokinlägg!! Jag kommer också från en bokälskande familj som alltid läser en massa, även mormor och moster läser mycket. O kommer ju från en familj som inte alls läser, jag kan inte se någon av hans föräldrar läsa och tror inte att någon läste för honom som barn - tyvärr! Men, han har blivit inspirerad av mig (och min familj) och har faktiskt börjat läsa lite - speciellt förra hösten då han var ensam i PR utan tv.. ;-)
Jag är inte säker på att jag skulle läsa Vem ska trösta Knyttet för eventuella framtida barn, jag tyckte att den var så hemsk och ganska deprimerande som liten - även om jag NU uppskattar den jättemycket. Men kanske jag inte hade uppskattat den om jag inte hade mina barndomsminnen av boken, hm??
Du måste köpa Vinterboken av Tove Jansson om du älskade Sommarboken så mycket, och jag ska leta upp Sommarboken!! :D
Lotta-böckerna var bäst, jag föredrog också Lotta framför Kitty!!

Annika said...

Leopardia:
Haha, nej det är du INTE!!!
Jag travar böcker i brist på hyllor, tro mig! jag måste få mitt bibliotek!! Annars drunknar jag i böcker.

Petra H:
Roligt att du gillade inlägget.
Sp du är också från en bokälskande familj. Ibland undrar jag om man måste ha med kärleken till böcker från barndomen för att bli en bokälskare. O har ju, somdu säger, lärt sig uppskatta böcker genom dig, och det är ju jättebra!!!
Knyttet ja...det kanske är som du säger? Man måste kanske ha varit uppvuxen med den också.
Kommer du ihåg sagan av Tove Jansson "Det osynliga barnet", den sagan är ju verkligen en vuxensaga.
Vinterboken är jag så nyfiken på så du ANAR inte.
Lottaböckerna ja...Vet du, dom skulle jag faktikst vilja läsa om. Undrar vad man skulle tycka idag?

aurorabuddha said...

Jag laste ju ocksa Lotta-bockerna, jag hade *varendaste en* i den dar serien. Kitty laste jag ju ocksa, saklart. Numera blir det mest Buddha-bocker. Jag ar som du: jag har bocker overallt!

Ha sa trevligt pa din shoppingrunda!

Go Saltis!

Erica said...

Hej!
Vilket roligt inlägg att läsa :) Jag älskar också böcker, men läser mer i "perioder". Ibland läser jag flera böcker efter varandra, men sedan kan det gå ett par månader utan att jag läser någon alls.
Känner även igen det där med att spara alla böcker :) Jag var helt beroende av Tvillingböckerna när jag var liten. Samlade på dem, och jag skulle inte riktigt kunna sälja dem nu :) Kan inte riktigt förmå mig till det. Det finns ju böcker om dem i olika åldrar, men jag gillade bäst dem när de var 12 år (förmodligen för att jag själv var i den åldern då).
Min favoritförfattare idag är Tamara McKinley. Tycker hon skriver så bra (kan bli lite väl mycket miljöbeskrivningar ibland), men annars älskar jag hennes böcker.
Mitt intresse är nog också tack vare mycket högläsning när jag var liten. Är uppväxt med "godnattsagor" varje kväll (älskade böckerna om Alfons Åberg). Lärde mig läsa redan när jag var fem år.
Ursäkta för den långa kommentaren, men det är så roligt ämne. Jag älskar att sjunka in i en annan värld en stund ibland :)
Ha en mycket trevlig dag!
MVH /Erica

Rosvikstjejen said...

Vad roligt att få läsaom och se bilder på dina böcker och dina bokminnen.

Jag kommer oxå från en familj som iaf mamma läser hela tiden. Ständigt en bok under näsan. Själv har både jag och min lillasyster blivit likadana. Lillebror=läser 0 böcker. Konstigt!!!!!

Jag läser ALLT! Men, om jag inte kommit in i boken så lämnar jag den åt sitt öde. Kanske att jag tar fram den vid ett senare tillfälle men inte ofta.

Ha en fin dag!
Kramisar

Fröken Anki said...

Vad kul att du skrev ett längre inlägg om dina böcker och bokvanor. Vilken bokhög du har att jobba på vid sängen. Hur hinner du med att läsa om böckerna också?

Barbro Lindgren-böckerna läste jag också, när jag var i 11-12-årsåldern tror jag. Superbra! Så härliga böcker om att växa upp. perfekt för tjejer i den åldern. Och Kitty, och Lotta - läste min mammas gamla exemplar av dom. Jag läste jämt när jag var liten, min första bokklubb gick jag med i när jag var 5 år, och sen dess har jag alltid läst. Lite mindre när jag pluggade och när jag jobbade, men det har alltid funnits perioder för bokläsande.
Ett eget bibliotek det ska jag också ha nån gång! Det skulle vara så härligt, precis som du säger med fåtöljer och en liten bar, kanske även ha rummet som musiklyssningsrum?!
Ha en härlig shoppingrunda! Här regnar det idag, men vi ska gå på SATC ikväll!!! Yippiee!

Anne said...

Åh, vad kul läsa mer om böcker hos dig. Jag är bara smickrad du gillade mitt upplägg och hakade på det upplägget. SJÄLVKLART gör det inget, är bara glad ju :)
Jätterolig läsning, det riktigt känns hur mycket du älskar böcker och att det alltid varit (och är) en stor och viktig del i ditt liv.
Ett sånt bibliotek skulle inte jag säga nej till heller. Precis den sortens inredning och färger som du beskriver.
Så din Peter läser mycket. Martin läser inte alls på samma sätt som jag, har inte samma intresse men visst händer det att han läser böcker också men som sagt mycket mer sällan.
Vem ska trösta knyttet, ja den boken är så fin och som du säger mer en vuxenbok nästan. Jag tycker bilderna och illutrastionerna är så fina i den också.
Shopping låter kul, hoppas ni kanske hittade nåt! Du drar ju iväg till Sverige/Finland snart, var det veckan efter midsommar ni åker eller hur var det?

Marianne said...

KUL att du skrev ett längre bokinlägg! I Istanbul hade vi också böcker överallt och i travar, men köpte fler bokhyllor när vi flyttade hit, så just nu är det rätt god ordning. Hur länge det nu varar när man köper cirka en till två böcker i veckan ...

Jag läste så klart också Lotta-böckerna, men vet att jag tyckte mest om Kitty. Har du inte läst Trollvinter?! Pappan och havet har du väl läst? Och Sent i november? Sen är det Lyssnerskan också, med noveller.

Kul med shopping, hoppas du gör fina fynd!

Och hoppas allt är bra med Saltis!

lilla jag said...

Jag älskar också böcker! Har detta året börjat läsa böcker på spanska vilket är roligt!
Om du inte redan läst "Vindens skugga" av Carlos Ruiz Zafón så rekommenderar jag den starkt - underbar bok!
Ska bli spännande att höra vad du tycker om Stieg Larsson. Jag hade ju också hört att de var jättebra, men kanske hade jag alltför höga förväntningar, eller så är det nåt fel på mig...men jag tyckte inte att den var sååå bra (har bara läst den första). Jaja, alla är vi olika!
kram,
lilla jag

Bloggblad said...

Jag skriver under på det där med att ständigt ha en bok (eller två) på gång, jag har också läst hela mitt liv. MEN - jag köper ytterst sällan en bok -även om det är godis att bläddra i en sprillans ny och fräsch. Jag lånar. Har varken råd eller bokhyllor till att köpa allt jag läser.

Jag gillar deckare, men jag skulle inte rekommendera dig att börja just med S.L. Minette Walters är däremot bra för nybörjare. Jag vet att de flesta är lyriska över S.L. men jag tycker det är lite överdrivet och säkert färgat av hans tragiska död. Det är väldigt mycket tugg på tomgång, tycker jag, och dessutom känns det så himla osannolikt att det ideligen ligger nakna och kåta kvinnor i hans säng... bara så där... Känns mer som en våt dröm.

Den tredje boken orkade jag bara några sidor i... trots att jag i stort gillade de första två.

Karin Alvtegen är också en superbra författare. Inte några vanliga deckare... men kanonbra och spännande.

Desiree said...

Du är verkligen en gedigen bokälskare Annika liksom hela din familj också verkar vara. Ja ett riktigt bibliotek hemma vore underbart. Många av böckerna du tar upp känner jag igen och har själv tyckt mycket om att läsa. Deckare är jag inte heller mycket för men jag kanske också borde ta och läsa de där omtalade Stig Larsson böckerna. Vi har två hemma men jag har ännu inte kommit mig för att börja med dem. Jag minns hur mysigt det var som barn då någon läste högt ur en bok.

Ha det så gott och se till att hålla dig inne om det där ovädret snart är på väg att dra förbi er. Du får krypa upp i en skön fotölj med lite fika och en god bok helt enkelt :-)

aurorabuddha said...

Ah, Annika, nu ar jag riktigt orolig for dig! Jag vet ju att ni haft riktigt otrevligt vader i eftermiddag och jag vet att du skulle ut och shoppa!

Jag hoppas allt ar val med dig och Lotta! Kram!

Sara said...

Och det roliga med böcker är att det går utmärkt att växla mellan "lätta" och "tunga" och man uppskattar både och.
Jag undrar också lite över det här med killar/män och tjejer/kvinnor, är det skillnad på läsandet? Erik lärde sig läsa supertidigt och är jätteduktig på det MEN han läser nästan aldrig några böcker! Bara serietidningar och KP. Medan Ebba alltid håller på med en bok och blir lite låg när hon inte har någon. Kommer du ihåg att hon läste Svinalängorna i somras?! Och jag vet ju hur duktig Klixo är på att läsa! Kram och älskar!! (Jag har också svårt att undvika att läsa Vem ska trösta Knyttet på finlandssvenska....)

Lullun said...

Ja, där fick du ju till ditt bokinlägg tillslut. Riktigt bra. Även om jag nu inte fått in så mycket skönlitteratur på det senaste känner jag dock igen mig själv och mitt läsande i ditt inlägg. Men när det kom till Wahlströmsböckerna valde jag dem med gröna ryggar istället, "Bröderna Hardy" osv. *hihi*

Marianne said...

Jag håller nog med Bloggblad om att Stieg Larsson kanske inte är det bästa att börja med om man inte redan gillar deckare. Minette Walters, eller kanske Roslund & Hellstöm. SL är dessutom tegelstenar, kanske inte så bra i början. Nå, köp i alla fall inte, utan låna.

Jag är så glad för Saltis skull! Det var egentligen mest det jag ville säga. Usch, jag är så fånig, tårarna rann av lycka här i morse.

Millan said...

Vilket kul bokinlagg!! Det verkar vara manga av oss bloggare som ar riktiga bokmalar! Jag far nastan panik om jag inte har nagon bra bok somligger och vantar och tycker det ar for trist nar man kommer in i en san dar period da man laser flera bocker i rad som inte ger en nagot speciellt alls.
Jag sitter och nickar och haller med om det allra mesta i inlagget. Jag alskade ocksa Lotta bockerna som tonaring och ett eget bibliotek star hogt uppe pa dromlistan! Karin Alvetagen har jag fatt upp ogonen for i ar och har last Skuld o Skam av hennes bocker. Storgillade bada tva! Dock tycker jag om deckare rent generellt (Stieg Larsson ar kanon.. fast jag skulle nog saga att de ar ratt sa klassiska deckarromaner). Lasa om bocker gjorde jag alltid forr och likasa kunde jag se om filmer flera ganger. Men nu for tiden gor jag nastan aldrig det av nagon anledning.
Verkligen ett roligt inlagg och jag blir lite avundsjuk pa alla dina bokhyllor och bocker. Nu for tiden koper jag framst pocketbocker och de lanar jag oftast vidare till nagon annan nar jag last fardigt dem.

aurorabuddha said...

Namen... var *ar* du? Jag hoppas verkligen att allt ar val dar i Reston?? Kanske har jag stigit opp fore dig idag, bara?

Annika said...

Hej! Roligt att läsa om dina läsupplevelser och nicka igenkännande om böcker man själv läste som barn och senare. Tycker själv om många olika genrer, också deckare, o jag har läst många av de som många redan nämnt. Har du inte läst de populära böckerna om Mma Ramotswe av Alexander McCall Smith? I så fall tror jag du har en läsupplevelse framför dig. Jag älskar dem, tycker de är så sympatiska. Ha en skön sommar i Sverige o i Närpes!

Annika said...

Aurora:
Visst var Lottaböckerna jättebra! Jag skulle gärna läsa om dom.

Aurora, inte behövde du vara orolig för oss, kära vän. Vi kom hem precis som vi skulle. Tack för dina tankar...Nu sitter jag på Starbucks o skriver med brist på internet på hemmaplan.

Erica:
en kommentar kan aldrig bli för lång :-) Jag lovar!!
Visst är böcker underbart.
Tror aldrig att jag har läst Tvillingdeckarna. Kanske för gammal för dom?
Tacl för tipset om Tamara McKinnley, har aldrig läst henne men jag brukar gilla detaljerade böcker.
Visst är det mysigt med högläsning!!
Ha det så gott, Erica!!!

Rosvik:
Jag är som du: om em bok är trist så slutar jag helt enkelt läsa. Livet är för kort för att läsa trista böcker.
Jag har också en bror som inte läser speciellt mkt, vi andra 3 syskon är riktiga bokmalar.
Kram!!!

Annika said...

Anki:
Ja, ämnet var för bra för att bara bli ett blaha-inlägg som det jag skrev i fredags :-)
Roligt att du gillade att läsa det hela.
Vi är nog väldigt lika du och jag när det kommer till böcker, även om jag tror att du läser lite "tyngre" saker än jag, och det är ju BRA! Jag borde också styra om mitt bokläsande lite.
Jag slukade böcker under hela uppväxten.
Haha, bokhögen vid sängen ja...Jag har läst som flesta, men många är fortfarande olästa.
OH, ett bibliotek, min dröm!! Och absolut; bra musk ska finnas där också...suck..
NU blir jag nyfiken till max vad gäller Satc!!
KRAM!!!

Anne:
Ja, du vet jag blen riktigt förtjust i ditt upplägg i fredags. Du inspirerade ju väldeliga där.
Böcker är underbart, underbart!!!
Jag köpte lite från min kära affär Urban Outfitters igår. Sen blev det presnter till K som snart fyller 12. Och så fika förstås :-))).
Anne, jag drar till Sverige den 24 juni, och till Finland den 3 juli.

Marianne:
Japp, ett bibliotek vill jag ha mer än ngt annat i nästa hus...ett med skyhög mysfaktor där man ska älska att vistas---det får gärna gå i murriga toner.

Jamenvisst har jag läst dom Tove Jansson böckerna som du nämner. ÄLSKAR Sent i November. Trollvinter har jag inte läst. DEN ska köpas...
Lyssnerskan var också en mkt bra bok...
Tack för att du påminde mig om dessa böcker.

Lilla Jag:
Vet du, jag har en vag känsla av att jag kommer att tycka som du var gäller SL. Snacka om upphajpade böcker...
Tack för ditt boktips, Lilla jag!! SKA absolut kolla in den författaren.
KRAM!!

Annika said...

Bloggblad:
Japp, du stryker under mina farhågor vad gäller SL. Dom måste ju vara enormt upphajpade pga tragiken.
Bra att få höra vad just du tycker om det hela, uppskattar jag väldeliga.
Karin Alvetegen tycker jag är jättebra, men så är det inte rena deckare heller. Deckare tråkar UT mig...Fixar absolut inte Marklund...Undrar om jag skulle fixa Läckberg? Tveksamt.

Sara:
Vi blev nog lite hjärtvättade vad gällde Tove Jansson som små. Vi fick ju alltid bara höra dom läsas på finlandssvenska av ALLA. Och nu finns ju mumin på tv som understryker det finlandssvenska och det är ju jättekul!!!
Jamenvisst minns jag hur lilla Ebba tio år läste Svinalängorna i somras. DET var jag impad av!!!
eli ja, jag vet att han inte bryr sig om böcker...Peter älskar böcker. Staffans däremot bryr sig ju inte, däremot GO.
ÄLSKAR!!!

Lollo:
JAPP, där kom det!! Det var ett alltför bra tema för mig för att jag inte skulle skriva om det.
Haha, tror inte jag läst en enda Wahlströmsbok med grön rygg :-)


Marianne:
Jag uppskattar verkligen era åsikter om SL!! TACK!!!
Jag har en kompis här som äger dom så jag borde nog låna av henne.

Saltis ja..vilken lättnad att läsa hennes inlägg. Jag skyndade mig att logga in där från Starbucks nummer 1 idag...Hennes blogg var den enda som fick prio därinne ;-))

Annika said...

DESIREE!!!!!
Ditt ämne var för bra för att kunna ignoneras av mig såsom jag skrev det i fredags.
Ja, jag älskar böcker.
Nu vet du att ovädret blev värre än väntat...
SL, vi får läsa honom, Desiree, och sen tycka till.

Millan.
SÅ glad jag blir över att du gillar mitt inlägg.
Ja, böcker, vad gjorde man utan dom?
Jag köper jättemkt böcker främst i pocket. Är sällan på bibblan. Vill äga.
Mitt bibliotek hoppas jag ska bli verklighet en dag.
Tack för din åsikt om SL!! Jag tråkas ut av deckare, så är det. Jag BRYYYR mig inte om vem som mördade. Jag tycker det är triiist.
Kollar inte tv-deckare heller av precis samma anledning.
ÄLSKAR att se om filmer, älskar att läsa om böcker :-)

Aurora igen:
TACK för dina tankar, min vän!!!!

Annika:
Jag tror att du är ny här hos mig; VÄLKOMMEN HIT!!!!!
Jag har en bok hemma om Damernas Detektivbyrå som jag fått av min Moster. Hon prisar dom, och hon gillar inte deckare heller. Ska läsa den.
TACK!! Jag reser hem den 24 juni!
Välkommen tillbaka, Annika.

Hanneles paradis said...

Livet utn böcker är tråkigt, jag lever ihop med en man som också gillar böcker, så min dröm om ett eget bibliotek är uppfylld :)

Alltid när barnen frågade om någon bok för läxor och för skolan, så hittade vi det hemma :)
Fast barnen var flitiga kunder på bokbussen.

Annika said...

Hannele:
Visst är det trist utan böcker...Lyckost dig som verkligen har ett riktigt bibliotek hemma, min önskedröm!! En dag ska det bli så!!

Lotta said...

Du låter alldeles som jag då du talar om böcker och drömmer om eget bibliotek...! Du förstår mig precis!!! Så sant, så sant, så sant... Böcker är någonting utan like, något obeskrivligt... Underbart inlägg!!!

Lotta said...

p.s. och jag är finlandssvensk så känner precis till hjärtats slag för svensk-Finland! :)