Friday, June 13, 2008

Show and Tell: Utsikt

Godmorgon alla läsare!

Idag kommer mitt inlägg ut sent. Igår hade jag inte minsta lilla chans att jobba med text och bild eftersom hela dagen gick i en rasande fart och jag sprang från den ena saken till den andra (och var ms.Svetto hela dagen).
Jag kom inte hem förrän närmare klockan 23, då hade Lotta och jag varit på Wolf Trap och sett ingen mindre än---Kenny G! Ja, ni kan skratta så mycket ni vill :-D, men konserten, och kvällen, var verkligen SKITBRA!! Mer on Wolf Trap och Kenny G kommer i ett senare inlägg...

Utsikt är dagens ämne, och i juni månad är det Victoria i Florida som håller i dirigentpinnen. Vi tar sedan sommarlov i juli och augusti och sedan sparkar vi igång Show and Tell i september igen.

Utsikt ja...

Jag har lyckan att bo i ett hus där utsikten verkligen tilltalar mig. Det enda som skulle tilltala mig mer är om jag bodde vid ett vatten, men livet vid golfbanan och dess utsikt, passar mig utmärkt.


Pinfärsk bild, tagen för en liten stund sen. Jag gillar att sitta på min trappa och titta ut över min lilla plätt. Härifrån har jag god utsikt över grannskapet, och jag kan locka till mig Ingrid på en fika när jag vill :-) Vi brukar då sitta på min trappa och snacka, eller på en bänk som jag har på min plätt.


Utsikt från mitt köskfönster över allmänningen på framsidan. Härifrån har jag bra koll på allt som sker. Jag är så glad att jag inte har en gata precis utanför fönstret.


Och här har vi utsikten från mitt deck, den utsikten som jag älskar så mycket! Bilden är pinfärsk.


Och så här ser golfbanan ut när våren är alldeles ny. Bilden är tagen från källarrummet/gillestugan därifrån jag har måst använda internet de senaste dagarna. Detta är utsikten från skrivbordet...


Under min promenad så passerar jag denna vackra utsikt, och förundras och gläds över den under vilken årstid det än är...SOM SAGT, finge jag välja skulle jag vilja bo vid vatten.


Nu förflyttar vi utsikten till Obbelören, Ledörssundet, Norrnäs skärgård, Närpes, Västra Finlands Län, Österbotten, Finland :-)
Ah, här trivs jag allra bäst och njuter av min absoluta favoritutsikt. Detta är utsikten från ett av sovrummen i sommarstugan!!!Underbar utsikt från berget över sundet! Här står jag och njuter av tillvaron varje morgon...


Kvällsutsikt/nattutsikt från vår veranda...


Och här är en annan av mina absoluta favoritutsikter i världen; från min mormors farstutrappa på Stenö i Norrnäs! Stenö är min mormor och morfars gård. Min mammas och mosters barndomshem. En plats på jorden där utsikten alltid kommer att vara bäst! Numera bor ingen där, och det är tungt. Min Mormor flyttade ifrån gården som 86 åring. Hennes första flytt i livet, då gick flyttlasset till en lägenhet i Näsby, och där bor hon kvar och stortrivs. Hon fyller 90 i sommar!!


När man har svängt av från Gamla Landsvägen och färdats 350 meter på en liten slingrig väg dyker en av mina bästa utsikter på jorden upp: MORMORS STUGA!!!!


Mmmm...en annan älskad utsikt vid inloppet av Ledörssundet! Utsikten är från min mosters sommarstuga vid Junkarsgrund. Älskar den!!!OCH gjutet: utsikt från min älskade hemstad Stockholm!!! Bilderna är tagna från den bästa strandpromenaden i världen, den på Norr Mälarstrand. Kan man någonsin tröttna på den? Nej, jag tror inte det. Snart är jag där igen och kan njuta av dess utsikt!
Längtar!!!


Fredag idag, avslutning i sexan. Det känns sentimentalt till max! Klockan 14:30 är alla sexors föräldrar inbjudna på en liten ceremoni för avgångsklassen. Jag har en känsla av att jag säkert kommer att fälla en tår. Ett kapitel i vårt liv stängs idag...

Ha en riktigt fin helg allihopa!!!!

Fredagsbloggare:
Nilla,Simone,Anna,Desiree,
Annika, Anne,
Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,Leopardia
Anne-Marie, Marina, Marie
Strandmamman
M.K.B

40 comments:

Petra H said...

Jättefina bilder och utsikter!! Utsikten från källaren är ju fin, som någon skrev i början av veckan - ni har ju en ljus källare med vanliga fönster! Använder ni det lilla bordet utanför någongång eller blir det mest trädäcket eller framsidan?
Åh, snart är vi både två hemma i Sverige (+ Finland för dig) - lääängtar! Ert sommarparadis är bara så idylliskt!
Lycka till inför skolavslutningen, det ÄR helt ok om du fäller en tår (vet inte vad Karolina säger, hi hi) :D
Kram!

Anonymous said...

Kenny G???????????????? What the...?

Vilka vackra bilder på ert sommarställe! Det verkar vara ett litet paradis på jorden. Önskar vi hade ett också.

Vi ses imorrn!
Susanna B.

Lullun said...

Underbara foton! Så grönt och fint. Och underbart med din pigga mormor som klarade bo kvar på gården så länge och vad skönt att sedan flytten gick bra. Det är ju inte helt lätt, när man levt på en plats i hela sitt liv.

Hoppas ni får en trevlig skolavslutning idag och att det blir ett långt och härligt sommarlov innan "allvaret" börjar med nya skolan och allt. :-)

Trevlig helg!

Annika said...

Petra H:
TACK!!!

Jo källaren är ljus och fin. Trädecket ligger precis ovanför källarummet, så vad du ser på bilden är precis under decket. Nej, vi sitter ALDRIG där, aldrig...Det blir aldrig av, tyvärr.
Gulp, jo jag oroar mig lite för eftermiddagen. Jag kan vara rätt blödig när det vill sig ;-). Jag får bita mig i kinderna...

Ja, Petra!! Snart är vi hemma!!! Både du och jag! GUD så underbart det ska BLI!!!!

Susanna:
YES!!! Haha, Kenny G!! Du ska bara veta vad både jag och Lotta har blivit tråkade, men faktum är att det var SKITBRA!!!

Ja, tack!!Nog har vi vårt sommarparadis på jorden där i Österbotten!!! Jag skulle önska att alla hade en sådan plats.

Japp, vi ses imorrn!!

Fritt ur hjärtat said...

Måste innan jag kommenterar dina utsikter berätta att Keny G, är min absoluta favorit! I början av 90-talet var jag i Scandinavium för att se Chris Rea, förband var Kenny G. Sedan dess är jag fast, har alla skivor, en son som lyssnar lika gärna som jag och dessutom spelar sax med Kenny G som förebild:-))) SÅ det finns några till som är fans!!

Dina bilder är verkligen fina. En trapp att sitta på har jag saknat, å andra sidan har jag ingen grannfru att dricka kaffe med heller. Närheten till vatten är viktig för mig också, jag har inget utanför förnstret men Uddevalla är nordens Venedig och vi har en vacker skärgård, allt några minuter hemifrån. Man tänker inte på det men utsikten påverkar hemmet väldigt mycket, jag tycker ni verkar ha det väldigt fint. Ha en bra helg.

Marie said...

vilka underbara bilder! jag håller med, finge jag välja skulle jag också bo vid vatten! när du tidigare i veckan sa att du bloggade från källaren så tcykte jag synd om dig, men om du har en sådan utsikt från källaren så är det inte så synd om dig! =)=)=)

Annika said...

Lullun:
Mim Mormor är smått otrolig!! Snart 90 och piggelin!! Hon fixade flytten från stora Stenö där allt hon såg när hon gick ut på trappan var hennes. Nu bor hon i en tvåa i markplan och stortrivs med "stadslivet" och närheten till allt.
Usch, Lullun...sitter här och känner mig grymt blödig och sentimental just nu. Sista skjutsen till skolan var bitterljuv. Massor med tankar for genom huvudet. VÄRRE lär det bli i em, jag kommer att gråta, jag vet det...
Ha en jättefin helg!!

Simone:
TACK för att du är på vår sida vad gäller Kenny G!! Det var verkligen helt suveränt igår!! Vad bra han är! OCH vilka musiker han HAR!!!
Chris Rea är en av mina stora favoritet också, ska du veta!!! Älskar honom!
Jag är avis på dig som har havet om knuten. Jag saknar det varje dag!

Marie:
TACK!!
Att bo vid vatten skulle vara drömmen...
Jag vet, källarutsikten är jättefin. Dessutom är det svalt därnere så det passar egentligen perfekt att sitta därnere på sommaren. MEN nu är jag tillbaks på min hårda kökstol igen för nu funkar RUBBET!!!

Desiree said...

Jättefina bilder Annika. Ni bor som sagt väldigt vackert vid golfbanan. Det är så grönt och vackert. Jag kan tänka mig att det också tyst och lungt. Eran altan verkar så himla mysig. Superfina Sverige bilder också. Kul att få se några av de ställen som du älskar mest. Bra avslut med en jättefin bild från älskade Stockholm. Jag känner att det ska bli underbart att snart få vara där igen. Ha en riktigt bra dag och helg. Wow, äntligen sommarlov för Karolina och avslut från sexan. Tänk att hon börjar highschool till hösten. Lilla tjejen börjar bli vuxen.

Annika said...

Desiree:
TACK Desiree!!
Ja, jag tycker så mkt stället vi bor på, jag gör verkligen det!
Ja, jag känner mig lite sentimental idag...Men det är inte dags för High school ännu, TACK OCH LOV!! Först Middle School, men det är stort nog...Bort från småskolan och den trygga världen...Usch, jag kommer nog att fälla ngra tårar i em...
Ha en fin helg!!

Susanne said...

Vilka underbara bilder! Ser helt ljuvligt ut. :)
Nej Bachelorette visas inte i Sverige så jag kollar via nätet. Min favorit är Jeremy men Jason är bra söt han åxå.
Ha en trevlig helg!

Annika said...

Susanna:
TACK!!!
OK, ja men det är ju jättebra att kolla över nätet!!! Perfekt!
Hon är nog bra förtjust i Graham också, tror du inte ;-)

leopardia said...

har jag missat, vad tyckte peter om satc?
och kolla in englas showroom, tycker du ska maila in bilden på karolina i baddräkt i regnet till den tävlingen, som hon har...
alltså, ert deck är ju helt underbart! och jag älskar det gröna i dina bilder! suveräna bilder!

Annika said...

Leopardia:
Äsch, han slapp undan förra helgen ochjag tror att han var lycklig över det. Vi hade för mkt att göra...MEN, innan jag åker till sverige ska jag dra med honom..tro mig...
OJ, jag läser aldrig Englas blogg, men blir nyfiken nu!!! Ska genast kolla!!!
TACK Leopardia...

leopardia said...

skynda nu, för det är typ bara 20min kvar att maila in till hennes tävling.. handlar om den perfekta outfiten under regnigt väder... eller nåt...

Annika said...

Jösses, och jag som säkert sinkat det nu när jag duschat...

Anonymous said...

Men vilka underbara bilder!
Både på er utsikt och Närpes bilderna!!
Underbart! Snacka om att vråla SOMMAR!

Härligt med sommarlov för Karolina. Det är nått speciellt med examen...varje år! :D

Kram på er och ha en mysig helg!!

Millan said...

Jatte fina bilder! Du har verkligen vacker utsikt fran huset at alla hall!! Det ser sa gront och fint ut! Utsikten fran ens hem gor verkligen stor skillnad!
Fotona fran Narpes och stockholm ar ju ocksa valdigt vackra. Forstar att du langtar hem till sommarsemestern nu :-).
Trevlig helg!

lilla jag said...

vilka fina bilder! Önskar jag hade lite grön utsikt här och en stor altan. Men jag får nöja mig med en liten balkong mitt i stan med utsikt över ett torg. Det duger för mig just nu! :)
kramar,
lilla jag

leopardia said...

och nu är jag här och tjatar igen, men hon hade förlängt tiden till 21, så... och det är för att jag tycker att bilden på karolina i ovädret var så rätt. det finns inget dåligt väder, liksom :)

StrandMamman said...

Fina bilder!! Det är så fint när ni har grönområde alldeles utanför huset. Vi bor ju alltså invid en gata, till på köpet har vi hörntomt så det är gator på två sidor, och grannhus på de andra två. Rätt liten tomt har vi också, men vi var inte intresserade av någon större eftersom vi ändå inte är här sommartid.
En liten uppdatering: Vasa län existerar inte längre, sen ett antal år tillbaka bor vi i Västra Finlands län :)

Annika said...

JESS!
Tack snälla!
Ja, nu känns det verkligen som om jag verkligen vill vråla sommar...Fast just nu oroar jag mig mest för att börja gråta i em på avslutningen...Oh well, även om det kommer ngra tårar är väl inte det hela världen.
FATTAR inte att karolina går ut låg och mellanstadiet nu. Hon föddes ju "igår" :-)
Kram!

Millan:
Åh tack!
Visst är det underbart att ha fin utsikt fråh hemmet. DET har ju minsann DU också!!
Trevlig helg!

Lilla Jag:
Jag är säker på att din utsikt är guld...
Ha en fin helg!
Kram!!

Leopardia:
AND GUESS WHAT!! Jag gjorde det...skickade in bilden...me njag har inget större hopp eftersom det säkert ska vara mer fashion över det hela! MEN vi ska se!! Ska bli kul att se hur det går, hihi!!

Strandmamman:
TACK, då ska vi genast ändra det där om länet...MY BAD!!
Borde såklart ha vetat det :-/
TACK, kul att du gillade bilderna.
NÄ precis har man en skäristuga så behöver man ingen stor tomt i stan...

veronika said...

Vackra bilder från din uteplats, gillade utsikten från källaren, med de två stolarna och bordet.
Sedan den lilla sjön som du går förbi då du promenerar, så fint.

Sedan bilerna från din älskade Närpes, de tröttnar jag aldrig på, så vackert Nordiskt.
Stockholmsbilder tröttnar man heller aldrig på. Norrmälarstrand är alltid så fint att promendera på.

Något du borde göra med K om ni inte redan ahr gjort det, är att gå upp till toppen i tornet i Stadshuset.
Det gjorde vi en vacker Midsommardag då alla hade flytt Stockholm utan vi som precis kommit hem från USA. Vi tog en ångbåt från drottningholm , bara vi och ett romantiskt par som drack champagne. En Midsommar som jag minns väl, även fast det inte var det vanliga midsommarfirandet.

m.k.b. said...

Tack för din kommentar! Åh, vad fint det ser ut från din trappa, över din plätt! Kan tänka mig att ni har mysiga sommarkvällar... :)

Marianne said...

Å så vackert du har runt omkring dig! Jag ÄLSKAR din förstutrapp med alla krukor där du kan vinka åt grannar och bjuda in på kaffe! Precis så vill jag ha det. Hemtrevligt och vackert på samma gång!

Ja utsikterna i Finland ska vi ju bara inte tala om! Gudomligt säger jag bara! Kan inte ni ta över din mormors stuga så att den får leva i alla fall när ni är där? Så synd om den får förfalla! Den är ju så fin! Rena drömmen. KUL att du snart får träffa henne igen!

Och Stockholm är en av världens vackraste städer! Tänk att vi är så privilegierade att vi har fått växa upp där!

Och GRATTIS till Karolina! Tänk att hon är så stor! Det blir verkligen att vända blad för henne nu. LYCKA TILL till Karolina! Jaha, när jag tittar på klockan ser jag att det förmodligen är mitt i avslutningen för er nu. Å, nu blir jag nästan gråtfärdig bara för att jag vet att du är det. Du FÅR gråta, det hör till.

mintid said...

Mmm vad vackert utanför ditt hus.. helt fantastiskt!
Visst är det ngt visst med vattnet!

Har du någon Sverige resa på gång i sommar?

Kramis

Annika said...

Veronika:
TACK så jättemkt!!!
Jag tröttnar heller aldrig på att se nordiska bilder av nordisk natur. Underbart!
OCH faktum är att jag aldrig varit upp i stadhustornet. DET ska K och jag göra i sommar!! Kan tro att det är underbart och ljuvligt att blicka ut därifrån. OCH jag gillar nästan Midsommardagen bättre än aftonen, eller det GÖR jag!!
KRAM!!!MKB:
KUL att du hittade hit!! TACK! ja vi trivs väldigt bra här!!

Marianne:
TACK!!! TACK vad glad jag blir!!!
Mormors stuga är väl underhållen än så länge av mina fldrar, och av oss. Jag vill inte tänka på vad som eventuellt kommer att hända med den en dag. Tanken gör för ont...
Ja, marianne, jag har en underbar mormor och jag ser verkligen fram emot att träffa henne så snart igen.
Nu ska jag snart bege mig till skolan...Jag riktigt känner HUR halsen knyter sig nu...Hur ska detta sluta?
Kameran ligger redo, jag är redo!
Ha en superhelg!!

MinTid:
TACK så jättemkt. ja vi trivs väldigt, väldigt bra här!!!
Jajamän...jag åker hem den 24 juni och stannar tills den 16 aug. Först Sthlm sen österbotten och sen sthlm igen.

Kram!!!

Hanneles paradis said...

Härliga bilder! Utsikt är viktig, även på jobbet (ett år fick jag jobba i det nya Lindhplmen med utsikt över hamnen).

Anonymous said...

Jättefina bilder!!
Jag sitter här och undrar om din mormor kanske känner min mammas pojkväns mamma. Hon är i samma ålder som din mormor (jag minns inte om hon fyllde 90 eller 91 i vintras) och vad jag vet har hon bott i Närpes hela sitt liv. Så jag tror chansen är stor att de känner varann, eller vad tror du?

Malde said...

Underbara bilder med väldigt vackra vyer! Härligt att du delar med dig till oss, tack!

Visst är det något särskilt när barnen avslutar ett stadie i skolan, de blir helst plötsligt så stora!

Välkommen till Sverige!

Annika said...

Hannele:
Jamenvisst!! Utsikt är jätteviktigt!

Annika:
Hmmmm...undrar?? Min Mormor heter signhild nieminen...DET är verkligen mkt möjligt att dom känner varandra...
Vi måste ju höra med dom!!!

Malde:
TACK!!!!
Ja, snart kommer jag hem!!!
Kram!!

Anonymous said...

Wolf trap! Där har jag varit! Kollade på UB40 där en gång för mkt länge sen, typ stenåldern. Jag var au pair i Centreville, VA och vi var ett gäng au pair-tjejer som åkte dit ihop. Minns också Reston Town Center väl, men vad jag kommer ihåg så fanns det inte så mycket där. Det kanske har växt en del sen dess...

Trevlig sommar!
önskar Sofia (trogen läsare av bloggen, men usel på att kommentera...)

Fundersam Cecilia said...

Härliga bilder.Innan vi köpte huset här så stod det mellan utsikt över golfbana eller vatten och ja,du vet ju hur det gick.Men nu så är vi lite nyfikna på ett hus igen som ligger vid en golfbana.Tycker inte alls synd om dig som får sitta i källaren....inte med den utsikten.Hihi.
Jag visste inte ens att Kenny G fortfarande spelar men jag kan tänka mig att det var bra.

Panter said...

Du bor vackert Annika. Jag skulle också vilja bo vid vatten året runt, men man får vara glad för det lilla.
Hoppas att du "överlevde" skolavslutningen. Jag lämnade mina stora barn, mina nior efter fyra år och det är sorgligt, men rätt. Nu går vi vidare.

londongirl said...

Vilka härliga utsiktsbilder! Jag gillar din trappa med alla krukor längs gången. Jättefint!
Och din mormors hus.....helt makalöst vackert! Vilken idyll....jag vill bara gå fram till dörren och kliva in i det....
Kan du inte lägga ut bilder från hur det ser ut inomhus!?

Kramar från ett morgonregnigt (men ändå tokvackert) Stockholm!! :-)

Annika said...

C:s mamma heter Ingrid Lassfolk. Min mamma träffar inte henne så ofta (jag har bara träffat henne en gång), men om du får tillfälle och kommer ihåg så kan du ju fråga din mormor om namnet är bekant. Ingrid håller sej bara hemma nuförtiden, åker aldrig nånstans, hon är väl lite skröplig med ålderns rätt, men jag tror hon är hyfsat klar i huvudet. Vore ju ganska lustigt om hon och din mormor skulle känna varann :-).

leopardia said...

helt otroligt att inte bilden på K blev utvald! jag är helt stum, haha!

Tina said...

Härliga bilder Annika, jag förstår verkligen att du gillar dina "utsikter" :-).

Bloggblad said...

Jag önskar mig ibland lite mer utsikt i min trädgård, men har insett när jag sitter på min baktrapp och bara ser den lilla gräsplätten med häck åt alla håll, att jag då slipper sitta och tråna bort mot fjärran och längta nån annanstans... jag får lära mig att nöja mig med det jag har.
Och vill jag se ett par kilometer bort kan jag gå till mitt arbetsrum...

Mie letar guldkanter said...

Vad härlig du är som delar med dig av alla dina utsikter! Ser jättehärligt ut på samtliga ställen:)
Ha det fint o kram

Annika said...

Sofia:
VÄLKOMMEN HIT!!!
När var du au-pair?
Japp, Reston TC skulle du förmodligen inte känna igen idag. Det har vuxit till en mindre stad, och det växer hela tiden.
Wolf Trap är lika mysigt som det alltid har varit. Inte mkt har ändrats där :-)
Jättekul att du läser bloggen. Välkommen tillbaka när du vill!!

Cecilia:
Som jag sa, finge jag välja skulle jag välja vatten. Absolut!! Det är ngt så rogivande med att bi vid vatten.
Jodå, Kenny G spelar, och han spelar bra :-)


Panter:
Jodå, men det var hårt i fredags. Välsigt sentimentalt, och det var det för lärare och rektor också.
Jag förstår att det känns för dig.

Londongirl:
ÅH TACK!!
Ja, min mormors stuga är en idyll!! Du ska se så vackert det ligger!! Bilder inifrån...Jag ska se vad jag har på digitala bilder...
KUL att du gillade alla mina krukor...
KRAMAR!!

Annika:
Jag frågade, och nej, min mormor känner inte Ingrid. Trist, det hade varit SÅ kul om dom känt varandra.

Leopardia:
Haha, ja du såg ju vilka pinglor som fanns på bilderna...Fast jag tycker ändå karolina borde ha vunnit, hahaha!!!

Tina!
TACK!!!

Bloggblad:
Låter rätt bra det där tycker jag :-)
Och sen är det ju skönt med lite utsikt från arbetsrummet. Det är säkert där den behövs bäst :-)

Mie:
Kul att du gillade bilderna.
Kram!!